کنایه نماینده سلفیبگیر با موگرینی
نخستین موافق برنامههای وزیر فعلی و پیشنهادی امور خارجه، رضازاده نماینده کازرون بوده که هنوز صحنه تلاش وی در جمع سلفیبگیران با موگرینی در یاد رسانهها و مردم است؛ رضازاده تلاش کرد تا سخنانش را با گرامیداشت یاد شهید مدافع حرم محسن حججی آغاز کند، اما به اشتباه او را «شهید حجتی» خواند و آن را اصلاح هم نکرد!
پیش از نطق فرجالله رجبی، قاضی پور قصد تذکر آیین نامه ای داشت اما لاریجانی به او اجازه نداد. قاضی پور که با فریادهای خود موجب قطع سخنان نماینده سلفی بگیر شد که رجبی گفت: بعد میگویند سلفی بد است، خوب این کار هم بد است!
تماشا و دانلود
قاضیپور: با وزیر پیشنهادی ارتباطات مشکل شخصی ندارم
نادر قاضیپور نماینده ارومیه در مجلس هم با تاکید بر اینکه با آذری جهرمی مشکل شخصی ندارد، گفت: من صرفاً براساس اطلاعاتی که به دست ما میرسد سخن میگویم. طبق حکم حکومتی رهبر معظم انقلاب مسئولیت مجوز فضای مجازی بر عهده صدا و سیما قرار داده شده و من نیز که دیروز در مخالفت با وزیر پیشنهادی ارتباطات صحبت کردم اطلاع دارم که مجوزهایی به افراد خاص داده شده که برخلاف حکم حکومتی است. معتقدم آقای آذری جهرمی توانایی مدیریت وزارتخانه عریض و طویل ارتباطات را ندارد و به فرامین رهبری نیز درباره فضای مجازی توجه نکرده است.
لاریجانی در جلسه عصر در این مورد بیان کرد: همچنین آقای آذری جهرمی وزیر پیشنهادی ارتباطات نامهای درباره اظهارات آقای قاضیپور مطرح کرده است مبنی بر اینکه درباره مجوز صوت و تصویر شرکتهای ذکر شده، این مجوز مربوط به قبل از دستور مقام معظم رهبری بوده و ارتباطی به وزارت ارتباطات ندارد و برای وزارت ارشاد است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در عین حال گفت: از وزرای پیشنهادی درخواست میکنم که اگر توضیحاتی نسبت به مطالب نمایندگان دارند، آن را به آقای جهانگیری داده تا در دفاعیات آخر استفاده کنند؛ البته برای دفاعیات آخر باید رئیس جمهور حضور پیدا کند و آقای جهانگیری نمیتواند دفاعیهای داشته باشد.
مخالفت با دو شیفته شدن جلسه علنی فردا
لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی از نمایندگان خواست نظر خود را درباره برگزاری شیفت عصر فردا (پنجشنبه) اعلام کنند که نمایندگان ملت با 48 رأی موافق، 157 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 257 نماینده حاضر در صحن با آن مخالفت کردند.
رئیس مجلس پیش از رأی گیری عنوان کرد قرار بود پنجشنبه جلسه علنی مجلس به صورت دو شیفته برگزار شود، اما برخی نمایندگان اعلام کردند که برای بعدازظهر جهت برنامه دیدار با موکلان خود را دارند از این رو این موضوع باید به رأی گذاشته شود.
وی افزود: با توجه به یک نوبته بودن جلسه فردا، مجلس شنبه سه شیفت خواهیم بود.
انتقاد برای عدم حضور به موقع وزرا در صحن پارلمان
محمد دادمادی در تذکری از عدم حضور وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در صحن مجلس انتقاد کرد. وی با استناد به ماده 24 آئیننامه داخلی پارلمان طی تذکری، گفت: برخی از وزرای پیشنهادی هر وقت که دلشان میخواهد در مجلس حضور مییابند، به طور مثال وزیری 10 صبح میآید یا وزیری 10 دقیقه در مجلس حضور دارد و مجلس را ترک میکند.
نماینده مردم ساری در مجلس ادامه داد: طبق آئیننامه داخلی مجلس، رئیسجمهور و یا معاون اول وی باید در صحن مجلس حضور داشته باشد و وزرای پیشنهادی نیز باید این رویه را در نظر بگیرند تا اگر نمایندهای از آنها سوال داشت به آن پاسخ دهند. برخی از وزرا فکر میکنند چند روز مانده به اخذ رای اعتماد از مجلس، رای نمایندگان را گرفتهاند و به دنبال رای بیش از 200 تا هستند که اینگونه نیست. این چه لابیگری است که در صحن مجلس آغاز شده است.
لاریجانی رئیس مجلس که ریاست جلسه نوبت عصر را بر عهده داشت، در پاسخ به تذکر این نماینده گفت: تذکری که داده شده به جا هست و وزرای پیشنهادی باید در صحن مجلس حضور داشته باشند تا اگر نمایندهای سوال داشته باشد به آن جواب دهند.
مخالفان نقش موافقان را داشتند
تعدادی از نمایندگان در تذکرات جداگانهای بر این موضوع تاکید کردند که مخالفان وزرای پیشنهادی باید در مقام مخالفت و موافقان در مقام موافقت صحبت کنند و روندی برخلاف این مغایر شأن مجلس است و لازم است رئیس جلسه با این موضوع برخورد کند.
دو نماينده مجلس به سواستفاده از وقت مخالفان انتقاد کرده و گفتند: اين چه نوع لابیگری است كه يک نماينده به عنوان مخالف میآيد و از موافقان بهتر حرف میزند؟؛ رييس مجلس بايد نطق را متوقف كند، به جای مخالف میآيند حرف موافق میزنند.
لاريجانی هم گفت: آقايان اینجا که میآيند، اگر مخالفند واقعا مخالفت كنند.
محمد دامادی نماینده ساری در جلسه علنی نوبت عصر امروز (چهارشنبه) اظهار کرد: در بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی برخی از نمایندگان وقت مخالفان را میگیرند اما به عنوان موافق صحبت میکنند؛ روندی که در مجالس قبلی وجود نداشته و مشخص نیست که چه مسائلی در پشت پرده است.
حمیدرضا فولادگر نماینده اصفهان نیز در تذکری دیگر گفت: اگر نمایندهای قرار است به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی صحبت کند باید به مخالفت بپردازد نه اینکه از این وقت برای طرح مشکلات حوزه انتخابیهاش استفاده کند و در نهایت برای رای آوری وزیر ابراز امیدواری نماید.
حشمتالله فلاحتپیشه نماینده مردم اسلامآباد غرب در تذکری دیگر گفت: بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی به معنای بحث بر سر برنامههای آنها و پاسخ وزرا به سوالات است نه اینکه افراد نطق آماده خود را بخوانند و وزرا نیز بدون توجه به سوالات تنها به بیان وعدهها بپردازند.
وی افزود: در مجلس هشتم نمایندهای وقت مخالفت با یک وزیر پیشنهادی گرفت، ولی بهعنوان موافق حرف زد که رئیس وقت جلسه علنی پس از دو بار تذکر دادن، میکروفون وی را قطع کرد. ما از رئیس جلسه میخواهیم که در قبال نمایندهای که بهجای مخالفت، در موافقت صحبت میکند، تنها به تذکر بسنده نکند و اجازه چنین روندی را در مجلس ندهد تا نمایندهای که مخالف ثبتنام کرده است، در پایان صحبتهایش برای رایآوری وزیری ابراز امیدواری کند، زیرا این خلاف شأن مجلس است.
لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به تذکر فلاحت پیشه تصریح کرد که اگر نمایندهای به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی ثبت نام کرده است، باید در مخالفت صحبت کند و موافق نیز در موافقت سخن بگوید.
سخنرانی متفاوت جعفرزاده
غلامعلی جعفرزاده نماینده جانباز مجلس به دلیل اینکه نمی تواند پشت تریبون برود، از صندلی خود در موافقت با ربیعی گزینه پیشنهادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سخنرانی کرد.
جکی که ربیعی در صحن علنی تعریف کرد
در برخی از صندوق ها یک نفر کار می کند 10 نفر حقوق می گیرند ما به اصلاحات سیستماتیک نیاز داریم، این را برای خنده نمی گویم یک نفر رفت خواستگاری گفتند داماد چیکاره است؟ گفتند بازنشسته است!
وقتی ربیعی وقتی برای رئیس جمهور نگذاشت
در جلسه عصر امروز، از سوی جهانگیری معاون اول رئیس جمهور که در مجلس بود، اعلام شد که وزرای پیشنهادی کمتر صحبت کنند و 5 دقیقه از وقت خود را به رئیس جمهور که در پایان بررسی صلاحیت و قبل از رای گیری باید از وزرا معرفی شده صحبت کند، بگذارند که علی ربیعی از تمام وقت خود استفاده کرد.
نماینده ای که می خواهد وزیر شود
مهرداد لاهوتی که در مخالفت با وزیر پیشنهادی کشاورزی نطق کرد پیشنها داد وزیر کشاورزی شود تا مشکلات واردات برنج را حل کند. واکنش لاهوتی به واردات برنج گفت: این برنج نیست به رنج است.
پاسخ کتبی وزرای پیشنهادی نوعی بدعت است
علی ادیانی نماینده مردم قائمشهر در تذکری اظهار کرد: وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم باید به سوالات مطرح شده پاسخ دهند و اینکه آنان پاسخهای خود را به صورت کتبی به هیئت رئیسه میدهند، یک نوع بدعت است.
وی با انتقاد از حضور پر تعداد معاونان وزارتخانهها در روند بررسی صلاحیت وزرا گفت: این مسئله فقط باعث بر هم خوردن نظم حاکم بر مجلس می شود و معاونان باید در زمان بررسی صلاحیت وزیر مربوطه خود در مجلس حضور یابند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این تذکر گفت: با توجه به بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در مجلس، حضور معاونان پارلمانی از لحاظ آیین نامه مشکلی ندارد، اما آنان باید در جایگاه خود بنشینند.
لاریجانی درباره پاسخهای کتبی برخی وزرا به نمایندگان بیان کرد: بنده روز گذشته به آقای جهرمی گفتم که بهتر بود به صورت اجمالی پاسخ نمایندگان را میداد اما وی در پاسخ به بنده گفت که به صورت اجمالی به موضوع پرداخته است.
بررسی صلاحیت هفت وزیر پیشنهادی
وکلای ملت طی امروز و دیروز صلاحیت وزرای پیشنهادی «آموزش و پرورش»، «ارتباطات و فناروی اطلاعات»، «اطلاعات»، «اقتصاد و امور داریی» و «امورخارجه»، «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی»، «تعاون، کار و رفاه اجتماعی» را بررسی کرده اند و جلسه بعدی فردا روز پنجشنبه در یک نوبت برگزار خواهد شد.