توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 394548
نخستین تحرك انتخاباتی اصولگرایان
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۵۲
روزنامه شرق نوشت: نشست نمایندگان اصولگرا با آیت‌الله موحدی‌کرمانی درباره انتخابات، ششم مهر برگزار می‌شود؛ نخستین جلسه رسمی درباره انتخابات.

باز هم موسم انتخابات رسید و گعده‌های اصولگرایان برای ائتلاف آغاز شد.دیروز نبی حبیبی، دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی، هم با اشاره به تجربه و عملکرد اصولگرایان در انتخابات دهمین دوره ریاست‌جمهوری از ضرورت ائتلاف اصولگرایان با محوریت روحانیت برای حضور در انتخابات سال ١٣٩٦ سخن گفته است. سخنی تكراری كه پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری ٩٢ هم بارها و بارها گفته شد. در انتخابات ٩٢ هم همین گفته می‌شد.

دبیركل حزب مؤتلفه اصولگرایان را از هرگونه تک‌روی برحذر داشته و گفته است: «اصولگرایان حتما باید به ائتلاف بپیوندند تا با یک‌ صدا و یک فهرست در شورا و با یک نامزد در ریاست‌جمهوری به میدان بیایند که در آن صورت احتمال موفقیت آنان خیلی بالا می‌رود». او گفته است: «جامعه روحانیت مبارز اعلام کرده است که وارد میدان انتخابات خواهد شد و کمیته انتخاباتی نیز تأسیس کرده است».

سخنان حبیبی در حالی است كه مؤتلفه اعلام كرده كه می‌خواهد برای نخستین‌بار نامزد حزبی معرفی كند و در صورت اجماع دیگر اصولگرایان روی او، نامزد مؤتلفه گزینه نهایی اصولگرایان شود.اصولگراها در انتخابات ریاست‌جمهوری ٩٢ و مجلس ٩٤ هم به‌شدت بر ائتلاف با محوریت جامعه روحانیت تأكید داشتند. در ابتدا اعلام کردند که جامعتین محور است و تن به ریش‌سفیدی بزرگان قوم می‌دهند؛ اما در انتخابات مجلس ابتدا این حزب مؤتلفه بود که با جبهه پایداری و جمعیت رهپویان جلسات وحدت جداگانه برگزار کرد و در آخر هم مشخص شد فهرست نهایی تهران با سرلیستی حدادعادل در حالی بسته شده که جامعه روحانیت مبارز با آن موافقت صددرصدی نداشته است.

مصباحی‌مقدم بعد از ناکامی اصولگرایان در تهران گفته بود: «این فهرستی بود که قابلیت تخریب بالایی داشت. حتی در جلسه شورای مرکزی روحانیت مبارز قبل از انتخابات، زمانی که آن فهرست ارائه شد، به اتفاق این نظر داده شد که این فهرست در مقابل رقبا رأی نمی‌آورد؛ اما چاره‌ای جز ترکیبی که فهرست با آن بسته شد، نبود»؛

اما واقعیت این بود که جامعه روحانیت مبارز دیگر مانند دهه ٦٠ و ٧٠ فصل‌الخطاب جناح خود نبود و همان‌طور که سخنگویش گفته است، چاره‌ای جز تن‌دادن به نظر جمعی ائتلاف نداشت. این نهاد روحانی در کنار جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در انتخابات ریاست‌جمهوری ٩٢ هم نتوانست کاری از پیش ببرد و کاری کند تا اصولگرایان با یک نامزد به کارزار انتخابات بیایند؛ تا جایی که گفته شد همه تلاش‌های مرحوم آیت‌الله مهدوی‌کنی برای منصرف‌کردن ولایتی از گردونه انتخابات بی‌نتیجه ماند و از میان آن سه نفر( قالیباف، ولایتی و حدادعادل) كه قرار بود در نهایت یك نفر باقی بماند و دو نفر كنار بروند، فقط یك نفر كنار رفت. مسئول دفتر آیت‌الله مهدوی‌كنی بعدا گفت كه در روز آخر امكان تماس با ولایتی از سوی آیت‌الله مهدوی‌كنی میسر نشد و همه تماس‌ها بی‌پاسخ ماند. آیت‌الله مصباح‌یزدی و حامیانش، یعنی جبهه پایداری هم تن به نظر جامعتین ندادند و گزینه خود یعنی سعید جلیلی را برگزیدند.

با احمدی‌نژاد یا بدون احمدی‌نژاد
پیش از اینكه اخبار غیر‌رسمی از نهی احمدی‌نژاد برای نامزدی ریاست‌جمهوری آینده منتشر شود، از او به عنوان یكی از گزینه‌های اصولگرایان نام برده می‌شد؛ اگرچه هنوز هم خبری رسمی مبنی بر كنارگذاشتن قطعی او منتشر نشده است. محمدرضا باهنر چندی قبل از تهیه یک فهرست ٣٠‌نفره نامزد و برخی دیگر حتی از فهرستی ٤٠‌نفره برای انتخابات آتی ریاست‌جمهوری خبر داده‌اند. باهنر گفته بود نامزد نهایی از میان این فهرست بیرون خواهد آمد. حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه، به سایت انتخاب گفته بود: «باهنر و مصباحی‌مقدم، نام حسن روحانی را به فهرست کاندیداهای احتمالی اصولگرایان اضافه کرده‌اند».

احتمالا منظور ترقی این بوده که دیگران با بودن روحانی موافق نبوده‌اند و تلاش‌های سخنگوی جامعه روحانیت و دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری باعث شده نام روحانی هم درون فهرست بیاید. او گفته است که در این فهرست اسم آقای احمدی‌نژاد نیز به چشم می‌خورد که امکان تغییر در این فهرست وجود دارد. قرارگرفتن نام احمدی‌نژاد در فهرست اصولگرایان در حالی است که تا پیش از آن، آنها به هر بهانه‌ای، یک‌به‌یک از احمدی‌نژاد اعلام برائت می‌کردند و حتی برخی او را «تمام‌شده و رفته» توصیف کرده و به او توصیه می‌کردند وارد کارزار انتخاباتی نشود! ترقی از قالیباف، جلیلی، حدادعادل و ولایتی هم به‌عنوان گزینه‌های دیگر فهرستِ به تعبیر او ٣٥‌نفره اصولگرایان یاد کرده بود. باید منتظر نشست و دید در انتخابات ریاست‌جمهوری ٩٦ اصولگرایان بالاخره به اجماع می‌رسند یا خیر.
 
کلمات کلیدی : انتخابات ریاست جمهوری، اصولگرایان، اصلاح طلبان
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.