کد مطلب: 465937
پاپوش کردی در راه جهانی شدن
بخش فرهنگی الف، 6 اردیبهشت 96
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۴۵
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان از به جریان انداختن پرونده ثبت جهانی گیوه «کلاش» کردی خبر داد.
سیدمحسن علوی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: شهر مریوان بهعنوان شهر ملی کلاش که همان پاپوش کردی است، انتخاب شده و پرونده جهانی آن را آماده کردهایم. نامههایی که لازم بوده از طریق فرماندار و شهردار نوشته و ترجمه و مقدمات این پرونده انجام شده است.
او با بیان اینکه چند روز پیش برای این موضوع سفری به تهران داشتم تا این پرونده را به جریان بیندازم، گفت: ما به دنبال استفاده از این برند هستیم. پروسههای مربوط به این کار کمی زمانبر است و امیدواریم بهزودی به نتیجه برسد.
وی همچنین درباره راهاندازی بازارچه دائمی صنایع دستی در این استان، اظهار کرد: در حال حاضر بازارچه دائمی صنایع دستی در استان نداریم، اما توافقهایی با شهرداری و معاونت عمرانی استاندار برای راهاندازی بازارچه در چند نقطه سنندج داشتهایم. قرار است داخل پارک شهدای سنندج یک بازارچه دائم صنایع دستی شبیه بازارچهای که در کنار پارک لاله و موزه هنرهای معاصر تهران وجود دارد، برپا کنیم و کانکسهایی برای صنعتگران در آن مستقر کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان ادامه داد: قرار است خیابان فردوسی سنندج تبدیل به پیادهراه شود، بنابراین معاون عمرانی استانداری موافقت کرده است که در لاین میانی این خیابان، غرفههای صنایع دستی برپا کنیم و اگر این اتفاق بیفتد، انقلاب بزرگی در بخش صنایع دستی ما بهوجود خواهد آمد.
علوی درباره اینکه چه زمانی این برنامهها اجرایی میشود؟ توضیح داد: ما این توافقها را در روزهای پایانی سال گذشته انجام دادهایم و به دنبال آن هستیم که آنها را در سال جدید عملی کنیم.
به گزارش ایسنا، گیوه یا «کلاش» پاپوشی مقاوم است که در جوامع کوچنشینی، روستایی و شهرنشینی مورد استفاده قرار میگیرد. سادگی ابزار کار و در دسترس بودن مواد اولیه برای تولید آن و همچنین نیروی کار در دسترس، موجب رواج پیشه کلاشبافی در کردستان، بویژه در ناحیه اورامانات شده است.
کلمات کلیدی : میراث فرهنگی+گردشگری+ گیوه