نظر منتشر شده
۳۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 477961
سرانجام موسسه کاسپین چه می شود؟/ از تهدید مجلس به تحقیق‌وتفحص تا احتمال قضایی شدن پرونده/ همچنان کسی پاسخگو نیست
بخش اقتصادی الف؛ 10 خرداد 96
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۱۳


به گزارش الف؛
تجمعات موسسه اعتباری کاسپین در روزهای اخیر، سر و صدای زیادی به پا کرده است و همچنان این سپرده گذاران سرگرداند هستند.

موسسه‌ اعتباری کاسپین که در 27 اسفند سال1394 و با تجمیع 8 تعاونی اعتبار فرشتگان، الزهرا مشهد، حسنات اصفهان، دامداران و کشاورزان کرمانشاه، بدر توس مشهد، پیوند، امیر جلین گرگان و عام کشاورزان مازندران تشکیل و با دریافت مجوز از بانک مرکزی فعالیت رسمی خود را  آغاز کرد؛ که بعد از مدتی شایعات در خصوص این مؤسسه تازه‌تأسیس داغ شد و سپرده‌گذاران نگران از مسدود شدن حساب بانکی خود به کاسپین برای برداشت سپرده‌های‌شان هجوم بردند. به هر حال امروز این مشکل ایجاد شده است و بانک مرکزی بایستی نسبت به حل و فصل این مشکل هرچه سریع‌تر اقدام کند، اما اکنون با گذشته بیش از یک سال از اعطای مجوز به موسسه کاسپین، هر زو شاهد تجمع اعتراضی سپرده گذاران آن هستیم که همچنان کسی پاسخگوی این افراد نیست.

براساس گفته های مقامات بانک مرکزی از هشت تعاونی، هفت تعاونی ساماندهی شده و فقط موسسه فرشتگان باقی مانده است که مسوولین بانک مرکزی قول داده بودند تا پایان اردیبهشت وضعیت بلاتکلیفی سپرده گذاران کاسپین را مشخص کنند.

سپرده‌های مردم نزد مؤسسه فرشتگان حدود 5 هزار و 600 میلیارد تومان شامل اصل و سود است که 3 هزار و 100 میلیارد تومان باید بین سپردگذاران به نسبت تقسیم شود و حسب تصمیم بانک مرکزی مؤسسه کاسپین آن را اجرا خواهد کرد.
 
بانک مرکزی قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری به سپرده‌گذاران کاسپین این قول را داد که پرداخت سپرده‌های 10 و 20 میلیون تومانی آغاز می‌شود و قرار بود از 28 اردیبهشت ماه سال جاری (یک روز قبل از انتخابات) این روند اجرایی شود. در روز 30 اردیبهشت اعلام شد که بانک مرکزی به موسسه کاسپین مجوز ایجاد 20 شعبع را داده است و وقتی سپرده‌گذاران به شعبی که بانک مرکزی و خود موسسه اعلام کرده بودند، مراجعه کردند، مشخص شد پولی در کار نیست و فقط قرار است دفترچه‌های آنها تعویض شود.

همچنین حدود 7 ماه است که موسسه مالی‌- اعتباری کاسپین تعهدات خود را زیر پا گذاشته و از دادن سپرده و سود آن به سپرده‌گذاران ممانعت می‌کند. تاکنون هیچ مسؤولی برای پاسخگویی به جمع ما نیامده و معترضان همچنان به تجمع اعتراضی خود ادامه می‌دهند.  

اما سپرده‌گذاران هنگام تعویض دفترچه‌ها متوجه شدند موسسه کاسپین از سپرده‌های آنها 40درصد کسر  کرده است. گویا طبق تصمیماتی که گرفته شده سود‌های پرداختی به سپرده گذاران از سال 94 تا کنون نادیده و حذف شده و موجب شده سپرده‌گذاران، سرگردان‌تر از گذشته باشند؛ البته موسسه اعتباری کاسپین در اطلاعیه‌ای اعلام کرد تصمیم کاهش و حذف سود تعلقی، تصمیم مدیران کاسپین نبوده است.
 
تجمع در رشت تا کفن پوش در میرداماد شدند
بر این اساس سپرده گذاران هر میزان سود از سال 94 تا کنون که بر اساس قرارداد موسسه باید 23 درصد باشد، به‌صورت یک‌طرفه به 7 درصد کاهش داده شده است و این موضوع موجب خشم سپرده گذاران کاسپین شد. پس از آن سپرده گذاران به دلیل پرداخت نشدن سود و اصل سپرده‌های خود مقابل شعبه موسسه  کاسپین  رشت تجمع اعتراض‌آمیز کردند.

مشکلی که برای سپرده گذاران موسسه کاسپین ایجاد شده درحالی کماکان ادامه دارد که بانک مرکزی در واپسین ساعات مانده به انتخابات ریاست جمهوری با صدور اطلاعیه هایی از آغاز پرداخت سپرده های زیر 10 میلیون خبر داد ولی این اطلاعیه ها به جای آنکه از حجم نگرانی این گروه از مردم بکاهد موجب تشدید نگرانی آنها شد.

پس از این جمعی از سپرده‌گذاران موسسه کاسپین در مشهد و در مقابل شعبه این موسسه تجمع کردند و حتی  برخی از این تجمع‌کنندگان لباس‌های سفید به نشانه کفن‌‌پوشی به تن داشتند و شعارهایی علیه کاسپین سر می‌دادند. این تجمع‌کنندگان سهل‌انگاری بانک مرکزی را یکی از عوامل اصلی این مسئله می‌دانند. این تجمع کنندگان همچنین نسبت به عدم تعیین تکلیف مبالغ بالای 20 میلیون تومان در موسسه کاسپین و عدم حل مشکلات سپرده‌گذاران این موسسه طی هفت ماه گذشته شدیدا اعتراض کردند.

سپرده گذاران کاسپین که خود را فریب خورده بانک مرکزی می‌دانند و معتقدند وعده های این بانک در ساعات پایانی انتخابات ریاست جمهوری صرفاً تبلیغاتی بوده است، از سراسر کشور خود را به خیابان میرداماد تهران و مقابل ساختمان بانک مرکزی رساندند و با کفن پوش شدن خواستار تعیین تکلیف شدند؛ اما کسی پاسخ آنها را نداد.

ورود جدی مجلس و ارسال پرونده به دستگاه قضا
پس از تجمع عظیم سپرده گذاران کاسپین در مقابل ساختمان بانک مرکزی؛ محمدرضا پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به تعلل مکرر بانک مرکزی در حل مشکل کاسپینی‌ها گفت: اگر در جلسه آینده کمیسیون اقتصادی و بانک مرکزی به جمع‌بندی نرسیم، قطعاً اعمال ماده ۲۳۶ را به رأی می‌گذاریم و در صورت تصویب، پرونده به مرجع قضایی ارجاع می‌شود.

به گفته وی، بازار غیرمتشکل پولی از مشکلات ماست که حدود 20 تا 25 درصد حجم منابع مالی کشور را به خود اختصاص داده است؛ البته آمار دقیقی از مؤسسات مالی غیرمجاز وجود ندارد، که بانک مرکزی باید به‌طور جدی به‌روی این مؤسسات نظارت کند و در هر صورت مکلف است بر این مؤسسات نظارت دقیق و اعمال قانون کند تا مردم دچار مشکل نشوند.

پورابراهیمی درباره مؤسسه کاسپین اظهار کرد: پارسال چند جلسه در این باره برگزار شد و جمع‌بندی ما این بود که بانک مرکزی باید برنامه زمان‌بندی را در سال 96 به کمیسیون اقتصادی مجلس برای تعیین تکلیف همه مؤسسات مالی ارائه کند. در ابتدای امسال توافق کردیم تا برنامه زمان‌بندی را برای حل مشکل کاسپین به ما ارائه کنند. بانک مرکزی گزارشی را در این خصوص ارسال کردند که مورد قبول اسلامی واقع نشد و لازم است آنها اقدامات عملی‌تر انجام دهند.
 
وی اضافه کرد: هفته پیش دوباره نامه‌ای را به بانک مرکزی نوشتیم مبنی بر اینکه اگر برنامه مشخص عملیاتی برای حل مشکل مربوط به مؤسسه کاسپین انجام نشود مجلس مکلف است بر اساس وظایف قانونی خود از طریق ماده 236، پرونده را به دستگاه قضایی ارجاع دهد. در مجلس احراز کردیم که اشکالاتی بر بانک مرکزی وارد است امّا لازم است پرونده در دستگاه قضایی تعیین تکلیف شود.

حال قرار است در روز سه‌شنبه هفته آینده در جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس با حضور مسئولان بانک مرکزی موضوع کاسپین بررسی شود و آنطور که پورابراهیمی گفته است؛  اگر در جلسه آینده کمیسیون اقتصادی و بانک مرکزی به جمع‌بندی نرسند، قطعاً اعمال ماده 236 را به رأی خواهند گذاشت و در صورت تصویب، پرونده به مرجع قضایی ارجاع می‌شود.

تحقیق‌وتفحص از بانک مرکزی قوت گرفت
شهاب نادری عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هم  گفت:  رئیس کل بانک مرکزی گزارش کاملی برای ریاست مجلس ارسال کرد، از سوی دیگر روز گذشته سیف با حضور در کمیسیون اقتصادی گزارشی از آخرین وضعیت مؤسساتی مانند کاسپین، ثامن الحجج و میزان ارائه کرد، این درحالی است که  اینها نمونه‌هایی از مؤسسات غیرمجازی است که بنا بود تا پایان سال 1395 تعیین تکلیف شوند.

وی با اشاره به تأکید طیب‌نیا بر سامان‌دهی مؤسسات مالی و اعتباری بدون مجوزی که اخیراً مشکلاتی را برای سپرده گذاران ایجاد کرده‌اند، گفت: در صورت عدم رسیدگی به این موضوع از سوی بانک مرکزی کمیسیون اقتصادی مجلس ناچار است بر اساس ماده 236 آئین‌نامه داخلی مجلس، تحقیق و تفحص از بانک مرکزی را کلید بزند و قرار است در جلسات بعدی در این خصوص پیگیری‌های لازم ادامه یابد.

نادری با اشاره به اینکه کمیسیون اقتصادی پیش از این جلسات متعددی با اعضای هیئت مدیره این مؤسسه داشته است، تأکید کرد: امیدواریم با همکاری بانک مرکزی و مراجع قضایی هرچه سریع‌تر مشکلات این مؤسسه برطرف شود.
 
کاسپینی‌ها امروز سراغ مجلس رفتند
اما در پی افزایش نگرانی سپرده گذاران کاسپین از عدم تعیین تکلیف سپرده ها و سرمایه های خود نزد موسسه مالی اعتباری مجاز کاسپین، امروز نیز عده ای کثیری از سپرده گذاران این موسسه که غالبا از سایر استانهای دیگر به تهران مده بودند؛ راهی بهارستان شدند. تجمع کنندگان در مقابل مجلس با سر داد شعارهای " الله اکبر" ،" ای رهبر فرزانه حمایت"  و " نماینده ملت حمایت" خواهان دخالت سریع تر نمایندگان مجلس جهت پاسخگویی دولت و تسریع در استرداد سپرده های خود شدند.

هر چند بارها نمایندگان مجلس به رییس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد نامه نگاری کرده و تذکر داده بودند اما ولی ا... سیف تاکنون بدون توجه و بی اعتنا به گلایه های مردم و نمایندگان اقدامی در جهت شفاف شدن این موضوع انجام نداده است. در جلسه علنی دیروز (سه شنبه) مجلس هم برخی نمایندگان در مورد موسسه کاسپین به وزیر اقتصاد تذکر دادند.

توضیح سیف
ولی ا... سیف رئیس کل بانک مرکزی امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت در خصوص موسسه کاسپین عنوان کرد: یکی از کارهایی است که بانک مرکزی به جد روی آن متمرکز شده است و خوشبختانه دستگاه قضایی ورود کرده و عمده‌ترین قسمتی که بانک مرکزی با کمک مرجع قضایی روی آن متمرکز است، شناسایی اموال در درجه اول است که آنها مورد سوء استفاده قرار نگیرند و به محض اینکه این اموال شناسایی شد، شروع به پرداخت خواهیم کرد.
 
وی افزود: در رابطه با موسسه فرشتگان این اتفاق افتاد و با شناسایی اموال و متناسب با آن و با هماهنگی مرجع قضایی پرداخت‌ها آغاز شده و تا 10 میلیون و 20 میلیون انجام شود. البته برخی مزاحمت‌هایی ایجاد کردند که موضوع دنبال می‌شود. فکر می‌کنم با این شیوه مردم می‌توانند این اطمینان را داشته باشند که بانک مرکزی حداکثر تلاش خود را می‌کند و هیچ راه دیگری با توجه به حساسیت موجود، وجود ندارد.
 
فرشاد حیدری معاون نظارتی بانک مرکزی پنجشنبه شب گذشته در شبکه یک سیما گفته بود: با توجه به اینکه سپرده گذاران تعاونی منحله غیر مجاز فرشتگان بالغ بر 450 هزار نفر هستند و بر اساس برنامه ریزی امیدواریم تا پایان مرداد آن را ساماندهی یعنی تا 8خرداد سپرده های زیر 10 میلیون تومان، سپس سپرده های تا 20 میلیون تومان را پرداخت کنیم و بعد از آن به تدریج تا پایان این دارایی ها آن را میان سپرده گذاران تقسیم می کنیم. بانک مرکزی به اندازه کفایت، نقدینگی مؤسسه کاسپین را تامین می کند تا مردم معطل فروش املاک و دارایی ها و وصول اقساط نشوند. (اینجا)
 
 لازم به ذکر است که با صدور اطلاعیه بانک مرکزی، بلافاصله سپردگذاران برای دریافت پول خود به شعب موسسه مراجعه کردند اما علاوه بر اینکه پولی دریافت نکردند، با کسر  40 الی 50 درصد از سپرده‌های خود مواجه شدند.

خبرنگار الف هم برای شفاف سازی در مورد آخرین وضعیت ساماندهی موسسه کاسپین با بانک مرکزی تماس گرفت تا در مورد ابهامات این موضوع از جمله کسر از سپرده های سپرده گذاران و همچنین تعیین تکلیف آن اطلاع رسانی کند اما مسوولین بانک مرکزی از ارائه پاسخ سرباز زدند؛ هر چند الف پیگیر این موضوع است.
 
کلمات کلیدی : موسسه کاسپین+مجوز بانک مرکزی+سپرده گذاران کاسپین+موسسه فرشتگان
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۱۰ ۱۷:۴۶:۲۵
اگه قرار بود پاسخگو باشند که ماجرا به اینجا نمی کشید و همون اول پاسخ می دادند. همش به دلیل رابطه است (4404395) (alef-3)
 
یک شهروند
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۰ ۲۰:۵۷:۱۴
چه کسی پاسخگو باشد؟ بانک مرکزی؟ چطور بانک مرکزی در آخرین روز کاری سال 1394 برای تولد موسسه ای به اسم کاسپین مجوز می دهد که به قول خود رییس و معاون بانک مرکزی تنها 7 ماه بعد اعلام می کند بزرگترین تعاونی آن کسری شدید دارد؟
آیا بدون یک فساد بزرگ چنین مجوزی امکان صادر شدن داشت؟
حالا توقع دارید خود همان مدیران بانک مرکزی پاسخگو باشند؟ پاسخگوی چه باشد؟
تنها تحقیق و تفحص از بانک مرکزی نشان خواهد داست ابعاد مسئله چه بوده است. (4404692) (alef-18)
 
Sweden
۱۳۹۶-۰۳-۱۰ ۱۷:۵۲:۵۳
مردم به اعتبار مجوز بانک مرکزی پول خود را سپرده کردند چون بانک مرکزی بر اساس ضوابط و مقررات و میزان دارایی مجوز صادر میکند (4404404) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۱ ۰۲:۵۷:۲۰
این از اون حرفا بود ها!! دوست من کاش اطلاعات کاملی از قراردادی که این مردم و شرایطش که با موسسه بسته شده اطلاع داشتید.
اصل این بگو مگو ها سر همون چند درصد سود اضافه ای هست که این موسسه های اعتباری به سپرده گذارانشون میدادن. همون چند درصد سود بیشتری که بانک های زیرنظر بانک مرکزی از دادنشون محروم شده بودن بخاطر تمکین از مصوبه ای که بانک مرکزی داده بود.اساسنامه این موسسات بهشون اجازه میداد از این ابلاغیه شونه خالی کنن. اصلن این ابلاغیه شامل حال اونا نمیشده. حال بانک مرکزی بیاد ورشکستگی این موسسه رو جمع کنه اونم از پول بیت المال؟ نه اقا جون نمیخایم
الف چاپ کن مردم بدونن (4405340) (alef-18)
 
۱۳۹۶-۰۳-۱۰ ۱۷:۵۵:۱۳
پاسخگو بايد بانك مركزى باشد (4404412) (alef-3)
 
۱۳۹۶-۰۳-۱۰ ۱۸:۰۰:۱۱
هیچی نمیشود (4404421) (alef-3)
 
۱۳۹۶-۰۳-۱۰ ۱۸:۰۱:۳۷
تهدید مجلس یه کم خنده داره
الان همین نمایندگان مجلس بیشترشون سهامدارن اصلی همین موسسه اند (4404426) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۰ ۱۸:۰۹:۱۳
ما از کاسپینی ها هم مظلومتریم. اول سال ۹۵ با اهمال سازمان بورس سهام شرکت کنتورسازی ایران را با ۸ برابر قیمت واقعی باز کردند و با اعلام سود غیر واقعی سر سهامداران را کلاه گذاشتند. مدیرعامل و هیأت مدیره این شرکت سیصد میلیارد تومان از سرمایه سهامداران مظلوم را بالا کشیدند و هیچ کس کاری نمی کند و هیچ امیدی هم وجود ندارد. هشت ماه هست سرمایه مردم مسدود است. سازمان بورس هم هیچ کمکی نمی کند. (4404444) (alef-18)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۳-۱۰ ۱۸:۱۲:۰۹
دولتی که از حل و فصل موضوعات اینچنینی عاجز است و حاضر به شنیدن دردمندانه ی مطالبات ملت نیست ، چگونه میخواهد مملکت را اداره کند ؟؟؟ (4404451) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۰ ۱۸:۱۵:۴۱
سودهای 27-30 درصدی می گرفتند، خوش خوشانشان بود
الان راه افتاده اند که از بیت المال برایشان جبران بشه (4404459) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۰ ۱۸:۱۶:۲۶
اینها همگی سپرده گذاران بالای 100 میلیون هستند که سالها سودهای بالای 30 درصد گرفته اند و به هشدارهای بانک مرکزی گوش نداده اند (4404461) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۱۰ ۱۹:۳۶:۱۲
دوست عزیز مقصر تنها دولت است....وقتی خودش زمینه فراهم می کند برای جمع کردن پول مردم نتیجش می شود این....اگر دولت پول ها را سمت تولید و اشتغال هدایت کند این اتفاق نمی افتد چون بنظرم پدر و مادر نباشند که بخاطره اشتغال فرزندشان حاضرند در تولید سرمایه گذاری کنند (4404578) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۱ ۰۰:۵۴:۱۸
کاش سر خودت هم بیاد اون‌وقت ببینیم چی می‌گی. (4405187) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۰ ۱۸:۱۷:۱۷
موسسه مالی هم به مثابه کارخانه تولیدی، ورشکسته می شود خب
طبق قانون ورشکستگی با ایشان رفتار شود
نه اینکه از بیت المال درخواست پرداخت کنند (4404464) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۰ ۱۹:۰۷:۳۸
عمو جون اینجوری که دیگه کسی پولش رو بانک نمیزاره ! بانک می گذارند که جاش امن باشه ! (4404535) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۰ ۱۹:۰۸:۰۶
بانک مرکزی باید پاسخگو باشد . (4404536) (alef-18)
 
آزاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۰ ۱۹:۲۶:۵۵
در تمام کشورهای توسعه یافته از محل صندوق ضمانت سپرده ها نزد بانک مرکزی زیان ورشکستگی بانک ها و موسسات داده می شود نه این که مردم بدبخت شوند.
مگر از خواب پول نزد بانک مرکزی در این سال ها چه کسی منتفع شده است؟ اگر سود بالا به مردم داده شده ، تورم هم بالا بوده و باز هم مردم بازنده اصلی بوده و هستند. اکنون هم چرا بانک مرکزی تمام سرمایه و موجودی 8 تعاونی را یک کاسه نمی کند و به عنوان سرمایه کاسپین به همه پاسخگو باشد. به فرض فرشتگان زیان کرده باشد قطعا مجموعه های دیگر سرمایه لازم را دارند و مردم فقط کاسپین را می شناسند. بانک مرکزی به دنبال زرنگی و جبران زیان موسسه مذکور از جیب مردم است که البته مردم هم نخواهند گذاشت این مسیر غیر عادلانه تحمیل شود. (4404565) (alef-18)
 
امیر
Germany
۱۳۹۶-۰۳-۱۰ ۲۱:۳۶:۳۳
چرا وقتی اطلاعات ندارین اظهار نظر میکنین؟والا بخدا کسی از شما نظر کارشناسی نخواست.ما بحثمون اینه که بانک مرکزی که وظیفه ذاتیش نظارت بر حوزه پولیه چرا به موسسه ای که کلی زیان انباشته داره و باید تسویه بشه مجوز ادغام داده میشه و چرا تابلوی کاسپین قبل از ادغام نصب میشه و دفترچه کاسپین به ما داده میشه در حالی که هنوز ادغام نشده پس بانک مرکزی تو این مدت کجا بوده؟ما میگین با مجوز بی اعتبار و بدون پشتوانه فریب خوردیم شما میکی بیت المال؟بیت المال که برای من و شما نیست برای کشورای خواورمیانه س شما حرص نخور چیزی به ما نمیرسه و حق شمارو نمیخوایم (4404782) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۰ ۱۸:۱۸:۵۷
کاسپین ، 650 هزار سپرده گذار دارد که تنها 50 هزار نفر بالای 20 میلیون تومان سپرده دارند
از این 50 هزار نفر هم تنها 2500 نفر سپرده بالای 100 میلیون دارند.
حالا این 2500 نفر افتادن به جون دولت که سپرده خود را از بیت المال بگیرند
کسی نیست بگه سودهای 30 درصدی می گرفتید، فکر این روزها نبودید؟ (4404466) (alef-18)
 
United States
۱۳۹۶-۰۳-۱۱ ۱۵:۲۱:۰۶
یعنی فقط 2500 هموطن ما معترض هستند؟! 2500 نفر ثامن الحجج، 2500 نفر پدیده، 2500 نفر کاسپین،2500 نفر ارمان، 2500 نفر بعدی از کجا؟! خجالت دارد مردم را محکوم کنیم برای گرفتن حقشاشن در حالی که بیت المال در خدمت اختلاسیون میلیارد دلاری است و رانت خواران و..اقازاده ها (4406353) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۰ ۱۹:۳۵:۵۴
آقایون گاز مجانی به ترکیه میدن ولی کار این هموطنان رو راه نمیندازن (4404577) (alef-18)
 
سعیدیان
Italy
۱۳۹۶-۰۳-۱۰ ۲۰:۱۲:۰۹
دروغ هم حدی داره. بیش از 400 هزار نفر سپرده گذاران، زیر 10 میلیون تومان سپرده داشتن. در ضمن با سود 23 تا 25 درصد و نه 30 درصد!
کسی نباید جانماز آب بکشه. اگر 23 درصد ربا حساب میشه 18 درصد (که الان خیلی ها دارن میگیرن) یا 15 درصد هم ربا حساب میشه.
سپرده گذاران مجوز رسمی بانک مرکزی رو با امضای شخص سیف دیدن و اعتماد کردن و پولشونو اونجا گذاشتن. حتی هدف خیلی ها سرمایه گذاری نبوده و تنها میخواستن بزنن به زخم زندگی. مثل اجاره خونه، خرج خانواده و ...
کاش یاد بگیریم که زود و نسنجیده قضاوت نکنیم.

امیدوارم سیف هرچه زودتر تغییر کنه. (4404629) (alef-18)
 
حبيب اله صالحي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۰ ۲۱:۲۷:۵۱
سلام
فرشتگان در تاريخ ١٣٩٢/١٠/١ منحل سده طبق اسناد موجود در اداره ثبت شركتها لطفا بفرماييد از اون تاريخ به بعد مردم پولشون را در كجا گذاشته اند
بعد انحلال فرشتگان شما به موسسه ارمان ايرانيان مجوز داديد چرا عمدا ارمان ايرانيان را مطرح نميكنيد (4404763) (alef-18)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۰ ۲۲:۰۷:۴۷
سلام
گناه سپرده گذاران چیست که با استعلام مجوز از بانک مرکزی مشاهده آن بر سر درب شعبات و دیدن تبلیغات در رسانه ملی اقدام به سپرده گذاری کردند؟ چرا سپرده گذاران باید تاوان کاستی های نظارتی بانک مرکری را بدهند؟؟ اگر همان سال ۹۴ که تعاونی فرشتگان منحل شد بانک مرکزی که فعالیتی برای آن متصور نبود جلوی فعالیتشان را میگرفت امروز سپرده گذاران به خاک سیاه ننشته بودند. اما دریغ از یک اطلاعیه!! فرق کاسپین با سایر موسسات همین است که ما فریب مجوز بانک مرکزی را به دلیل اطلاع رسانی غلط و عملکرد نظارتی ضعیف بانک مرکزی خورده ایم. حال خودتان قضاوت کنید که چه کسی باید تاوان دهد؟؟؟ (4404845) (alef-18)
 
احمد
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۱۰ ۲۳:۵۳:۵۵
چرا این اقا نمیخواد بفهمه فرشتگانی درکارنبود هرچی بود ارمان بامجوزبود که تبدیل به کاسپین شده چجوری بهش بفهمونیم که امثال بنده سال95که تابلو ودفترچه کاسپین حساب بازکردیم چراما رو به فرشتگان حواله میده (4405045) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۱ ۰۰:۵۳:۵۷
آخرش ماس مالی مگه رئسای این موسسات کی هستند فک و فامیلی آقازاده ای مسئولی که قانون واسه اونها نیست (4405186) (alef-18)
 
دامپزشک ایثارگر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۱ ۰۷:۴۲:۳۷
الف جان . به پاداش نجومی مدیران دامپزشکی تبریز نیز بپردازید. (4405498) (alef-18)
 
علی فرزند شهید کارمند دامپزشکی تبریز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۱ ۱۰:۴۱:۳۶
اقای محترم . 80 میلیون پاداش آخر سال دکتر بهداد مدیر کل دامپزشکی تبریز چیزی نیس این روال طبیعی مدیران هست چرا جنجال میکنید . نزدیک 480میلیون تومان بین چند نفر در دامپزشکی تقسیم شده چه اشکالی داره... (4405759) (alef-18)
 
مجید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۱ ۱۰:۳۱:۲۱
حقشونه بانک مرکزی بایدجوابگوباشه درب تمام موسسه هاروببندیدیابه مردم اعلام کنیدکدوم بانکهایاموسسات ریسکشون بالاست تامردم بدونن سپردههاشون روکجابزارن شفافیت بهترین راه حله (4405739) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۱ ۱۱:۰۲:۵۹
اینها نتیجه خصوصی سازیست باید تمام موسسات مالی واعتباری منحل وبسیاری از بانک ها درهم ادغام شده و دولتی شوند. (4405795) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۱ ۲۱:۰۷:۵۱
تهدید و شعار فراوان عمل کردن نداریم مثل مبارزه با فساد (4406960) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۱۲ ۲۳:۵۷:۵۴
آقای سیف می فرمایند که مردم در بانکها و موسساتی که نامشان در سایت بانک مرکزی به عنوان مجاز آمده با اطمینان سپرده گذاری کنند. اما ما یک سوال جدی داریم. از کجا معلوم که ما همین کار را انجام دهیم ولی یک سال بعد اعلام کنند که مجوز فلان بانک مشروط بوده و برای مردم سوء تفاهم پیش آمده. دقیقا بلایی که سر کاسپین آمد.
هم اسمش به عنوان مجاز در سایت بانک مرکزی بود و هم چند سال بدون مشکل فعالیت می کرد. وقتی به مشکل خورد ناگهان بانک مرکزی اعلام کرد مجوز مشروط بوده است. در واقع اعلام نمود این موسسه ای که طی چند سال گذشته با تابلوی کاسپین فعالیت می کرده و دفترچه حساب سپرده با نام کاسپین صادر می کرده، کاسپین مورد نظر بانک مرکزی نیست و مردم گول تابلو و دفترچه صادره و اسمی که در سایت بانک مرکزی آمده بوده را نباید می خوردند.
از کجا بدانیم که فردا برای موسسه نور، بانک آینده، موسسه ملل و ... هم همین را نگویند. از کجا بدانیم که مجوز اینها سوء تفاهمی نیست.
شما را به خدا بگویید چطور و از کجا استعلام کنیم که خیالمان راحت شود و مثل کاسپینی های بیچاره که به بانک مرکزی اطمینان کردند، و بانک مرکزی ناگهان زیر مجوز خود زد بدبخت نشویم.
بانک مرکزی که منت می گذارد که خط اعتباری داده، الآن هم سود آنها را حذف کرده و هم گفته نهایتا حدود 55 درصد اصل سپرده را می دهد چون 3100 میلیارد تومان جمع دارایی موسسه و 8500 میلیارد تومان جمع سپرده هاست بنابراین پول مردم تقریبا یک سوم می شود. حال آنکه مردم بیچاره با طناب بانک مرکزی به این چاه رفتند.
اگرچه پیگیریهای قضائی و توقیف اموال به نفع سپرده گذاران و همچنین تخصیص خط اعتباری اقدامتی بسیار ضروری و ارزشمند است و جای تقدیر دارد اما برای حفظ حقوق سپرده گذاران کافی نیست چراکه واقعیت این است که سپرده گذارن سیه روز کاسپین، همانهایی هستند که به توصیه بانک مرکزی در سپرده گذاری در موسسات مجاز عمل کرده اند.
در چنین شرایطی سزاوار است با تخصیص بودجه ای در مجلس برای جبران کسری ها، مردمی که قربانی اشتباه بانک مرکزی شده اند به حداقل منافع معقول و متعارف نظام بانکی برسند و حاکمیت از زیان فاحش آنها پیشگیری کند. (4409404) (alef-11)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۳ ۱۴:۱۶:۱۰
اگه صحبتهای چندی قبل معاون نظارتی بانک مرکزی دقت کرده باشید گفته بود هدف ارایه مجوز به کاسپین این بود که بعضی از تعاونی هایش مشکل کسری دارند لذا گفتم با دادن مجوز بتونند ادامه کار بدن!!! یعنی اینا خواستند با دادن مجوز کذایی و اخذ پولمردم پس از 9 ماه اعلام کنند فرشتگان کسری دارد تا پول مردمو .. کنند (4410240) (alef-11)
 
آرش
United Arab Emirates
۱۳۹۶-۰۳-۱۶ ۰۹:۴۰:۴۴
همه نشانها حاکی از یک فساد بزرگ و سازماندهی شده پشت پرده این مجوز بی اعتباری هست که بانک مرکزی به کاسپین اعطا کرده است و دسیسه ای برای راهزنی آشکار توسط فرشتگان و کاسپین و عواملی در بانک مرکزی از سپرده گذاران مظلوم و مردم بوده است و تنها راه حل نهایی ورود مجلس محترم شورای اسلام و سازمان بازرسی محترم کل کشور به مسئله میباشد .
و آقای سیف بی تردید یک از ضعیفترین مدیران بانک مرکزی در طول تاریخ ایران میباشد که با مدیریت بی تدبیر خودش هم سیستم بانکی کشور را به ورطه نابودی کشانده است و هم اعتبار بانک مرکزی ج ا را زیر سوال برده است . (4413901) (alef-11)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۱۶:۲۴:۴۸
فقط همینو میدونم مال باختگان قربانی طمع خودشون شدن .چرا پولشونو تو بانی مثل ملی که 17 درصد در سال سود میده نگذاشتند چون میخواستن 35 درصد بگیرن .پدرخانوم بنده و برادر خانومم نزدیک 1 میلیارد سپرده داشتن الان درگیری و بدبختی دارن چرا چون طمع کاربودن من این حرفو بخودشونم زدم سود کمتر امنیت بیشتر ولی کی از سود بالا بدش میاد (4483148) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.