توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 494358
چرا بنگاه‎داری بانک‎ها محکوم به شکست است؟
تاریخ انتشار : شنبه ۳۱ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۳۰
اخیراً وزیر صنعت اعلام کرده، از سرمایه گذاری بانک در کارخانه ارج گلایه دارد اما سوال اینجاست چرا با وجود تجربه بد بنگاه داری سیستم بانکی هنوز اقدامی برای این موضوع انجام نمی شود و هر روز واحدهایی که به بانک ها محول می شوند محکوم به تعطیلی هستند.

از خرداد ماه سال گذشته بحث تعطیلی کارخانه های ارج و آزمایش نقل تمام محافل بود و هر کس به اعلام نظر در مورد احیاء این واحدهای تولیدی قدیمی پرداخت ولی هنوز خبری از فعالیت دوباره آنها نیست. البته اخیراً وزیر صنعت در جدیدترین اظهارنظر اعلام کرده که " چند نفر برای سرمایه گذاری در ارج صحبت کردند اما چون بخش خصوصی است خودشان باید تصمیم بگیرند. ما نمی‌توانیم دخالت مالکیتی در مورد کارخانه ارج داشته باشیم. بخشی از آن سرمایه‌گذاری بانک است که ما از آنها راضی نیستیم چرا که در انجام کار اصلاً جدی نیستند. نمی‌دانم چه کاری می‌خواهند انجام دهند. سال‌های خیلی دور که این مجموعه فعالیت می‌کرد چندین بار از آن بازدید کردم اما در این دوره به علت نیمه تعطیل بودن رغبت برای بازدید از آن نداشتم. ما از صاحبان ارج و آزمایش هیچ رضایتی نداریم.اگر جدی بودند قطعاً تا الان کاری انجام شده بود."

گلایه وزیر صنعت از فعالیت بانک ها در واحدهای تولیدی حرف جدیدی نیست اما سوال اینجاست چرا با وجود تجربه بد بنگاه داری سیستم بانکی هنوز اقدامی برای این موضوع انجام نمی شود و هر روز واحدهایی که به بانک ها محول می شوند محکوم به تعطیلی یا ضرر و زیان بسیار هستند.

آرمان خالقی به عنوان دبیرانجمن لوازم خانگی در همین ارتباط با اشاره به اینکه سیستم بانکی یک دستگاه تخصصی بوده و بر اساس مسائل پولی و اعتباری فعالیت می‌کند به تسنیم می گوید: بعد از انقلاب در روند واگذاری‌ها بخشی از واحدهای تولیدی در اختیار سیستم بانکی قرار گرفت. همچنین آن دسته از تولیدکنندگانی که امکان پرداخت بدهی خود را به سیستم بانکی نداشتند هم مجبور شدند مالکیت واحد تولیدی را در اختیار بانک قرار دهند.

وی با بیان اینکه تجربه فعالیت بانک در حوزه تولید نشان می‌دهد در اکثر موارد سیستم بانکی عملکرد خوبی نداشته است، گفت: شیوه‌های مدیریتی در سیستم بانکی دولتی بوده و به صورت بروکراتیک است به نحوی که هر مدیری که به این بخش می‌آید دارای اختیارات متفاوتی است و براساس آن فعالیت‌هایی را انجام می‌دهد اما نکته اینجاست دغدغه کار تولید در این حوزه وجود ندارد.

دبیرانجمن لوازم خانگی اضافه کرد: بعضا دیده شده است اگر آن دسته از واحدهای تولیدی که در اختیار بانک قرار داشت به بخش خصوصی محول می‌شد سرنوشت دیگری داشتند.

خالقی با اشاره به اینکه حتی برخی بانک‌ها تسهیلات را در اختیار واحدهای تولیدی خود قرار می‌دهند، تصریح کرد: اما به خاطر سوءمدیریت‌ها این تسهیلات نمی‌تواند راه چاره ای برای توسعه فعالیت های تولیدی در کشور شود و بیشتر صرف موارد دیگر می‌گردد.

درافشار هم به عنوان یکی از اعضای انجمن لوازم خانگی در مورد دلایل حضور سرمایه گذاری در واحدهای تولیدی قدیمی از جمله ارج و آزمایش به تسنیم، گفت: امروز واردات محصولات لوازم خانگی هر روز در حال افزایش است و به همین دلیل دیگر سرمایه گذار رغبتی برای حضور در این حوزه ندارد.

وی اضافه کرد: نرخ های بالای سود بانکی هم عاملی شده تا مردم دیگر تمایلی به فعالیت در بخش تولید نداشته باشند.

نور پور دیگر فعال حوزه لوازم خانگی هم در همین ارتباط به تسنیم گفت: بیش از 50 درصد سهام کارخانه ارج در اختیار  بانک ملی قرار دارد و این عامل باعث شده تا نقش وزارت صنعت در جذب سرمایه گذار برای احیاء این واحد تولیدی کم رنگ باشد.

وی با اعلام اینکه برخلاف تمام صحبت ها که بانک ها نباید بنگاه داری کنند اما بانک ملی همچنان سهم قابل توجهی از سهام کارخانه ارج را در اختیار دارد، افزود: اگر قرار بر حضور سرمایه گذار است باید بانک ملی سهام خود را بفروشد که هنوز در این رابطه اقدامی را انجام نداده است.


 
 
کلمات کلیدی : بنگاه‎داری بانک‎ها +نظام بانکی+اقتصاد ایران+وزارت صنعت+ارج+آزمایش
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.