توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 437900
نگاهی به «حلقه های درهم»؛ مهشید شریف / احسان راسخی
تاریخ انتشار : دوشنبه ۴ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۰۹
«حلقه های درهم»
نویسنده: مهشید شریف
ناشر: آرادمان، چاپ اول 1394
188 صفحه، 13000 تومان

****

«وسط سالن کنار دیوار روی چهار پایه بلندی عکس مونا در قاب سیاه رنگش به نقطه ای نامعلوم نگاه می کند. چشم از عکس مونا بر نمی دارم. خنده ای روی لبهایش نشسته است که در بازی با برق نگاهش آدم را گول می زند. انگار نمرده.»

درونمایه کتاب حلقه های درهم، روایت روانشناسانه دختری سرگشته است که در مراسم ترحیم یکی از همکاران با همسر متوفی که سرگذشت و پیشینه عجیبی دارد، آشنا شده و در پی ماجرایی عجیب با او ازدواج می کند و در ادامه به دلیل احساس سایه متوفی در زندگی اش به توهماتی دچار شده که هر روز تشدید می شوند . مردی که همسرش را از دست داده است، به سرعت و دلایلی عجیب وارد زندگی دختری می شود که افسردگی شدید ریشه در کودکی اش دارد. بزرگترین خصیصه مرد کم حرفی و رازداری است و شاید این رفتار مرد بیشتر دختر را آزار می دهد. به نظر می رسد در ابتدا روحیات همه ی شخصیت های داستان مبهم به نظر برسد اما در ادامه به ترسیمی دقیق از افراد می رسیم. نویسنده در قسمت های مختلف کودکی و حال دختر را با هم می آمیزد. در خلال داستان تعارضات بین افراد به روشنی قابل تشخیص است. گویا داستان از همین تقابل ها شکل می گیرد و دخترک اسیر همه اینهاست. پدری که فرزندانش را برای خود می خواهد و مادری که آنها را به رفتن دنبال سرنوشت خویش فرا می خواند!

در ابتدا نویسنده سعی در خلق بیماری داشت که از مشکلات روحی و روانی رنج می برد و در ادامه مانند روان شناسی، از زبان شخصیت های داستان، تلاش او برای بهبود دختر محسوس است. گاهی هنر تجویز و گاه علائم افسردگی دو قطبی را تشخیص می دهد. وجه قوت داستان توصیف های دقیق نویسنده از مکان ها و صحنه هایی است که در واقعیت و ذهنیت دختر شکل گرفته و همچنین توصیف هایی ست که مانع از خسته کننده شدن داستان می شود.

مهشید شریف(فاتحی) نویسنده مقیم خارج از کشور و  فارغ‌التحصیل مقطع کارشناسی ارشد در رشته «روانشناسی یادگیری»، از دانشگاه استکهلم است. نویسنده با سابقه مطالعات فراوان در حوزه های روان شناسانه در این اثر همانند سایر داستانهایش دختری را که دارای ناهنجاری و مالکیت های روحی و روانی است در فضای عاطفی داستان پرورش می دهد. ایشان معتقد است خلق چنین فضایی به رشته تخصصی و سابقه کاری اش بر می گردد و همچنین رفتار شناسی و آموزش عمومی بخش بنیادین زندگی اش بوده است و طبیعی ترین جایی که این تجربیات می تواند انعکاس پیدا کند رمان است. ایشان همچنین کتاب های دیگری چون به اندازه یک خیال، درک متقابل،آوازهای یک رویا را در کارنامه خود دارد.

وجه تشابه آشکار این اثر به سایر داستانهای نویسنده انتخاب شخصیت اصلی داستان از میان جامعه زنان است که بدلیل پنهان ماندن ابعاد روحی زن در تاریخ، مهشید شریف سعی در خلق کارکترهای درد کشیده داشته است. این کتاب در زمستان سال 1394 منتشر و در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با استقبال خوبی روبه رو گردید.

رمان اسم من نیلی نیز به صورت همزمان با این کتاب منتشر گردید. این کتاب زندگی کودکی در ایران را ترسیم می کند که در دوران کودکی زندگی مطلوبی داشته است اما بر اثر قطع نخاع شدن پدر در یک سانحه کاری و انتقال وی به کشور سوئد برای معالجه و در نتیجه متارکه مادر و باز پس فرستادن پدر زمین گیر به ایران دچار نوعی روحیه پرخاش جویی شده و این رفتار تا بزرگسالی در وی باقی مانده است.

«آموزش برای فضای بهتر» نام کتابی از او در زمینه روانشناسی است که از سوی انتشارات «دانژه» به چاپ رسیده است. «اسم من نیلی» نیز نام اثر داستانی دیگری از مهشید شریف است که به تازگی از سوی انتشارات آرادمان منتشر شده.
 
کلمات کلیدی : نشر آرادمان
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
نگاهی به «حلقه های درهم»؛ مهشید شریف / احسان راسخی