نظر منتشر شده
۱۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 241295
از كدام ركود عبور كرده ايم؟
بخش تعاملی الف - حميد نجف
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۰ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۴۹
كاهش ۲۰ درصدي حقوق و دستمزدها در سال گذشته در برابر تورم حدود ۴۰ درصدي منجر به كاهش ۲۰درصدي قدرت خريد مردم و تحميل فشار اقتصادي مضاعفي به آنان از ابتداي سال جديد گرديد.

هر چند در ظاهر تيم اقتصادي دولت قصد داشت با استعانت از تجارب سال هاي گذشته با كنترل نقدينگي از شدت تورم افسار گسيخته چند سال اخير بكاهد، اما اين اقدام بتدريج موجبات تشديد ركود را براي سال ۹۳ پديد آورد، ركودي كه از نظر مفهومي و محتوايي آثاري به مراتب مخربتر از تورم براي اقتصاد كشور به ويژه در بخش توليد داشت.

ركودي كه به عنوان نمونه با اشتباه فاحش خودرو سازان و شوراي رقابت در افزايش قيمت محصولات، اين روزها صنعت خودرو كشور را هم نشانه گرفته است.

هرچند تيم اقتصادي دولت با درك به موقع شرايط وخيم و بحران زده پيشرو بسته هايي را به منظور گذرار از اين گردنه ناهموار طراحي كرده است، اما اجراي غير اصولي بعضي از اين طرح ها هم ممكن است در بخش هايي مجددا ما را به سوي تورمي جديد سوق دهد و اين سيكل دوار همچنان ادامه يابد.

به عنوان نمونه شايد افزايش وام مسكن خريد مورد نظر وزير محترم راه و شهرسازي بتواند تا حدودي بر ركود بخش مسكن تاثير گذار باشد اما مي تواند زمينه افزايش قيمت مسكن و نهايتا رسيدن به ركودي عميق تر را هم در پي داشته باشد.

به نظر نگارنده تنها راه برون رفت از اين پديده پيچيده ركود تورمي اين است كه اولا دولت و نهادهاي نظارتي و امنيتي با جديت و شدت بيشتري جلوي نشتي هاي مالي (فساد اقتصادي) موجود در سازمان ها و ادارات دولتي بايستند.

چرا كه اين امر مهم تنها با شعار و تهيه چند نامه و بخشنامه امكان پذير نخواهد بود، كما اينكه با گذشت حدود يكسال هنوز نامه شناسايي و معرفي ويژه خواران، روي ميز بعضي ازمديران ويژه خوار جا مانده از دولت قبل خاك مي خورد و گاهي هم موجبات تمسخر و نيشخند آنان را فراهم مي آورد.

راه حل دوم تقويت توليد نه از طريق تنها فراهم آوردن تسهيلات مالي و مالياتي، بلكه به شكل نظارت دقيق بر واردات اجناس وارداتي به كشور است، البته شايد بعضي از تجارالدوله ها ي راه يافته به دولت زياد روي خوشي به اين راه حل نشان ندهند اما براي گذار از اين بحران ناچارا مجبور به عبور از آنان هستيم.

راه سوم شايد از دور راه قبلي كمي متمايزتر باشد، توپ اين راه سوم در زمين وزارت خارجه است، جذب سر مايه گذاري هاي خارجي در همه حوزه هاي صنعتي و عمراني كشور، هر چند طي اين مدت سد تحريم ها ترك هايي برداشته اما كماكان بزرگترين مانع تحقق جدي اين امر است، اميد است كه ديپلمات هاي كار كشته و سد شكن دولت تدبير و اميد بتوانند اخبار خوشي را دراين زمينه به گوش مردم بر سانند.

راه چهارم كه شايد سخت ترين راه براي ما ايراني ها باشد استفاده از تجارب مديران اقتصادي و يا حداقل مشاوران خارجي به ويژه كشور ژاپن است، كاري كه سال ها است در ساير بخش هاي ورزشي و با مبالغ كلاني مالي براي ما در حال انجام است چرا نبايد در اين امر خطير كمك حال اقتصاد ملي كشور باشد.
 
کلمات کلیدی : حميد نجف
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۰۰:۱۷:۲۷
فكري بحال آنهائي كه كار را از دست داده اند و الآن بيكار در خانه نشسته اند و يك ريال درآمد ندارند بكنيد.كساني كه با سيلي صورت خود را سرخ نگه مي دارند و زن و بچه دارند. واقعا كار پيدا نمي شود.بيمه اينها هم در اثر بيكاري قطع شده است و اگر اتفاقي براي خانواده آنها بيفتد چكار بايد بكنند.پول درمان را از كجا تهيه كنند.يك دوست دولت (2370154) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۰۶:۲۵:۵۱
حقیقت آنستکه تحریم ها کار خود را کرده اند تنها راه برون رفت در قدم اول
برداشتن تحریم های بانکی است هر چند سایر تحریم ها هم موثرند ولی
این عدم امکان نقل و انتقالات بانکی حتی فعالان کوچک اقتصادی را هم فلج کرده (2370257) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۰۹:۴۳:۰۷
کشور زمانی از رکود خارج می شود که تولید در جامعه بیشتر باشد و آنهم زمانی ممکن هست که در جامعه تقاضا وجود داشته باشد وقتی در جامعه حقوقها همه زیر خط فقر هست و مردم در سیر کردن شکم خود و خانواده ناتوان هستند چطور می خواهید از رکود خارج شوید و این درحالی هست که تولیدات داخل توان رقابت با کالاهای خارجی را ندارند که حداقل صادر شوند.به عنوان مثال بنده یک کارگر متخصص فنی می باشم و می خواهم یک پراید بخرم با حقوق ی 800هزار تومان در ماه می توانم یک ماشین 20میلیونی بخرم البته اگر دادشته باشم هم نمی خرم چون ارزشش را ندارد. (2370323) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۱۴:۱۸:۴۹
همان رکودی که در دوره احمدی نژاد منکر وجود آن بودید. (2370597) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۱۷:۲۱:۳۴
چرا چرت و پرت میگی
کاهش 20 درصدی قدرت خرید مردم صحت ندارد

1- دولت 20 درصد کف حقوق اقشار حقوق بگیر را بالا برده که قراردادی ها غیر رسمی ها و ازاد ها را شامب نمیشود
2- افزایش اگر در اسفند بوده چرا تورم خرداد 9 ماه قبل را با ان مقایسه میکنی
تفاوت قیمت ها با سال گذشته که 19 درصد بوده را مقایسه باید بکنی که تقریبا با افزایش برابر است.
40 سال پیش هم تورم 3 درصد بوده پس ایا میتونی بگی قدرت خرید 15 درصد بالا رفته؟ (2370956) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۰۸:۲۷:۲۸
آقاي ناشناس


درك دو خط اول براي شما مشكل است براي همين سو برداشت داشته ايد
اتفاقا دو خط اول صد در صد صحيح است اگر مطالعه نداريد حداقل كمي تامل كنيد (2371673) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۲۳:۰۸:۰۹
من هم واقعا موافق استفاده از کارشناسان خارجی متبحر و با تجربه هستم.

اقتصاد ایران متاسفانه سالهاست در دست افراد بی تجربه است و فقط میدان آزمایش شده.
حیف این کشور ثروتمند است که این چنین عقب نگهداشته شده.

بورس را ببینید پس از 50 سال فعالیت دچار معضل رانت و باندبازی است.

بانک را ببینید پس از 90 سال دچار چه فسادهایی شده.

قوانین خوب در دست مدیران ناتوان یا ... به بدترین عملکرد منجر شده. (2371432) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۱۶:۰۲:۱۸
روحانی درمشهد گفت ماازرکود عبورکردیم منظورش رکوداقتصادی مملکت نبوده منظور ایشان درس کلاس اقتصادی
حقوقدان بود وگرنه اگرمنظورشان رکوداقتصادی کشوربود بلند گوی نوبخت درروز سه بار روشن میشد (2372468) (alef-10)
 
آزاد
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۱۸:۴۰:۴۵
راه حل دوم و سوم شما كاملا به بحث تحريم ها ميشود چون وقتي تحريم هست صادرات و واردات بدون نظارت كافي خواهد بود و سرمايه گذاري خارجي هم كه توجيهي ندارد.
براي راه حل اول هم خيلي دير شده چون اينها مافياهاي بسيار قدرتمندي هستند چه از نظر سياسي چه از نظر مالي! (2372700) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۳ ۰۸:۳۴:۱۵
فکر کنم منظور شما از کاهش ، افزایش است. ببین شما چکار کردی که حقوقت 20درصد کم شده! (2373160) (alef-10)
 
دلسوز
۱۳۹۳-۰۶-۲۳ ۰۹:۴۹:۲۰
مسئولین واقعا بررسی کنند ببینند کشوری مثل چین چگونه این همه اشتغال مولد ایجاد نموده (2373244) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۴ ۱۸:۲۵:۳۱
جشن همسر رییس جمهور بهسلامتی باخزانه خالی اجرا وازرکودعبورکرد (2376530) (alef-10)