نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 239559
روزنامه‌نگار نیویورک‌تایمز بخاطر ایران به زندان می‌افتد
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۶ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۵۰
«رایزن» روزنامه‌نگاری است که وزارت دادگستری دولت آمریکا مصرانه از وی می‌خواهد منابع مورد استنادش برای افشای برنامه‌های خرابکارانه سازمان سیا علیه برنامه هسته‌ای ایران را لو بدهد.

به گزارش تسنیم، پایگاه خبری «بیزنس‌اینسایدر» در گزارشی به وضعیت روزنامه‌نگاری به نام «جیمز رایزن» از روزنامه نیویورک‌تایمز پرداخته که دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا به دلیل افشاگری‌های وی از خرابکاری‌های سیا علیه برنامه هسته‌ای ایران تمایلی به اینکه وی آزاد باشد، ندارد.

به نوشته این پایگاه خبری، باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در سال ۲۰۰۹ با وعده ایجاد دورانی بی‌سابقه از شفافیت روی کار آمد، اما زمانی که او از قدرت کنار برود، خبرنگاران احتمالاً او را در کسوت رئیس جمهوری خواهند دید که در جهت عکس این وعده‌ها عمل کرد و او احتمالاً ـ چنانکه یکی از خبرنگاران می‌گوید ـ «بزرگ‌ترین دشمن آزادی رسانه‌ها در این نسل» لقب خواهد گرفت.

بیزنس اینسایدر «جیمز رایزن» را اینگونه معرفی می‌کند: «در دورانی که نقش روزنامه‌نگاران در پوشش مسائل مختلف و حیاتی زیر ذره‌بین قرار گرفته است، مورد جیمز رایزن به تازگی و دوباره مورد توجه قرار گرفته است. وی خبرنگار روزنامه نیویورک‌تایمز است که جدالی تمام نشدنی با وزارت‌های دادگستری دو دولت مختلف آمریکا (دولتهای اوباما و بوش) داشته است؛ این دو وزارتخانه می‌خواهند رایزن را وادار کنند منابع مورد استناد خود در کتابی چاپ سال ۲۰۰۶ که درباره برنامه‌های خرابکارانه سازمان سیا علیه برنامه هسته‌ای ایران به رشته تحریر درآورده را معرفی کند.»

آقای رایزن، به نوشته اینسایدر، طی ۵ سال گذشته با وزارت دادگستری دولت اوباما درگیر بوده است. این وزارتخانه در سال ۲۰۰۹ در اقدامی ‌بی‌سابقه، احضاریه این روزنامه‌نگار که قرار بود در آن سال به پایان برسد را مجدداً تمدید کرد. رایزن اخیراً در مصاحبه‌ای به مجله تایم گفته آقای اوباما را با توجه به پرونده خودش و سایر پرونده‌هایی که به جریان انداخته رئیس جمهوری نماد مانع‌تراشی بر سر راه آزادی رسانه‌ها می‌داند.

رایزن می‌گوید: «این، ریاکارانه است؛ خیلی از مردم هنوز فکر می‌کنند این کارها نوعی بازی یا علامت یا تغییر رویکرد است. آنها نمی‌خواهند باور کنند اوباما می‌خواهد رسانه‌ها و افشاگران را سرکوب کند. اما او این کار را انجام می‌دهد. وی بزرگترین دشمن آزادی رسانه‌ها در این نسل است.»

جیمز رایزن، احتمالاً پاییز سال جاری روانه زندان می‌شود.

 پرونده جیمز رایزن

بیزنس اینسایدر در ادامه این گزارش به شرح پرونده آقای رایزن می‌پردازد: «بسیاری از کسانی که پرونده رایزن را دنبال می‌کنند می‌گویند برداشت عموم مردم این است که اوباما فردی متفاوت و دوستدار رسانه‌ها است، اما به باور آنها، این برداشتی اشتباه است.»

این گزارش ادامه می‌دهد: «دنبال‌کنندگان پرونده رایزن با اظهار اینکه اوباما بیش از هر دولت دیگری در تاریخ آمریکا از "قانون جاسوسی" برای تعقیب قضایی کارمندان دولت استفاده کرده است می‌گویند این اقدام اوباما از ضرورتی که وی برای کنترل لجام‌گسیخته جریان اطلاعات قائل است، نشأت می‌گیرد. در سال ۲۰۰۹ وقتی احضاریه رایزن منقضی شده بود دولت اوباما در اقدامی غیرمعمول آن را تمدید کرد و این پرونده را بار دیگر به جریان انداخت.»

«جری کامر»، خبرنگاری که قبلاً برنده جایزه پولیتزر شده و اکنون در «مرکز مطالعات امور مهاجرت» مشغول به کار است، در همین ارتباط به بیزنس اینسایدر می‌گوید: «او قول داد رئیس جمهوری متفاوت باشد اما فقط به سرکوبگری علیه تلاشهایی پرداخته که می‌خواهند رفتارهای نادرست دولت وی را افشا کنند. دولت او در بسیاری از سطوح، غیرشفاف بوده است.»

آقای کامر یکی از ۱۴ خبرنگار برنده جایزه پولیتزر است که با صدور بیانیه‌ای در ماه جاری از رایزن اعلام حمایت کرده‌اند. علاوه بر این، گروهی به نام «روتز اکشن» که این بیانیه‌ها را سازمان‌دهی کرده طوماری با ۱۰۰ هزار امضا را برای حمایت از آقای رایزن تقدیم دفتر مرکزی وزارت دادگستری آمریکا در واشنگتن کرده است.

به نوشته بیزنس اینسایدر، «رایزن در اوایل تابستان سال جاری نتوانست دادگاه عالی را متقاعد به تجدید نظر در حکمی کند که از وی خواسته برای توضیح درباره منابع مورد استنادش در کتابی چاپ شده در سال ۲۰۰۶ مقابل دادگاه شهادت بدهد. وی قول داد به مقاومتش ادامه دهد، اما اکنون او تمامی گزینه‌هایی که می‌توانستند قرار تعقیب علیه وی را متوقف کنند آزموده و نتیجه‌ای نگرفته است. قول داده که آماده است به زندان برود و حتی به روزنامه‌ای که در آن کار می‌کند گفته از همین الان کتاب‌هایی که باید با خودش به زندان ببرد را هم انتخاب کرده است.»

به نوشته بیزنس اینسایدر، در صورتی که او روانه زندان شود، اولین روزنامه‌نگاری از سال ۲۰۰۵ خواهد بود که به جرم عدم افشای نام یک منبع مورد استناد بازداشت می‌شود. در این سال «جودیث میلر»، خبرنگار روزنامه تایمز، به همین جرم راهی زندان شده بود.

رایزن چه چیزی درباره خرابکاری‌های آمریکا علیه برنامه هسته‌ای ایران منتشر کرد؟
پایگاه بیزنس اینسایدر در ادامه این گزارش به افشاگری‌های رایزن می‌پردازد و می‌نویسد: «وی در سال ۲۰۰۶ کتابی به نام "وضعیت جنگ: تاریخ سرّی سیا و دولت بوش" منتشر کرد. یکی از فصل‌های این کتاب به شرح یکی از برنامه‌های سازمان سیا می‌پردازد که از زمان دولت بیل کلینتون برای خرابکاری در برنامه هسته‌ای ایران که در آن زمان نوپا بود طراحی شده و در دولت جورج بوش مورد حمایت قرار گرفته بود.» (بخش‌هایی از این فصل در این گزارش روزنامه گاردین منتشر شده است.)

آنچه افشا شده بود برای سیا و دولت آمریکا مایه شرمساری بود. طبق افشاگری‌های رایزن، سیا از یک فرد روس خواسته بود تعمداً اطلاعاتی غلط هسته‌ای در اختیار مقامات ایران قرار دهد، اما این اطلاعات غلط به آسانی قابل تشخیص بودند و بنابراین، جاسوس روس برای انکه لو نرود و خودش را معتبر نشان دهد به ایرانی‌ها هشدارهایی هم داده بود. طبق آنچه در این کتاب آمده، این برنامه سازمان سیا که با اسم رمز «عملیات مرلین» شناخته می‌شد، در نهایت ممکن است به ایران برای پیشرفت برنامه هسته‌ایش کمک کرده باشد.

رایزن در این کتاب می‌نویسد: «البته گزارشی درباره این فاجعه جاسوسی منتشر نشد. این جاسوسی باعث شد سیا تقریباً از ایران بی‌خبر باقی بماند و نتواند هیچ اطلاعات مهمی درباره یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیش روی آمریکا، یعنی اینکه آیا تهران در آستانه هسته‌ای شدن هست یا خیر، به دست آورد.»

بیزنس اینسایدر در ادامه می‌نویسد دولت فدرال آمریکا در اواخر سال ۲۰۱۰ جفری استرلینگ، یکی از مأموران سابق سازمان سیا را به جرم افشای این اطلاعات به رایزن دستگیر کرد. دولت آمریکا، اما در پی آن است که رایزن را وادار کند خودش نام منبع مورد استنادش را لو بدهد.
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۱۲:۲۱:۳۱
اوباما تنها تصمیم گیرنده نیست و در سیاست های خارجی،جاسوسی ها، خیلی ها دخیل هستند،سیا،پنتاگون، تندرو های جمهوری خواه،لابی قدرتمند اسراییل، کارتل ها ی نفتی، کارخانه داران اسلحه و.و.و. این که تنها اوباما،متهم شناخته شود،می تواند بازی سیاسی جناح دیگر و جناح نتانیاهو باشد که دلخوشی از اوباما ندارند. این جاسوسی می تواند از کشور های دیکر مانند انگلیس و کشور های دیگر هم باشد. (2346481) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۱۴:۰۹:۰۴
اینکه چیزی نیست، اینجا خیلی ها هستند که واسه آمریکا و آمریکایی حاضرند جون بدهند! (2346648) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۱۶:۳۳:۲۳
واقعا کار روزنامه نگاری کار با ارزشی هست اگر قواعد دسترسی آزاد به اطلاعت هدف قرار بگیرد. بیچاره ها همیشه متهم به تشویش اذهان عمومی یا اقدام علیه امنیت ملی می شوند.

جا دارد از روزنامه نگاران آزاده وطنی نیز یادی بشه. (2346801) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
روزنامه‌نگار نیویورک‌تایمز بخاطر ایران به زندان می‌افتد