نظر منتشر شده
۴۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 239595
درباره اقتصاد نشر این روزها؛
چهره های تکراری و نشریات متعدد
بخش داخلی الف، 6 شهریور
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۶ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۳۱
با آثار و گفتاری از حمیدرضا جلایی پور، هادی خانیکی، محمدعطریانفر، موسی غنی نژاد، محمود سریع القلم، مسعود نیلی، صادق زیباکلام و ... [حداکثر ۱۰ نام دیگر].

این جمله، عنوان مشابه و مشترک نشریات ظاهرا متکثری همانند اندیشه پویا، مهرنامه، نسیم بیداری، چشم‌انداز ایران، ایران فردا، صدا و ... است که هر هفته یا هر ماه، مهمان دکه های روزنامه فروشی می شوند.

همین رویه در مورد نشریات اقتصادی یا هنری نیز، البته با غلظت کمتر برقرار است.

رویه تعدد ظاهری و چهره های مشترک، اگرچه در نشریات اصلاح طلب قاعده غالب است و به دلیل غلبه آنها در دکه های روزنامه فروشی، بیشتر در ذوق می زند، در نشریات اصولگرا نیز کمابیش دیده می شود. پنجره و مثلث نیز تا حدودی از این عارضه رنج می برند. هرچند، تعداد کمتر این نشریات، چرخش چهره های تکراری را با فاصله بیشتر و عذاب کمتر همراه کرده است.

پرس و جوی خبرنگار الف از چندین دکه روزنامه فروشی در مناطق مختلف تهران نیز نشان می دهد که بخش قابل توجهی از برخی از این نشریات نیز در نهایت برگشت می شوند و هیچ گاه مهمان منازل مخاطبان احتمالی نمی شوند.

سوالی که مطرح است این که با وجود محتوای تقریبا یکسان، درآمد نامتناسب آگهی (منبع درآمد) ها با هزینه ها و میزان برگشتی گاه بالای این نشریات، چه استراتژی یا انگیزه ای از بابت اقتصاد نشر برای آنها در پیش گرفته شده است که برای ادامه مسیر مصمم هستند.

آیا نشریات جناحی صرفا برای تغییر آرایش دکه و موج سازی روانی منتشر می شوند؟ آیا هدف اول این نشریات، مخاطبان به اصطلاح روی جلدی هستند که صبح به صبح صرفا به تماشای دکه های مطبوعاتی می نشینند؟ آیا برخی از نشریات بدون توجه به فروش، صرفا به عنوان وسیله ای برای ارتزاق از منابع مالی مدیران اصلی منتشر می شوند؟ چرا به جای ایجاد نشریات الکترونیکی که در گروه مخاطب مورد نظر نشریات سیاسی و روشنفکری، ضریب نفوذ بیشتری دارد، وسیله نشری انتخاب می شود که هزینه بیشتری بر تامین کنندگان مالی تحمیل می کند؟ آیا اقتصاد نشر بر فروش و آگهی متکی نیست و عوامل دیگری در آن دخالت دارد؟

به فهرست سوالات فوق می توان موارد دیگری نیز اضافه کرد. این سوالات و مواردی از این دست، ضرورت شفافیت بیشتر مسئولین نشریات سیاسی، اقتصادی و هنری جناحی با مخاطبان خود را ضروری تر می سازد.
 
محسن
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۱۴:۵۵:۰۳
نشریات راستگرا اصلا فروش نداره
راستگراها احتیاج به نسریه ندارن اونها از منابع گسترده بزخوردار هستن و نهادهای خاص (2346697) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۱۵:۴۵:۱۷
این گفته درسته نشریات کلا فروش برای مخاطب مردم نداره.
به چند دلیل
اول هزینه های بالای زندگی جایی برای خرید مطالعاتی نگذاشته
دوم اینکه بجز آقای زیباکلام که نقدها و مطالبشون بسیار خاص و آوانگارد هست، مابقی افراد تکرار یکدیگر هستند و از خروارها گفته شان 1 گرم عمل استخراج نمیشه.
نویسندگان متاسفانه جامعه شناس نیستند و خارج از جامعه زندگی می کنند (2346747) (alef-1)
 
حران
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۲۱:۵۹:۱۹
بی‌شک کثرت نشریات اصلاح طلب فقط و فقط برای موج سازی و القاء اکثریت نشان دادن نظرات خود در بین مردم هستند!
مهمترین پایگاه اصلاح طلبان رسانه‌های مکتوب هست و به نوعی تریبون این جناح اما در نقطه مقابل یعنی اصولگرایان بی شک در فضای مجازی (خبرگزاریها) یکه تاز میدان هستند و کامل نبض آن را به دست گرفته اند البته اصلاح طلبان از و البته مخالفان و دشمنان نظام در شبکه‌های اجتماعی حضور بسیار پررنگی‌تری دارند و البته بخاطر رسمی نبودن این رسانه‌ هر دروغی هم که بخواهند میگویند (2347107) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۶-۰۷ ۲۲:۲۶:۵۶
شما می تونید یک سری به رجانیوز و آمار نظرات کاربری در ته اخبارش بندازید. بنده خدا شما توی همین سایت هم که سایت اصولگراست اگر به امتیازات نگاه کنی متوجه تفاوتها می شوی (2348092) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۷ ۱۰:۳۳:۲۱
اتفاقا من هم همين سوال را در مورد سايت وزين الف داشتم كه مخارج خود را از كجا تامين مى كند و تامين كنندگان مخارج با چه انگيزه اى اين كار را مى كنند ؟ (2347401) (alef-10)
 
رضا شاهرودی
۱۳۹۳-۰۶-۰۷ ۱۲:۰۰:۵۹
بابا این سایت که هزنه نداره !!
ولی واقع بین باشیم ، هزینه اش به مراتب کمتر از نشریات کاغدیست .
با این همه به دلیل ترس از بلوکه شده کیلویی ، تعدد نشریات اصلاح طلب امری کاملا منطقیست . (2347482) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۷ ۱۳:۴۸:۳۸
فرمايش شما درست ولى هزينه ندارد درآمد هم ندارد. ميزان تبليغات يك نشريه كاغذى فكر كنم به مراتب بيش از سايت الف باشد. البته در كنار قيمت تك فروشى. بعد هم فكر كنم تعداد كاربران اينترنت كه خبر مى خوانند هنوز هم قابل توجه نباشد كه در قيمت آگهى اينترنتى تاثير دارد. (2347614) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۷ ۲۲:۳۱:۳۷
اولا مگر تبلیغات سایت رو نمی بینی؟ دوما این سایت یک سایت پر بازدیده و روزانه هزاران بازدید کننده داره، سوما شما که تخصصی در زمینه وب ندارید چرا نظر می دهید؟ سایت هزینه زیادی ندارد (در حد چندین ملیون برای چندسال) و فقط فراهم کردن مطالبش مهم است که بلاخره چهار نفر پیدا می شوند خبر بنویسند. (2348094) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۱:۲۷:۱۹
آگهی های به این درشتی رو نمی بینی؟؟؟ (2348594) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۱۵:۰۴:۱۰
با وجود اینترنت و فراگیر شدن آن و البته انواع و اقسام سایتها و نشریات دیجیتال، تعداد نشریات کاغذی روز به روز کاهش خواهد یافت. مانند شمعی که در حال سوختن و تمام شدن است.

بهتر است که کیوسک داران مطبوعاتی از حالا به فکر شغل دیگری باشند. (2346711) (alef-1)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۲۰:۴۳:۴۰
کیوسکهای روزنامه فروشی به جای روزنامه سیگار می فروشن. زیاد نگران اونا نباشین (2347045) (alef-13)
 
مهراد
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۲۱:۴۲:۲۴
دوست عزیز منبع اصلی درآمد دکه داران از سیگاره نه مطبوعات. (2347093) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۱۵:۱۱:۰۷
شما لازم نیست نگران جیب نشریات دیگران باشید الف جان! اگر کسی به فکر کسب درامد از مطبوعات در ایران باشه که کلاهش پس معرکه است!
ضمناً درصد کم فروش نشریات کشور از همان جایی آب میخوره که ساعات کم مطالعه کتاب آب میخوره! مردم ما چقدر به "خواندن" اهمیت میدن که حالا بیان روزنامه و ماهنامه و سالنامه و ... بخرند؟
در یک کلام میگم: ایرانیها کمتر از هر ملت دیگری "میخوانند" ولی فکر میکنند که بیشتر از هر کسی "میدانند"!
هر وقت این تفکر کم رنگ شد، فروش مطبوعات پررنگ میشه! (2346716) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۱۵:۵۳:۲۴
شما آمارهای جالبی دارید . در آینده بیشتر کامنت بنویسید تا مردم استفاده کنند . (2346754) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۲۰:۵۸:۲۷
احیانا مطالعه کردن یا به تعبیر شما "خواندن" فقط در مطالعه نشریات کاغذی خلاصه میشه؟!
همین مطالعه نظرات نقض شما هم نوعی مطالعه حساب میشه و الزاما مطالعه نشریات کاغذی خواندن حساب نمیشه! (2347058) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۷ ۰۰:۵۴:۳۶
میشه منبع این آمار پایین مطالعه در ایران و همچنین کمتر بودن آن از "هر" ملت دیگر رو معرفی کنید که ما هم بتونیم از منبع اصلی مطالعه و مقایسه کنیم؟ (2347235) (alef-10)
 
جواد
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۱۵:۲۸:۰۸
نشریه یا مجله یا روزنامه و هفته نامه و ... چه بصورت الکترونیکی در فضای مجازی و چه بصورت چاپی در دکه ها تا زمانی که شعاع نقد و بررسی و انتقادی تعریف شده ای داشته باشد و نتواند وقایع جامعه را آنطوری که هست پوشش دهد مطمئنا حول مطالب خاص نظام پسند با شعاع بررسی کمتری می چرخند و نباید از آن انتظار به خصوصی داشت . مردم خواهان انعکاس واقعیتهای روز جامعه هستند و مادامیکه این اتفاق در فضای واقعی و مجازی نشریه یا سایتی و یا روزنامه ای نیفتد مورد اقبال عمومی قرار نخواهد گرفت .
توقیف و یا فیلترینگ نمیتواند مانع از گردش آزاد اطلاعات در دنیای مدرن امروزی باشد . شاید اگر قرار باشد در این بخش موفق شویم و مجله ای و روزنامه ای و ... به دکه باز نگردد ناچار به تغییر رویه در این بخش باشیم .

اگر راه دوری نرویم تو همین سایت خودمان الف امکان گذاشتن نظر منفی حذف شده و این به معنی ایمنی دادن به سایت از جهت فیلترینگ می باشد . (2346727) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۱۵:۴۳:۳۲
خوب الف شما هم یک روزنامه یا مجله بده بیرون و این مطالب تکراریت رو در معرض تماشا بگذار . (2346744) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۱۵:۴۶:۱۴
بهانه نگیر ، مشکل شما چیز دیگریست .
شما میخواهی فقط و فقط خودت حرف بزنی . (2346748) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۱۵:۴۸:۰۳
اانحصار طلبی تا چه حد شما حتی چشم دیدن چند مجله معتلق به جریان روشنفکری رو ندارید بد نیست نگاهی به رسانه های اصولگرا یا بهتر بگوییم اقتدارگرا بیندازیم که اتفاقا اکثریت مطلق رسانه های کشور را تشکیل میدهند بیندازیم چهره های متنوع میشود دید فردی هر روز تحلیل های آبدوخیاری دررسانه میلی میکنه در روزنامه کیهان هر روز یک مقاله داره اگر هم فرصت کنه برای سایت های همسو مثل رجا نیوز جهان والف یکی دوتامقاله مینویسه تازه آخر هفته ها هم مقاله میده به مجلاتی مثل پنچره ومثلث این هم از تنوع رسانه های اصولگرا خودتون قصاوت کنید (2346750) (alef-1)
 
یوسف
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۲۰:۳۶:۲۷
رسانه های اصلاح طلب و راست سنتی که بدترن

انتخاب ایران آرمان اعتماد مردم سالاری ابتکار روزان آفتاب یزد جمهوری اسلامی اطلاعات شرق بازتاب فرارو شفاف عصرایران خراسان دنیای اقتصاد راه مردم و ... (2347035) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۱۵:۵۳:۴۴
حقا که حق گفتی. خسته شدیم بس که آدمای تکراری رو رو مجلات تکراری دیدیم. حال آدم از هر جور غذای تکراری به هم می خوره چه خوردنی چه خوندنی (2346757) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۱۶:۰۵:۲۸
اانحصار طلبی تا چه حد شما حتی چشم دیدن چند مجله معتلق به جریان روشنفکری رو ندارید بد نیست نگاهی به رسانه های اصولگرا یا بهتر بگوییم اقتدارگرا بیندازیم که اتفاقا اکثریت مطلق رسانه های کشور را تشکیل می دهند فردی که هر روز در رسانه میلی تحلیل های آبدوخیاری میکنه هر روزدر کیهان مقاله داره اگر وفت کنه یکی دو تا مفاله میده به سایت های همسو مثل رجا وجهان والف تازه آخر هفته مقاله مینویسه برای مجلاتی مثل پنچره و مثلث این هم از تنوع در رسانه های اصولگرا خودتون قصاوت کنید (2346774) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۲۱:۰۰:۴۹
روشنفکری یعنی زیر سوال بردن احکام الهی و سوت و کف زدن در مراسم ختم یه مرحوم؟!
دوستان شما با استفاده از معنی روشنفکری، روشنفکری رو به گند کشیدن و تا یچیزی میشه میگن روشنفکری رو تحمل نمیکنین!!! (2347061) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۷ ۱۱:۵۸:۳۲
حالا مثلا اين دوازده نفر به اصطلاح روشنفكر چقدر حرف براي گفتن دارند كه هر روز بايد در اين نشريات قلم فرسايي كنند. بدا به حال آن درخت هاي بيچاره اي كه بايد خمير بشوند تا اين آقايان شهوت سخنراني و قلم فرسايي اين حضرات را اطفا كنند! (2347476) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۱۶:۵۵:۲۶
فکر میکنم میتوانست موضوع بسیار بجا و جالبی برای بحث بشه ولی افسوس.

افسوس که با نام بردن از آقایان و روزنامه ها (اکثر اصلاح طلب) نشان دادید انگیزه ای جز بهره گیری جناحی و تخریب یک خط سیاسی ندارید. (2346819) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۲۰:۳۸:۲۱
موضوع وقتی جالبه که به نفع شما باشه ؟ به ضرر شما باشه باید افسوس خورد ؟

مگر حقیقت غیر از اینه ؟ روزنامه آرمان شده آلبوم خانوادگی هاشمی ، روزنامه آفتاب یزد شده خاتمی ، روزنامه ایران که هیچی (2347039) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۷ ۱۳:۳۵:۱۴
عزیزم ناراحت نشو و یکبار دیگه سوالات نویسنده در انتهای این متن و کامنت بنده را بخوان.

این یک مشکل حاد فرهنگی, اجتمایی, سیاسی در جامعه ماست که نویسنده محترم با چسباندن این مهم به یک خط سیاسی مشخص بحث را منحرف کرده.

و این انحراف موجب کامنتی چون کامنت شما میشه که بحث حساسی مانند این موضوع تبدیل به یک جدال سیاسی بین دو یا چند نگاه سیاسی بشه. (2347601) (alef-3)
 
یوسف
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۱۷:۰۶:۵۶
نشریاتی که به دنبال رنگ کردن مردم به رنگ خودشان هستند نه به دنبال تزریق صداقت در جامعه و خبررسانی صادقانه، ارزش خواندن ندارند (2346826) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۱۷:۱۰:۴۰
الف عزیز مشی چپ گرایانه و اقتدار گرایانه تو حال آدمو به هم میزنه........چرا نشریات پنجره و مثلث و ........رو نمیگی؟ (2346833) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۱۷:۳۱:۵۸
ادنیشه پویا، زنان، مهرنامه، صدا و بخارا اینا واقعا تک هستند (2346852) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۱۸:۱۱:۴۰
مطلب شما کاکلا جانبدارانه است و صحیح نمی باشد درست نیست با اوردن نام شخصیت های اصلاح طلب وجهه آنان را زیر سوال برد
گرچه بنده معتقدم در جناح اصئلگرا نیز روشنفرکانی هستند اما تعداد آنان به مراتب کمتر از اصلاح طلب ها ست (2346901) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۱۸:۴۰:۰۷
افراد تکراری یعنی مطالب تکرای !! توجه دارید که چه استدلال ضعیفی پشت این حرف هاست. در همه دنیا مجموعه نخبگان فکری اندکند. خارج از هر انحصاری که باید کم شود، همین افکار تولیدات جدید فکری ارائه می دهند.
شفافیت مالی در نشریات کاغذی بسیار مهم است بسیاری مجلات آمدند و نتوانستند ادامه بدهند و بعضی ماندند. اما شفافیت فقط ضرورت نشریات اصلاح طلب نیست، نشریات اصول گرا هم باید شفاف باشند و از قضا گاهی بیشتر. الف هم نشریه الکترونیکی است. بهتر نیست نشریه الکترونیکی الف یک سوزن هم به خود بزند و منابع خود را اعلام نماید (2346931) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۱۹:۴۰:۴۳
همچین می گین انگار شما اصلاً جناحی نیستید!!!!!!!! (2346988) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۲۱:۰۷:۰۳
آقای توکلی یه نشریه بزنن ببینیم چقدر تیراژ داره! (2347065) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۷ ۰۱:۲۹:۵۳
وحود نشریات و مجلات متفاوت از نظر سیاسی-اجتماعی-فرهنگی و.......
درهرکشور می تواند ارضا کننده سلیقه های گوناگون باشد وبر تنوع و غنی سازی فرهنگی هر کشور که به درستی به فرمایش مقام رهبری حکم اتمسفر را دارد می افزاید.درشگفتم از دید نویسنده این مقاله مسلما تعدادافرادی که دارای شایستگی برای نوشتن هستند درهرکشوری که می خواهد باشد محدود است و ازسویی دیگر تنوع فرهنگی و آزادی نشر بهترین تبلیغ برای سیستم سیاسی هرکشوربدون صرف هزینه از سوی بیت المال است .سوی دیگر سود مند بودن چنین نشریاتی برگیشه روزنامه فروشی-
مطرح شدن مشرب های مختلف سیاسی و نیز باز بودن باب نقد است که قدرتمداران را در هر شرایطی دستکم در بدترین حالت به فکرفرو می برد در بهترین حالت که حتی ممکن است با کمترین هزینه موجب تغییرات شگرف از هر بابت شود.راستی منطق نگارش این مقاله چه بود؟ بسته تر شدن فضا ی فرهنگی کشور را می خواهد پیشنهاد کند؟آیا تاکنون به خود فرصت خواندن همه نشریات برروی گیشه را داده است؟یا فقط با توجه به تکراری بودن نام ها بریکسانی همه آنها از نظرمحتوی رای داده است؟یا ازبعضی نام ها خوشش نمی آید؟ (2347269) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۷ ۱۱:۱۰:۰۶
یکی به میخ یکی به نعل زدن بده
ما که میدونیم منظورت چیه
کلی اصلاح طلب ها رو می کوبی لابه لاش هم میگی نشریات اصولگراها هم کم و بیش از این مشکل رنج می برن و باز برمیگردی سر نشریات اصلاح طلب ها
فقط نمی دونم چرا هر چی چهره علمی و دانشگاهی هست تو نشریات اصلاح طلب مطلب می نویسن و نشریات نداشته ی اصولگراها رو تحویل نمی گیرن (2347427) (alef-13)
 
ابوالفضل آداب
۱۳۹۳-۰۶-۰۷ ۱۱:۲۹:۰۸
اگر خبرنگار الف بجای دیدن عکس روی جلد مجله ها حداقل یکی از شماره های مجله مهرنامه را ورق می زد، نتیجه گیری بهتری داشت. مشکل ما این است که عمق دانش خبرنگاران و تحلیل گران بسیاری از سایت ها در حد تیترها و خبرهای روزنامه ای است. (2347441) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۷ ۱۱:۳۷:۴۸
جانا سخن از زبان ما مي گويي.
روزنامه هاي زنجيره اي! و حالا يك پديده جديد از اصلاح طلبان: نشريات زنجيره اي!!!!!!!!! ( حضار كف و سوت مي زنند، و شعار درود بر سيمين بهبهاني سر مي دهند!!!) (2347448) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۷ ۱۳:۵۰:۰۱
رسانه هایی که گفتی مثل مهرنامه، نسیم بیداری و... پولشون از بیت المال نمی گیرن. بنابراین حتما پولشون رو در میارن که تداوم دارن. شما نگران اونا نباش. هرچند نگرانی شما چیز دیگری؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2347617) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۰۷:۵۵:۵۰
بله پولشون رو سرمایه دارها درمیارن. حالا با چه هدفی خدا میدونه. البته از یارانه های دولتی هم سهمی دارند. (2348289) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۰۸:۴۳:۴۱
الف جان خوب حرص شون رو درآوردیا. مغزپخت شدن. (2348330) (alef-3)
 
کریم همکار
۱۳۹۳-۰۶-۱۳ ۰۰:۳۸:۱۸
مشارکت ایران در تولید ادبیات سیاسی و فرهنگی جهان ضعیف بوده است وضعیف می باشد .به تولیدات یکساله یک روزنامه و یک مجله نگاه کنید . بررسی کنید ببینید تحولات سه ساله 8 کشور خاورمیانه در آن ها چگونه منعکس شده است .آیا این انعکاس فراتر تر از مشتی خرده خبر ترجمه شده از این و آن نشریه خارجی است .آیا هیچ جمعبندی از اتفاقات چند ساله یک کشور ویک منطقه در آن می بینید .آیا یک تحلیل اقتصادی از بحرانی که از سال 2008 گریبانگیر حداقل کشور های غربی شد در آنها مشاهده می شود .هر کدام از این نشریات مال یک عده معدود اند . هر فرد جدیدی به اعتبار و توصیه افراد ثابت به جمع اضافه می شود .صاحب نشریه بابت مقالات معمولا هزینه ای متحمل نمی شود .امکان نقد مقاله افراد بسیار محدوداست .مطالبشان معمولا مجموعه خاطرات و حفظیات نویسندگان است .طبق عادت ، ایرانی ها گذشته گرا ومناسبت گرا هستند .یعنی یک ماهی قبل از بیست وهشت مرداد به دوستان مطبوعاتیشان سفارش چند تا مقاله و شعر می کنند تا مجله را پر کنند.تکرار مکررات کننده اند و نه تولید کننده ادبیات جدید . بعضی از روزنامه ها که دیگر نور الی نور هستند ویک سازمان فرهنگی کل فلان صفحه شان را در اختیار گرفته است .معتبرترین و پرتیراژترین روزنامه و یا مجله را بررسی کنید .در هفته و حتی هر شماره چندین غلط چاپی آماری دارد .مثلا نرخ رشد جمعیت ایران را سه ویک دهم نوشته است .ویا سهم بخش کشاورزی از آب کشور را پنجاه میلیون متر مکعب ذکر کرده است .که هردو غلط است اگر چه اینها همه اشتباهاتی چاپی هستند ولی نکته این است که رابطه روزنامه با خوانندگانش به گونه ای نیست که شما مرتب تصحیح این اشتباهات را در روزنامه و یا مجله ببینید .احمدی نژاد را فرصت طلبانه و به خاطر دادن یارانه به کل جمعیت به صلابه می کشند ولی یازده ماه از دولت روحانی رفته یک کلام نمی گویند که چرا دولت یارانه حداقل چهار میلیون نفر را قطع نمی کند .این دولت که اطلاعات درآمدی ده در صد جمعیتش را ندارد ، چگونه از ملت مالیات می گیرد ؟ .تولید کنندگان ادبیات سیاسی ، فرهنگی و اقتصادی در ایران کم نیستند .فکر هم برای طرح دارند ولی همچنانکه عرصه سیاست و دولت مال سه -چهار هزار نفر است .عرصه مطبوعات هم مال تعدادی معدود می باشد. (2357782) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.