نظر منتشر شده
۷۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 279357
دلیل جدی گرفته نشدن موضوع کم آبی/راهکارهای مردمی برای مقابله با بحران آب را بخوانید
بخش خبری الف؛ 8 تیر94
یک خبرگزاری در نظر سنجی از کاربران درخواست کرد تا به این پرسش پاسه دهند که « چرا مردم تاکنون مسئله کمبود آب را جدی نگرفته اند؟» شمار زیادی از آنان به این پرسش پاسخ دادند.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۸ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۲۷
یک خبرگزاری در  نظر سنجی از کاربران درخواست کرد تا به این پرسش پاسه دهند که « چرا مردم تاکنون مسئله کمبود آب را جدی نگرفته اند؟» شمار زیادی از آنان به این پرسش پاسخ دادند.

 آنچه در ادامه می آید بخشی از اظهار نظر هایی است که در رابطه با جدی گرفته نشدن بحران آب نوشته شده است.

بی نام نخستین نظر را برای دلایل جدی گرفته نشدن بحران آب توسط مردم نوشته است:« برای ۵ درصد مصرف کننده فرهنگ و برای ۹۵ درصد دیگه: آبیاری قطره ای و مهندسی شده. » اظهار نظری که توسط فرد بی نام دیگری اینگونه پاسخ داده شده است:« آخه مردم چی رو جدی گرفتن که به این بخوان توجه کنن و جدی بگیرند؟؟؟»

پدرام: باید زور بالای سر این مردم باشه تا الکی آب رو هدر ندن. صبح که تو خیابون میری هر مغازه داری شیلنگ آب رو گرفته الکی خیابون و پیاده رو رو آب پاشی میکنه....وقتی که این افراد جریمه و مجازات بشن خود به خود تبدیل به فرهنگ میشه...مثل کمربند ایمنی که یه زمانی هیچ کس نمی بست.

یاسر: آقا الان وضع آب تو شهر های شمالی افتضاح شده اینجا دقیقا آب از ساعت ۹ صبح قطع میشه تا ۶۷ غروب از اسفند تا الان همین وضعه قبلا اینجوری بود از ساعت ۱۱ شب تا ۵ صبح و ۳ ظهر تا ۶ ظهر قطع بود به خدا وضع خرااابه کیفیت آب هم فاجعه مسئولان نکا آب شهر رو میدن به بهشهر که اینجوری میشه خواهشاااااااااا پیگیری کنین

علیرضا: تنها راه سهمیه بندی آبه .

بی نام: والا جدی گرفته اند..چکار دیگه باید بکنند؟آب نخورن؟دستشویی نرن؟غذا نپزند؟

بی نام: نود درصد آب شیرین در کشاورزی مصرف میشه. فقط چند درصد آب شهری هست. که از همون مقدار هم حدود سی درصدش در شبکه انتقال هدر میره که دولتها زحمت نکشیدن بعد پنجاه سال نوسازیش کنن. چه ربطی به مردم بدبخت داره؟؟؟؟؟؟؟؟

بی نام: در جواب آقا پدرام از زور مهم تر آموزش است،مردم باید بدانند وضعیت تا چه حد بحرانی است.صدا وسیما شهرداری ها و آموزش وپرورش باید دست به دست هم دهند اموزش دهند ،از طرفی دیگر دولت باید یارانه ها راخرج تغییر روشهای ابیاری وتغییر محصولات کند.

بی نام : تنها راهکار صرفه جویی درمصرف اب بهینه کردن شیوه های ابیاری وکشت محصولات کشاورزی باابیاری قطره ای. جلوگیری ازحفرچاههای غیرمجاز.مدیریت بهینه منابع ابی و.....

بی نام : تنها راه پله ای کردن هزینه آب است ولی به شکل افزایش قیمت چشمگیر طوری که عدم ورودبه یک پله بالاتر در خانوارها به یک دغدغه تبدیل شود.

بابک: فرهنگ سازی بهتر جواب میده. البته نه این تبلیغات مسخره تلویزیون... باید درست و ریشه ای فرهنگ سازی بشه.

بی نام : اتفاقا بدترین راه فرهنگ سازیه تو این شرایط... فرهنگ سازی کار یه سال دو سال نیست و ممکنه ۳۰ سال طول بکشه و تا اون موقع هم منابع آب تموم شدن دیگه...

عباس : ۱آب تصفيه شده حيف است... آقا مردم بايد بخصوص در زمان دوش گرفتن بسيار به فكر صرفه جويي در مصرف آب باشند.از اول كه وارد حمام مي شوند تا آخر، دوش را باز نگذارند. ۲ اما تعمير شبكه آبرساني شهري و نوسازي لوله هاي فرسوده سهم زيادي در جلو گيري از اتلاف آب تصفيه شده دارد. ۳ مديريت مصرف آبهاي زير زميني چاههاي عميق كه به صورت تصفيه نشده استفده مي شوند شامل آب كشاورزي و .... بسيار مهم است. ۴ ... مطلب زياد است مرد عمل مي خواهد.

بی نام: ۳۰ درصد از آب تصفیه تو لوله های قدیمی و غیر استاندارد هدر میره اگه سازمان آب خودش دلش نمیسوزه من چرا برای چند درصد صرفه جویی خودمو اذیت کنم؟

امین وثوقی: متاسفانه کشور خاصی چه از لحاظ مردم چه دولت هامون هستیم، متوجه نمیشد که از صرفه جویی مهمتر ..بحث فاضلاب است، کشور ما که خشک و کم اب هست باید به سیستم فاضلاب پیشرفته مجهز بشه ، در خیلی از کشورها آبی که برای شستشو در دستشویی و حمام و... استفاده میشه با آب آشامیدنی فرق داره، هر چقدر هم مردم صرفه جویی کنن تکلیف آبی که مصرف میشه چی میشه یا آبی که بعد از باران در خیابان هست اینها همه بهانه واسه گرونی است جوری که خود ما هم قبول میکنیم واقعا برای خودمون متاسفم.

بی نام: چرا باید در آخر هر بحران و فاجعه ای ، مردم و جیب مردم و آسایش مردم پاسخگوی ناتوانی مدیران و مسوولان در دهه های گذشته تا به امروز باشند.

حسین از یزد:

۱.فعلا بهترین کار در شرایط فعلی جایگزینی کولرهای گازی به جای آبی ست.این کار به شدت در مصرف آب جلوگیری می کند.البته دولت اگر دلش به حال این آب می سوزد باید حتما یک سری بن هایی به خانواده ها بدهد که خود خانواده ها هم با میل این کارو انجام بدن چون قیمتش واقعا بالاست.

۲.بالا بردن قیمت آب آشامیدنی.

۳. جریمه کردن ستگین خانوارهای پرمصرف.

۴.قطع کردن آب.مثلا سه چهار روزی به اندازه دو ساعت آب هر منطقه ای رو قطع کنیم.حسن این کار این است اگر زمانی همین خود ما آب مان قطع میشد زمانی که آبمان وصل میشد تا حداقل یکی دو روز قدر آب رو میدونستیم.

۵.تبلیغ برای جایگزینی شیرهای اهرمی به جای شیرهای سنتی. خواهشا این موارد رو برای مسئولین عنوان کنین

بی نام: کولر گازی مصرف برقش خیلی زیاده؛ اونوقت خاموشی زیاد میشه

بی نام: بالا بردن قیمت آب آشامیدنی؟؟؟؟؟ بنظر من آب تصفیه شده و آشامیدنی رو باید توی بطری و ارزان قیمت توزیع کنند و آب لوله کشی رو با تصفیه کمتر و صرفاً جهت شست و شو و نظافت توزیع کنند اونم با قیمت بیشتر. و تغییر الگوی مصرف مهمترین چیزه مثلاً همین وام حمام که غربی ها سالهاست استفاده میکنند میتونه خیلی خیلی در مصرف آب موقع استحمام صرفه جویی کنه .

محمد: هر چند نمی توان از نقش مردم به واسطه صرفه جویی در مصرف برای حل این بحران گذشت ولی مساله اصلی عملکرد دولت است.۹۲ درصد مصرف آب ایران مصارف مربوط به کشاورزی است و تنها ۸ درصد مصرف خانگی است و دولت باید راهی برای بهبود آبیاری محصولات کشاورزی بیابد.مساله دوم برداشتهای بی رویه از آبهای زیرزمینی است که باید کنترل شود.دولت نباید کاستی های خود را به مردم نسبت دهد.درست است که مصرف ایرانی ها بالاستکه قسمتی از ان ناشی از فرهنگ دینی و اجتماعی ایرانی هاست ولی مصارف مربوط به دولت در مقایسه با دیگر کشورها چگونه است؟ایا کشورهای دیگر نیز بی رویه سد می زنند و اب استخراج می کنند؟

مسعود از تهران: متاسفانه اکثر مسائل اجتماعی نیز تاثیرپذیری شدید از اعمال سیاستگذاری حکومت دارد ودر این مورد نیز تا زمانیکه حاکمیت و دولت مسئله بحران آب و خشکسالی را جدی نگیرند چه انتظاری از مردم دارید،کافیست مصرف آب را در نهادهای دولتی ،نظامی،شهرداریها و... بررسی کنید.

بی نام : کنترل جمعیت با توجه به منابع محدود ایران

آراز : بهترین کار:

۱ تقلیل جمعیت به ۵۰ میلیون

۲عرضه آب به قیمت تمام شده

۳پله ای کردن قیمت آب مصرفی

۴ممنوعیت صادرات محصولات کشاورزی آب بر مثل هندوانه و...

محمد: تقلیل جمعیت چه جوری میشه اونوقت؟

بی نام :چون ما نواده های داریوش و کوروش هستیم و بسیار با فرهنگ.

سعید :متاسفانه ملت ما نشون داده که با تشویق زیاد به جایی نميرسه و هرجا تنبیه و جریمه بوده جواب.گرفته نمونش از بستن کمربند ایمنی بگیر و... اگر برای پر مصرف ها جریمه سنگین در نظر گرفته بشه جوری که اون پولداره هم زورش بگيره پرداخت کنه شاید درست شه یا هرکسی رو ديدن که داره حیاط میشوره یا ماشین

رضا: فقط و فقط بالا بردن قیمت اب هست که مردم صرفه جویی کنند مثلا تا موقعی که گاز ارزان بود در زمستان بودند ادمهای که جند تا بخاری روشن میکردن بعد پنجره را باز میگذاشتند ولی الان ........

بی نام: کشاورزی رو در استانهای درگیر خشکسالی تعطیل کنن مثل کشورهای عربی مواد غذایی با کیفیت وارد کنیم، منابع آبی و تولیدات کشاورزی پاسخگوی جمعیت۸۰میلیونی نیست

بی نام: تازه می گن جمعیت کمه زیاد کنین

بی نام: کشاورزی روتعطیل نمیکنن روشهاروعوض میکنن مثلا گندم جو عدس وهر محصولی که امکان کشت دیم داره به همین روش کشت میکنن،یا در باغات انگور ومشابه عمق کرت هارو کاهش میدن ،آبیاری قطره ای وکوزه ای هم فوق العاده مصرف آب رو کم میکنه ونظایر این طرحها که کارشناسان والبته با تجربه های قدیم بهتر میدونن

علی: مهم‌ترین دلیل: آب ارزونه

بی نام: چرا همیشه مقصر مردمند ؟ پدر من یک کشاورز است در خراسان استانی که به داشتن قناتهای بزرگ معروف بود اما آقایان مسئول کشاورزی در ۳۰سال پیش در خراسان آمدند و اعلام کردند به هر ۷ نفر که یک تعاونی تشکیل دهد مجوز حفر چاه عمیق داده می شود در مناطقی نزدیک قناتهای چند صد یا چند ده ساله پس از ۴ الی ۵ سال کل قناتهای منطقه را خشک کردند و حالا آقایان مسئول که گند کارشان درآمده آمده اند و چاهها را از کشاورزان می خرند و چاهها را پلمپ می کنند نوشدارو پس از مرگ سهراب . کشاورزی که الان در ایران انجام می شود از شیوه آبیاری غرق آبی استفاده می شود یعنی کشاورزی اجداد ما در زمان کوروش کبیر. در خصوص مصارف خانگی هم باید به معماری ساختمان و کولرهایی که با تکنولوژی ۵۰ سال پیش ساخته می شوند توجه کرد

بدون نام:۱-ابطال مجوز چاه هاي غير مجاز

۲-ابطال مجوز چاه هاي غير مجاز

۳-موارد ۱و ۲ باضافه پركردن چاه ها

۴-ابياري قطططططططططططره اي

۵-با فرش شورها و ماشين شور ها نيروي انتظامي برخورد كنه از جمله مادر بنده

۶-تاكيد مقامات عالي رتبه بر اين بحران

۷-افزايش قيمت اب

۸-جيره بندي ملايم قبل از رسيدن به فاجعه تا يه كم قدر اب و بدونيم

۹-توجه با اينكه ايران فقط براي ما نيست و فرزندانمون هم سهمي دارند

۱۰-عنايات و توجهات روز افزون عزيزاني كه جديدا قشنگ انتقاد مي كنند از ورزشگاه گرفته تا ارايشگاه ها

بی نام: در کرمانشاه که خیلی مشکل کمبود آب داریم ما در آپارتمان ساکنیم و یک ماهه اونقدر فشار آبمون کمه که برای حمام اصلا آب گرم خیلی کم داشتیم توروخدا مسئولین به فکر این شهر باشن

صادقی: ۲۰ درصد صرفه جویی کنند خودمدیران هم درک شفافی ار این درخواست باید داشته باشند. البته عمومیت دار د مثل سرعت مطمئنه تا تصادف نشود درک نخواهد شد

علی: اشتباه مردم در مصرف.

سجي : دوستان عزيز بيش از ۹۰ منابع آبي در كشاورزي مصرف ميشه ، چرا يك بار براي هميشه ساماندهي اين بخش رو در دست نميگيرن ، با اين همه روشهاي نوين آبياري . متاسفانه دولت مردان ما چون در بخش خانگي ميتونن با جريمه كردن پول به صندوقهاي خاليشون تزريق كنن راحت ترين راه رو انتخاب كرده و به سراغ اون ميرن .

بی نام: به دليل اينكه دارند افكار ما را با انرژي هستهاي منحرف مي كنند مسئله كم آبي و بحران به وجود آمده بيسار مهم تر از انرژي هسته اي است

بی نام : قیمت آب با شرایط اقلیمی ایران تناسب ندارد و باید خیلی گرانتر عرضه بشه محصولات کشاورزی که آب زیاد نیازدارند به کل کنار گذاشته بشوند و جای خودشان رو به محصولاتی بدهند که درسیستم آبیاری قطره ای امکان کشتشون وجود داره شبکه های آبرسانی فرسوده نوسازی شوند شیرآلات بهداشتی هوشمند با قیمت مناسب دراختیارمردم قراربگیره امکانات لازم برای بهره برداری حداکثری ازنزولات جوی بخصوص درمناطق پرباران تر فراهم بشه دراستانهای جنوبی و همجوارسواحل خلیج فارس ازرطوبت بسیاربالای هوا امکان تهیه آب میسراست شیرین سازی آب خلیج فارس و دریای عمان برخوردهای بازدارنده و موثر با مشترکان بی مسئولیت و تذکر و یادآوری بی وقفه ازطریق همه رسانه ها.

فرشاد: من ۲ سال سرباز آتش نشانی بودم وقتی خود دولت و ارگانهاش اهمیتی نمیدن پس انتظار نداشته باشید مردم هم برن سمتش یه دست هیچ وقت صدا نداره.

شریف: بی فرهنگی

امین : به نظر من صرفه جویی مردم کمک ناچیزی میتونه بکنه. باید تاسیسات آبرسانی و آبیاری و کشاورزی به روز و مدرن باشه. باید استفاده از سفره های زیرزمینی مدیریت بشه . دولت سعی داره بار همه ی اینها رو به دوش مردم بندازه مگه ما چقدر مصرف میکنیم؟

بهزاد : راستش سوال من هم در این چند وقت همینه. چند روز پیش مهمان خانواده ای در جنوب فارس هم مرز بوشهر بودیم. جایی که دیگه آبی برای کشاورزی نیست. تا عصر فشار آب خیلی کم و زمانهایی هم قطع بود. با این وجود وقتی وصل شد همه رفتن ماشین شستن. این نشون داد که حتی جیره بندی هم اونا رو سر عقل نیاورده. این مصرف بی رویه شده یک فرهنگه و کسی دل نمی سوزونه. دلیلش هم آشکاره، چون ما ایرانیها از ابتدای بچگی خودخواه و متکبر بار میایم و در نهایت در قبال جامعه و اطرافمون بی مسوولیت می شیم. به نظر من مشکل در فردگرایی ما ایرانیهاست و اینکه جامعه برامون بی معنیه. مشکل مشکل جامعه شناختیه و تو هر قسمتی از زندگیمون هست نه فقط آب.مثلا دادن مالیات. مثلا فساد. حالا مقاسه کنید با فرهنگ جمعی ژاپن یا آلمان که گروه از فرد مهمتره.

حمید: درسته که مردم باید رعایت کنن اما شما اگر به ساختمانهای چند طبقه درحال ساخت سر بزنید حتما میبینید که دارن از اب اشامیدنی شهری برای ساختن ملات استفاده میکنن یا شهرداری در بیشتر مناطق با سهل انگاری تمام به فضای سبز اب میده جوریکه اب سطح خیابون رو پر میکنه به قول دوستمون موارد اسراف زیاده

ایرانی: حرفی که شما زدین کاملا درسته و مصرف آب برای ساختمان سازی وجود دارد طوریکه در بدنه آبفای شهرهای کشور به ساختمانهای در حال احداث بدون هیچ ضابطه ای انشعاب آب فروخته میشه و اونا هم بدون کنتور هر چقدر آب خواستن مصرف میکنن. در حالیکه این اقایان ساختمان ساز باید آب خودشون رو از شهرداری با تانکر تهیه کنن اونم نه آب تصفیه که با هزینه بالایی تصفیه میشه و بعضی شهرها از داشتنش محرومن

بی نام: وقتي بيش از ۹۵ مصرف آب در صنعت و كشاورزي هست و كمتر از ۵ سهم مصارف خانگي مي باشد واقعاً مردم چطور مي توانند در مصرف آب صرفه جويي كنند و اين تبليغات كاهش مصرف آب خانگي چه معنايي دارد

بی نام : علت بی توجهی مردم به اخظار های مسئولین در همه زمینه ها را باید در عدم اعتماد جستجو کرد

بی نام: عوام از کجا باید بهمه موضوع جدیه؟ کسانی که سرشون به تنشون میارزه میدونن اوضاع بحرانیه صرفه جویی نمیکنن عوام که دیگه جای خود داره. متاسفانه هیچ رسانه ای درست مصرف کردن را آموزش نمیده. درضمن دولت بایستی با کمک به مردم در خرید کولر گازی ماشین ظرفشویی و شیرآلات کم مصرف کمک کنه. صنایعی که مصرف آب بالاست تعطیل بشن. کشاورزی باید قطره ای بشه. برای حفر چاه غیرمجاز حکم اعدام

بی نام: مردم باید به آمارها و گفته هاي مسئولين اعتماد داشته باشند. پاسخ به این نظر توسط بی نام: « چشم ... » .

امین همتی: اگر فقط مصرف شهری را بخواهیم کنترل کنیم کاری غیر از شعارهای کلیشه ای رایج باید انجام دهیم. ذهن جامعه نسبت به پیامهای تلوزیونی و تبلیغات محیطی واکنش نشان نمی دهد، به خاطر تکرار زیاد این نوع تبلیغات. برای بلند مدت باید روی آموزش و فرهنگ سازی نسل جوان کار کرد و برای کوتاه مدت باید با استراتژی دقیق و راه اندازی کمپین های اجتماعی به همراه ایجاد یک مکانیزم جهت اطلاع رسانی اتلاف آب و جریمه نقدی شاید جوابگو باشد.

نادر : مردم كاملا صرفه جويي ميكنند. مشگل در عدم مديريت صحيح و مصرف زياد كارخانه ها و كشاورزي سنتي است

مبین: مشکل .فرهنگ مصرف ما است .آب لوله کشی ما با آب معدنی که لیتری میخریم ۱۰۰۰تومان چه فرقی داره ؟ به نظر بنده هیچ فرقی نداره هردوتاشون قابل شرب هستن .آب لوله کشی هم ارزون به دستمون میرسه و هم اینکه پولشو یک ماه بعد پرداخت میکنیم .ولی اون دیگری رو باید نقد بخری وگرون . هموطن گرامی شمایی که به خاطر شستن یه ماشین حداقل صدها لیتر آب هدر میدهی ازاین به بعد با آب معدنی بشور هیچ فرقی باهم ندارن فقط باید حدافل لیتری هزار تومان برا آب معدنی پرداخت کنی ....به نظر بند ه همانند کشورهای خارجی آب تصفیه و قابل شرب باید جدای از سایر مواردمصرف مثل مصارف خانگی مصرف صنایع و بعضی کارخانجات باشه

بی نام : مشکل اینجاست که مردم اصلا فکر نمیکنند و هر کس فقط به فکر خودشِ با این همه بی آبی و کم آبی متاسفانه هنوز حیاط و پارکیگشونو با آب جارو میزنندموقع ظرف شستن شیر آب الکی باز میمونه زمان دوش گرفتن از اول تا آخر آب الکی بازه همچنین وضع محیط زیست. بعضی از مردم خیلی راحت دستشونو از پنجره بیرون میارنو آشغالاشونو نثار طبیعت میکنن بابا مگه نسلهای بعدی شما نمیخوان تو این مملکت زندگی کنن؟؟ حالا میگیم تو شهر رفتگر هست، توی جنگل و جاده و کوه و دشت و... که نیست. اگه هم اینقدر که برای حجاب و ... تبلیغ میشه برای صرفه جویی انرژی و حفظ محیط زیست تبلیغ میشد، ایران گلستان بود.مردم میرن توی دریا با شامپو و صابون و لیف وکیسه خودشونو میشورنیه کم عقل هم خوب چیزیه به خدا

بی نام: چون آب ارزونه، خيلي هم ارزونه

بی نام : چون کم آبی تقصیر مردم نیست، تقصیر بی تدبیری مسئولینه. ۹۰ آب کشور صرف کشاورزی میشه

بی نام: اقا متاسیفانه مختص آب نیست تو همه موارد فقط ادعا داریم مثلا مسلمونیم و تو قران صراحتا نوشته شده اسراف کاران برادران شیطان هستند عمریه داریم برای مصرف بهتر بنزین، آب ، نان، برق، گاز،.. ندا سر می دیم کو گوش شنو

ترنم : چون اگر واقعا کمبود آب داشتیم حداقل فشار آب رو کم می کردند یا جیره بندی انجام میشد الان هفته ای یکبار مجتمع ما کارگر میاره همینطوری آب باز میکنه تا پارکینگ و بشوره تنها کسی اعتراض می کنه منم هیچکس حتی نمیگه کمتر آب رو باز کن . بقیه چیزها هم همینطور تازه بعد از پارکینگ کوچه رو با آب لوله کشی میشوره. من می خوام واقعا آب رو جیره بندی کنند .حداقل مردم می فهمند مساله جدی است.

مسعود: تغییر دادن فشار آب در خطوط لوله آب و بخصوص کم کردن آن هرازگاهی احتمال وقوع پدیده هایی مانند ضربه قوچ را افزایش میدهد که با توجه به فرسوده بودن خطوط لوله احتمال شکستگی را چند برابر می کند

بی نام : هرگونه تغییر در فشار آب در خطوط لوله به خصوص کم کردن فشار .احتمال وقوع پدیده ای به نام ضربه قوچ افزایش پیدا می کند که با توجه به قدیمی بودن خطوط لوله احتمال وقوع شکستگی افزایش می یابد

سعید: نکته خیلی مهم اینه که: ۱ صدا و سیما باید تبلیغات وسیعی برای مصرف صحیح آب انجام بده که متاسفانه انجام نمیده ۲ از طرف دیگه هم قیمت آب خیلی خیلی پایینه و باید پلکانی بشه که شاید مردم به خودشون بیان. ۳ از حفر چاههای غیر مجاز جلوگیری کنن و سیستم آبیاری در کشاورزیهارو مکانیزه کنن تا از هدر رفت آب جلوگیری کنن و هزاران راه دیگه که باید مردم و مسئولان به فکرش باشن همین الان هم دیر شده

با نام : شما ببینید بیرون خود شهرداری کسانی که برای شهرداری کار میکنند چه آبی مصرف میکنند برای فضای سبز و ۹۵ هم برای بالای شهر هست. همش هم به مردم میگن کمتر مصرف کنید مصرف مردم باید کمتر بشه ولی مصرف مردم چند درصد مصرف کل رو تشکیل میده؟

مسعود : به عنوان شخص که دانشجوی مقطع دکتری آب هستم .ابتدا با وجود عدم فرهنگ صحیح مصرف آب موافقم اما مشکل بحران کنونی را در نه مصرف مردم بلکه در کشاورزی سنتی ،وجود صنایعی سنگین مانند خودرو سازی و پتروشیمی در شهرهایی که منابع آب کافی ندارند و آب خوراک اساسی این صنایع اند .عدم تعویض خطوط لوله انتقال آب در شهرها و... می باشد .به نظر من دولت ها برای سرپوش گذاشتن در کم کاری خود در بهسازی خطوط لوله،مدرن کردن کشاورزیبا وجود نیروی متخصص کافی و تغییر نگرش کشاورزان تلاش می کنند مردم را مقصر جلوه بدهند.

بی نام : گر برای مسئولین مهمه چرا هیچ اقدامی نمی کنند؟ نتیجه می گیریم تغییر فرهنگ و نگرش مسئولین

بی نام : دوروغ میگن اگر کمبود آب بود اینهمه مجوز ساختمان سازی اونهم با آب شرب نمیدادند

کارن: متاسفانه در ایران نه مدیریت هست نه پیشگیری نه درمان .... کجای دنیا آب رو مثه ایران مصرف میکنن؟؟؟ ۸۵ آبی که اسراف میشه مربوز به کشاورزیه ... اونوقت به مردم گیر میدیدن؟؟ کجای دنیا با آب آشامیدنی حموم میکنن؛ ماشین میشورن؛به گلها آب میدن و واسه کشاورزی استعمال میشه؟؟ وقای یه مدیریت خوب نباشه وقتی زیرساخت ها قدیمین نتیجش چیزی غیر این نیست .... ای کاش به جای گیر دادن به غرب که چرا این کار رو کردن چرا اون کارو کردن ... باشون روابط خوب داشتیم که تفکر و تکنولوژیشون در با ما به اشتراک بذارن ....

بینام: معناکردن مصرف بهینه اب مخصوصادربخش گشاورزی راهبردی است دراینده هم جوابگوست.

بی نام: صرفه جویی خوبه ولی باید دولت روی تصفیه آب متمرکز بشه. پیشنهاد بنده این است بودجه یک سال صدا و سیما صرف تاسیس تصفیه خانه های آب بشود.

م.م. : سخنرانی رفته بودم که همین بحث مطرح بود و اینکه تو ایران هدر رفت آب تو بخش کشاورزی خیلی خیلی زیاده. و اینکه چه لزومی داره که تو مناطقی از ایران که خشک و نیمه خشکه ما کشاورزی داشته باشیم. یا صنعتی که به آب زیاد نیاز داره رو تو مناطقی ببریم که آب شربش رو هم به زور میشه تأمین کردو عاقلانه تره که تو اینجور مناطق برای مردم یه جور دیگه تولید کار کرد مثل صنایع آی تی که منابع ابی زیادی نمیخواد. بهتره مدیریت کلان رو اصلاح کنیم و به فکر آینده ایران باشیم نه اینکه خودخواهانه و منطقه ای و استانی تصمیم بگیریم. به نظر من مدیران کشور باید طرز فکرشون رو عوض کنند

بی نام: در سنوات قبل نیز بحث کمبود آب مطرح بود ولی از ماه رمضان پارسال قضیه بصورت جدی تر مطرح گردید بنده خودم اینجور تصور کردم که دیگه باید بدنبال تهیه آب معدنی و ذخیره و از اینجور داستانها باشیم و مقداری هم آب معدنی تهیه کردم ولی دیدم الحمدلله با کاهش فشار و یا قطعی آب که مواجه نشدیم هیچ فشار آب تازه بهتر هم شد خوب این آب از کجا و از چه منبعی تهیه و در شبکه توزیع جریان پیدا میکند نمیدانم چیزی که واضح است سدها که خالی هستند لذا در چنین مواقعی مقداری فشار و مشکلات را بسوی مصرف کننده منتقل کردن مفید است تا واقعیت را بصورت ملموس بفهمند قطع شدن آب و یا کاهش فشار راهکار مناسب و مهمترآنکه کسانی که بدون رویه و با انگیزه اسراف آب را هدر میدهند با جرایم بالا تنبیه کرد

بی نام: تغییرات فشار در لوله های انتقال آب به خصوص کاهش آن سبب پدیده علمی به نام ضربه قوچ یا واتر همر در خطوط لوله شده و با توجه به فرسوده بودن خطوط لوله شکستگی آنها افزایش می یابد

بدون نام: به عمل كار برآيد نه به حرف(اگر مودبانه هم باشد، نه امثال آب مفت ممنوع)

بی نام : مگه نمیگن ۹۰ دصد آب مصرفی مال بخش کشاورزی هست خوب چرا هیچکس نمیره اونارو آموزش بده؟یه تبلیغی چیزی

بی نام: ۱۵ سال پیش هیچکس کمربند نمی بست، کسی اعتقاد نداشت، اما با جریمه های سنگین و فرهنگ های سازی متنوع و کارشناسی شده کاری کردند که این معضل تا حدود قابل توجهی حل شده. حالا همین رو باید در این زمینه آب هم پیاده سازی کنند. البته باید بگم بحث کشاورزی و ابیاری قطره ای، جلوگیری از کشت محصولاتی مثل هندونه و ... و همینطور صنعت فولاد و ... مهم تر است.

اصغر : یه بیمار سرطانی رو نمیشه از سرماخوردگی ترسوند امروز مردم با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند که کم ابی کمترین مشکل در حال حاضره و به همین خاطر این معظل به چشم مردم نمیاد صداو سیما از این قالب سیاسی بازی در بیاد و کار فرهنگی بکنه شاید موثرتر باشه

علی: بیشتر از ۹۰ درصد آب تهران را بالاشهرنشینان استفاده می کنند. من بارها دیدم که باغهای پر از درخت وخانه های پر از گل خودشون رو با آب تصفیه شده آبیاری می کنند و متاسفانه مسئولان شرکت آب و فاضلاب هم چون پول براشون از همه چیز مهمتره فقط شعار میدن که آب کمه اگه مردید جلوی اونها رو بگیرید.

بی نام: نبود انگیزه سیاسی و برنامه بلند مدت و استاندارد های ملی برای عبور از بحران و توسعه پایدار در مورد مصرف خانگی ,فرهنگ ما به پاکیزگی اهمیت خاصی داده و مردم هم متعاقبا مصرف آبشان بالاست ۲ راه کار هست یک با آموزش مداوم برای خانواده ها برای صرفه جویی و پی بردن به ارزش واقعی آب ۲ مشارکت دانشگاهیان برای تولید محصولات کم مصرف و بازیافت آب خانگی و صنعتی نمی شود منتظر تکنولوژی غربی و چینی برای اصلاح فرهنگ مصرف آب ماند

کریم: مردم اینقدر گرفتاری مالی دارند که دیگه فکرشون به اب نمیرسه

فرهاد: صرفه جویی در مصرف آب خانگی خوب است. ولی مشکل اصلی در کشاورزی و بعد از آن در صنعت می باشد. باید روشهای آبیاری مدرن شوند و محصولات کم آبتر کاشته شوند. مثلا چرا باید در ارومیه آب به جای اینکه وارد دریاچه شوند، به کشت محصولاتی مانند ذرت اختصاص پیدا کند؟ آیا لازم است در فارس، اصفهان و سیستان و بلوچستان برنج بکاریم؟ و همینطور در صنعت. بسیاری از نیروگاه ها و کارخانه های ما از جمله ذوب آهن با آب کار میکنند و اکثرا هم در مناطق کم آب ساخته شده اند. چون اختصاص این امکانات بیشتر با رانت صورت میگیرد تا توجه به این مسائل.

بابک: میشه لطف کنید آب واحدهای صنعتی که خوره آب دارند رو قطع کنید؟کارخانه های خورنده آب واقعا مصرف وحشتناکی دارن.چرا اونا را مجبور نمی کنید کارخانه های خودشون رو ببرن سمت حاشیه خلیج فارس؟لااقل اونجا مجبور میشن برای خرید آب شیرین کن دست توی جیب کنن و هم آب مورد نیاز کارخونه هاشون رو مهیا کنن و آب رو به دولت بفروشن.یعنی با یک تیر دو نشون رو بزنن.

بی نام: ساخت و سازها ی نابجا و دادن تراکم های غیرمجاز از شهرداری. وقتی مجوز ساخت و ساز بیجا و غیرقانونی میدن و با این ساخت و سازا تراکم جمعیتی شهری هم بالا میره، مصرف آب هم بالا میره این همه ساختمونو و تراکم از کجا آب مصرف میکنن؟ مقصر اصلی و شماره یک کمبود آب رو من شهرداری میدونم.

امین ابراهیمی: به نظر من ۳ نکته خیلی مهم در این بین هست که البته خیلی از دوستان هم به اون اشاره کردند:

۱مصرف اب کشاورزان به طور جدی کنترل بشه و تسهیلاتی در اختیارشون بزارن که از روش های ابیاری صنعتی استفاده کنند و در ضمن کشاورزانی که چاه های شخصی دارن نظارت های شدیدی بر انها اعمال شود

۲هزینه اب خانگی تا میزان مصرف استاندارد با هزینه معقول حساب بشه و بیش از این مقدار افزایش قیمت چشمگیر و وحشتناک باشه،به طوریکه تبدیل به دغدغه برای خانواده ها بشه

۳این نکته که بسیار مهمه اینه که به نظر من در فضای شهری بیشترین اصراف اب رو شهرداری از طریق ابیاری فضاهای سبز داره،هم به لحاظ اینکه از روش غرقابی در اکثر موارد استفتاده میشه و هم از این لحاظ که از گیاهانی استفاده میشه که با شرایط محیط کویری ما جور در نمیاد

Mehdi: من اینو مطمین هستم مردم در دو سه سال اخیر در مصرف آب صرفه جویی میکنند. همچنین اگه مردم آب کم مصرف کنند درآمد دولت میاد پایین بنابراین آب گران میکنند اگه زیاد مصرف کنند باز برای جلوگیری از اسراف آب قیمت آن را افزایش میدهند پس در هر حالتی دولت بهانه ای برای سر پوش گذاشتن سو مدیریت خود دارد.جمله آخر اینکه دکتر کردوانی در برنامه ای ذکر کردند که ۳۰تا۴۰درصد آب بخاطر پوسیدگی مجراهای انتقال آب هستند؟

ن: متاسفانه خیلی از سدهایی که زده شده بودن کارشناسی بوده. که به هدر رفتن بیشتر اب و صدمه زدن به محیط زیست منجر شده. مانند سد گنوند بر روی قسمت غربی روخانه ی کارون. که اطراف مسیر پر از ذخایر نمکه و عملا باعث شور شدن اب در قسمت پایینی رودخانه و صدمه زدن به کشاورزی شده. عامل اول سو مدیریت هستش. یعنی کسانی بر مقوله اب دارند مدیریت می کنند که هیچ تخصصی ندارند. دوما مردم ما درست مصرف نمی کنند چون هنوز متوجه نشدن چقدر این بحران وحشتناک و جدی هستش. الان دشت تهران به شدت نشست کرده و باعث شده فاضلاب با ابهای زیرزمینی ترکیب بشه. یعنی ما در ۲۰ سال اینده اب سالمی نخواهیم داشت.

بی نام: به نام خدا. تا وقتی آب از شیر میاد ما صرفه جویی بکن نیستیم. با تشکر موفق و موید باشید.

عادل: متاسفانه در کشور ما همیشه تا به مشکل نخوریم اقدامی از طرف مردم انجام نمیشه... حتما باید آب جیره بندی بشه تا قدر این نعمت را بدونند.از طرفی طبق اعلام رسمی بیشتر هدر رفت آب در کشاورزیه که این مشکل خودش دلایل مختلفی داره...مثلا آبیاری سنتی و.... اما از مردم عزیزم خواهش دارم همونطور که نسبت به بسیاری از مسایل حساسن روی این موضوعم حساس باشن...۱ دقیقه به نسل بعد فکر کنیم شاید کمی رفتارمون درست بشه... مرسی خبر یا علی

آیهان: چون آب مفته. اگه مبلغ قبض آب به اندازه قبض گاز گرون بود اون وقت مردم چنان صرفه جویی میکردن که انگار آب نیست، طلاست

هاشم: قیمت پایین آب. آب را گران کنید و دمار از روزگار مردم درآورید.

بی نام: مشکل اصلی کمبود آب روش مصرف خانگی نیست بلکه کم توجهی مسئولان نسبت به زیرساختهایی مثل آبیاری پیشرفته،تجهیزات تصفیه آب شهری برای کشاورزی هست. برای کشاورزی و فضای سبز به جای آب تصفیه مجدد از همون اب شرب خانگی استفاده میکنن خب معلومه سد خالی میشه

بی نام: عدم اعتماد مردم بدلیل اختلاس های کلان . هیج کس از خود گذشتگی نشان نمی دهد

بی نام: خبرگزاری محترم انقدر مردم را مقصر بحران اب جلوه ندهید.اگر مردم تا ۵۰ درصد هم در مصرف اب صرفه جویی کنند تنها ۵ درصداز میزان کل صرفه جویی ۳۰ درصدی جبران می شود. مشکل اصلی درتکنولوژیهای فرسوده صنعت و کشاورزی است که عاملان اصلی هدر رفت اب هستند

بی نام: فايده نداره نظر من چه ارزشي داره مسووليت با كيست ؟ كي طرحي داره ؟ چه آموزشي ديديم ؟ كي بايد آموزش بده ؟ جهت بهره برداري از فن آوري هاي نو براي انتقال آب چه كاري انجام شده ؟ آبخيز داري و روش هاي سنتي كنترل هرز رفت آب چي ؟ كي مسوولشه ؟ كدام نهاد ؟ شهرداري ها چه وظايفي دارند ؟ طرح تصويه فاضلاب براي مصارف كشاورزي و...چي ؟ چگونه بايد لوله كشي كرد ؟ با كشاورزي غلط و كشت محصولات نادرست چي ؟ زمين هايي كه سفرهاي آب زير زمينشونو از دست دادن چه بايد بكنند واقعاً نظر مني كه جبر روزگار شهرنشيني كرده چه اهميتي داره من فقط مي تونم در يك كوجك آب مصرفيمو كم كنم ولي آب در كشور ما در مقياس وسيع نابود مي‌شه ظاهراً پولي در اين پروژه ها نيست و كسي به فكر كار كردن در اين حوزه ها نمي افته

بی نام: بهینه کردن نه صرفه جویی مصرف آب در کشور برنامه ریزیه مختص به خودشو میخاد که این برنامه ریزی وظیفه دولته نه ملت ، در غیر اینصورت با خواهش و تمنا و جیره بندی کردن آب منازل دردی دوا نمیشه .

بی نام: از بس مسایل مهمتر دارند ضمن اینکه این مردم نسبت به شنیدن اخبار بد بی توجه شده اند شما روزی نیست که یک خبر خوب بدهید این هم مثل بقیه

ای بابا: چون مسئولین مردم رو جدی نمیگیرن بنابراین مردم هم حرف مسئولین رو جدی نمیگیرن. به همین سادگی

بی نام: در رشت ۸۰ درصد آب از طریق شبکه آبرسانی هدر می رود مردم باید جدی بگیرند یا اداره آب و فاضلاب

عباس دهقان: حجم میوه ای که از طریق آبیاری غرقابی در ایران تولید می شه متناسب با ذخایر آب نیست... خیلی از روستاها باید به جای هلو و شبرنگ و امثال این میوه ها که آب زیادی می خواد باید به کشت گندم و یونجه و از این قبیل چیزا بپردازن...درست مثل قدیم... ما برای سود و شکم داریم منابع و داغون می کنیم ... ی روزی باید تاوان این زیاده خواهی رو داد... یا ما و یا بچههای ما...

عباسعلی مستعان: به نظرم چاره کار فقط و فقط گرانی بیش از حد آب است.

محمد: اصن چرا صرفه جویی کنیم؟ وقتی میشنویم کشور های خلیج فارس هر کدوم حداقل ۱۰ برابر ما مصرف آب دارن و با این وجود حکومت اونها دعوت به مصرف بیشتر آب میکنه مثل استخر و ... . آره اونا به فکر مردمشونن و حاضرن پول برا آب شیرین کن بدن

بی نام: واقعا برای محمد با این اظهار نظر ناراحت شدم دستگاههای اب شیرین کن عوارض تخریبی خیلی بدی روی محیط زیست دارد درست مثل سدها که بیست سال دیگر خود را نشان می دهد در قطر که از این اب شیرین کن ها استفاده می کند جمعیت ان کمتر از دو ملیون است جمعیت ما هشتاد ملیون است مصرف سرانه اب در کشور خشک ما دو برابر ذوسیه است که بیشترین ذخایر اب جهان راداردبعد ایشان گفته اند دولتهای انان مردم را به استفاده بیشتر اب تشویق می کنند هر کار بدی کشورهای عربی می کنند مگر متهم باید تقلید کنیم.

بی نام: به علت فرهنگ غلط كه حاكم بوده عدم اطلاع رساني از سوي رسانه ها فكر ميكنم بايد ياد داد كه چگونه مصرف كنيم و همچنين تشويق كنيم كساني رو مصرف مناسب داشته اند در قديم اين همه دوش گرفتن مد نبود ملت با لگن اب ميريخت تو حموم البته الان همين دوش افتادگي پوست هم مياره خيلي طول ميكشه كه ياد بگيريم چگونه مصرف كنيم

بی نام: چون دولت مشکلات مردم رو جدی نمیگیره مردم هم مشکلات دولت را جدی نمی گیره.

بی نام: دوست عزیز این مشکل دولت نیست

بی نام: فلاش تانک مصیبته استخر پنت هاوس فاجعه

بی نام: آیا دولت و شهرداری آن را جدی گرفته؟

پارسا: من یه آماری رو می دم، بعد ببینیم که باید مردم بیشتر به فکر صرفه جوئی در اب باشند، یا دولتمردان. ۹۲ درصد آب کشور صرف کشاورزی، ۶ درصد صرف مصارف صنعتی و فقط ۲ درصد خانوارها هستند. حالا فرض کنیم که همه مردم ایران مصرف خودشون رو نصف کنن، تازه اونوقت یک درصد از اب صرفه جوئی شده. صرفه جوئی باید اونجائی بشه که این همه اب داره تلف میشه. کی گفته جائی که آب نیست با هزار بدبختی هندوانه و گندم کاشته باشه؟ کی گفته این همه تو آب پاشی های کشاورزی هدر رفت اب داشته باشیم؟ بریم اونجائی دنبال صرفه جوئی بگردیم که کاراتر هست.

بی نام: هرچند نظر شما تا حدی درست است ولی همان هشت درصد هم خودش بسیار مهم است چه می شود اگر ما مرتب پارکینگ ها و ماشینهایمان را با آب شرب نشوریم متاسفانه مصرف آب در تهران یک ونیم برابر میانگین شهرهای جهان است که برای یک کشور کوچک فاجعه است.

بی نام: مگر درد ها و مشکلات دیگر مردم حل شده است ؟

بی نام: آقا من یه پیشنهاد دارم: تو حموم مثه ما لگن بزارید با یک کاسه بعد میبینید با دو تا لگن میشه حموم کرد پاک پاکم شد..لطفا میرید حموم شیر آبو باز نزارید حموم گرم شه.. کولر خونتونو خاموش کنید چند دقیقه تا باد از زیر در نیاد تو سردتون شه.. البته این که گفتم برا ما قشر پائینه

مهدي: متاسفانه هر پيامي رو خوندم دم از زدن وكشتن وافزايش قيمت بود وفقط با تنبيه كردن .سئوال ۱ ؟ كمبود آب به چه معني است آيا آب نيست يا آب شيرين نيست؟ سئوال دوم آب شيرين كم است يا آب تصفيه شده. سئوال سوم ؟ آب تصفيه نيست يا آب اشاميدني / همانطوريكه مي دانيم ۳/۴ سطح زمين را آب پوشانده است كه با بالا رفتن دماي زمين وآب شدن يخهاي فطبي به حجم آب موجود اضافه مي شود. ضمن اينكه حجم آب موجود در زمين ثابت وبه سه صورت يخ ،آب ويخار مي باشد .پس اول مشكل را مشخص كنيم وسپس دنبال مقصر بگرديم وبعد اعدامش كنيم .

saeed : فراوونی

بی نام: فرهنگ درست مصرف کردن رو با قانون میشه اجرا کرد ولاغیر....دقیقا مث مثال دوستمون درمورد کمربند

بی نام: « والا سد کرج که کاملا پر شده. » بی نام دیگری در جواب این فرد نوشته است: « ملاک شما فقط سد کرجه؟؟؟مگه اون سد چقدر آب داره واسه تهرانی با ۱۰۱۵ میلیون جمعیت؟ »

فریبا: این آبگرمکن دیواریا آی حرصمو در میارن ده دقیقه باید آب رو باز بداریم که آبگرمکن روشن بشه و آب رو گرم کنه... نمونه ای از خروار

ایرج: متاسفانه مسولین ما هدر رفت آب رو طی این چندین ساله باز گذاشتن حالا از مردم میخوان که صرفه جویی کنن .هدر رفتی که بدبختانه هنوزم ادامه داره از کوچکترینش گرفته تا الی... چیزهایی که شاید بی ربط بیاد ولی تاثیر گذاره . مثل قطع بی رویه درختان. تخریب باغات.ساخت وساز بی حد وحصر . ورود دستگاه های پرمصرف.وخیلی چیزهای دیگر. مثلا اگه باغات سر جای خودش بود شدت گرما به این حد نمیرسید که مردم مجبور بشن از کولر های پرمصرف استفاده کنن که این کولر ها هم خودش جای بحث داره حالا خودتون عمیق به این موضوعات و موضوعات دیگه فکر کنین ببینین چی دستگیرتون میشه. ما مسیولینو انتخاب کردیم که چاره ساز باشن نه اینکه بیان هی آمار بدن.

بی نام: والا ما که جدی گرفتیم و داریم خداییش رعایت میکنیم

بی نام: مشکل به دو بخش عمده تقسیم می شود اول مسوولان دوم مردم مسوولان باید از مدارس گرفته تا دانشکاهها وحتی صدا وسیما به مردم مرتب اموزش دهند که ایران جز مناطق خشک زمین است وتمام ابهای زیر زمینی رو به اتمام است باید پوسترهای بزرگ توسط شهرداری ها در شهرها نصب شود دوم متاسفانه کم کردن زمینهای زیر سطح کشت وتغییر روشهای ابیاری و نوع محصولات است مثلا انگور را جانشین سیب کنیم و دولت بجای این یارانه بی حاصل که در تمام این سالها داد می توانست روشهای ابیاری قطره ای را جانشین کند یا در روستاها مواد اولیه صنایع دستی را در اختیار روستاییان برای کسب درامد قرار می داد در مورد مردم متاسفانه بسیاری هنوز متوجه عمق فاجعه نیستند با اب شرب ماشین می شورند یا در اپارتمانها هر هفته پارکینگ را با شلنگ اب بجای جارو تمیز می

ابراهیم: چون دلیل ۹۰ هدر رفتن آب، شیوه های نادرست آبیاری در کشاورزی هست و با صرفه جویی در آب خوردن مردم، مشکل کمبود آب کشور حل نخواهد شد

شمالی: دوستی بایه ترک استانبولی ازدواج کرده بود ومهمون ما شده بود واین جناب استانبولی ازتمام کرهای ما ایراد میگرفت شیر آبو باز می کردیم صداش بلند میشد که چرا آبو هدر میدید،از شعله ی زیاد بخاری و خاموش نکردن بخاری هنگام خروج از خونه،از خرید نون زیاد ومیوه ها و وحتی غذاهایی که سر سفره می آوردیمو.................ازش خیلی چیزها یاد گرفتم ورعایت میکنم.در ضمن سفری به در میان بیرجند داشتم در یکی از خونه های یکی از روستاهاش طرح جالبی دیدم،این خونواده یکی از سینکهای آشپز خونشو لوله کشی کرد به سمت باغچه وآبهایی که برای شستشوی میوه سبزی وضو گرفتن وشستوشوهایی کهبه مواد شوینده لازم نداشت روهدایت میکردند به باغچه ودر ختاشونو اینجوری آبیاری میکردند اونا بر ای حموم مثل قدیمیا از تشت استفاده میکنند که آب کمت

بی نام: حالا منم آبهایی که موادشوینده نداره روجمع میکنم وبرای آبیاری گلدونهام وباغچه ی آپارتمان استفاده میکنم ،کاری بقیه ی آعضای آپارتمان ندارم که چیکار میکنند یه مخزن آب تهییه کردم باهزینه ی خودم وآبهای تمییز بارون ودر فصل سرماو آب کولر رودرفصل گرما جمع میکنموحیات ماشین وپله هارو میشوریم به نظافت چی اجازه ی استفاده از آب شیرو نمیدم،ماهرکدوممون در جایگاه خودمون باید درست مصرف کنیم مطمئننا بقیه هم یاد میگیرند درشستن ظرفها هم باید در یک تشت چند بار ظرفامونو بشوریم اگه شیرو باز کنیم آب زیادی هدر میره،این کار زمانی شدنی که شما خیلی احساس مسئولیت کنی ویا اینکه آب خیلی گرون بشه مثل ترکیه فمثل لبنان این دو کشور کم آب نیستندولی آب در اونجا گرونه وحتی برق هم همینطور ،باور کنیم که ما درست مصرف نمیکنیم .

بی نام: اگر درست مصرف کردن را یاد بگیریم وبهای زیادی براش پرداخت کنیم هرگز آب رو هدر نمیدیم مردم در کل پرتوقع ومصرف زده شدن حاضر به صرفه جویی نیستند.ماباید از خودمون شروع کنیم ،اگر کشاورز ما پول زیادی برای آب پرداخت کنه هیچ وقت اون همه آب برای کشت برنج وهندوانه ومحصولات آب بر استفاده نمیکنه میره سراغ محصولی به آب کمتری نیاز داشته باشه.امیدوارم هممون چه مردم وچه مسئولین عاقلانه تصمیم بگیریم وعمل کنیم.

رضا: عوامل زیادی هست بعنوان مثال به آگهی های تلویزیون نگاه کنید مخصوصا آگهی های شیرآلات و شامپوها، همچنین به نحوه آبیاری فضای سبز توسط شهرداری ها در تمام سطح شهر در پیش چشم کودک و بزرگسال. این ها به ذهن بیننده القا می کنند که کمبود آب طنزی بیش نیست.

مهندس: روش های کنترل مصرف آب ۱جلوگیری از هدر رفت آب در سیستم فرسوده لوله کشی آب شهری و بازگزداندن فاضلاب به شبکه آب شهری ۲اصلاح روش آبیاری کشاورزی و کنترل گسترده در این بخش ۳استفاده ازآب دریا با روش ابداعی شرکت مپنا

مجید:
تعامل وهمکاری متقابل دولت وملت.دولت ابزارصرفه جویی رادراختیار ملت قراردهدنظیر شیرالات هوشمند.لااقل برای هرواحدمسکونی یک دستگاه .انوقت ببینیم مردم باز هم زیاد مصرف میکنندیانه.بدون فراهم نشدن سازوکاراصولی فقط باهشداردادن مصرف بهینه نخواهدشد.قرارهم نیست مجانی تحویل مردم دهنداقساطی بگیرندهزینه را.من اولین متقاضی...

منبع نظرسنجی: خبرآنلاین
 
کلمات کلیدی : کم آبی
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۱۵:۴۶:۴۷
تنها راهکار افزایش پلکانی قیمت اب است. تا زمانیکه ارزان باشد همین است. مردم بیشتر فکر خودشان هستند تا نسلهای اینده و این حرفها. (3004992) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۱۶:۲۴:۵۴
عجب راهکاری..احسنت به همه تدبیر (3005069) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۱۸:۱۸:۳۲
در مجتمع هاى مسكونى و اپارتمان ها كه امروزه بيشتر واحد هاى مسكونى را تشكيل مى دهند چون هزينه اب در قالب شارژ ماهيانه دريافت ميشود افزايش قيمت اب هيچ تأثيرى بر رفتار مصرف كنندگان ندارد مضافاً اينكه اتفاقاً انچه بعنوان اسراف در مصرف اب مشاهده ميشود مربوط به واحدهاى صنفى است اكثر مغازه داران با همين اب روزانه حداقل يك نوبت جلوى مغازه شان را ابپاشى مى كنند يا خودروهايشان راميشويند(ديده ام كه ميگويم)ضمن اينكه:
١-چيزى حدود ٧٠ تا ٨٠ درصد اب شيرين در بخش كشاورزى مصرف ميشود با تمام اشكالاتى كه سيستم ابيارى غير علمى دارد.
٢-طبق امار رسمى كه قطعاً كمتر از ميزان واقعى است حدود ٣٠ درصد از اب تصفيه شده بدليل فرسودگى شبكه ابرسانى هدر ميرود.
دوستان باور كنيد راه حل همه مشكلات گران كردن قيمت ان نيست ،اصلاح الگوى مصرف فرهنگ اجتماعى ميخواهد،بطور مثال فكر كنيد افزايش چند صد در صدى قيمت بنزين در اين سال ها چقدر بر الگوى مصرف تأثير گذاشته است؟به عبارت ديگر چقدر از ميزان ولگردى و بقول امروزى ها دور دور كردن ها كاسته است؟ (3005312) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۱۹:۰۳:۴۶
به حال مردمی که جلوی درب مغازه را میشویند ولی به درختان جلوی مغازه آب نمیدهند باید گریست!!!!!!!!!!!!!! (3005386) (alef-3)
 
ب
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۲۱:۲۵:۱۸
تقریبا خیلی دیر شده.80/90 درصد آب تو کشاورزی هدر ميره.حتی اگه مردم ديگه آب نخورن تاثیر داره ولی نه خیلی. باید قبول کرد نميشه به هر قیمتی تو کشاورزی خود کفا شد. شاید بهتر بود محصولاتی مثل برنج که آب بسیار بسیار زیادی مصرف میکنن رو از خارج وارد کرد. (3005521) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۲۱:۵۹:۳۹
از 100% اب کلا 6 % مصرف شرب داره.94 % تو کشاورزی سنتی استفاده میشه.اگه کل مردم ایران اب نخورن بازم مشکل کم ابی داریم.باید بریم به سمت کشاورزی مدرن مثل هیدروپونیک (3005567) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۰۹:۱۰:۱۶
همین الان هم مجوز چاه صادر می شود (3006038) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۲۳:۱۰:۴۹
آب آشامیدنی قسمت کمی از مصرف است بیشتر آب در بخش کشاورزی هدر میرود با آبیاری قطره ای هم فقط سطح زیر کشت را افزایش میدهد چون اکنون مثلا در یک تلمبه شش دانگ که هر دانگ یک سهم ۱۰ هکتاری است سهم هر دانگ به اندازه ۲ هکتار آب غرقابی است که با آبیاری تحت فشار که حدود یک پنجم مصرف آب را کاهش میدهد. سطح زیر کشت به ۵ برابر یعنی همان ده هکتار میرسد ولی مصرف آب کاهش نمی یابد و تلمبه ۲۴ ساعت روشن است. به نظر من پلمپ کردن چاههای عمیق در مناطق بحران زده یا حداقل ممنوعیت کشت در تابستان و تامین معیشت جایگزین برای کشاورزان تنها راه است تا زمانی که باران مناسبی ببارد . خواهشمندم این موضوع را در الف مطرح نمایید . (3005648) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۰ ۱۶:۲۶:۳۲
کاملا نظر این هموطن درست و کارشناسانه است. (3009044) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۰۱:۳۳:۳۷
همون طور که گران کردن در کاهش پایدار مصرف بنزین تاثیر نگذاشت در مورد آب هم همین اتفاق خواهد افتاد (3005804) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۲۱:۵۶:۰۷
1- افزایش پلکانی قیمت
2- تفکیک آب آشامیدنی و و شست و شو در منازل
3- نوسازی خطوط انتقال آب
4- بازنگری در روش ها و محصولات کشاورزی
5- معرفی الگو برای مصرف آب مثلا
مقایسه استحمام با دوش ، سطل و وان
مقایسه شستشوی ظروف با ماشین یا دست
مقایسه هزینه شست و شوی ماشین در منزل و کارواش
معرفی روشی برای نظافت حیات منازل به خصوص در شهرهای کویری

به نظر من
همزمان با اینکه میگید آب کمتر هدر کنید
بگید کجا هدر میره
بعد راه حل بدین (3007518) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۲۲:۲۶:۴۹
تنها راه ایجاد ایران رود هست اتصال درای عمان به دریای خزر از کنارش علاوه بر عبور ترانزیت کشتی میشه شرکت های خصوصی تصفیه اب ایجاد کرد هم اب تامین میشه هم اشتغالزایی میشه هم کویر زدایی هم افزوده اوترو میشه صادر کرد... این طرح رو هم پیمانکاران داخلی با حرکت جهادی میتونن سریع 4 5 ساله جمعش کنن.. فقط باید اراده باشه (3007573) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۱۵:۵۱:۴۹
خیلی خوبه . ندانم کاری اقایان را بیاندازید گردن مردم . کشوری که سالها تحت تحریم باشد معلوم است مشکلاتش یکی پس از دیگری بروز میکند . یک روز اب کم است وروز دیگر بنزین آلوده است و بعد هم بیکاری ایجاد میشود و وضعیت ازدواج اینگونه میشود . ایا مسبب این موضوع مردم هستند ؟ (3005003) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۱۶:۴۸:۳۴
شماها هم که هر اتفاقی میافتد ربط میدهید به تحریم. اینی که ملت صبح تا شب در حال اصراف آب هستند به تحریم چه ربطی دارد. (3005124) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۱۸:۴۳:۱۸
الکی چرا حرف میزنی جانم؟ صبح تا شب در حال اصراف آب را از کجات درآوردی؟
بعدشم چرا به تحریم ربط نداشته باشه؟ آمریکاش با اونهمه بیا و کیاش دست به دامن هلند شده تا مشکلات کم آبی کالیفرنیا را حل کنه حالا ما بریم سراغ کی؟
مثلا" ابو هنیه خوبه یا برادر اسد؟؟
3تا کارواش تو محل ما هست که یک ماهه میرم و صف است و پشیمون میشم خب واسه اینکه مردم تو خونه هاشون ماشین نمیشورند و الا جیبشون پر پول نیست! تابستون که میشد از بالکن خونه 10 تا حیاط سمت چپ و 10 تا راست را میدیدم و عصرها همگی شیلنگ بدست آب پاشی میکردند ولی الان رو درختها نیم سانت خاک نشسته! بعدشم حکومت چکار کرده؟؟ فقط گران کردن و جیره بندی که نشد کار , نشتی لوله های آبرسانی که مربوط به آب و فاضلاب است خودش عالمی داره . فکر کردی چرا وسط بزرگراه گودال درست میشه؟ واسه اینکه نشتی آب داریم و اونم فراوون !! برای چی سیستم کشاورزی ما هنوز عین زمان حضرت نوح دارند کار میکنند؟برای اینکه تحریمیم و تحریم وضع بد اقتصادی با خودش میاره و تحریم جلوی ورود ابزار آلات را به قیمت بصرفه میگیره و برای اینکه تحریم ارزش پولمون را میاره پائین و به همین دلیل کشاورز هم میره سراغ ارزانترین راه و ارزانترین راه اینه که آب مصرفی برای 100 هکتار به مصرف 1هکتار میرسد. (3005363) (alef-13)
 
فاطمه
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۰:۲۵:۴۲
بله انسان اگر بخواد مثل شما فلسفه ببافه ربط دادن آب و نان و هوا هم به تحریم زیاد سخت نیست. اما مشکل همونه که یکی همینجا گفته. الناس علی دین ملوکهم . بالاخره وقتی ملوک مملکتی آب رو به تحریم گره بزنن شما هم باید بگردید و فلسفه آب و تحریم رو ببافید. و الا جاهای دیگه ای حتی تو مملکت خودمون هست مثل صنایع نظامی -که حتما از آّب خوردن سخت تره - که اگر لازم بوده خیلی از مشکلات رو خودشون وایسادن حل کردن تا لازم نباشه رئیس جمهورشون بیاد انقدر بلند فریاد بزنه و ملتشون رو تو دنیا حقیر کمبوداشون کنه و تا با این ابرازها زورگوها ازش امتیاز بیشتری بگیرن. (3006198) (alef-13)
 
س
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۳:۴۰:۱۰
جیره بندی کرد نبدترین حرکته. وقتی 4 ساعت آب نباشه .وصل که شد همه باید برن یه دوش بگیرن از بوی عرق و احیانا دستشویی رفتن بدون طهارت.


یه فکری ب حال آب کشاورزی باشین.تو یه شهری مثل بسطام که پر از باغ و درخته هر کسی برا خودش یه چاه زده و همشون هم غرقابی.فک کنید طرف باغش چند هکتاره .اونوقت صبح تا شب هر هفته به بار آب میده به باغ. (3006668) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۱۹:۰۴:۴۵
الناس علی دین ملوکهم.
به همین دلیل همه چی رو ربط به تحریم میدن (3005388) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۰۰:۰۷:۰۰
آره تو راس میگی !!!
کشوری ک تحریم باشه دچار کمبود آب میشه !!! (3005736) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۱۶:۰۴:۳۵
میدان امام حسین خیابان مازندران یه تانکر هست که هر روز صبح ساعت 6/5 الی 7 تمام خیابون دو طرف رو آب پاشی می کنه. وقتی خود شهرداری تو مصرف آب اینطوریه از بقیه مردم چه انتظای هست؟ (3005031) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۱۶:۰۶:۳۱
به نظر من تعداد زیادی از مردم مشکل کم آبی رو درک و باور کرده اند ولی چه کاری از دستشان به نظر شما بر میاد؟90 درصد کم کاریها در زمینه کم آبی از طرف دولتها بوده..منابعی در این سالها برای آبیاری قطره ای ندیدند..چشمانشان را بر روی زدن چاههای غیر مجوز دار بستند..برای بهسازی شبکه فرسوده آبرسانی کوچکترین فکری نکرده اند..همین حالا هم فقط بوق دست گرفته اند که مردم آب کم است کم مصرف کنید..همین...فرض کنید مردم دستشویی نرفتند و ظرف نشستند و حمام هفته ای یکبار رفتند و در مصرف آبشان با کارها پنجاه درصد هم صرفه جویی کردند..آخرش چی؟مگر مصرف آب خانگی کشوراز کل مصرف آب کشور چند درصده؟تا حرف هم میزنی دولت جواب میده منابع نیست..مدیریتی که نتوانسته با این پول عظیم نفت وگاز در این دهها سال فکری اساسی برای حل این مشکل بزرگ که با کمی دوراندیشی میشد آنرا پیش بینی وحلش کرد بکنه مستحق سرزنش نیست؟مثل همیشه هم باید تاوان این سهل انگاریها وکاربلد نبودن هارو ملت بدن که صبح تاشب توی دلشون خالی بشه که آب نیست..بجای اینکه صبح تاشب بوق دست بگیرید که آب نیست و یا نقشه بکشید برای گران کردن این یا اون حامل انرژی چرا پاسخ نمیدید که چرا این سالها منابع عظیم صندوق ذخیره ارزی خرج حل این مسائل نشده؟چرا همیشه کاسه وکوزه هارو سر این مردم میشکنید؟چرا خیال میکنید همیش باید میان مردم فرهنگ سازی بشه؟بخدا بعضی از مسولین بیشتر از مردم به فرهنگ سازی احتیاج دارند وگرنه وضعمون این نبود..بیست سال نشستید نگاه کردید که دریاچه ارومیه خشک بشه وقتی خشک شد ده برابر بودجه برای نجاتش میزارید که معلوم نیست بشه یا نشه..فقط جیب دوختید برای پول مردم وگران کردن...برنامه ریزی واستفاده درست از منابع موجو صفر (3005037) (alef-13)
 
هادی ایرانی
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۱۶:۰۸:۰۷
یکی از پرصرف ترین بخش ها تو مصرف آب، کارگران شهرداری هستن. شهرداری اصلا کارگر هاش رو آموزش مصرف آب میده؟ سیستم آبیاری قطره ای ایجاد کردن اما انقدر باز میزارنش که تمام پیاده رو پر میشه از آب! (3005042) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۱۶:۲۸:۵۰
من یه سوال دارم.آب با نفت چه فرقی داره که طرف راحت میره مجوز میگیره چاه عمیق میزنه؟یه نگاهی به دشت بین دهگلان وسنندج بندازید پر چاه آبه.حالا تو سنندج اعلام شده تا 40 روز دیگه ذخیره آب هست.خوب اون سفره زیر زمینی آب مگه مال همه مردم نیست که اون صاحب چاه راحت داره بیرونش میکشه ومیکندش پول و میریزه تو جیبش.بعد یه مدت دیگه اونجا بی آبی پیش بیاد اونم منطقه مرزی و حساس از لحاظ امنیتی...چه کسی پاسخگوه... (3005080) (alef-13)
 
ا.ر
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۰۰:۴۷:۳۰
چندي پيش به طاهرآباد بومهن رفته بودم باغهايي رو ديدم كه از چاه غيرمجاز آب رو تامين ميكردند.با توجه به جمعيت تهران مناطق اطراف تهران بيشتر بايد زير نظارت قرار بگيرند. (3005769) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۱۷:۱۶:۱۰
رئیس دولت مان جدی نیست و لبخندش نیز حقیقی نیست . (3005173) (alef-3)
 
وحید
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۱۷:۱۶:۴۳
مدتی پیش برای دیدن دوستی در شهریار کرج رفتم. باغ پر از درخت بزرگی دارند که آن روز نوبت آبدادن هفتگی ایشان بودند. در نزدیک ظهر تمام زمین های باغ از آب دادن به صورت باتلاق در آمده بود. وقتی سوال کردم این همه آب درختها را صدمه نمی زند؟ گفت نه؟ وقتی پرسیدم چرا این همه آب می دهید گفت آخر نوبتم است و باید سهمیه ام را مصرف کنم؟ دوستم تحصیلکرده و دانشگاه دیده است.
بنا بر این از عزیران کشاورز و تحصیل نکرده و آموزش داده نشده چه انتظار داریم.
چند سال پیش در کارولینای شمالی به دلیل کمی بارش کمبود آب بود آب دادن چمن را شهر داری ممنوع کرده بود آب جیره بندی شده بود. مردم برای کم مصرف کردن از ظروف یک بار مصرف استفاده می کردند به ترتیبی که قیمت آن ها در فروشگاه ها افزایش یافته بود. حمام رفتن محدود و شستن اتومبیل ها جریمه سنگین داشت و...
آموزش- آموزش- آموزش راه رهایی از ناآگاهی ها و خسارت های سنگین است (3005175) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۱۷:۴۶:۰۱
مصرف اصلی آب در بخش کشاورزی است بیش از 90 درصد
و راندمان این بخش در کمتر از 50 درصد است
پس باید بیشترین تلاش در کنترل این بخش باید صورت گیرد مثل:
1- تلاش جهت مکانیزه کردن آبیاری با روش های نوین
2- عدم کاشت محصولات پرمصرف به خصوص در مناطق کم آب
3- تعطیل کردن چاه های غیر مجاز
4- کشاورزانی که از منابع زیرزمینی آب برداشت میکنند باید بهای آن را نیز بپرازند چون آب های زیر زمینی اموال عمومی محسوب می شود و استفاده ی اختصاصی صحیح نیست
5- این همه بر طبل خودکفایی نزنیم
6- از همه مهمتر باید مدیریت آب به صورت محلی باشد. (3005247) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۱۷:۵۳:۳۲
تصور کنید در هربار کشیدن سیفون توالت 20 لیتر اب تصفیه قابل شرب پای سنگ توالت هدر می رود. میشود مانند باریز از کشورها مخزن سیفون ها از اب کهف صابون خروجی از رو شویی ها پر گردد .و از هدر رفتن میلیون ها مترمکعب جلوگیری کرد. در کشور ژاپن چنین بوده است. (3005259) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۲۲:۲۹:۴۸
غلطه
استفاده از آب کف صابون خروجی از رو شویی ها برای سیفونها غلطه .

محتویات توالت براحتی به طبیعت برمی گرده و استفاده داره. ولی اگر "آب کف صابون" قاطیش بشه بر نمی گرده به طبیعت و بدتر... (3005596) (alef-13)
 
امین
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۰۷:۲۱:۵۷
دوست عزیز در نهایت همه این فاضلابها وارد یک سیستم میشوند بنابراین بهتر است که از آب ضرفشویی هم استفاده بهینه شده و در سیستم توالت مصرف شود. (3005913) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۰۹:۰۱:۳۶
در هر صورت کف صابون که از روشویی ها و حمام به بیرون به هر جا میرود قبل از ان سنگ توالت با اب صابون شسته شو و میرود اتفاقا ضد عفونی تر میشود (3006019) (alef-13)
 
ب
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۲۳:۱۸:۴۳
اتفاقا من سعي ميكنم بعد از نفر قبلي از دستشويي استفاده كنم كه يكبار سيفون كشيده بشه. گاهي اوقات هم سيفون رو تا نيمه فشار ميدم و يا از آبهاي خاكستري ( حاصل از شستشوي ظروف يا باقيمانده در لگن حمام و..)بجاي سيفون استفاده ميكنم.
براي آب دادن گلدان از آب آبكشي سبزي استفاده ميكنم و خلاصه تمام سعي ام رو ميكنم. دولت هم بايد يه حركتي بخصوص در بخش كشاورزي انجام بده (3005669) (alef-13)
 
ب
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۰۰:۲۵:۰۴
البته آب حاصل از شستشوي ظروف و..مثالي براي تعريف آبهاي خاكستري بود نه اينكه اين آب رو دو توالت بريزم. (3005751) (alef-13)
 
بوشهری
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۱۷:۵۶:۵۱
واقعا ماندم این حرفا و اون گونه عمل کردن یعنی چه ؟
بابا صدها هزار چاه غیر مجاز که زیر گوش ماموران دولت حفر میشه و سالهاست که بهره برداری میکنن چیه ؟ دو گانگی در عمل و ادعا را من می بینم و کمترین توجهی هم به کمبود آب ندارم . تا هست برا همه . (3005271) (alef-13)
 
سیفیاری
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۱۸:۰۸:۴۶
من خودم فرزند یک کشاورز از استان آ.ذ.ش می باشم که بعلت بی توجهی کامل دولت به کشاورزی و کشاورز شغل معلمی را بر کشاورزی ترجیه داده ام!!!!! در بخش کشاورزی ، آب با حجم بسیار شدیدی مصرف می شود و دولت هیچگونه کمکی در جهت ایجاد آبیاری مدرن انجام نداده است!!! (3005296) (alef-3)
 
دبیر تبریزی
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۲۱:۰۶:۴۳
جوری گفتی شغل معلمی رو به کشاورزی ترجیح داده ام که انگار معلمی شغل پستی هست!! از لحاظ درامد شاید بد باشه ولی از نظر خدمتی که داری می کنی قابل مقایسه با هیچ کار دیگه ای نیست. شما که عشق به معلمی نداری اصلا نباید این شغل رو انتخب می کردی. (3005509) (alef-13)
 
حسین قارداش2415
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۰۹:۱۷:۴۸
کشاورز زاده شایسته است که کشاورز شود و تولید محصولات کشاورزی بر هر شغلی ارجح می باشد ولی...! (3006053) (alef-13)
 
یی
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۳:۴۷:۱۷
بله حق داری هر درخت زردآلو65 کیلو زردآلو میده کیلویی 3000میدی به دلال یعنی هر درخت 200تومن.100 تا درخت که باشه میشه حقوق یه سال یه معلم. (3006682) (alef-3)
 
م ح
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۱۸:۱۲:۵۶
مصرف اب درکشور.تقریبا 7درصد در شرب و4درصد در صنعت و90درصد در کشاورزی مصرف.میشودکه.دو سوم.اب مصرفی در کشاورزی بعلت مکانیزه نشدن سیستم ابیاری هدر میرود برای کمبود اب باید دربخش کشاورزی هزینه شود نه.اینکه درمصرف خانگی فشار بیاورند (3005302) (alef-3)
 
املی
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۱۸:۲۰:۵۱
باسلام
ضمن قبولی طاعات و عبادات
من واقعا نمیدانم بحران اب رامسئولان اب کشور چرا جدی نمیگیرند و یک راه کار که هم مشکل مصرف میاد پایین وهم استراتژی مصرف بهینه میشود
در اکثر کشورها برای اب مسکونی از دو انشعاب استفاده میشود که یک انشعاب اب شرب فقط در اشزپزخانه نصب میشود یک انشعاب اب برای شستشوواستحمام
ولی درکشورما اب شربرابرای مصرف و هم برای شستشو واستحمام استفاده میکنیم و من از مسئولان شهری و سازمان اب انتظار دارم بطور جد مسئله بحران اب را جدی بگیرند وازحد شعار و سمیناروهمایش بیایند بیرون مسئولان شهری و سازمان اب از این به بعد برای هرساختمان تازه بنا دوانشعاب درنظر بگیرید یکی اب اشرب یکی اب شستشو واستحمام مخصوصا در شهرکها وشهرداری محترم وسازمان اب از همین الان باید درمناطق شهری نسبت به نصب لوله اب چاه غیرقابل شرب را لوله گذاری کنندبااین راهکار 90درصد مشکل اب شرب مصرفی شهروندان حل میشود (3005315) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۱۸:۲۱:۱۱
چون طبق آمار شرکت آبفا 5 درصد آب کشور در بخش خانگی و 2 درصد در صنعت و 93 درصد در بخش کشاورزی استفاده میشه.و دولت به جای اصلاح روش کشاورزی زورش به مردم میرسه وگرنه مصرف خانگی تقریبا همیشه یکسان است اینطور نیست که مثلا کسی که هر دو روز یکبار استحمام میکنه بگه چون تورم رفته بالا پس من هر روز دوش میگیرم یا روزی دو بار دوش بگیرم.مدیریت ناصحیح و زد و بند در اعطای مجوز ساخت و ساز توسط ارگانهای خاص و... عامل اصلی مصرف زیاد است . (3005316) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۱۸:۲۳:۱۳
مردم دلشون برای ثروتهای این مملکت نمی سوزه چون میلیارد میلیارد در این مملکت دزدی می شه و هیچ کس صداش در نمیاد و اصلا ثروت این مملکت متولی نداره! خوب مردم وقتی این همه دزدی رو می بینن چرا باید برای چند قطره آب دلشون بسوزه!؟! اونا هم یه جایی تلافی می. کنن! شاید بعضی ها از این نظر خوششون نیاد اما باور کنید بیشتر از پنجاه درصد واقعیت همینه! (3005319) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۱۸:۲۹:۴۷
مشکل اصلى نبود اراده ست! متاسفانه هيچ دولتى نهواسته است برخى مسائل حساس و حياتى کشور را به صورت ريشه اى حل کند! ريخت و پاش در کشور زياد است و کسى هم ترس اين را ندارد که روزى ممکن است کشور به بحران برسد و از همين بحران کشور ضعيف شود و پس از آن هر کس اراده کند کشور را به چنگ بگيرد! (3005329) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۱۸:۳۱:۱۸
بی توجهی مسنئپولین شهری در سراسر کشور به مساله حفر چاه عدم اموزش مردم در زمینه نحوه صرفه جویی اب عدم معرفی تجهزات کاهنده به مردم و تخصیص ندادن یارانه جهت تهیه این اقلام(بجای واگذاری نقدی یارانه) بی توجهی مسئولین رسانه ملی در شناساندن معظلات واقعی جامعه به مردم واجرای برنامه های اموزشی و پرداختن به موضعات غیر مرتبط و...... (3005331) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۱۸:۳۵:۱۶
من تا به حال نديدم تو سطح شهر ها تبليغات و اطلاع رسانى هاى وسيع و پايدار در مصرف درست آب گذاشته باشن و تو تلويزيون به بحث هاى جدى در اين مورد بپردازن. اين يعنى چى?يعنى موضوع بى اهميته از ديدگاه خيلى از آقايان! (3005346) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۱۸:۴۵:۳۳
تنها راهی که مونده اونم بدلیل اینکه دولت خصوصا وزارت کشاورزی دست رو دست گذاشتن این هست که سریعا برنامه جامع بحران آب تشکیل شه.
اولا ظرف پنج سال همه آبیاریها قطره ای شه
دوما طرح اصلاح الگوی کاشت محصولات ارایه شود و کاشت برخی محصولات ممنوع شه
سوما طرح عرضه آب خوردنی بصورت مثلا آب بطری از طرف دولت پایه ریزی شود
چهارم در ساخت خانه ها به مساله وان حمام استفاده مجدد از آب ظرفشویی و حمام جهت آبیاری فضای سبز از طریق وضع استاندارد و نظارت شهرداری اقدام گردد
پنجم ایجاد آب شیرین کن در مناطق ساحلی

وگرنه فقط با روضه خوندن کاری از پیش نمی رود (3005368) (alef-3)
 
ali
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۱۸:۴۶:۲۷
سلام
من خودم ساکن نواب هستم ودر ان محل بورس اکواریوم ماهیفروشی است یک کار لو کس حساب میشود روزی 2تا 5 هزارلیتر مصرف اب دارند ولی به یمن مشترک بودن با واحدهای مسکونی مصرف نشون نمیده تا وقتی که قبوض بالا صادر میشود واین صنف کار مبلغ ناچیزی بابت مصرف آب پرداخت میکنند
پندین بار به خدمات مشترکین آب مراجعه کردم ولی رسیدگی نمیکنند
نشستن با موبایلاشون سرگرمند البته نه همشون (3005370) (alef-3)
 
ا.ر
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۰۰:۳۸:۵۱
يكي از اولويتها در صرفه جويي ميتونه تفكيك انشعاب آب مشتركين باشه.خيلي از افراد عز سر لجبازي و يا به تصور اينكه همسايه از من بيشتر مصرف ميكنه چندان رعايت نميكنند. در غير اين صورت گران كردن آب هم باعث مجادله بيشتر بين مشتركين و هم اجحاف در حق كساني ميشه كه بيشتر رعايت ميكنند. (3005761) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۱۹:۵۶:۴۱
والا سد کرج که کاملا پر شده (3005443) (alef-13)
 
فرهنگ پرور
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۲۰:۲۶:۴۰
میشه به یک آدم گفت آب نخور,می‌شه گفت حمام نرو می‌شه گفت میوه آبدار نخور میگن صرفه جویی درسته اما فقط چند درصد وقتی می‌گن جمعیت کشور بشه ١۵٠الی ٢٠٠میلیون حتما برای آبش هم فکری کردن (3005469) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۲۰:۳۳:۱۶
با سلام
به نظر من در سطح کلان باید از خلیج فارس از طریق لوله کشی آب را تا سرچشمه رودخانه های مهمی که خشک شده اند رساند با استفاده از روشهای نوین میشه اب خلیج فارس را اول شیرین کرده بعد انتقال داد این روش باعث تغذیه دشتها هم خواهد شد. به شرطی که انرژی کشور صرف کله شقی و لجبازی برای انرژی ه.... نشود. به جای مسکن مهر باید روی این طرحها کار کرد. (3005481) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۲۱:۴۰:۰۵
فقط خواهشا از کانال صدا و سیما مردم رو به صرفه جویی در مصرف آب تشویق نکنین که اثر عکس داره. اینقدر که مردم خیلی به صدا و سیما اعتماد دارن! (3005538) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۲۱:۴۱:۱۸
♧ پروفسور کردوانی♤ کویرشناس مشهور جهان که از مفاخر این کشور است بارها در صحبتهای خود شیوه های عملی صرفه جویی در مصرف آب را چه در بخش خانگی، چه صنعتی و چه کشاورزی توضیح داده است. بد نیست سخنرانی های جذاب ایشان را در گوگل جستجو و گوش کنید.

☆البته از رسانه ای که خود را ملی می خواند نیز توقع است دغدغه های ملی داشته باشد و به آموزش عملی در این زمینه بپردازد. هر بار که خواسته سنگ تمام بگذارد به مجری میکروفن داده و او هم از مردم پرسیده چقدر صرفه جویی می کنید پاسخ دادند خیلی زیاد!
اینکه نشد آموزش! ●●
⊙مردم ما اصولا با روشهای صرفه جویی بیگانه اند و غریب می پندارند⊙
{مثلا اگر به کسی بگویید وقتی حمام می روی تشت بزرگی زیر شیر بگذار و کل آب استحمام را جمع کن، اگر هیچ مایع شوینده ای در آن نبود برای آبیاری درختان استفاده کن اگر آلودگی داشت بریز در ماشین لباسشویی. خواهید دید چپ چپ نگاه می کند!
به خانمها اگر بگویی از فشار آب برای شستشوی حیاط استفاده نکن می گوید پس با چه حیاط را بشویم!! }

آموزش به مردم در حد صفر است بعد توقع چه از آنان داریم؟⊙⊙
سرزمینهایی مثل فلسطین اشغالی، استرالیا، و ... دهه هاست با بی آبی مواجهند آیا هیچ نگاه کرده ایم چه روشهای برای بازیافت آب و صرفه جویی دارند؟
لذا شعارهایی هم که برای صرفه جویی داده می شود مطلقا بیهوده است چون با آموزش (و سپس جریمه) مشکل حل می شود نه با شعار.♧ (3005539) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۲۱:۴۲:۵۱
هوا گرمه. تابستونه. بالاخره یا باید کولر گازی روشن کرد (که آب مصرف نمیکنه و مصرف برقش بالاست) یا اینکه کولر آبی روشن کنیم که آب زیاد مصرف میکنه. هرکدوم رو که استفاده کنیم حضرات صداشون میره بالا که واویلا مصرفش رفت بالا. چیکار کنن ملت از دست شما؟ (3005540) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۲۱:۴۸:۵۲
وقتی میانگین بارندگی در این کشور 200 میلیمتره (کمتر از یک سوم نرمال جهانی) وقتی یک کشور با تابستانهای گرم و خشک و زمستانهای کم بارش داریم، وقتی دوسوم سطح کشورمان بیابان واقعی است، وقتی همین آب موجود (اگر بطور کامل هم بهره برداری شود و بهینه مصرف شود) جوابگوی مصارف آب شرب و خانگی و صنعتی و کشاورزی همین جمعیت موجود هم نخواهد بود، پس با کدام منطق برای افزایش جمعیت تا 150 میلیون نفر تبلیغ می کنیم؟ تازه مگر باید منابع را تا سر به سر ان مصرف کرد؟ اگر چندسال خشکسالی شود، آب و غذای 150 میلیون نفر را بهتر میتوان مدیریت و تامین کرد یا 50 میلیون نفر را؟ (3005549) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۲۲:۰۲:۱۴
عزیزان عزیزان. 90 درصد هدر رفت ما در بخش کشاورزی است. داریم سر خودمون رو شیره میمالیم
بخش کشاورزی. هندوانه بی ارزش. کشور دچار خشکسالی که نباید بره دنبال صادرات محصولات کشاورزی (3005571) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۰۴:۳۵:۳۴
حرف شما درست ولی چون مسئولین به فکر نیستند ما حداقل صرفه جویی کنیم با خودمون عهد ببندیم که هر روز چند لیتر کم تر استفاده کنیم (3005858) (alef-13)
 
سید رضا
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۲۲:۵۳:۱۲
من مطابق یکی از کاربران محترم
۱ تقلیل جمعیت به ۵۰ میلیون

۲عرضه آب به قیمت تمام شده

۳پله ای کردن قیمت آب مصرفی

۴ممنوعیت صادرات محصولات کشاورزی آب بر مثل هندوانه و... (3005618) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۰۱:۳۹:۴۱
5-شیرین کردن آب دریا با آب شیرین کن های خورشیدی و انتقال آن به جنوب و مرکز کشور
6-تصفیه فاضلاب شهری (3005809) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۲۳:۳۵:۲۶
بیشترین مصرف مربوط به کشاورزی است، آن هم محصولاتی که بود و نبودش تاثیر چندانی در زندگی مردم نداره، مثل طالبی و هندوانه، که اگه مردم نخورن هیچی شون نمیشه، تازه با مصرف حجم بسیار زیادی از آب های زیر زمینی برای تولید این محصولات غیر ضروری، بدلیل عدم برنامه ریزی و تعادل عرضه و مصرف، در بیشتر سالها این محصولات در زمین می ماند و کشاورز بیچاره متضرر می شود. این محصولات غالبا در مناطقی کشت (جنوب کشور) میشود که بیشترین کمبود آب را دارد. متاسفانه دولت سیاست مشخص و موثری ندارد، چون از یک طرف جلوگیری از کشاورزی بیکاری را بدنبال دارد، بیکاری هم نارضایتی مردم. تنها کاری که دولت انجام داده در وهله اول انکار نظر کارشناسان محیط زیست است، بعد از آن منتظر می ماند که آخرین قطرات آب از زیر زمین بیرون کشیده شود، وقتی دیگر آبی نبود کشاورزی هم خود بخود تعطیل می شود. دولت با خودش حساب می کند، که چرا خودم را با مردم روبرو کنم، وقتی آب نباشد می گوئیم خشکسالی است، بارندگی نیست، ما که تقصیری نداریم، مصلحت خدا است، حتما" بندگان صالحی نبودیم، و حالا کیفر گناهانمان را پس می دهیم.
اما چاره کار : در مورد بارندگی و خشکسالی تقریبا دست انسان بسته است و کاری نمی توانیم انجام بدهیم. پس تنها یک راه می ماند آنهم : اول و آخرش صرفه جویی و درست مصرف کردن است.
صرفه جویی یعنی ،مصرف کمتر از حداقل، ضروری. به این معنی که اگر یک انسان برای زنده ماندن 5 لیوان آب نیاز داشته باشد، باید 4 لیوان مصرف کند.
درست مصرف کردن هم به معنی این است که اولا" ار هدر رفت آب جلو گیری شود دوما مصارف ضروری را طبقه بندی کنیم و بترتیب اهمیت استفاده کنیم. مثلا اگر در منطقه ای آب جاری بود کشاورزی کنیم، اگر نبود فعالیت صنعتی که مصرف کمتری دارد حمایت شود. (3005693) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۰۰:۰۷:۳۰
به نظر من مردم چند سالی است از اون مصارف زیاد دست برداشتند و دیگر تشویق برای صرفه جویی اثری در بخش خانگی نخواهد داشت. چون دیگر مردم از نظافت و خورداک و آشامیدن نمیتوانند بزنند.
خوب نوسازی خطوط لوله هم که بخش مهمی است که انجام نمی شود. ولی مهمترین چیز کشاورزی و بعد صنعت است. چرا محصولات پر آب باید در مناطق کم آّ کست شوند؟
چرا کشاورزی ما مهندسی شده نیست؟ چرا اینقدر کارشناس بی کار کشاورزی داریم؟ چرا از روش های نوین آب رسانی استفاده نمی شود.
مدیریت منابع آب باید به صورت مناسبی انجام شود. بارانی که نازل می شود با توجه به تبخیری که صورت می گیرد فقط 10 درصد آن به سفره آب زیر زمینی اضافه می شود میتوان با راهکارهایی این مقدار را افزایش داد. چرا از متخصصین برای این راهکارها استفاده نمی شود.
مثلا در برخی شهرها همه شهر به صورت زهکش است یعنی آب باران و برف به کانالی در زیر هدایت می شود و این کانال به تصفه خانه شهری و یا سفره آب زیر زمینی هدایت می شود ولی ما اینقدر در شهر میمونه تا تبخیر بشه
راهکارها زیاده ولی ادم میخواد همت کنه (3005739) (alef-13)
 
مجتبی
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۰۰:۴۴:۲۱
%93 اب در کشاورزی و 7 % هم در خانگی و صنعتی مصرف می شه حتی اگه مردم کم مصرف کنن و صنایع تعطیل بشن 7 % صرفه جویی میشه که رقم ناچیزیه در مقابل %93 اب کشاورزی در حال هدر رفتنه برید روستاها را ببینید که اب چجوری حیف و میل میشه (3005766) (alef-13)
 
بینام
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۰۴:۰۶:۳۲
خونه آپارتمانی خریدم.برای اولین رفتم حمام آب گرم باز کردم خیلی ضعیف بود.در حدی که آبگرمکن دیواری روشن نمیشد.رفتم از همسایه سوال کردم اونم گفت بخاطر لوله کشی ساختمونه.عزیزان لوله کشی میکردن یه چیزهایی تو لوله ها گیر کرده.طرف اومده گفته یه راه داره، اونم لوله کشی کل ساختمون باید عوض بشه. و کسی پول نداره چنین کاری بکنه.اگه یه قانونی بود میتونستیم بریم اون عزیزی که اینکارو کرده بیاریمش بگیم باید اینو با هزینه خودت درست کنی خیلی خوب بود.12واحد، هروقت نیاز به آب گرم باشه باید آب ظرف شویی،آب دست شویی.خلاصه همه آب باید باز باشه تا یکی بره حمام.خلاصه این شد داستان ما.واسه همین موضوع اون خونرو فروختیم، اما یروزی از تشنگی میمیریم. فعلا تا میتونید پایتخت نگاه کنید بخندید. (3005854) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۰۶:۵۸:۰۳
تا وقتي قيمت آب اين حد ارزونه همينه .الان مردم به مصرف بنزين بيشتر توجه نشون ميدن يا آب؟خوب بنزين گرونتره دودوتا چهارتا مي كنن ميخوان مصرف كنن.اما آب چي؟ (3005891) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۰۸:۵۶:۰۷
برداشت بی رویه اب از سفره های زیر زمینی و عدم کنترل شهرداری ها مخصوصا شهرداری تهران برای حفر چاه برای ابیاری چمن و گل؟؟؟؟؟!!!!!! در کلیه جاها و معابر و ....... با روش ابیاری بارانی انخم در طول روز
نشاندهنده این است که خود متولیان امر این موضوع را جدی نمیگیرند در نتیجه مردم نیز احساس میکنند موضوع کم ابی واقعیت ندارد
کجا در شورای شهر تهران دستورالعملی برای شهرداری در مورد این موضوع ، دستورالعمل برای حفر چاه عمیق برای ابیاری چمن و گل در تمامی میادین شهر تهران و مسائلی از این قبیل وجود دارد (3006007) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۰۹:۲۱:۲۹
با توجه به تغییر الگوی بارش در جهان که مناطق پربارش پربارش تر(سیل) و مناطق کم بارش به سمت خشکسالی حرکت می کنند تنها چاره کار در این است که با تدابیری سیلهای مناطق شمالی به نحوی کنترل شوند و مانع از ریخته شدن دوباره آنها به دریای شور شوند و این آبها به سمت مناطق خشک لوله کشی شوند (3006061) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۰۹:۳۶:۴۸
وقتی مسوول مملکت بدون هیچ تحقیق و مطالعه ای بر میگرده میگه این کشور ظرفیت داشتن 150 تا 200 میلیون نفر جمعیت رو داره، خداوکیلی مخاطب عام پیش خودش چی فکر میکنه؟ بعد انتظار دارین همون مخاطب بیاد در مصرف همه چیزی مخصوصا آب صرفه جویی کنه؟ (3006101) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۰۹:۳۹:۲۳
دست از اخبار دروغ بردارید!
1. نود درصد آب در کشاورزی عهد بوق هدر می رود و طرح های مدرنیزه کردن آن هیچگاه اجرا نشده است.
2. لوله کسی شهرها بسیار فرسوده است و به اقرار مسوولان حداقل سی درصد آب تصفیه شده هدر می رود.در تمام این سالها هیچکس به نوسازی و بازسازی اقدامی نکرده است.
3. اگر آب را گران تر هم کنید فقط جیب اختلاسیون پر می شود چون اکثریت مردم هدر روی آب ندارند. آنها که اصراف می کنند سوار پروشه اند و حرف هب گوششان نمی رود.
4. انتقال آب لرستان به قم و آب اینجا به آنجا و زدن کانال ها و چاه های تو سط خودسرها(!) و سد سازی نادرست و جنگل تراشی و برداشت بی مورد از آب های زیر زمینی و اتلاف آن در نهادهایی است که وظیفه صیانت از کشور را دارند نه مردم..
5...
6...
7...
1001... (3006107) (alef-13)
 
میهمان
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۰۹:۳۹:۳۹
بیشتر از 80 درصد آبی که مصرف میشه در بخش کشاورزیه
آقا ما اگه هندونه نخوایم بباید به کی بگیم؟!
اگه برنج ایرانی نخوایم باید به کی بگیم؟!
خوب برادر من عزیز دل من هی نگین تو مصرف آب صرفه جویی کنید.شما اول برو یه فکری واسه مصرف بی رویه ی آب در بخش کشاورزی بکن چرا باید هندونه بکاری؟! اونم واسه اماراتی ها که هی سر تحویل گرفتن محموله هندونه دبه در بیارن؟! (3006108) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۰:۴۸:۵۵
به نظر میاد از تمام ظرفیت کشور برای بهره برداری از این نعمت منحصر بفرد خدا استفاده نمی کنیم.شاید بشه با زدن سد بر پایه های کوهها و تپه های البرز شمالی جایی که بطور مدام باران دارد و ان هم بطور وفور و با شدت زیاد (تنها نقطه کشور ما از این حیث) بتوانیم ذخیره اب اشامیدنی کشور رو بالا ببریم البته اگه مسئولین محترم با محاسبات دقیق و مطالعاتی این کارو بکنن تا موجب لطمات بیشتر نشه ! (3006252) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۱:۱۳:۰۹
وقتي جناب كلانتري هشدار ميدادند براي كمبود آب شما جبهه ميگرفتيد
حالا رسيديد به اين مطلب (3006309) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۲:۲۰:۳۱
من باور نمیکنم کم آبی باشد چون مردم به فرزند آوری بیشتر تشویق میشوند.
اگر کم آبی باشد باید به شدت جمعیت کنترل شود. بنابراین بحث کم آبی را دشمنان ما مطرح نموده اند (3006497) (alef-13)
 
مچل
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۳:۵۷:۰۱
دوستان عزیز مچل خودم دقت کنید:
دولت برا اینکه بارو از رو دوش خودش برداره توپ رو انداخته تو زمین مردم.
چمن کاری های بیهوده، تاسیسات زیرزمینی و بودجه ندادن برای کشاورزی عمده مشکلات هدر رفت آبه.
همتون سرکارید (3006704) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۰ ۱۲:۰۶:۲۸
کولر آبی = قاتل آب ... بعلت افت شدید و بحرانی منابع آبی موجود، آب برای ما عملا یه منبع تجدید ناپذیره در حالیکه برق یه منبع تجدید پذیره و به طرق مختلف قابل استحصاله. میمونیم ما و انتخابمون (3008444) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۰ ۱۲:۰۹:۲۷
اونایی که کم آبی رو جدی نگرفتن مردم نیستند، مسئولین همیشه خواب هستند (3008454) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۴-۰۴-۱۱ ۲۳:۱۱:۴۶
کم آبی رو میشه جبران کرد با پند کار همزمان
1- فرهنگ سازی
2- ترمیم سیستم انتقال آب
3- بروز رسانی سیستم آبیاری کشاورزی و باغداری
4- جلوگیری از بیرون رفت آبهای مرزی و همپنین آبهای شیرینی که به دریا می ریزه
5- انتقال کارخانه هایی که نیاز به آب زیاد دارد به کنار دریا
6-تفکیک آب آشامیدنی از آب شستشو
.
.
.
. (3011613) (alef-11)
 
یاشار بوم راشین
۱۳۹۴-۰۴-۲۱ ۱۴:۲۱:۲۱
متاسفانه مشکل بزرگی که وجود دارد و باعث می شود مردم صرفه جویی در مصرف آب را جدی نگیرند این است که همه چیز رنگ و بوی سیاسی پیدا کرده و بنابراین وقتی خبری اجتماعی یا اقتصادی یا فرهنگی در اختیار مردم قرار می گیرد آنها به این فکر می کنند که لابد باز هم سیاست اقتضا کرده که مردم به این سو یا آن سو بروند
از طرفی رفتار دولتمردان هم همیشه به گونه ای بوده که مردم در دیگاه خود ثابت قدم مانده اند مثلا چندی قبل از کمپین قطره کمپین چالش آب سرد بود که در آن کلی آب حیف می شد بدون آنکه میل شود و انصافا آن موقع هم کمبود آب وجود داشت!
یا دقیقا تلویزیون موقع پخش سرود تیم ملی والیبال امریکا ,به جای پخش سرود پیام صرفه جویی در مصرف آب را جدی بگیرید می گذارد و با این تبلیغ بد هنگام خیلی ها را به فکر می اندازد که فقط برای گوش ندادن به سرود امریکا است که باید صرفه جویی در مصرف آب را جدی بگیرند
با این اوصاف تا وقتی به همه چیز به دید سیاسی نگاه می شود مردم هیچ چیز و از جمله صرفه جویی در مصرف آب را جدی نخواهند گرفت! (3034155) (alef-11)
 
ثريا عبدلي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۶ ۱۲:۳۵:۳۶
سلام و خسته نباشيد...
در مورد اين مطلب نظري ندارم ...
فقط خواستم از شما كمك و راهنمايي بگيرم در خصوص اينكه آيا شستن حياط وكوچه و ... با آب لوله كشي تصفيه شده جريمه اي دارد يا نه؟
من قبلا تبريز زندگي ميكردم و اونجا جريمه داشتيم ...اگر مامور آب ميديد كسي حياط و ... شسته جريمه ميكرد ولي الان پارس آباد هستم.بماند كه اينجا كلا دنياي ديگريست با آداب و فرهنگ خاص خودش.انگار كلا از ايران نيس. ولي متاسفانه امروز وقتي به سازمان آب در اين شهر زنگ زدم و سوال را پرسيدم با تمسخر گفت نه... چه ربطي داره... كنتور آب هزينه ي اون رو مي ندازه... يعني مي توان با آب شهري زمين كشاورزي را هم آب داد و كسي نمي تواند بگويد درست نيست...
رفتار مردم آنقدر برايم تعجب آور نبود كه حرف مسئول سازمان آب برايم عجيب بود... انگار پيرزن همسايه جوابم را داده...
بخوايم نخوايم فرهنگ درست استفاده كردن رو نداريم... متاسفانه عده اي از ما عادت كرديم بالاي سرمان زور باشد تا شايد مجبوز به كاري شويم...
اينجا خانه ها ٣٠٠ ٤٠٠ متريست داراي دو حياط هركدام... هفته اي سه مرتبه هر همسايه حياط و كوچه مي شورد بماند آب بازي كودكان و باز ماندن شيرو شستن فرش و حتي پشم گوسفند...آن هم ١٠٠ كيلو يك جا...

خيلي گشتم تو سايت ها ولي مزجعي برع پاسخگويي پيدا نكردم... (3887325) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.