توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 403098
سخنان جالب توجه وزرای خارجه آمریکا و انگلیس درباره سوریه
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۰۸
خبرگزاری غربی با اشاره به اظهارات وزرای خارجه آمریکا و انگلیس تاکید کرد، واشنگتن و لندن اذعان دارند که در غرب برای اقدام نظامی در سوریه ضد بشار اسد حمایتی وجود ندارد.

به گزارش فارس، اظهارات روز یکشنبه (دیروز) وزرای خارجه آمریکا و انگلیس درباره تحولات میدانی حلب و اذعان آنها به فقدان حمایت کشورهای غربی از اقدام نظامی علیه دولت سوریه، تحلیل‌‌ها و گزارش‌های رسانه‌های بین‌المللی را به دنبال داشته است.

آسوشیتدپرس در این باره طی گزارشی نوشته است: «آمریکا و بریتانیا می‌گویند حمایت(غربی‌ها و متحدانش) از اقدام نظامی علیه سوریه، کم و ضعیف است».

این رسانه آمریکایی تصریح کرد:«آمریکا و بریتانیا روز یکشنبه (دیروز) بر حمایت ضعیف جهان غرب از هرگونه اقدام نظامی علیه دولت سوریه اذعان کردند در حالی که آنها در تلاش برای یافتن راه‌ها به منظور فشار بر رئیس‌جمهور بشار اسد و روسیه حامی اصلی آن در توقف حملات مرگبارشان به حلب هستند».

در این گزارش آمده است: «پس از نشست 11 دولت مخالف حاکمیت اسد، جان کری وزیر خارجه آمریکا و بوریس جانسون وزیر خارجه بریتانیا هر کدامشان تاکید داشتند که همه گزینه‌ها روی میز بودند اما به نظر می‌رسد با توضیحات کامل آنها درباره خطر روی آوردن به اقدام نظامی، آنها چنین حرکت و گزینه‌ای را از قلم انداخته‌‌اند».

جان کری پس از پایان نشست لندن گفته بود: «وقتی یک قدرت جهانی اینطور خود را درگیر جنگ کرده مثل روسیه که در این جنگ حاضر شده و موشکهایش را به منظور ترساندن مردم از گزینه نظامی مستقر کرده، خطرات و مخاطرات درگیری را بالا می‌برد».

وزیر خارجه انگلیس هم در لندن با تاکید بر اینکه این کشور خواستار «تشدید فشار» بر بشار اسد، روسیه و ایران بوده، تصریح کرده بود: «در اصول، هیچ گزینه‌ای از روی میز خارج نشده است».

جانسون اما بلافاصله در ادامه گفت: «به هیچ عنوان تردید نداشته باشید که چنین گزینه‌های به اصطلاح نظامی، بشدت سخت و مشکل هستند و اگر بخواهم با ملایمت صحبت کنم باید بگویم که در حال حاضر در بسیاری از پایتخت‌های اروپایی و غربی، اشتهای سیاسی کمی برای چنین راه حلی (گزینه نظامی) وجود دارد. در نتیجه ما باید با ابزارهایی که داریم، عمل کنیم و آن ابزارها، دیپلماتیک هستند».

آسوشیتدپرس در ادامه گزارش خود تصریح کرد: «حتی خود آمریکا هم تردیدش را درباره فرصت‌ها و شانس‌های موجود در قبال توافق دیپلماتیک با روسیه و ایران حامیان نظامی اسد اعلام کرده است».

به گفته این رسانه آمریکایی، «محتمل به نظر نمی‌رسد رئیس‌جمهور باراک اوباما مداخله نظامی آمریکا را قبل از کنار رفتن از منصب تایید و تصویب کند. او مرتبا چنین اقدامی علیه اسد را رد کرده است که این موضوع شامل سه سال قبل و وقتی که رهبر سوریه از "خط قرمز" اوباما در استفاده از سلاح‌های شیمیایی عبور کرد هم می‌شود».

البته وزیر خارجه آمریکا در سخنان روز یکشنبه خود سعی کرد که نشان دهد «گزینه نظامی آمریکا علیه سوریه» از روی میز خارج نشده است.

کری گفته بود: «بگذارید روشن این موضوع را مطرح کنم. رئیس‌جمهور اوباما هیچ گزینه‌ای را از روی میز برنداشته است. ما در چند روز آینده خواهیم دید که در چارچوب مذاکراتی که داریم، در چه موقعیتی خواهیم بود».

آسوشیتدپرس با اذعان به اینکه اظهارات وزیر خارجه آمریکا درباره گزینه نظامی در سوریه، متناقض است، نوشت: «کری در حالی تلاش کرده که تهدید(گزینه نظامی) را روز یکشنبه زنده نگهدارد که لحظاتی قبل از تاکید بر روی میز ماندن گزینه نظامی، حرف متضادی زده بود».

کری در لندن همچنین گفته بود: «خوب برخی از افراد می‌پرسند اگر حلب سقوط کند، چه اتفاق می‌افتد. خوب روس‌ها باید بدانند و اسد باید بداند که این، جنگ را پایان نمی‌دهد. این جنگ بدون یک راه حل سیاسی نمی‌تواند پایان یابد. حتی اگر حلب سقوط کند، این معادله اساسی در جنگ را تغییر نخواهد داد چرا که کشورهای دیگر، از اپوزیسیون حمایت خواهند کرد و آنها به ایجاد تروریست‌های بیشتر ادامه خواهند داد و در پایان، این سوریه و همچنین منطقه قربانی خواهد بود».   

وزیر خارجه آمریکا با تکرار اظهارنظر همتای انگلیسی خود گفت: «من اشتها و تمایل بزرگی در اروپا برای رجوع به جنگ(در سوریه) ندیده‌ام. من ندیدم که پارلمان‌های کشورهای اروپایی آماده اعلان جنگ باشند. من این مضوع را نمی‌بینم که کشورهای زیادی چین تصمیم بگیرند که راه‌حل بهتری(از مذاکرات) وجود دارد. خوب راحت است که گفته شود "اقدام عملی کجاست؟" اما خوب سوال این است که چه اقدامی؟ افراد بسیاری را می‌شناسم که در تعریف و توضیح اقدام، مشکل دارند».
 
کلمات کلیدی : سوریه+آمریکا +انگلیس
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.