نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 384235
ایران نیازمند واردات آب می شود؟
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۴۶
گرچه ایران تا چند سال پیش صادر کننده آب مجازی به وفور بود و اکنون نیز این اتفاق کم و بیش رخ می دهد، اما به دلیل خشکسالی‌های پی‌درپی بحث واردات آب نیز مطرح است و جزو طرح‌های در دست مطالعه وزارت نیرو است.

به گزارش ایسنا، ترس از بی آبی و خشکی ایران وزارت نیرو را وادار کرده که به واردات آب نیز فکر کند، درست است که این ایده هنوز به مرحله اجرا گذاشته نشده اما وزیر نیرو بر این باور است که از دو سال پیش روی این ایده فکر شده و ممکن است در آینده عملیاتی شود.

این مساله نشان از عمق فاجعه بحران آب در کشور دارد و شاید در حال حاضر که آب در دسترس همگان است این موضوع درک نشود، اما قطعا زمانی که دیگر آبی برای نوشیدن نباشد درک بی‌آبی و بحران آب ملموس تر خواهد شد.

ایران کشوری در منطقه خشک و نیمه خشک است، علاوه بر این به دلیل ازدیاد برداشت از آب های زیرزمینی و کاهش آب‌های سطحی هر روز به مرز خشکسالی واقعی نزدیک تر میشود. مصلحت کشور اینگونه طلب می کند که از هم‌اکنون به فکر آینده و نیامدن فرجام بی آبی ایران باشیم.

علاوه بر این آمار گویای این است که میزان روان‌آب‌های کل کشور در سال جاری ۵۴ میلیارد و ۶۰۳ میلیون مترمکعب بوده که نسبت به میانگین بلندمدت با ۸۰ میلیارد و ۵۹۵ میلیون مترمکعب، ۳۲ درصد کاهش داشته همچنین طبق آخرین داده ها ۴۲ درصد مخزن سدهای کشور خالی است.

همچنین در سال های گذشته ۱۳۰ میلیارد مترمکعب آب استحصالی در کشور وجود داشته اما در شرایط فعلی این رقم به ۸۸ میلیارد مترمکعب کاهش یافته که این موضوع بیانگر کاهش ۲۵ درصدی میزان آب استحصالی کشوراست.

از سوی دیگر در شرایط فعلی ۱۲۰ میلیارد مترمکعب کسری مخزن در کشور وجود دارد که قرار است طی برنامه ۲۰ ساله این عدد به صفر برسد و برنامه های متعددی برای آن در نظر گرفته شده اما باتوجه به این مساله که ایران در بین ۱۸۰ کشور دنیا از لحاظ برخورداری از منابع آب در رتبه ۵۰ و در بین این کشورها از لحاظ سرانه منابع آب در جایگاه ۱۱۲ دنیا قرار دارد نمی توان خیلی به رفع این بحران در آینده نزدیک در کشور امید داشت.

با همه این تفاسیر در مورد واردات آب و عملی شدن این ایده نیز انتقاد های زیادی وجود دارد و بسیاری از کارشناسان و دست‌اندرکاران حوزه آبی بر این باورند که باتوجه به هزینه‌های زیاد این کار دولت نمی‌تواند از عهده این کار برآید اما شاید چاره ای جز این کار برای ایران وجود نداشته باشد در مجموع به نظر می رسد که بهترین راهکار در شرایط فعلی بسیج همگانی برای گذر از بحران آبی است.
 
کلمات کلیدی : افزایش جمعیت+بی آبی+خشکسالی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۲ ۱۲:۳۰:۴۱
شک نکنید با این روند مصرف در چند سال آینده آب وارد خواهیم کرد (3898897) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۲ ۱۳:۳۰:۳۷
وقتی 5 بشکه اب از یه بسته ادامس ارزونتره نهایتا همین میشه. درسته گرون کردن راه اصلی نیست ولی وقتی اینقدر ارزون فروخته بشه ذاتا بی ارزش میشه و مصرف بالا میره.
جالبه که با وجود اینهمه منابع گاز و انرژی توی کشورمون، گاز و برق گرونه ولی آبی که اینقدر حیاتی و بحرانیه مفته. این را باید در پشت پرده مافیای آب و بحث مصرف و یارانه جستجو کرد. (3899022) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.