نظر منتشر شده
۲۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 272968
«راه رفتن با کفش های یک نابینا»(۴)
باهوش ها متحد شوید!
سیدرسول سادات نژاد، 6 خرداد 94
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۲۴
فرض بر این است که عقلای هر کشوری سعی می کنند با روش ها و تمهیدات مخصوص به خودشان، با هوش ها را شناسایی و در مسند قدرت اعم از سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی قرار دهند تا امور مردم تا حد ممکن به بهترین صورت اداره شود. بازهم فرض براین است که در کشور ما نیز همینطور است و اکثر سیاست ها، تصمیمات از همین مسیر عبور می کنند. با این وصف وقتی شرایط بحرانی و یا سخت می شود، با هوش ها فارغ از موقعیتی که در آن هستند، خود دست به اقدام می زنند و برای عبور از دوران سخت، دست به کار می شوند. حالا اگر شما خود را جزو باهوش ها می دانید، فکر می کنید چه کارهایی از دست شما برمی آید؟ نگارنده تلاش نموده به تجارب دیگران نگاهی بیندازد و با واگویی آنها بهانه ای ایجاد کند تا باهوش ها حتی برای لحظاتی هم شده به نقش خود در عبور از دوران سخت فکر کنند و شاید در نتیجه آن، یا به میدان عمل بگذارند. و اما نگاهی به آن تجارب:

۱- در حوزه تخصصی شما اعم از رشته تحصیلی دانشگاهی و یا تجربی، حتما موضوعی به عنوان یک بحران در سطح ملی مطرح است و همواره اینطور ادعا می شود که این اصلی ترین مسئله کشور است! فارغ از اینکه این موضوع درست باشد با نه، اتفاق نظر اکثریتی روی آن حائز اهمیت است. بهتر است با افراد متخصص دیگر در این زمینه گفتگو کنید و بحران اصلی در حوزه تخصصی خود را تعیین کنید.

۲- به دنبال افراد باهوش دیگر در حوزه تخصصی خود باشید. از اطراف خود شروع کنید. ترتیب یک گفتگوی ساده را بدهید و در مورد عبور از راه سخت گفتگو کنید. پس از آن، دامنه شناسایی خود را گسترده تر کنید. اگر شبکه های اجتماعی به درد بخورند که می خورند، الان فرصت خوبی برای استفاده از آن هاست. سعی کنید یک حلقه ۷ نفره را گرد هم آورید. روی موضوع اصلی تخصصی خود که عنوان بحران به خود گرفته به اتفاق نظر برسید.

۳- از مدیران ارشد، سیاست گزارها، مجریان و حتی دست اندرکاران بخش خصوصی در حوزه تخصصی خود مایوس و منصرف نباشید! همه افراد مثل هم فکر نمی کنند و البته مانند هم عمل نمی کنند. اگرچه رفتار مدیریتی یک بیماری واگیردار است که به همه سرایت می کند! تلاش کنید ترتیب وقت ملاقاتی با افراد مسئول را بدهید و نیت گروه خود در کمک برای حل بحران در حوزه تخصصی تان را آنان وی در میان بگذارید. بیشتر شنونده باشید، نوبت گفتن شما هم می رسد.

۴- از ابتدا، انتظار خود برای تامین منابع مالی و یا حتی تحقیق و پژوهش را از سر بیرون کنید تا هم آزار روحی نبینید، هم وقت خود را تلف نکنید و هم مایوس نشوید.

۵- براساس تشخیص مصداق بحران یا مشکل سخت در حوزه تخصصی خود، در گروه، یک پروژه تعریف کنید. این پروژه باید واجد ابعاد اقتصادی و مالی باشد. لاجرم باید در هر نوع راه حل پیدا شده، تاثیرات راه حل خود را از نظر اقتصادی اندازه گیری کنید.

۶- شما باهوش ها می دانید، راه حل غلط و نادرست وجود ندارد! موضوع راه حل مناسب است که بیشترین تاثیر از شرایط زمان و مکان را می پذیرد. راه حل های خود را به امکان سنجی در شرایط بحران یا عبور از راه سخت تطبیق دهید و راه حل نهایی را استخراج کنید.

۷- راه حل های خود را منتشر کنید. این انتشار می تواند بصورت شفاهی یا مکتوب باشد. با افراد واجد صلاحیت، جلسات گفتگو ترتیب دهید و راه حل های خود را واگویی کنید. تلاش کنید راه حل های خود را هر چه عمومی تر منتشر کنید. مطالب و راه حل های خود را برای عموم مردم بیان کنید. حداقل تاثیر آن، روح امیدی است که در کالبد جامعه می دمید.

۸- فراموش نکنید نابغه ها و باهوش ها یک وجه تمایز مهم دارند که آنها را از مردم عادی متمایز می کند. باهوش ها هرگز دست از تلاش نمی کشند، هرچند ادامه فعالیت آن ها مستلزم کار طاقت فرسا باشد.

۹- بنظر می رسد شما باهوش ها با «مسایل غیرقابل توضیح» روبرو هستید! تنها راز نابغه بودن «فکر کردن»، «تلاش خستگی ناپذیر» و «قدرت کارگروهی» است. نابغه بودن، یک اتفاق نیست بلکه یک فرایند علمی است.

۱۰- با حفظ جریان مستمر کار جهت پیدا کردن توضیحی برای مسایلی که توضیحی برای آن ها وجود ندارد، متحد شوید. لازم است یکدیگر را پیدا کنید. هم افزایی ذهنی و عملیاتی، کلید موفقیت شما باهوش هاست. این ملت، چشم به راه شماست.
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۱۰:۵۲:۱۱
مشکل اینجاست که فرض غلطه!! (2917591) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۱:۲۷:۱۹
پس دنیا رو بدیم دست کودن ها . شما چرا ناراحت شدید ؟ (2920952) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۱:۲۸:۱۰
در مملکت ما کاملا برعکس هست شما اگر برجسته باشید جای ندارید اینو تجربه ثابت کرده کافیه نگاهی به مدیران ایرانی بکنید تا ببینید (2920954) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۱۵:۳۵:۰۷
تا در ایران رابطه داران به پست های بالا می رسند نه از روی هوش و استعداد وضعیت همین هست (2929396) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۱۱:۳۱:۱۲
11- نهایتا از روی ناچاری چمدان خود را ببندید و مهاجرت کنید! (2917752) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۱۲:۰۹:۱۰
بند 11 باید به بند 1 تبدیل شود (2917937) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۱۹:۱۳:۵۶
و بند 1 جدید باید تنها بند باشد بند دیگه ای نداریم (2919568) (alef-11)
 
محمدمهدی
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۴:۳۹:۳۶
چرا اینقدر بدبین هستید؟
یه کم امیدواری
یه کم خوش‌بینی (2921393) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۱۲:۰۰:۰۳
درهمه کشورهای توسعه یافته نابغه هاوباهوشهاراشناسایی وزمینه رشدآنهارافراهم میکنند،امادرکشورما معیارفقط رابطه وفامیل وگروه وباندبازی است وچیزی که اهمیت ندارد هوش وزکاوت وشایستگی وتخصص است برای همین است که سند چشم اندازمان دربایگانی خاک میخورد وهرگز اهداف آن محقق نخواهدشد،حداقل ازمالزی وکره جنوبی و...یادبگیریم (2917888) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۱۲:۰۶:۵۷
در کشوری که یک قشر بخصوص .... خود را عقل کل می پندارند و در تمام امور مردم دخالت می کنند، نخبگان با هوش فقط با اتکال و امید به خداوند دست به هیچ کاری نمی زنند و دعا می کنند که ... (2917925) (alef-11)
 
تبریزی
۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۱۲:۲۵:۳۶
12 - دست تقدیر یا علاقه شخصی یا جست و جوی کار شما رو به اموزش و پرورش بکشونه و با حقوق یک میلیونی در بین انواع اتهامات و ناسپاسی ها افسردگی بگیرید و بمیرید.

گزینه 11 دوست بالایی بسیار عالیه اما هر کسی امکان مهاجرت رو نداره و حتی اگر هم امکانش رو داشته باشه هر کسی تحمل زندگی در غربت رو نداره. (2918017) (alef-11)
 
احمد
۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۱۳:۲۶:۴۴
مطلب بسیار ارزشمندی بود. در شرایط فعلی که همه چیز به سیاست و کوته بینی عده ای خاص گره خورده, عملا مشکلات کشور توسط نخبگان قابل حل خواهد بود.
متشکرم الف (2918310) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۱۳:۵۷:۵۳
طرف هر چقدرم باهوش باشه تو ساختار غلط سازمانی دستگاه های ایران تبدیل به یه فرصت طلب و پاچه خوار میشه! همه به دنبال مانفع شخصی هستند نه پیشرفت مملکت (2918440) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۱۴:۲۰:۲۳
با سلام این فرض که : "فرض بر این است که عقلای هر کشوری سعی می کنند با روش ها و تمهیدات مخصوص به خودشان، با هوش ها را شناسایی و در مسند قدرت اعم از سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی قرار دهند تا امور مردم تا حد ممکن به بهترین صورت اداره شود" غلط است لا اقل در ایران حتی یک مدیر عامل هم میداند یک آدم باهوش موی دماغش میشود و در مدت دوره های 3 یا 4 ساله مدیریتش بزودی پشت هم اندازیهایش لو میره! لذا آدمهای باهوش رانده و مغذوب هستند! (2918525) (alef-11)
 
الكه
۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۱۴:۳۵:۳۰
آقاي دكتر سادات نژاد عزيز با عرض ارادت ...
باهوش ها و نابغه ها از ماندن در فضاي اقتصاد سياسي گريزانند چون ارتباط مستقيم سياست روي اقتصاد فضاي ابراز نبوغ را بسيار محدود و حتي آسيب پذيرميكنه ... و همين مقدار كم فضاي مانور محدود و موجود ، در دسترس تعدادي از دارندگان رانت در فضاي مورد اشاره هست نه نوابغ ... پس همگرائي و يا اتحاد در ميان نوابغ با اشارتي از طرف يك دارنده رانت كاملا از بين خواهد رفت و ازهم گسسته خواهد شد ... با تمام احترامي كه به نظريه شما و با شناختي كه از شما دارم ...معتقدم اين شيوه توصيه ايي شما در اقتصاد كشورهاي سياست زده حداقل بازدهي را خواهد داشت ...
موفق و منصور باشيد - سعيد الكه (2918586) (alef-11)
 
محمدام
۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۱۷:۳۱:۱۹
باهوش میخوای بیا..... به میزانی که احساس مسولیت در مقابل این مردم داری باهوشی چون به همون میزان به سرعت خدا برکات عرضی و سماویش میفرسته ..... (2919297) (alef-11)
 
ایرانی
۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۲۲:۴۴:۴۲
مشکل اساسی اینجاست مه ما اصلا آموزش و پرورش درست و حسابس نداریم شاید آموزش داشته باشیم ولی پرورش که اصلا نداریم و این هزارتا مشکل واسه ما ایجاد کرده (2919958) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۰۰:۱۰:۱۲
برای استخدام دربان یک اداره امتحان می گذارند و بهترینها را گزینش می کنند آیا برای تصدی نمایندگی مردم، پست های مدیریتی و ... چنین می کنند؟ (2920122) (alef-11)
 
سحر
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۰۲:۳۹:۵۷
تا چند سال ديگه نابغه اي نميمونه كه حالا هم افزايي هم بكنند. (2920295) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۰:۴۳:۰۴
انتظار خود برای تامین منابع مالی و یا حتی تحقیق و پژوهش را از سر بیرون کنید!!!
واقعا پیش خودتون چی فکر کردید، با باد هوا میشه کارآفرینی کرد؟ (2920821) (alef-11)
 
مجید
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۱:۴۱:۵۳
برای استخدام دربان یک اداره امتحان می گذارند و بهترینها را گزینش می کنند آیا برای تصدی نمایندگی مردم، پست های مدیریتی و ... چنین می کنند؟
جواب: زدی تو خال (2922632) (alef-11)
 
محسن
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۲:۲۶:۴۹
بله. به نظر من باید به ما باهوشا بیشتر توجه بشه!!!!
الکی مثلا منم هم باهوشم... (2925404) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.