نظر منتشر شده
۲۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 253526
آغاز خانه تکانی جدید بانکداران/ انتقاد رئیس جمهور از شعب مجلل بانک‌ها
بخش اقتصادی الف، 2 دی 93
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۳۱
تعداد زیاد و شعبات متعدد بانک‌ها این بار مورد انتقاد رئیس جمهور قرار گرفت و وی خواستار تجدیدنظر در این زمینه شد تا پول به جای تاسیس شعب، صرف تولید و کارآفرینی شود.

به گزارش مهر، تعداد زیاد شعب بانکها باز هم به موضوعی داغ در نظام بانکی تبدیل شده است و انتقادات برخی ها از جمله رئیس جمهور را در پی داشته است. شعبی که بر سر هر کوچه مانند مغازه‌های خواروبار فروشی روئیده اند و نظارتی بر عملکرد آنها صورت نمی گیرد.

حسن روحانی رئیس جمهور در پنجاه و چهارمین مجمع سالیانه بانک مرکزی در جمع مدیران بانکها با انتقاد از تعدد بانک‌ها و شعبات آن در کشور گفت: بانک مرکزی باید نسبت به شعبات بانک ها و تعداد بانک‌ها یک مقدار تجدیدنظر و نظارت داشته باشد، مگر ما چند بانک می خواهیم؟ هر چند صد هزار نفر چند بانک می‌خواهند؟ یک میلیارد دلار چند بانک و چند شعبه می‌خواهد؟ بنابراین باید یک حساب و کتاب و چارچوبی برای تعداد شعبات و بانک ها باشد.

روحانی با اشاره به افزایش تعداد بانک ها در ۱۰ سال اخیر ادامه داد: بانک ها بجای آنکه پول ها را صرف تاسیس شعبه‌های مجلل کنند، پول آن را در تولید بیاورند و بانک های دولتی هم سرمایه های خود را در اختیار کارآفرینان مولد قرار دهند.

چند ماه پیش نیز در دیداری که ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی با تعداد از مراجع تقلید و علمای قم داشت، بر این موضوع یعنی کاهش تعداد شعب تاکید شده بود و آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری نسبت به وجود تعداد زیاد شعبات بانک‌های مختلف در سراسر کشور و نحوه رقابت آنها در پرداخت سودهای بانکی سپرده گذاران هشدار داده بود.

البته بانک مرکزی پیش از این بخشنامه ای برای کاهش تعداد شعب بانکها به میزان ۲۰ درصد صادر کرده بود و بانکهای بزرگ ملزم به اجرای آن بودند، گرچه این بخشنامه دارای ایراداتی هم بود. البته به نظر می رسد که با توجه به برنامه فروش اموال و املاک مازاد بانکها که ظرف سه سال باید انجام شود، کاهش تعداد شعب نیز در این برنامه قرار می گیرد.

در متن بخشنامه بانک مرکزی آمده بود:" بانک‌ها و موسسات اعتباری حداکثر ظرف مدت ۶ ماه (تا پایان شهریور سال ۱۳۹۲) باید نسبت به واگذاری کلیه شرکتها اعم از صرافی، شرکت لیزینگ، مشارکت‌های حقوقی و واگذاری دارائی‌های غیرمنقول مازاد اقدام کنند.

همچنین طبق این بخشنامه بانکها و موسسات اعتباری به کاهش تعداد شعب به نسبت ۲۰ درصد تعداد آنها موظف شده اند. در سال ۱۳۹۲ بجز بانک‌ها و موسسات اعتباری جدیدالتاسیس که در استان‌ها فاقد شعبه هستند هیچ گونه تقاضائی جهت توسعه شعب پذیرفته نخواهد شد."

در این راستا برخی از بانکهای بزرگ کشور اقدام به کاهش شعب خود کردند و شعبی که دارای توجیه اقتصادی نبود کاهش یافت و حذف شد. گرچه اینگونه سیاست‌ها همواره در سیاست‌های سالانه بانک‌ها مطرح می‌شود و روشهایی مثل ادغام، تعطیلی شعب و جابه‌جایی را هر سال بانک‌ها انجام می‌دهند.

به هر حال کاهش تراکم شعب در برخی شهرها و استان‌ها هدف اینگونه بخشنامه ها است. تمرکز شدید شعب در برخی مناطق و کمبود شعبه در مناطق دیگر منطقی نیست در حالی که از نظر تعداد شعب در کشور کمبودی وجود ندارد، اما در بسیاری شهرها شعبه وجود ندارد؛ بنابراین باید به نحوی برنامه‌ریزی کرد تا با تعداد مناسب شعبه در سطح کشور، امکان ارائه خدمات مطلوب به مشتریان بانک‌ها فراهم شود.

در این میان بانکهای بزرگ برای کاهش تعداد شعب خود باید شرایطی را در نظر بگیرند و کاهش تعداد شعب را از شهرهای بزرگ و مناطقی که دارای تراکم شعب بانکی است و با استفاده از خدمات الکترونیکی می توان به راحتی خدمت بانکی مورد نیاز را کسب کرد، آغاز کنند و خدمات خود را در شهرهای کوچک که دسترسی به سیستم های الکترونیک هم ندارند به حداقل برسانند.

به نظر می رسد با توجه به حساسیت این موضوع و تاکید دوباره رئیس جمهور بر آن، بازنگری در شعب بانکهای بزرگ کشور در دستور کار قرار گیرد و نظام بانکی کشور خانه تکانی جدیدی در بخش شعب انجام دهد و با ماموریت جدیدی که توسط رئیس جمهور بر عهده بانک مرکزی گذاشته شده است، نظارت ها در این زمینه بیشتر شود.
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۲ ۱۱:۴۹:۵۹
بانکها را حذف کنید تا تورم صفر شود (2561219) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۲ ۱۴:۰۴:۳۴
آره یک کار دیگه هم می شه کرد. همه ی خانه ها رو خراب کنند دیگه کسی اجاره مجبور نیست بده (2561360) (alef-13)
 
majid r
۱۳۹۳-۱۰-۰۲ ۱۴:۱۴:۰۸
اجرای بانکداری اسلامی فقط یک راه دارد و آن ادغام تمام بانکها و موسسات مالی و اعتباری کشور می باشد.
هر شعبه بانک = یک مرکز فساد مالی
پولی که مردم در بانکها می گذارند به کدام سمت سرازیر می شود؟
با ادغام بانکها دیگر نگرانی وجود نخواهد داشت که مردم ممکن است پولشان را بکشند چون هر کجا که ببرند باز بر می گردد همینجا.
پولهایی که وام داده می شود وقتی توسط وام گیرنده خرج می شود باز به همین بانک بر می گردد. (2561379) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۲ ۱۴:۳۶:۳۰
من فقط یه خواهش دارم وان این است که پسوند اسلامی رو از روی بانکداری بردارند .خیلی ممنون . (2561398) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۲ ۱۵:۱۲:۴۳
جان؟؟!! به فرض محال که تورم با کنار گذاشتن بانکها صفر بشه مگه تورم صفر چیز خوبیه؟! الان بزرگترین مشکل تو اروپا و ژاپن اینه که تورم در حد صفر و منفی دارند..تورم پایین اتفاقا چیز خوبیه البته تو مملکت ما بدلیل اشتباهات مکرر سیاسی و اقتصادی به بلیه تورم افسارگسیخته مبتلا بودیم بهمین دلیل ذهنیت منفی به لفظ تورم داریم (2561448) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۲ ۱۵:۱۵:۳۱
اما دوست عزیز در فقدان یک بورس سالم و پویا، بانک نقش اساسی در تامین مالی تولید دارد. باید با نظارت قوی و تغییر مرتب مدیران بانکی از ایجاد باند در شبکه بانکی جلوگیری کرد تا این وظیفه بدرستی انجام شود. (2561451) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۲ ۱۱:۵۱:۰۵
به هر حال و به هر صورت و با هر تحلیلی، دو دو تا چهار تا است، کشوری که امسال با توجه به کاهش درامد نفتی‌ در نیمه دوم و کاهش قیمت صادرات غیر نفتی‌ خود که گاز و مایعات گازی است و در عین حال به دلیل دادن تا ۳۰ درصد سود بانکی‌، و تا ۱۵۰ هزار میلیارد تومن معوقات بانکی‌ که در آن هیچ بانکی‌ هم حتی اعلام ضرر نمیکند و دولت به این دلیل و نجات بانکها از ورشکستگی و نجات ظاهر اقتصاد کشور مجبور است حداقل نقدینگی را بین ۳۵ تا ۴۰ درصد تا پایان سال رشد دهد، تصور اینکه با تمام این مسائل و تحریم‌ها که نه تنها شل نشده بلکه تثبیت و تحکیم هم شده که نمونه آن توقف تولید تمام ماشینهایی شرکت‌های مطرح دنیا در ایران نسبت به پارسال است، تصور اینکه نرخ ریال تثبیت می‌مونه و دولت میتونه با کار حسابداری اعلام کنه که کسری بودجه نداره فقط کار سیاسی است نه کار یک تحلیلگر علم اقتصاد... البته اگر مانند دولت قبل با تکیه به میلیاردها دلار صادرات نفتی‌ ۱۴۰ دلاری بتوان دلار را دستویر تثبیت کرد، این دولت اگر داشت همان کار را میکرد ولی‌ آن نیز دیگر نیست... شاید در جهت حفظ بازار و روحیه مردم لازم باشد که چنین تحلیل‌های بشود ولی خدا کند در پشت درهای بسته، این چنین تحلیل‌هایی‌ در اختیار مقامات ارشد کشور قرار نگیرد... به هر حال روزها را داریم با سرعت از دست میدهیم، و زمان هر چه بیشتر به ضرر کشور و به سود دیگران در جریان است... داستان پوتین و اقتصاد روسیه کنونی بسیار عبرت آموز است که ظرف ۶ ماه از مرد سال دنیا به چنین فلاکتی افتاد، حتی کره شمالی و کوبا نیز نتوانست در برابر قوانین اقتصادی مقاومت کنه و حالا در مرز چین، فقط دلار است که پول رسمی‌ کره شمالی و کوبا است... (2561220) (alef-13)
 
مرادیان
۱۳۹۳-۱۰-۰۲ ۱۲:۲۴:۴۴
الان چند سال همین حرفو دارند می زنند.تا عمل بسیار راه است ! (2561247) (alef-13)
 
مصطفی
۱۳۹۳-۱۰-۰۲ ۱۴:۱۲:۴۹
بابا نون ما رو آجر نکنید. من تازه در آزمون استخدام یکی از بانکها قبول شدم و دارم مراحل مصاحبه رو طی می کنم. بعد از چهار سال فارغ التحصیلی در مقطع لیسانس تازه دارم امیدوار میشم برم سرکار. لطفا از این منظر هم فکر کنید که با این کار چه تعدادی بیکار می شن. مشکلات مملکت یکی دو تا نیست که بشه به طور مستقل هر مشکلی را حل کرد. دست بردن به اصلاح هر کاری می تونه باعث زایش مشکلات جدیدی بشه. فعلا در ایران اگه هیچ کار انجام ندن بهتره. امیدوارم به جای پاک کردن بینی چشم مملکت رو در نیارن. (2561374) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۲ ۱۵:۱۰:۴۶
کلا حرف زدن برای این اقایون راحت تا عمل کردن (2561445) (alef-13)
 
نیازی
۱۳۹۳-۱۰-۰۲ ۱۲:۲۸:۳۹
این هم مثل حرفهای دیگر.فقط شلوغ بازی الکی.مگر قرار نبود بانکها در ساخت و سازها و بنگاه داری وارد نشوند؟ کو؟ شرکتهای همین بانکها همچنان دارند ویلاها و خانه های مجلل می سازند.مردم باید الکی شلوغ کردن بعضی ها رو تماشا کنند و دلخوش باشند. (2561257) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۲ ۱۲:۳۳:۲۹
با سلام:
اگه گذرتان به خیابان شالیکوبی گرگان افتاده باشه خواهید دید که سرتاسر دو طرف این خیابان اصلی در مرکز شهر عمدتا توسط شعبات شیک بانک ها پر شده که گاها بهم چسپده اند. (2561260) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۲ ۱۳:۰۱:۲۶
باز گیر دادن بی خودی به بانکها (2561277) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۲ ۱۳:۰۶:۰۹
اولین راه این است که حسابهای مشتریان تجمیع شود یعنی هر نفری ده تا کارت ودوازده تا شماره حساب نداشته باشد وفقط یک حساب ویک کارت داشته باشد واز تمامی بانکها بتواند با آن حساب وکارت خود عملیات بانکی انجام دهد که البته این کار در ایران در شرایط فعلی شدنی نیست زیرا جمع شدن اطلاعات اقتصادی یک فرد در یک کارت یعنی مشخص شدن دقیق میزان درآمد فرد وراهی برای اخذ مالیات !!! وصد البته درصد قابل توجهی از مردم ایران از پرداخت مالیات گریزانند (2561287) (alef-13)
 
يك طرفدار سابق و حال شما
۱۳۹۳-۱۰-۰۲ ۱۳:۰۸:۳۷
جناب روحاني انتقاد شما بجاست
اما يادتون باشه كه جنابعالي و تيم اقتصادي شما ، قطعا با تحليل ها و امارهاي غلط،

اقتصاد ٧٥ ميليون ايراني رو فداي همين بانكها و صاحبان انها كرده ايد
توليد و اشتغال زايي و اميد در زندگي و جوانان را فداي انها كرده ايد
بنام جلو گيري از تورم ، با نرخ بالاي بهره بانكي ، در دور باطل

تورم و ركود بالاتر = نرخ سود سپرده بالاتر

افتاده ايد و تيم اقتصادي شما ،چه به جنابعالي واقعيت را بگويند و يا توجيه گر باشند،
فقط و فقط نگران سپرده گذاران هستند و مشكلات مردم و منافع ملي كشور رو به مشتي سرمايه دار و سپرده گذار ترجيح داده اند

با كدام توجيح اقتصادي و با نرخ سود واقعي تسهيلات بانكي حدود ٣٠٪ بايد به فكر توليد و اشتغالزايي و بيرون امدن از ركود و تورم بود

واقعا به چه دليل؟؟؟؟؟؟!!!!!!
دولتمردان ما را چه ميشود وقتي به مسند قدرت ميرسند؟؟؟؟؟؟؟!!!!!! (2561291) (alef-13)
 
حمید صحرایی
۱۳۹۳-۱۰-۰۲ ۱۳:۱۳:۲۴
مسبب افزایش شعب، اقتصاد ناسالم است. سود سپرده 22% در کنار تورم40% سال قبل و 35% امسال، باعث شده تا بانکها برای استهسال سود بیشتر بجای وام دادن با بهره 22% تا 28%، به خرید شعب اقدام کنند تا به این وسیله هم در جذب منابع مالی بیشتر اقدام کرده باشند و هم از بالا رفتن قیمت ملک بهره برده باشند. شعبه ایی که در سالهای نه چندان دور به قیمت 1 یا 2 میلیارد خریداری شده امروزه بالا تر از 30 یا 50 میلیارد ارزش دارد. بانکها هم که با واگزاری اسناد شعب به بانک مرکزی، اعتبار بانک را افزایش میدهند و اعتبار بیشتر در صدور ضمانت نامه و اعتبارات اسنادی کسب میکنند. (2561298) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۲ ۱۳:۲۶:۴۶
بنده یک پیشنهاد دارم:
به جای اینکه هر بانک و موسسه مالی برود یک شعبه مستقل بزند، هر دو سه بانک یا موسسه بروند با هم یک مکان مشترک گرفته و در هر گوشه ی شعبه گیشه های یک بانک باشد. اینطوری کلی صرفه جویی در هزینه های شعبات و نگهداری آنهاست. از طرف دیگر کاهش تقاضا ملک را در بر دارد. زیرا مثلا در جاهایی مثل سعادت آباد، خیابان گاندی و جردن یکی در میان بانک قرار گرفته است که باعث گرانی ملک اداری تجاری شده است. (2561319) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۲ ۱۳:۵۴:۱۵
بانک ها به جای توسعه شعب خدمات بانکداری را توسعه دهند. (2561345) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۲ ۱۴:۱۰:۳۹
پا جای پای احمدی نژاد !!! (2561369) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۳-۱۰-۰۲ ۱۴:۳۹:۲۱
آقایان مسئول چطور کمیته تحقیق و تفحص به سایر ارگانها و خودرو سازیها میفرستید ، یه کمیته تحقیق و تفحص هم با این بانکهای خصوصی بفرستید تا ببینید با پول بیت المال چه کارا که نمیکنن ،،، سالاد نود هزار تومانی خوردید ؟؟ تو بانک شهر مدیر عاملش داره میخوره ، روزی نزدیک به 1500000 تومان هزینه ناهار و میوه و خورد و خوراکشون هست برای چند نفر ؟؟ 6 نفر هیئت مدیره اینا هزینه هاش همه مستند هست ،،، اون وقت یه گوشه شهر تو حسرت 1 کیلو گوشت خریدن باید مغازه هارو فقط ناه کنن از الف انتظار انتشار میره (2561401) (alef-13)
 
مخالف تو و اون
۱۳۹۳-۱۰-۰۲ ۱۴:۴۴:۴۰
سلام ،رییس محترم ،حداقل یک ذره ابتکار هم از خودت داشته باش ،پله پله ،همان حرفهای دکتر قبلی را داری تکرار میکنی ،بعد از ان همه انتقاد و لبخند
با تحریف واقعیت ،امید ایجاد نمیشه ،به ان چیز دیگه ای گفته میشه ...... (2561409) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۲ ۱۴:۵۰:۲۷
اين دولت مال اين حرفا نيست! چرا؟؟ چون حتي تغييرات دولتي خودشو نميتونه انجام بده، البته دليلش اين است كه بفكر زندگي و روحيه مردم نيست، وقتي نمبتونه رييس فدراسيونها را عوض كنه وقتي نميتونه بعضي استاندارها را عوض كنه و وقتي نميتونه مدير عامل شركت خودروسازي رانت خوار و فاسد را عوض كنه و وقتي نميتونه پرونده اختلاسها را پيگيري كنه ووووو.... (2561415) (alef-13)
 
امید
۱۳۹۳-۱۰-۰۲ ۱۵:۰۵:۵۳
لطفا مسئولین محترم مشکل رشد قارچ گونه بنگاههای مسکن شیک ومجلل را نیز به معضل فوق اضافه کنند اکثر این بنگاهها مجهز به بیش از بیست یا سی کامپیوتر پیشرفته وشیک از نوع ALL IN ONE شده اندکه بیشتر مناسب مراکز تحقیقاتی ودانشگاهی است .متاسفانه این بنگاهها تبدیل به یک شبکه هوشمند ویکپارچه برای افزایش کاذب قیمت مسکن شده اند وابزار دست گیرندگان وامهای 1000 میلیاردی از بانکها و شرکت ها وموسسات ریز ودرشت آنها میباشند. (2561439) (alef-13)
 
حسن شیخی
۱۳۹۳-۱۰-۰۲ ۱۵:۲۵:۳۷
وسوال همچنان بی پاسخ مانده: آیا بانکها پولها را به سوی تولید هدایت می کنند ویا خود،تیدیل یک بنگاه اقتصادی ویرانگر شده اند؟ (2561459) (alef-13)
 
شهاب
۱۳۹۳-۱۰-۰۲ ۱۵:۲۷:۲۵
ماهی 25 میلیون مغازه را اجاره کرده اند
با ماهی 25 میلیون میدانید چند نفر را میشود وام قرض الحسنه داد ؟ (2561464) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۲ ۱۵:۳۶:۵۵
همه شعبه های جدید را در اینترنت بزنند. (2561476) (alef-13)
 
حسابدار بانک
۱۳۹۳-۱۰-۰۲ ۱۵:۴۷:۳۵
با سلام/ بنظر بنده کوتاه ترین راهکار فعلی این است که بانکهای کوچک باهم ادغام گردند و در کل اقتصاد کشور بجای داشتن بالغ بر30 بانک، تعداد آن را به حدود 10 تا 12 بانک کاهش دهند. (2561483) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.