نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 453318
ايران هراسي ابزار مشترك ناتو و روسيه
بخش تعاملی الف - ميرزا سعدين داورپناه
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۳۳


دستاويز تقويت طرح سپر دفاع موشكي اروپا، تهديد موشكي ايران است. 
 
ماه هاي نخستين رياست جمهوري باراك اوباما بود كه در بهار سال ٢٠٠٩ در پراگ گفت «تا وقتي تهديد ايران باقي باشد، ما برنامه دفاع موشكي را ادامه خواهيم داد» و اين اعلام رييس جمهور جديد آمريكا سر آغاز فصلي ديگر از پروژه استقرار سيستم هاي دفاع موشكي ناتو در اروپا شد.
 
روسيه همواره نگراني از نزديكي تسليحاتي ناتو به سرزمين خود را ابراز داشته و شايد يكي از انگيزه هاي اصلي مسكو در مشاركت با واشنگتن طي مذاكرات هسته اي ايران، بي اعتبار كردن چنين توجيهاتي بود.
 
پس از برجام، مقامات روسيه بارها اعلام كردند كه اكنون هيچ بهانه اي براي استقرار سيستم دفاع موشكي در شرق اروپا وجود ندارد اما كشورهاي ناتو از جمله ايالات متحده و آلمان صراحتا مدعي شدند كه توافق هسته اي ايران سبب رفع خطر موشكي ايران نشده و لذا هيچ تجديد نظري در تقويت نيروهاي دفاعي ناتو در شرق اروپا اتفاق نخواهد افتاد!
 
ميدان اين زور آزمايي با اسقرار قواي روسيه در سوريه وسيع تر شد. روس ها با جلب موافقت بشار اسد بحران زده، پايگاه هاي نظامي بلند مدتي در سواحل شرقي مديترانه را به اختيار گرفتند و حتي ناو هواپيمابر خود را به عرصه جنگ داخلي سوريه آوردند... 
 
الحاق كريمه و تقويت حضور نظامي روسيه در سواحل سوريه، بار ديگر موازنه را تغيير داد و ناتو نيز به اقدامات خود در نزديكي مرزهاي روسيه افزود. 
 
از جانبي ديگر حضور ايران و حزب الله در سوريه همسو با سياست حمايت مسكو از بشار اسد بوده و زمينه ساز همكاري هاي گسترده اي ميان اعضاي اين جبهه حامي اسد شده است. بحران سوريه كشورهاي اطراف را نيز متاثر كرده و هر كدام از ايشان نيز در پي تنظيم روابط با مسكو به عنوان بازيگر اصلي سواحل شرقي مديترانه هستند. حتي بن بست سياسي لبنان چند روز پس از سفر سعد حريري به مسكو گشوده شد و پايان مخالفت روسيه كمك كرد تا لبنان پس از قريب ٣٠ ماه ميشل عون را در مقام رياست جمهوري ببيند. 
 
فارغ از پيچيدگي روابط تركيه و روسيه، درخواست اسرائيل از مسكو هم جنس ديگري دارد. نتانياهو براي چندمين بار طي روزهاي گذشته باز به مسكو رفت و از پوتين خواست كه اخراج ايران و حزب الله از خاك سوريه را پيگيري كند!
 
همزمان با اين سفر نخست وزير اسرائيل، ديپلمات ارشد امريكا در سازمان ملل نيز خروج ايران از سوريه را الزامي دانست. ليكن با توجه به جايگاه مسكو در رقابت هاي جهاني، همراهي با اين خواسته اسرائيل و امريكا و ديگران عليه ايران از سوي روسيه بعيد به نظر مي رسد و اتفاقا در اين درخواست ها فرصت مي يابد!
 
روسيه براي حفظ موازنه نظامي با ناتو نيازمند «تقويت تسليحاتي» پايگاه خود در سوريه است همچنين روس ها با استقرار «قواي نظامي قابل توجه» بهتر خواهند توانست كه نقش آفريني خود در منازعات ليبي را مديريت كنند و البته با حضور دائمي در مديترانه امكان مبارزه در رقابت هاي متعددي را دارند. 
 
اگر ناتو به بهانه خطر موشكي ايران تا مرزهاي غربي روسيه لشكر كشي كرده، مسكو نيز بي ترديد از برگه منع نزاع ميان ايران با اسرائيل استفاده نموده و در نقش يك «حافظ صلح» لازم الوجود جهت تعميق و توسعه نفوذ خود در سراسر منطقه بهره برخواهد داشت! قدرت هاي بزرگ بيش از رزم آوري، شيفته ميانجيگري و كنترل منازعات ديگران هستند و بيشترين منفعت را از اين بازيگرداني ها برده اند. 
 
اكنون ايران هراسي يكي از بهانه هاي اصلي تثبيت و تقويت حضور نظامي روسيه در سواحل مديترانه اي سوريه بوده و بر اساس اين نقش آفريني يكي از مراجع اصلي ديپلماسي منطقه شده است. ناتو نيز به رهبري امريكا بر طبل تهديد ايران مي كوبد و حضور قواي نظامي خود را در پهنه اي از شرق اروپا تا خليج فارس و افغانستان تقويت كرده است.
 
علي رغم همه اين ها اگر ايران از خود چهره اي مذبذب نشان ندهد و بازيگري اصولمند و قابل پيش بيني باشد، بي ترديد از اين شرايط به سلامت گذر خواهد كرد.
 
کلمات کلیدی : ميرزا سعدين داورپناه
 
Germany
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۲:۳۵:۴۸
علي رغم همه اين ها اگر ايران از خود چهره اي مذبذب نشان ندهد و بازيگري اصولمند و قابل پيش بيني باشد، بي ترديد از اين شرايط به سلامت گذر خواهد كرد. (4199136) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.