توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 477394
جنگ بقای عربستان با قطر و تصمیم سرنوشت‌ساز شیخ تمیم
تاریخ انتشار : سه شنبه ۹ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۳۳
با وجود اینکه شیخ تمیم امیرجوان قطر در چند سالی که از زمان کسب قدرت می‌گذرد برخلاف دوران حاکمیت پدرش کوشیده بود سیاست نزدیکی با عربستان را دنبال کند و...

احمد کاظم زاده در یادداشت روزنامه جوان نوشت:

با وجود اینکه شیخ تمیم امیرجوان قطر در چند سالی که از زمان کسب قدرت می‌گذرد برخلاف دوران حاکمیت پدرش کوشیده بود سیاست نزدیکی با عربستان را دنبال کند و در بحران‌هایی چون یمن، عراق و سوریه سیاست همسویی با عربستان اتخاذ کند اما اکنون نه با بی‌مهری بلکه با هجمه شدید عربستان مواجه شده است که گاهی از آن بوی حذف نیز به مشام می‌رسد. ماجرا از آنجا شروع شد که شیخ تمیم نیز به نشست ریاض برای استقبال از دونالد ترامپ رئیس‌جمهور امریکا دعوت شد اما برخلاف سایر شرکت‌کنندگان با بی‌حرمتی و اهانت رئیس‌جمهوری امریکا و مسئولان سعودی مواجه شد، به گونه‌ای که نه پادشاه سعودی یا  دیگر شاهزاده‌های سعودی به استقبال شیخ تمیم آمدند و نه اینکه به وی وقت داده شد تا در نشست ریاض بتواند مواضع خود را در مبارزه با تروریسم بیان کند. در پی بازگشت شیخ تمیم امیر قطر از نشست ریاض که مورد بی‌حرمتی قرار گرفته بود، سخنانی به نقل از وی منعکس شد که ظاهراً در مراسم سردوشی افسران این کشور گفته بود که هیچ عقلانیتی در ادامه خصومت با ایران وجود ندارد و دامن زدن به تنش با ایران اسلامی به مصلحت نیست.

همچنین از وی نقل قول شده که هیچ کس حق ندارد چون اخوان‌المسلمین را تروریست طبقه‌بندی کرده ما را متهم به تروریسم بکند و نقش مقاومت حماس و حزب‌الله را منکر شود. در پی انعکاس این سخنان، عربستان و امارات حملات تبلیغاتی بی‌سابقه‌ای را علیه قطر به راه انداختند و گستره این حملات به قدری بود که حتی دولت قطر از پذیرش مسئولیت این سخنان خودداری کرد و با تکذیب آن، اعلام کرد سایت شبکه الجزیره هک شده است. اعلام این مواضع که نوعی عقب‌نشینی از سوی قطر بود باز رضایت عربستان و امارات را تأمین نکرد و آنها همچنان با تأکید برصحت این اظهارات برحملات خود علیه قطر ادامه دادند و حتی اظهارات مسئولان قطری مبنی بر ارتباط نسبی میان آل‌ثانی و آل‌شیخ را زیر سؤال بردند و به نوعی آل ثانی را سلب هویت کردند.

همچنان که از قرائن و شواهد موجود برمی‌آید در حالی که قطر در پی آشتی و دلجویی از عربستان است و در این راستا حتی وزیر امور خارجه خود را برای وساطت کویت به این کشور اعزام کرده است اما در مقابل عربستان همچنان از موضع بالا برخورد می‌کند و با پشت‌گرمی‌ای که به دولت ترامپ و ائتلاف با راستگرایان اسرائیلی احساس می‌کند بعید به نظر می‌رسد به کمتر از زیرسلطه بردن کامل قطر راضی شود و از این دید جنگی که عربستان با قطر شروع کرده جنگ بقاست و همین امر موجب می‌شود قطر نیز تصمیم راهبردی در جهت حفظ بقای خود اتخاذ کند. در این راستا قطر تمایل خود را به تقویت رابطه با ایران نشان داده اما هنوز گام جدی برنداشته است و سفر یک مقام بلندپایه به تهران به‌خصوص اگر امیر جوان این کشور باشد می‌تواند نشانه‌هایی از جدیت این کشور را آشکار کند.
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۳ ۱۱:۲۵
 
۱۳۹۶/۰۳/۱۱ ۲۳:۲۰
 
۱۳۹۶/۰۳/۱۱ ۲۰:۱۴
 
۱۳۹۶/۰۳/۰۹ ۱۳:۵۸
 
۱۳۹۶/۰۳/۰۹ ۱۲:۵۹
 
۱۳۹۶/۰۳/۰۸ ۱۷:۰۱
 
۱۳۹۶/۰۳/۰۸ ۱۶:۵۷
 
۱۳۹۶/۰۳/۰۸ ۰۷:۰۰
 
۱۳۹۶/۰۳/۰۷ ۱۶:۰۷
 
۱۳۹۶/۰۳/۰۴ ۱۱:۵۵
 
 
کلمات کلیدی : قطر، عربستان، ایران
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.