نظر منتشر شده
۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 289743
همزمان با بررسی توافق هسته ای در مجلس
برجام، هنوز زیر ذره بین
بخش خبری الف، 28 مرداد 94
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۵۵
هنوز اختلاف‌نظر بر سرنظر مجلس درباره برجام (برنامه جامع هسته ای) با دولت وجود دارد و سخنان و ادعاهای حقوقی متفاوتی با استناد به قانون اساسی میان طرفین بیان می شود.

سخنگوی دولت در تازه ترین موضع گیری در مورد بررسی توافق نامه وین اعلام کرده که «برجام» نیازی به تصویب مجلس ندارد و مجلس در قانون، الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای ملت ایران تاکید کرده که در راستای صیانت از منافع ملی هر گونه نتایج مذاکرات هسته ای با کشورهای ۱+۵ در صورتی معتبر است که الزامات به صورت شفاف رعایت شود و از جمله آن الزامات، لغو همه تحریم ها به صورت یکجا و رعایت مصوبات شورای عالی امنیت ملی است.

وی با استناد به اصول ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی یاد آور شده که نتیجه مذاکرات باید به مجلس شورای اسلامی ارائه شود چون بر این مبنا تنها قطعنامه ها ، مقاوله نامه ها ، قراردادها و موافقت نامه های بین المللی باید به تصویب مجلس برسد، اما این اظهار نظر نماینده دولت در مجلس وحتی شورای نگهبان واکنش هایی را به دنبال داشته و دارد بطوریکه خطیب جمعه در واکنش به سخنان برخی اعضای تیم مذاکره کننده که تاکید داشته که باید برجام بصورت لایحه ارائه شود .

به گزارش جام جم،حتی رئیس مجلس نیز در نظراتی گفته است که ارایه "لایحه" از سوی دولت درباره برخی تعهدات برجام به مجلس را به لحاظ "سیاسی" بسیار مفید است .

از سوی دیگر چندی پیش ۲۰۱ نماینده مجلس نیز با استناد به اصول ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی خواستار بررسی برجام در قالب لایحه ای از سوی دولت به مجلس شدند که با این اتفاق به نظر می رسد نظرات ،مبنی بر این که توافق باید جایگاه "قانون" پیدا کند، دارای دیدگاههای متفاوت ازمنظر مذاکره کنندگان هسته ای وحتی نمایندگان مجلس است.

نوذر شفیعی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با جام جم آنلاین با اشاره به اینکه برجام در شرایط کنونی در حال اجراست افزود: اگر ما در مجلس برجام را تصویب و تبدیل به قانون کردیم، اما بعد از تصویب برجام ،طرف های مقابل از اجرای آن سر باز زدند آن وقت آیا مجلس باید قانون خود را رد کند؟

نماینده ممسنی با اشاره به تصویب قانون الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای گفت که بر اساس این قانون، دولت باید برجام را به مجلس ارائه دهد و کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی می تواند بر حسن اجرای آن نظارت کند.

وی یاد آور شده که نباید فراموش کنیم که شورای عالی امنیت ملی بر برجام نظارت می کند تا منفعتی برای کشور حاصل شود.

از سوی دیگر مهدی دواتگری دیگر عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با بیان اینکه چون برجام جنبه الزام آور دارد،باید بر اساس قانون اساسی به تصویب مجلس برسد گفت که نمایندگان در مصوبه خود در قانون «الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای ملت ایران» با رای قاطع بررسی برجام را به شورای عالی امنیت ملی واگذار کردند و حالا که خودشان دستشان را بسته اند خواستار بررسی برجام هستند.

سید حسین نقوی حسینی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز با تاکید کرد که اگر امروز مجلس بیانیه ونامه می دهد بخاطر اختلاف حقوقی است که با دولت در مورد بررسی برجام در مجلس پیدا کرده است.

نماینده ورامین با تابیان اینکه مجلس در مصوبه الزام دولت به حفظ حقوق هسته ای دست خودش را بسته گفت: حالا متوسل به قانون اساسی شدیم اما به هر حال برجام باید در کمیسیون ویژه بررسی شود.

علی محمد احمدی، عضو کمیسیون برنامه وبودجه و یکی از نمایندگان امضا کننده بیانیه برای ارائه برجام به صورت لایحه به مجلس نیز به جام جم آنلاین گفت:هر چند بحث حقوقی در این زمینه میان دولت ومجلس مطرح است اما شخصا عقیده دارم که وقتی آمریکا می گوید کنگره باید برجام را بررسی کند، پس طبیعی است که ما هم باید این توافق را در فرآیند قانون گذاری بگذاریم .

نماینده دهلران تاکید کرد: البته نکته این است که اگر برجام بصورت لایحه به مجلس بیاید ولی مدیریت نشود و به گونه ای بررسی شود که مجلس مانعی بر سر تحقق نهایی باشد آیا قضیه پیچیده شده نخواهد شد؟

وی یادآور شد که این بیم وجود دارد که اگر توافق نامه به مجلس بیاید و ما نگاه تخصصی به موضوع نداشته باشیم امکان دارد که بندی رای بیاورد یا مصوب نشود که همگام با موضوع منافع ملی نباشد.
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۱۱:۰۹:۴۴
من از دقت نظر مجلس تشکر دارم
اما باید بدانند این عزیزان چرا مجلس در حالی که هیچ یک از مجالس طرفین مقابل چنین تصمیمی را ندارند قصد چنین کاری را دارند؟
اگر مثال شما کنگره امریکا است، که اونجا اصلا بحث تصویب نیست، کنگره تصمیم به رد اونو داره و تازه در مقابل اون وتوی اوباماست
پس لطفا سیاسی برخورد نکنید. (3124804) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۱۱:۱۰:۰۱
از دولت می‌خواهیم به مردم اعتماد کرده و با تقدیم لایحه از سوی دولت به مجلس برای بررسی برجام، موافقت و از اتهام قانون‌گریزی دور بماند. از مجلس و خصوصاً شخص آقای دکتر لاریجانی رئیس مجلس هم انتظار داریم در این مورد مدرس گونه عمل کنند. (3124805) (alef-13)
 
حقیقت جو
۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۱۱:۲۵:۴۴
متاسفانه مجلس فعلی برایند افکار عمومی جامعه نیست و از نظرات توده مردم فرسنگ ها فاصله دارد
لذا برجام بهتر است در شورای عالی امنیت ملی به تصویب برسد یا منتظر بازگشایی مجلس اینده باشیم (3124848) (alef-13)
 
معلم ادبیات فارسی
۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۱۱:۴۹:۲۱
فرجام برجام را خوب نمیبینم . (3124913) (alef-13)
 
مهندس جنت شهري
۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۱۱:۵۷:۲۲
براي پي بردن به پختگي حرف افراد به سابقه انها نگاه كنيد..نوبخت ميگويد نياز نيست كه چند دوره نماينده بوده ..روحاني ميگويد نه كه خودش چند دوره نماينده بوده..ظريف ميگويد نه كه خودش استاد روابط بين الملل است حالا كساني كه ميگويند بايد در مجلس بررسي شود عموما كساني هستند كه در نهايت يك دوره نماينده مجلس بوده اند و بيشتر نگاه حزبي دارند..اقاي احمدي ميگويد چون امريكا گفته كنگره بررسي كند ما هم بايد اينكار را كنيم..انگار بحث لجاجت است ..چند هفته پيش طرح الزام را تصويب كردند هنوز جوهرش خشك نشده خودشان ميخواهند انرا لغو كنند .مگر مجلس ما بچه بازي است ..مسخره دنيا ميشويم...بعضي نمايندگان حتي الفباي هسته اي را نميدانند حالا چگونه ميخواهند انرا واكاوي كنند و مهمتر اينكه نظر بدهند..پس همان بهتر كساني درباره ان نظر دهند كه به ان مسئله احاطه دارند..سياست روابط بين الملل را ميشناسند..و امنيت ملي را بر امنيت جناحي ترجيح ميدهند...نمايندهاي كه با 17000راي نماينده يك منطقه شده انهم بدون رقيب ..با توزيع كارت شارز و برنج ..دادن شام و ناهار...و هزاران تخلف ديگر نميتواند براي 70 مليون تصميم بگيرد..نماينده اي كه صلاحيت داشته و انسان متعهدي هست راي بالا هم در حوزه خودش دارد و داراي سلامت فكري واقتصادي و سياسي هست ولي تخصص در امنيت ملي و هسته اي ندارد هم نميتواند براي 70مليون بگيرد ....پس همان بهتر كه كار به كاردان سپرده شود و كساني بررسي كنند كه امنيت ملي بر امنيت ارا ارجحيت دارد... (3124933) (alef-1)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۱۲:۰۳:۵۶
خطاب به اونهایی که میگن اگر ما تصویب کردیم و اونها بدعهدی کردن اونوقت دست ما در اقدام متقابل بسته میشه:
اولاً مجلس به دولت اختیار میده که برجام رو اجرا بکنه!
ثانیاً مجلس دولت رو اجبار میکنه که در صورت بدعهدی طرف مقابل باید اجرای برجام متوقف و فعالیتهای هسته ای از سر گرفته بشه! اینطوری دیگه دولت هم نمیتونه بدعهدی طرف مقابل رو با عبارت "نقض روح توافق" توجیه بکنه!

به همین راحتی! پس لطفاً بذارید قانون انجام بشه و دلواپس اجرای قانون نباشید. (3124948) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۱۲:۵۵:۱۸
این چه برجامی است که مجلس نباید آن را مورد بررسی قرار دهد چرا که کشورهای طرف مذاکره هیچ کدام چنین کاری نمی‌کنند و فقط شیطان بزرگ می‌تواند در کنگره روی آن کار کند. مگر اعضای تیم مذاکره کننده چه تعهدی به 5+1 سپرده‌اند که این مفاد غیرالزام‌آور نمی‌تواند اصلاح شود و آیا مگر این تیم اختیار و اجازه داشته‌اند که چنین تعهدی بدهد. ضمن آنکه مجلس به هنگام مذاکرات مصوبه‌ای را گذراند که هرگونه مفاد و تفاهم باید به تصویب مجلس برسد. به این ترتیب هرگونه توافق و تفاهم بدون نظر مجلس فاقد وجاهت قانونی است. با تغییر واژه‌ها و بازی با الفاظ نمی‌توان مجلس را دور زد. (3125056) (alef-1)
 
سعید ایرانی
۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۱۲:۵۹:۵۵
وقتی مذاکرات در جریان بود یک عده از سیاسیون هر روز حرف حدیث و خط قرمز پیش میآوردند و مذاکرات را کش می دادند تا بالاخره بعد از حدود دوسال مذاکرات به نتیجه رسید در حالیکه می توانست شش ماهه به نتیجه برسد اون موقع جمهوری خواهان هم دست بالا را در سنا و کنگره امریکا نداشتند.حالا هم که توافق حاصل شد ه در اجرای آن اینقدر حرف حدیث به وجود می اورند تا شیرینی توافق و برداشته شدن تحریمها به کام ملت تلخ شود .ایکاش مسئولین و روسای مملکت هم مثل بقیه مردم دغدغه ی مسکن و کرایه خونه و جوون بیکار تحصیل کرده و در امد حدود یک ملیون تومان را داشتند و اون موقع مطمئنا دوست داشتند زودتر توافق اجرایی بشه و تحریم ها برداشته بشه (3125065) (alef-1)
 
یوسف
۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۱۵:۰۹:۵۵
این حرکت مجلس وبیانیه ان 201 نفر کاملا مشخص است که نوعی تقلید ار سنای آمریکا است وگرنه مجلسی که با رای قاطع این موضوع را به شورای امنیت ملی واگذارکرده امروز چه دلیلی برای ورود به این بحث دارد ؟بنظر میرسد نمایندگان محترم هنگام امضای اینگونه بیانیه ها به مصوبات قبلی خودشان هم توجه ندارند وبیشتر تحت رودر بایستی با نمایندگان تهیه کننده بیانیه ها که معمولا گروهی خاص هستند امضا میکنند
سئوال دیگری که ذهن من وبسیاری از موکلان را اشغال کرده وانتظاردارم جناب دکتر توکلی به آن پاسخ بدهند این بازارداغ سئوال واستیضاح که این روزهادر مجلس وجوددارد چرادر زمانی که رئیس دولت صراحتا میگفت من قانونی را اجرا میکنم که خودم تشخیص بدهم این بیانیه ها صادر نمیشد؟ (3125455) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.