توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 261509
داعش؛ پیش به سوی رم
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۱۹
توماس فریدمن، روزنامه نگار، ستون نویس و نویسنده آمریکایی در یادداشتی برای نیویورک تایمز به بررسی تهدیدات اخیر داعش در تازه ترین ویدئوی منتشره از این گروه پرداخته و راهی دشوار را برای نابودی این گروه تروریستی ترسیم می کند.

به گزارش فرارو به نقل از نیویورک تایمز، توماس فریدمن نوشت: این بار ایتالیایی ها درست متوجه شده اند. هفته گذشته آدام تیلور،خبرنگار واشنگتن پست توئیت های کاربران ایتالیایی پس از انتشار ویدئویی داعش را گردآوری کرد. داعش در این ویدئوی مرگبار هشدار می دهد: «امروز ما در جنوب رم هستیم. به خواست خدا، رم را تصرف می کنیم.»

کاربران ایتالیایی با هشتگ «ما داریم میاییم رم» این ادعای داعش را به استهزا گرفته و با جملاتی نظیر «اینجا ترافیک شدید است، ممکن است گیر بیافتید»، «راستی با قطار نیایید، همیشه دیر می کند» و «کمی دیر است، ایتالیا همین حالا هم توسط دولتش نابود شده» این تروریست ها را مخاطب قرار دادند.

روش های کشنده داعش جوک و لطیفه نیستند اما ایتالیایی ها به درستی داعش را به سخره گرفته اند. زمانیکه به شکلی رنج آور از رابطه داعش با اسلام صحبت می کنیم، یک واقعیت ساده در مورد بسیاری از کسانی که جذب چنین گروه هایی می شوند را از یاد برده ایم. روسلان سارنی پس از دستگیری برادرزاده هایش که متهم به بمبگذاری در ماراتون بستون بودند، حرف کاملا درستی را مطرح کرد. او گفت: «آنها تنها دو بازنده بودند» که از افراد بهتر از خود تنفر داشتند و لباس ایدئولوژی را بر این حس پوشانده بودند. او گفت: «هرکاری دیگری که با مذهب و با اسلام انجام دهیم، کلاهبرداری و تقلب است.»

واقعیات بسیاری در این مطلب نهفته است. داعش از سه جناح سست تشکیل شده است و پیش از آنکه گرفتار جنگ دیگری در عراق و سوریه شویم، باید هر سه جناح را بشناسیم. یک بخش این گروه از داوطلبان خارجی تشکیل شده، برخی جهادگرایان سرسخت هستند اما بسیاری از آنها تنها افراد شکست خورده، ناجور، ماجراجویان و مردان جوانی هستند که هرگز قدرت یا شغلی نداشته اند. تردید دارم که بسیاری از آنها واقعا دانش آموزان جدی اسلام باشند. اگر روند شکست داعش آغاز شود، نتواند به سربازان خود شغل یا قدرت بدهد، این گروه رفته رفته کوچک خواهد شد.

دومین بخش این گروه که ستون اصلی آن محسوب می شود، از مقامات سابق ارتش بعثی های سنی و قبایل محلی عراقی تشکیل شده که حمایتی منفعالانه از داعش دارند. با وجود آنکه سنی های عراق یک سوم جمعیت این کشور را شکل می دهند، در طول چندین نسل بر این کشور حکومت کرده اند و حال نمی توانند بپذیرند که اکثریت شیعه در راس قدرت باشد. ضمن اینکه بسیاری از سنی ها از شکل حکومت داری دولت حاکم ناراضی بودند.

سومین بخش داعش متشکل از ایدئولوگ های واقعی است که رهبری شان را ابوبکر البغدادی برعهده دارد. آنها تفسیر آخرالزمانی خود را از اسلام دارند. اما اسلام هیچ واتیکانی ندارد که بخواهد بگوید اسلام چه کسی معتبرتر است، بنابراین در پس زمینه های مختلف، به اشکال گوناگون نمود پیدا می‎کند. یک اسلام اعتدالی وجود دارد که در پس زمینه‎هایی با شرایط اقتصادی، سیاسی و اجتماعی شایسته بروز می‎کند - اسلامی که در هند، اندونزی و مالزی دیده می شود- و هرگز در مسیر پیشرفت مردم قرار نگرفته است. اسلام های دیگر مانند اسلام خشکه مقدسی، ضدکثرت گرا، ضد تحصیلات مدرن و ضد زن نیز وجود دارد که در گوشه های قبیله نشین جهان عرب، نیجریه و پاکستان به چشم می‎خورد و مانع از پیشرفت آنها می شود.

به همین دلیل است که داعش مشکل ناشی از اسلام نیست. داعش محصول دهه ها حکمرانی شکست خورده در جهان عرب و پاکستان و قرن ها تحجر اسلام اعراب است. آنها یکدیگر را تغذیه می‎کنند. بنابراین برای شکست داعش و جلوگیری از شکل گیری داعشی دیگر، باید: رهبری آن را نابود کرد، به مسلمانانی پیوست که تفسیر افراطی از اسلام که از عربستان و پاکستان صادر می شود را بی‎اعتبار می‎کنند، بی‎عدالتی، فساد، فرقه گرایی و سقوط دولت ها که در جهان عرب و پاکستان شیوع پیدا کرده را ریشه کن کرد. می‎دانم این مسئله غیرممکن به نظر می رسد اما این مشکل بسیار عمیق است. این تنها راه رسیدن به یک اسلام عرب اعتدالی و کاستن از تعداد جوانانی است که برای کسب شان و مقام، مقاصد اشتباه را انتخاب می کنند.
 
کلمات کلیدی : داعش ، اسلام ، عراق ، سوریه
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.