نظر منتشر شده
۱۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 350286
چرا عادی سازی روابط برای ایران و کانادا حائز اهمیت است؟
بخش خارجی الف، 14 اردیبهشت 95
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۲۶
در حال حاضرعادی سازی روابط میان ایران و کانادا به نوعی برای هر دو کشور دارای اهمیت است چراکه هردوکشور به دنبال تغییر و تحول در عرصه در سیاست خارجی و توسعه اقتصادی هستند.

به گزارش الف، جاستین ترودو پس از استفان هارپر، نخست‌وزیر پیشین محافظه‌کار کانادا به قدرت رسید. وی در کمپین‌های انتخاباتی‌اش وعده تغییرات زیادی را داد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها برقراری رابطه با ایران بود چراکه در دوران نخست‌وزیری هارپر روابط دو جانبه کانادا و ایران به پایین‌ترین حد خود رسید و در اقدامی خارج از تصمیم جمعی غرب، دولت کانادا نزدیک به یک سال پس از حادثه سفارت انگلیس در تهران، سفارت خود در ایران را تعطیل کرد و روابط دیپلماتیک کشورش را با ایران به حالت تعلیق درآورد و یک سال بعد تحریم‌های اقتصادی خود علیه تهران را اعمال کرد.

در واقع هارپر، سیاست خارجی کانادا را به طرفداری از رژیم صهیونیستی سوق داد و همواره از فشارها بر ایران حمایت کرد و وزارت خارجه کانادا در بیانیه‌ای پس از امضای توافق هسته‌ای وین میان ایران و گروه ۱+۵، ایران را متهم به حمایت از تروریسم کرد.

اما در حال حاضر رویکرد متفاوت کانادا در روابط با رژیم صهیونیستی تا حدودی موجب بهبودی روابط اوتاوا با تهران شده است. ترودو اعلام کرده بود که کانادا توافق هسته‌ای میان ایران و ۱+۵ را گامی مثبت در مسیری درست می‌داند که می‌تواند نوید بخش تغییر در روابط ایران و کانادا باشد.

همچنین چندی پیش، استفان دیون وزیر خارجه دولت لیبرال جاستین ترودو نخست وزیر جدید کانادا، در جلسه پارلمان این کشور با اعلام لغو تحریم‌های ایران گفت: کانادا تحریم‌های خود علیه ایران را لغو خواهد کرد و بازگشایی سفارت کانادا در ایران دستور کار این دولت قرار دارد.

این در حالی است که نخست وزیر کانادا بعد از «روز اجرا»، در توافق جامع اتمی میان ایران و گروه ۱+۵ موسوم به «برجام» روزی تعریف شد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تعلیق، توقف یا محدود شدن بعضی فعالیت‌های هسته‌ای ایران را بر اساس توافق تأیید می‌کند و هم‌زمان تحریم‌های هسته‌ای اتحادیه اروپا، آمریکا و سازمان ملل متحد علیه تهران لغو یا تعلیق می‌شود، در جمع خبرنگاران گفت: حرکت مهم ایران به سمت احترام به انتظارات بین‌المللی، نشانه‌ای بسیار مثبت و یک پیروزی برای دیپلماسی در همه جا است. وزارت امور جهانی کانادا، این موضوع (بازگشایی سفارت) را بررسی می‌کند و ما امیدواریم این موضوع را در نشست آتی کابینه مورد بررسی قرار دهیم.

از سویی دیگر جابر انصاری سخنگوی وزارت امورخارجه در نشست خبری روز دوشنبه با خبرنگاران اظهار داشت: قطع رابطه بین ایران و کانادا تصمیم دولت قبلی کانادا بوده که تصمیمی غیر منطقی و برخلاف منافع دو کشور بوده است و در شرایط پسابرجام دولت جدید کانادا آمادگی و علاقه خود را برای اعاده روابط سیاسی و دیپلماسی اعلام کرد و بین دو کشور توافق شد تا گفت‌وگوهایی صورت گیرد.

وی تاکید کرد: اولین دور این گفت‌وگوها اخیراً در نیویورک انجام شده است. البته روند گفت‌وگوها زمان‌بر و مبتنی بر احترام متقابل و عدم مداخله در امور داخلی هر یک از کشورها است. با توجه به تغییر سیاست کانادا برای اعاده روابط با جمهوری اسلامی ایران جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا دراین مسیر حرکت کند.

به عقیده تحلیلگران، در حال حاضرعادی سازی روابط میان ایران و کانادا به نوعی برای هر دو کشور دارای اهمیت است. کانادا با این اقدام به دنبال این پیام است تا نشان دهد که در سیاست‌خارجی‌اش و بازگشت به سمت دیپلماسی خود، یعنی برقراری روابط با کشورهایی مثل ایران تغییر ایجاد کرده است و برای ایران نیز که بر اساس امار بیش از ۴۰۰ هزار شهروند ایرانی در مناطق مختلف کانادا، به خصوص در شهرهای مهم ونکوور، تورنتو، مونترال و اتاوا زندگی می‌کنند و یا در دانشگاه‌های آن کشور به ادامه تحصیل مشغول‌اند از اهمیت بسیاری برخوردار است چرا که تعطیلی سفارتخانه‌های دو کشور آنان را با مشکلات مربوط به امور کنسولی مواجه کرده است و البته طبق آمارهای گفته شده تعلیق روابط دو کشور ایران و کانادا موجب شد تا دانشجویانی که در این کشور به تحصیل می‌پرداختند متضرر شوند چراکه ۲ هزار دانشجوی ایرانی با هزینه شخصی در این کشور مشغول تحصیل هستند و حدود ۱۰ نفر هم به صورت بورسیه به دانشگاه‌های کانادا رفته‌اند.

همچنین به گفته برخی از مسئولین حضور این تعداد ایرانی در کانادا، می‌تواند بازار مطلوبی را در کانادا برای ایران رقم بزند که این اقدامات مبادلات ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون‌دلاری فعلی را که تنها دربرگیرنده مقداری از محصولات غذایی و کشاورزی از کانادا و خشکبار از ایران است به میزان سه میلیارد ‌دلاری پیش از قطع روابط یا حتی بیش از آن ارتقا دهد و این موضوع می‌تواند پایه ای برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری ایران و کانادا باشد.
 
کلمات کلیدی : روابط ایران و کانادا+ایران+کانادا
 
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۴ ۱۱:۴۹:۵۱
ديپورت خاوري دزد از همه چيز واجبتره (3682032) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۴ ۱۷:۱۹:۵۹
روابط دیپلماتیک و ارتباط رسمی با پلیس اینترپل از دیپورت خاوری ها واجب تر از واجبتره (3682879) (alef-3)
 
یاسر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۴ ۱۱:۵۰:۰۶
باید دید این برقراری روابط چه سودی,برای مردم دارد,خوش خیالان گمان میکنند,همین که با رییس جمهور فرانسه یا کانادا, وزیر خارجه دیدار کرد,یعنی موفقیت دیپلماسی!!!!!!با این وصف کشورهای عربی,موفقترین دیپلماسی رادارند!!!!! (3682034) (alef-13)
 
۱۳۹۵-۰۲-۱۴ ۱۳:۲۹:۳۹
نه پس دیدار با مادر رئیس جمهور ونزئولای ورشکسته و سومالی که برای کندن از ایران میومدن موفقیت دیپلماسی!!!!!! بود. (3682264) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۴ ۱۷:۱۸:۴۶
تا حالا از سر کوچتون اونورتر رفتی ؟ (3682875) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۴ ۱۱:۵۰:۱۹
حکومت کانادا به شدت تحت تاثیر لابی صهیونیست است. (3682035) (alef-13)
 
۱۳۹۵-۰۲-۱۴ ۱۲:۰۶:۰۰
اساسا در دنیای امروز نمی توان با هیچ کشوری حتی با کوچکترین انها بی ارتباط بود و روابط خصمانه داشت
دنیای امروز دهکده جهانی است و انسان نیز موجودی اجتماعی است که لازم است نیازهای خود را در جمع دیگران براورده سازد (3682073) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۴ ۱۳:۱۶:۲۴
بهترین کار ممکن رو کانادا کرد وگرنه اشغال سفارت باز رخ می داد. به نظر من سفارت باز نکنه بهتره هموطنان هم فکر دیگه ای بکنن برای کارای اداریشون برن کشورای دیگه بهتر از اشغال سفارت و خسارت و...است. (3682232) (alef-3)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۲-۱۴ ۱۳:۱۸:۰۷
"برقرارى مجدد رابطه بين ايران و كانادا" و " بازگشايى سفارتخانه هاى دو كشور". اينها دوتا شعار هستند كه هر دو كشور ماههاست كه سر مى دهند اما اقدام عملى را شاهد نبوديم. (3682234) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۴ ۱۳:۳۱:۰۰
چون یک سفارت جدید برای بالا رفتن از دیوار ان داریم! (3682266) (alef-3)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۴ ۱۳:۳۱:۰۸
ما باید با همه دنیا تعامل داشته باشیم نه اینکه در حالت انزوا قرار بگیریم، امیدواریم با برجام بتونیم حداقل توسعه اقتصادی دست پیدا کنیم (3682267) (alef-3)
 
Sweden
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۱۹:۱۸:۱۹
به یان خاطر که منکرین سودمند بودن برجام هم درک کنند که راه برجام راه تعامل با کشورهای دیگر هست (3686321) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.