توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 247173
گاف وزیر فرهنگ فرانسه در مورد برنده فرانسوی جایزه نوبل ادبیات!
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۷ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۴۸
فلور پلرین، وزیر فرهنگ کشور فرانسه، که در مصاحبه‌ای گفت با «پاتریک مودیانو» برنده نوبل ادبیات امسال «ناهار فوق‌العاده‌ای» میل کرده‌، نتوانست حتی نام یکی از کتاب‌های این نویسنده را ذکر کند.

به گزارش الفِ کتاب، به نقل از ایسنا، پاتریک مودیانو نویسنده‌ فرانسوی است که دو هفته پیش به عنوان برنده نوبل ادبیات ۲۰۱۴ معرفی شد. پیام‌های تبریک سیاستمداران و چهره‌های فرهنگی در سرتاسر شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، اما جریان اخیری که اتفاق افتاده فلور پلرین، وزیر فرهنگ فرانسه، را زیر سؤال برده است.

پلرین ۴۱ ساله طی مصاحبه‌ای که با یکی از شبکه‌های تلویزیونی داشت، از «ناهار فوق العاده‌ای» یاد کرد که با مودیانو نوش جان کرده، اما زمانی که از آثار ادبی او صحبت شد‌، نتوانست حتی نام یکی از رمان‌های او را به یاد بیاورد.

پلرین در گفت‌وگوی خود با خبرنگار «کانال +» درباره‌ کتاب محبوبش گفت: مشکلی ندارم که اعتراف کنم طی دو سال اخیر به خاطر مشغله‌ام وقتی برای مطالعه نداشته‌ام. من یادداشت‌، متون قانونی‌، اخبار‌ و مطالب «فرانس پرس» را زیاد می‌خوانم اما خیلی کم مطالعه دارم.

پاتریک مودیانو

پس از حواشی‌ای که بر سر اظهارنظر وزیر فرهنگ فرانسه به وجود آمد‌، روزنامه‌نگار «هافینگتون پست»‌ فرانسه نوشت که وزیر باید استعفا بدهد.

به گزارش گاردین‌، پلرین در کره‌ جنوبی به دنیا آمده، اما در شش‌ماهگی توسط خانواده‌ای فرانسوی به فرزندخواندگی پذیرفته شد. آگوست سال گذشته او با شکست «اورلی فیلیپتی» موفق شد به وزارت فرهنگ کشورش دست پیدا کند.

سال ۲۰۱۲ بود که فیلیپتی او را به جای عبور از فرش قرمز، از در پشتی وارد جشنواره فیلم کن کرد و به‌گونه‌ای به پلرین توهین کرد. گفته می‌شود موفقیت او در انتخابات وزارت فرهنگ فرانسه، نوعی انتقام‌جویی از فیلیپتی بوده است.

پلرین در رزومه‌ای که از خود در «فیگارو» منتشر کرده از کتاب «گل‌های رنج» شارل بودلر و «کازانووا در بولزانو» نوشته‌ «ساندور مارای»، نویسنده‌ بلغاری، به عنوان آثار ادبی محبوبش نام برده و به کتاب‌های پاتریک مودیانو اشاره‌ای نکرده است.

پاتریک مودیانو در دوران دبیرستان با «رمون کنو» نویسنده فرانسو به‌واسطه مادرش آشنا شد و این آشنایی موجب شد که او به دنیای ادبیات معرفی شود و اولین رمان خود را با عنوان «میدان اتوال» در سال ۱۹۶۷ منتشر کند. این نویسنده فرانسوی در آثارش بیشتر به مضامینی چون حافظه، فراموشی، هویت و گناه می‌پردازد و شهر پاریس در اغلب رمان‌های او حاضر است و به نوعی یکی از عوامل خلاق در نوشته‌های او محسوب می‌شود. داستان‌های او اغلب بر اساس زندگی‌نامه و یا حوادثی که در جریان اشغال فرانسه روی داده نوشته شده‌اند و تمامی رمان‌های او نیز به نوعی با هم مرتبط هستند.

مودیانو در سال ۱۹۷۲ جایزه‌ بهترین رمان آکادمی فرانسه را از آن خود کرد، در سال ۲۰۱۰ جایزه «دل دوکا»ی انستیتو فرانسه برای یک عمر تلاش حرفه‌یی را دریافت کرد و در سال ۲۰۱۲ موفق به کسب جایزه دولتی اتریش برای ادبیات اروپا شد. از دیگر جوایز او می‌توان به جایزه معتبر ادبی گنکور در سال ۱۹۷۸ اشاره کرد.

«خیابان بوتیک‌های تاریک»، «محله گمشده»، «سفر ماه عسل»، «تصادف شبانه»، «آه ای سرزمین محبوب من»، «افق» و «تصادف شبانه» از معروف‌ترین آثار مودیانو محسوب می‌شوند.
 
کلمات کلیدی : نوبل ادبیات + پاتریک مودیانو
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.