نظر منتشر شده
۲۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 273787
تفسیر جدید آژانس از امضای پروتکل الحاقی/ لزوم راستی آزمایی غرب
بخش خارجی الف، 11 خرداد 94
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۰۰
اقدامات اطمینان ساز و پذیرش پروتکل الحاقی از سوی جمهوری اسلامی ایران در اوایل دهه 80  عنوانی بهتر از محور شرارت را به همراه نداشت. سابقه بدعهدی ایالات متحده یکی از نگرانی هایی است که همزمان با شروع مذاکرا ت در دولت یازدهم همواره ذهن نه تنها منتقدین که معتمدین به مذاکرات را نیز به خود مشغول ساخته، بد عهدی که حتی بعد از سند ژنو نیز مشهود بود و آمریکا علی رغم تعهد به عدم وضع تحریمهای جدید، تحریم هایی را ذیل عناوین مختلف وضع و اجرا نمود.

در همین رابطه مسعود اخوان فرد، کارشناس حقوق بین الملل و معاون اسبق سازمان انرژی اتمی در گفت و گویی با الف بدعهدی آمریکا در روند مذاکرات را مسبوق به سابقه عنوان و خواستار راستی آزمایی این کشور در خصوص رفع تحریمها شد. وی تصریح کرد: سابقه همکاری ما با آژانس بین المللی انرژی اتمی همواره نشان دهنده همکاری کامل ایران با این نهاد بین المللی است زیرا ایران جزء نخستین کشورهای پذیرنده تعهدات بین المللی در زمینه مسائل هسته ای بوده، اما برخوردهای آژانس بعد از سال ۱۳۸۲ بیانگر لحاظ دیدگاه سیاسی آژانس بر مسائل فنی پروسه هسته ای ایران بوده است.

اخوان فرد با اشاره به سابقه پذیرش پروتکل الحاقی در سالهای گذشته افزود: در مهرماه ۱۳۸۲ و در جریان حضور همزمان وزاری امور خارجه بریتانیا، فرانسه و آلمان در تهران، تیم مذاکره‌کننده ایران به سرپرستی دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی، در اقدامی که هدف آن "اعتمادسازی" با کشورهای اروپایی بود، تصمیم گرفت "به طور داوطلبانه" پروتکل الحاقی را امضا و اجرا کند. در این مقطع شاهد بی سابقه ترین بازرسی های کمی و کیفی از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی بودیم. بازرسیهایی که در آن دوره اتفاق افتاد در سابقه حقوق بین الملل یک موضوع بی سابقه و قابل تامل بود. اما با تمام این اقدامات اعتماد ساز از سوی ایران ما شاهد برخوردهای دوگانه از سوی این نهاد بین المللی هسته ای بودیم.

این استاد دانشگاه با تاکید بر برخوردهای دوگانه آژانس با ایران، به سخنان اخیر دبیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی اشاره و تصریح کرد: ایران با وجود تجربه ی پیشین از امضای پروتکل که هیچگونه کمکی به حل اختلافات درخصوص بی اعتمادی غرب به برنامه هسته ای ایران نکرد این بار هم متعهد شده که پروتکل را امضا و تصویب کند. اما این بار تفسیر آژانس از تصویب این سند بین المللی قدری متفاوت از پیش است و دبیر کل این سازمان بین المللی در اظهارات اخیر خود اعلام کرده طبق پروتکل الحاقی ما می توانیم از هر مرکز نظامی در ایران که لازم بدانیم بازرسی به عمل بیاوریم که نشان دهنده تعریف جدید آژانس از پروتکل است و در واقع بازتابی از فشار کشوهای غربی برای تسلیم شدن ایران به پذیرش این تعهد الزام آور بین المللی است.

معاون اسبق سازمان انرژی اتمی با اشاره به اظهارات برخی مبنی بر پذیرش پروتکل الحاقی توسط ۱۲۰ کشور با انتقاد از این اظهارات تصریح کرد: بیشتر اعضای ان‌پی‌تی فاقد صنایع و تاسیسات هسته‌ای هستند، اگرچه ۱۲۴ کشور پروتکل الحاقی را پذیرفته‌اند اما کشورهایی که این پروتکل را امضاء کرده اند اکثرا یا فاقد صنعتی به نام صنعت هسته ای هستند که تعدادشان بیش از ۱۰۰ کشور است ؛مثل کشور افغانستان و انگولا که پذیرش این پروتکل برای آنها علی السویه است و یا کشورهایی دیگری که با لحاظ نمودن داشتنِ سلاح هسته ای این پروتکل را پذیرفته اند و صرفا تعهدی اخلاقی در زمینه عدم اشاعه تسلیحات هسته ای دارند که نشان دهنده وضعیت متفاوت ایران از اکثر کشورهای پذیرنده این پروتکل است.

اخوان فرد در ادامه گفت و گوی خود با الف روند مذاکرات در چند سال اخیر، که با بیانیه سعد آباد آغاز و به بیانیه لوزان ختم شد را نشان دهنده نگاه غیر اصولی غرب به برنامه هسته ای ایران ارزیابی و خاطر نشان کرد: برخوردهای طرف مقابل به خصوص غرب و به ویژه آمریکا روندی غیر اصولی داشته، زیرا بعد از سند ژنو و توافق موقت بین ایران و ۵+۱ شاهد تحریم مجدد ایران از سوی آمریکا علی رغم تعهد به عدم وضع تحرم جدید بودیم که بیانگر نگاه غیر اصولی آمریکا به روند مذاکرات از لحاظ حقوق بین الملل است.

این استاد دانشگاه با اشاره به یک اصلِ حقوقی بین الملی به نام "حسن نیت" اقدام غرب در برخورد دوگانه با ایران را خلاف موازین حقوق بین الملل ارزیابی و تصریح کرد: غرب نباید در روند مذاکرات با ایران سعی کند ایران را زیر فشار بگذارد زیرا بر اساس اصل "حسن نیت " در منطق حقوق بین المل، کشورهای مجاز به لحاظ نمودن معیارهای دوگانه نیستند و ماده ۵۲ کنوانسیون۱۹۶۹ وین هرگونه معاهده ای را زیر سایه تهدید باطل می کند و همان طور که مقام معظم رهبری نیز فرمودند مذاکره زیر سایه شبح تهدید هیچ معنایی ندارد.

وی پذیرش پروتکل الحاقی در نظام حقوقی ایران را دارای شرایط و ضوابط خاص عنوان کرد و افزود: پروتکل الحاقی اگر در نظام حقوقی ایران به تصویب نرسد و مجلس آنرا تایید نکند هیچ گونه تعهد بین المللی را به دنبال نخواهد داشت و غرب نیز با توجه به قانون اساسی ایران که به چند زبان زنده دنیا ترجمه شده است از این روند قانونی مطلع است و می داند که به دلیل برخی از ابهامات در پروتکل، نهادهای قانونی در ایران به پذیرش آن حساس هستند.

معاون اسبق سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه هر یک از ابهامات موجود در پروتکل الحاقی می تواند موضوعی جدید برای بهانه جویی های آژانس باشد تصریح کرد: هر اقدام بهانه جویانه ای از سوی آژانس می تواند پرونده ایران را از ماده ۴۱ فصل هفتم منشور ملل متحد به ماده ۴۲ این فصل از منشور ملل متحد منتقل کند که می تواند تبعات بیشتری برای جمهوری اسلامی ایران به دنبال داشته باشد؛ زیرا ایران با پذیرش یک قطعنامه شورای امنیت برای پایان دادن به تحریم ها به طور ضمنی فصل هفتم منشور ملل متحد را پذیرفته و در صورت تهدیدزا بودن فعالیت هایش برای صلح جهانی به اذعان آژانس، شورای امنیت می تواند ذیل ماه ۴۲ فصل هفتم برای توقف این روند به اقدام نظامی روی آورد.

این کارشناس حقوق بین الملل اقدام غرب در تحریم مراکز آموزش عالی و اساتید ایران را با اقدام کلیسا علیه گالیله مقایسه کرد و افزود: تحریمهای ایران بر خلاف دیدگاه غالب، همگی اقتصادی نیست و این موضوع باید مد نظر تیم مذاکره کننده نیز باشد؛ زیرا برخی از تحریمها جنبه پژوهشی و علمی دارند و نشان می دهد بر خلاف تمامی موازین بین الملی برخی، از پیشرفتهای علمی در کشور ما هراسان هستند و با ترفندهای متفاوت می خواهد جلوی پیشرفت علمی را بگیرند که تحریم مراکز آموزشی و علمی ایران از آن دسته است.

وی نکته قابل تامل دیگر برای تیم مذاکره کننده را موضوع عاملان تحریم عنوان و خاطر نشان کرد: در بیانیه لوزان موضوع برداشته شدن تحریمها به گونه ای ابهام آور ذکر شده و این بیانیه تصویر روشنی از ساز و کار برداشته شدن تحریمهای اتحادیه اروپا و ایالات متحده ندارد به همین جهت تیم مذاکره کننده ضمن اهتمام بیشتر به موضوع چگونگی برداشته شدن تحریمها نگرانی ایران از طرح مسائلی بهانه آور ذیل عناوین مختلف از جمله حقوق بشر را به طرف مقابل گوشزد نمایند.

این استاد دانشگاه در خاتمه با اشاره به سابقه بدعهدی ایالات متحده در قبال ایران، خاطر نشان کرد: با توجه به سوابق عدم پایبندی آمریکا و هم پیمانانش نسبت به اجرای تعهدات بین المللی در قبال جمهوری اسلامی ایران( به طورمثال، بیانیه الجزایر، سند ژنو و ...) لازم است در قبال رفع تحریم از کشورهای غربی راستی آزمایی شود.
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۰۷:۵۰:۵۷
اقای ولایتی دیشب در تلوزیون گفتند که امریکایی ها دبه کردند که در فردو باید 350 سانتریفیوژ باشد و چند تا دبه دیگه . اقای واکر هم که قرار است کاندید شوند گفتند اگر به قدرت برسند توافق را لغو می کنند . واقعا که امریکایی ها غیر قابل اعتماد هستن. (2931122) (alef-3)
 
پسر شجاع
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۰۸:۱۶:۴۸
هم وطنان، ایرانیان
حل مشکلات کشور نه در لوزان است و نه در وین و نه در هیچ جای دیگر دنیا
حل مشکلات کشور فقط و فقط در ایران است و بس
ملت ایران باید برای اصلاح امور کشور یک خیزش ملی انجام دهد
ما باید سخت کار کنیم، اقتصاد مقاومتی را سرلوحه زندگی کنیم.
اگر به استقلال خودمان ارزش قایل شویم دنیا هم در برابر به ما احترام خواهد گذاشت (2933965) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۰۸:۰۱:۳۵
بخشی از تحریمها که قطعا برداشته خواهد شد ولی اینکه بیایند بگویند همه تحریمها از روز اول برداشته شود یک حرف عوام پسند است و دارای مبنای حقوقی نیست . مگر تحریمها یک شبه گذاشته شده است تا یک شبه برداشته شود ؟ تحریمها به تدریج برداشته خواهد شد ان هم در صورتی که ایران با دنیا از در تعامل وارد شود نه اینکه بخواهد در امور سایر کشورها دخالت کند و یا به دنبال جا انداختن ایدئولوژی خود مبنی بر مرگ بر امریکا گفتن در سایر کشورها باشد . این مسائل ربطی به هسته ای ندارد و تا زمانی که حل نشود مسلما" امریکا در برداشتن تحریمها مقاومت خواهد کرد . البته خود امریکا در همه جا دخالت میکند ولی انها نبض اقتصاد دنیا دستشان است و با دلار اینکار را انجام میدهند . یک زمان مسئولین فکر میکردند چون ما نفت داریم پس میتوانیم هر گرونه خواستیم عمل کنیم و همگان دیدند که اشتباه بود . (2931137) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۰۸:۱۵:۴۹
شما كه با با را ميدانيد ما ما را هم مي دانيد پس چرا هر از چند گاهي جايتان را خراب مي كنيد معنيش اين است كه شما كه آژانس و هر سازمان بين اللملي ديگر را خوب مي شناسيد وميدانيد كه زير سلطه آمريكا و اروپاييان است چرا اعتماد مي كنيد و زير تعهد پروتكل مي رويد. (2931151) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۰۸:۴۴:۳۶
خوب چرا نمی گویید پذیرش پروتکول در اوایل دهه 80 موجب شد پرونده ایران به شورای امنیت بره وزمینه ساز صدور قطعنامه ها شد؟؟
چرا نمی گویید در ان وقت چه کلاهی سر این تیم گذاشتند؟؟ ایا دوباره تکرار می شود؟ (2931197) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۰۹:۱۰:۳۵
همان قانونی که آژانس برای ژاپن ،کره جنوبی و دیگر اعضای سازمان اجرا میکنه باید برای ایران هم اجرا کنه, دلیلی نداره در موضاعاتی که ربظی به آژانس نداره دخالت کنند (2931234) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۰۹:۱۶:۳۲
باید در کنار حمایت از تیم هسته‌ای کشورمان برای توافق خوب مردم به طور مرتب در صحنه حضور داشته باشند و با طرح خواسته‌های خود یعنی ایستادگی و مقاومت جلوی زیاده‌خواهی‌های آمریکا و فشار بر تیم هسته‌ای را بگیرند و مانع توافق بد بشوند، دولت و تیم مذاکره‌کننده هم باید از چنین اجتماعاتی استقبال کند. (2931247) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۲۳:۱۹:۵۰
خواسته‌های مردم هسته‌ای نیس (2933600) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۰۹:۱۷:۱۶
رفتن زیر بار فصل هفتم منشور ملل یعنی طناب را به دست خود بر گردن می‌اندازیم. یعنی پذیرش این ادعای دشمن که ایران تهدیدی برای صلح جهانی است! (2931251) (alef-13)
 
انصار
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۱۱:۳۴:۰۶
قطعنامه های صادره از سوی شورای امنیت علیه ایران در دوره دولت قبل عملا ایران را در چارچوب فصل 7 منشور برده و شرایط را انها تعیین میکنند و نه ایران.ایران را با کره و ژاپن هم نباید مقایسه کرد.چون ایران در شعار و عمل اقداماتی در تهدید صلح جهانی - با برداشتی که شورای امنیت دارد- مکررا انجام داده،ولی ژاپن پس از جنگ هرگز چنین نبوده است.
ما باید واقع بینانه اظهارنظر کنیم و انتظار داشته باشیم.کسی که خربزه میخوره باید پای لرزش هم باشه! (2931769) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۰۹:۱۷:۳۰
اوباما سال گذشته مأیوسانه گفت اگر می‌توانستم تک‌تک پیچ و مهره هسته‌ای ایران را باز می‌کردم ولی نمی‌توانم. حال این نگرانی وجود دارد که خدای ناکرده طوری از آمریکا و همپیمانان رو دست بخوریم که با دست خود پیچ و مهره‌های این صنعت پر افتخار کشور را باز کرده و در سینی طلا تقدیم آمریکایی‌ها کنیم. خیلی باید مواظب بود. (2931252) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۰۹:۱۷:۴۲
حدود 2 سال دلسوزان و منتقدین گفتند آمریکای جنایتکار دشمن است و اهل دبه است و قابل اعتماد نیست ولی شنیدند و توجه نکردند. قرار بود کلیه تحریم‌ها لغو شود. لکن مرحله به مرحله ذوب شد تا اینکه بالاخره حالا قرار است بخشی از تحریم‌ها، آن هم مشروط به راستی آزمایی تعلیق شود نه لغو! این است مذاکره برد برد؟ مذاکره برد برد یعنی پنجاه-پنجاه نه یک به 99! (2931255) (alef-13)
 
مرتضي
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۱۹:۴۱:۲۵
آمريكا اهل دبه كردن است درست! راه حل جناب عالي و همفكرانتان چيست؟
آمريكا توانست در سايه بي تدبيري و جوزدگي دولت قبل اميال و نيات پليد خود را در قالب "قوانين بين المللي" به اجرا در آورد
حتي ونزوئلا يعني دوست جون جوني دولت قبل در شرايط بدي كه نياز به بنزين داشتيم از فروش بنزين به ما خودداري كرد چون ما تحريم بوديم!
دنيا نمي گويد اين تحريم ها از طرف آمريكاي جنايتكار وضع شده است دنيا مي گويد اين تحريم ها قانون لازم اجرا براي تمام كشورهاست و از سوي مراجع بين المللي يعني "شوراي امنيت" وضع شده است. بايد بر سر دولتي فرياد كشيد كه پرونده هسته اي را به شوراي امنيت كشاند.
در ثاني كي و كجا دو سال قبل قرار بود تحريم ها يكجا رفع شود؟ لغو يكباره تحريم ها خواست ايران است و هميشه بر اين خواست تاكيد كرده است اما قراري كسي با ايران نگذاشته كه تحريم ها يكجا لغو شد بلكه ايران به درستي بر حق خود براي لغو يكباره تحريم ها پافشاري مي كند.
دوست عزيز : از دوسال قبل مذاكرات هسته اي با مديريت دولت جديد آغاز شده و كسي هم قول نداده كه آمريكا سر از دشمني با ايران بر دارد آمريكا هم هيچ گاه وعده لغو يكباره تحريم ها را به كسي نداده، مهم انجام مذاكرات در مسير درست است يعني شناختن حقوق اساسي و طبيعي ملت ايران فارغ از جنجال هاي سياسي. (2933191) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۰۹:۱۷:۵۷
رئیس‌جمهور اظهار می‌دارد مردم با درک و فهم به ایشان رای داده‌اند، ایشان توجه بفرمایند که مردم قطعا با چنین درک و فهمی در مسائل هسته‌ای کشورشان هم مداخله می‌کنند. بنابراین از درک و فهم مردم مکدر نشوند. (2931256) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۰۹:۱۸:۰۷
تمام انرژی و توان ما نباید روی توافق و مذاکرات هسته‌ای تلف شود. ما باید اقتصاد کشور را با مدیریت جدید و اصلاح روش‌های اشتباه تقویت کنیم و ارتقا دهیم و در عمل دشمن را شکست دهیم. (2931258) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۰۹:۱۸:۳۷
روزی از اساتید دانشگاهها خواستند که در موضوع هسته‌ای وارد شوند و وقتی این کار تحقق پیدا کرد و مذاکرات از سوی اساتید مورد نقد قرار گرفت توبیخ، تذکر و ناسزا شروع شد. اخیرا نیز درخواست آزادی خرمشهر اقتصادی و نفتی را کردند که ارائه راه‌کار اقتصاد مقاومتی و چگونگی آن از جانب اقتصاددانان متعهد با واکنشی مثل اشاره به انتخابات 92 مواجه شد. تناقضات گفتار و رفتارهای هیجانی چیزی نیست که بتوان به آن تکیه کرد و همدلی و همزبانی را پیگیری نمود. بهتر است رئیس‌جمهور مروری بر سخنرانی‌های 2 سال اخیر خود نموده و یا از مشاوران متبحر جوان و کارآمد استفاده نمایند. هر مشکل علاجی دارد و با داد و فریاد و منتظر ماندن برای سوت و کف از بین نمی‌رود. (2931260) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۰۹:۴۹:۲۶
اين توافق مي ترسم آخرش همه چيز ايران را بگيرد ودرعوض هيچ چيز ندهد! (2931325) (alef-13)
 
امیری
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۱۱:۴۲:۳۸
اگر با راهبرد دلواپسان و دولت قبل مذاکره و توافق شود حتما و قطعا همین است که چوب و پیاز را میخوریم و جریمه را میپردازیم و با گردن کج الگویی برای جهانیان خواهیم شد. (2931810) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۱۴:۰۶:۵۲
نگران نباش چون الانم چیزی نداریم ! (2932246) (alef-3)
 
حسن
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۱۲:۲۵:۴۹
بابا به چه زبانی بگیم آمریکائی ها 35سال کینه کردند نقشه ها کشیدند برسر ما ها چقدر بلا آوردند هواپیمای مسافری مارا با300مسافر پودر کردند صدام را بجان ماانداختند وشهرهای مارا ویران کردند ریگی را ساختند بجان ما انداختند منافقین را
مسلح کردند الان ازداعش وطالبان حمایت واسلحه میدهند بخدا اینها شیطانند باآنها
مذاکره حرام است هرجائی مارا اذیت کردند مقابله به مثل کنید 4تا کشتی نفتی عربها راتوقیف کنید تهدید کنید ایران همه چیز دارد نیازی به خارج ندارد هرقدر ضعف
نشان بدهید دشمنان جسورتر می شوند این حیوانهای درنده جز زبان زور نمیفهمند
آقایان اگر آرامش باشد منافعشان تامین می شود می خواهند بهرقیمتی تحقیر نامه
امضاء کنند باید سیستم های امنیتی همیشه به بیگانگان (غربی ها)به چشم جاسوس نگاه کنند مگر خلاف آن ثابت شود 4سال بعد بیرون گود که آمدید تازه ازخواب
بیدارمی شوید ممکنست دیر باشد (2931949) (alef-13)
 
اسماعیل
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۱۳:۰۷:۴۵
بخدا نرمش بس است. کمی هم قهرمانی کنید. (2932096) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۱۴:۰۷:۲۳
قهرمانی کردیم که حالا مجبوریم نرمش کنیم !! (2932248) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۱۵:۴۸:۱۲
نرمش و قهرمانی نه به پذیرش نه به عدم پدیرش پروتکل الحاقیه
نرمش یک تاکتیکه که به موقعش انشاالله تیم هسته ای استفاده میکنه (2932561) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۱۵:۴۹:۲۰
ایران بهترین تیم مذاکره کننده ها رو داره یادمون نره ما داریم با بهترینهای جهان مذاکراکره می کنیم به لحاظ فن مذاکره (2932565) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۱۵:۵۲:۱۶
مبدع اصطلاح نرمش قهرمانانه خودشون از تیم هسته ای دفاع کردن (2932583) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۱۵:۵۴:۴۴
نرمش قهرمانانه انشاالله جواب میده تا 10 تیرماه... (2932596) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۱۶:۱۶:۵۹
ماده 5 و 9 پروتکل خیلی مشکل زاس تیم هسته ای باید یه فکری برای این دوتا بند بکنه...با حق شرط
خیلی زودتر از اینا باید در مورد پروتکل الحاقی مذاکره رو شروع میکردن با یه تیم متخصص برای جزییات این پروتکل (2932669) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۰۶:۳۰:۵۴
رهبری فرموند نرمش خیلی هم متین است و راعیتش برای همه واجب. ولی طرف ما نرمش را با کرنش اشتباه گرفته. (2933835) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۸:۴۰:۱۹
وقتي كه دادگا هي درامريكا چند نفر از مقاما ت ارشد غير امريكايي فيفا را به اتهام جراييمي كه دركشورهاى ديكر اتفاق افتاده از دولت سويس به ظاهر مستقل درخواست استرداد انها مي كند معني ومفهوم ان اينست مرجع تشخيص وتفسير هرقراردى خود دولت امريكا است أكر درحد امريكا زور داشته باشي موضوع فرق خواهد كرد وليدرشرايط فعلي شما هرچه بنويسي دولت امريكا هر طور كه دلش بخواهد انرا خواهد خواند (2935710) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.