توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 410928
هر ۳ ساعت یک بیمار نیازمند پیوند عضو در کشور ‌جانش را از دست می‌دهد
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۰۲
رئیس اداره شبکه فراهم‌آوری اعضای پیوندی وزارت بهداشت گفت: هر ۳ ساعت یک بیمار نیازمند پیوند عضو در کشور به‌دلیل نرسیدن عضو پیوندی، جان خود را از دست می‌دهد.

به گزارش تسنیم، کتایون نجفی‌زاده ظهر امروز در مراسم آغاز به کار دوره آموزشی فراهم‌آوری اعضای پیوندی از بیماران مرگ مغزی در اصفهان با بیان اینکه هر 3 ساعت یک بیمار نیازمند پیوند عضو در کشور به‌دلیل نرسیدن عضو پیوندی، جان خود را از دست می‌دهد، اظهار داشت: این درحالی است که چیزی حدود 75 درصد اعضای بدن قابل اهدا از افراد مرگ مغزی در کشورمان دفن می‌شود.

وی با اشاره به آمار 6 ماه نخست سال جاری و اهدای 15 مورد عضو اهدایی از افراد مرگ مغزی، خاطرنشان کرد: این در حالی است این میزان در سال 93 حدود 35 مورد و در سال 94 حدود 43 مورد بوده است.

رئیس اداره شبکه فراهم‌آوری اعضای پیوندی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به یک‌هزار و 750 بیمار دیالیزی خونی، 200 بیمار دیالیزی صفاقی و 600 نفر در فهرست انتظار پیوند کلیه در استان اصفهان، بیان کرد: در صورت افزایش اهدای عضو در استان اصفهان، هزینه بیماران دیالیزی نیز به یک چهارم هزینه‌های فعلی کاهش می‌یابد.

وی نظام اهدای عضو در اصفهان را سنتی دانست و با تاکید بر حرکت به سمت روش‌های جدید‌ گفت: امیدوارم با توجه بیشتر مسئولان و دستگاه‌های اجرایی شاهد اقدامات فرهنگی مناسب برای نهادینه شدن فرهنگ اهدای عضو در جامعه باشیم.

نجفی‌زاده همچنین خواهان اقدام‌های فرهنگی بیشتر در این استان از سوی مسئولان دستگاه‌های اجرایی برای نهادینه شدن بیشتر فرهنگ اهدای عضو شد.

مرگ مغزی برابر با مرگ
وی با اشاره به تفاوت مرگ مغزی و کما گفت: زمانی‌که فرد دچار مرگ مغزی شود به اصلاح پزشکی فرد از دنیا رفته است بنابراین اعضای بدن او تا 14 روز پس از مرگ قابل اهدا و استفاده است. رئیس اداره شبکه فراهم‌آوری اعضای پیوندی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه سالانه حدود 800  اهدای عضو از مرگ مغزی در کشور انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: این رقم تنها یک چهارم تعداد افرادی است که می‌توانند اهدای عضو داشته باشند.

25 هزار نفر در لیست انتظار دریافت عضو پیوند
وی تعداد بیماران مرگ مغزی در سال جاری را 5 تا 8 هزار نفر عنوان کرد و گفت: این درحالی است که تعداد بیماران نیازمند پیوند عضو در کشور حدود 25 هزار نفر است که روزانه حدود 7 تا 10 نفر از این افراد جان خود از دست می‌دهند. نجفی‌زاده ادامه داد: رتبه ایران در بخش اهدای عضو از رتبه 42 در سال 2005 به 31 در سال 2015 رسیده و هنوز تا رسیدن به ایده‌آل اصلی خود فاصله زیادی داریم.

فرهنگ‌سازی حلقه مفقوده در اهدای عضو
وی اهدای عضو را مجموعه‌ای از علم روانشناسی و جامعه شناسی عنوان کرد و افزود: باید بدانیم اهدای عضو بیشتر از اینکه نیازمند نیروی متخصص و تجهیزات مدرن باشد نیازمند فرهنگ‌سازی و آگاهی جامعه از این کار خداپسندانه است.

رئیس اداره شبکه فراهم‌آوری اعضای پیوندی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به وجود مراکز اصلی پیوند قلب و ریه در تهران اشاره کرد و گفت: به علت وجود این مراکز در تهران حدود 90 درصد از بیماران در لیست انتظار پیوند قبل از پیوند، فوت می‌کنند. وی با بیان اینکه اخذ رضایت از خانواده مرگ مغزی نیز خود مهارت ویژه‌ای را می‌طلبد، تصریح کرد: باید توجه داشت که برخی از اعضا مانند کبد و کلیه را می‌توان تا 18 ساعت بیرون از بدن نگهداری کرد اما برای قلب و ریه زمان نداریم و باید به سرعت عمل پیوند انجام شود. 

نجفی‌زاده مرگ مغزی را مساوی با مرگ دانست و اظهار داشت: هر فرد مرگ مغزی می‌تواند با اهدای ارگان‌ها و نسوج خود جان یک تا 8 بیمار را از مرگ نجات دهد و یک تا 53 تن را از معلولیت برهاند.

تأسیس شبکه فراهم‌آوری اعضای پیوندی راه حل افزایش اهدای عضو
وی به مشکلات فراوان در زمینه اهدای عضو در کشور اشاره کرد و افزود:  نبود امکانات مناسب برای بیماران پیوندی، مسافت زیاد شهرها با مراکز اصلی پیوند و نبود شبکه هماهنگ و فراگیر اهدای عضو و در نهایت مسئله تعرفه مربوط به کارکنان تیم‌های پیوند عضو از مهمترین مشکلات پیش روی پیوند اعضا در کشور است.

رئیس اداره شبکه فراهم‌آوری اعضای پیوندی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فرهنگ سازی، کسب تجارب سایر کشورها، اجرای برنامه‌های آموزشی و تشکیل شبکه فراهم آوری اعضای پیوندی در وزارت بهداشت را بهترین کار برای افزایش اهدای عضو در کشور دانست و گفت: شبکه فراهم‌آوری اعضای پیوندی در وزارت بهداشت (IRNOPT) با هدف ایجاد عدالت و مساوات برای بیماران نیازمند، استفاده بهینه از ارگان‌های مرگ مغزی، ثبت دقیق اطلاعات و نظارت و بازرسی ایجاد شده است.

وی با تاکید به کاهش پیوند کلیه از افراد زنده و حرکت به سمت پیوند از بیماران مرگ مغزی، گفت: اکنون حدود 56 درصد از پیوندهای کلیه در کشور از طریق اهدای عضو از سوی افراد مرگ مغزی صورت می‌گیرد علاوه بر اینکه در اهدای کلیه از فرد زنده رتبه ششم در دنیا و در اهدای کلیه از افراد مرگ مغزی رتبه 35 دنیا را به خود اختصاص داده‌ایم.
 
کلمات کلیدی : بیمار، پیوند عضو
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.