توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 441095
تحلیل المانیتور درباره نامه امیر کویت به تهران
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۲۰:۴۵
نامه امیر کویت به روحانی براساس بیانیه نهایی اجلاس سران شورای همکاری خلیج‌فارس که در 7 دسامبر 2016در بحرین برگزار شد، نوشته شده است.

به گزارش فارس، از زمانی که علی‌اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس‌جمهور پیشین ایران فوت کرد این موضوع قابل تصور بود که ممکن است مرگ وی سبب شروع دوره جدیدی از تنش‌ها میان عربستان سعودی و ایران شود ولی با ارسال پیام «سلمان بن عبدالعزیز آل سعود» پادشاه سعودی به خانواده رفسنجانی و در ادامه آن ملاقات وزیر امور خارجه کویت با مقامات ایرانی شرایط  تغییر کرد.

براساس نوشته «المانیتور»، درواقع «صباح الخالد الحمد الصباح» وزیر امور خارجه کویت با نامه‌ای از سوی امیر کویت و 6 کشور عضو شورای همکاری خلیج‌فارس با هدف بهبود روابط به تهران آمد.

خالد جارالله معاون وزیر امور خارجه کویت‎ به خبرنگاران گفت: طرف ایرانی‌ نظر مثبتی نسبت به این نامه دارد. این نامه خواستار دستیابی به موفقیت در روابط دوجانبه میان ایران و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس است.

یک منبع رسمی ایرانی بدون ارائه جزئیات به المانیتور گفت: این نامه مذاکره‌ای میان ایران و شورای همکاری خلیج فارس برپایه سه اصل به عنوان بنیانی برای مذاکرات است.

این منبع با اشاره به زبان مورد استفاده در این نامه گفت: زبان این نامه نسبت به مبادلات تند سال‌های گذشته میان مقامات سعودی و ایران بسیار مودبانه بود.

همچنین یک منبع رسمی کویت نیز با شرط فاش نشدن نامش به المانیتور گفت: این نامه براساس بیانیه نهایی اجلاس سران شورای همکاری خلیج‌فارس که در 7 دسامبر  2016در بحرین برگزار شد، نوشته شده است.

این منبع اضافه کرد: وزارت امور خارجه کویت بلافاصله پس از اجلاس با تهران تماسی برقرار کرد اما این بدان معنی نیست که سریعا سفارتخانه‌ها بازگشایی شوند.

صلح و ثبات منطقه نیاز به همکاری تمام طرف‌های درگیر در منطقه دارد. ما امیدواریم که این اتفاق بیفتد.

مهدی آهویی استاد دانشگاه تهران و کارشناس سیاست خارجی ایران به المانیتور گفت: دولت ایران به جلوگیری از مواجهه با هرگونه عامل حاضر در خلیج‌فارس از جمله همسایه‌های عربی‌اش مصمم است. اگر همسایه‌های ما آسیب ببینند ممکن است ما از عواقب آن در امان نباشیم.

وی افزود: ممکن است ظهور دونالد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا تشویقی برای ایجاد روابط حسنه میان ایران و دولت‌های حاشیه خلیج‌فارس باشد. ترامپ یک فرد غیرقابل پیش‌بینی است و اقدامات او می‌تواند هر کسی را غافلگیر کند.

این استاد دانشگاه تهران اظهار داشت: تنها در صورتی که عربستان سعودی اولین گام را در جهت پایان دادن به جنگ لفظی و تبلیغ علیه ایران و معرفی ایران به عنوان عامل شرارت در منطقه بردارد ما می‌توانیم یک رابطه سالم داشته باشیم.

گفتنی است؛ روابط میان ایران و همسایگان جنوبی به خصوص عربستان سعودی از سال 2016 و با اعدام شیخ نمر رو به وخامت گذاشت به طوری که روابط دیپلماتیک ایران با عربستان و بحرین قطع شد.
 
 
کلمات کلیدی : نامه امیر کویت+ایران
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.