توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 499200
کودکانی که با شیر مادر تغذیه می شوند، باهوش‌ترند
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۴۹
کارشناس ترویج تغذیه با شیر مادر مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه گفت: کودکانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند از رشد و تکامل مطلوب‌تری برخوردار بوده و سالم تر و با هوش‌ترند.

به گزارش ایسنا، مریم اویسی به مناسبت هفته ترویج تغذیه با شیر مادر اظهار کرد: شیر مادر موهبتی الهی است که می تواند از تولد تا پایان زندگی، ضامن تندرستی و شکوفایی فرزندان باشد.

وی افزود: شیر مادر با مواد حفاظتی و ایمنی بخش فراوانی که دارد، به عنوان غذایی کامل و منحصر به فرد برای رفع نیاز های شش ماه اول زندگی کافی است و از آن پس تا پایان سال دوم زندگی تأمین کننده بخش مهمی از انرژی و مواد مغذی مورد نیاز نوزاد است.

 اویسی با بیان اینکه تغذیه با شیر مادر هم در قرآن کریم و احادیث توصیه شده و هم مورد تأیید و تأکید تمام مجامع علمی معتبر دنیا است، گفت: تغذیه کودک با شیر مادر علاوه بر تأمین رشد و تکامل مطلوب کودک، سبب تقویت ارتباط عاطفی مادر و کودک، رشد ذهنی و روانی مناسب، افزایش ضریب هوشی و قدرت یادگیری شده و بروز یا شدت بسیاری از بیماری های گوارشی، تنفسی، آلرژی، بعضی از سرطان های دوران کودکی، مرگ ناگهانی شیرخوار، بیماری های مزمن دوران بزرگسالی مانند دیابت، چاقی، پر فشاری خون و بیماری های قلبی  عروقی را نیز کاهش می دهد.

وی به مزایای شیردهی برای مادران باردار هم اشاره کرد و گفت: در مادرانی که فرزندشان را با شیر خود تغذیه می کنند، احتمال بروز مشکلاتی نظیر چاقی، ابتلا به سرطان پستان و تخمدان، بیماری های قلبی عروقی، پوکی استخوان و افسردگی بعد از زایمان کمتر بوده و عود میگرن و بیماری ام اس در آنان کاهش می یابد.

اویسی با بیان اینکه مادران از همان ساعات اول تولد نوزاد باید تغذیه نوزاد با  با شیرمادر را آغاز کنند، توصیه هایی به مادران شیرده داشت و گفت: در تمام مدت شبانه روز، نوزاد را در کنار خود نگهدارید و با ظهور اولین علائم گرسنگی در او از قبیل حرکت سر به طرفین، باز کردن دهان، دست به دهان بردن و  مکیدن لب ها، انگشتان و دست، به او شیر بدهید و به هیچ وجه منتظر گریه نوزاد نشوید.

وی افزود: مادران باید از دادن آب، آب قند، شیر مصنوعی، داروهای گیاهی، بطری و یا پستانک به نوزاد خودداری کنند، زیرا استفاده از آنها می تواند سبب اختلال در تغذیه انحصاری با شیر مادر، مکیدن کمتر پستان، تولید شیر کمتر، کاهش طول مدت شیردهی، احتمال قطع شیردهی، افزایش خطر زردی و احتمال عفونت هایی نظیر عفونت گوش، اسهال، برفک، آلرژی و.... در شیر خوار شود.

وی گفت: مادران سالم هیچگونه پرهیز غذایی ندارند، اما بهتر است از نوشیدن بیش از دو فنجان قهوه یا چای پررنگ در روز و همچنین نوشابه های گازدار پرهیز کنند و مصرف مکمل های دوران بارداری نظیر مولتی ویتامین مینرال را ادامه دهند.

اویسی از مادران باردار خواست نگران وزن اضافی دوران بارداری خود نباشند و برای کاهش وزن رژیم نگیرند، زیرا بر مقدار شیر اثر منفی می گذارد.

کارشناس ترویج تغذیه با شیر مادر مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه افزود: شیر دادن، به تدریج وزن مادران شیرده را به حد مطلوب می رساند.

وی در خصوص راه های افزایش شیر مادران نیز گفت: علاوه بر مکیدن های صحیح و مکرر پستان توسط نوزاد، تغذیه مناسب و خواب و استراحت کافی مادر بیش از هر چیز دیگری در تولید و ترشح شیر مادر موثر است.


اویسی در ادامه با بیان اینکه نقش پدران در دوران شیردهی همسرشان بسیار مهم است، گفت: ثابت شده مادرانی که همسرشان آنان را در این دوران مورد حمایت قرار می دهند، مدت طولانی تری به فرزند خود شیر می دهند و احساس امنیت و آرامش خاطر بیشتری را تجربه می کنند.

وی با بیان اینکه پدران می توانند کارهایی مانند خواباندن، نوازش کردن و حمام کردن نوزادان را به عهده بگیرند، گفت: مادران پس از زایمان ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی، غمگین شوند که درجات خفیف آن طبیعی است و با حمایت پدران و گذشت زمان و ادامه شیردهی که به آرامش و کاهش استرس او کمک می کند به حالت عادی بر می گردند.
 
کلمات کلیدی : سلامت نوزاد + شیردهی به کودک + شیر مادر
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.