توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 482118
مخالفت برنده جایزه صلح نوبل با تحقیق سازمان ملل درباره مسلمانان روهینگیا
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۹:۱۳
رهبر میانمار مدعی است، تحقیقات سازمان ملل درباره نقض حقوق بشر از سوی ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا موجب شعله ور شدن تنش‌های قومی خواهد شد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، آنگ سان سوچی برنده جایزه صلح نوبل رهبر میانمار امروز دوشنبه در سخنانی ادعا کرد: تحقیقات سازمان ملل درباره موارد نقض خقوق بشر توسط ارتش میانمار علیه اقلیت روهینگیا طی سال گذشته، موجب تشدید تنش های قومی خواهد شد.

ماه گذشته سازمان ملل کارشناسانی را در قالب یک کمیته حقیقت یاب انتخاب کرد تا درباره اتهامات گسترده کشتار، تجاوز و شکنجه علیه مسلمانان روهینگیا توسط نیروهای امنیتی تحقیق کند.

میانمار با تحقیقات این کمیته مخالفت کرده است. سوچی در جمع خبرنگاران در شهر استکهلم پس از دیدار با استفان لوفون نخست وزیر سوئد گفت: این اقدام موجب دشمنی بیشتر بین اقوام مختلف خواهد شد.

وی افزود: ما احساس نمی کنیم که این تحقیقات مطابق با چیزی است که منطقه به آن نیاز دارد، منطقه ای که ما در حال تلاش برای برقراری هماهنگی و تفاهم نیست.

رهبر 71 ساله میانمار که برنده جایزه صلح نوبل شده است، اظهار داشت: من تنها توصیه های کمیسیون مشورتی جداگانه را که ریاست آن را کوفی عنان دبیر کل سابق سازمان ملل بر عهده دارد، قبول خواهم کرد.

حدود 75 هزار مسلمان روهینگیا از آغاز سرکوب ارتش میانمار در ماه های گذشته به بنگلادش آمده اند. دفتر خقوق بشر سازمان ملل از کشته شدن احتمالی صدها نفر از مسلمانان روهینگیا بر اثر اقدامات سرکوب گرایانه ارتش میانمار در این مدت پرده برداشته است.

دولت میانمار حاضر نشده است تا مسلمانان روهینگیا را به عنوان یکی از اقلیت های قومی این کشور به رسمیت بشناسد و آنها را بنگال یا مهاجران غیر قانونی از بنگلادش ارزیابی کرده است.

بازرسان سازمان ملل در گفتگو با صدها آواره روهینگیایی، موارد مختلفی از کشتار دسته جمعی، تجاوز گسترده و اقدامات فجیع و هولناک علیه زنان و کودکان را ثبت کرده اند.

در گزارش ماه فوریه سازمان ملل آمده است که ارتش میانمار مرتکب جنایاتی شده است که جنایت علیه بشریت و پاکسازی قومی ارزیابی می شود.
 
کلمات کلیدی : مسلمانان روهینگیا+میانمار
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.