نظر منتشر شده
۲۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 227201
اصلاح طلبانی که از دلواپسان، دلواپس ترند
بخش تعاملی الف - احسان رستگار
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۰۶:۳۷
پس از پیروزی حسن روحانی در انتخابات یازدهم، تصور اکثر تحلیل گران، منتقدان و سیاست مداران این بود که حسن روحانی و مشاورانش مثل حسام الدین آشنا، به عرصه ی سیاست، نگاهی پخته خواهند داشت.

از مصاحبه ی ابتدایی رئیس جمهور که وی در آن خود را رئیس جمهور همه ی مردم حتی آن ها که به وی رای ندادند معرفی کرد گرفته تا دیگر نشست های خبری و سخنرانی های روحانی، حاکی از آن بود که بنا دارد رویکردی جدید را سیاست داخلی و نیز سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران به مردم و جهان معرفی کند.

اما متاسفانه طی ماه های اخیر، روندی که مشاهده شده، از جانب نگارنده، اصلا روند مطلوبی محسوب نمی شود و بیم آن می رود که حسن روحانی، تبدیل شود به محمود احمدی نژاد اصلاح طلبان.

۱- بلایی که دولت احمدی نژاد بر سر مفهوم عدالت آورد و مردم را به آن بدبین کرد، دولت روحانی دارد بر سر مفهوم کلی تدبیر و امید و مصداق مذاکره می آورد.

اختلاس سه هزار میلیاردی و سوء مدیریت احمدی نژاد، باید برای دولت های بعدی، عبرت آموز باشد و بدانند که اگرچه مردم در سال ۹۲ به مفهوم تدبیر و امید رای داده اند، اما به محض این که حس کنند که این تدبیر و امید، یک مفهوم نبوده که بناست محقق شود، بلکه یک شعار بوده که از آن به عنوان ابزار جلب توجه و کسب آراء مردم استفاده شده، از دولت روی خواهند گرداند، همان طور که از دولت احمدی نژاد روی گرداندند.

۲- مردم صبر دوران احمدی نژاد را ندارند؛ از این جهت می توان نتیجه گیری کرد که اتفاقا کار دولت روحانی، سخت تر و حساس تر است و مردم دیگر طاقت ندارند که هشت سال هم یک رئیس جمهور دیگر، زندگی مردم را در ورطه ی آزمون و خطا قرار دهد.

پس اگر برای نا امید شدن از احمدی نژاد، شش سال زمان به درازا کشید، ممکن است برای رئیس جمهور بعد از او یعنی روحانی، مردم دو یا سه ساله نا امید شوند.

۳- رای دهندگان احمدی نژاد در ۸۸ از وی مایوس نشده بودند بلکه تنفر مخالفانش از او بیشتر شده بود اما اکنون اوضاع متفاوت است. چون بسیاری از مردم در فضای ذهنی غیر جناحی و حل شدن معضلات اقتصادی به روحانی رای دادند و نمی توان گفت که روحانی و دولتش، به کمیت و کیفیت دولت خاتمی یا احمدی نژاد، از حمایت حزبی و جناحی نخبگان و ایدئولوژیک مردم برخوردار است.

۴- از آن جا که در بدنه ی مشاوران رئیس جمهور، صاحب نظران خوش فکری نظیر حسام الدین آشنا حضور داشتند، اما در کمال تعجب، بعد از توافقنامه ی ژنو - اگرچه کاملا مترتب بود که قطعا طیف هایی مانند جبهه ی پایداری و طرفداران مشی سعید جلیلی دولت را مورد نقد جدی قرار خواهند داد - از شخص رئیس جمهور تا مشاوران و بلندگوهای رسمی و غیر رسمی دولت، شروع به اعتراض و تحت فشار قرار دادن مخالفان و منتقدان کردند.

این نوع برخورد، اتفاقا بزرگ ترین نقد اصلاح طلبان به احمدی نژاد بود، که البته اکنون خودشان در معرض دچار شدن به آن هستند.

حال آن که این رفتارها، نه تنها از لحاظ فلسفه ی آزادی بیان و مبنای عقیدتی ما خطاست، بلکه از حیث صلاح دولت و منفعت و محبوبیت دولت، بیش از همه، به نفع جبهه ی پایداری و طیف موسوم به تندروهای طرفدار دیپلماسی دولت نهم و دهم است.

واقعا مضحک است که مثلا از فردای همایش "دلواپسیم"، همه ی رسانه های مجازی و مکتوب دولت بسیج شوند و از طنز نویس های آنان تا تحلیل گران و شخصیت های نامی شان، به طور کاملا هماهنگ، شروع کنند به تمسخر به قول اصلاح طلبان، دلوپسان.

این که اصلاح طلبان، این همایش را نقد کنند یا حامیان آن را تندرو بخوانند، ذاتا نه مذموم است و نه خلاف عقل، اما این که ریشخندشان کند، هیچ فرقی با برخورد خس و خاشاک مآبانه ی احمدی نژاد ندارد.

اصلاح طلبان هم دارند اشتباه اصول گرایان را مرتکب می شوند از این جهت که گمان کرده اند باید جریان مقابل را خفه و یا تمسخر کنند. نقدهایش را تخریب بخوانند و استدلال هایش را هجو و طنز کنند.

۵- شتاب زدگی اتاق فکر دولت اعم از رسانه هایش و مشاوران رئیس جمهور، واقعا نشان داده که حتی مشاوری هم چون حسام الدین آشنا، تا در مسند مدیریت کلان قرار نگیرد، معلوم نیست که چقدر پخته و سنجیده عمل کند؛ چون مواضع وی بعد از امضای توافقنامه ی هسته ای ژنو، دقیقا به سبکی بوده که منتقدان دولت و مخالفانش، توقع داشته اند و می پسندیده اند.

برای مثال چند درصد از مردم ما، هفته نامه ی نه دی را مطالعه می کردند؟ اما بعد از توقیف آن و انعکاس این. توقیف در رسانه های مختلف داخلی و خارجی، بسیاری کنجکاو شدند تا ببینند این هفته نامه ی نه دی چیست که این قدر دولت را عصبانی کرده. قاعده ی فوق، در بسیاری موارد دیگر هم برقرار بوده است.

۶- هنوز یک سال از عمر دولت یازدهم نگذشته، که اصلاح طلبان دارند فریاد می رنند که نه! ما روحانی را رها نمی کنیم! ما فریب نمی خوریم!

این فریادها، نشان دهنده ی این است که علاوه بر آن طیف دلواپس، خود دولتی ها و اصلاح طلبان هم بسیار دلواپسند.

دلواپس از دست دادن قدرت، دلواپس جدا شدن رئیس جمهور از اصلاح طلبان، دلواپس از دست رفتن اعتماد مجدد مردم به اصلاح طلبان و دلواپس مغلوب بازی های سیاسی دلواپسان مخالف خود شدن!

اگرچه معتقدم که رئیس جمهور چهار ساله در جمهوری اسلامی ایران، پدیده ای شدیدا نادر خواهد بود، ولی دولت تدبیر و امید باید توجه داشته باشد که هیچ تضمینی وجود ندارد که اعتماد مردم و نخبگان را بتواند حفظ کند و از طرفی، دلیلی ندارد تا با تکرار اشتباهات احمدی نژاد و شبیه دولت نهم و دهم شدن، خود را در معرض چنین آسیب مهلکی یعنی بی اعتمادی مردم و نارضایتی نخبگان قرار دهد.
 
کلمات کلیدی : احسان رستگار
 
۱۳۹۳-۰۲-۳۰ ۱۱:۳۷:۲۳
سلام تحلیل نسبتا جالی بود ولی دولت داره روش هاش تکراری میشه مثلا اینکه سر جریان هدفمندی یارانه بحث مستند من روحانی هستم پیش کشیدن و همه کنجکاو شدن ببینن چی هست مثل مجله 9 دی از طرفی هم بحث فیلتر کردن شبکه های اجتماعی که هرچند وقت یکبار مطرحش میکنند که مثلا مردم رو بپیچونند
ممنون (2156834) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۳۰ ۱۱:۴۰:۴۹
الان همین رانت که دکتر توکلی به مردم گفتند این چه فرقی با اون اختلاص 3000 میلیاردی داره؟؟دولت چرا سکوت کرده؟؟؟چرا سکوت کرده چون بضررشه مثل قضیه اختلاص در دولت قبلی...در دولت قبل خیلی از زمین ها رو خوردند وبردند الان هم این کار داره تکرار میشه منتها در شهرهایی مثل جاسک،ابادان،سرخس چرا چون رانت اطلاعاتی وجود دارد (2156863) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۲-۳۰ ۱۶:۱۲:۴۶
دوست عزیز شما که فرق اختلاس با رانت رو نمیدونین چرا نظر میدین ! ؟؟ خوبه که یه نفر مثه آقای توکلی داره داد میزنه که رانت وجود داره ! زمان احمدی نژاد که کسی جرات نداشت اعتراض کنه ! آقای احمدی نژاد گفتن که کابینه ی من خط قرمزه منه وووووو ....... (2157533) (alef-18)
 
شهروند
۱۳۹۳-۰۲-۳۰ ۱۶:۱۴:۱۲
اختلاس نه اختلاص عزیز !!! تازه اختلاس و رانت فرق دارن عزیزم ! (2157536) (alef-18)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۳ ۱۷:۲۴:۴۶
رانت با اختلاس از زمین تا آسمون فرق داره
روحانی حق داره کم سوادی بد دردی است
افراد هم ازش سو استفاده می کنند (2164443) (alef-18)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۵ ۱۱:۳۵:۳۲
3000 میلیارد تومان کاملا غلط است. 3 میلیارد دلار صحیح است. چون اختلاسها به دلار بود و نه به ریال. دوم اینکه دلار آن موقع 1000 تومان بود . الان 3300 تومان است. به عبارتی این بدهی الان 10.000 میلیار تومان است نه سه هزار میلیارد تومان (2167149) (alef-18)
 
avdt
۱۳۹۳-۰۲-۳۰ ۱۲:۳۹:۱۴
مطلب خوبی بود مچکریم. اما اینو واقعا خوب گفتی دیگه اصلا طاقت یه دوره دیگه از احمدی نژاد رو نداریم چون زندگیمون شده بود هر روز بدتر از دیروز. تا الان هم که از روحانی حمایت می کنیم به خاطر وعده های انتخاباتی بود که واقعا امید رو در ما زنده کرد (البته طیف دلواپس با رضای مردم ناراحت و با ناراحتی مردم خوشحال می شوند) بر خلاف خیلی ها معتقدم ما ایرانیها فرهنگ و شعور بالایی داریم و اینو درک می کنیم که باید به رییس جمهوری که انتخاب کردیم اعتماد کنیم و بهش فرصت بدیم تا به وعده هاش عمل کنه. یه نکته کوچولو هم محض روشن کردن اذهان دلواپسان. خواهشا تو خبر های مختلف این پایگاه خبری و همه خبرگزاری هایی که گزینه لایک رو دارن یه نگاه بندازید که نظر هایی که بیشترین لایک رو خوردن همفکر شمان یا مخالف شما؟ مگر اینکه باز خودتونو گول بزنید و بگید غالبیت در جهل هستند و ما اقلیت بر حق (2157009) (alef-10)
 
کیومرث
۱۳۹۳-۰۲-۳۰ ۱۲:۵۱:۴۱
آقای رستگار عزیز؛ سلام علیکم
در ابتدا از رعایت ادب و متانت قلمتان تشکر می کنم. اما بعد:
در مورد جدایی مردم از رئیس جمهور عزیز و دلواپسی که اصلاح طلبان از آن دارند که شما در انتهای نوشته تان داشتید گمان می کنم چندان نتیجه بررسی های میدانی نیست و بیشتر بیان آرزوهایتان است. امیدوارم در انتخابات های آتی همچنان شرایطی فراهم باشد تا مردم خود پاسخ دقیقی به نظرتان بدهند.
اما عملکرد دلواپسان از دو زاویه جای بررسی دارد:
1- چرا این عزیزان در زمانی که سرمایه های اعتبارجهانی، انسانی و اقتصادی ایران به شدت نابود می شد سعی در حمایت قاطع سپس توجیه سپس سکوت سپس گله گذاری و در ماههای آخر دولت قبل با فریادهای بلند اعلام برائت داشتند.
2- آیا امروز به همه کسانی که نسبت به رفتارهای حاکمان (نه صرفا دولتمردان) اعتراض دارند فرصتها و امکانات برابر با این عزیزان داده می شود؟ به قول ظریفی که می گفت همه در برابر قانون برابرند و این عزیزان برابرتر.
وقتی می بینیم در شرایط واقعی امکان بیان این اعتراض نیست مردم سعی در بیان لطیف و طنز آمیز آن دارند و این امر در ایران سابقه ای طولانی دارد. (2157032) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۳-۰۲ ۰۳:۳۳:۲۳
تا وقتی که این نگاه بگم بگم بر فرهنگ ما حاکم باشه ما همیشه جهان سومی باقی خواهیم ماند...
این چه حرف اشتباهی است بگیم که این آقایان چرا اون موقع سکوت کردند و فلان و فلان حالا اونا اشتباه کردند ما که طرفدار آزادی بیان و آزادی اندیشه و نقد و نقدپذیری هستیم چرا راه او نا رو بریم...
واقعا دولت تدبیر و امید منو که ناامید کرده..
اونایی که طرفدارشن همه با سواد و نقد سازنده اونایی هم که مخالف بی سواد و مغرض (2161464) (alef-13)
 
میثم لو
۱۳۹۳-۰۳-۰۵ ۱۲:۵۲:۱۱
سلام
باهات موافقم "که صرفا به این دلیل که در گذشته یه کار اشتباهی صورت گرفته باز هم تا ابد همون روند دنبال بشه"

اما حداقل از این به بعد دلواپس همه چیز باشیم نه فقط یک موضوع خاص و فقط دلواپس کارهای دولت
بلکه می شود دلواپس اشتباهات مجلس یا هر ارگان دیگری هم بود
من شخصا موافق داواپسی هستم اما نه گزینشی،
بلکه برای رسین به حقیقت (2167225) (alef-18)
 
۱۳۹۳-۰۲-۳۰ ۱۳:۰۷:۳۶
قیاس مع الفارق می کنی برادر من. منتقدان احمدی نژاد انسان های فرهیخته ای بودند که به هوچی گری و سوء مدیریت احمدی نژاد انتقاد می کردند اما الان همان فرهیختگان بر سر کار هستند و منتقدان،‌ همان هوچی گران و نامدیران هستند . اتفاقا روحانی باید با آن ها با زبان خودشان حرف بزند و ما ملت هم پشت او هستیم. (2157064) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۳۰ ۱۳:۱۸:۴۲
اصلاح طلبان همیشه در صدرمحبوبیت اند چون به دنبال خواسته های نخبگان و مردم هستند.فهمیدن این مطلب هیچ سختی ندارد یک نظرسنجی در مورد شعارهای آنان و چهره های مطرح شان واقعیت را به هر انکارکننده ای ثابت می کند. (2157091) (alef-10)
 
SMAH1
۱۳۹۳-۰۳-۰۵ ۱۰:۴۳:۲۵
آیا به نظر شما،انتخابات سال 92 بهتر از یک نظر سنجی نبود؟
اگر اصلاح طلب ها،این همه اقبال دارند،چرا تنها گزینه اصلاح طلب از انتخابات کنار کشید تا آنان در دور یک گزینه غیراصلاح طلب جمع شوند؟
ای کاش کمی توهمات را کنار بگذاریم و از خواب خرگوشی بیرون بیایم.اگر امثال «دکتر عارف» را اگر از اصلاح طلب ها،بیرون بگذرید،دیگر کسی نمی ماند که طرفدار آنچنانی باشد.
ادعای «دنبال خواسته های نخبه ها» بودن هم کذب محض است.نمونه اش همین دولت دکتر روحانی که یه عده «پدربزرگ» رو آورده است.یعنی اصلاح طلب ها در این همه سال،نتوانسته اند چند نخبه پیدا کنند یا همه نخبه های جامعه هم فکر آنها نیستند؟
توضیح : استفاده از نیروی با تجربه در همه جا مرسوم است و روش دارد.مثلا در آمریکا،یک فرد «48 ساله» رئیس جمهور می شود و یک آدم «هفتادو چند ساله» به عنوان معاونش کار میکند. (2167086) (alef-18)
 
يك بنده خدا
۱۳۹۳-۰۲-۳۰ ۱۵:۴۵:۴۴
واقعا تحليل ضعيف و بي پايه اي بود. الان گروه پايداري علي رغم قلت عددي، كوبنده ترين نقدها را چه از طريق رسانه هايشان و چه از طريق نمايندگانشان در مجلس انجام مي دهند آن وقت شما به واكنش هاي كاربران در فضاي مجازي كه واكنش رسمي اصلاح طلبان محسوب نمي شود، خرده مي گيريد؟ همين الان هم اين گروه بدون گرفتن مجوز به راحتي همايش برگزار مي كنند درحالي كه بسياري از بزرگان اعتدال گرا (و نه حتي اصلاح طلب) براي يك سخنراني ساده با مشكل مواجه هستند، آن وقت شما چه طور اصلاح طلبان را به بستن فضا متهم مي كنيد؟ (2157476) (alef-18)
 
علیرضا از دامغان
۱۳۹۳-۰۲-۳۱ ۱۵:۴۰:۱۲
در خصوص تحمل مردم باید به نویسنده یاد آور شد ما نه 2 سال یا 4 سال بلکه بعد از 8 سال ریاست جمهوری دکتر روحانی در کنار ایشان می مانیم همانگونه گه 8 سال بعد از اتمام ریاست جمهوری آقای خاتمی همچنان در کنار ایشان هستیم . (2159275) (alef-18)
 
علیــــــــرضـــــــــــــا
۱۳۹۳-۰۲-۳۱ ۱۵:۴۹:۵۳
اگر اصلاح طلبان می گویند همچنان از رئیس جمهور حمایت می کنند این بدلیل تلاش افرادی مثل شماست آقای نویسنده که همواره قصد دارند با قیاسهای مع الفارق اقای روحانی و دکتر احمدی نژاد را با هم برابر جلوه بدهند و به همین خاطر است که ما بلند فریاد می زنیم که فریب نخواهیم خورد . (2159292) (alef-18)
 
۱۳۹۳-۰۲-۳۱ ۱۸:۰۳:۱۳
اصلاح طلبان و دولت توان خفه كردن جبهه پايداري را هم ندارند چه برسد به اصولگرايي كه اگر مي توانستند جلوي همايش غيرقانوني دلواپسان را مي گرفتند .
يا جلوي برگزاري تجمع غيرقانوني بدحجابي در ميدان فاطمي را مي گرفتند .

يادمان نرفته كه برخي از سياستمداران اصلاح طلب به خاطر شركت در تظاهرات بدون مجوز 25 خرداد 88 در دادگاه انقلاب محاكمه و محكوم شدند ، حال طرف مقابل اينگونه بي محابا كار مي كند . (2159519) (alef-18)
 
بیدی
۱۳۹۳-۰۳-۰۱ ۰۰:۱۶:۳۹
غزیزان مردم به تدبیر وامید رای دادندبه امید بهتر شدن وضعیت معیشت که آقای روحانی قول دادصد روزه حل کند ولی فعلا این دولت تدبیررادر ارتباط با آمریکا میبیند وامیدرا به لغو تحریمها که هیچکدام هم محقق نخواهد شد وگرانی همچنان ادامه دارد (2159899) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۱ ۲۳:۵۷:۳۹
عزیزم نکنه فکر کردی روحانی یهو میاد تورم 70 درصدی رو صفرش میکنه. مثل رئیس جمهور قبل که تو آمار دست می برد البته چرا که نشه!!! یه نگاه ساده بکنی میبینی که آب و برق و گاز هم دوباره گرون شد ولی تو مملکت یهو قیامت نشد. انشالله مریض بیمارستانی هم نداشته باشین که اگه جدیدا گذرتون به بیمارستان افتاد میبینی که مردم دنبال یه قلم دارو راه نمیفتن تو داروخونه ها و .... این ها همش آهسته و پیوسته به دست میاد. (2161358) (alef-18)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۵ ۱۱:۳۹:۲۶
ارتباط با آمریکا برای ایران بهتر از چین و روسیه است. چون لا اقل چیزی برای گرفتن هست که به درد ملت بخورد. چین و روسیه جز بدبختی و کالای بنجول چیزی برایمان نداشته است. (2167155) (alef-18)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۱ ۰۱:۱۱:۴۵
درمورد دوام دولت جهت چهاساله دوم ( ارزو برجوانان عیب نیست و شما نیز )
ضمنا اگر موضوع خدمت است وزحمت چه اصراریست بر طولانی بودن ان و اگر چون سنوات ماضی رانت و دزدی و اختلاس است هشت که سهل است هشت روز هم سزاوار نیست و مردم نیز خود تشخیص خواهند داد اگر دایگان مهربانتر از مادر و برادران خیلی ارزشی آدرس غلط ندهند (2159941) (alef-18)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۲ ۱۴:۱۹:۱۵
روحانی مچکریم.... (2161813) (alef-18)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۳-۰۵ ۱۷:۵۴:۳۴
عمرا این دولت بتونه واسه چهار سال بعد دوباره رای بیاره.. .این خط و این نشون. همه ناراضی ان. اونم حالا که هنوز یه سالم نشده.... وای به وقتی که چهار سالش تموم بشه... اولین دولت چهار ساله ایران. (2167686) (alef-18)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۶ ۰۲:۲۷:۰۴
صاحب نظران خوش فکری نظیر حسام الدین آشنا!!!!!!!!!!!
من دیگه هیچ حرفی ندارم! (2168150) (alef-18)