نظر منتشر شده
۶۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 336372
شکست اصولگراها در غیبت جانفداها
محسن مهدیان، 14 اسفند 94
تاریخ انتشار : جمعه ۱۴ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۰۶:۳۰
در هر انتخاباتی دو گروه آرا داریم. "رای غیرمستعد" و "رای مستعد". رای غیرمستعد همان "رای مخالف" است که تکلیفش روشن است. اما هر نامزدی تلاش می کند آرای مستعد را به سبد رای خودش اضافه کند. رای مستعد چند بخش است. یکی آرای "موافق پایدار"، دیگری آرای "موافق ناپایدار" و سومی نیز "آرای خاکستری". نامزدی موفق است که بتواند سهم بیشتری از این سه گروه رای داشته باشد.

اما چه کسی قدرت جمع آوری و جذب این سه دسته رای مستعد را دارد؟ "آرای پرقدرت". آرای پر قدرت چیست؟ رای پر قدرت، رای طرفداران متعصب است که بجز رای خودشان، تلاش می کنند دیگر آرای مستعد را نیز جمع آوری کنند. این رای پر قدرت نزد طرفدران با انگیزه و متعصب است که نامشان "جانفدا" است.

چه چیز جانفدا می سازد؟ اول گفتمان و بعد هم رهبری کاریزما.

جریان اصلاحات گفتمان یکدستی پیدا کرده است. خاصه به حسب نزدیکی به کارگزاران، نظام گفتمانی یافته است. در اقتصاد و سیاست و فرهنگ؛ لیبرالیسم و عرفی گرایی.

از جهت رهبری کاریزما نیز "قدرت غیر رسمی ای" دارد که همین در "سایه بودنش،" عامل کاریزما شده است. محدودیت های بیشتر برای وی، قدرت کاریزمایی اش را بیشتر هم می سازد.
اما این وضعیت برای جریان اصولگرا به چه نحو است؟

جریان اصولگرا در هر انتخاباتی دو راه پیش رو دارد. یک رقابت داخلی. دو ائتلاف.
رقابت داخلی که سرنوشتش معلوم است. می شود انتخابات ریاست جمهوری. می ماند وحدت. اصولگراها تا هفته گذشته فکر می کردند، علت شکست شان در انتخابات ریاست جمهوری، تنها نداشتن وحدت است. امروز متوجه شدند ماجرا وحدت هم نیست. سرنوشت وحدت هم می شود انتخابات مجلس دهم. بنابراین تصمیم گیری "دو سر باخت" و حرکت در "کوچه بن بست" است.

اما چرا با گزینه وحدت شکست خوردند؟ علت در "غیبت جان فداها" هست. اصولگراها برای اولین بار یک وحدت حداکثری داشتند اما برای اولین بار هم بود که جان فدا نداشتند.

جانفداها در شرایط وحدت حذف می شوند و این همان اشکال اصلی به وحدت های صوری است که بزرگان اصولگرا بدان توجه نکردند.

اصولگراها تصور کردند واژه اصولگرایی یعنی گفتمان یکسان. حال آنکه اصولگرایی تعبیری مبهم و کلی است و در درون خود خرده گفتمان هایی دارد که قابل جمع شدن با هم نیستند و با وحدت های یک شبه، گفتمان یکدست نمی شوند و بنابراین جانفداها که صرفا گفتمانی شکل می گیرند از بین می روند.

همه شاهد بودند که طرفداران لیست زرد حتا توان پاسخگویی به شبهات مربوط به این لیست را نداشتند. طرفدارن دوآتشه هم در خلوت می نالیدند. این مهمترین عامل برای از بین رفتن جانفدایی است. به همین سبب مجبور بودند بجای پاسخ به شبهات مربوط به لیست، دشمن و رقیب را درشت نمایی کنند که این نیز در این دور از انتخابات میسر نبود. چون رقیب با لیست سفید و بی حاشیه آمده بود.

از طرفی در شرایط وحدت های شب انتخاباتی، رهبری کاریزما نیز از بین خواهد رفت و جمع شورایی نمی تواند حکم کاریزما برای بدنه داشته باشد. نتیجه این می شود که اصولگراها نمی توانند کمترین توفیقی در جلب آرای مستعد یعنی آرای ناپایدار و خاکستری داشته باشند.

به همین دلیل است که گفته می شد وحدت واقعی از بدنه به راس منتقل می شود نه از راس به بدنه. آرای گفتمانی در صورت وحدت رووس و در بهترین حالت؛ به "تمکین بدنه" منجر می شود اما این تمکین، انگیزه کش است و جانفدا ها را از بین می برد.

با این توصیف اصولگرها در آینده نیز در برزخ تصمیم گیری قرار خواهند داشت. رقابت کنند می شود انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و ائتلاف کنند می شود انتخابات مجلس دهم.

اما راه حل چیست؟ وحدت از پایین به بالا؛ از بدنه به راس. و البته که این کار برای شب انتخابات نیست. از امروز باید همت کرد. زحمت دارد و تلاش دلسوزانه می طلبد.

به چه نحو می تواند خرده گفتمان های اصولگرایی را یکی کرد؟ ایستادن در فصل مشترک های اصولگرایی. این فصل مشترک ها چیست؟ یکی از مهمترین ها و شاید هم تنها ترین آن خدمت به مردم است. کیسه بدوش بگیرند و راه بیافتند بین مردم.
 
کلمات کلیدی : انتخابات مجلس+لیست اصولگرایان+نتایج انتخابات
 
الف خوان
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۰۶:۴۸:۴۷
به نظرم من اما دوقطبی کردن بی فایده اصولگرایان و تخریب بی مورد و تکراری دولت باعث شد حامیان اصلاحات به میدان بیایند و رای بدهند
قبول داشته باشیم برخی دوستان بی جهت دوقطبی سازی کردند.
خیلی ها همینگونه رای می دادند ازجبهه اصولگرایی نیازی به تهییج کردنشان نبود، این اقدام باعث به صحنه آمدن طرف مقابل شد
البته حرف شما رو به عنوان اینکه جنفدا نبود قبول دارم
آقای توکلی تکرار می کنم که بسیار شما رو قبول دارم و علت رای نیاوردن شما، اظهارات بی انصافانه دوستان شما(برخیشون) و بی توجهی سایت شما به مخاطبان اصلاح طلبتون بود. (3585666) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۹:۴۰:۴۵
موافقم
متاسفانه آقای توکلی رو خیلی از اصلاح طلبان واقعی قبول داشتند به خاطر آزادگی خودش (3586389) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۰۶:۵۳:۱۰
جناب مهدبان ممنون از مقاله ولی باور کنید اصول گرایان ایندفعه اگر بهترین لیست رو هم می دادند رای نمی آوردن چون رای مردم سلبی بود. اصول گرایان باید از دوستشون مطهری یاد بگیرند و به آزادیها مدنی احترام بگذارند شاید رای بیارن. تنها حالتی که میتونستن رای بیارن شرکت کم مردم بود تازه 50 درصد تهرانیها شرکت نکردند و تحریمیها معمولا طرف اصلاح طلبها هستن. به هر شکل تحلیل غلط منجر به اشتباه بعدی خواهد شد. اصول گرایان آزاد اندیش باشن من اولین نفری خواهم بود که بهشون رای میدم. این به این معنی نیست که اصول و مرام خودشون رو نادیده بگیرن هرگز. بلکه فقط به اصول و مرام دیگران احترام بگذارند. یه راه دیگه هم دارن که رای بیارن که توصیه نمیکنم..اینقدر جلو مجلس و دولت سنگ بندازن که دولت نتونه وعده های رو عملی کنه و مردم دفعه بعد کمتر شرکت کنند و رای بیارن. البته این به ضررشان در دراز مدت تموم میشه چون توی ذهن مردم برای همیشه این ایستادگی در مقابل رای مردم میمونه.. (3585672) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۰۸:۰۱:۲۶
مردم از برخی اقدامات و بعضا خودخدابینی اصولگرایان به تنگ آمده بودند.برخی نمایندگان . برخی روحانیانی که بی پروا تهمت میزدندوبه شعور مردم توهین میکنند.مداحانی که درتصمیمات کلان سیاسی دخالت واظهار نظر میکنند.ونیزبدعت های مذهبی (3585725) (alef-13)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۰ ۰۲:۰۴:۰۳
هیچ اتفاق هولناکی نیوفتاده
چون آرای نفر اول و نفر سی و یکم را که ببینی خیلی تفاوت فاحشی ملاحضه نمیشود.
در درجه دوم این برای مردم تهران یک ضعف محسوب میشود که سرنوشت شهروکشورشان را
بدست افراد بیتجربه و تازه کار بدهند و گروهی و جانفدا بخاطر یکنفر به سی نفر رأی دهند
سوما،
بلافاصله بعداز سی نفر اول لیست سی نفره گروه مقابل رأی آورده است که نشان از مقبولیت
نسبی در بین مردم تهران دارند.
وآخر هم،
اینکه چرا حتی نویسندگان مقاله هم باورشان شده ایران فقط تهران است ،
چرا دقت نمکنیم که تهران شهر مصرف کننده است و هیچگاه در هیچ جای دنیا رجل سیاسی را با ملاک مصرف کننده مشخص نمیکنند . (3596898) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۰۹:۰۵:۰۰
تحلیل جالبی بود
من خودم دلم میخواست به دکتر وحید دستجردی رای بدم چون وزارتش خیلی بهتر از وزیر فعلی بود.اما چون قرار بر لیستی بود مجبور شدم بهش رای ندم.
در واقع به خاطر درخواست همون قدرت غیر رسمی که گفتین و به شدت قبولش دارن اکثر مردم.
شاید چون خاطرات خوشی از دوران اون رییس جمهور مذکور داشتم بهش ایمان داشتم و بهش پایبند موندم. (3585770) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۰۹:۵۹:۵۶
جناب مهدیان
اصول گرایان به دلایل زیر شکست خوردند نه نداشتن کاریزما و رهبری:
1. برخی اصولگرایان اصولا اصول گرا نیستند و در واقع درست تر آن است که آنها را محافظه کاران، یا مصلحت گرایان نامید. خصوصاً که رفتارهایشان مبتنی بر اصولی که از ان دم می زنند نیست.
2. برخی اصول گرایان اساسا به رای مردم اعتقادی ندارند و صرفاً به آن به صورت ظاهری و تزیینی می نگرند. در نظر برخی از آنها هم رای مردم در بهترین شرایط سبب کشف می شود.
3. برخی اصولگرایان مردم را مکلف می خواهند و البته نگاهشان هم همین تکلیف مداری مردم است. مردم مکلفند در انتخابات شرکت کنند، و....در صورتی که امروز عموم ایرانیان به شرکت در انتخابات به عنوان یک حق می نگرند.
4. برخی در تفکر اصول گرایی خصوصاً با آن چه در عرصه عمل سیاسی دیده می شود با تفکر عموم مردم فاصله دارد. به همین دلیل رای اصولگرایان در بهترین حالت در کل کشور همان رای تهران است. این درصد هیچ شانسی برای حضور در عرصه قدرت به اصول گرایان نمی دهد. به همین زمانی اصول گرایان در انتخاباتهای مختلف پیروز میدان بوده است که مشارکت سیاسی در کل کشور کم بوده است.
بنابراین دوست عزیز بازی کردن با این واژه های گفتمان و خرده گفتار و ... راه چاره نیست. راه چاره در اصلاحاتی اساسی در تفکر اصول گرایی است و لاغیر. (3585795) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۲۱:۳۰:۰۵
من متوجه ابن قضیه وحدت و گفتمان و جانفدا نمی شوم اصولگراها مثلا در تهران همیشه همینقدر رای داشتند. حتی کمتر. دلیل انتخاب شدنشون در سری های پیش عدم شرکت طیف وسیعی از مردم بود. به جای این تحلیل های خوشبینانه و در خلا و گذاشتن شکست به پای جانفدا و این حرفها. دفعه بعد رسما همه را رد صلاحیت کنید جز سی نفر. باور کنید بدون یک جانفدا رای می آودید. (3586536) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۰:۵۶:۲۵
حالا شماها با این تفاسیر و صغری کبری کردن ها میخواین خودتونو گول بزنین مشکلی نیست
ولی از دید من بدون هیچ تحلیل و بحثی دلیل شکست اصولگرادها فقط یه چیزه اونم دور بودن از تفکرات مردمه همین وبس کار به جایی رسیده که با اون همه رد صلاحیت هم رای نیاوردن
یه مثال میزنم که بهتر بدونین مشکل اسم اصولگرا بودنه ونه حتی الزاما اصولگرایی
اگه اقای جلالی که اصولگراس تو لیست اصولگراها بود باز رای میاورد یا همینطور اقای نعمتی؟
من اصلاح طلبم به اونا نقد هم دارم به اصولگراها هم نقد تندتر دارم ولی در کل اصلاح طلبها را بیشتر مدافع مردم میدونم تا اصولگراها پس به لیست اصلاح طلبها اعتماد میکنم هرچند چندتا اصولگرا هم داشته باشه
به شما اصولگراها هم یه توصیه میکنم از زاویه یه هموطن
بیایید بیشتر به منافع مردم فکر کنید نه نظام
مردم ها نظامها و حکومتها رو میسازن نه نظامها مردم رو
جالبه نسل جوون تربیت شده نظام جمهوری اسلامی تفکری غیراز تفکر
تبلیغی داره این جان کلام منه
امیدوارم الف منتشر کنه چون کامنت من نیاز به سانسور نداره مگه اینکه با اصولگرایی و ........ (3585851) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۰:۵۹:۱۲
در زندگی گاهی اوقات پیش می آید که آدم واقعیت ناب را میداند ولی چون ته دلش چیز دیگری میخواهد دلایلی برای خودش جور میکند تا خلاف آن را حداقل به خودش ثابت کند .

مشکل جریانی که نام خودرا به اصطلاح اصولگرا نامیده فراتر از این حرفهاست و خودشان هم این را میدانند ولی دوست ندارند قبول کنند . (3585855) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۱:۰۵:۴۲
تحلیل جالبی بود! وقتی صحبت از تحلیل منطقی باشد هر کسی لذت می برد! اما مقاله های شعاری و احساسی فقط باعث عکس العمل منفی می شود. (3585861) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۱:۰۹:۲۸
چی میگی برادر بالا به پایین یا پایین به بالا. این حرف ها چیه قلمبه سلمبه می گی. مردم طبق خواسته ها و دغدغه هاشون رای دادن و اصولگرایان در چند سالی که همه چیز دستشون بود نتونستن کار خاصی برای مردم انجام بدن حالا به اصلاح طلب ها این شانس داده شد که خودی نشون بدن. (3585867) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۱:۰۹:۳۵
مردم عوض می شوند و نمی توان جلوی تفکر افراد را گرفت. جامعه سنتی تفکرات خودش را داشت و جامعه جدید تفکرات خود را دارد. بهتر است مقالاتی بنویسید که بگوید "اصول گرایی" چیست و هدفش چیست! (3585868) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۱:۲۶:۱۵
مقاله ارزشمند بود ولی در نتیجه گیری به بیراهه زده است. فهم اینکه چرا اکثریت مردم را چه وحدت کنیم چه نکنیم را همراه خود نداریم برمی گردد به عملکرد جناح ما و بزرگان جناح ما. در طی سالهای گذشته جناح ما حاکم بلاامنازع بوده و مردم عملکرد را دیده و راضی نیستند. نتیجه اینکه حتی با حربه رد صلاحیت هم نمی توان اکثر کرسی های مجلس را تصاحب کرد پس درک نیاز مردم و تمکین به خواسته های آنان و پیروی از آن بجای کشیدن مردم بدنبال خواسته های جناح خود بهترین تصمیمی است که هم برای اصولگرایان مفید است و هم برای مردم و مملکت!! (3585887) (alef-13)
 
اصولگرا
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۱:۳۳:۲۲
به نظرم انتظارمان خيلي بالا رفته. ما ١٢ سال مجلس را داشتيم. يعني بعد از ١٢ سال نوبت تغيير نيست؟ اينقدر خودمان را متهم نكنيم. اصلاح طلبان به محض دسترسي به قدرت به طور طبيعي دچار ريزش مي شوند. بهتر است خودمان را براي آن موقع آماده كنيم. (3585899) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۱:۳۷:۳۶
عیب اصول گرایان در این است که می خواهند با خوار و محدود کردن حریف به عزت دست یابند ولی این امر موجبات بروز لج اجتماعی می شود. از حق نگذریم تنها عاملی که اصول گرایان را به زمین زد دو عامل بود: اول حمایت غیر منطقی و جانبدارانه آنان از احمدی نژاد در سالهای ریاست جمهوری وی بود و دوم جدا نکردن خط خود از جبهه پایداری که بیشترین لطمه را همین عامل به آنان زد و مردم بین اصول گرایان ناب و پایداری تفاوتی قایل نشدند (3585903) (alef-13)
 
حقیقت جو
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۱:۵۲:۳۹
لطفا سرتان را درون برف خارج کنید
تفسیرهای اشتباه از رای نیاوردن اصولگراها انها را به اشتباه می اندازد
مردم انها و ساستهای تندروانه انها در بعد ازادی های داخلی و روابط خارجی را نمی خواهند فقط همین
وقتی درمشارکت 45 درصدی مردم باز هم رای نمی اورید یعنی پایگاه اجتماعی شما کمتر از 12 درصد است. (3585924) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۲۱:۲۹:۲۴
اصلاح طلبان مجبور بوده اند معتدل باشند اگر اصولگرایان نیز به تفکر اعتدالی آقای روحانی روی بیاورند و هر دو جناح روزهای خوبی خواهند داشت (3586534) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۲:۰۳:۲۴
اصولگرا اگر رای نیاورد به خاطر کارنامه بدش در نادیده گرفتن حرف و حقوق ملت و پشتیبانی چشم و گوش بسته از احمدی نژاد بود و بس.

انتخابات ریاست جمهوری و این انتخابات ثابت کرد که دلخواه مردم چیست و این همان چیزی است که جریان اصول گرا سالهاست برخلاف آن عمل میکند (3585937) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۲۱:۱۲:۴۵
ولی همه یارای احمدی نژادتو شهرستانها رای اوردن (3586511) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۲:۰۹:۴۳
خیلی پیچیده فکر میکند, فقط لازم است با مردم صادق باشید و درست کار کنید همین (3585944) (alef-13)
 
پیام من را برسانید به دست آقای توکلی
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۲:۱۱:۰۴
به جای نشنیدن و چشم بستن و سانسور کردن ، حداقل در دل خود ببینید
باور کنید صدای شما به گوش من خیلی خوب می رسد ای کاش صدای من هم به گوش تان می رسید

هموطن اصولگرا من دشمن تو نیستم ، من انگلیسی نیستم ، من فتنه گر و خاشاک نیستم ، اما بی انصافی نکن و یک بار حرف من را هم ببین .
در سال 92 روحانی از طرف چه کسانی برگزیده شد .
چند در صد رای ندادند ،
در انتخابات مجلس رقیب شما چقدر رد صلاحیت داشت
صدا و سیما طرف چه کسی بود
چقدر از افراد رقیب شما در زندان و حصر به سر می برند
آیا کسی از افراد تاثیر گذار شما ممنوع التصویر هستند .
آیا تریبون نماز جمعه غیر مستقیم شاید هم مستقیم از شما دفاع نکرد .
قبل از انتخابات به چند جلسه سخنرانی رقیب تان حمله شد
اما فرد تاثیر گذار ما دو دقیقه تکرار می کنم دوقیقه در یک پیام ویدیویی پیام داد اما تاثیر آن خیلی بیشتر بود از از ساعتها برنامه صدا و سیما ، مقالات کیهان و فارس و الف ، تریبون های نماز جمعه و .......
(( من را سانسور کن هموطن اصولگرا اما شاید روزی برسد که همفکران من دیگر انتخابات را تحریم نکنند ، نسل های جدید هم با قضاوت در این همه سانسور ، رد صلاحیت و حوادث سال 88 به پای صندوق های رای بروند )) (3585945) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۹:۲۶:۲۸
همه تریبونا که دست اصولگرایان بود و هست و یه خبر که بی بی سی در مورد انتخابات داد رو هم چماق کردن زدن توی سر رای دهنده ها یعنی دوستان اصولگرا همه ترویبونهای داخل رو که دارن اون که به کنار معتقدن رادیو تلویزیون های خارج هم حق ندارن از جناحی طرفداری کنن اگر هم چیزی گفتن ما علیه جناح رقیب ازش استفاده می کنیم!! (3586367) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۲:۱۵:۵۴
با عرض سلام و احترام
بنده در این یک هفته ای که از انتخابات گذشته تا حالا یک دونه تحلیل از دلایل شکست اصولگرایان حداقل در حوزه تهران ندیدم این همه انرژی که دوستان قبل انتخابات روی بحث های مختلف گذاشته بودند و مقاله میدادن(نظیر بحث توطئه انگلیس و...)اگر یک درصدش رو بعد انتخابات گذاشته بودن الان یه مقاله منتشر شده بود همه چیزی که بنده دیدم فقط بحث دوستان اصولگرا بود که مردم تهران مشکل داشتن و ما مشکل نداشتیم این مقاله هم از دید من تحلیل نبود بیشتر تحلیل انحرافی بود
قول دادین نظر فاقد توهین رو منتشر کنید اینم نظر محترمانه (3585951) (alef-13)
 
ابوالفضل
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۲:۲۸:۰۵
هزار تحلیل مختلف طی این چند روز نوشته شده است در مورد شکست اصولگرایان.
اما نکته ای که کمتر در مورد آن صحبت شده است، آنست که نگرش مردم نسبت به اصولگراها عوض شده است و مردم دیگر، انها را راست و صادق در گفتار و نیتشان نمی دانند. حالا بیایید بگوئید، وحدت نداشتیم، درست وحدت نداشتیم، جانفدا نداشتیم، کاریزما نداشتیم. مردم اصوالگراها و یا حداقل طیف وسیعی از آنها که در انتخاب نیز کاندید شده بودند را بیشتر اصول نما می دانند تا اصولگرا. برای تغییر این طرز فکر مردم، آقایان باید تلاش کنند. و من الله توفیق (3585966) (alef-13)
 
رضایی
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۳:۱۵:۲۸
نه جانم نه عزیزم . واجب ترین چیز برای اصولگرایان بازگشت به صداقت و شفافیت و راستی و درستی هست . و این میسر نمی شود مگر اینکه قدرت را اصل ندانید بلکه ارزشها را واقعا اصل بدانید !! (3586005) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۴:۲۶:۱۵
اگر منظورت اين است كه خاتمي به واسطه محدوديتها و حمله هايي كه به او ميشود محبوبيت دارد اشتباه ميكني. او به دليل ادب، اخلاق، پاكي و توجه به ازادي مورد توجه مردم است. (3586076) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۴:۳۲:۰۵
اراي ناپايدار و خاكستري هرگز به سوي اصولگرايان نميروند. اصولگرايان طرفداران ثابتي دارند كه هميشه و تحت هر شرايطي به انها راي ميدهند به همين دليل است كه وقتي مشاركت كم ميشود اصولگرايان راي مي اورند مثل انتخابات شوراي شهر دوم در تهران كه مشاركت دوازده درصد بود و ابادگران راي اورد (3586080) (alef-13)
 
امید
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۴:۴۶:۳۴
واقعا" تحلیل خیلی عالی بود جای چنین تحلیلهایی به شدت در رسانه ها بخصوص صدا و سیما خالیست (3586102) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۴:۵۰:۲۹
جالب است که خود شما هم ناخواسته "کریزمای در سایه" را با نبردن نام او تقویت میکنی‌. (3586109) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۵:۴۵:۳۴
"این فصل مشترک ها چیست؟ یکی از مهمترین ها و شاید هم تنها ترین آن خدمت به مردم است."

شما انقلابی هستین، نه دیپلمات.
یعنی اگه شرایط انقلابی اقتضا کرد، مردم یه وعده غذا بخورن، مرغ نخورن و...
خدمت به مردم شعاری ـه که صرفا داده میشه از طرف شما.
حال اگه میخواین توفیقی پیدا کنید، باید برگردین به این سطح و موضع و تکلیف خودتون رو روشن کنید، وگرنه سری بعد هم (اگه دوپینگی در کار نباشه!) باز هم یه استدلال غیر دقیق دیگه باید به کار برده شه برای عدم کامیابی. (3586150) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۲۰:۴۱:۰۳
واقعیت اینه که بخشی از جامعه سنتی تر هستند و بخشی مدرن تر. اگه شرایط برابر باشه، هردو میتونن رای حدود نصفی از جامعه رو بدست بیارن. ولی با این ردصلاحیتها اصولگرایان در نزد اکثریت مردم جایگاه خوبی ندارند. (3586460) (alef-13)
 
ا.ر
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۵:۵۱:۲۲
آرای اصولگراها تعداد نسبتا ثابت و مشخصی دارد. آرای مستعد معمولا به صندوق اصلاح طلبها ریخته میشود. پس جانفدایی هم در مورد اصولگراها محلی از اعراب ندارد. (3586157) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۶:۵۳:۴۳
گفتمان او موضع قدرت با ملت فصل مشترك مثلا اصولگرايان (3586222) (alef-13)
 
محمد علی
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۲۲:۰۲:۲۶
یه کمی کمتر فنی صحبت کن ما هم متوجه بشیم. بابا تو دیگه کی هستی؟. (3586589) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۷:۲۳:۲۹
تحلیل درستی بود (3586242) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۷:۳۲:۲۷
من واقعا متعجبم که چرا و چرا اصولگرایان هییییییییییچ وقت نمیخوان علت شکست هاشون رو در خودشون جستوجو کنن ، نه در عوامل بیرونی و متهم کردن این و آن؟
اخه ببینید شما چه کردید که مردم از شما رویگردانن؟ (3586244) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۷:۴۰:۴۸
دایره اصول گرایتون رو اینقدر تنگ کردید که جای خودتونم تنگ شده / (3586253) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۸:۲۰:۱۹
متأسفانه تحلیل ایشان نیز فارغ از واقعیت روی زمین است. مهمترین علت رویگردانی قشر متوسط شهری و نخبگان کشور از جریان اصولگرایی, همانا عملکرد برخی از افراد این جریان در سالهای گذشته است!! جلوتر از بقیه حرکت کردن! بداخلاقی توسط برخی! جنجال آفرینی! خود بینی! تلاش برای حذف رقباء! تهمت و برچسب زدن به السابقون نظام! بی اعتباری رأی مردم در نزد برخی حضرات منتسب به اصولگرایی! و......
در انتها شلیک نهایی به پیکر اصولگرایی را محمود احمدینژاد داشت!!!!! (3586290) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۸:۴۴:۴۷
اینو خوب اومدین.محدودیت بیشتررهبردارای کاریزما..محبوبیت وقدرت بیشتراون (3586315) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۹:۰۳:۵۵
من كه نفهميدم چي گفتي ولي به عنوان يك رأي دهنده اگر أصول گرا ها منش خود را در حذف رقيب تغيير دهند و اجازه دهند همه بأهم در رقابت شركت كنند رأي من را خواهند داشت. چون من كشوري چند صدايي مي خواهم كه در اين صورت است كه فساد ها كمتر مي شود. (3586340) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۲۱:۳۵:۴۸
خوشبختم دوست عزیز من به جریان اصلاحات فقط به این دلیل رای دادم تا در مقابل اصولگرایان قرار بگیرند مگر نه من عاشق هیچ جناحی نیستم البته اصلاحات در زمینه های مختلف کارنامه خوبی دارد ولی اصولگرایان خودشان به دست احمدی نژاد ضربه ای به خود زدند که جبرانش ... (3586545) (alef-13)
 
مریم
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۹:۰۵:۵۹
تحلیل خردمندانه ی نیمه کاره ای شد و با یک شعار « اصولگرایانه» که فقط جنبه حرف و تبلیغات بی سرانجام دارد پایان گرفت (3586343) (alef-13)
 
سلیمی
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۹:۲۴:۴۹
اصولگرایان باید با مردم صادق باشند. موضع خود را مشخص کنند. حق را بگویند هرچند به ضررشان باشد. مثلا باید در موضوع قاضی پور محکم وارد شوند و سخنان موهن او را محکوم کنند و طبق قانون با او رفتار کنند. (3586366) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۹:۲۷:۲۰
اصولگراها دوتا مشکل اساسی دارن. 1. گفتمانشون مورد اقبال جامعه نیست. 2. یه رهبر قاطع که مورد قبول همه باشه ندارن (3586369) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۲۱:۰۱:۱۸
3. برنامه ندارن فقط شعارهای کلی میدن 4. تکلیف وضعیت عجیب دوران 84 تا 92 رو هنوز مشخص نکردن و موضع مشخصی نگرفتن 5-نکلیفشون کلا با مسائل اساسی مشخص نیست مثلا در برنامه هسته ای موضعی ندارن در مورد برجام موضع ندارن در مورد هدفمندی و...کلا هیچ موضعی ندارن فقط منتظرن که جناح رقیب یک کاری بکنه میگن کارشون اشتباه بوده ولی موضع خودش رو بیان نمیکنه
6. افراد متخصصی که بتونن در زمینه اقتصاد یا سیاست خارجی مارهرانه عمل کنن ندارن
بنابراین از دید من
1-موضع مشخص در مورد مسائل مختلف ندارن
2-برنامه ندارن
3- ادمش رو هم ندارن
و یک کار بدی که میکنن اینه که از طریق تخریب رقیب سعی دارن رای جمع کنن که دیگه جواب نمیده (3586494) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۹:۳۰:۴۰
و البته نگاهی به جامعه مدنی و مردم (3586373) (alef-13)
 
کاظم
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۲۱:۰۰:۵۹
اصولگرایان وقتی شکست خوردند که رهبر کاریزماتیکی مثل ناطق نوری را ارزان به احمدی نژاد فروختند. یادتان هست سال 88 وقتی احمدی نژاد به آقای ناطق تهمت زد پشتش را خالی کردید و امروز که به ایشان احتیاج دارید ایشان به سردی با شما برخورد می کنند. (3586493) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۲۱:۰۴:۳۰
دوست عزیز اصولگرایی در این سالها حامل پیام های آنچنان مناسبی به جامعه نبوده
اولین مشکل شما این تفکر است که ارای حریف پایگاه لیبرال دارد
2- شما متداوما در تلاش بوده اید اصول مردم را مصادره کرده و از ان سواستفاده کنید .
3- مصادره اصول مردم انهم در شرایطی که هر نوع گفتمانی را به شکل عجیبی با نادیده انگاشتن ضللم گریزی مردم ضالمانه به رقیب نسبت دادید
4- دست پای حریف را بسته و الباقی را رد صلاحیت کردید و در همین حال چنان رفتار کردید که نه تنها حامی رویکرد حاکمیت در این کار میباشید بلکه خود را شریک و بازوی اجرایی این تار و مار کردن و دست و پا بستن نشان دادید. 5-توجه داشته باشید جامعه قسم یاد نکرده به صورت متداوم شریک کسی باقی بماند اگر اندکی شما قدم به سمت مردم بردارید همین اقایان اصلاح طلب توان کم کردن فاصله را شاید نداشته باشند .
6- نگاهی بی لیست مقابل بکنید متوجه میشوید مردم به جلالی رای داده اند و به مطهری هم همینطور مواضع انان در مورد حصر فاصله ای نجومی دارد زیرا مرم مواضع جلالی را نادیده انگاشتن او را جذب کردند چون خرد جمعی هوشمند است
7- قیم معابی سیاست مداران در ایران عامل خستگی و رویگردانی از اصولگرایی شده مردم نوکری را باور کنند یا سروری را شما رنگ قدرت را برخود زده اید پس مسیولیت تخریب هایی که صاحبان قدرت ایجادکردند با شما میدانند
8- فراموش نکنید پیام خاتمی معجزه نکرده ولی تاثیر داشته زیرا مظلوم واقع شد
-10 سازماندهی سلیقه مردم ممکن نیست شما روی ارای سازماندهی شده حساب کردید بیشترین زیان را اتفاقا جانفدا ها به شما زدند زیرا بد دفاع کردند و منافعی تعریف شده را برای خود قایل بودند و این نزد مردم تعبیر به سواستفاده از رایشان شده ایا حمله کردن به کسانی که حامل پیامی چون برداشتن بار تحریم و زجر و عذاب ناشی از خسارات ان را داشتند نتیجه ای جز این باید میداد؟
11- همه مردم به اصلاح طلبان رای ندادند بخشی میخواستند مانع ورود دیگران شوند و این انگیزه بسیار قدرتمندی بود حال تصور کنید که اصولگرایان دقیقا مقابل تمایل مردم تلاش کردند ایا منطقی است مردم منتظر ورود احمدی نزاد دیگری میماندن و سکوت میکردند ؟
12- اصول گرایان حتی به روحانی که تا دو سال پیش از جنس خودشان بود رحم نکردند و این نزد مردم پیامی داشت حامل این نکته که هر شخصی متمایل به مردم باشد شما اورا هدف قرار میدهید نزد مردم اینکار تضاد منافع اصولگرایان با جامعه را اشکار کرد شما همان را میخواهید که مردم نمیخواهند !
13- باید عمیق تر فکر کنید شاید برخی از اصول را باید به روز کرد پافشاری بر اصل جلوه دادن هر متغیری تولید شک معقول میکند . ایا جامعه میتواند انعطاف را مانند شما سازش تعبیرکند ؟ خیر ! پس اندکی از شک پا را فراتر میگذارد و به یقین میرسد که کسانی مدافع حفظ شرایط موجود به هر قیمتی میباشند منافعی غیر و متفاوت با مردم دارند حال بماند که مردم شرایط موجود را نه میپسندند و نه میخواهند
14- علی لاریجانی اگر در تهران هم کاندید شده بود رای بالایی اورده بود زیرا عمل گرا و معتدل رفتار کرد
14- مردم عارف را سیاست مدار نمیدانند ولی او را انتخاب کردند زیرا شاخص و پرچم دار غایبین بود و محصورین بود
15 - شاید هیچ مقاله و تحلیلی به اندازه اعتراف و خود انتقادی در مصاحبه منتشر شده سخنگوی شورای نگهبان نتواند گویا باشد هر چند در برخی موارد او نیز به حاشیه رفته

- 16 بازی کردن با کلمات و پس و پیش کردن وحدت و جانفدا و ...دردی را مداوا نخواهدکرد تصور کنید ارای خاکستری و تحریمی ها را رقیب به میدان بکشد ایا شما حتی فکر برنده شدن را هم میتوانید بکنید ؟
پس اندکی با خود رو راست باشید مردم حمایت از احمی نزاد را حمایت از فرد نمیدانند حمایت از گفتمانی مخرب و خطرناک میدانند که به غلط یا درست خود را مقصر ترین فرد سالهای گذشته معرفی کرد و باز حمایتش کردید .از نظر مردم تنها موضعی که داخل دایره اصولگرایی قرار گرفت" اصل " پایبندی و یک دندگی و یک کلامی در حمایت از گفتمان او بود که انهم دقیقا نقطه مقابل مردم بود حتی نقد فجایع به بار اورده احمدی نزاد را همراه با اما اگر هایی کردید که معنی جز تحمیل نظر خودتان به مردم نداشت .
در ضمن این خطای بزرگی است که اصلاح طلبی و حامیانش را لیبرال مسلکانی که هیچ اصولی ندارند و ارایشان در رفت و برگشت بین این و ان است میدانید
هنر اصولگرایی افزایش محبوبیت هاشمی نیز بوده هر چند که منصفانه باید گفت او با رفتار و کرداری مردمی احترام خو را نزد مردم در این چند سال مجددا بدست اورده است


10- (3586499) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۲۱:۲۱:۵۹
سلام یک قسمتی از جامعه ما از نظر فکری گوش به فرمان شبکه های خارجی است اگر بگویند رای نده نمی دهد واگر بگویند به فلانی رای بده رای میدهند این موضوع در برخورد با بعضی افراد کاملا مشهود است البته این موضوع درتهران بسیار پر رنگ است درانتخابات مجلس هشتم و نهم با وجود افرادی مشهور درلیست اصلاح طلبان چرا در تهران کسی از انها رای نیاورد مگر ان موقع مردم اصلاح طلب زیاد نبودند همانموقع هم همین دعوتها در انتخابات توسط افراد سر شناس اصلاح طلب بود پسچرا به انها رای ندادند تنها فرق با انتخابات قبلی فعال کردن ان قسمت جامعه که حرف بی بی سی را بیشتر از حرف های داخل قبول دارد جالب است که اقای عارف و هاشمی با علم به این موضوع حاضر به موضع گیری صریح نشدند هر تحلیل دیگر برای پیروزی اصلاح طلبان باید بتواند شکست دوره های قبل را هم جوابگو باشد (3586522) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۲۱:۳۵:۱۶
مردم راه خودشان را می روند و اصول گرایان راهی را می روند که فکر می کنند برای مردم بهتر است! تا زمانی که از این نوع قیم مابی و مصلحت اندیشی برای مردم (مثل رد صلاحیت ها، زدن حرفها و شعارهایی که مردم با آن مخالفند و ...) در این طیف هست روز به روز راهشان از مردم دورتر می شود. (3586544) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۲۲:۲۶:۴۲
سلام متاسفانه برخی ازز جریان اصول گرا در برخورد با مردم خود را تافته جدا بافته وصاحب
حق مطلق میپندارد و ایرانی جماعت چنین برخورد را برنمی تابد

ولذا حتی اگر حق را هم بگویند چون با زور وتحمیل باشه زیر بار نمیرن.ا ما طرف مقابل در طول سنوات گذشته رفتاری متین داشته وقیم مآبانه برخورد نکرده و در مواجهه با مخالفان نیز زنده باد مخالف من را ندا میدهد.


وطرفداری از حق مردم ومبارزه با رانت وفسادرا مطالبه میکنند جدی باشند و

و برخی از مدعیان آنها در مقابل سواستفاده از بیت المال سکوت خود را بشکنند تا به مشارکت با آنان متهم نشود. (3586614) (alef-13)
 
راه
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۲۲:۳۲:۱۸
به نظر بنده : مدارای کاملا" تصنعی و غیر ضروری و غیرمنطقی و غیر اصولی نمایندگان اصولگرا در مجلس با دولتیان و علی الخصوص با وزرای متخلفی که تخلفاتشان بسیار آشکار و مصرانه و قبح شکن بوده منجر به کمرنگ شدن اعتماد عده ی زیادی از مردم که مشکلات و بی تدبیری های موجود را با پوست و گوشت و خون و استخوانشان حس و لمس میکنند شده و این حس به بدنه ی جامعه و به آراء خاکستری منتقل گشته . البته شاید نمایندگانی که با سکوت و صدور کارت زرد و همراهی های نا عادلانه با متخلفین ، برای آنها فرصتهای جدیدی را ایجاد نمودند ، با نیت وحدت و رفاقت و تعامل و مثلا" همدلی ، اقدام به ایجاد فضاهای وسیع برای وی نموده باشند ، اما بنده فکر میکنم مقصود رهبر عظیم الشأن انقلاب (دام بقائه) از توصیه های حکیمانه شان بر همدلی ، این نبوده که در مقابل تحرکات نابخردانه و غیرعقلانی و ناثواب و ناجوانمردانه ، تا این حد تساهل و تسامح صورت پذیرد و مهر سکوت بر لب داشته باشند و یا حتی همراهی و فرصت دهی کنند . هرگاه اعتراض و انتقادی هم از درون اصولگراها به مدعیان دولتی صورت گرفته ، توسط هم نظران و خودیهای خودشان محکوم و یا توصیه به سکوت گردیده !! بهتر است کمی بیاندیشند . مردمی که غرق در مشکلات معیشتی و رکود و گرانی و بیکاری هستند ؛ چگونه به مسببین و متشددین حقیقی آن رأی داده اند ؟؟!! (3586619) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۲۳:۲۲:۳۳
تحلیل جالبی است اما نکته ای که گویا از قلم افتاده انحصارطلبی برخی از بزرگان این جناح است. من دغدغه برخی از اصولگرایان را کاملا درک می کنم٬ اما نمی دانم چرا بخاطر مصالحی که مشخص نیست دچار خودسانسوری می شوند و همین امر موجب می شود در برزخی قرار بگیرند که حاصلش همین چیزهایی است که گفته شد.
به هرحال امیدوارم همه باهم و برای رضایت خداوند و آسایش مردم مستضعف و رنج کشیده تلاش کنیم. (3586682) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۲۳:۴۱:۱۱
کامنتهای بالا را که میخونم خیلی برام جالب هست
خودشون از زبان اصولگرایی حرف میزنند و خودشون این حرفها را نقد میکنند و خودشون به نقدها خرده میگیرند و اونها را تحلیل میکنند

بهر حال نظره دیگه و کاریش نمیشه کرد

ولی از نظر من که اصولگرا هستم البته نه به قول شما سطل زباله آتش زن ها و شیشه بانک شکن ها افراطی و تندرو نیستم شکست اصولگرا ها را تو دو بخش میشه تحلیل کرد
ذکر این نکته خیلی مهم و حیاتی هست که اصولگرا ها فقط و فقط در تهران شکست خوردند و در غیر از تهران بیش از 50 دصد آرا را رداند و این بمعنای شکست کلی اصولگرایی نیست
یکی بخش داخلی خود اصولگرا ها بود که شاید بخشی از مقاله بالا و نداشتن فدایی دلیل اون باشه و مهمتر اینکه توی شهر های دیگه هم این لیست وجود نداشت و آرای اصولگراها بین هم تقسیم شد و اونجوری که باید رای نیاوردند نمونه بارزش هم میشه شیراز را مثالزد که از چهار نفر لیست اصلاحات 3 نفر مستقیم(که یکی از این سه نفر تو سوابقش گفته که یه مدت رئیس تعاونی آموزش و پرورش بوده) و یک نفر به دور دوم رفتند و اصولگرا ها با چند لیست وارد شدند و در نهایت نتونستند به یک وحدت برسند و همه به غیر نفری که به دور دوم رفت حذف شدند

قسمت دوم و مهمتره رای نیاوردن اصولگرایان تخریب اصولگرایی توسط جبهه مقابل بود که تمام موارد ممکن را از قبیل برجام و تورم و بیکاری و کیفیت و قیمت خودرو و رد صلاحیت ها را همه را به اصولگرایی نسبت دادند و در جامعه اینگونه نشان دادند که تمام گرفتاری هها از سمت اصولگرایی هست
اینکه موارد فوق چقدر به اصولگرایی ربط داره جای بحث داره ولی خود اصلاحطلبان بیشترین سود را از این رفتار اصولگرایان بردند به نحوی که برجام را اصولگرایان در مجلس حمایت و تصویب کردند و بنام اصلاحطلبان تمام شد و از بابت رد صلاحیتها نیز اینگونه شد که با اعلام اینکه اغلب نامزدهای اصلاحطلب حذف شده اند به یک اتحاد و لیست واحد روی آوردند و در نهایت این لیستها آرا لازم را برای آنها به ارمغان آورد
فکر نمیکنم که اصلاحطلبان بیشتر از 30 نفر در تهران رای می آوردند که اینقدر به رد صلاحیتها اعتراض داشتند و در شهرهای دیگه هم مردمی که میخواستند به اصلاحات رای بدهند به لیست اونها و نامزد مورد نظرشون رای دادند و این موضوع هیچ ربطی به رد صلاحیت نداشت

در نهایت این را باید گفت که بیشترین عامل رای نیاوردن اصولگرایان البته فقط و فقط در تهران تخریب چهره اصولگرایی به ناحق بود (3586705) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۵ ۱۵:۲۵:۳۳
وقتی تو خیلی از شهرها هیچ کاندید اصلاح طلبی تایید صلاحیت نشده و وارد عرصه رقابت نشده معلومه که رای هم نمیارن!
تو تهرانم بس که رد صلاحیت شدن به زحمت این 30 نفر کنار هم گذاشتن
رقابت ازاد بزارید بعد ببینید کی رای میاره و کی رای نمیاره. (3587915) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۵ ۱۹:۱۹:۰۲
نمیدونم در تحلیلهاتون چرا به عملکرد چند سال اخیر اصولگرایان اشاره ای هم نمیکنید؟! (3588317) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۵ ۱۴:۳۷:۲۴
نه جان من تحلیل شما اشتباه است .

نادیده گرفتن قانون به اسم اسلام ،همان اشتباهی که صفویه داشت اولین اشتباه شماست

دومین اشتباه شما نادیده گرفتن نظر مردم هست که آنها را ..... می نامید

وسومیت اشتباهتان فراموش کردن خطا های خود است . (3587813) (alef-13)
 
مصطفی
۱۳۹۴-۱۲-۱۵ ۱۵:۳۳:۵۱
جالبه که دوستان اغلب، شکست بیشتراصلاح طلبان را در شهرستان ها نادیده گرفتن. این دیدگاه اصلاح طلبان که مردم شهرستان را غیر توسعه یافته می داند در آینده باعث ریزش آرای آنان خواهد شد.

اکثر تحلیل های دوستان به نظر من سطحی و احساسیه. تحلیل آرای مردم تهران صبر و حوصله بیشتری می خواد. جالبه که درصد مشارکت مردم جنوب تهران در این انتخابات کمتر شده اما درصد مشارکت در شمال تهران بیشتر شده.

دوستان اصلاح طلب فعلا سرخوش از این پیروزی هستند و تصورشان این است که همه آرای خاموش متعلق به آنهاست. در تهران شاید (فقط شاید) اینگونه باشه اما تصور من اینه که در اکثر کشور آرای خاموش متعلق به قشر متوسط و ضعیف جامعه است که از اینکه دولتی برای آنها کار مؤثر انجام بده ناامیدند.

به همین دلیله که اصلاح طلبان نتونستند آرای بالای احمدی نژاد را در سال 88 تفسیر کنند. همیشه گفته بودند آرای خاموش از آن ماست. در سال 88 فقط در تهران آرای خاموش به نفع اصلاح طلبان رفت اما در سراسر کشور آرای خاموش به نفع احمدی نژاد رفت چون طبقه متوسط و ضعیف که به نظر من بخش اعظم آرای خاموش را تشکیل می دهند در آن سال به درست یا غلط تصور کردند احمدی نژاد می تواند برای آن ها قدمی بر دارد.

در نهایت تصور می کنم اگر اصلاح طلبان سرخوش از پیروزی در تهران باشند و شکستشان در خیلی از شهرستانها را نادیده بگیرند در انتخابات ریاست جمهوری بعدی نتایج چندان بر وفق مرادشان نخواهد بود. (3587929) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۵ ۱۷:۰۹:۱۰
دراین تحلیل دو موضوع مغفول مانده :اول-عدم مسئولیت پذیری اصلاح طلبان این جریان باتحلیل منفعت طلبانه به تمامی رخدادهای انقلاب نگاه میکند بصورت ریا کارانه با عقل معاش اندیش امور را اندازه گیری مینماید سود زیان خودرادرمواجه انقلاب درعرصه داخلی وجهانی رادر نظر میگیرند اگر نیاز باشد با عدول از مواضع انقلابی بسمت تثبیت منفعت حزبی وموقعیت جریان خود حرکت میکنند بین منافع انقلاب ومنافع اصلاح طلبان منافع خود را ارجح میدانند اما درتقسیم غنائم خود را خط امامی انقلابی و داخل نظام می داند زمانی که نظام پنجه در پنجه نظام سلطه می اندازد ودر عرصه بین المللی درگیر دفاع از انقلاب ومواضع حقمدارانه خیش است اگر سودی حاصل شود همراه هستنند اگر هزینه ای داشته باشد با عدم همراهی وای بسابا تقبل نقش اپوزسیون تمام تبعات انرا درزمین اصول گرایان قرار میدهند وبا تبلیغ منفی هزینه آنرابه دوش حریف وخود رامدافع حقوق مردم جلوه میدهند ومدافعان نظام را مقصر دانسته وآنان را همگام با دشمنان سرزنش مینماید وسود حاصل از این همراهی را بعنوان عقلای قوم در ترازوی خود قرار میدهد درهنگامه انتخابات نیز از این شعاها استفاده بهینه میکنند ولی ازانجا که اصول گرایان منافع انقلاب را ارجح بر منافع حزبی میدانند با وفا داری ازنظام و انقلاب در برابر استکبار صف ارایی مینماید وبا خلوص از کیان انقلاب ومواضع ان دفاع میکند لذا جریان تبلیغاتی نظام سلطه با تمام قدرت رسانه ای جهانی ومنطقه ای خود علیه جریان باور مند نظام وارد معرکه شده وهزینه های این مبارزه را به پای آن مینویسد در جریان حقوق هسته ای و بر جام همه مشکلات وسختی ها را جریان انقلابی به دوش کشید اما موفقیت آن ریا کارانه در سبد اصلاح طلبان گذاشته شد . دوم جریان انقلابی هزینه تام پلشتیهای دولت سازندگی وفشارهای ناشی از آنررا هم پرداخت چون دهه هفتاد هاشمی خود را راست واصول گرا می دانست وخود را دراین اردوگاه تعریف میکرد لذا اصلاح طلبان از برخی مسائل سوء استفده نمودنند مثل قتلهای زنجیره ای ودر عرصه جهانی دادگاه میکونوس درزمان دولت اصلاحات هم دولت نقش مخالف نظام را بازی کرد وهم غالب نیروهای اصلاح طلب دراندازه مخالفان ظاهر شدنند (3588085) (alef-13)
 
نمکدون
۱۳۹۴-۱۲-۱۵ ۱۹:۱۶:۵۲
درسته! اصلاح طلبان برای تخریب اصولگرایان به آنها انگ انگلیسی بودن زدند! (3588311) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.