نظر منتشر شده
۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 246525
وال‌استریت‌ ژورنال خبر داد:
تلاش مضاعف آمریکا برای جلب حمایت متحدان برای توافق با ایران
بخش خارجی الف، 2 آبان 93
تاریخ انتشار : جمعه ۲ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۲۳:۲۱
یک رسانه آمریکایی از قول مقامات ارشد آمریکایی گزارش داده کاخ سفید تلاشهای مضاعفی را برای توافق هسته‌ای با ایران آغاز کرده است.

روزنامه آمریکایی وال‌استریت‌ژورنال روز جمعه در گزارشی با عنوان «تلاش کاخ سفید برای جلب حمایت کنگره و متحدان آمریکا برای توافق احتمالی با ایران» از قول برخی مقامات ارشد آمریکایی و منابع آگاه خبر داده دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در تلاش است تا حمایت کنگره، سیاست گذاران آمریکایی و متحدان واشنگتن را برای توافق هسته‌ای احتمالی با ایران در اواخر ماه نوامبر (سوم آذرماه) به دست آورد.

به گزارش تسنیم، مقامات ارشد آمریکایی طی مصاحبه‌هایی در این هفته با این روزنامه تأکید کرده‌اند در مذاکراتی که بین ایران و گروه ۱+۵ برای حل و فصل مناقشات مربوط به برنامه هسته‌ای ایران در جریان است، کماکان اختلافات عمده‌ای پابرجاست. با این حال به گفته این منابع، پیشرفت‌های مهمی در گفت‌وگوهای انجام شده در وین و نیویورک بین طرفین به دست آمده است. منابع مورد استناد وال‌استریت‌ژورنال می‌گویند کاخ سفید متعاقب پیشرفت در گفت‌وگوهای وین و نیویورک تصمیم گرفته با رویکردی «جسورانه‌تر» چشم‌اندازهای توافق هسته‌ای با تهران و مزایای آن را برای متحدان مختلف این کشور تشریح کند.

یک مقام ارشد آمریکایی که در حال فعالیت بر روی مذاکرات هسته‌ای با ایران است می‌گوید: «دوره‌ای از افزایش فعالیت‌ها به چشم می‌خورد. و این فرصتی است که مردم را در جریان این قرار دهیم که (در مذاکرات) در کجا هستیم. تلاشهای مضاعفی وجود دارد که به مردم نشان دهیم که این توافق چگونه خواهد بود.»

وال‌استریت‌ژورنال می‌نویسد مقامات آمریکایی، ایرانی و اروپایی در هفته‌های گذشته اندازه ظرفیت آتی غنی‌سازی ایران و سرعت کاهش تحریم‌های غرب علیه تهران را مانع اصلی توافق هسته‌ای در مذاکرات جاری در بین دو طرف دانسته‌اند.

این روزنامه آمریکایی برخی گزارش‌ها درباره تمرکز ایران و گروه ۱+۵ بر بحث درباره ۴۰۰۰ سانتریفیوژ را نشانه‌ای از احتمال توافق بین دو طرف در مذاکرات هسته‌ای دانسته است. مقامات آمریکایی درباره این تعداد از سانتریفیوژها اظهار نظر نکرده‌اند، اما کارشناسان بیرونی مذاکرات گفته‌اند این تعداد سانتریفیوژ برای کنگره آمریکا و گروه ۱+۵ قابل قبول است زیرا توانایی‌های تهران برای تولید سوخت قابل استفاده در سلاح‌های هسته‌ای محدود می‌کند. یک مقام ارشد آمریکایی دیگر در گفت‌وگو با وال‌استریت‌ژورنال درباره تعداد سانتریفیوژها می‌گوید: «مسئله به این راحتی نیست که بگوییم X دستگاه سانتریفیوژ قابل قبول است، چون سانتریفیوژها را باید در قالب یک بسته کلی در نظر گرفت. ما در جستجوی راههای هستیم که بر اساس آنها بتوانیم هر گونه ترکیب احتمالی که به آنها اجازه دست‌یابی به بمب را بدهد را از بین ببریم.»

در روزهای گذشته انتشار گزارشی از روزنامه نیویورک‌تایمز مبنی بر اینکه دولت آقای اوباما به دنبال دست‌یابی به توافق هسته‌ای با ایران بدون مجوز کنگره است موجب ایجاد جنجال در محافل سیاسی آمریکا شده است. نمایندگان کنگره بیش از پیش خواستار نقش‌آفرینی این نهاد قانونگذار آمریکایی در هر گونه توافق با ایران شده‌اند. بر همین اساس، تعامل کاخ سفید با کنگره از جمله عوامل کلیدی برای توافق هسته‌ای با ایران قلمداد می‌شود. استدلال کاخ سفید این است که چون توافق هسته‌ای با ایران «معاهده رسمی» نیست نیازی به تصویب در کنگره ندارد.

به نوشته وال‌استریت‌ژورنال مقامات آمریکایی انتظار دارند دولت اوباما در هفته‌های آتی در راستای تلاش برای کاستن از تنش‌ها بر سر کاهش تحریم‌های ضد ایرانی رایزنی با قانونگذاران کنگره را افزایش دهند. موضوع کاهش تحریم‌ها از جمله موضوعاتی است که نه تنها هدف انتقاد جمهوری‌خواهان واقع شده بلکه بین دموکرات‌های کنگره هم انشقاق ایجاد کرده است.

کاخ سفید به دنبال توافقی با ایران است که بتواند بر اساس آن ایران را طی مدت زمان مشخص در تیررس اقدامات تنبیهی قرار دهد. به عبارت دیگر، آمریکا می‌خواهد تا زمانی که ایران پایبندی‌اش به توافق هسته‌ای را طی مدت زمان معینی نشان دهد، تحریم‌ها علیه این کشور را در حالت تعلیق نگاه دارد. یک مقام بلندپایه آمریکایی گفت که این دوره زمانی احتمالاً بیش از دو سال خواهد بود، یعنی تحریم‌ها علیه ایران بعد از آنکه ایران حسن نیتش را برای دو سال نشان داد، رفع می‌شوند.

یک مقام امریکایی دیگر گفت: «برای پیشروی بر اساس این اصل، شرایطی وجود دارد. به عنوان بخشی از توافق جامع هسته‌ای، ترکیبی از اقدامات قانونی و اجرایی به کار گرفته خواهد شد اما اینکه این اقدامات مختلف در چه مرحله‌ای به کار گرفته خواهند شد، ما هنوز در موضعی نیستیم که درباره آن صحبت کنیم، چون هنوز توافقی حاصل نشده است.

مقامات آمریکایی در زمان های مختلف گفته‌اند تنها تحریم‌های مرتبط با برنامه هسته‌ای رفع خواهند شد و تحریم‌های دیگری که مثلاً مربوط به حقوق بشر هستند، رفع نخواهند شد. اما مقامات آمریکایی در گفت‌وگو با وال‌استریت‌ژورنال اعتراف کرده‌اند که بسیاری از این تحریم‌ها در هم تنیده‌اند و بنابراین جدا کردن آنها از تحریم‌های مرتبط با برنامه هسته‌ای دشوار است.

یک مقام ارشد آمریکایی گفت آقای اوباما که توافق هسته‌ای برای او از جمله اولویت‌های اصلی است به طور منظم در جریان اخبار مذاکرات قرار می‌گیرد. به گفته وی، انتظار می‌ورد اوباما با نزدیک شدن به سر رسید مهلت مذاکرات بیش از پیش در جریان اخبار مربوط به مذاکرات قرار داده شود.
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۰۰:۴۱:۰۰
ما هم باد خودمون رو برای یک توافق خوب آماده کنیم. (2447602) (alef-10)
 
ایراندوست
۱۳۹۳-۰۸-۰۴ ۰۵:۱۸:۳۰
نظراتی که موافق رابطه با آمریکا هستند را هم بذارید (2450106) (alef-10)
 
کشکینه وند
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۴:۱۹:۰۴
منطقی گفته اتد هر پرونده سرجای خودش رسیدگی شود اونها گفتند اترژی هسته ای ما صلح آمیز نیست ما اثبات کردیم صلح آمیزه و اونها محکوم شدن و با پذیرش صلح آمیز بودن انرژی هسته ای توسط اونها پیروزی بزرگی برای ایران است پس می توانیم پرونده حقوق بشر را با تدبیر حل کرد (2448686) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۴:۴۷:۳۳
من فکر نمیکنم که آمریکایی ها (چه دولت و چه کنگره) بخواهند برای حل پرونده کاری کنند فقط میخوان مسئولیت عدم توافق به گردن ایران بیفته تا بتوانند برنامه های بعدی رو اجرایی کنند!
از طرفی هم مردم مایوس میشند و هم دولت ما منفعل میشه و نمیتونه پاسخی بده!
البته همواره در مورد مواجه با غرب این اتفاق افتاده (2448766) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۵:۰۹:۲۵
خدایا کمک کن یه توافقی بشه تا یه فرجی ان شالله تو وضع بی پولیمون بشه (2448828) (alef-10)
 
ایراندوست
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۵:۱۳:۳۵
صددرصد رابطه با آمریکا بهتر از رابطه با چین و روسیه است امیدوارم هرچه زودتر این مشکلات در روابط ایران و غرب از بین بره و مسئولان هم دیگه کم کاری ها و ندانم کاری هایشان را به گردن غرب و تحریم ها نندازند یعنی میشه اون روز بیاد??? (2448842) (alef-10)
 
ایراندوست
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۲۰:۰۷:۵۱
صدا و سیما و آقایونی که تریبون های رسمی هم دارن دیگه باید از این همه بدگویی بی نتیجه به آمریکا دست بردارند (2449493) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.