نظر منتشر شده
۲۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 476808
ناصر ایمانی مطرح کرد:
تصور می کنم آقایان موحدی کرمانی و رحیمیان باید صحبت های خودشان را اصلاح کنند/ این ادبیات توسط هر کسی که گفته شود نمی پذیریم
بخش سیاسی الف، 7 خرداد 96
تصور می کنم که این دو بزرگوار باید این صحبت های خودشان را اصلاح کنند. ما این ادبیات را، توسط هر کس که باشد، نمی پذیریم.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۲۰:۰۱
یک فعال سیاسی اصولگرا با ابراز تأسف از سخنانی که در مورد رأی حلال زده شده، تأکید کرد: نباید آقای موحدی کرمانی این ادبیات را به کار می برد؛ ایشان جایگاه های امام جمعه تهران، ریاست موقت مجمع تشخیص مصلحت نظام و دبیر کلی جامعه روحانیت مبارز تهران را دارند. شاید مقصود ایشان از حلال چیز دیگری بوده؛ ولی هر مقصودی که داشتند، چون کلمات حلال و حرام در ادبیات دینی ما استفاده می شود، مطلقا نباید این حرف ها را در مورد آراء مردم زد. تمام کسانی که به آقایان روحانی، رئیسی و دیگر کاندیداها رأی داده اند مردم این کشور و افراد بسیار محترمی هستند و از این نظر هیچ تفاوتی بین آنها نیست. آنچه در ادامه می آید متن گفت و گوی جماران با ناصر ایمانی است:

 آقای ایمانی! نظر شما در مورد حلال یا حرام دانستن آراء مردم چیست؟
به نظر من این ادبیات ناصحیح است؛ هم واقعی نیست و هم به شدت باید از این ادبیات پرهیز کرد. یعنی در عین حال که حقیقت ندارد گفتن آن هم ناصحیح است. ما چیزی به نام آراء مؤمنانه، آراء حلال و آراء حرام نداریم. همه ملت حق دارند به هر کسی که دلشان می خواهد رأی دهند و نباید آراء مردم را هیچ گونه تقسیم بندی کرد.

این که بخواهیم علت پیروزی فرد یا شکست فرد دیگری را تحلیل کنیم یک بحث است اما اینکه آراء را به حلال و حرام و مؤمنانه و غیرمؤمنانه تقسیم بندی کنیم، یعنی از الفاظ دینی برای آراء مردم استفاده کنیم، کار به شدت خطایی است و باید کاملا از آن پرهیز کرد.

البته طرف دیگر هم کسانی را داریم که آراء مردم را «آراء خشونت» به حساب می آورند؛ این هم ادبیات غیر مناسبی است. هرکس، به هر دلیلی، به کسی رأی داده باشد حق اوست و کاملا هم محترم است. تقسیم بندی آراء مردم اعم از اینکه مؤمنانه و غیر مؤمنانه یا خشونت طلب و غیر خشونت طللب باشد، آزادی خواه و  غیر آزادی خواه، خفقان خواه و غیر خفقان خواه، همه این تقسیم بندی ها در مورد آراء مردم غلط است؛ مخصوصا اگر از ادبیات دینی برای این تقسیم بندی استفاده شود، یک کار کاملا اشتباه است و باید از آن پرهیز کرد.

یک موقع کسانی اعتقاد دارند در انتخابات تخلفی صورت گرفته است. ما کسانی را که در سال 88 به خاطر احساس تقلب و تخلف به خیابان ها ریختند و کشور را به آشوب کشیدند را تقبیح می کنیم. کسانی که ادعای تخلف دارند می توانند به مراجع قانونی شکایت کنند و مراجع قانونی هم بررسی کرده و اگر تخلفی شده باشد به آن رسیدگی می کنند. قبل از اینکه آن تخلف رسیدگی شود نباید هیچ گونه اظهار نظری در مورد اینکه تخلفی صورت گرفته داشته باشند. چون مرجع تشخیص تخلف اینها نیستند. چنانچه مرجع تشخیص تخلف در سال 88 کسانی نبودند که اطلاعیه می دادند و مردم را به شورش در خیابان ها دعوت می کردند.

 این موضوع که رقابت های انتخاباتی و ادبیاتی که در انتخابات به کار می رود به بعد از انتخابات کشیده شود، چقدر به منافع ملی آسیب می زند؟
مسلما این کار صحیح نیست. یعنی اینکه نباید رقابت های قبل از انتخابات به بعد از انتخابات هم سرایت کند. من می خواهم شما را به چیز دیگری توجه دهم. درست است که این را نمی پسندیم اما ما باید قبل از انتخابات هم به فکر این باشیم که فردای روز انتخاباتی هم هست. یعنی کاندیداهای محترم در همه دوره ها وقتی برای کسب رأی به اقداماتی متوسل می شوند باید به این فکر باشند که اگر پیروز شدند، با ادبیاتی که قبل از انتخابات به کار برده چگونه می خواهند کشور را اداره کنند؟ اگر این کاندیداها با الفاظ تند همدیگر را خطاب کنند و یا در مورد کشور سیاه نمایی کنند، فردای انتخابات چطور می خواهند در کشور اجماع ایجاد کنند؟ آیا رئیس جمهور پیروز می تواند فردای انتخابات بگوید از امروز به بعد دوره جدیدی شروع شده است، در حالی که تا روز قبل کاندیدای رقیب و طرفداران او را با سیاه نمایی و الفاظ بد می رانده است؟ بنابر این باید قبل از انتخابات فکری برای این موضوع کرد.

 
برخی معتقدند و اظهار کرده اند که جناح اصولگرا برای توجیه عدم موفقیت خود در انتخابات دست به این اقدامات و این حرف ها می زند. نظر شما در این مورد چیست؟
من از صحبت های آقایان موحدی کرمانی و رحیمیان متأسفم و تصور می کنم که این دو بزرگوار باید این صحبت های خودشان را اصلاح کنند. ما این ادبیات را، توسط هر کس که باشد، نمی پذیریم. نباید آقای موحدی کرمانی این ادبیات را به کار می برد؛ ایشان جایگاه های امام جمعه تهران، ریاست موقت مجمع تشخیص مصلحت نظام و دبیر کلی جامعه روحانیت مبارز تهران را دارند. شاید مقصود ایشان از حلال چیز دیگری بوده؛ ولی هر مقصودی که داشتند، چون کلمات حلال و حرام در ادبیات دینی ما استفاده می شود، مطلقا نباید این حرف ها را در مورد آراء مردم زد. تمام کسانی که به آقایان روحانی، رئیسی و دیگر کاندیداها رأی داده اند مردم این کشور و افراد بسیار محترمی هستند و از این نظر هیچ تفاوتی بین آنها نیست. اگر در معنای کلی نگاه کنیم شکستی وجود نداشته است.

به نظر من اصولگرایان در زمینه انتقاد از خود بسیار پیشرفته تر از اصلاح طلبان هستند. در سال های گذشته موارد متعددی بوده که یک فرد اصولگرا حرفی را زده و دیگر اصولگرایان آن را محکوم کردند. به نظر من این شجاعت در میان اصولگرایان، با همه نقاط ضعفی که دارند، بیشتر از اصلاح طلبان است.

 
اصولگرایان در این انتخابات همه تلاش خود را به کار بستند که به اجماع برسند.
من فکر می کنم 16 میلیون رأی بسیار خوبی است. در مقایسه با اینکه بعد از چهار سال اول رئیس جمهور بود و هیچ دوره ای نبوده که رئیس جمهوری یک دوره باشد، میزان آراء اصولگرایان بسیار خوب است و من کلمه شکست را قبول ندارم.

 
اما در این انتخابات موفق نشدند که رأی حداکثر مردم را بگیرند.
اصلاح طلبان هم در خیلی از موارد موفق نشدند رأی مردم را کسب کنند. این در هر انتخاباتی یک چیز طبیعی است که جناحی موفق می شود و جناحی موفق نمی شود و هیچ اشکالی ندارد. جناح اصولگرا موقعیت هایی داشته و از آن استفاده نکرده است؛ شاید در دوره بعد این اتفاق رخ دهد. می توانیم در این مورد صحبت کنیم که اصولگرایان اگر کارهای دیگری انجام می دادند شاید می توانستند موفق باشند.
 
اصولگرایان برای اینکه در دوره های آینده بتوانند موفق تر از این دوره باشند، باید چه راهکاری را در نظر داشته باشند؟

در میان اصولگرایان بررسی هایی در این زمینه در حال انجام است و در مطبوعات اصولگرایان هم نقدهای خوبی در این زمینه می شود. سایت ها و مطبوعات جناح اصولگرا در یک هفته گذشته نقدهای بسیار خوبی از ضعف های اصولگرایان در کارهای رسانه ای و نوع ارتباط آنها از مردم و فهم خواسته مردم تا مسائل خاص انتخاباتی مثل انصراف آقای قالیباف، داشته اند.

من فکر می کنم اگر اصلاح طلبان در انتخابات موفق نمی شدند به این میزان نقدهای خوب نسبت به عملکرد خودشان نداشتند. من در یک هفته گذشته شاید نزدیک به 100 مطلب دیدم که اصولگرایان در سایت های خودشان عملکردشان را نقد کردند.
 
یعنی به در نظر داشتن این نقدها می توانند به موفقیت برسند؟
اینکه بتوانند به نظر مردم بستگی دارد اما دارند تلاش می کنند که نقاط ضعفشان را اصلاح کنند. اصولگرایی یک جریان زنده و فعال کشور که طرفداران زیادی هم دارد. در همین انتخابات 42 درصد از مردم به آقای رئیسی رأی دادند. در کشورهای دیگر جریان های سیاسی که چهار یا پنج درصد رأی دارند بسیار فعال هستند. این جریان نزدیک به نیمی از آراء جامعه را دارد و جای امید بسیار زیاد است؛ دارند کار می کنند و ان شاء الله که در دوره های بعد بتوانند نظر مردم را جلب کنند و موفق شوند.
 
کلمات کلیدی : انتخابات 96، انتخابات ریاست جمهوری، رای حلال، آیت الله موحدی کرمانی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۷ ۲۰:۱۱:۵۴
وقتی شیخ حسن راجع به رای حرام!! حرف زد چرا ترش نکردی؟
فرصتی پیدا شد که بدانیم جنابعالی هم وجود خارجی دارید ها (4396845) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۷ ۲۰:۲۵:۱۶
سواستفاده ابزاری از دین و ایمان و شهدا و.....از طرف هر کسی نکوهیده است. (4396862) (alef-13)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۷ ۲۰:۲۶:۱۳
به نظر بنده منظور آیت الله موحدی کرمانی از گفتن رای حلال و حرام این است که آقای رییسی برای کسب رای دروغ نگفت در صورتی که آقای روحانی و اعوان و انصارش بسیار با اغوای مردم و صحبت و نسبت های دروغ به رقیب در پی رای بودند (4396864) (alef-13)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۷ ۲۰:۲۸:۳۴
بنظر من این دو نفر باید از پیشگاه مردم ایران و رهبری عذرخواهی کنند. آنهم عذرخواهی واقعی و نه لفظی. خداوند همه را به راه راست هدایت فرماید, مخصوصاً آنانی که برای کسب قدرت همه کارمیکنند و همه چیز میگویند حتی توهین به ملت, چون رای مردم را قبول ندارند, یعنی سخن گرانمایه حضرت خمینی کبیر را که حکیمانه فرموده اند,"میزان رای مردم است", را قبول ندارند.
آقای ایمانی شما هم بهتر است که شکست را قبول کنید, اگر این شکست نیست, پس چیست؟؟؟؟؟؟ اصولگرایان با تمام لشکرکشیهایشان و با تمام تخریبهایشان با تمام مخارج سنگینی که روی دست مردم گذاشتند, به رای مردم و تفکرات خودشان باختند و شکست خوردند. استفاده از لفظ شکست هم نباید برای آنان تابو باشد. شکست میتواند مقدمه پیروزی باشد, بشرط آنکه اول شکست را قبول کنید و بعد بجای تخریب دیگران در صدد رفع عیوب خود باشید. (4396871) (alef-13)
 
۱۳۹۶-۰۳-۰۹ ۱۲:۴۸:۲۰
شما به صحبتهای آقای روحانی در اهواز بصورت کامل توجه کن.اونوقت متوجه میشی رای حرام رو چه کسی اولین بار استفاده کرد (4401135) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۷ ۲۰:۳۱:۱۸
با توجه به نفوذ اینترنت و اگاهی مردم از بسیاری از مسایل روز ایران و جهان،بسیار سخته که با افکار عمومی جامعه لجبازی کرد.دوستان اصولگرا باید سعی کنند با اکثریت جامعه صادق باسند تا بتوانند مقبولیت پیدا کنند. (4396876) (alef-13)
 
سعید
United States
۱۳۹۶-۰۳-۰۷ ۲۰:۳۵:۱۶
اقای ایمانی نظر ازاد است همانطور که هر کس میتواند از کاندید خود حمایت کند و یا کاندیدها هم با نزدیکی با مشهورین مانند ورزشکاران و هنرمندان دنبال رای طرفداران انها باشند ولی ان چیزی مذموم است که استاندارد دوگانه نام دتارد. اگر همین حرفها در مورد تخلف و رای حرام و سیاه را اصلاح طلبان می گفتند الان پرونده های قضایی برای انان باز شده بود و در مورد تتلو هم خدا میداند چه میکردند (4396882) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۷ ۲۰:۳۶:۰۸
چرا اینقدر زوم کردید به صحبت های اقای موحدی کرمانی؟
اقای رئیس جمهور چی؟ کسی به توهین های ایشان واکنش نشان می دهد یا ان 16 میلیون نفر ادم نیستند؟ یا واقعا تندرو و اهل خشونت هستند؟ و همچنین فریبکار؟ (4396884) (alef-13)
 
امیر حسین سلطان/تهران
United States
۱۳۹۶-۰۳-۰۷ ۲۰:۴۲:۵۰
وقتی شرایط پیش رو را صرفا مطابق رای و میل و نظر و سلیقه خود و طیف خود ببینند و به رای و میل و نظر و سلیقه دیگران هیچ وقعی ننهند و کار را تا بدانجا به پیش ببرند که یک شعار صد در صد جلف(آخر هفته روحانی رفته) بارها از صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به روی آنتن برود اما نتیجه انتخابات خلاف آن شعار از آب درآید بدیهی است برای توجیه این ناکامی بزرگ(شکست خیر!) به هر ابزاری ولو دینی و مقدس هم متوسل شدن بزعم آنان مانعی نداشته و ندارد. (4396892) (alef-13)
 
الف ر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۷ ۲۰:۵۶:۱۶
آقاي ايماني يك حرف درست زدند همينه قبل از انتخابات قلمش چيز ديگري مينوشت انشاله خدا همه مارا عاقبت بخير كنه به حق صاحب همين ماه (4396908) (alef-13)
 
Austria
۱۳۹۶-۰۳-۰۷ ۲۱:۱۰:۱۹
رئیسی 42 درصد رای آورده؟! با چه ماشین حسابی زدی این رقم رو بدست آوردی؟ (4396926) (alef-13)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۷ ۲۱:۱۶:۱۲
الان این42 درصد از کجا اومد؟!!!! این مثل جمله ابطحی بود که گفت آقای میرحسین 19 میلیون رآی داشت. (4396940) (alef-13)
 
Austria
۱۳۹۶-۰۳-۰۷ ۲۱:۱۹:۱۱
من که تا بحال هر نقدی از سوی اصولگرایان در تحلیل چرایی شکستشان در انتخابات خوانده ام، مبتنی بر مفروضات نادرست و تحلیلهای هپروتی و تمسک به موارد نخ نمایی مثل انقلابی و غیرانقلابی و سیاهنمایی دشمن و رقیب هراسی طرف مقابل و ... بوده و اصلا به ایرادات و مشکلات اساسی طیف اصولگرا اشاره نشده است. با همین دست فرمان اگر ادامه دهند روزبروز بر فاصله آنها با جامعه مدنی ایران اضافه میشود.
اصولگرایان در فهم خواسته های جامعه مخصوصا جوانان و طبقه متوسط مشکل دارند و بنظرم حتی اراده درک آن را هم ندارند. (4396943) (alef-13)
 
محمد رضا. اصلاح طلب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۷ ۲۱:۳۰:۳۳
خداوند به شما جزای خیر بدهد که حرف حق را میزنی. حتی اگر به ضرر دوستان خودت باشد. همه سیاسیون از اصولگرا و اصلاح طلب باید یاد بگیرند. (4396960) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۳-۰۷ ۲۱:۴۹:۲۰
در مورد پاراگراف آخر، اقاى ايمانى دليل عدم موفقيت جناح شما يكيش اين است كه واقعيت را قبول نمكنيد و خودتان را گول ميزنيد. بيشتر آراى رئيسى به خاطر يارانه سه برابرى بود نه گفتمان اصولگرايى. (4396989) (alef-13)
 
بهرام
۱۳۹۶-۰۳-۰۷ ۲۲:۰۲:۰۹
تا زمانی که اصولگرایان وطرفداران انها یاد نگیرند چطور به مردم احترام بگذارند نظر مردم به انها برنمی گردد هر دوره وقتی رای نمی اورند شروع میکنند به مردم توهین کردن در دوره انتخابات مجلس نیز به مردم تهران چقدر بی احترامی کردند نتیجه همین میشود که دیدند و در انتخابات اینده مابقی مردم نیز با شنیدن همین کلمات رای حلال و حرام وووو......از اصولگرایان روبرمیگردانند ا مردم مثل ارباب ورعیتی رفتارکردن همن نتیجه را عاید شماها خواهد کرد حالا هرچه نظر ما بدهیم شما چاپ نکنید باید کمپنی برعلیه الف برگزارکنیم (4397005) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۷ ۲۲:۱۱:۱۹
باید به یک نکته توجه کرد که مخاطب آقای موحدی مردم نیستند، رای همه مردم حلال و زلال مثل شیر مادر برای آنهاست
چون رای حق مردم است حق الناس است،

مخاطب آقای موحدی کاندیداها هستند، کاندیدایی که با پول با تخریب رقیب با رقیب هراسی ، با ترساندن مردم از جنگ و سایه جنگ با به کار گرفتن دولت و استانداران و فرمانداران که تعداد قابل توجهی از آنها به خاطر تخلفات گسترده بازداشت شدند آرائی که با این روش ها به دست آمده جذب آراء با روش های پلید و روش های حرام است در واقع رای پلید و رای حرام یعنی رایی که با روش های پلید و روش های حرام به دست آمده باشد. (4396107) (alef-11) (4397018) (alef-13)
 
هوشنگ
Germany
۱۳۹۶-۰۳-۰۷ ۲۲:۱۱:۵۲
یعنی درک منظور از حلال و حرام در صحبتهای این بنده های خدا اینقدر سخته این هم شد مثل شانتاژ بازیها سر جریان خس و خاشاک سال 88که اون همه نامردی کردن و گفتن منظور ازخس و خاشاک طعنه به رای دهنده ها به موسوی بوده در حالی که گوینده اول تمام رای دهنده ها یعنی 4میلیون نفر رو جدا میکند بعد اغتشاش کننده ها رو بعنوان خس و خاشاک نام میبرد الان هم منظور از رای حرام اشاره به اعمال ناجوانمردانه کاندیدای پیروز دارد نه افرادی که آزادانه و با اختیار انسانی به اون رای داده اند . (4397019) (alef-13)
 
dayani
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۷ ۲۲:۱۴:۵۶
وقتی دو کلمه حلال و مومنانه راشنیدم، از خودم پرسیدم به نظر این مقامات من با شرکت در این انتخابات فعل حرام و عملی خلافکارانه انجام داده ام؟. (4397023) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۷ ۲۳:۰۱:۲۵
دیگران کدام عذر خواهی را کرده اند ؟ همه حرفها را شنیده ا یم وکسی هم اصلاحی انجام نداده (4397094) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۷ ۲۳:۲۱:۴۵
آقای ایمانی زود قضاوت کردی و به اشتباه رفتی. باید بیشتر بررسی می کردی و در زمین حاشیه سازان بازی نمی کردی برادر. (4397123) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۷ ۲۳:۵۸:۲۱
آفرین بر شما اصولگرا که حرف حق رو زدین و به رای مردم احترام گذاشتین...
رای مردم محترمه... هیچ کس نیومده رای کس دیگه رو به زور بنویسه...
همه ارا ایدولوژیک هستن....
باید تحمل شکست رو داشته باشیم ... تخطئه آرای مردم درست نیست...
یا حق (4397189) (alef-11)
 
عدالت
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۸ ۰۰:۱۳:۱۸
باید آرا بر اساس برنامه و فعالیت اجرایی باشد نه یارانه وامثال این ها.... (4397205) (alef-13)
 
۱۳۹۶-۰۳-۰۹ ۱۲:۴۷:۲۴
برادر عزیز.قبل از هر چیزی باید برید به صحبتهای آقای روحانی قبل از انتخابات در اهواز بصورت کامل گوش کنیدوآنوقت متوجه میشید که رای حرام رو چه کسی اول از همه استفاده کرده. (4401132) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.