توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 401388
بازخوانی تاریخ/بیانات آیت الله خامنه ای در مراسم تحلیف
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۵۱
روز ۲۱ مهرماه ۱۳۶۰ مراسم تحلیف ریاست جمهوری حضرت آیت الله خامنه ای در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

بخشی از آنچه را در این مراسم  اتفاق افتاد، به نقل از سایت 24آنلاین می خوانید.

رئیس(هاشمی رفسنجانی)– اولین برنامه امروز ما، اجرای مراسم تحلیف ریاست جمهوری است… من دو سه کلمه در رابطه با این مراسم تحلیف و انتخاب ریاست جمهوری عرض می کنم و بعد مراسم انجام می شود … رای بیش از ۱۶میلیون به شخص جناب آقای خامنه ای نشانگر حمایت جدی و عمیق مردم از روحانیت است… برادرمان رئیس جمهور محترم زندگیش برای مردم روشن است ، دوران طلبگی و دوران مبارزاتش و دوران مسؤولیتهائی که بعد از پیروزی انقلاب داشته اند[روشن است]…رأی به ایشان یعنی رأی به امام . یعنی رای به روحانیت ، یعنی رای به انقلاب ، یعنی رای به مجلس ، یعنی رای به خط امام و یعنی محکوم کردن ضد انقلاب …

رئیس جمهور– بسم الله الرحمن الرحیم – ‹‹یا ایهالذین آمنوا اوفوا بالعقود››امروز و این مراسم برای این برادر مخلص شما از این جهت هیجان انگیز هست که در حقیقت برزبان آوردن و تصریح کردن به چیزی است که بطور طبیعی با کاندیدا شدن برای ریاست جمهوری و با قوبل این مسؤولیت بر دوش او وجود داشته و سنگینی میکرده و همانطوری که برای همه برادران و خواهران عزیز روشن است وفای به عهد ها و پیمان های اجتماعی مصداق  این آیه شریف و آیات دیگری است که ما را به وفای به عهد و پیمان ملزم می کند ، و

بالخصوص از این جهت برای این بنده مراسم تحلیف هیجان انگیز است که جامعه ما و مردم ما، از صدر تا ذیل در طول این دو سال و نیم ، مخصوصاً‌در طول این یکسال اخیر صحنه ای از وفای به عهدها و پیمان ها را مجسم کرده اند و ترسیم افتخار آمیزی در مقابل چشم مادائماً‌قرار دارد. واقعاً‌درست است این آیه که :‹‹من المؤمنین رجال صدقوا ماعاهدو الله علیه››، مخصوصاً‌به اینکه وفای به عهد و پیمان . آن هم بشکل خونین ودر دشوار ترین شکل هایش مخصوص طبقات پائین جامعه ما نشد . همه جا معمولا طبقات بالا از درگیری با مشکلات بزرگ معافند. فرماندهان معمولا کمتر در جنگها شهادت نصیبشان می شود، سران و بزرگان و پیشروان و اداره کنندگان و مسؤولان کشور کمتر معمولا دچار حوادث سخت و خونین میشوند. در جامعه ما اینجور نبوده .

ما افتخار می کنبم که کسی مثل مرحوم آیت الله بهشتی را در عداد شهدامان داریم ، این چیز کمی نیست ، افتخار می کنیم که در میان مسؤولان دولتی و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی تعداد معتنابهی شهید داریم، افتخار می کنیم که رئیس جمهوری و نخست وزیری در لیست شهدا  نامشان هست.

این نشان دهنده این است که درجامعه ما وفای به عهد و پیمان اجتماعی مخصوص یک قشر خاصی نبوده، حالا در یک چنین جوی با این حماسه ، با این شور، با این صدق در پیمان ودر عمل به عهد، بنده بعنوان رئیس جمهور د رمقابل بک ملت متعهد و مسؤولم و امروز د رمقابل شما که خلاصه آن ملت هستید و نمایندگان آن ملت هستید ، میخواهم این عهد را در الفاظ مشخصی بر زبان بیاورم .

…حق مطلب برمن اینست که من به اعتماد مردم و به امانتی که مردم به من سپردند پاسخ مقتضی و مساعد بدهم ، این چیز کمی نیست ، ۱۶ میلیون وقتی رای در صندوق می اندازند اگر بطور متوسط فرض کنیم که درکنار هر رای دهنده بالغ یک آدمی هست که به دلیلی نمیتواند رای بیندازد یا بالغ نیست یا از کار افتاده است ، این میشود ۳۲ میلیون، یعنی دریک جامعه ۳۶ میلیونی ۳۲ میلیون اتفاق نظر بریک امری دارند. این یک پدیده شگفت آور است . اصلا غیر قابل توصیف است .

ما در مقابل این پدیده شگفت آور چه خواهیم کرد؟ … اول کاری که باید بکنیم اینست که ببینیم مردم به چه رای داده اند؟آیا به شخص مشخصی بنام خامنه ای رای دادند ؟ یا به یک جریان رای داده اند؟واضح است که به شخص مردم رای نمیدهند . واضح است که مردم شخص را درست نمی شناسند . به شخص اطمینانی برا ی همیشه ندارند، تعهدی در مقابل شخص ندارند. مردم به یک جریان را ی دادند، این جریان به روشنی می تواند شناخته بشود در وجود یک روحانی علاقمند به مبارزه و دست اندر کار انقلاب و متعهد به اصول اسلام .

وقتی یک روحانی اینجوری را ما پیدا کردیم و دیدیم مردم به او رای دادند، مشخص است به چه رای دادند . به روحانیت اطمینان دارند، می دانند آنکه میخواهند اسلام ،  استقلال ،عدم گرایش به شرق و غرب ، تسلیم نشدن در مقابل تطمیع هاو تهدیدها ، بازی نخوردن در مقابل ترفندهای سیاست بازان جهانی این خواسته ها در روحانی تامین شده و تامین می شود . تاریخ صد ساله . صدو پنجاه ساله ما شاهد بر این معنااست . خود این مبارزه هم شاهد دیگری براین معنا است ، لذا است که به روحانی رای میدهند .

پس رای به روحانیت ، رأی به استقلال ،رأی به اسلام ،رأی به هویت اسلامی این انقلاب است . رأی به کور کردن خطوط انحرافی است . تحت هر نامی ، اعم از لیبرالیسم و چپ روی های در حقیقت آمریکائی و تمایلات فلسفی الحادی و غیر ذلک .مردم به این رأی دادند…. مردم رأیشان به این حجم بالا ، صرف اطلاع از این بود که یک کاندیدای اینجوری وجوددارد.

… رأی دادن،با آن شور و شوق، حاکی از این است که مردم این شور و شوق را نسبت به اسلام و نسبت به قرآن و نسبت به انقلاب و نسبت به خط نه شرقی و نه غربی و مبارزه با ابرقدرتها و همین حرفهائی که ما ها تا حالا می زدیم ، همین حرفهائی که در خطبه های نماز جمعه ، در سخنرانیها از ماها صادر شده ، و از ما شنیده اند و حالا هم که ما مطرح میشویم . فکر می کنند که ما وجود خودمان تبلور حرفهایمان است، برخلاف حرفمان که لابد عمل نمی کنیم ، به ما رای میدهند.

…تعهد ما است که اینها را حفظ کنیم ، این جریان رانگهداریم ، این مربوط به من . آنچه که در این سوگند نامه هم آمده در حقیقت همین است ، سوگند نامه  حفظ خطوط اصلی این انقلاب است و این به عهده رئیس جمهور است و من امیدوارم که خدای متعال به من کمک کند و بتوانم این خطوط اصلی را حفظ کنم.

… در تاریخ کوتاه جمهوری ما متاسفانه دوره ای بر این جمهوری گذشته که رئیس جمهور در فهم معنای ریاست جمهور اشتباه میکرده و تصور میکرده که ریاست جمهور یعنی سلطنت. ما یکسال وخرده ای از عمر جمهوریمان را مبتلا به این درد با درمان بودیم (که الحمدلله درمان شد ، یکوقتی خیال میکردیم بی درمان است بعد دیدیم نخیر خدای متعال وقتی بخواهد درمانش خیلی هم آسان است ) رئیس جمهور فکر میکرده که به مجرد اینکه یک تعدادی از مردم که پنجاه درصد کمتر از این رأیی است که امروز به رئیس جمهور داده اند . پس رئیس جمهور مالک الرقاب این مردم است و مالک الرقاب همه دست اندرکاران و تصمیم گیرندگان است . این تصور در ذهن یک آدم بی اطلاع از فرهنگ اجتماعی ما وبی اطلاع از فرهنگ سالم حاکم بود.آن تفکر عکس العمل هائی را در  محافل اجتماعی از جمله مجلس شورای اسلامی بوجود آورده . من تصورم این است که یکی ا زحقوقی که امروز برادران و خواهران در اینجا بایستی آنرا سنگینی اش را بر دوششان احساس کنند اینست که آن تصور را کنار بگذارند . یعنی در مقابل نهاد ریاست جمهوری و مسؤولیت رئیس جمهور یک بینش ویژه تقابل با آنچنان تفکری وجود نداشته باشد. رئیس جمهور ی  را کمک کند . اگر شما کمک نکنید . مجلس کمک نکند، رئیس جمهور از انجام این وظایفی که حالا من درحین سوگند خواهم خواند، ناتوان خواهد بود. باید کمکش کنید ، این کمک غیر از ارشاد و راهنمائی است، این کمک ،کمک عملی است. این کمک،کمک در تسهیل امور است که اگر چنانچه این تسهیل از ناحیه مجلس که عالی ترین ارگانها است و سرنوشت کشور  و ملت وآینده و تاریخ ما بدست مجلس است،انجام نگیرد، رئیس جمهور در برآوردن آنچه که قانون بر عهده او گذاشته بیگمان ناتوان خواهد بود…
من با اجازه برادران وخواهران و با اجازه ریاست محترم مجلس، متن سوگند نامه را قرائت می کنم.رئیس– آقای موسوی تشریف بیاورید. ( در این هنگام آقای موسوی اردبیلی رئیس دیوان عالی کشور برای شرکت د رانجام مراسم تحلیف در کنار آقای رئیس جمهور قرار گرفتند .

رئیس جمهور – بسم الله الرحمن الرحیم . من به عنوان رئیس جمهور در پیشگاه قرآن کریم و در برابر ملت ایران به خداوند قادر متعال سوگند یاد می کنم که پاسدار مذهب رسمی و نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی کشور باشم و همه استعداد و صلاحیت خویش رادر ایفای مسؤولیتهایی که برعهده گرفته ام به کار گیرم و خود را وقف خدمت به مردم و اعتلای کشور ، ترویج دین و اخلاق ، پشتیبانی از حق، گسترش عدالت سازم و از هرگونه خود کامگی بپرهیزم و از آزادی و حرمت اشخاص و حقوقی که قانون اساسی برای ملت شناخته است حمایت کنم . در حراست از مرزها و استقلال سیاسی و اقتصادی و فرهنگی کشور از هیچ اقدامی دریغ نورزم و با استعانت از خداوند و پیروی از پیامبر اسلام و ائمه اطهار علیهم السلام قدرتی را که ملت بعنوان امانتی مقدس به من سپرده است همچون امینی پارسا و فداکار نگاهدار باشم و آن را به منتخب ملت پس از خود بسپارم .(نمایندگان – اللهاکبر- الله اکبر – الله اکبر- خمینی رهبر- مرگ بر ضد ولایت فقیه – مرگ بر امریکا – مرگ بر شوروی ).

رئیس– جناب آقای موسوی اردبیلی شما اگر صحبتی دارید بفرمائید .

موسوی اردبیلی ( رئیس دیوانعالی کشور)- بسم الله الرحمن الرحیم – برادر جناب اقای رئیس جمهور محترم . این مراسم تحلیف که بنا به وظیفه قانونی در آن شرکت کرده ایم از ویژگیهائی برخوردار است . یکی از آنها یا بزرگترین آنها حیثیت و اعتبار آن است که اعتماد فوق تصور ملت مجاهدایران و رای کوبنده آنان به ریاست جمهوری آن را بوجود آورده است . این انتخابات با صراحت گویای آن است . همواره در حل مشکلات اقتصادی . سیاسی، نظامی و پیکار بر علیه توطئه ها ، حمله ها، هجومها، شیطنت ها، از خارج و داخل ، به هر شکل و بهانه که باشد ، قاطبه مردم خصوصاً‌قشر عظیم مستضعف در کنار شما خواهند بود. شما می توانید پس از رحمت حق و توفیق و عنایت پروردگار بدان اعتماد کنید وروی آن حساب نمائید .

جناب آقای رئیس جمهور! ما مشکلات عظیم شما را در قبول و انجام این مسؤولیت ، تداوم بخشیدن به انقلاب ، حفظ و مراقبت از خطوط اصلی آن از قبیل نه شرقی و نه غربی که خودتان اشاره فرمودید و خطوط دیگر اصلی آن ، حل مسائل امنیتی اقتصادی ، بازگشائی دانشگاه ، مساله جنگ و پیامدهای آن ومسائل دیگر  به خوبی آگاهیم و آن را درک می کنیم. ولی علیرغم همه این مشکلات امکانات زیادی که شما در اختیار دارید و در رأس همه آنها درایت شما ، عمق تفکر شما حسن سیاست شما و اعتماد کم نظیر مردم (باز عرض می کنم) و ملت و رهبریهای پیامبر گونه حضرت امام ، شما را بر انجام مسؤولیت خطیر قادر وتوانا می سازد . از خداورند بزرگ مسئلت داریم رحمت خود را براین امت مستضعف بیش از پیش نازل فرماید و در همه مراحل یارو مددکار ما باشد . والسلام علیکم و رحمت الله و برکاته .
۱۳۹۶/۰۶/۰۶ ۱۷:۴۳
 
۱۳۹۶/۰۴/۲۴ ۱۴:۱۵
 
۱۳۹۶/۰۴/۰۸ ۱۱:۲۸
 
۱۳۹۶/۰۲/۳۰ ۰۸:۲۴
 
۱۳۹۶/۰۲/۰۷ ۱۳:۵۹
 
۱۳۹۶/۰۲/۰۷ ۱۱:۵۳
 
۱۳۹۶/۰۱/۱۲ ۱۲:۲۷
 
۱۳۹۵/۰۹/۲۹ ۱۵:۴۴
 
۱۳۹۵/۰۹/۲۴ ۱۹:۳۴
 
۱۳۹۵/۰۵/۲۸ ۰۸:۴۷
 
 
کلمات کلیدی : آیت‌الله خامنه‌ای+رهبر انقلاب
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.