توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 416670
اسناد سری که «پومپئو» و «فلین» قرار است در مورد ایران افشا کنند چیست؟
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۴۱
دو تن از مقاماتی که قرار است در دولت دونالد ترامپ مسئولیت های اساسی را بر عهده بگیرند، جزو مقامات آمریکایی هستن که پیش از این هر دو از منتقدان برجام بوده و به اتخاذ مواضع تند و تیز بر علیه جمهوری اسلامی ایران و سیاست های آن مشهور بوده اند. اکنون هم پومپئو و هم فلین قرار است به گفته خود تعدادی سند سری در مورد ایران را افشا کنند که میتوان این اقدام را مقدمه ای برای سیاست های سخت دولت ترامپ علیه ایران قلمداد کرد.

به گزارش تابناک در تابستان سال 2015 مایک پومپئو به همراه سناتور تام کاتن از مقر آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین بازدید کردند که طی آن ادعا کردند که به دو نسخه ضمیمه سری از توافق هسته ای غرب با ایران دست یافته اند. آنگونه که ادعا شده است این دو ضمیمه سری از سوی دولت باراک اوباما به کنگره ارائه نشده است و جان کری در مورد آنها اظهار بی اطلاعی نموده است.

این دو سند که گفته میشود یکی از آنها مربوط به بازدید آژانس از تاسیسات پارچین است و دیگری مربوط به عدم پاسخ گویی ایران به سوالات مربوط به جنبه های احتمالی نظامی برنامه هسته ای، اکنون از سوی پومپئو به عنوان دستاویزی برای انتقاد از دولت باراک اوباما برای توافق هسته ای قرار گرفته است با حضور او در پست ریاست CIA میتواند جنبه های جدی تری نیز به خود بگیرد.
اسناد سری که «پومپئو» و «فلین» قرار است در مورد ایران افشا کنند چیست؟ 
این مسائل همراه شده است با گزارش چندی قبل موسسه Institute for Science and International Security به سرپرستی دیوید آلبرایت و آندره‌آ استریکر که در آن ادعا شده است گزارش های آژانس در مورد فعالیت های هسته ای ایران به قدری مبهم است که احتمال وجود فعالیت های مشکوک از سوی ایران را تقویت میکند. این موضوع اکنون میتواند دستاویزی برای پومپئو و CIA باشد تا اقدام به بازرسی های جداگانه و کسب اطلاعات در مورد برنامه هسته ای ایران کند. بازرسی نهادی که رئیس آینده آن چندان دل خوشی از ایران و توافق هسته ای ندارد.

این مساله در حالی است که برای چندین سال گذشته جمهوری خواهان و محافظه کاران آمریکایی همواره اوباما و دولت وی را متهم به مخفی نگاه داشتن برخی اطلاعات سری در مورد ایران کرده اند تا مانع از برانگیخته شدن مخالفت ها با توافق هسته ای و مصالحه با ایران شوند.
در همین راستا مایک فلین که پست مشاور امنیت ملی در دولت ترامپ به وی پیشنهاد شده است از دیگر مقامات است که به گفته خود در پی افشای برخی از اسناد در باره ایران که توسط اوباما مخفی نگاه داشته شده بود است.

گفته میشود که مایک فلین در سال 2011 سرپرستی تیم تحقیقاتی را در دفتر اطلاعات ملی آمریکا بر عهده داشته است که طی پژوهش های خود موفق به کشف اطلاعات بسیار ارزشمندی شده اند که در خلال ماموریت قتل بن لادن به دست آمده است. گفته شده که تنها بخش اندکی از این اطلاعات بدست آمده در خلال عملیات توسط دولت اوباما و آن هم به شکل انتخابی منتشر شده است.

برای مثال فلین ادعا کرده است که برخی از این اطلاعات نشان میدهد که بین ایران و القاعده ارتباط نزدیکتر از آن چه قبلا تصور میشده است وجود دارد. وی در کتابی که به همراهی مایکل لدین نوشته است ادعا میکند که یکی از نامه های بدست آمده در این عملیات نشان میدهد که ایران با القاعده برای ساخت سلاح های شیمیایی همکاری کرده است.
اسناد سری که «پومپئو» و «فلین» قرار است در مورد ایران افشا کنند چیست؟ 
 
تمام آنچه از این ادعاها به دست می آید این است که شخصیت های احتمالی جدی در دولت دونالد ترامپ که سابقه نومحافظه کاری آنها پیش از این نیز نشان دهنده مواضع سخت آنها در قبال ایران بوده است، در پی مقدمه چینی هایی برای از بین بردن میراث دولت اوباما برای توافق و تنش زدایی با ایران هستند.

البته ابن تلاش ها نکته جدیدی در پی ندارد و برای مثال فلین در همین کتاب ادعا کرده بود: واقعیت این است که ما سال‌ها است شاهد حمایت‌های گسترده تهران از القاعده هستیم. ایران محور جابه‌جایی فرامین بن لادن و کنترل آنچه که القاعده در عراق انجام می‌داد، بود. ما فهمیده بودیم که سرکرده القاعده در ایران مخفی شده است. آنها این روابط (حسنه) را با هم دارند که به ایدوئولوژی افراطی آنها بازمی‌گردد. همان افراط‌گرایی که ما با آن مواجه هستیم.

پوچی این ادعاها بعدها توسط واقعیت های تجربی و سیاسی اثبات شد اما آنچه اکنون مجددا منجر به مطرح شدن آنها است، این است که همان مقاماتی که سابقه خصومت و دشمنی آنها با ایران و سیاست های دولت اوباما در قبال ایران مشخص شده بود، احتمالا عهده دار مسئولیت های بزرگ و مهمی در دولت دونالد ترامپ خواهند بود.
 
کلمات کلیدی : مایک فلین ، مایک پومپئو ، ایران ، توافق هسته ای
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.