نظر منتشر شده
۳۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 294955
حسین شریعتمداری: پذیرش توافق فاجعه آفرین است
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۴ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۰۶:۰۳
حسین شریعتمداری طی یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت:

در جریان نشست اعضای سابق تیم هسته‌ای کشورمان با کمیسیون ویژه بررسی برجام که از شبکه خبر سیما پخش شد، یکی از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، پرسشی را مطرح کرد که دیدگاه پیوست آن، یکی‌از چالش‌های مطرح این روزها درباره بررسی توافق وین است. آقای دکتر بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از آقای دکتر جلیلی پرسید؛ شما گزارش امروز را به صورت گسترده‌تر و ۱۲ ساعته در شورای عالی امنیت ملی نیز مطرح کرده بودید و در آن شورا سران سه قوه و مسئولان عالی‌رتبه نظامی و امنیتی که نسبت به امنیت و منافع ملی کشورمان حساسیت بالایی دارند، حضور داشتند و قاعدتا بعد از شنیدن گزارش شما بایستی برجام را با رأی قاطع رد می‌کردند. آیا چنین اتفاقی افتاده است؟ و یا اتفاق دیگری رخ داده است؟

پرسش این نماینده محترم اگرچه در قالب سوال مطرح شده بود ولی باید آن را «پاسخ» ایشان به گزارش دکتر جلیلی تلقی کرد. با این توضیح که می‌گوید اگر آنچه آقای جلیلی درباره نقاط ضعف و کاستی‌های فاجعه‌آفرین توافق وین مطرح می‌کند، واقعیت داشته و قابل قبول باشد، به طور طبیعی و منطقی انتظار آن بود که سران سه قوه و مسئولان عالی‌رتبه نظام بعد از شنیدن این گزارش در شورای عالی امنیت ملی، برجام را در همان جلسه و با رأی قاطع رد کرده باشند! و می‌پرسد آیا چنین اتفاقی افتاده است؟ و نتیجه می‌گیرد که اگر اینگونه نبوده است، توضیحات دکتر جلیلی درباره خطرآفرینی برجام نیز نمی‌تواند قابل قبول باشد!

دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی اما در پاسخ این سوال می‌گوید؛ آنچه در جلسات این شورا مطرح می‌شود دارای طبقه‌بندی محرمانه است و انتشار آن تنها از جانب و با صلاحدید رئیس و یا دبیر شورای عالی امنیت ملی مجاز خواهد بود و پیشنهاد می‌کند پاسخ این پرسش را از آقای شمخانی که قرار است فردا در همین جلسه حضور پیدا کند جویا شوید.

ما هم از تصمیم نهایی شورای عالی امنیت ملی درباره برجام و پذیرش، ردنهایی و یا شرط‌گذاری برای آن خبر چندانی نداریم اما، تا آنجا که می‌دانیم، گزارش و نظر اولیه این شورا قبل از روز پنج‌شنبه ۱۲ شهریورماه جاری به محضر رهبر معظم انقلاب تقدیم شده است و حضرت آقا روز ۱۲ شهریور در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری با ایشان، بر ضرورت بررسی برجام در مجلس شورای اسلامی تاکید ورزیده و توصیه فرموده بودند «مصلحت نیست که ما مجلس را از این قضیه برکنار بداریم... باید مجلس وارد بشود».

آن روز رهبر معظم انقلاب در این خصوص فرموده بودند؛

«یک بحثی که امروز وجود دارد بحث مجلس است؛ وضع حقوقی و قانونی و مانند اینها را کسانی که اهل این مسائل هستند باید بررسی کنند و ببینند که اقتضائات حقوقی و آنچه الزامات حقوقی این مسئله است چیست و طبق همان بایست عمل بشود؛ ما وارد آن نمی‌شویم. لکن آنچه از نگاه کلی، من عرض می‌کنم- که به آقای رئیس‌جمهور هم این را عرض کرده‌ام- این است که به نظر ما مصلحت نیست ما مجلس را از این قضیه برکنار بداریم؛ چون قضیه‌ای است که بالاخره دو سال است که کشور به طور کلی متوجه به آن است و حالا هم به یک نتایجی رسیده؛ باید مجلس وارد بشود. حالا مجلس چه بکند؟ بنده هیچ توصیه‌ای ندارم به مجلس شورای اسلامی که با این چه جوری عمل بکند. اولا نوع تصمیم‌گیری چه جوری باشد؟ به نحو تصویب یا رد باشد، یا به نحو دیگری تصمیم‌گیری کنند؟ آیا رد کنند، آیا تصویب کنند؟ بنده هیچ توصیه‌ای ندارم. نظر متبع، نظر نمایندگان ملت است و اینکه چه بکند، چه نکند را ما عرض نمی‌کنیم. ما معتقدیم که بالاخره خوب است مجلس را برکنار نکنیم و نمایندگان ملت باید تصمیم بگیرند.»

درباره موضوع پیش‌روی و بیانات حضرت آقا در این زمینه که نقشه راه است، اشاره به نکاتی ضروری و گره‌گشا به نظر می‌رسد و قبل از پرداختن به این نکات، گفتنی است نگارنده مانند همیشه در برداشت از بیانات رهبر‌معظم‌انقلاب صرفا بر نظرات صریح و رسما اعلام شده حضرت ایشان تکیه دارد، یعنی همان که اخیرا بیت‌ معظم‌له طی بیانیه‌ای بر آن تاکید ورزیده و استنادهای برگرفته بعضی‌ها از نظرات - احیانا- اعلام شده حضرتش در جلسات خصوصی را غیرقابل استناد اعلام کرده است. و اما...

۱- حضرت آقا پیش از این نیز بر ضرورت بررسی برجام در مجاری قانونی تاکید کرده بودند ولی از آنجا که به صراحت از این مجاری- شورای امنیت و یا مجلس شورای اسلامی- نامی به میان نیاورده بودند، بسیاری از دوستان، این مجرای قانونی را منحصر به شورای عالی امنیت ملی تلقی می‌کردند تا آنجا که بررسی برجام در مجلس شورای اسلامی را- که تصریح اصول ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی است- نه فقط ضروری نمی‌دانستند، بلکه با مصالح نظام نیز ناهمخوان معرفی می‌کردند! اما بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب تردیدی باقی نمی‌گذارد که برخلاف نظرات یاد شده، بررسی برجام در مجلس شورای اسلامی مورد تائید و تأکید ایشان است.

۲- بیانات روز ۱۲ شهریور رهبر معظم انقلاب در تاکید بر ورود مجلس شورای اسلامی و بررسی برجام در خانه ملت در حالی است که شورای عالی امنیت ملی طی چند هفته متوالی، بررسی برجام را در دستور کار خود داشته و گزارش برخاسته از این بررسی را نیز به محضر رهبر معظم انقلاب تقدیم کرده است. بنابراین، اگر حضرت ایشان بررسی برجام در این شورا را کافی می‌دانستند بر ورود مجلس به موضوع و بررسی برجام در خانه ملت تاکید نمی‌ورزیدند.

این نکته نیز قابل توجه است که حضرت آقا علاوه بر شورای عالی امنیت ملی، ورود مجلس را هم ضروری دانسته‌اند و در هر دو حالت یاد شده، آنچه کمترین تردیدی در آن راه ندارد، این که، نتیجه بررسی شورای عالی امنیت ملی هرچه بوده است و هرچه قرار است باشد، از نگاه رهبر معظم انقلاب، ضرورت بررسی برجام در مجلس شورای اسلامی را منتفی نکرده و نمی‌کند. این نکته می‌تواند پاسخی برای پرسش برادر عزیزمان جناب آقای دکتر بروجردی باشد که در صدر این یادداشت به آن اشاره شد.

۳- بیانات صریح رهبر معظم انقلاب به وضوح حاکی از آن است که ایشان نیز مانند حضرت امام(ره) و به روال همیشه مجلس را در «رأس امور» می‌دانند و برخلاف آنچه که برخی از دوستان ادعا می‌کنند، بررسی برجام در مجلس را صرفا برای اطلاع نمایندگان تلقی نمی‌فرمایند. در این بخش از بیانات معظم‌له دقت کنید؛

«باید مجلس وارد بشود. حالا مجلس چه بکند؟ بنده هیچ توصیه‌ای ندارم به مجلس شورای اسلامی که با این (برجام) چه جوری عمل بکند، اولا نوع تصمیم‌گیری چه جوری باشد؟ به نحو تصویب یا رد باشد یا به نحو دیگری تصمیم‌گیری کنند؟ آیا رد کنند؟ آیا تصویب کنند؟ بنده هیچ توصیه‌ای ندارم، نظر متبع، نظر نمایندگان ملت است و اینکه چه بکند و چه نکند را ما عرض نمی‌کنیم، ما معتقدیم که بالاخره خوب است مجلس را برکنار نکنیم و نمایندگان ملت باید تصمیم بگیرند».

آنچه به وضوح از بیانات رهبر معظم انقلاب استنباط می‌شود این که؛ ایشان اگرچه درباره چگونگی ورود مجلس به بررسی برجام توصیه‌ای ندارند ولی؛

اولا: ضرورت ورود مجلس به بررسی برجام را به منظور تصمیم‌گیری درباره آن می‌دانند.

ثانیا: این تصمیم‌گیری را شامل هر دو حالت«رد» یا «قبول» برجام می‌دانند.

ثالثا: نظر نهایی مجلس اعم از «رد» یا قبول برجام را لازم‌الاجرا معرفی فرموده‌اند. (نظر متبع-لازم‌الاجرا- نظر نمایندگان ملت است) و یا آنجا که می‌فرمایند «نمایندگان ملت باید تصمیم بگیرند».

۴- فاصله میان دو سوی ماجرا یعنی «پذیرش» یا «رد» توافق وین از نوع تفاوت‌های اندک و جزئی نیست که چشم‌پوشی از آن در هر دو حالت رد یا پذیرش امکان‌پذیر باشد. بلکه در یک سو کسانی هستند که آن را «فتح‌الفتوح»! تلقی می‌کنند و در سوی دیگر کسانی که پذیرش آن را فاجعه‌آفرین می‌دانند. بنابراین بدیهی است که نمایندگان محترم مجلس در بزنگاه تاریخی و تعیین‌کننده‌ای قرار دارند و تصمیم نهایی آنها در ادامه راه انقلاب و نظام مقدس برخاسته از آن نقش سرنوشت‌سازی دارد. اگر آنگونه که بسیاری بر این باورند- و نگارنده نیز بارها، با استناد به متن برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ بر این باور تاکید داشته است - پذیرش توافق وین، فاجعه‌آفرین باشد، کمترین بی‌دقتی در بررسی آن گناهی بزرگ و نابخشودنی خواهد بود که صد البته از ساحت نمایندگان محترم مردم به دور است.

۵- برخلاف توهم‌پراکنی دشمنان بیرونی و برخی از جریانات آلوده داخلی، قاطبه نمایندگان مردم علی‌رغم سلیقه‌های متفاوت سیاسی در پاسداری از اسلام و انقلاب و منافع و امنیت ملی کشورمان نگاه مشترکی دارند و نشست چند جلسه اخیر در کمیسیون ویژه بررسی برجام که با مدیریت هوشمندانه برادر عزیزمان آقای دکتر زاکانی همراه بود، نمونه‌ای مثال‌زدنی و امیدوارکننده از این دست است.
 
کلمات کلیدی : حسین شریعتمداری، هسته ای، برجام
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۰۶:۲۶:۲۴
از نظر تاريخي به ياد دارم جنابتان از حرف هاي رهبري حتي به اين نكته دقيق رسيده بوديد كه اصل مذاكره با امريكا نبايد انجام گيرد( البته استنباط فرموديد والا رهبري هيچ گاه چنين حرفي نزدند) تا اينكه چند روز قبل آقاي صالحي به صراحت روند شروع مذاكرات را تشريح فرمودند البته جناب شريعتمداري شما را البته با عذرخواهي فراوان به اصطلاح عاميانه پوست كلفت ميدانستم اما نه تا اين مقدار، امروز هم كه چنين ميفرماييد( البته با زيركي نه در متن كه در تيتر و پايان) تصميم درست مجلس رارد برجام ميدانيد بنده بيش از پيش به سخن حكيمانه رهبري واقف ميشوم كه چنانچه مثل مجلس كنار گذاشته شود سرنوشت برجام در سايه حضور مصل شما و دوستان بدتر از شما معلوم خواهد شد، اميدوارم كه عمر پربركت انسانيتان در سايه لجاجت و كج بينيتان بيش از اين هدر نرود (3188477) (alef-13)
 
سجاد
۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۱۲:۱۶:۵۹
یک کامیون لایک (3189435) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۱۴:۰۲:۰۶
به فرض محال که حرف های آقای شریعتمداری درست باشد. اما نمیدونم که چرا ته دلم میگم برجام هم در مجلس اصولگرا و هم در شورای عالی امنیت ملی تصویب میشه و اونموقع است که باید دید چرا این توافق فاجعه امیز به قول شریعتمداری توسط بالاترین نهاد امنیتی یک توافق خوب در نظر گرفته شده. البته اینا همش احتمال ولی احتمال 100%. (3189792) (alef-13)
 
غلامرضا فلاح
۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۰۷:۵۵:۵۷
اقای شریعتمداری دیگه مدتهاست حنایت پیش مردم رنگی نداره (3188545) (alef-3)
 
محمدرضا
۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۰۸:۲۵:۱۳
نهایتا غرب به هیچ یک از تعهدات پایبند نبوده چه رسد به این توافق که کلاف سردر گم است اگر بخشی از دولت آمریکا با این توافق رضایت داده‌اند هم جای شک و تعجب است و هم تردید (3188611) (alef-13)
 
حامد
۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۰۸:۳۶:۲۴
آقاي شريعتمداري
فاجعه افكاري است كه خروجي آن شش قطعنامه شوراي امنيت بود.
فاجعه ركود اقتصادي فزاينده و تورم بالاي 40% بود.
فاجعه فرد مورد حمايت شما بود كه تمكين از درايت رهبري نكرد و 11 روز قهر كرد و در خانه نشست.
فاجعه دور زدن نظام و مردم به نام دور زدن تحريمها بود.
و فاجعه اصلي روز حساب و يوم‌الحسرة براي عده‌اي است (3188635) (alef-13)
 
سیاست زده
۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۰۹:۱۱:۱۶
همانطور که در کنگره امریکا اخرین تقلا های خود را برای به شکست کشاندن این توافق تاریخی انجام می دهند . شما نیز درید از اخرین تیر مانده در کمان خود در جهت نابود کردن ان استفاده می نامیید . به حمد الله در مملکت مردم در راس امورند و انها نیز در انتخابات تاریخی 92 نظر خود را داده اند . (3188742) (alef-13)
 
غمخوار
۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۰۹:۱۹:۰۸
دو مذاکره در دو دولت مختلف اتفاق افتاده . اولی هیچگاه به نتیجه نرسید . و دومی به یک پیش توافق انجامید ، که شاید در آینده ای نزدیک در صورت تصویب آن در مجالس ایران و آمریکا اجرایی گردد. قبول ؟

خوب عده ای قصد دارند نتیجه کویز را به نتیجه رسمی توافق گره بزنند . یعنی اگر در آینده این توافق بدون توجه به محتوایش ، بدون توجه به دست آوردهاش ، بدون توجه به تضامین اجرایی آن ، بدون توجه به مصالح دراز مدت کشور به امضا رسید ، به هریک از دولتها نمره داده و یکی را به عرش و دیگری رو به .........

ولی آیا این پایان کار است ؟

قطعا جواب نمی تواند آری باشد ؟ چرا ؟ چون ازسال ۵۷ تا کنون هر بار به یک بهانه ای قلدری طرف مقابل رو تجربه کرده ایم . مشکل ، گرفتاری ، پشت هم . خوب فکر کنید ، اگر اسم هسته ای رو بزاریم گرفتاری ، مشکل ، این خواهد رفت و گرفتاری ها و مشکلات بعدی جدید خواهد ایجاد شد . چرا ؟ چون قرار نیست ، با هم فامیل بشیم !!!!!!
خوب چی از دست دادیم ؟ اگر چبزهایی که می گویند صحیح باشه ، یعنی مثل هزاران کیس مشابه ، نقد رو ول کردیم به نسیه چسبیدیم ، و این نسیه اونی نبود که برایمان ترسیم کرده اند ، چی ؟

میشه برگشت و نمره هایی که به سرداران مذاکره دادیم رو ازشون بگیریم ؟
میشه تعهداتی که آمده بود و ما نفهمیدیم یعنی چی ؟ ولی آلان بایستی بهش گردن بدیم ، رو هم برگردونیم ؟

الان هم برای نه گفتن داریم هزینه می دیم ، آیا اگر بشود برگشت ، هزینه اون بیشترازهزینه فعل نخواهد بود ؟
پس آیا به مصالح کشور نخواهد بود که مصداق گفته ای که به برتراند راسل نسبت می دهند که " میشه یه دروغ ساده گفت و ده نفر واست دست بزنم . میشه یه حقیقت تلخ رو گفت و هشت نفربهت تهمت بزن ولی دو نفر برن توی فکر ".
پس اجازه بدین بدون جو سازی و بدون تهمت ، کار شناسان ، مدیران حال و گذشته ، روسای حال و گذشته ،..... در صحن مجلس استدلالهای خودشان را بکنند ، و آنرا در اختیار افکار عمومی بدون سانسور قرار دهند تا ثمره ادله این برادران هم شنیده شود ، شاید خیلی از دو نفر ها بفکر رفتند و قبل از اینکه دیر بشه ، بهترین و پخته ترین تصمیم گیری بوقوع بپیوندد. (3188759) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۱۱:۰۹:۵۹
تحلیل خوبی ربود اما یه مطلب نادیده گرفته شد :برگشت به موقعیت فعلی که ابدا موقعیت خوبی نیست ظرف یک روز امکان پذیر هست ولی از دست دادن توافقی کی میتونه کشور را از انزوا خارج کنه برگشت پذیر نیست
این توافق نیاز کشور در موقعیت کنونی هست (3189112) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۰۹:۲۳:۴۰
جناب شریعتمداری ، روزنامه وزین کیهان باید به مسائل دیگر هم بپرداد ، حیف است استعداد جنابعالی صرفا خرج هسته ای و امور خارجی بشود ، لطفا در خصوص مسائل داخلی نیز قلم فرسایی بفرمایید . (3188769) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۰۹:۴۰:۱۱
عده ای جز جنگ هیچ ارزوی برای کشور ندارند. چون مهارتی غیر از جنگ ندارند (3188801) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۱۰:۰۲:۵۷
اشتباه می کنید برای اینکه ببنید آیا در جنگ مهارت دارند باید از فرماندهان درجه یک این کشور بپرسید درست تر اسن است که جز انداختن دیگران در جنگ مهارتی ندارند (3188844) (alef-13)
 
عی زاد ه اردبیل
۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۱۱:۰۲:۱۴
سلام عزیزم اگر نبودند مردان جبهه وجنگ امروز نامی ازایران نبود امنیت ارامش و زندگی امروز را مدیون مردان 8 سال دفاع مقدس هستیم خانواده ای که همه مردانش بخاطر ناموس ووطن ومکتب همه شهید شدند و امروز بخدا فقط دو دختر از اون خانواده هستند و هیچ تمنایی هم ندارند شما و ما یعنی همه باید قدر شناس باشیم و مردان سیاسی رو در هر مقطعی حمایت کنیم وانها هم هوشیا رباشند (3189070) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۱۴:۱۰:۲۵
چه منطقیه ؟ چون یه عده جان بر کف خون خود را نثار میهن کرده و شهید شده اند ، باید قدر شناس باشیم و مردان سیاسی رو در هر مقطعی حمایت کنیم ؟ اگر سیاسیون در اشتباه باشند حمایت از آنها خیانت به شهداست ...که بنظر حقیر نظرات جناب شریعتمداری نه در راستای حمایت از منافع ملی بلکه در راستای حمایت از گروهی خاص می باشد. (3189812) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۱۱:۲۰:۲۴
برخی از اول با مذاکره مخالف بودند اینها دو گروه و اقلیت پر قدرت در آمریکا و ایران هستند. (3189154) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۰۹:۴۱:۳۸
درتهدیدحمله نظامی بودیم چه مستقیم چه نیابتی جنگ وویرانی وآوارگی کشتارو خون وآتش. دریک کشور آرام می توان به پیشرفت رسیدنه اینکه ازطرف تمام کشورهای دنیا درتهدید باشیم (3188807) (alef-3)
 
نجف
۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۰۹:۴۷:۴۵
اگر خدا خوااهد عدو شود سبب خیر
کمسیون برجام مجلس نتیجش شد به نفع دولت وتیم مذاکره کننده جدید ومحاکمه منجر به محکومیت جلیلی!!! (3188816) (alef-3)
 
عیسی
۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۱۰:۰۶:۱۶
جناب آقای شریعت مداری
شما قبل از افشاء اسنادبرجام هم مخالفت خود را آشکار نموده بودید پس برای ابراز مخالفت به اظهارات آقای بروجردی که کارکشته سیاست خارجی ایران است استناد نفرمایید . اولا آقای بروجردی در کمیسیون بررسی برجام مخالفتی بروز ندادند ثانیاً آیا ناراحتی شما از این مسئله نیست که علیرغم فرصت 6 ساله ، این افتخار تاریخی بدست دوستانتان فیصله پیدا نکرد (3188853) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۱۰:۲۲:۵۳
پذیرش توافق فاجعه آفرین است.
این حرف کاملا حرف درستیه منتها باید بگویم این فاجعه برای چه کسانی فاجعه است ایا فاجعه برای بیمارانی که دارو پیدا نمیکردن ایا فاجعه برای تجاری که نمیتونستن تجارت کنن یا فاجعه برای مردمی که قدرت خریدشون رو در طول هشت سال گذشته از دست داده بودن یا فاجعه برای حاج حسین و دوستانشون ؟؟؟؟تحلیل و اثبات همه اینها نیاز به تحقیق و ادله منطقی داره اما انچه پیداست توافق برای امثال بابک زنجانی فاجعه عظما بود (3188908) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۱۰:۲۳:۵۸
آقای شریعتمداری لطفا توراخدا بگذارید مملکت روی آرامش راببیند خواهشا کمی درمورد ناهنجاریهای اجتماعی ازقبیل بیکاری جوانان تحصیل کرده وفساد اخلاقی واقتصادی و........مطلب بنیویسید. میدانید که مردم تشنه مجازات برخی ازمسئولین ومدیران دورغ پرداز وفاسد دوره احمدی نژادهستد. (3188913) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۱۰:۲۵:۳۷
آقای شریعتمداری چه کاره این مملکت هستن که انقدر نظر میدن و کشور را به تنش میکشند واقعا ایشان اهل کجان انقدر برعلیه دولت نظر میدن ؟برخلاف نظر همه کسانی که نگران و ناراحت هستن از توافق ،توافق به بار مینشیند و ملت هم از ثمرات استفاده میکنند (3188924) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۱۰:۲۸:۱۷
خوب بله، براي ايشان فاجعه آميز است. (3188935) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۱۰:۴۰:۴۴
درست است برجام فاجعه آفرين است (3188980) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۱۰:۵۶:۲۴
درودبرشریعتمداری اینده نگرمتاسفانه درکشورمابعضی ازمردم شکم پرست ومال پرست فقط وفقط امروزایران براشون ارزش داره امابه فکرسالهای اینده نیستندونمی دانندکه چه چیزهائی راخرج شکمشان خواهندکرد (3189041) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۱۶:۵۳:۵۵
نفست از جای گرم بالا می آید. وقتی سه ماه درآمد نداشتی به دلیل تحریم، آن وقت این حرفها را نمی زنی (3190226) (alef-13)
 
مجید
۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۱۱:۰۷:۵۸
فرهنگ امریکا بدیاخوب کاری نداریم اما یک کارمثبتش زنده پخش کردن جلسات محرمانه ازطریق سیما بود (3189102) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۱۱:۱۱:۵۸
پیروزی آقایان روحانی و دولت یازدهم در موفقیت مذاکرات بد جوری این باند را ترسانده بطوری که با اجرای نمایش در مجلس و بررسی برجام و نوع گزینش اعضای بررسی برجام حکایت از این دارد که آقایان قافیه را بد جوری باخته اند و بهر شکل ممکن می خواهند خودشان را در این بازی بعنوان کسانیکه سهم بالایی در تصویب برجام و مذاکرات داشته اند در بین مردم جا بیاندازند . شاید در انتخابات آتی بخشی از مجالس را در اختیار خود بگیرند . آقایان فکر می کنند اگر از این قضیه عقب بمانند باید برای مدت زیادی از سیاست دور باشند و منافع کلانی که تا کنون از غارت بیت المال بدست آورده اند نه تنها از دست داده بلکه در آیند باید پاسخگو هم باشند . بد جوری تو هچل افتاده اند . از شواهد و قراین پیداست که سخت کمر همت بسته اند تا راه نجاتی بیابند . (3189119) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۱۱:۲۱:۳۶
بند بند برجام با تایید تهاد رهبری صورت گرفته حالا کمسیون مجلس و جلیلی کوچک زاده و رسایی و حسین شریعتمداری ودیگران مخالفان هرچه می خواهند بگویند برجام تایید شده رفته (3189161) (alef-3)
 
حیدر
۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۱۱:۲۸:۰۷
فقط سوال می پرسم . حتی اگه مقام رهبری برجام تایید کنن باز فاجعه است ? این سوال منو تا چند ماه دیگه بخاطر داشته باشيد آخرین اظهارات رهبری تلاش ظریف در مذاکرت تایید شده دیروز هم ریس قوه قضائیه گفت برجام نتیجه خوبی داره خدایی اینا چی می گن آقای شریعت مداری شما مشخصه ن با رهبری هستید ن با نظام همسو با صهیونیسم حرکت نکنید (3189188) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۱۲:۰۵:۳۳
رفراندم (3189367) (alef-3)
 
سهراب
۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۱۷:۱۸:۲۰
درجلسه کمیسیون برجام که از سیما پخش شد اقای کوچک زاده مدعی بودند که تیم مذاکره کننده از خطوط قرمز تعیین شده توسط رهبری عبور کرده زیرا رهبری فرموده بودند همه تحریمها از جمله تحریمهای مصوّب کنگره آمریکاباید لغو شود ولی ولی این تحریمها لغو نمیشود آقای دکتر عراقچی در پاسخ اظهار داشتند « درموارد مختلفی از جمله لغو تحریمهای کنگره ؛دولت آمریکا معذوراتی داشت که مراتب به عرض حضرت آقا رسید و ایشان فرمودند اشکالی ندارد» در موارد دیگری نیز پس از گزارش روند کارتوشط مذاکره کنندگان ایشان در مواضع اولیه تجدید نظر فرمودند اکه این مطلب تا کنون از سوی دفتر ایشان تکذیب نشده ضمنأایشان در دیدار هیئت دولت ضمن تقدیر از تیم مذاکره کننده فرمودند خوب شد که شما موضوع هسته ای را تمام کردید البته توصیه هائی هم در مورد مواظبت از عدم نفوذ دشمن در زمان اجرای برجام داشتند در خطبه های نماز عید فطر نیز تیم مذاکره کننده را با صفاتی مانند شجاع متدین مورد اعتمادو... یاد کردند .
از آنجا که اظهار نظر برای همه آزاد است نویسندگان روزنامه کیهان نیز بهتر است از موضع خود اظهار نظر کنند واز تشبّث به فرمایشات مقام معظم رهبری خودداری نمایند . (3190284) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۱۷:۲۴:۱۱
هیچ اقدامی فاجعه امیز تر از حمایتهای بی دریغ جنابعالی و دوستان شما از دولت قبل که باعث قبول این برجام شده نمی باشد. (3190301) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.