نظر منتشر شده
۴۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 312693
فساد اداری و مسؤلیت ما در کلام یک استاد حوزه؛
لزوم ساماندهی جوانان برای مبارزه مخلصانه و هوشمندانه با فساد
بخش داخلی الف؛ 5 آذر 94
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۵ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۱۸
مطالب ذیل در درس خارج فقه استاد آیت الله سید محمد علی مدرسی (طباطبایی) در قم، ایراد شده است که نظر به اهمیت موضوع و بعد از باز نویسی در دسترس عموم قرار می گیرد.

بسم الله و الحمد لله و الصلاة علی رسول الله و علی آل الله

جامعه امروز ما بیش از هر زمان دیگر نیازمند باز خوانی و به کار بستن سخنان و سیره عملی امیر مؤمنان علیه السلام است. یکی از مهم ترین ویژگی های شخصیتی و رفتاری آن حضرت (در بعد اجتماعی) «مبارزه با فساد» است که -به یک معنی- ذیل اصل«عدالت» و «عدالت خواهی» قرار می گیرد. در عین حال یکی از ضروری ترین و فوری ترین نیازهای جامعه و دستگاه های اداری و حکومتی ما در زمان حاضر نیز همین اصل یعنی مبارزه با «فساد اداری» و مدیریتی است که موجب تضییع حقوق فردی و اجتماعی مردم می شود .
عدالت در سخنان امیر مؤمنان به عنوان «ملاک» معرفی شده است (العدل ملاک). ملاک بودن عدالت، هم بعد جامعه شناختی دارد و هم بعد فقهی.
از بعد جامعه شناختی، عدالت عامل اساسی در سلامت، رشد و تداوم جامعه و حکومت معرفی شده است و متقابلا ظلم و بی عدالتی، عامل اساسی در ضعف و اضمحلال آن دو (الجور هلاک).
از بعد فقهی، معیار بودن عدالت(در حوزه سیاسی) از دو جهت است: جهت اول مربوط به شخص حاکم است که باید عادل باشد( خصوصیتی که تنها در نظام سیاسی اسلام وجود دارد). جهت دوم مربوط به سازماندهی و عملکرد حکومت است. قوای اجرایی، تقنینی، قضایی باید با توجه به اصل عدالت شکل بگیرد و در حوزه کاری خود به عدالت عمل کنند(۱)«... يَعْدِل فِي الرَّعِيَّةِ».

معترضین به فساد، خود إبایی از تخلف ندارند
«فساد» در بعد اداری و مدیریتی پیامدهای شوم بسیاری دارد و - به آن معنی که مورد بحث ما است- مصداق «ظلم» و از منفورترین و مبغوض ترین اعمال نزد خداوند است.
از آنجا که فساد اداری، غالبا با منافع مادی افراد متخلف پیوند خورده است و از این طریق به ثروت و مقام و مانند آن می رسند، همواره احتمال وسوسه شدن افراد و خطر آلودگی آنها به این آفت ویرانگر وجود دارد. حتی بسیاری از افراد عادی که به فساد دیگران معترض هستند، در جایی که تخلف به نفع آنها باشد (مانندگرفتن وام، استخدام شدن و...بدون رعایت نوبت وحق دیگران) از آن ابایی ندارند. بر این اساس، نظام اداری نیاز به مراقبت و پایش دائمی دارد تا اولًا ،آلودگی پدید نیاید و ثانِياً ، اگر فساد ایجاد شد به معالجه و مبارزه با آن پرداخته شود.

وضعیت کم نظیر سلامت اداری در آغاز انقلاب
با پیروزی انقلاب اسلامی و در سایه گرایش وسیع مردم به ارزش های دینی، سلامت اداری و «مدیریت پاک» وضعیتی بسیار مطلوب پیدا کرد؛ حتی در بسیاری از موارد حالت«ایثارگرانه» به خود گرفت، به طوری که بخش عظیمی از کار گزاران، از جمله مدیران ارشد، از حقوق و مزایای خود به نفع انقلاب و مردم می گذشتند؛ وضعیتی که در طول تاریخ کشورمان کم نظیر، بلکه بی نظیر بوده است.

پس از گذشت چند سال، خصوصا پس از پایان جنگ، به تدریج این وضعیت تغییر کرد. رفته رفته انحراف و فساد در نظام اداری ما رخنه کرد و با گذشت زمان بر آن، از نظرکمی و کیفی، افزوده شد (بررسی علل وعوامل این تغییر نا مبارک، نیاز به بحث مفصل، فنی و جامع دارد که مجالی دیگر می طلبد).
البته افراد پاک و وظیفه شناس، چه در سطح مدیر و جه در سطح کارمند، در گذشته و حال فراوان بوده و هستند که باید قدر آنان را دانست؛ شکر الله سعیهم.

همچنین تلاش های متعددی برای اصلاح امور انجام گرفته است؛ به خصوص حساسیت ها و هشدارهای مکرر رهبر معظم (همچنین اقدامات اخیر قوه قضاییه) برای همه مشهود است، لکن هشدار ها و رهنمود های رهبری آن چنان که باید مورد توجه قرار نگرفته و در عمل تا حدود زیادی بر زمین مانده است.

سرایت ویروس فساد به مدیران ارشد
متاسفانه و با شرمندگی باید اعتراف کرد سلامت اداری و مدیریتی مدتی است آسیب جدی دیده و به هیچ وجه در شأن یک نظام اسلامی نیست. ویروس فساد حتی به برخی مدیران ارشد نیز سرایت کرده است. آمارهایی که برخی از مؤسسات در این زمینه (قانون گریزی و فساد اداری) در موردکشور ما ارائه می دهند هشدار دهنده و موجب سر افکندگی است. هر چند مبنای محاسبه این سازمان های برون مرزی (در فرض صداقت) از دقت مناسب برخوردار نیست، لکن شواهد فراوان داخلی مؤید این مطلب است که در مبارزه با فساد نمره خوبی به ما تعلق نمی گیرد. حتی گفته می شود دستگاه اداری (یا بخش های عمده ای از آن) در آستانه ورود به مرحله «فساد سیستمی» است که جداً خطرناک است؛ زیرا در این مرحله، مبارزه با فساد، بسیار دشوارتر و پر هزینه تر می شود؛ همچنین در این شرایط فساد گران احساس امنیت و متقابلا فساد ستیزان احساس نا امنی می کنند و ...

روشن است اسلام به هیچ وجه با چنین وضعی سازگاری ندارد. اسلامی که حتی ظلم به حیوان را برنمی تابد چگونه می تواند انبوه ظلم ها و گناه های ناشی از فساد اداری را تحمل کند. پیامبر ص(طبق حدیثی معتبر) در مورد شخصی که شترش را بسته بود، در حالی که جهازش همچنان بر پشتش قرار داشت و موجب زحمت بی دلیل حیوان می شد، فرمود: به او بگوئيد{هشدار دهید} كه فرداى قيامت براى مخاصمه{باز خواست خداوند} آماده باشد!

حساسیت امیر مؤمنان ع نسبت به سوء استفاده افراد از شخصیت ها و نهاد ها ی حکومتی و برخورد شدید آن حضرت با فسادگران در تاریخ مضبوط است. این حساسیت تا بدانجا بود که (طبق روایت قرب الاسناد) روزی آن حضرت به عیادت یکی از یاران شاخص خود (صعصه بن صوحان) رفت. امام به هنگام باز گشت، نکته ای (قریب به این معنی) به وی متذکر شد: مبادا عیادت کردن من{به عنوان امیر مؤمنان} از خودت را مایه فخر فروشی قرار دهی!

مفاسد مهمی که فساد اداری ایجاد می کند
فساد اداری متضمن مفاسد مهمی است که هر کدام از آنها کافی است تا (از بعد فقهی) تکلیف مبارزه با آن را برعهده هر مسلمانی بگذارد:

الف: فساد اداری عامل تضییع حق الناس، در بعد فردی و اجتماعی، و همچنین تضییع حق الله است.
ب: فساد اداری عامل تضعیف اعتماد مردم به حاکمیت و در نتیجه تضعیف نظام است.
ج: فساد اداری عامل تضعیف مکتب اسلام است؛ به این معنی که اثر منفی بر اعتقاد برخی افراد می گذارد. زیرا بعضی اشخاص (در داخل و خارج کشور) که دچار ضعف ظرفیت و شناخت هستند، با مشاهده فساد در کشور، دچار این توهم می شوند که دین در مدیریت جامعه ناکارآمد و ناقص است؛ چنان که هم اکنون برخی مغرضان با دستاویز قرار دادن وضع موجود عملا به تبلیغ این اتهام پرداخته اند.

همان گونه که ملاحظه میکنید در موضوع مبارزه با فساد پای سه اصل، یعنی«حفظ حق الناس»، «حفظ نظام» و «حفظ اعتبار اسلام» در میان است که هر سه در نظر شارع مقدس از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

اهمیت مبارزه با فساد از اهمیت انرژی هسته ای کمتر نیست
با توجه به آنچه گفته شد باید اذعان کرد اهمیت مبارزه با فساد در حال حاضر از اهمیت موضوع هایی همچون انرژی اتمی (با همه ی اهمیت آن) کمتر نیست و به خاطر جایگاه شرعی آن باید آن را «جهاد» (جهاد ضد فساد) نامید.
نگرانی مضاعفی که وجود دارد این است که فساد اداری، با آن همه تبعات، به تدریج برای بعضی از دست اندر کاران و افراد مؤثر، حالت عادی پیدا کند و در نتیجه، وظیفه سنگین خود را، آن چنان که باید، احساس نکنند؛ یعنی بعضی از آنهایی که مسؤل مستقیم اصلاح هستند اقدام عملی مناسب نکنند و دیگران (خصوصا افراد نافذ الکلمه) که باید «نهی از منکر» کنند، آن را در حد لازم و مؤثر انجام ندهند. در حالی که بی تفاوتی در این گونه مسائل فاجعه آفرین است. حضرت علی ع در حدیثی می فرماید مردم قبل از شما هلاک شدند به خاطر اینکه آنها گناه می کردند و در مقابل، «احبار» و «رهبان» (خواص) سکوت می نمودند (در نتیجه عذاب همه را فرا گرفت).

همچنین از امام صادق علیه السلام (با سند معتبر) حدیثی نقل شده است به این مضمون: پس از آنکه یکی از خوبان را بعد از مرگ در قبر گذاشتند به او گفتند می خواهیم ترا عذاب کنیم. وی دلیل عذاب را پرسید؛ در پاسخ، دو دلیل به او گفته شد که یکی از آن دو دلیل این است: «روزی بر شخص ضعیفی می گذشتی{در حالی که به او تعدی و ظلم می شد، لکن} تو او را یاری نکردی. سپس تازیانه ای بر او زدند که قبر وی پر از آتش شد».

این عذاب، در مورد بی تفاوتی نسبت به یک «ظلم فردی» است. حال اگر سکوت در برابر «ظلم اجتماعی» باشد، عذاب آن چه اندازه است؟!

مبارزه با فساد واجب فوری و همگانی است
آنچه از مبانی فقهی و ادله شرعی استفاده می شود، با توجه به آنچه گفته شد، چند مطلب است:

۱-مبارزه با فساد اداری در حال حاضر یکی از مهم ترین واجبات شرعی و تکالیف الهی است
۲-این مبارزه یک واجب فوری است و تاخیر در انجام آن، معصیت خداوند است؛

زیرا، اولًا: با گذشت هر روز ده ها بلکه صدها فساد(تضییع حق الناس وحق الله و... ) به مفاسد قبلی افزوده می شود؛ ثانِياً : از آنجا که فساد اداری یک بیماری مسری است با ادامه ی آن، افراد بیشتری به این گناه بزرگ آلوده می شوند؛ ثالثا: گذشت زمان، مبارزه با فساد را دشوارتر و پر هزینه تر می کند.

۳- تکلیف مبارزه با فساد، با توجه به وضع موجود، یک تکلیف عمومی و همگانی است (هرکس به اندازه توانش) و تا زمانی که افراد، گروه ها، نهادها و... به اندازه لازم و کافی، برای پایان دادن به این وضع، وارد عمل نشده اند، تکلیف از عموم ساقط نمی شود (واجب کفایی).
روشن است وظیفه مذکور در درجه اول و با اولویت بسیار بالاتر بر دوش مسئولان کشور است، لکن اگر قصور یا تقصیری در انجام این فریضه عظیم الهی از ناحیه آنها وجود داشته باشد- که متاسفانه اجمالا وجود دارد- وظیفه یاد شده بر عهده همگان است.

۴- از آنجا که فساد، عوامل گوناگون اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و...دارد و از انواع و ابعاد مختلفی برخوردار است، مبارزه با آن هم ابعاد و زوایای گوناگون دارد و نیازمند برنامه های اقتصادی، فرهنگی، مدیریتی و... است؛ از جمله اینها، ایجاد زمینه برای نظارت عمومی بر تصمیم ها و عملکردهای اداری (تا حد ممکن)، همچنین ایجاد فضای مناسب برای نقد فساد، تقویت نهادهای نظارتی و... است. همه ی این امور از لوازم امتثال امر الهی در مبارزه با فساد است که باید انجام شود.

عدم انجام وظیفه ی مسئولین، نقش مردم را پررنگ می کند
همان گونه که اشاره شد، بسیاری از برنامه های فوق، وظیفه ی مسؤلان و نهادها ی رسمی است؛ لکن چون انتظاری که از آنها می رفت آن چنان که باید، به هر دلیل بر آورده نشده و بسیاری از آنها به تمام وظایف خود عمل نکرده اند، نقش مردم، خصوصا آنان که روحیه بسیجی دارند، پر رنگ تر و برجسته تر می گردد. حرکت های مؤثر مردمی نیز مقدمات و لوازمی دارد که از جمله آنها اطلاعات لازم، هماهنگی، نشریات و وسائل ارتباط جمعی، تشکیل نهادهای مردمی، تجمعات و...است که باید همه ی اینها، با رعایت شرایط، از باب مقدمه واجب فراهم شود.

همچنین کارمندان و مدیران پاک که فراوان اند، ضمن اینکه باید مورد حمایت قرار گیرند، لازم است از وجود آنها در فسادزدایی استفاده شود، زیرا آنها یکی از بهترین عوامل در رسیدن به این مقصود هستند.

۵- رعایت ضوابط شرعی در تمام ابعاد، در مبارزه با فساد امری لازم و ضروری است، تا این مبارزه مقدس در مسیر صحیح خود قرار گیرد و افراد و نهادها، در مبارزه با این گناه ، به گناه دیگری مبتلا نشوند.
توجه به این نکته نیز ضروری است که تلاش ها در این زمینه باید فارغ از رقابت های سیاسی و تعصب های گروهی صورت پذیرد و گرنه ممکن است به نتیجه مطلوب نرسد.

در هر حال، ایجاد موج لازم برای مبارزه با فساد (نهضت ضد فساد) نیاز به حجم وسیعی از فعالیت های مخلصانه و هوشمندانه دارد. خوشبختانه افراد عدالت خواه، خصوصا در میان جوانان (بالاخص طلاب و دانشجویان متعهد) فراوان اند. این عدالت طلبی و فساد ستیزی صفت شاخص شیعه است و حتی کسی مثل معاویه - در پاسخ به آن شیر زن شیعه، یعنی «سوده همدانیه») - هم اعتراف می کند که ابن ابی طالب شیعیانش را در این راه نترس و با جرأت تربیت کرده است. اگر بتوان این نیروی عظیم بالقوه را فعال و سازمان دهی کرد می توان- با توجه به سرمایه ای همچون مواضع ضد فساد رهبری- نتایج مهمی از آن انتظار داشت، زیرا که این راه «حق» است و خدا پشتیبان «حق طلبان».
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۱۰:۲۸:۱۹
چه کسی می خواهد جوانان را سامانده ای کند تا با فساد مبارزه کند؟ چشم ها را باید شست و نگاهی دیگر به مسئله کرد. بهتر است که مسئولین از خودشان شروع کنند. (3348293) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۱۳:۱۸:۵۳
سیستم نظارتی دقیق و موکد لازمه واسه اینکار نه مثل حالا که اصلاح سیستم اداری مالی رو بدست خود همان سیستم میسپارند!
بفرمایش بزرگی، با دستمال چرکین نمی توان آینه را پاک کرد. حالا دهها مقاله از ایندست منتشر شود فایده ای نداره. الگوی چین در مبارزه با فساد لازمه. مجازات شدید و خارج از باندبازی توسط تیمی پاکدست که گزارشاتش مستقیما به دفتر مقام معظم رهبری برسه. (3348617) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۱۳:۵۱:۳۵
مبارزه با فساد را از مجلس شروع کنید (3348664) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۲۰:۱۹:۲۹
رسانه های آزاد بهترین راه مبارزه بافساد هستند
کسانی که به هیچکس پاسخگو نیستند انتظار دارید سالم بمانند
آگاهی بخشی به مردم ازطریق رسانه ها مبنی بر حقوق شهروندی و.... می تواند جامعه را اصلاح کند متاسفانه مردم فقط شنونده هستن وپرسشگر نیستند وهمین عامل سبب عقب افتادگی آنها درهمه امور است
میزان پرسش های وسوال های مردم ازدولت، نشانه دهنده آگاهی مردم هست
درجامعه ناآگاه جرائم بصورت تصاعدی بالا می رود تا جائیکه دیگر رسماً هرج ومرج شکل رسمی بخود می گیرد (3349317) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۶ ۱۰:۰۴:۴۰
در آن صورت جوانان باید بیش از نود درصد مقامات را برکنار کنند! (3350126) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۱۰:۳۳:۵۸
یرای بکارگیری جوانان برای مبارزه با فساد اول باید کاری کرد که خود جوانان در منجلاب اعتیاد، جرم و بزهکاری و.... قوطه ور نشوند!!! (3348302) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۱۰:۴۱:۴۸
تجربه شخصی خودم در مبارزه با فساد را برایتان بازگو می کنم.
پس از چند سال مشاهده تخلفات ریز و درشت مدیر مسئولم که رفته رفته کلان تر می شد و کارکنان واحد را هم آلوده میکرد مراتب را به مدیر بالاتر و مدیر ارشد و سپس به حراست محل کار اعلام کردم.
همگی با تحسین من، قول در رسیدگی دادند.
اما در کمال تعجب پس از چندماه اعلام شد به خدمات من در آن محل کار نیازی نیست و حکم انفصال خدمت را توسط امور اداری به من تحویل دادند.

کلیه مدارک مستند را به مقام نظارتی ارائه دادم ولی پس از 2 سال پیگیری و تحمل شکست روحی و تحقیر شخصیتی، بصورت غیر رسمی به من اعلام شد که برایت پاپوش خواهند دوخت. خودت را کنار بکش!

حال قضاوت کنید آیا امیدی در مبارزه با فساد وجود دارد؟ (3348310) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۱۲:۳۸:۰۴
بیرون نشسته اند می گویند لنگش کن!

با کی مبارزه کنی؟ نصف سیستم با پارتی استخدام شدند و قوم و خویش اهل قدرتند!
ما اشتباهی استخدام شدیم وسط این قوم!

حرفمو به کی بزنم؟ (3348524) (alef-13)
 
آریابان
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۱۵:۲۷:۰۵
واقعا هم باید با کی مبارزه کنی؟!؟!؟!؟!؟
از زمین-خوار، کوه-خوار و حالا هم دریا-خوار!!! و البته صادر کنندۀ جواز ساخت برج ها در باغ های محو شده !!! و طبقات متعدد غیر قانونی ووووو .. باید شروع کنی ، در خط موازی بروی سراغ صاحبان تریلی های متعدد حامل سیگار و پارچه وووو .. که نصف خاک ایران را با گردنی افراشته !!! از مبدأ بنادر با عبوراز چندین استان و و از برابر پاسگاههای متعدد بازرسی تا مقصد تهران طی میکنند ، در خط کناری هم اونهائیکه با اقتدار کامل !!! خودرو های چند میلیاردی رو از طریق گمرگ وارد بازار میکنند ووووو..و در ردیف های پائین تر هم اونهائیکه کارت پایان خدمت سربازی ، دیپلم پایان دوران متوسطه وووو ... صادر میکنند یا چشمها را بر روی فروش انواع و اقسام رساله های دانشجوئی و دکتری مقابل دانشگاه تهران بسته اند ، سازندگان ارابه های مرگ برای کشتار در جاده ها وووو . !!! ؛
همه میدونیم که باید مبارزه بکنیم با...... کی ، ولی واقعا کی (چه کسی) و کی (چه وقتی) میتونه ؟!؟!؟!؟!؟ (3348849) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۶ ۰۰:۳۴:۴۸
چشم وزرای اقتصادی روشن با این باندبازی های مراکز اقتصادی (3349637) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۱۲:۵۵:۱۱
خیر امیدی به اصلاح نیست.
مبارزه با فساد از پایین به بالا امکان پذیر نیست، مبارزه از سطوح پایین جامعه در برابر فساد سطح بالا جامعه موجب آشفتگی و آشوب و در بهترین حالت انقلاب است که باز موجب آشفتگی و زیانهای بیشتری خواهد شد.

راه مبارزه با فساد از بالاترین سطوح اجتماعی باید شروع شود، که نیازمند فرد یا افرادی محکم و با اراده است. مسلما این مبارزه همراه با سختیها و رنجها و تهدیدها و حتی تلفات خواهد بود اما نتیجه ای پربار در آرامش و احساس رضایت در کل کشور خواهد داشت و اثرات بسیار بیشتری در رفاه و اقتصاد و فرهنگ دارد.
و اگر این امر انجام نشود روز به روز بر میزان نارضایتیها و عقده ها و کینه های پنهان افزوده میشود و عاقبت به سقوط فرهنگ و اقتصاد و کلیت و چارچوب کشور خواهد انجامید (3348566) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۱۴:۵۹:۱۶
عین همین اتفاق برای من در دانشگاه .... پیش آمد و پرونده آن در بازرسی وزارت علوم موجود است و آقایان فقط می گویند زورمان نمی رسد!!!!! (3348798) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۱۸:۰۲:۱۲
عزیز من تا زمانی که مطبوعات و رسانه های واقعا آزاد که بتوانند بطور واقعی از تمامی مسئولین و اشتباهاتشان با سند و مدارک انتقاد کنند، اختلاس ها و دزدی ها و سواستفاده ها را با سند و مدرک اعلام کنند و از امنیت شغلی خود هراس نداشته باشند مبارزه با فساد حکومتی نتیجه نخواهد داد. هیچ کسی نباید حاشیه امن غیر قانونی داشته باشد. (3349088) (alef-13)
 
تبریزی
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۱۰:۴۵:۱۷
مرگ بر مفسدان اقتصادی که با این کارشون باعث شدن مردم به راحتی ظلم و فساد و خوردن حق همدیگه رو در پایین ترین سطوح جامعه هم توجیه کنن و باعث بی اعتنایی مردم به قوانین دین در خصوص حق الناس و دین گریزی مردم شدن. (3348318) (alef-13)
 
حقیقت جو
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۱۰:۴۷:۵۷
باعث خوشحالی است که ایشان فساد را فقط در بعد بد حجابی خلاصه نکردند!
افراد و سازمانهای زیادی در کشور مشغول سازماندهی جوانان مذهبی و معتقد برای مبارزه با فساد هستند ولی همگی ادرس بدحجابی و کنسرت و اردو و اختلاط دو جنس مخالف به جوانان میدهند

در ژاپن چیزی بنام خدا پرستیده نمی شود.و طبیعتا کسی امیدواری به نعمت های بهشت و یا بیم از اتش جهنم هم ندارد ولی در عین حال سالمترین و پاکترین سیستم اداری و مالی را در دنیا دارد.. چرا؟؟؟ (3348326) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۱۲:۴۶:۳۸
خب برادر ! يك دليلش اين مي تواند باشد كه در ژاپن مردم درد " اعتلاي جهاني وطن " دارند !!
حالا.اگر لازم شد كه خودش غذايش را با قاشق چوبي هم بخوره ، عيبي ندارد !! ولي همين كه او
بهترين قاشق را با مارك " ميد اين ژاپن " توليد كنه و محصولش به شهرهاي " جابلقا و جابلسا " و چين و ماچين و پتل بورگ هم بفرسته ، خودش افتخاري است براي كشورش و در نهايت براي
خودش !! اما قربونتم در بعضي از ممالك !! آدم هست - نه كه حالا همه -- تا به پستي و مقامي
رسيد ، درد اعتلاي وطن ،كه هيج ، بلكه درد اعتلاي خانواده و فاميل و دوست خودش دارد !!
-- ميگم جعفر آقا ! مسند جديد مبارك ! انشاءالله خيرش ببيني ، ........ جسارتاً عرضي داشتم !!ميگم گوش هات بيار جلو تا يواش بگم : " عرض مي كنم تا توي اين پست هستي ، بارت را ببند !! تا فردا كه از دستش دادي يا بازنشسته شدي ، نونت تو روغن باشه !! بچه هات آسوده باشند !
حالا هم يك عرض ديگري داشتم !! ميگم اگر امكان داره دست اين بنده زاده هم يك جوري بند كنين
خدا صد در دنيا و هزار در آخرت جزاي خيرت بده !! .........البته درس خونده هم هست ! فوق ليسانس داره !! ... بچه زرنگيه !! نگهباني و سرايداري هم باشه ، بدش نمياد !! ....""
بله برادر !! دوستي وطن به جاي خود اما " دغدغه اعتلاي وطن " هم درسي است كه بايد از مقطع
ابتدايي به دانش آموزان آموزش داد !! تا اگر فردا به مقامي ٫پستي ، رسيد :
-- ميگم اين آقاي درستكار ،هنوز يك سال نيست كه به اين پست رسيده ، دست خيلي از اقوام و
خويشان و دوستاش ،به اين جا و آنجا بند كرده !! آخه يكي نيست بگه مسلمون ، پسر خاله خانمت
با مدرك ديپلم ناقص ،كجا ميتونه بشه مسئول روابط عمرمي !!!!! بله ؟!! (3348543) (alef-13)
 
یه کارمند دون
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۱۱:۱۱:۴۳
کارمند حراست یک مجموعه دو سه هزار میلیاردی بودم
رئیس خودم من و حذف کرد بخاطر گزارش رفیقش که دزدی می کرد
رئیس حراست ؟ خخخ
با هشت سال سابقه در حراست به راحتی حذفم کردند
ولی با این حال پای این انقلاب ایستادم تا حتی یک فاسد رو حذف کنم
سنم زیاد نیست ولی فقط یک حمایت کوچک قانونی در مجلس یا توسط وزارت کار ما رو خیلی راحت می کنه
ما حتی قانونی برای استخدام هم نداریم حتی حقوقمون از دیگر پرسنل کمتره ولی هربار یک فاسد رو حذف می کنیم کلی از کاستی ها جبران می شه
مجلس عزیز اصولگرا قانون حراست ها رو تصویب نمی کنه و در مقابل قانون حقوق مادام العمر تصویب می کنه
انسان دردش رو کجا ببره
والله اشاره کنن فاسدها رو حذف کنید تا پای جان می ایستیم فقط بدونیم بالایی ها می خوان
یا علی (3348381) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۱۲:۴۰:۱۶
عزیزم
قدرت را به هر کی بدهی میشه منبع فساد
شما میگی قدرت را بده به حراست

همین الان حراست بدون اینکه انصراف بده رفته در غرب کشور برای مبارزه های انتخاباتی آماده میشه.
رییس جون خودش این را آورده کرده رییس حراست. چون قبلا برای نمایندگی مجلس ازش کمک گرفته بود.

کجای کاری؟
حراست خودش نیاز به حراست داره.

مبارزه بافساد روش دارد اصلوب دارد. دیمی نیست که! قایم به فرد نباید باشد. (3348532) (alef-13)
 
کارمند کمتر
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۲۳:۴۸:۴۳
عزیزم من کی گفتم قدرت بدن به حراست؟
شما حتی قائل به حداقل های قانونی حمایت هم نیستید؟
اتفاقا شما قائم به فردید که به خاطر اشتباه یک نفر سر یک مجموعه رو می برید. (3349586) (alef-13)
 
مسیحا
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۱۱:۳۶:۲۷
بسیار بحث مهمی کردند و جای تشکر فراوان دارد اما متاسفانه همه این بحث ها با این پیش فرض مطرح می شود که نظام اداری چیزی متفاوت از کل نظام است و اگر هم مثلا در این سطور به فساد مدیران ارشد اشاره شده است مقصود مدیران دسته چندم ادارات در جاهای دور اتفاده است وگرنه بارها و بارها ثابت شده است که مقامات عالی نظام حتی از مطرح شدن بحث فساد(فساد..) در جراید، روزنامه ها و سایت ها شدیدا آشفته می شوند. دیگر وارد جزییات نمی شوم انشالله به حول و قوه الهی یکبار هم که شده منتشر می شود. (3348410) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۲۰:۲۶:۲۷
بايد بجاي محاكمه افرادي كه از سيستم حاكم كمال استفاده را كرده اند تا كار اقتصادي كنند، افرادي را محاكمه كرد كه اين سيستم را إيجاد نموده اند.براي كار اقتصادي بزرگ انجام دادن در كشوري كه فاسد است نياز به رَآه هاي غير قانوني است. درست است كه كه اين أفراد مجرم هستند اما تا كساني كه رَآه را براي اين فساد باز كرده اند محاكمه نشوند، فساد از بين نمي رود. شما با معلول برخورد مي كنيد براي همين هر سال يك "ب ز " پيدا مي شود. عامل هرگز محاكمه نمي شود. (3349331) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۱۱:۳۷:۵۸
جوانان و کودکان پیش کش، شما لطف کنید بزرگان را ساماندهی کنید مطمين باشید بخش عمدا مسيله حل خواهد شد. (3348413) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۱۲:۱۳:۴۳
برای مبارزه با فساد یک را وجود دارد و آن چیزی نیست به جز رسانه ها و روزنامه های مستقل که هر حاکمی و مسئولی چشم چپ به بیت المال کرد آبروی آن شخص را در نزد افکار عمومی از بین ببرند در غیر این صورت می شود کشور ما؟؟؟؟؟ (3348465) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۱۲:۴۱:۰۱
الان دو دهه است حرف مبارززه با فساده روز به روز هم اختلاس بیشتر میشه بیشترین اختلاس هم در دوره ای بود که بیشترین ادعای مبارزه رو داشت من یادمه در مناظره به 200 میلیون طرف گیر داده بود حالا در دولت خودش طرف ارقامی از اختلاس رو به جا گذاشت که به زبون نمیشه گفت و تعدادشون اونقدر زیاده نمیشه لیستش رو تهیه کرد. سوال هم میکنی دوستان همه موضع میگیرن که اون دولت تموم شده به اینده فکر کنیم! (3348534) (alef-13)
 
امیراسد
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۱۲:۴۱:۵۴
بهترین نیرویی که میتوان برای مبارزه موثر و مفید با فساد اداری و اقتصادی تعیین کرد، نیروی مخلص بسیج است.

این کار هم مبارزه با فساد اداری و مالی را موثر جلو می برد و هم برای خود نیروی بسیج مفید است. تا مردم فکر نکنند که بسیج فقط به دنبال بگیر و ببند اخلاقی است و پلیس بازی و ایجاد راه بندان در خیابانها.

به این شکل حتما ارشادات اخلاقی بسیجیان هم خیلی بیشتر پذیرفته می شود. (3348535) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۱۵:۴۲:۴۵
به صرف اینکه یک نفر در بسیج هست نمی تواند مانع فساد گردد. با سپردن اینگونه کارها به یک نهاد خاص باعث ایجا رانت می گردد. بهترین راه، آزادی رسانه ها و همچنین شفاف سازی روند کارها، نحوه ی ارتقاء شغلی و ... در ادارات است. (3348879) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۱۲:۵۱:۳۱
تا زمانی که در انتصابات شایسته سالاری ایجاد نشود فساد درست نمی شود.
افراد شایسته اهل فساد نیستند - منظورم شایسته گان علمی است (3348556) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۱۳:۰۱:۵۰
با سلام
با کمال تاسف باید عرض کنم در سازمان ما که بیش از بیست سال در آن تجربه کار دارم فاسدین همیشه در راس بوده اند وتمام نیروهای سالم به حاشیه رانده شده و فساد سیستمی و مافیایی عمل میکند و جالب اینجاست که مدیران ارشد از فاسدین و متخلفین بصورت سینه چاک حمایت میکنند و نیروهای سالم را افرادی ساده لوح فرض میکنند. (3348579) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۱۴:۴۱:۲۳
منم یه کارمندم که قبلا در سیستم اداری بودم ولی به علت اینکه با کارهای غیرقانونی مدیران برخود می کردم منو کنار گذاشتنند .سیستم ما یه عیب بزرگ داره و اون چاپلوسی درد بی درمان این سیرزمین شده. شما چاپلوسی کن هرچه خواهی کن . بخاطر چاپلوسی و نمایش مدیران فساد فراوان شده است . (3348762) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۱۴:۳۳:۲۰
اخه جوانی که دستش به هیچ چی بند نیست چگونه با فاسدین مبارزه کنه. من کارمند دانشگام و اونجا همه جور فسادی توسط امور مالی و اداری انجام میشه. اما هیچکس جرات اعتراض نداره چون سال بعد قراردادش تمدید نمیشه یا تبدیل وضعیت میشه. یک دلیلش هم اینه که اکثریت با اقوام روسای اونجاست(با پارتی بازی) پس هیچوقت هم نمیشه دسته جمعی با کاراشون اعتراض کرد. حتی گاهی احساس میشه بعضی اقوام مسولین جاسوسی و زیراب زنی میکنن. این دردها رو به کی باید بگیم!!??????? (3348749) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۱۷:۲۶:۳۵
من در یکی از واحد های وزارت ن.... مواردی از جریان فساد را به اطلاع نهاد های مختلف رساندم متاسفانه همچنان بعداز یکسال بلاتکلیف است و من را هم منتقل کردند فساد ریشه دار است خدا به این کشور رحم کند (3349045) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۱۸:۰۳:۰۹
چاره کار فقط مطبوعات آزاد است و لاغیر (3349089) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۱۸:۲۲:۲۵
اگر با سخنرانی کارها درست می شد که تابحال باید کشور بهشت برین می شد دنیای مدرن ابزارهای خود را می طلبدباور نمی کنید کمی مطالعه کنید (3349111) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۲۱:۰۴:۲۳
در ادارات کوچک شهرستانها فسادهایی آنچنان بزرگ دیده میشود که واقعا به فول معروف به قیافه آن اداره نمیخورد مردم همکاری وگزارش میدهند ولی درنهایت دیده میشود که فقط برای گزارش دهنده دشمن جور شده ومتهمان هم با خنده وتمسخر شدید تر از قبل وباخیال راحت به کارشان ادامه میدهند (3349389) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۲۱:۵۸:۵۱
باید سازمانی مردمی وغیر دولتی تشکیل شود اولاً.ازطرف نهاد حکومتی، اجازه دخالت در تمام عرصه ها را داشته باشد ثانیاً قوه تنبیه وتشویق دراین سازمان تعبیه شده باشد ثالثاًواین سازمان مردمی غیر دولتی گزارش کارش را فقط به رهبر معظم انقلاب بدهد رابعاً آن وقت ببین میشه یا نمیشه والا اگر قرار باشه رسیدگی به مفاسد را به....بسپارند حکایت چاقو دسته است. (3349458) (alef-13)
 
حسين
۱۳۹۴-۰۹-۰۶ ۰۶:۰۴:۳۴
بسيار خرسنديم كه از مبارزه با فساد حرفى شد انهم فساد ادارى ، يادم هست همين چند وقت پيش جناب رييس جمهور محترم فرمودند كسى كه رسانه و قدرت و پول و ،،، همه در دستش باشه فاسد مى شه ، ابوذر هم باشه فاسد ميشه ، اشاره اى تلويحى داشتن با اينكه در زمان پيامبر (ص)هم نظارت مقامى بالاتر بوده تا كسى حتى امثال سلمان فارسى و ابوذر و ،،، جرات سوء استفاده از بيت المال رو نداشته باشن ، حال سوال اينجاست كه اقاى روحانى دولت مردانى كه از وزارت خانه تا سازمانها و ادارات رو به محل تاخت و تاز خودشون دارند ، از قدرت حاكميت و برترى اون استفاده مى كنن و بسيار تعصب هم دارند در اشتباهاتشون كه نكند به دولت خسارتى وارد بشود حال اگر مردم بعنوان ارباب رجوع دق هم كردند مهم نيست ، ايا به مثابه مثال شما در ابعاد كوچكتر نيست؟؟ اقاى روحانى قبل از اينكه راهكار ارايه كند بايد اسيبشناسى عظيمى در سيستم دولت و ادارات يا اشخاص حقوقى حقوق خصوصى ايجاد كند ، ابتداعا بايد از گروه حقوقى در سازمانها بهره بگيرد تا هر كارمندى بخودش اجازه ندهد كه قانون را به نفع خودش و ميزش و بيشتر از همه مطامع شخصيش تفسير كند ،نكته ديگر اينكه نظارت درون سازمانى را به حداقل برساند چرا كه هيات هاى و كميسيون هاى حل اختلاف در سازمانها پناه بردن از دزد به راهزن است و صحه گذاشتن بر راى قبلى و نهايتا دست به دامان ديوان عدالت ادارى و سالهايى كه تا صدور حكم و نهايتا پذيرش اشتباه كه بدون جبران خسارت خواهد گذشت و تلف خواهد شد
بنده به وفور تخلفات بسيار شديدى را در سازمان مالياتى شهرستان خودم مى بينم كه نتنها هزاران بار به دادستانى اداره كل دارايى استان گيلان گزارش كردم دردى را دوا نكرد بلكه فرد خطا كار با رايزنى هاى بسيار به درجات بالاتر و بالاتر هم رسيده و با دريافت ميليونها تومان صاحب جاه و مقامى هم شده تا جاييكه با حمايت نماينده شهر حتى به اداره ديگر نقل و مكان كرده كه زير مجموعه سازمان بازرسى كشور است ، تصور كنيد كسى كه علنا تقاضاى رشوه مى كرده انهم از تجار شهرستان و وارد كنندگان كالا و صاحبان كشتى رانى اكنون در كسوت نظارت انهم سازمان بازرسى در امده و خود بخوان حديث مفصل از اين مجمل ، جناب توكلى بارها بر لزوم درج حقايق پافشارى كرديم ولى شما ما را سانسور كرديد اما يقين دارم كه اگر قرار است مبارزه با فساد بصورت گستره شروع شود از همين عدم سانسور شروع كنيد ، پيشنهاد مى كنم لينكى را براى اطلاع رسانى به سايت اضافه كنيد تا مردم بتوانند واقعيتها را منعكس كنند ، بسيارى از همين فسادها از راه همين اطلاع رسانى ها كشف خواهد شد (3349758) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۶ ۰۹:۲۵:۴۷
حل اين مشكلات نيازمند برخورد نظامند است كه از عهده اين حاكميت غيرعلمي ساخته نيست. سخنان ايشان هم غيرعلمي و عوامانه است، چراكه علماي حوزه متدولوژي شناخت علمي مساله و ارائه راهكار مناسب را ندارد. با مداخله افراد بدون داشتن نظامي مناسب هم جزء ايجاد يك مشكل جديد و دردسر مشكلي اصلي حل نخواهد شد. (3350008) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۹-۰۶ ۱۰:۱۱:۲۱
یکی ازدوستانم دریک نهاد دولتی کارمیکردکه حرف بسیارزیبایی زد:
میگفت به برکت اسناد فسادی که جور کردم و دادم به یکی ازنهادهای نظارتی، ایشان ،همان اسناد را با گرفتن پول تپلی، دراختیار همان شخص اختلاس کننده قرارداد و وضعیت مالیش توپ شد ومن هم بعداز یکهفته اخراج شدم وبه هر دری زدم بجایی نرسیدم حتی به سازمان بازرسی کل کشوربردم و خواستم اسناد رابه مسول مستقیم تحویل دهم که مواجه شدم با برخورد سخت وزشت کارمندان نگهبانی،آخه کپی کارت ملی میخواستند ومیگفتند بایستی رسما" شکایت کنی که من میترسیدم با این سیستم مزخرف شرایطم بدتر شود، لذامنصرف شدم .
رفتم به شماره 113 اطلاعات که درسر چهار راهها نصب کردند تماس گرفتم که پاسخدهنده انگار ارث پدرش را ازم میخواست وبا لحنی تند گفت اسنادت را به این کدپستی ارسال کن ،همین کار راانجام دادم اما آنچه بجایی نرسید فریاد بود.
همین اسناد که وضوح آن را یک شخصی که فقط خواندن ونوشتن بلد بود ،هم میتوانست به عمق فاجعه پی ببرد.شایان ذکراست که این اسناد را برای دیوان محاسبا ت کل کشور،کمیسیون اصل 90مجلس ،حراست مرکزی وزارت صنعت ومعدن،نمایندگان استان مربوطه و... غیره ارسال کردم امادیگرهیچ....
حاج آقای عزیز:فساد دراین مملکت سیستمی شده وهیچ اراده ای برای برخورد وجودندارد،وقتی بعضی از وزرای دولت وبعضی ازنمایندگان مجلس ومدیران کل ،خودشان شرکتهای زنجیره ای دارندوکاسب وبازاری هستند شما چه انتظاری دارید؟؟؟
پیشننهادبنده اینه که توجه کافی به نهاد مردمی دیده بان شفافیت وعدالت که توسط آقای دکترتوکلی ودوستانش افتتاح شده،داده شود واز آن نهاد حمایت کافی شود ورسانه ملی هم تبلیغ انرا برای شناسایی بیشتر به مردم،شروع کند.
درکنار این نهاد ازبرادران اطلاعات سپاه هم استفاده شود،انشاالله جلوی فساد گرفته خواهدشد. (3350169) (alef-13)
 
سید
۱۳۹۴-۰۹-۰۶ ۱۱:۱۰:۰۲
ضمن تشکر از الف ، تقاضا دارم مطلب بسیار مهم فساد را که ریشه نظام را از بین می برد را با جدیت وهمه روزه پی گیری کند ، شاید انشا الله مؤ ثر افتد ، مطالبی را تقدیم می دارم : 1 ـ فساد در کشور ودر سازمان های دولتی نهادینه وسیستمی شده است . در این موضوع تردیدی نیست ، منتهابروز وظهورش در ادارات مختلف وبا توجه به ارتباطشان با مردم متفاوت است . 2 ـ اینکه گفته می شود در فلان سازمان رشوه وزیر میزی می گیرند ومسئولان آن مدیران سالمی هستند ، حرفی باطل می باشد ، حداقل باید ضعف آنهارا پذیرفت وسریعا تغییر کنند . 3 ـ نظام اداری وقوانین ما مهمترین علت سیستمی شدن فساد درادارات می باشد وتا تحولی در آنها صورت نگیرد ، محال است فساد کاهش یابد . 4 ـ متاسفانه تدوین برنامه اصلاح وتحول هر سازمان را به عهده مدیران همان سازمان می گذارند ودر مجلس هم هم اوباید از لایحه خود دفاع کندونتیجه اش وضع موجود است که فساد اداری دوران طاغوت در نظام اسلامی ماهم تداوم یافت . ساز وکارها به گونه ای است که افراد سالم نمی توانند طرح های تحول را ارائه دهند . 5 ـ نمونه فساد سیستمی ، سازمان مالیاتی کشور است که طبق ماده 219 قانون 50 سال پیش ، قبول ورد اسناد مؤ دیان وسپس تشخیص وتعیین مالیات براساس قرائن وشواهد !!!! ومدارک بر عهده ممیز می باشد وسازمان خود مدعی وخود بازپرس وخود کارشناس وخود قاضی وخود مجری حکمش می باشد !!!! . قطعا دراین سیستم اگر مالیات عادلانه ای تعیین شود باید تعجب نمود وامروز شاهدیم که تقریبا 100% مالیات بخش خصوصی با چانه زنی تعیین می شود واین یعنی ظلم به دولت ( بیشتر ) ویا به مؤدی است . در قانون اصلاحیه اخیر تمام این سیستم فاسد با قوت بیشتر وافزایش زندان برای ناتوان ها ومتخلفان به تصویب رسید . اینکه گفته می شود با ورود به حساب ها وخرید ها و... شفاف سازی خواهد شد ، دروغ بزرگی است که به خورد مسؤولان کشور داده اند ، زیرا با وجود ماده 219 ، همه اسناد ومدارک باید به تایید ممیز مالیاتی برسد واگر او هم چون گذشته سند ودفتری را قبول نکند ، مالیات برآوردی را ارائه می دهد !! . در اسلام تشخیص برعهده مؤدی است ولی در قانون دوران طاغوت ما ، تشخیص برعهده ماموران سازمان مالیاتی است واین ریشه فساد قانون مالیات ها است . 6 ـ باید عده ای فرهیخته وآگاه به مبانی حکومت اسلامی خارج از مسئولیت اداری وعنوان ، نظام اداری وقوانین مادر نظام جمهوری اسلامی را تدوین وپس از تصویب مردم ورهبری معظم به اجرا بگذارند . والا در وضع موجود چاقو دسته خودرا نمی برد . (3350229) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۶ ۱۱:۱۰:۲۴
از حاج آقا سوال کوچکی دارم اگر جواب بدهند مشکل فساد حل خواهد شد و این که فرزندان شما از بزرگان نظام هستند یانه؟صادقانه جواب دهید /آیا از رانت وابستگی به شما استفاده نکرده اند؟ (3350230) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۷ ۱۵:۱۹:۲۴
در سیستمی که گرفتن وام دو میلیونی یه کارمند منتج به دادن وسیقه و تعهد 2 ضامن و گذاشتن سفته میشود چگونه است که بابک هتی زنجانی میلیاردها تومن وام بدون پشتوانه ارزی ریالی و ملکی و چک و سفته و مالی به راحتی میگرند اینها عقبه در دولت و مسئولین ندارند که بی پروا بدون حتی دقدقه و سپردن تعهدی اینهمه پول از بانکها اسقراض کرده اند و نداده اند چگونه مدلل ها یکشبه سلطان شکر و روغنهای خوراکی شده و براحتی 650 میلیون یورو وام برای خوراک دام و دانه های روغنی میگیرند ایا اینها وصل به شبکه های قدرت نیستند؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!و هراران سوال دیگر ایا هنوز هم امید دارید مردم حرف اینها را گوش کنند. (3353010) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.