نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 332925
آغاز برخورد با عرضه میوه‌های قاچاق
تاریخ انتشار : جمعه ۳۰ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۴۱
یک مقام مسئول در وزارت جهاد با بیان اینکه ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در میادین و بازار با عرضه میوه‌های قاچاق برخورد می‌کند، گفت: این محصولات قاچاق قطعا باید امحا شوند.

مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسری و نیمه گرمسیری وزارت جهادکشاورزی در گفتگو با مهر در واکنش به ورود غیرقانونی و قاچاق مرکبات خارجی به بازار میوه داخل، اظهارداشت: اخیرا مقداری نارنگی هم از پاکستان وارد شده است و در میادین دیده می‌شود اما حجم آن چندان زیاد نیست، ضمن اینکه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به این ماجرا ورود کرده است و با وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه همکاری و به خوبی با این مساله برخورد می‌کند.

ابوالقاسم حسن‌پور تصریح کرد: مسئولان ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در میادین و بازار میوه حضور پیدا کرده و مانع عرضه این محصولات شدند. هم اکنون در بسیاری از نقاط این کار را متوقف کردند و خوشبختانه ماجرا در شرایط کنترل است.

وی با بیان اینکه مردم در این زمینه آگاهی پیدا کرده‌اند، درباره وضعیت پرتقال‌های قاچاق گفت: پرتقال‌های داخلی کیفیت و قیمت بسیار خوب و مناسبی دارند، بنابراین مردم چندان رغبتی به خرید انواع خارجی آن ندارند، ضمن اینکه حجم واردات آن نیز چشم گیر نیست اما همین اندازه هم نباید وارد شود.

مدیر کل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی، اقدامات این وزارتخانه را در زمینه کنترل عرضه محصولات وارداتی قاچاق و غیرمجاز موثر خواند و اضافه کرد: این محصولات قاچاق قطعا باید امحا شوند.

در همین حال، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به پرسش مهر در مورد واردات بی‌رویه میوه گفت: ما ابلاغ کرده‌ایم که میوه نباید وارد شود اما مسئول قاچاق کالا نیستیم. ما تولیدکننده هستیم.

وی افزود: آنهایی که مسئول کنترل قاچاق و حفظ مرزها هستند، باید از واردات میوه جلوگیری کنند. حجتی در مورد افزایش قیمت برخی از اقلام غذایی و خوراکی مانند گوشت، میوه و پیاز گفت: هیچ کمبودی نداریم.

البته عباس نخعی معاون برنامه ریزی، نظارت و هماهنگی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفته است: در ۹ ماهه نخست امسال ۱۵ هزار تن میوه قاچاق کشف شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۳۰۰ درصدی نشان می‌دهد.

محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت هم در واکنش به عرضه گسترده میوه‌های ممنوعه در سظح بازار، گفته است: براساس بررسی که در خصوص ورود و توزیع میوه‌های قاچاق در میادین میوه و تره‌بار صورت داده‌ام، مشخص شد بر مبنای عملکرد آماری گمرک جمهوری اسلامی ایران به جز میوه‌های گرمسیری، هیچ‌گونه واردات میوه به صورت رسمی صورت نگرفته است و بنابراین آنچه که اکنون در بازار مشاهده می‌شود، واردات میوه به صورت قاچاق و غیررسمی است.

وی افزوده است:براساس گزارشی که در اختیار داریم، به صورت مرتب واردات میوه‌های قاچاق از غرب و جنوب شرقی کشور در قالب کوله‌بری صورت می‌گیرد و این نشانگر آن است که مأموران مرزبانی باید جدی باشند و کار را هم جدی بگیرند. براساس بررسی‌ها، این میوه‌ها به صورت رسمی وارد نشده است و البته واردات آنها نیز به شکل بسیار زننده‌ای انجام می‌شود که فیلم آن نیز تهیه شده و به زودی به هیات دولت ارائه خواهد شد.

وی در پاسخ به این پرسش مهر که برای جمع‌آوری میوه‌های قاچاق از سطح بازار چه برنامه‌ای دارید؟ گفته است: جمع‌آوری این میوه‌ها به عهده وزارت جهادکشاورزی است، چرا که بعد از انتزاع بخشی از وظایف وزارت صنعت، در اواخر سال ۹۱ مسئولیت تنظیم بازار، واردات، بازرگانی، خرید و فروش محصولات کشاورزی و از جمله میوه به وزارت جهادکشاورزی محول شده است، ضمن اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت در دولت قبل نیز با این طرح مخالف بود و بنابراین از ستاد تدابیر ویژه اقتصادی درخواست کرد که اجرای آن را مسکوت بگذارد اما در دولت یازدهم به دلیل اینکه این موضوع مصوب مجلس و یک قانون به شمار می‌رفت، آئین نامه‌های آن تهیه و از اول سال ۹۳ اجرایی شد.
 
کلمات کلیدی : قاچاق، میوه
 
آریابان
۱۳۹۴-۱۱-۳۰ ۱۴:۲۱:۱۵
آفت و بلائی که خیلی زودتر از قاچاق و قاچاقچی باید میکروب-زدائی بشه و شر اون از گسترۀ بازار و تجارت میوه برای همیشه کنده بشه، ویروس مخرب دلال !!!! ودلالیست که هم باغدار زحمتکش رو از حق و حقوق حقه اش محروم میکنه و هم متأسفانه بدون کمترین زحمت و مرارتی با خالی کردن جیب مشتری بینوا به درآمد های نجومی غیر قانونی ناشی از زد و بند و بازار-سازی مصنوعی دست پیدا میکنه ؛ (3553561) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.