نظر منتشر شده
۱۴۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 274237
نامه 6 اقتصاددان مجلس به روحانی:
اعلام ناگهانی افزایش قیمت ها به اعتبار دولت آسیب می‌رساند/ بر افزایش مالیات متمرکز شوید
بخش داخلی الف؛ 12 خرداد 94
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۰۷
محمدرضا پورابراهیمی نماینده کرمان، الیاس نادران، احمد توکلی و غلامرضا مصباحی‌مقدم نمایندگان تهران،جعفر قادری نماینده شیراز و محمدمهدی مفتح نماینده تویسرکان در مجلس شورای اسلامی درباره افزایش قیمت نان و بنزین نامه‌ای را خطاب به حسن روحانی رئیس‌جمهور ارسال کردند.

متن این نامه به شرح ذیل است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم
برادر ارجمند جناب آقای دکتر روحانی
رئیس‌جمهور محترم
سلام علیکم؛

میلاد عدالت گستر جهانی حضرت مهدی علیه السلام مبارک باشد.

اخیراً دولت محترم قیمت نان و سوخت را بدون مقدمات لازم بالا برده و علت را نیز تأمین کسری بودجه اعلام کرده است. در این باره تذکرات، ارزیابی‌های مثبت و منفی و توصیه‌هایی لازم به نظر رسید که تقدیم می‌شود.

نخستین نکته ضرورت پیش آگاهی برای امور مهمی مانند افزایش قیمت اساسی‌ترین کالاها در معیشت مردم است. نادیده گرفتن این ضرورت و رفتار بی­‌مقدمه دولت و شکل‌گیری حس غافلگیر شدن توسط سیاستگذاران، نااطمینانی را در بازار افزایش می‌دهد که بر سرمایه‌گذاری اثر منفی دارد.

اعلام ناگهانی تصمیمات، به ویژه اگر مغایر تصمیمات اعلام شده پیشین باشد، به اعتبار دولت آسیب میرساند. کاهش اعتبار نیز بر اساس مطالعات تجربی اقتصادی، کاهش نرخ سرمایه گذاری و نرخ رشد تولید را موجب میشود.

در حالی که زمینه‌سازی در این قبیل امور علاوه بر نفی تبعات مذکور، با احترام و تکریم مردم نیز سازگار است. باید تصریح کرد که اصل اصلاح قیمت‌ها و نزدیک کردن­شان به قیمت تمام‌شده و یا قیمت جهانی، اختیار یا وظیفه قانونی دولت بوده است (تبصره ۲۰ قانون بودجه سال ۹۴)، اما کسری بودجه دلیل افزایش قیمت نان و سوخت اعلام شده است.

این دلیل برای اقدام دولت بسیار ناتمام است؛ زیرا ساده‌ترین راه، همیشه بهترین راه نیست. اما اگر قرار باشد هر وقت دولت با کسری روبرو شد دست در سفره و جیب مردم کند، نه از تاک نشان ماند و نه از تاک­نشان.

بر فرض صحت ادعا، کسری بودجه دولت تا پایان سال بسیار بیش اینها خواهد بود. ما در پایان سال پیش، طی نامه‌ای خدمت شما عرض کردیم که طرح سلامت که اساساً برای بهبود کیفیت خدمات درمانی و گسترش پوشش آن و از جهت‌گیری‌های خوب دولت است، اما بی‌جهت با افزایش تعرفه‌ها ملازم شناخته شد، که درآمد پزشکان متخصص را تا دو سه برابر افزایش می‌دهد.

در حالی که سال­‌هاست است که پزشکان عمومی، پرستاران و سایر شاغلان بخش بهداشت و درمان با فاصله زیادی از متخصصان عقب هستند.

به جنابعالی در نامه ۲۷/۱۲/۱۳۹۳ هشدار دادیم که این تبعیض ناروا و اقدام ناعادلانه تبعات جبران‌ناپذیری دارد که یکی از مهمترین آن­ها تأثیری است که این افزایش ناروا بر انتظارات بقیه کارکنان حاکمیت می‌گذارد.

از همان روزهای آغازین افزایش تعرفه­‌ها، توقعات منطقی اقشار مختلف انعکاس گسترده­‌ای داشته است. از پزشکان عمومی و پرستاران تا معلمان و بازنشستگان و نیروهای مسلح. نتیجه این تبعیضات ناعادلانه بین کارکنان دولت باعث اعتراض گاه و بیگاه زنجیره‌ای کارکنان می‌شود که دولت را به اتخاذ یکی از دو گزینه ناگزیر می‌سازد: یا دولت مقاومت می‌کند که باعث پایداری یا تشدید نارضایتی می‌شود، و یا تن به این خواسته‌ها می‌دهد که در این صورت باید کسری فاحش و کمرشکنی را بپذیرد.

آیا در چنین وضعیتی هم به سراغ افزایش قیمت بنزین، گازوئیل و گاز می‌روید؟ اگر هم بخواهید شدنی هست؟ جبران کسری بودجه دو راه دارد، افزایش درآمد و کاهش هزینه. در مورد هر دو موضوع بحث، راه نجات کاهش هزینه است.

در نامه مورخ ۲۷/۰۱/۱۳۹۳ در این باره به عرض رساندیم که تمامی کشورهای پیشرفته اقتصادی، مقامات ذی‌ربط دولتی اطلاعات بانکی افراد را برای مقاصد مالیاتی، نه تنها خود استفاده می‌کنند بلکه با کشورهای دیگر مبادله می‌کنند.

با توجه به نقشی که بانک‌­ها در پولشویی و پنهان ساختن درآمد واقعی افراد برای فرار مالیاتی می­‌توانند بازی کنند، کشورهای عضو OECD با ۳۴ عضو (کشورهای غربی به اضافه ژاپن، شیلی، مکزیک، ترکیه و رژیم صهیونیستی) که از نظر شاخص‌­های اقتصادی و سهولت کسب و کار رتبه­ مطلوبی دارند، برای ترویج شفاف‌سازی اطلاعات بانکی مشتریان بین کشورهای مختلف نزدیک به سی سال است با یکدیگر همکاری دارند.

این کشورها به رغم اهمیت بالایی که برای محرمانه ماندن اطلاعات بانکی افراد قائل هستند دهه­‌های طولانی است که دسترسی به این اطلاعات را (به طور مستقیم یا غیرمستقیم) برای مراجع مالیاتی مجاز دانسته­‌اند و از سال ۱۹۸۵ یعنی سی سال پیش برای شفاف‌سازی و تبادل اطلاعات بانکی بین کشوری تلاش کرده‌اند.

این تلاش‌­ها در سال ۲۰۰۰ به تشکیل "اجلاس جهانی برای شفافیت و مبادله اطلاعات برای مقاصد مالیاتی" منجر شد. باز هم تأکید می‌کنیم یارانه ثروتمندان را قطع کنید.

حتی اگر به دلایل متنوع از جمله رعایت قانون، صرفه جویی در سوخت در شرایط تحریم، کاهش ترافیک، کاهش تصادفات و مرگ و میر ناشی از آن، تعدیل قیمت حامل‌ها را لازم می­بینید، باید به لوازم آن که در زیر شرح داده می‌شود تن دهید.

برای چاره مشکل کسری بودجه ناشی از موج تقاضای رفع تبعیضات ناروا در حقوق و دستمزد که در پیش است تا بیش از این دیر نشده پیشنهاد نامه ۲۷/۱۲/۱۳۹۳ را که برگرداندن تعرفه‌ها پزشکی به وضع قبلی و با ثبات سقف هزینه کل و در ذیل آن تعدیل تعرفه‌ها به نفع پزشکان عمومی و کادر درمانی است، عمل کنید.

آن جا دیگر افزایش قیمت کالاهای دولتی درد را حتی به طور موقت نیز درمان نمی‌کند. شما باید به دستور علی علیه‌السلام که مشی اعلامی تان نیز به آن نزدیک است، عمل کنید که به مالک اشتر فرمود: باید محبوبترین امور نزد تو میانه ترینش در حق، و همگانى ترینش در عدالت، و جامع‌ترینش در خشنودى عامه مردم باشد، چرا که خشم عمومْ خشنودى خواص را بى نتیجه مى کند، و خشم خواص در برابر خشنودى عموم بى اثر است.

متأسفانه در هر دو مورد محل بحث، دولت به عکس عمل کرد: درباره حذف یارانه ثروتمندان، شما با حریم خصوصی خواندن بی‌وجه حساب بانکی نه تنها از بهترین راه برای کشف غیرمستحقان در دریافت یارانه چشم بستید؛ بلکه از معمول‌ترین راه در کشورهای سرمایه‌داری برای کسب درآمد حقه مالیاتی صرف نظر کردید امری که رضایت خواص را در بر دارد ولی به زیان عموم است.

راهی که از دو جهت کسری را کاهش می‌داد یعنی هزینه را کم و درآمد را زیاد می‌کرد. در تغییر تعرفه پزشکان متخصص نیز منابع بسیار زیادی را صرف رضایت ثروتمندترها کردید که کسری را تشدید و ناخشنودی عموم را به دنبال دارد.

در مورد گاز،، عدم افزایش قیمت گاز بخش صنعت در شرایط فعلی جنبه مثبت کار دولت و قابل تقدیر است زیرا از تشدید رکود جلوگیری میکند.

نقطه منفی رفتار یکسان با مشترکین کم مصرف و پرمصرف خانگی است. دولت در افزایش قیمت گاز، به جای افزایش مبلغ ثابتی به تمامی پله‌ها، آن پله‌ها را با درصد یکسانی (۱۵ درصد) افزایش داده است که یک قدم به پیش است و جای تقدیر دارد.

اما این مدل افزایش قیمت گاز نیز به معنای رفتار یکسان با کم مصرف ها و پرمصرف ها است و باعث شده است که تمامی پله‌های مصرف گاز، «یارانه‌ای» باقی بمانند و همچنان مصرف بیشتر به معنای برخورداری از یارانه پنهان بیشتر باشد. این موضوع نه تنها منجر به اصلاح الگوی مصرف خانگی نمی شود بلکه به نوعی مشترکین پرمصرف را که عموما پردرآمد هم هستند، به مصرف بیشتر تشویق می کند.

آثار تورمی و رکودی افزایش نرخ انرژی پدیده رایجی است که شدت و ضعف آن از طرفی به شدت افزایش قیمت انرژی و از سوی دیگر به سیاست های کلان مکمل و عوامل محیطی مانند میزان سلامت یا فساد، بستگی دارد. این که سخنگوی محترم دولت آن را انکار کند، شباهت به رفتار دولت پیشین میابد که نتیجه هم مشابه خواهد بود.

توصیه های عملی

تک نرخی کردن قیمت سوخت اقدام مثبتی است ولی یکسان دیدن همه مصرف کنندگان نه هدفمند است نه عادلانه. در مواردی که تقاضای بازار از نظر فنی قابل تفکیک باشد فرصت اعمال سیاست را نباید از دست داد.

برای کاهش مصرف، کاهش آلودگی محیط زیست، کاهش ترافیک، افزایش درآمد دولت، کاهش نابرابری اجتماعی، کاهش تصادفات و مرگ و میر و . . . باید با وضع مالیات تصاعدی از سقف معینی به بالا، از مصرف کنندگان بنزین، گازوئیل خانگی و گاز خانگی مالیات ستاند. مصارف عمومی از مالیات معاف باشند ولی با کارت هوشمند و مبتنی بر بارنامه و مقدار میانگین مصارف یکسان، کنترل سخت اعمال شود. استفاده کنندگان از کارت جایگاه بالاترین نرخ مالیات را باید بپردازند. یکی از محاسن این روش عادت اجتماع به تک نرخی و قبول مالیات بر سوخت است.

در حذف یارانه ثروتمندان و کشف پایه مالیاتی بسیار قابل توجه، از گردش مالی بانکی استفاده کنید. دولت بر خود سخت نگیرد. امری را که عقلای عالم مجاز میشمرند و شرع مقدس نیز جایز میداند، بر خود حرام نسازد. درست است که اطلاعات مالی افراد محرمانه است، ولی مقامات مالیاتی و قضایی نامحرم نیستند. دولت در اجرای قانون پولشویی دخالت هایی سخت تر از این را باید انجام دهد. این یک الزام بین المللی است.

در مورد نرخ گاز خانگی، تمرکز فشار افزایش قیمت باید روی پرمصرف ها باشد. یعنی نرخ افزایش به طور تصاعدی برای پله های مصرف بالا رود. این راهبرد انگیزه لازم برای اصلاح الگوی مصرف در پرمصرف‌ها را ایجاد کرده و موجب اصلاح الگوی مصرف گاز بخش خانگی میشود. در عین حال درآمد دولت را نیز بالا میبرد.

کارت هوشمند که ابزار اعمال سیاست های انرژی و تأمین درآمد دولت و جمع آوری اطلاعات با ارزشی در اداره جامعه است باید حفظ شود و ارتقاء یابد. هرگونه تردید و تأخیر در اصلاح و بازگرداندن تعرفه های پزشکی را کنار بگذارید.

رکود موجود حداقل چند سالی به طول خواهد انجامید. در این دوره زندگی برای دسته ای از مردم بسیار سخت خواهد بود. این مسأله ابعاد انسانی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی دارد. در گستراندن چتر حمایتی برای این اقشار از طریق کارت هوشمند غذایی تردید نکنید. حتی دولت آمریکا که حافظ سرمایه داری جهانی است در این کار جدی است. در سال های اخیر به دلیل رکود به بیش از ۴۷ میلیون نفر از اتباع خویش با کارت هوشمند سبد غذایی عرضه کرده و هنوز هم میکند. در کشور ما نیز هر بسته سیاستی که فاقد این قلم باشد ناعادلانه و غیرمعقول خواهد بود.

ما در مجلس آماده کمک به دولت محترم برای بهبود شرایط اقتصادی و کاهش رنج معیشتی مردم هستیم.
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۵:۱۰:۲۶
چرا بر کاهش واردات توصیه نمیشه اینهمه کالای مصرفی کشور احتیاج داره وارد بشه؟ (2935257) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۷:۳۷:۴۵
امسال 23 درصد کاهش واردات داشتیم 40 درصد کالاهای وارداتی کالای سرمایه ای است 20 درصدش در امثال کالای واسطه ای (2935590) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۰۰:۳۸:۱۶
پس این همه کالای قاچاق و غیر ضروری از کجا میاد (2936213) (alef-17)
 
علی
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۰۰:۵۵:۵۷
گرانی نسبی بنزین به علت اثرات مثبتی که در کاهش ترافیک و آلوده گی هوا و درآمد خزانه کشور دارد خوبست ولی گران کردن رسمی و غیر ضروری تعرفه خدمات بهداشتی و ویزیتهو توسط هاشمی وزیر بهداشت به جیب اقلییت بسیار معدودی میرود ، مشکلات مردم را بیشتر و نوعی گل به خودی شاید عمدی وزیر بهداشت به دولت روحانی است و آقای روحانی باید مراقب این فرد باشد. (2936228) (alef-17)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۸:۰۱:۵۹
رجوع به گردش مالی افراد در بانکها تنها راه شناسائی ثروتمندان و شناخت میزان صحیح مالیات است.
مالیات بر ارزش افزوده بایستی کنار گذاشته شود و بجای آن مالیات بر مجموع درآمد افراد استفاده شود آن هم باستاند به گردش حساب بانکی اشخاص حقیقی و حقوقی.
کلیه معافیت های مالیاتی که ریشه فرار مالیاتی هستند حذف شود.
مالیات بر مصرف تعریف شود و این مالیات در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته از مصرف کنندگان گرفته نشود تا انگیزه سکونت در مناطق محروم وجود داشته باشد.
قیمت بنزین بصورت پلکانی تعریف گردد نه اختصاص سهمیه (2935644) (alef-17)
 
هیچکس
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۰۸:۳۷:۴۰
یارانه ما قطع شد ، فقط به خاطر اینکه پدرم تو دبی یه کارگره، اگه پدر من یا خانواده ی من تمکن مالی داریم پس باید توی حسابامون یه پولی داشته باشیم یا حداقل به جای این پراید دسته دوم یه ماشین درست حسابی سوار می بودیم، من ساکن جنوب کشورم ، اینجا حتی با وجود منابع سرشار نفت و گاز بیکاری بیداد میکنه ، ملت از روی ناچاری میرین کشورای حاشیه خلیج فارس کار می کنن اونم با تمام کینه ای که عربا با ایرانیا دارن ، اقای روحانی من انتظار برخورد عاقلانه تری از شما دارم ، چون من به شما رای دادم .... به نظر من بی سواد بیشترین هدر رفت سرمایه ای کشور اختصاص داره به فرارای مالیاتی وحشتناک پولدارا به علت نبود شفافیت اقتصادی در ایران ، با این اوصاف و همه مشکلاتی که داریم حتی اگه یارانه من به دست هموطنای واقعا نیازمندتر از خودم برسه من راضی هستم .... (2936386) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۹:۴۰:۵۹
مالیات بدیم مجلس خرج کنه دور خودش دیوار بتن ارمه بسازه
کاخ سفید هنوز دیوارهایش نرده هست. (2935840) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۲۱:۵۵:۰۹
افزایش مالیات نیز باعث افزایش فیمتها خواهد بود بهتر هست بر کاهش حقوق و پاداش های آقایان متمرکز شود و دست از دخالت های میلیارد دلار در کشورهای دیگر برداشت (2936017) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۰۹:۳۹:۱۳
بر افزایش مالیات دهندگان و اقلام مشمول تاکید شود. افرادی مانند واسطه‌ها دلالان بازاریان و ... (2936412) (alef-17)
 
آریابان
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۱۳:۰۶:۴۲
جا داشت که درمورد سوگیری های دولت که رابطه ای ناپذیرفته و غیر منطقی میان تورم کاهنده !!!! و در عوض گرانی فزاینده !!!! رو باعث شده خواستار روشنگری میشدند.
دولت با افتخار تمام اعلام میکنه که تورم بشدت رو به کاهش گذاشته و بنابراین سود بانکها بطور الزامی و دستوری باید کاهش !!!! یابد.
آیا دارندگان سپرده ها حق ندارند که بر روی افزایش !!! سود دریافتی خود برای مقابله با گرانی روزافزون حساب باز کنند ؟!؟!؟!؟!؟
و یا اینکه دلشون رو خوش کنند به اعلام رسمی کاهش !!!! تورم ولی پرداخت بهای اجناس برمبنای افزایش !!!! روزانۀ قیمتها ؛ (2936579) (alef-17)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۳-۱۴ ۱۱:۵۴:۲۲
همون بندی از قانون بودجه که بنا شد از نهادهای خاص مثل آستان قدس و بنیاد مستضعفان و قرارگاه خاتم سپاه . مالیات گرفته بشه به خوبی و دقیق اجرا بشه بخشی مهمی از مشکلات حل می شه. (2937511) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۲۲:۵۳:۲۱
هنوز قانون هدفمندی اجرا نشده بعد دوستان از مالیات حرف میزنند
الان من متوجه نشدم میفرمایید قانون هدفمندی اجرا نشود یا جور دیگه ای اجرا بشود؟ این مگه مصوبه خود مجلس نیست؟
1-ایا قانون هدفمندی مصوبه مجلس است و قانون اسنت؟
2-باید اجرا بشود یا نشود؟
3-این مالیاتها دیگه چیه دارید ازش صحبت میفرمایید؟ اگر قانونه چرا تا حالا اجرا نشده؟ اگر قانون نیست چرا باید اجرا بشود؟
ما بالاخره نفهمیدیم ماده اول هدفمندی باید اجرا بشود یا نباید اجرا بشود؟
اگر قرار نیست هدفمندی اجرا بشه دیگه این صحبتها چیه؟ (2936077) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۲۳:۳۹:۱۸
تولید خوابیده و ما کالای داخلیمون با کیفیت نیست ضمنا اینقدر جنس بنجل تولید شده که دیگه به جنس داخل کسی اعتما د نداره
این جنس تقلبی رو دوستان تا کشورهای مشترک المنافع هم بردن و کلا وجهه ایران رو تخریب کردن (2936135) (alef-17)
 
سام
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۰۲:۱۶:۰۹
1-دولت با گران فروشی دلار عملا از مصرف کننده جنس خارجی داره مالیت میگیره .2- چرا مجلس لایحه اخذ مالیات بر اساس قیمتهای واقعی املاک لوکس که با گذشت چند سال و با جزئیات مفصل توسط دولت به مجلس ارائه شد را آنقدر اصلاح کرد که دیگر کارآئی لازم را نداشت ؟ 3- چرا مجلس و قوه قضائیه فکری در باره معوقات بانکی و بده کاران بزرگ نکرده اند تا تولید از بی پولی نجات پیدا کنه ؟ 4-چرا وقتی بنیادها و ... در ابعاد بزرگ وارد کسب و کار و شرکت داری شدند به فکر گرفتن مالیات افتادید و بدهیهای انها آیا نباید حساب بشه 5- سالی حداقل 10درصد با بالا بردن حقوقها و طبق قانون پول مملکت را بی ارزش میکنید به این بهانه که سال قبل تورم بوده -خب چرا تورم را کاهش نمی دهید که سودش شامل همه ملت و ازجمله غیر حقوق بگیران هم میشود ؟ و...... آقا هر چی میکشیم از دست مجلس و قوه قضائیه است که قانون ناقص مینویسند - نظارت به موقع ندارند - رسیدگیهای طولانی که هزینه جرم کردن را شدیدا کاهش داده است انجام میدهند - و... . من نمیفهمم که اگر قانون خارجیها بهتر است که چرا شما اسم خودتان را نمایندگان انقلابی گذاشته اید ؟ دائما به دنبال سیاسی کاری و لابی گری هستید ؟ کار اگر کارشناسی باشد که مثل 2 دو تا 4 تا لابی گری بر نمی تابه . در بسیاری از موارد نظر مرکز پزوهشهای خود مجلس را هم چراغ راه خودتان نکردید . در مجلس تظاهرات و تشیع جنازه راه انداختید ولی به کارهای بابک زنجانیها و ..... نظارت نداشتید . خب حق داشتید چون سیاسی کاری وقتی باقی نمیگذارد . خلاصه اگر من رزمنده زمان جنگ به جای جنگیدن در سنگر تظاهرات راه می انداختم - تکلیف جنگ معلوم بود که چیز دیگری میشد . در نهایت مجلس که باید محل صحبت و حرفهای حسابی و نتایج دقیق باشد نقش و قدر وظیفه اش را نمیشناسد و با این ترتیب نابودی منابع این مملکت قطعی است . (2936274) (alef-17)
 
مری
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۰۸:۲۲:۴۹
با سلام به خوانندگان الف و آقای دکتر توکلی
و با تشکر از نویسندگان محترم نامه مورد اشاره
با عرض شرمندگی
خواهشا بقیه مسئولین هم از این نامه ها بنویسند
برای هم بنویسند
به دیگر مسئولین بنویسند
سنت خوبیست
ادامه داده شود (2936384) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۱۱:۳۵:۲۳
هژمونی رسانه ای برای تضعیف روحانی!!!!!!!!!!مردم دانا هستند زهی خیال باطل (2936476) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۵:۱۹:۱۷
به جاى تمركز بر ماليات حقوق وزرا مديران و نماينده ها را كم كنيد مگر كار و بار مردم چقدر در اين سالها رونق دارد كه ماليات ها را هم ميخواهند با شيب ملايم افزايش دهند. (2935290) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۷:۳۸:۰۸
مالیات خیلی ناخوش آینده (2935592) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۷:۴۴:۱۳
با کاهش حقوق مسولان موافقم اما چند نکته خطاب به دوستان عزیز در مجلس:
جناب اقای توکلی
با سلام
واقعا برای من جای تعجب دارد که چنین نامه ای نوشته اید این طرح هدفمندی چیزی بود که خودتان در مجلس انرا به قانون تبدیل کرده و ابلاغ نمودید ضمنا بنزین و سایر فراورده ها طبق همین قانون باید بالای 90 درصد فوب باشه اون هم در سال اخر برنامه که امساله
به عبارت دیگه شما خودتون قانون دادین دست دولت بعد خودتون هم میفرمایید چرا اجرا میکنی؟ الان با نفت 60 دلاری قیمت فوب درمیاد 1300 با قیمت 100 دلاری بالای 2000 تومنه اگر که نفت رسیده به 100 دلار و دولت بنزین رو رسوند به 2500 اون موقع قبول دارید که قانون مصوب مجلس رو اجرا کرده؟؟؟
بعد حالا از این شاهکار هدفمندی ما درنیومدیم میفرمایید مالیاتها رو افزایش بدهید؟؟؟
واقعا از خوندن این نامه شما بنده حیرت کردم.
در مصرف برق و گاز ما هر چه در توان داریم صرفه جویی میکنیم ولی فیش هایی با مبالغ بالایی میاد که فقط با درامد کشورهای اروپایی و امریکایی تناسب داره
در مورد برق تماما لامپ کم مصرف داریم و حداقل را روشن میکنیم یک کولر ابی هم داریم که نمیتوانیم کلا خاموشش کنیم با این حال فیش های سنگین درب منزل میاد در رابطه با برق ما چکار باید بکنیم؟ شمع روشن کنیم؟همینطور هم در مورد گاز فیش های گاز بسیار سنگین هستند.
در هر حال قانون رو مجلس ابلاغ کرده و خود مجلس داره پیگیری میکنه که اجرا بشه و مسئولیت این طرح و عواقبش هم با مجلسه
از دیدن من طرح هدفمندی همراه با مذاکرات بی حاصل دهه 80 که منجر به چندین قطعنامه شد همراه با مدیریت ضعیف دولت قبلی منجر به رکود اقتصادی شد و حداقل پنجاه درصد مجلس در این مورد مقصره به دلیل ابلاغ قانون و عدم نظارت بر دولت قبل (2935609) (alef-17)
 
ناشناس11
۱۳۹۴-۰۳-۱۸ ۱۴:۰۹:۱۶
کلا چون آقایون به طرق مختلف تامین می شوند و مشکلی به لحاظ مالی ندارند بعید که حرف شما و امثال ما ها را متوجه بشوند. بی خود خودتون خسته نفرمایید. (2948146) (alef-13)
 
سامان
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۲۰:۵۰:۳۲
شما اطلاعی از بوجه و مالیات و درآمد کشور نداری. این حرف بسیار عوامانه است. هر چند من هم با ناعادلانه بودن دریافتی وزرا و نمایندگان نسبت به میانگین جامعه موافقم ولی مگر مجموع درآمد وزرا یا نمایندگان چقدر می تواند در بودجه کشور موثر باشد.
راه درست اجرای عدالت مالیاتی و اخذ مالیات از همان 60 درصدی است که از دادن مالیات فرار می کنند . هنوز هم من و شمای کارمند مالیاتی بیش از خیلیها می دهیم. (2935935) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۰۷:۵۲:۵۹
بله اين حرف عوامانه است مى دانى تعداد وزرا معاونان وزرا مديران ادارات كل و مديران شهرستان و ... چند نفر است ميدانى هر كدام چند برابر يك كارمند جزء با مدرك معادل خودشان حقوق مى گيرند حقوق هاى هشت رقمى با پاداش هاى بعضا نه رقمى در ماه بعلاوه رانت هاى ريز و درشت با كاهش دريافتى مديران دولتى هزاران ميليارد تومان صرفه جويى صورت مى گيرد. (2936367) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۰۲:۰۴:۱۳
عزیزاگه حقوق وزرا ومدیران ونماینده ها و؟؟؟راکم کنندجزمعترضین میشند.بعدکی این مسائل راتایید کنه .بهرحال یه روزی این گرانیها گریبان بچه ها ونوه هاشون رامیگیره ان موقع هست که به اجدادشان نفرین کنند (2936267) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۴ ۱۱:۵۵:۰۵
یک بار به طور شفاف حقوق و مزایای یک نماینده مجلس را برای مردم بگویید. (2937514) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۵:۴۰:۰۶
یه مشت مشاور اقتصادی غرب گرا در دولت است که همون اصول اقتصاد غرب هم به درستی نمی دانند. تنها یه مشت گزاره از بر کرده اند
علم ناقص از نادانی خطر ناک تر است (2935339) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۲۳:۳۷:۵۴
دولت و بدنه اش و وزرایش هر کسی بود قانون هدفمندی رو باید اجرا بکنه اصلا به شخص ربطی نداره هر کسی میومد باید اجرا میکرد و قانون وابسته به شخص نیست اتفاقا اگر از دو ماه قبل میگفتن بنزین میخاد 1000 بشه از همون موقه تولید کننده ها کالا ها رو گران میکردن و جو روانی عجیبی حاکم میشد بهترین کار ممکن رو دولت کرده از این به بعد هم خیال مردم رو راحت کنه که یک شبه همه چیز رو تغییر میده که کسی بعد طلبکار نشه (2936133) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۰۰:۴۱:۰۰
پس چرا کشور های غربی این همه تو رفاه هستن؟چرا نرخ تورم و بیکاری اونها پایین هستش؟ عیب و ایرادات خودتون رو ربط به علوم غربی ندهید (2936214) (alef-17)
 
علی
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۵:۴۳:۰۵
اصرار دولت را در استفاده نکردن از اطلاعات بانکی نمی فهمم. استفاده و تبادل اطلاعات بانکی و بیمه ها در تمام کشورهای پیشرفته جز اصول پذیرفته شده است. (2935347) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۵:۴۴:۳۷
دولت بخاطر انتخابات نمی خواهد یارانه ثروتمندان را حذف کند وبه جای آن با گران کردن کالاهای عمومی کسری بودجه را از تمام مردم عادی ومتوسط جبران می کند (2935351) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۷:۳۰:۴۴
حالا که 6 میلیون حذف شدند دنبال یه بهونه ی جدید باشید (2935575) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۱۵:۲۴:۰۷
6 میلیونم کارشونو راه نمیندازه این داستان تا تعطیلی کامل تولید ادامه خواهد داشت (2936683) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۷:۳۱:۴۶
اگر بخاطر انتخابات بود پول چاپ میکرد تا بنزین سهمیه ای باقی بمونه !
یا قانون را اجرا نمیکرد میگفت این قانون ظالمانه است ! (2935576) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۰۰:۲۰:۲۰
دولت یکی به نعل میزنه یکی به میخ (2936196) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۴ ۱۱:۵۶:۱۶
آفرین. کار خلاف و تورم زایی که دولت احمدی نژاد بارها انجام داد تا وجهه خودش رو بین مردم عوام از دست نده اما خوب اقتصاد کشور و آینده اقتصادی کشور رو در خطر انداخت. (2937518) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۸:۱۹:۴۶
یکسوال
من درروستا هستم و دو تا خانه و 4 فرزند و 50 گوسفند و تعدای مرغ و خروس دارم و دوتا از فرزندانم دانشجوی دانشگاه ازاد-فکر میکنم کل سرمایه ام را 150 میلیون نمیخرند
پسر عمویم هم در تهران خیابان باقر خان یک خانه 50 متری داره و یک فرزند و حقوق کارمندی دارد و یک ماشین سمند فکر میکنم کل سرمایه او حدود350میلیون

و نماینده شهر ما هم حقوق نمایندگی میگیرد و نمیدانم چه چیزهائی دارد اما همیشه ناله میکنه

به نظر شما کدامیک مستحق تریم؟
(اینرا میدانم من هنوز از استانم بیرون نرفتم و اینکه پسر عمویم پیاده بهکربلارفت و منتظر است تا راه خانه خدا باز شود واینکه نماینده شهر ماحداقل دو سه بار به کربلا و خانه خدا و .... رفته است) (2935674) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۱۹:۰۰:۲۳
مگه ثروتمندان چند درصد مردم رو شامل می شن که انتخابشون مهم باشه؟؟ تازه مگه ثروتمندان در انتخابات شرکت می کنند؟.. (2936816) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۵:۴۷:۲۶
بر افزايش ماليات بر ماليات نداده ها متمركز شويد نه انكه در اين دوران ركود بر ماليات دهنده ها افزايش ماليات اعمال كنيد ، كه خود موجب نارضايتى كسبه و صنعتگر و بازار و وو ميشود بله دولت برود منابع مالياتى جديد را انها كه بر پورشه ها سوارند و معلوم نيست ماليات ميدهند يا خير ، بر زمين خوارهاى لواسانات كه باغات را ميلياردى ميفروشند ماليات ببندد ، بر اطباء كه درامدهاى ميلياردى دارند ماليات ببندد ، برانها كه خلاصه در قسمت پنهان اقتصاد هستند بدنبال منابع مالياتى بگردد ،
با كارت هوشمند ارزاق و مواد غذايى ارزان قيمت و يارانه اى موافق هستم اما بجا و به اندازه و براى نيازمندان باشد بهتر است . (2935356) (alef-13)
 
احمد توکلی
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۹:۰۲:۳۲
سلام دوست عزیز
کاملا حق با شماست. دوستان دیگری هم در کامنت های بعدی همین نظر را دادتد. مقصود کاملا همین است. درآمد مالیاتی از دو راه افزایش می یابد: اول از راه افزایش نرخ مالیات. مثلا بجای آن که 25 درصد از سود خاص را مالیات بگیریم، نرخ را 30 درصد کنیم. این راه در وضعیت رکودی زیانبار است. راه دوم افزایس پایه مالیاتی یعنی کشف منابع فرار کرده از مالیات گیری خواه پیدا کردن کسان جدیدی که مالیات نمیدادند. یا کشف درآمد مالیات نداده از فرد شناخته شده از قبل. یا این که فعالیت جدیدی را که باید مالیات بدهد ولی نمیدهد شناسایی و مشمول مالیت کنیم، مانند خرید وفروش سوداگرانه مسکن. این راه دوم همان است که شما و برخی دوستان کامنت گذار بعدی توجه دادید. کنترل حساب بانکی این راه را ممکن میسازد.
مدافع آزادی مشروع همه کامنت گذاران: احمد توکلی (2935769) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۹:۲۰:۳۳
اقای توکلی وقتی دولت هیچ تمایلی برای شناسایی این افراد ندارد چکار میشه کرد؟؟ آیا این درست است که بخاطه مسائل صرفا سیاسی همه چیز را فدا کنیم؟؟ بنده دفتر املاک می شناسم که ماهی 15 میلیون اجاره می دهد خوب ایا مالیت هم می دهد؟؟ همه بنگاه ها علاوه بر دفتر املاک یک دفتر جداگانه برای معاملات خاص خودشان دارند...
اگر دولت این افراد را شناسایی کند با یک تیر دو نشان زده است
1- مالیات
2- حذف یارانه ثروتمندان (2935797) (alef-13)
 
هادی
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۹:۳۵:۲۱
جناب توکلی : سلام علیکم ساز وکار تعیین مالیات براساس حساب بانکی ویا آنها که مالیات کم می دهند ویا اسناد ومدارک ، فقط طبق ماده 219 ، طبق تشخیص ممیز مالیاتی می باشد . نتیجه این انحصار واختیار وسپس واگذاری قضاوت به سازمان مالیاتی ( مدعی خود قاضی است ) ، تعیین تقریبا مالیات 100% بخش خصوصی به روش چانه زنی (علی الراس ویا اظهارنامه برآوردی طبق لایحه جدید) می باشد . باید قانون متحول وسلائق وتجسس در تعیین مالیات حذف شود ولایحه در حال تصویب به هیچ وجه دراین جهت نیست وقطعا کاررا بدتر خواهد کرد . (2935826) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۲۰:۰۴:۳۸
جناب توکلی
اگر بقیه نظرات را چاپ نمیکنید، حداقل خود بخوانید! (2935869) (alef-17)
 
Tajalli
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۲۱:۱۴:۰۳
جناب آقای توکلی

از اینکه به کامنتها توجه می‌نمائید سپاسگزارم. می‌خواهم توجه شما را به این نکته جلب کنم که بسیاری از مشکلات اقتصادی و حتی سیاسی در ایران ناشی‌ از عدم شفافیت اداری و سازمانی است. تا وقتی‌ که تمام فرایند‌های اداری کاملا شفاف نشود، به طوری که یک انسان با سواد معمولی‌ بتواند به راحتی‌ به تمام قوانین دست پیدا کند و به راحتی‌ و برابر با سایرین از آنها استفاده کند و هیچ حق ویژه‌ای برای افراد، شامل سازمانها یا افراد خاص، وجود نداشته باشد تمامی‌ حرفهای شما و بقیه دوستانتان هیچ تاثیری در وضع این دولت و مملکت نخواهد داشت.

اگر علاقمند هستید که نامتان تا ابد به خیر باقی‌ بماند قوانینی بر علیه عدم شفافیت اداری و پیچیدگی‌ اداری، و به نفع شایسته سالاری، کاهش بوروکراسی به "صفر" و کوتاه کردن دست هر کسی‌ غیر از دولت از خزانه ملت، و همچنین ارزش‌گذاری به حسابرسی و پاسخگویی سازمانها به مقامات بالاتر بر مبنای اصول مدیرییت امروزی تدوین کنید. قوانینی که برمبنی علم امروز باشد و دولت‌ها (یا هر کس دیگری داخل حکومت) نتوانند از آن‌ سرپیچی کنند. در چنین حالتی می‌توان انتظار یک ایران آزاد، سربلند و مترقی را داشت.


با تشکر از توجه شما (2935975) (alef-17)
 
بی‌منطق
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۲۱:۲۵:۵۳
جناب توکلی چند نکته درباره "توصیه های عملی" شما داشتم.

ـ "در مواردی که تقاضای بازار از نظر فنی قابل تفکیک باشد فرصت اعمال سیاست را نباید از دست داد." عزیزم این توصیه عملی نیست! شما چه راهکار عملی دارید که مشخصا درآمد افراد جامعه را مشخص کنید؟ اگر همچین راهکاری ندارید (که بنده هیچوقت از شما نشنیده‌ام) چگونه میتوانید ایده "مالیاتی تصاعدی" را به شکل درست عمل کنید؟ برادر بزرگوار وقتی از برگشت ایده "مصارف عمومی از مالیات معاف باشند" صحبت میکنید، دارید بحث سوبسیدی قدیم را میکنید! مگر در بحث انرژی مصارف عمومی چیزی بغیر از اینست؟ وقتی در جامعه ما فقط حقوق بگیران وضع درآمدی حدودا مشخصی دارند (هر چند آنها نیز برای کار دوم و سوم هم که اغلب سیاه است مثل مسافرکشی مالیات نمیدهند) شما چگونه درآمد یک فرد را حساب میکنید؟ چه قوانینی داریم که "الف" الفبای مالیاتی را اجرا کنیم؟

ـ در حذف یارانه‌ها حکم تجسس در حساب بانکی مردم را دادید، که در هیچ جای دنیا سابقه ندارد! (بنده به شخصه یک ریال هم ندارم، و مشکل من با نفس اینکار هست) برادر عزیز در تمام دنیا فقط در یک صورت اجازه بازدید از حساب یک شخص به دولت داده میشود، و آن هم حکم قضاییست. ۱ـ حتی در صورت تخلف مالیاتی (که در بعضی کشورها مجازاتش از قتل غیرعمد بیشتر است) یا حساب طرف یکطرفه میشود (فقط حق واریز پول به حساب دارد تا مشکل پرونده برطرف شود) و یا، در "مواقعی" در صورت موجودی، بدهی مالیاتی به دولت پرداخت میشود. ۲ـ به هنگام درخواست کمک شخص از دولت (یارانه) دولت متقاضی دریافت کپی از موجودی بانکی شخص متقاضی میشود، نه اینکه خود مشغول بازرسی حساب شخصی افراد شود! ۳ـ در مورد پولشویی حسابهای بانکی جابجایی پول را دنبال میکنند (مقدار، دفعات، ...) و نه حساب شخص! حضرتعالی یا اینها را نمیدانید (که از یک اقتصاددان بعید است) و یا شفاف در مورد هدفتان از تجاوز به حریم شخصی افراد صحبت نمیکنید! برادر عزیز شما حریم شخصی و خصوصی شهروندان را در نظر نمیگیرید و بخاطر فرع، اصل را قربانی میکنید!

بدون راهکارهای عملی و قوانین و لوایح لازم برای تشخیص سطح درآمدی افراد جامعه، هر پیشنهادی از این قبیل عوام فریبیست.

فکر کنم اگر قابل چاپ نباشه، قابل خوندن باشه! (2935987) (alef-17)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۰۶:۴۹:۴۴

در تمام کشورهائی که اقتصاد پیشرفته و سالم دارند مبنای تشخیص مالیات گردش مالی افراد در بانک است.
یک سطح پایه حدوداً 15000 دلار به عنوان سطح معاف از مالیات تعریف شده که به مانده حساب افرادی که بیشتر از این مبلغ درآمد دراند مالیات قرار می گیرد البته اگر افراد این مبلغ را هزینه کرده باشند چون مالیات بر مصرف (GST) هم وجود دارد این مبالغ هزینه بر سطح پایه مالیاتی آنها افزوده می شود . عمدتا کلیه خرید با استفاده از کارت بانکی انجام می شود و قابل ردیابی هست ولی اگر کسی ادعای هزینه ای هم داشته باشد که به صورت نقد پرداخت شده می تواند فاکتور آن را ارائه دهد. (2936348) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۲۳:۲۲:۴۴
نمیدونم ما حق انتقاد از خود اقای توکلی رو داریم یا انتقاد از خود ایشان هم باعث دادگاهی شدن ایشان میشود خواهشا دو کلمه حرف حساب را منتشر بفرمایید.
عزیز من این چه صحبتیه میفرمایید؟
بحث ما قانون هدفمندی یارانه ها است
نامه فوق سراسر متن داره به دولت به صورت غیر مستقیم میگه چرا قانون هدفمندی رو اجرا کردی برو سراغ مالیات
این دیگه از اون حرفهای عجیب تاریخ بشریته
قانون تصویب کرده اید دولت اجرا بکند یا نکند؟
مالیات یه بحث دیگه داره شما یک دقیقه وقت بذار قانون هدفمندی رو بخون ما اصلا این بحثها رو نداریم که برا جبران کسری هات برو سراغ مالیات و...
محض اطلاع دوستان من دو تا از بندهای قانون هدفمندی رو که اتفاقا خلاف اینرا میگوید اینجا خدمتتون بازگو میکنم:
ماده 12 تبصره 2- كمكهای نقدی و غیرنقدی ناشی از اجراء این قانون به اشخاص حقیقی و حقوقی از پرداخت مالیات بر درآمد موضوع قانون مالیاتهای مستقیم مصوب اسفندماه 1366 و اصلاحیه‌های بعدی آن معاف است. كمكهای مزبور به اشخاص مذكور بابت جبران تمام یا قسمتی‌از قیمت‌كالا یا خدمات عرضه‌شده توسط آنها مشمول حكم این‌تبصره نخواهدبود.

ماده 16- دولت مجاز است از ابتدای سال 1389معافیت مالیاتی موضوع ماده (84) قانون مالیاتهای مستقیم را علاوه بر افزایش سالانه آن، متناسب با تغییر و اصلاح قیمتهای موضوع این قانون با پیشنهاد وزارت اموراقتصادی و دارایی طی پنجسال حداكثر تا دو برابر افزایش دهد.
همانطور که میبینید قانون هدفمندی فقط صحبت از افزایش معافیت مالیاتی کرده اما دوستان الان حرف دیگری میزنند در نامه فوق به دولت

واقعا برای من سواله این قانون هدفمندی بالاخره باید اجرا بشود یا نشود؟ کجای قانون گفته برای اجرای قانون دولت باید برود سراغ مالیات؟
مالیات اصلا بحثش جدا است
اصلا در قانون هدفمندی پیش بینی وقفه و سکون قانون نشده واضح گفته سال 5 اجرای قانون باید کلیه قیمتها ازاد شده باشه
این که نشد قانون بذاریم بعد بیایم بگیم چرا اجراش کردی
بالاخره یا قانون است یا نیست اگر قانونه باید اجرا بشه ما در زمینه اجرای قانون اصلا شوخی نداریم از اول نباید تصویب می کردید الان 5 ساله داره ماهانه پول ریخته میشه به حساب مردم که قانون اجرا بشه اصلا و ابدا ما وقفه در قانون نداریم هرگونه مسکوت گذاشتن قانون و هرگونه تلاش برای عدم اجرای قانون خودش غیرقانونی و جرمه و قابل تعقیبه
بین ما و شما قانون حکم میکنه مالیاتها یه قانون دیگه است که باید اجرا میشد اینکه الان باز میفرمایید که مالیات بگیرید یعنی اون قانون مالیاتها هم نیمه کاره ول شده
اصلا و ابدا تعارف در اجرای قانون نداریم قانون هدفمندی از سال 89 شروع شده و باید دقیق اجرا بشود.
خیلی دوستانه عرض کنم برای کند کردن اجرای قانون هدفمندی شما مجوز قانونی لازم را ندارید قانون کاملا روشن و شفافه
از بالا بردن قیمت نان و بنزین و انرژی قانونی تر و حلال تر دیگه ما نداریم و اصلا و ابدا نمیشه ذره ای به دولت گیر داد که چرا بالا بردی دولت الان میتونه نان رو کاملا ازاد کنه و قیمت بنزین رو به فوب برسونه دستش کاملا ازاده و نص صریح قانون هم هست که باید اجرا بشود.
این وسط یک سری افراد هم داریم که تعجب میکنند چرا بنزین بالا رفت این دیگه مشکل خود این افراده که قانون رو مطالعه نکرده اند
در پایان یک جمله مهم مینویسم:
قانـــــــــــــــــــــــــــون باید اجـــــــــــــــــــــــــــرا شود.
ما روز اول بهتون گفتیم این قانون هدفمندی خوب نیست گوش نکردید الان دیگه اصلا راه نداره و باید مو به مو اجرا بشه. تا قبل اینکه قانون بشه میشد یه کاریش کرد الان ددیگه اصلا هیچ راه حلی نداره (2936120) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۲۳:۴۹:۵۸
جناب دكتر توكلى . متشكرم (2936152) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۲۳:۵۵:۲۶
ضمنا جناب اقاى دكتر توكلى در نظر داشته باشيد كه تورم و كاهش ارزش پول كشور نوعى ماليات وحشتناك و جبارانه است كه ملت ميپردازند ! و وظيفه مجلس و مجلسيان حفظ قدرت خريد ملت ميباشد (2936164) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۵ ۲۱:۳۷:۳۷
جناب توکلی عزیز
سلام
شما مدافع آزادی کامنت گذاران نیستید وگرنه همه ی کامنت ها رو منتشر میکردین در حالی که همیشه کامنت غیر قابل انتشار دارید. مدافع آزادی کسی است که نظر نه تنها مخالف و بلکه دشمنشو هم آزادانه منتشر کنه! اگه ادعاتون در خصوص حمایت از مظلوم هم همینطوره که خوش به حال مظلوم، دقیقلا مثل همه ی این 36 سال گذشته.
ابراهیم عبداللهی وکیل دادگستری و منتقد عملکرد همه ی مدعیان حامی آزادی. (2940237) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۵:۵۰:۴۵
دولت اسیر یک سری مفروضات باطل شده است (2935366) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۰۰:۱۹:۰۶
مجلس باعث این وضع شد با قانون هدفمندی که تصویب کرد و الان هم طلبکاره که چرا اجرا کردی الان هیچکدومشونم نمیگم طرح رو ما دادیم کلا همه ساکنت شدن و من الان به خودم شک کردم شاید این هدفمندی رو من طرحش رو دادم
کسی گردن نمیگیره دیگه (2936193) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۶:۱۲:۳۴
نامه را نخواندم

از تیتر بنظر میاد توصیه درستی است.

از نادران و توکلی و مصباحی بعید است دلسوز دولت باشند.

البته با پوزش از صاحب با کرامت سایت الف جناب توکلی. (2935411) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۶:۱۳:۳۶
بنظر من پیشنهاد های خوب و معقولی است. (2935414) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۸:۱۷:۴۰
پیشنهاد اینه که دولت با مالیات بیادکسریشو جبران کنه این پیشنهاد خوبیه؟ اتین مالیات رو بازم مردم باید بدهند. (2935671) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۸:۲۷:۵۱
"ما در مجلس آماده کمک به دولت محترم برای بهبود شرایط اقتصادی و کاهش رنج معیشتی مردم هستیم. "

این «شرایط اقتصادی و رنج معیشتی» محصول دو مجلسی است که شما عزیزان از اعضای فعال و مؤثرش بودید (در تصویب قوانین و لایحه‌های اقتصادی و مالیاتی). و هنوز هم بر ایده اشتباه خود مصر هستید (مثل یارانه‌ها). هرچند تمام تقصیرها (که ۵۰٪ برمیگشت به مجلس) را انداختید گردن احمدی نژاد.

حالا چطوری میخواهید به این دولت کمک کنید، خدا میدونه! (2935690) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۶:۱۸:۵۴
آخه خونه ی پولدارها که تمام پنجره هاشو عایق حرارتیه با خونه ی ما که دوتا بخاری روشن میکنیم یه مصرف دارد (2935424) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۶:۱۹:۱۷
هرکی بیشتر مصرف کنه بیشتر پول میده (2935426) (alef-13)
 
ازمردم
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۶:۲۶:۱۲
دمتون گرم . (2935435) (alef-13)
 
معلم
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۶:۲۶:۲۹
« اعلام ناگهانی افزایش قیمت ها به اعتبار دولت آسیب می‌رساند/ بر افزایش مالیات متمرکز شوید . »
من به عنوان عضوی از جامعه با جمله دوم مخالف هستم . باید گفت : بر عادلانه شدن مالیات متمرکز شوید. در مملکتی که از ریز ترین مسائل شخصی افراد تفحص و تحقیق انجام می شود ، چرا نظام جامع مالیاتی اجرا نمی گردد؟
کافی است اعلام کنیم : ظرف مدت یکماه خودرو یا منزل و کارخانه و ثروت افراد به نام خود آنان منتقل شود و الا افراد صاحب املاک و ثروت مشمول مالیات می شوند حتی اگر مال خودشان نباشد.
اصل قضیه صیانت از ثروت نورچشمی هاست و الا دولتی که از بنزین پراید 10 میلیونی من نمی گذرد آن قدر هم نجیب و خجالتی نیست. مثل تمام ممالک عالم مالیات را عادلانه کنید. پولشویی و اختلاس و ارتشا را پر هزینه کنید. معوقات بانکی را پس بگیرید. مدیران عاملی که در وام های کلان بانکی حق السهم دارند را عزل کنید. 5 میلیون جوان بیکار را جایگزین افراد چند شغله و مفسده گرا نمایید. 11 میلیون جوان در صف ازدواج را دریابید. (2935437) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۵ ۱۱:۴۵:۰۷
احسنت بر نظر معلم عالی بود ولی اگر هر دولتی با بزرگان سرمایه دار در افتاد ور افتاد. مشکل آینه که اصل سرمایه مملکت دست عده‌ای قدرتمند است که وصل هستند به جاهایی که همه میدانند ولی جرات ندارند به آنها نزدیک بشوند و بنیاد های قوی و مالی کشور را در قالب نام های متبرک قبضه کرده‌اند و بلند گو های قوی و دست های پنهان زیادی دارند که توان و اراده ای برای مقابله با شرایط فعلی ساختار کنونی وجود نداردکه از آنها حساب کشی کنند . (2939072) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۶:۲۹:۲۳
در این نامه از کنار یک جمله کوتاه ولی با اهمیت به راحتی عبور شده است. اول پاراگراف آخر: "رکود موجود حداقل چند سالی به طول خواهد انجامید." به همین راحتی! مسبب آن کیست یا چیست؟ کدام سیاست است؟ چرا جرآت پرداختن به ریشه ها را ندارید؟ و در عوض هزار کلمه راجع به راه حل های مساله ای که می توانست وجود نداشته باشد، صحبت می کنید؟ (2935443) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۲۳:۲۶:۰۱
رکود دو سال اخر احمدی نژاد چند علت داشت:
1-عواملی که در چند نامه 50 اقتصاد دان از سال 85 بهش اشاره شده از همون سال هم رکود اقتصادی پیش بینی شده بود میتونید مراجعه و مطالعه کنید این نامه ها رو(سوئ مدیریت دولت بخصوص در عرصه اقتصادی)
2-وقت تلف کردن در مذاکرات توسط نماینده جبهه پایداری و گرفتن 6 قطعنامه و بردن ایران تحت فصل 7 منشور که امنیتیه
این دو دلیل دلایل اساسی رکودهای اخر کار احمدی نژاده (2936125) (alef-17)
 
علی
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۶:۳۰:۵۲
آنچه در نامه مذکور بدان اشاره نشده فهرست کردن صاحبان سهام و اموال عیر منقول است. که به تصورم کار سختی برای کشور نباشد. تبادل اطلاعاتی بین استانها هم از جهت فهرست کردن اموال غیر منقول قاعدتا شدنی است. در اروپا این تبادل اطلاعاتی فرا مرزی است. تحصیل اطلاعات از اشخاص ثالث توسط اداره مالیات در کشوری مثل هلند مبنای قانونی دارد. آیا دولت نمیتواند صرافی ها را ملزم کند که لیست مبادلات ارزی خویش را با اشخاص ارایه دهند؟ تهیه لیست خودروهای گران قیمت از طریق فروشنده ها که قاعدتا مالیات میپردازند ،امری شدنی است. (2935446) (alef-13)
 
از سپیدان
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۶:۳۴:۰۵
با دورود
نمایندگان محترم مجلس لطفا قانون بررسی اموال و دارایی ها و حساب بانکی کلیه افراد جامعه را به منظور شفافیت امور مالی و پرداخت مالیات و جلوگیری از پولشویی و نهایتا پرداخت یارانه را تصویب و دولت را ملزم به رعایت قانون فرمایید (2935453) (alef-13)
 
کارمند دانشگاه علوم پزشکی ایران
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۶:۳۶:۴۵
خدا خیرتان دهد که از دل مردم حرف زدید. من کارمند دانشگاه علوم پزشکی ایران هستم. با مدرک کارشناسی ارشد و بیش از 20 سال سابقه کار حقوقم زیر 2 میلیون است. آن وقت یک پزشک متخصص که تنها 4 سال بیشتر از من درس خوانده 70 میلیون درآمد حقوقی دارد. اختلاف حقوق من با یک فرد بیسواد آبدارچی تنها 400 هزار تومن است. کجای دنیا این همه تفاوت و بی عدالتی وجود دارد؟

این مسائل متاسفانه بر انگیزه کارکنان و کارگران و تک تک آحاد جامعه اثر می گذارد و یک عده قلیلی که خدا رو شکر درآمد دهها و بعضا صدها میلیونی در ماه دارند افزایش چند میلیونی درآمدشان زندگی آنها را متحول نمی کند اما خیلی از افراد عادی و بیمارهای جامعه را خانه خراب می کند و رضایت مردم را دچار خدشه می کند.

امیدوارم آقای روجانی مانند آقای احمدی نژاد رفتار نکند و عاقلانه تصمیم بگیرد. (2935458) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۷:۴۰:۰۶
از فردا بابت پارک در خیابون بستنی خوردن در مترو قلیان کشی تو جنگل ازتون مالیات میگیریم تا بفهمید مالیات چیه !!!!!!!! (2935599) (alef-13)
 
مبارز با قلیان
۱۳۹۴-۰۳-۱۴ ۱۴:۲۴:۲۵
اتفاقا چرا در مورد قلیان کشی مالیات نگیرن؟!!!! بهتر از فشار رو مردم عادیه که کلی دوندگی میکنن یه دونه مرغ بخرن (2937836) (alef-17)
 
يك دوست
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۲۱:۴۸:۵۷
دوست من درامد كه فقط منوط به ميزان تحصيلات نيست.
اون متخصص جراح بنده ى خدا شبانه روز توي اتاق عمل با بيمار تصادفي و خون و ادرار داره سر و كله مى زنه و جون ادمها رو نجات مى ده و از اين كار در امد داره و مالياتش رو هم مى ده.
شما هم توي اداره ى علوم پزشكي نشسته ايد و در زمان اداري پاي نامه ها امضا مى زني.
يه فوتباليست هم كه سوادش ديپلم هم شايد نباشه چند برابر شما و اون پزشك در امد داره.
مهم ارزش خدمتي هست كه انجام مى شه،
مسلما حقوق شما هم مناسب وضعيت تان نيست ولي دوست من، شما هم كاش بيشتر درس خونده بودي و درامدت بيشتر بود.
به هر حال توي مسابقه شنا هم تفاوت يك دهم ثانيه است ولي بين مدال طلا و نقره كلي تفاوت.
شما كه تحصيل كرده ايد اينجوري قضاوت نفرماييد. (2936010) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۵ ۲۱:۵۲:۱۰
خب چرا پزشکی نخوندین؟ 4سال بیشتر میخوندین ماهی 700 میلیون میگرفتین اصلا 7000میلیون میگرفتین! الان یه کارخونه دار ماهی 1میلیارد مثلا درمیاره شما چرا خودتونو با ایشون مقایسه نمیکنین؟ اصلا چرا درآمدتونو با دکتر توکلی مقایسه نمی کنین؟ مثلا اگه یه دست فروش مترو بگه چرا آقای کارمند فوق لیسانس احتمالا پیام نوری دانشگاه علوم پزشکی ایران دارآمدش 70 برابر منه و این چه عدالتیه جواب شما به ایشان چیه؟ (2940252) (alef-13)
 
پزشك عمومي از اصفهان
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۶:۳۸:۳۹
البته حضرات مسوول در وزارت بهداشت، كه عمدتا متخصصان و فوق تخصصهاي عضو هيئت علمي هستند، ضمن افزايش 2 تا 3 برابري درامد متخصصان، بيان كرده اند كه ما تلاش كرده ايم تا درامد پزشكان عمومي، كاهش نيابد. البته تلاش مضاعفي هم كرده اند كه درامد پزشكان عمومي، افزايشي هم نيابد.
بهمن 93، آيين نامه پرداخت مبتني بر عملكرد توسط وزارت بهداشت ابلاغ شد كه براي پرداختها، ضرايبي كاهنده در نظر گرفته شده كه مهمترينش، امتيازات و ضرايبي است كه تا 25 درصد از درامد فرد را ميكاهد. اين ضرايب و امتيازات، همگي در اختيار رييس بيمارستان (كه نوعا از متخصصان است) مي باشد، و كاملا وابسته به هواي نفس اوست.

( الف، اگر ذره اي آزادگي داري، بدون سانسور منتشر كن. ميتواني به به آيين نامه هاي پرداخت مبتني برعملكرد، مراجعه كني) (2935462) (alef-17)
 
محمدرضا
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۶:۴۵:۰۹
نکته اصلی در مورد کاهش هزینه ها که خود شما به آن توجه نکردید کاهش هزینه های دولت است. ادارات دولتی هنوز بریز و بپاش های سابق را دارند. مدیران دولتی ماشین های گران قیمت دولتی سوار میشوند، حقوقهای آنچنانی پرداخت میشود که خود شما نویسندگان این نامه نیز مشمول آن هستید. دولت باید از خودش شروع کند. در ضمن جناب توکلی اساس تصویب طرح یارانه ها عدالت بود بنده خوب یادم هست که در زمان توجیه برای اعطای یارانه ها و افزایش نرخها یکی از مثالهایی که زده میشد عدم استفاده روستاییان از بنزین بود . یارانه یا باید به همه داده شود یا به هیچکس داده نشود چون این امر تبعیض بین افراد جامعه است. (2935475) (alef-13)
 
حمیدرضا
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۶:۴۹:۰۸
افزایش قیمتها را که خودتان در مجلس تصویب کردید!! حالا مقصر دولت را میدانید؟!!
دولت قبل که قانون را انجام نمیداد و یا اونجوری که خودش میخواست انجام میداد ولی کمترین برخورد و اعتراضی میشد.
البته حرفتان در مورد بی خبر گران کردن درست است و از اون مهمتر سخن برعکس سخنگوی دولت درباره گرانی ها است!! (2935481) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۶:۵۳:۰۳
چرا از دستمزد کارگر مالیات میگیرند ولی سود بانکی نه ؟
این اتشی تورمی است که الان زیر خاکستر است و یر یا زود زبانه خواهد کشید . (2935493) (alef-17)
 
رفیعی
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۷:۰۴:۳۱
کارت سوخت باید الزلما حفظ شود تا دولت بتواند بر مصرف و قیمت بنزین در حال و آتی کنترل داشته باشد. اما در مورد حسابها بدلیل عدم اعتماد مردم حتی مردم عادی هم اگر حتی 2 میلیون تومان در بانک داشته باشند آنرا از بانکها خارج می کنند لطفا دقت کنید. (2935514) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۷:۰۴:۴۵
گوش اگر گوش تو و ناله اگر ناله ماست

آنچه البته به جایی نرسد فریاد است (2935515) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۷:۰۵:۴۷
خود گویی خود خندی عجب مرد هنر مندی
مجلس خودش تصویب کرده که حامل های انرزی افزایش یابدحالا که مصوبه مجلس (با کمی تلطیف) اجرا شده اقتصاد دانهای مجلس مخالفند (2935519) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۷:۴۹:۰۷
دقیقا قانون رو خود مجلس تصویب کرده اما الان هم منتقده و این واقعا باعث بسی شگفتی است
خب اگر قانون مشکل داره چرا تغییرش نمیدین؟
بعد الان دولت قانونا مکلفه بنزین رو به قیمت خلیج فارس برسونه اونو باید کجای دلمون بذاریم؟
فرض کنید قیمت نفت دو برابر بشه قیمت فوب بالای 2000 درمیاد چیکارش کنیم الان؟
خواهشا جواب بدین به این سوالات:
1-مگر قانون هدفمندی توسط مجلس تصویب نشده؟
2-مگر دولت طبق قانون عمل نکرده؟
3-امسال باید به قیمت فوب برسیم یعنی بنزین حدود 1300 بشود خب تا الان دولت زیاده روی کرده یا کم کاری؟ خب مشخصه که کم کاری کرده و وضعیت هم اینه اگر قانون رو اجرا کنه شما چه میفرمایید؟
4-مالیات رو زیا د کنید که باز باعث نمیشه قضیه درست بشه باز تورم و...داره الان این مالیات زیاد کردن راه حله؟ پس اون هدفمندی چی میشه؟ باید ول بشه؟
5-مسئولیت این وضعیت با چه کسی است مجلس یا دولت؟ (2935619) (alef-17)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۷:۵۳:۴۸
مجلس نگفته تک نرخی بشه ! میشود که فقط بنزین آزاد گران میشد نه سهمیه ای ! (2935628) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۰۰:۲۶:۲۱
عزیز من قانون میگه سال پنجم دیگه قیمتا کلا ول بشه
سهمیه چیه دیگه (2936201) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۷:۰۹:۳۷
با درود
در ابتدا با تشکر از این نامه
ای کاش این کاش ها نبود
تا بگویم کاش به دولت قبل هم انتقاد می شد و این نامه ها نوشته می شود
حتی اگر نمی پذیرفتند و رسانه هااز جمله صدا و سیما آنرا اعلام می کردند.
البته دیگر ................
بگذریم (2935530) (alef-13)
 
شیوا
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۰۹:۵۰:۳۱
از نماینده های محترم مجلس می خواهیم که طرحی را ارایه دهند که دولت فقط به فکر منافع صنف وکلا نباشد چون خود رییس جمهور وکیل است و وکلا با نفوذی که دارند اصلا به فکر حجم عظیم فارغ التحصیلان بی کار رشته حقوق نیستند و کانون وکلا هر سال از بین تقریبا هر چهل فارغ التحصیل حقوق یکنفر را جذب می کند و متاسفانه دولت هیچ فکری برای سی و نه نفر باقی ندارد انشالله ریاست محترم جمهور سیاستی در پیش بگیرد که در مملکت فقط به دو صنف خاص ثروتمند همانند صنف پزشکان متخصص و صنف کانون وکلا توجه نشود و نگذارند سیاستهای این دو صنف همچنان تبعیض امیز و به فکر منافع صنفشان. باشد ما حجم عظیم فارغ التحصیلان بی کار رشته حقوق همچنین از نماینده های محترم نیز خواهشمندیم که از حق ما در مقابل صنف وکلا دفاع نمایند و از ریاست محترم جمهور نیز خواهش می کنیم چون خود حقوقدان است چگونه اجازه می دهد که هم رشته ای هایش به خاطر سیاستهای تبعیض امیز صنفی خاص بی کار بمانند (2936417) (alef-17)
 
احمد ک
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۷:۳۲:۰۴
اینکه دولت برنامه مدونی برای تثبیت اقتصاد کشور ندارد شک نکنید ،درهمین هفته جلسه تیم اقتصادی دولت که رسانه ها گزارش کردند ونظرات مختلف تیم، اثبات کننده نداشتن برنامه ای برای اقتصاد کشور است ،نظر وزیر دارایی با نظر رییس کل بانک مرکزی وبا نظر تئوریسین اصلی بسیار متفاوت بود شاید نظرات اقای سیف بهتروجامعتر از دیگران بود وراههای ارائه شد ه برای شکستن هسته اصلی تورم از دورقمی به کاهش به سمت تک رقمی وبحساب گذاشتن رفع تورم انتظاری به حساب اقدامات خود ،مقدار زیادی دولت را به انحراف میکشاند ،درحالیکه امکان زیادی دارد که تورم انتظاری مجددا براقتصاد کشور سوار شود ،راههای تیم اقتصادی بسیار متفاوت ومعلوم بود بر پایه تحقیق از یک موسسه شناخته شده نیست ،واقایان بیشتر تئوری های اقتصادی را که در دانشگاه درس میدهند تکرار میکردند ومتاسفانه اقای رییس جمهور هم عکس العمل مناسبی نسبت به این بی برنامگی نداشتند ،شما نظرات را یکبار به تفکیک در مقاله ای تحلیلی ساده فرمایید که متوجه خواهید شد راننده اقتصاد کشور از پشت ژیان امده پشت کامیون تریلی وانهم در گردنه سابق حیران (2935578) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۰۷:۳۱:۴۳
كاهش تورم از طريق كاهش شديد قدرت خريد مردم كه الان در ايران داره كه هنرى نيست هنر وقتيه كه كاهش تورم از طريق افزايش توليد انجام بشه . (2936357) (alef-17)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۷:۳۹:۴۷
مثل اینکه آقایون خبر ندارند مالیات در چند سال گذشته بسیاری از کسبه رو چون من از کار بی کار کرده!!! (2935597) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۷:۵۶:۳۱
به نگارندگان نامه پیشنهاد میشود ابتدا انانی که مالیات خود را نمیدهند شناسائی کنند و پس وصول مالیات از انان به فکر افزایش مالیات باشنددر خصوص مثال کشورهائی که اعلام نمودید انتقال اطلاعات دارند نمیدانم در این کشور زندگی میکنید یا خودتان را به بیراهه میزنید

میخواهید مثال های مشابهی در خصوص حقوق شهروندی دیگر گشورها بزنم و در خصوص تحصیل رایگان در دیگر گشورها؟

اقای توکلی شما در تمام دوران دبستان و راهنمائی و دانشگاه چقدر هزینه پرداخت کردید؟ ایا غیر این است که تماما رایگان بوده؟ امیدوارم منصفانه فکر و جواب دهید (2935632) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۷:۵۹:۰۵
مالیات بر خانه های خالی چی شد؟ (2935639) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۸:۰۳:۰۸
چند گزاره رو داشته باشید:
چه کسی قانون هدفمندی رو تصویب و ابلاغ کرده و روی اجراش اصرار داشته؟؟؟ حدس بزنید؟ دولت؟ نه! مجلس!
چه کسی برای اجراش فشار اورده؟ دولت؟ نه! مجلس!
حالا چه کسی میگه اجرا نکن؟؟ دولت؟ نه مجلس
حالا شما پیدا کن پرتقال فروش را!
عزیز من خب وقتی میبینی قانون فشار میاره چرا قانون میذاری و دولت رو ملزم به اجراش میکنی که اونم پول کم بیاره ناچار بشهقیمت بالا ببره؟؟؟
عجب حکایت عجیبی شده
میگه چرا قانونی که نوشتم رو اجرا کردی!!!!!!!!(تازه حالا دولت نصفه قانون رو اجرا کرده بخاد اجرا کنه قیمت فوب خیلی بالاتره!!!) (2935645) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۸:۰۳:۱۰
اگر سیستم مالیات گیری کشور همینی است که الان وجود دارد و فقط از ضعفا که حقوقشان دست دولت است مالیات می گیرد افزایش مالیات هم بر مشکلات مردم عادی می افزاید و اثری بر "مردم غیر عادی" نخواهد داشت. دولت باید به جای این کارها اموال مازاد، شرکتها و کارخانجاتش را به بخش خصوصی واقعی و سالم کشور (اگر چیزی ازشان باقی مانده باشد) واگذار کند و از این طریق هم بار خود را کم کند و هم اقتصاد را سالمتر و غیردولتی تر کند. (2935646) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۸:۰۳:۱۲
فقط اینو فهمیدم که همه دولتها قبل انتخابات شعارای قشنگی میدن
ولی بعداز رای آوردن توی عمل همه مثل همن....
این قصه ی تکراری همیشگی روزگار مملکت ماست (2935647) (alef-13)
 
سید
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۸:۲۰:۵۹
عزیزان بزرگوار نویسنده نامه که به نظر می آید بیشتر عمرشان در دانشگاه ومسئولیت های اداری و مجلس سپری شده ، نمی توانند برای وضعی که کشور از لحاظ خرابی اقتصاد با آن مواجه است وایشان از عوامل مهم شکل گیری آن بوده اند ، نسخه بنویسند . همانگونه که در مکتوبشان به وضوح مشهود است نگاه والگوی این بزرگواران فقط کشورهای بیگانه با فرهنگی بسیار متفاوت با فرهنگ اسلامی ما می باشد . لطفا اول پاسخ سئوال های زیر را عنایت فرمایند وبعد دولت را به کارهایی که برخلاف فرهنگ وهدف نظام جمهوری اسلامی که همانا حفظ کرامت وعزت وشرافت انسان ها با ایجاد عدالت ، تشویق نمایند . اگر در اقتصاد این کشورها ربا و نزول اصل نباشد ، اقتصادی خواهند داشت ؟ آیا 80% اقتصاد ایشان دولتی است ؟ آیا نظام اداری حجیم مانع فعالیت و رقیب ومدعی مردم دارند ؟ ( می گویند ژاپن با 140 میلیون جمعیت کمتراز 300 هزار وایران با 75 میلیون بیش از 3/5 میلیون کارمنددارد ) . آیا دراین کشورها معلولان وپدید آورندگان سیستم خراب اقتصادی ، متولی تحول واصلاح آن شده اند ؟ و.... . مسلما عزیزان فرمان هشت ماده ئی حضرت امام (ره ) را فراموش کرده اند والا دولت را به تخلف از آن وتجسس در امور واموال مردم توصیه نمی فرمودند ، ضمن آنکه فقط قضات با شرائطش مجاز ورود به احوالات شخصی هستند واگر برای مامور مالیات هم چنین مجوزی صادر شود ، چرا برای دیگر ماموران حکومت وحتی طلبکاران ، قائل نشد ؟ . بزرگواران : باید مبدأ میل عوض شود ، باید از علمای آگاه به مبانی حکومت اسلامی بخواهیم تا با کمک فرهیختگان کشور نظام اقتصاد اسلامی کشوررا طراحی نمایند وجزیره ای عمل نشود وفقط مثلا مالیات را درست کنند . مسلما اسلام برای کار وبیمه ومالیات و...ونظام اداری کشور قانون وبرنامه دارد ومی تواند از تجربیات سایر کشورها تا جائی که به مبانی حفظ کرامت انسان ها برخورد نکند استفاده نماید . به سه مورد از نتیجه قانون مالیاتی که در حال اجرا است اشاره می کنم 1-در نتیجه تصویب ماده 219 وبعض مواد دیگر سازمان مالیاتی قدرت انحصاری با اختیارات تام ، حتی قضاوت را داشته (در اصلاحیه اخیر هم همچنان تداوم خواهد یافت و اسناد ومدارک شفاف را هم باید ممیز تایید کند ) واین طبعا فساد زا است ونتیجه اش تعیین مالیات تقریبا 100% مؤدیان بخش خصوصی به روش چانه زنی بوده است !! . آیا 100% مردم می خواهند از مالیات فرار کنند ؟ 2- طبق ماده 19 ق ارزش افزوده ، اگر کارگاه ویا کاسبی از کارگر وباربر روزمزد ویا راننده وانت حمل باراکثراکم وبی سواد ویا ....فاکتور رسمی نگیرد ، ضمن محکوم شدن به جریمه های نجومی ، باکل کالای او به عنوان قاچاق برخوردخواهد شد !! . 3- کسبه که بیش از 60% آنها زیر سیکل سواد دارند موظفند هم گزارش فصلی وهم اظهارنامه مالیاتی را رایانه ای ارائه دهند ، خودشان که سواد ندارند وباید از کافی نت ها استفاده کنند ، اگر کافی نتی اشتباه کرد ، چرا باید مؤدی کم سواد پاسخ گوی خطایی باشد که قادر به اجرای آن نبوده باشد ؟ (2935676) (alef-13)
 
مهندس جنت شهري
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۸:۲۴:۳۹
با سلام ..باز دست شما درد نكند كه مقداري از مشكلات را ديديد ومهمتر اينكه راهكار هم ارايه داديد..كاري به درست بودن يا غلط بودنش ندارم چون من در اين مسايل خبره نيستم ولي اين را همدلي ميدانم ..نه ان كساني كه دبه در دست با هواپيما شهر به شهر ميگردند وهمه اش يك حرف را تكرار ميكنند (2935682) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۸:۴۲:۳۰
بابا ولمون کنید دیگه
کف دستی که مو نداره بیا بکن (2935715) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۸:۴۳:۲۷
كاش به رئيس جمهور تذكر مي داديد كه به جاي پر كردن جيب پزشكان متخصص از محل يارانه هاي مردم سياستي اعمال مي شد كه ظرفيت تربيت پزشك متخصص زياد شود تا مشكل مردم حل شود و رئيس جمهور مانع اعمال سياستهاي قشر مرفه سازمان نظام پزشكي به نفع پزشكان متخصص و به ضرر ساير كادر درماني غير پزشك باشد (2935718) (alef-13)
 
كاوه
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۸:۴۶:۰۰
لطفا به رئيس جمهور بفرماييد علاوه بر پزشكان مانع دريافتي هاي كلان بعضي از مديران دولتي نيز بشوند كه در ادارات نارضايتي به خاطر اختلاف شديد درامد ايجاد كرده اند (2935722) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۹:۱۵:۵۰
افراد به مثلا کارشناس (مالیات را در زمان رونق اقتصادی میگیرند نه در رکود اقتصادو ورشکستگی) (2935790) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۹:۳۶:۴۷
عدم تمایل دولت به شفاف سازی حساب های بانکی افراد مسئله ای است که با هیچ منطقی (بجز منفعت اقلیت صاحب ثروت و قدرت) سازگار نیست. به نظرم مجلس باید خیلی زودتر از اینها به این مساله ورود پیدا می کرد و با تصویب قانونی مبنی بر الزام (نه اختیار) دولت برای شفاف سازی دارایی افراد (شامل حساب های بانکی) زمینه اجرای عدالت اقتصادی را فراهم می آورد.
همانطور که در متن اشاره شده، دسترسی به حساب های بانکی افراد کارآمد ترین ابزار مبارزه با فساد مالی است. فراموش نکنید که مبارزه با فساد یکی از مهمترین فرامین رهبری و مطالبات مردمی است. (2935831) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۰۷:۳۴:۲۰
متاسفانه مجلس هم جزيي از همين اقليت قدرت و ثروت است (2936358) (alef-17)
 
علی
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۲۰:۱۶:۵۲
طبیعی است دولت ثروتمندان از آنها مالیات نخواهد گرفت ولی از جیب فقرا مالیات می‌گیرد. (2935895) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۲۰:۴۹:۴۳
اعلام قیمت ناگهانی نبوده شما میتوانید در قانون هدفمندی یارانه ها که خودتان در دی ماه 1388 تصویب کرده اید به صورت واضح ببینید که در سال اخر برنامه قیمت بنزین واقعی خواهد شد و قیمت بنزین هم نصف قیمت واقعی بود( 700 تومن ) لذا تا 300 و 400 تومن دیگه امسال هم افزایش خواهیم داشت.
طبق نص صریح قانون هدفمندی مصوب مجلس باید در سال جاری قیمت بنزین کاملا ازاد شود و به بیش از 90 درصد فوب خلیج فارس برسد قیمت فوب هم حداقل 300 تومن دیگه فاصله داره و اگر قیمت نفت در همین حد باقی بماند در پایان سال ما قیمت بین 1200 تا 1400 را طبق قانون باید داشته باشیم .
جای سوال داره که مگر عزیزان قانونی که بهشون 45000 در ماه میده رو نمیدونن؟ الان 5 ساله این قانون داره اجرا میشه چطور ممکنه یه ادم فرم پر کنه و 45000 تومن ماهانه دریافت کنه ولی از مفاد قانون اطلاع نداشته باشه؟
در صورتی که قیمت دلار بالا برود یا قیمت نفت به بالای 100 دلار برسد قیمت فوب حدود 2500 تومن خواهد بود که باز فاصله زیادی داره و دولت باید به اینکه به چنین وضعی برسیم فکر کنه
ماده اول قانون هدفمندی جهت یاداوری:

ماده 1- دولت مكلف است با رعایت این قانون قیمت حاملهای انرژی را اصلاح كند:

الف- قیمت فروش داخلی بنزین، نفت گاز، نفت كوره، نفت سفید و گاز مایع و سایر مشتقات نفت، با لحاظ كیفیت حاملها و با احتساب هزینه‌های مترتب (شامل حمل‌ونقل، توزیع، مالیات و عوارض قانونی) به تدریج تا پایان برنامه پنجساله پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوریاسلامیایران كمتر از نود درصد (90%) قیمت تحویل روی كشتی (فوب) درخلیج فارس نباشد (2935932) (alef-17)
 
علی
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۲۱:۵۰:۵۸
متاسفانه ریاست محترم جمهور خواسته یا ناخواسته طرفدار دو صنف ثروتمند جامعه یعنی صنف پزشکان و صنف وکلا شده است و با وجود هزاران پزشک عمومی و هزاران فارغ التحصیل بی کار رشته حقوق به علت نفوذ این صنوف هیچ راهکاری برای افزایش تربیت پزشک متخصص یا کاراموزی وکالت انجام نمی دهد بلکه روز به روز باعث افزایش ثروت این دو صنف به قیمت بی کاری هزاران جوان ارزومند فارغ التحصیل رشته حقوق و یا هزاران پزشک عمومی که در صف ازمون تخصص مانده اند شده است انشالله در انتخابات اتی فارغ التحصیلان بی کار رشته حقوق و همچنین پزشکان عمومی و سایر کادر درمانی غیر پزشک ان را در انتخاب ریس جمهور اتی مد نظر قرار خواهند داد و به دیدگاهی که فقط به فکر افزایش ثروت دو صنف خاص است و مصلحت هزاران جوان بی کار را در نظر نمی گیرد رای نخواهد داد (2936016) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۲۲:۰۳:۴۱
از همان روزهای آغازین افزایش تعرفه­‌ها، توقعات منطقی اقشار مختلف انعکاس گسترده­‌ای داشته است. از پزشکان عمومی و پرستاران تا معلمان و بازنشستگان و نیروهای مسلح. نتیجه این تبعیضات ناعادلانه بین کارکنان دولت باعث اعتراض گاه و بیگاه زنجیره‌ای کارکنان می‌شود.
خواستم بگم آقایون نماینده ، اگه افزایش تعرفه ها هم زیاد نمی شد بازم معلمان اعتراض می کردن.چون حقوقشون واقعا کمه. با ماهی 1 تا 2 میلیون تومن میشه زندگی کرد.اگه میشه خوب نماینده ها هم باید 2 میلیون بگیرن. (2936028) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۲۲:۴۰:۳۵
ول کنید تورو خدا اینها فردا اولین کاری که می کنند مالیات حقوق کارکنان دولتی که دم دست ترین براشون است رو افزایش میدهند بله اگر سیستم مالیات گیری درستی توی مملکت باشد حق با شماست نه اینکه یک کارمن دولت میزان مالیاتش از یک بازرگان با درامد چند میلیاردی بیشتر است (2936064) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۰۰:۳۸:۰۱
بهتره از کارمندا مالیات بیشتری گرفته بشه کسری دولت جبران بشه تا بتونه پول بنزین ارزون ماشین دارا رو جور کنه
ما ماشین نداریم کارمندم نیستیم اکثرا کارمندا اعتراض دارن به حذف این 18000 تومن که بهتره از خودشون مالیات بیشتری گرفته بشه و پول بنزین مفت رو دولت به اتومبیل دارا بدهد. (2936212) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۰۰:۰۹:۳۱
راست میگویید تمام قیمتها را به اول بر گردانید چطور میشود قیمت بنزین مثل همه جای دنیا باید شود ولی خیلی چیزهای دیگه مثل ماشین و.... ه روز گرانتر بشه واقعیت این است که همه چیز باید باهم همخوانی داشته باشد نه ناهمگون . حالاکه مشکالت اقتصادی زیاد شده نباید افراد در مورد قیمتها ودستمزدها ومالیاتها نظر گزینشی بدهند این کا رها اوضاع را بیشت خراب میکنه. (2936180) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۰۰:۴۱:۳۹
چرا دولت زورش به ثروتمندان و کنترل حساب بانکی انها نمی رسد؟ (2936215) (alef-17)
 
دانشجو
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۰۰:۴۵:۵۱
یک سوال از جناب روحانی و دولتمردان:


"وقتی خودروهای داخلی به جای پنج تا شش درصد، تا 14 درصد سوخت مصرف می کنند تقصیر مردم چیست که مصرف سوخت در جامعه بالاست؟ چرا دولت زورش به هفتاد و پنج میلیون می رسد ولی به دو شرکت زورگو و مشکل دار ایران خودرو نمی رسد؟"

"چرا قیمت بنزین باید در طول 5 سال به فوب خلیج فارس برسد ولی کیفیت و قیمت خودروهای داخلی نباید از نظر قانونی در طول این مدت هیچ بهبهودی نداشته باشند؟"


جناب روحانی!!! به جای ایجاد جنجال های رسانه ای هفتگی همچون «کم سواد» و «به جهنم» و «تازه به دوران رسیده» و «بزدل» و «اجتهاد نیروی انتظامی» و ... بهتر است به این موارد و خواسته های اصلی مردم توجه کنید. (2936217) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۰۰:۴۸:۳۶
هر وقت تونستین از سپاه و نهادهای وابسته مالیات بگیرین اونوقت درسته (2936219) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۰۰:۵۰:۱۸
برادر توکلی
سلام علیکم و رحمه الله
تا زمانی که قانون هدفمندی را تصویب نفرموده بودید این دست شما بود ما هم گفتیم تصویب نفرمایید گوش نکردید الان دیگه قانون شده یعنی از لحظه ای که شورای نگهبان موافقت کرد دیگه اصلا دست شما نیست و از اختیارات شما خارجه فقط میتونید قانون جدید بگذارانید که اشتباه کردیم و قانون هدفمندی لغو بشه که اونم با این همه خسارتی که ایجاد کرده عملا غیر ممکنه و افکار عمومی قطعا مجلس را زیر سوال خواهد برد
قانون هم یک مطالبه عمومی و ملی و جزو حق ملته و دیگه دست منوو شما نیست میلیاردها میلیارد پول به حساب مردم ریخته شده و هزینه شده که قانون اجرا بشه ما که نمیتونیم اجرای قانون رو مختل کنیم این اختلال در اجرای قانون جرم محسوب میشود طولانی کردن اجرای قانون هم خسارت به کشور وارد می کند قانونگذار 5 سال را پیش بینی کرده و در این 5 سال سر و ته قضیه باید هم بیاد.
موضع شما هم باید موضع حمایت از اجرای قانون باشد نه اینکه موضع در برابر قانون بگیرید.
تولید ما با انرژی ارزون همون موقع حرفی برا گفتن نداشت الان که دیگه ماشاء الله کلا هزینه های تولیدم چند برابر کردین و این عملا به تعطیلی تولید انجامیده
دستمزد کارگر زیاد شده ولی هنوز جا داره زیاد بشه و عملا باید دو برابر بشه و با در نظر گرفتن سایر هزینه ها عملا تولیدی دیگه وجود نخواهد داشت.
کلا قانونی که تصویب کردید باعث از بین رفتن تولید و فقیرتر شدن مردم و سخت تر شدن زندگی شد . (2936221) (alef-17)
 
جانباز دفاع مقدس
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۰۱:۲۱:۰۵
جناب آقاي توكلي ! چند پيشنهاد: ١- أخذ ماليات عادلانه نه وضعيتي كه الان وزارت دارايي اعمال مي كند ٢ - كمك دولت به اقشار آسيب پذير نه از طريق سبد كالا ٣ - كاهش سفرهاي خارجي ٤- استفاده از أقلام داخلي در إدارات دولتي ( حتي أقلام اداري روي ميز كار ) ٥ - خاموش نمودن سيستم هاي سرمايشي و گرمايشي در غير ساعات اداري ٦- كاهش هزينه هاي دولت از طريق واگذاري منازل سازماني غير ضرور و فروش ساختمانهاي اداري غير ضرور و ماشين هاي لوكس وزارتخانه ها و برون سپاري وظايف غير ضرور٧- كاهش سفرهاي داخلي ٨- إجراي واقعي قانون هدفمندي يار انه ها ٩- قطع يارانه ثروتمندان ( با تعريف ) ١٠- جلوگيري از برگزاري سمينارها و همايش هاي بي حاصل ١١- برخورد واقعي با مفاسد اقتصادي و فعال كردن اين بخش در وزارت اطلاعات و ناجا و سازمان بازرسي و قوه قضاييه ( الان بيشتر جنبه شعاري دارد )، فرمان ٨ ماده اي مقام معظم رهبري كاملا اجرا شود به فرمايش ايشان با دزد، دزد گفتن، دزد از دزدي دست برنميدارد. (2936242) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۰۲:۲۲:۰۳
اعتبار دولت به درک...
من که بنزین ذخیره کرده بودم برای سفر تابستانی چیکار کنم؟! همه اش پرید؟ (2936277) (alef-17)
 
سعيد روشن
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۰۲:۵۴:۴۱
نامه مستدل واز سردلسوزي است خدا خيرتان بدهد لطفا ملت را از دست تركتازي تكنوكرات ها و مرفهين بي درد خلاص كنيد .... (2936291) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۰۳:۲۲:۳۲
هدفمند کردن یارانه و مالیات فقط باعث افزایش قیمت ها شده است. دولت قبل از اجرا کردن یک برنامه اقتصادی اینده نگری و دقت بیشتری داشته باشد . (2936299) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۰۵:۰۷:۱۷
اگر دولتهای ما وضع دریافت مالیات را از افراد بالا دستی انجام میداد وضع کشور و مردم اینقدر اسفناک نبود. پروارها فربح شدند مردم عادی هم فقیر.باید تمام حساب ها روشن شود اصل اول انقلاب که قانون از کجا آورده ای بود کجاست!؟ (2936315) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۰۵:۰۹:۳۵
دولت ثروتمندان باشعارمستضعفان (2936317) (alef-17)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۰۸:۱۹:۵۵
سلام ،دولت اول بایدازخودش ونهادریاست جمهوری شروع کندتواونجاچندهزارنفرکارمندداردو10نفرکاریک نفرراانجام میده وحقوقهای نجومی هم دریافت میکنندوهمه رئیسندوتعدادروساازکارمندان بیشتراست مثلا"یک اداره کل 2تامعاون دارد و3تارییس اداره و5تاکارمندوبایک پسوندمشاورجزومقامات محسوب وحقوقهای سربه فلک کشیده می گیرندخلاصه کشورما گل وبلبله وبیچاره هرروزبیچاره تروداراهرروزداراترمیشه بعدتوهمونجایک ابدارچی حداکثرباااضافه کاروکشیک 2میلیون تومان ولی مدیران ....بایدهیاتی برای بازرسی ورودپیداکندالبته بازرسی تواونجادفترداردولی بخارنداردوباگرفتن امتیازویکدستگاه ماشین سکوت میکندخلاصه ازدولت روحانی وجمهوری اسلامی متشکریم که روزبه روز مردم رانسبت به نظام بدبین میکنند،من که منبعدغلط میکنم راءی بدم واگرزمان به عقب برگردد به اقای روحانی رای نمی دهم ازسایت الف هم که بدون سانسورنقطه نظرات وانتقادات وپیشنهادات راچاپ میکنه ممنونم (2936383) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۰۸:۳۹:۳۰
امروز رفتم بنزین بزنم . در جایگاه نوشته بود بدستور ارگان ذیربط در مجموعه وزارت نفت امکان عرضه بنزین سوپر از طریق استفاده از سهمیه ذخیره شده در کارت ها وجود ندارد !!!!!!!!!!!! لذا فقط میتوان از تعرفه 1200 تومانی استفاده کرد . ماشین من پژو 206 است .فکر نکنید مدل انچنانی سوار میشوم. فقط مجبورم بدلیل پاره ای از مسائل فنی سوپر بزنم . واقعا بریدم که کار خودشان را می کنند . اطلاع رسانی هم نمی کنند . این برخوردها خوب نیست . از انطرف میایی و می بینی فلان مسئول محترم همه اش می گوید ما فلان کردیم و ال و بل کردیم . از رکود خارج شدیم . اقتصاد را فلان کردیم و ............... ولی ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
البته بایستی توجه داشت که فشار در برخی حوزه ها را بایستی تحمل کرد . من به هیچ وجه نمی خواهم حتی این کامنت اب به اسیاب اهداف پلید و لعین یانکی های پست و اشغال بریزد . لیکن جناب اقای مسئول در قوه محترم مجریه ، اولا همه اش فشار را برگرده مردم نیانداز .دوما بروبدنبال اقتصاد مقاومتی . می گویید منابع نیست ؟ این همه برای بانک ها فرصت ایجاد کرده اید . بعوض ان بانک ها میروند در کار خرید و فروش ملک و برنج . سود بانکی برای مردم را میاندازید . از انطرف مرتبا بخشنامه می دهید که اقای بانک با نرخ 28 % از مردم نگیر. بقول اقا که می گوید گله از کمیود منابع نکنید بلکه مدیریت منابع کنید . البته شاید کافی نباشد ولی قطعا جلوی بسیاری از مشکلات را خواهد گرفت . یک بام و دوهوا نمی شود . مجلس و دولت بایستی مشترکا و متفاقا قوانین ضد تولید و غیر شفافی را که منجر به فساد و دربدری کارافرینان میشود حذف و نصایح اقای خامنه ای را بجد اجرا کنند . وقتی ایشان می گوید میشود من اطمینان دارم که میشود . تجارب شخصی خودم نیز دال برتایید این نظر است . منتهی یک دست صدا ندارد . (2936387) (alef-17)
 
معلم مملکت
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۰۹:۰۲:۰۹
دارن مردم رو له میکنن با این کارهاشون
نوبخت میگه افزایش قیمت بنزین از ۷۰۰ به ۱۰۰۰ تومان فقط ۱۸۰۰۰ تومان برای یک بار بنزین زدن تفاوت داره که تاثیری در هزینه خانوار نداره
با این استدلال منم توی انتخابات رای نمیدم چون یک رای تاثیری توی کل اجرا ندارهالف جان پخش کنید لطفا که دلم پره (2936402) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۱۰:۰۹:۰۴
فساد وباندبازی بدنه دولت وحکومت را گرفته تا زمانی که به آزادی مطبوعات احترام قائل نشوند وازشفافیت بترسند وحق وحقوق اقلیت های دینی را نادیده بگیریم تا هزینه های هنگفتی دراین مورد درآینده بدهیم ودخالت های بی مورد وخارج ازمنافع ملی دردیگر کشورها داشنته باشیم انتظار بهبود وضعیت نداشته باشیم شاسد هم وضع بدتر شود .آقای روحانی هم شعار های انتخاباتی را مثل این مه فراموش کرده یا خودرا رابه فراموشی زده (2936425) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۱۰:۱۸:۳۴
دولت محترم شک درمانی و تکذیب بعد از آنرا خوب بلده . (2936432) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۱۰:۵۹:۴۵
مگر اعتبار دارد که به آن لطمه بخورد؟ رییس جمهور هنوز در فضای رویایی انتخابلت است و بیدار نشده، چطور اعتبار کسب کرده؟ با کدان اقدام بجز اهانت به منتقدان و هتاکی تیم پاستور به دولت قبل؟
شکر خدا که شش نفر خوش خیال در مجلس هست (2936448) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۱۲:۱۷:۵۶
قوانین را اصلاح و نظارت را پاکسازی کنید وقتی اختلاس و رانتخواری میلیاردی نباشد و فعالیت اقتصادی طبق اصول مشخص و معین و بروز ازاد شود ملت تولید می کنند دولت مالیات می گیرد و این مالیات صرف آقازداه ها نمی شود! (2936531) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۱۲:۱۸:۵۹
متاسفانه آقای وزیر بهداشت بازرنگی کلاه گشادی همه مردم ایران گذاشت وتعرفه دوستان خودرا تا400درصد افزایش دادوبدین طریق سفره مردم بیچاره راخالی کرده وبنفع متخصصین درآمدانهارا 4برابرکرد،چراکسی فکری نمی کند؟آقای رئیس جمهوربهتراست به توصیه های نمایندگان دلسوزمردمعمل کندوهرچه سریعترتعرفه هارااصلاح کندوبه مقدارقبل برساند ،. (2936533) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۱۲:۴۵:۳۶
برادر توکلی
سلام
این دیگه چه نامه ای است نوشته اید؟ هدفمندی رو شما ظاهرا قبول ندارید
الان در سال اخر قانونی هستیم که خود شما تصویب کرده اید و باید کلیه قیمتها ازاد بشه دیگه تخفیف و...هم نداره
برادر عزیز قانون تصویب کرده اید الان میفرماید اجرا نشه؟
بعد الان که سال اخر قانونه دولت چطور باید قیمتها رو ازاد کنه؟ میتوه یهو از 700 تومن بپره روی 1400 فوب؟
انسان ظاهرا خیلی حافظه ضعیفی داره حالا خوب شد که این قانون بصورت نوشته است وگرنه الان همه منکر میشدن که کلا چنین چیزی تصویب کردن
اگر میبینید مردم انتقاد میکنند و فشار میاوردند شما به عنوان نماینده مجلس باید واقعیت را به انها بگویید واقعیت هم چند تا جمله است:
1-قانون هدفمندی را خودمان(یعنی مجلس) نوشته ایم
2-خودمان به دولت برای اجرای قانون فشار اورده ایم
3-دولت بر اثر اجرای این قانون با کسری و هزار مشکل مواجه شده

بعد خواهشا موضعتان را شفاف کنید شما یا این قانون هدفمندی را قبول دارید یا ندارید اگر قبول دارید که باید شفاف به مردم واقعیت را بگویید اگر قبول ندارید باید راجع به حمایتها و تصویبش و هزینه هایی که تحمیل کرده باز به مردم توضیح بدهید.
این موضع گیری های شما این شبه را القا میکند که دولت خودش قانون هدفمندی را نوشته و دولت داره این مشکلات رو بوجود میاره.شما توپ رو میندازین توی زمین دولت در حالی که مجلس اینجا باید بیاد توضیح بدهد راجع به قانونی که تصویب کرده داده دست دولت برای اجرا
بعد دولت خیلی داره شل قانون رو اجرا میکنه و وضعیت اینه اگر دولت بخاد قانون رو دقیق اجرا کنه و امسال بنزین رو به قیمت فوب برسونه که دیگه خیلی وضع بدتر میشه
خوبه که یه مقاله ای بنویسید چون فکر میکنم شما و دوستانتان در مجلس یه توضیحی به ملت بدهکار هستید.ضمنا این مباحث که دولت بد اجرا کرده ما منظورمون این نبود و..هم باز خودتون رو در ردیف اول نقد قرار میدهد که نظارت نکردید در دولت قبل
موفق و موید باشید. (2936560) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۱۲:۵۲:۱۱
به نظر من پرداخت یارانه باید به مرور حذف بشه و به جای اون فرارهای مالیاتی شناسایی و سیستم مالیات گیری اصلاح بشه. پرداخت یارانه حتی اگر صرفا به کم درآمدها هم باشه درست نیست، چرا به کسی که عرضه و توانایی کار کردن و کسب درآمد نداره باید یارانه پرداخت بشه؟ یارانه همه باید به مرور قطع بشه و خدمات عمومی عام المنفعه مثل حمل و نقل عمومی، آموزش و درمان ارتقا پیدا کنه. ضمنا این آقايونی که نامه دادن، چرا در مجلس هفتم و هشتم جلوی شکلگيري پرداخت یارانه نقدی ایستادگی نکردن، در حالی که من به یاد دارم اقتصاددان ها همه پیشبینی کرده بودند که پرداخت نقدی یارانه دردسر میشه. (2936567) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۱۵:۳۰:۵۴
جناب اقاي توكلي
يه را خيلي اسونتر وسريعتر هم هست به نظر من حدود حدود ٢٠ الي ٣٠ درصد درامد دولت از ماليات بصورت زير ميزي نصيب كار چاق كنه ها وكارمندان فاسد نظام مالياتي ميشه ايا بهتر نيست يه فكري هم براي اين فساد ومعضل هم بشه تا هم درامد دولت افزايش پرداخت كنه هم باج خواهي اين أفراد كه فرقي هم با گردنه بندي نداره تموم بشه دولتها ياد گرفتن هميشه يه عده ديگه را محكوم كنند پس كي ميخواند از خودشون شروع كنند بعد هم اين همه ارگان عريض وطويل اقتصادي معاف از ماليات وجود داره كه عمده اقتصاد ايران را در دست دارند نميتونيد يا نميخوايد ازشون ماليات بگيريد دولت ومجلس بايد اول خودشون را از اين واقعيات مبرا كنند بعد دنبال اين قشر كه هميشه براي قايم كردن فسادها ورانتها به پيراهن عثمان تبديل شدند برند (2936686) (alef-17)
 
عباس
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۱۵:۳۴:۴۴
آقایان محترم اقتصا دان !! برنامه ای بریزید که جلوی فرار مالیاتی ثروتمندان را بگیرید
وگرنه ما کارمندان که هنوز حقوق خود را نگرفته ایم 10درصد مالیات مید هیم و هرچیز ی هم که می خریم 9درصد مالیات بر ارزش افزوده دارد لذا پیشنهاد مالیات بر سوخت بیشتر مردم را در فشار می گذارد و باعث گرانی و تورم بیشتر می شود
بقول شما آنگاه است که نه از تاک نشان ماند نه از تاک نشان . (2936690) (alef-17)
 
دبیر بازنشسته
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۱۶:۴۹:۴۰
آقای توکلی!
چرا به انتقاد دوستان در مورد تصویب قانون هدفمندی که مقرر میدارد در سال آخر باید بهای سوخت حداقل 90 درصد فوب خلیج فارس باشد و با وجود افزایش قیمت بنزین هنوز به سطح مصوب خودتان نرسیده ایم، پاسخ نمیدهید و توپ را به زمین دولت میاندازید. در صورتی که مسبب اصلی گرانیهای موصوف، خود مجلس و شما اقتصاددانان مجلسید که مصوب کرده اید. (2936737) (alef-17)
 
محمد حسن فرشیدی
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۲۱:۳۹:۰۹
همانطور که تو سایت قبلا نوشتیم، دولت میتونه با افزایش عوارض خودروهای لوکس سالی چندهزار میلیارد درآمد زایی کنه! الان حداقل یک میلیون دستگاه خودروی لوکس تو کشور تردد میکنن که میانگین قیمتشون حداقل صد میلیون هست! استهلاک و افت قیمت هرکدوم از این ماشینها در سال، حداقل 5 درصد قیمت ماشینه که میشه حداقل 5 میلیون! حالا اگه دولت از کسی که استهلاک ماشینش 5 میلیونه بیاد 5 میلیون هم مالیات بگیره احتمالا فشار چندانی نباید بهش بیاد! اونوقت اگه فرض کنیم حداقل 1 میلیون تا از این 5 میلیونها از مالکین خودروهای لوکس گرفته شه میشه 5 هزار میلیارد تومن! یعنی به اندازه درآمد افزایش قیمت بنزین!! اما اینکه دولت چرا اینکارو نمیکنه..... (2936891) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۲۲:۳۰:۳۲
بأزم دم روحاني گرم ميدونه مردم ريالي حقوق ميگيرند و افزايش ها هم تقربا رياليست ولي طرح اقايان بيچاره كردنه مردم رو درپي خواهد داشت اقايان نادران و........ قياسشان اروپاييست ولي إينجا إيرانست (2936912) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۲۲:۵۱:۳۰
آقا جان برید ازونایی که راه به راه میرن سفر تفریحی خارجی مالیات بگیرید . گیر ندین به کاسبای کوچیک بدبخت. (2936926) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۲۲:۵۳:۴۶
مگه بازم افزایش قیمت داریم؟ پس چرا سود بانکی سپرده هارو کم کردند واقعا دوتا آدم عاقل اون بالا نداریم ؟؟؟ (2936927) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۴ ۰۰:۳۵:۵۳
اعلام ناگهانی افزایش قیمتها خیلی خوبه
قبلا کلی بار روانی به جامعه ایجاد میکرد و خیلی ها هم با انبار کردن و...سودجویی میکردن
باید یک شبه باشه (2936987) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۴ ۰۰:۳۶:۴۸
اين دولت،دولت ثروتمندان است.درانتخابات اعلام نکرده بود.براي انتخابات دو سال ديگه ،ديگه اشتباه نکنيد. (2936988) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۴-۰۳-۱۴ ۱۹:۱۸:۴۱
حتی با وجود میراث فاجعه بار بازمانده از دولت اصولگرایان، این دولت موفق ترین دولت خواهد بود.

انشالله علاوه بر کنترل موفق تورم، رکود را هم مهار خواهد کرد و رونق اقتصادی و اجتماعی را هم پس از اجرای آتش بس ملایم سیاسی عملی خواهد کرد.

این آقایان مقاله نویس هم عمدتا همان حامیان دولت خرابکار هستند که الان در دولت شریف روحانی زبان باز کرده اند. (2938276) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۵ ۱۹:۱۲:۳۳
مسکن مهر،سهميه بنزين،يارانه و...اقداماتي براي اقشارضعيف بود که اين دولت همه راحذف کرد.به اصطلاح تحول سلامت ،چندبرابر کردن تعرفه ودرآمدپزشکان ازسفره مردم است. (2940021) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۵ ۱۶:۳۳:۴۲
قانون هدفمندی رو که دولت قبل استارت زد هر دولتی می امد بابید اجراش میکرد تازه بنزین الان باید 1300 تومن باشه (2939753) (alef-13)
 
امیدوار
۱۳۹۴-۰۳-۱۵ ۱۰:۴۸:۴۰
اخیرا هم مجوز افزایش 35 درصدی قیمت داده شده. بابا چی از جون ملت می خواین. اگه تدبیر اینه که مدام دولت قیمت کالاها رو افزایش بده، پس بی تدبیری چیه؟؟؟؟؟ حضرات مقامات دولتی، همین الان با این قیمت میوه، خانواده های متوسط چقدر میتونن میوه بخرن که شما دوباره دستور گرانی صادر می کنید؟؟؟؟؟
اینجوری دارید امید را در دل ایرانی ها زنده می کنید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2938970) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۵ ۱۱:۱۶:۵۷
دولت بدون فکر کردن به عواقب طرح تحول سلامت آن را اجرا کرد. لطفا بطور شفاف بگویید بودجه آن را از کدام محل تامین می کنید؟ از افزایش مالیات یا قیمت بنزین یا... (2939009) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۵ ۱۹:۰۶:۳۰
ماليات بر ارزش افزوده وحذف يارانه ها وبنزين وپول نفت مردم و...حقوق35مليوني پزشکان مستضعف را کردند،70مليون ناقابل درماه!!!!يعني به قيمت فقير کردن مردم،ثروتمندان را ثروتمندتر کردند.طرف خوشحاله پول بيمارستان رانميده،درصورتيکه قبلا ازمحل ماليات ،يارانه،بنزين و...پرداخته است. (2940017) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۶ ۰۹:۲۵:۰۲
اظهار نامه مالياتي را براي همه افراد بالاي 25 سال بطور سالانه اجباري كنيد.
بر درآمدهاي 6برابري حداقل قانون كار ، ميتوان ماليات وضع و اخذكرد.
اگر اين وضع ماليات بصورت تصاعدي و از 5 درصد درآمد آغاز و به ازاي هر يك برابر اضافه به 6برابري سالانه حداقل قانون كار( يعني اگر 7برابر ميگيرد 2 درصد ماليات اضافه شود و قيس علي هذا) همه امور كاري شفاف و عدالت نسبي برقرار ميشود.
ماليات پرداختي برحقوق در محاسبه نهايي بايد از كل ماليات متعلقه كسر گردد.

دومين مورد: ماليات بر سرمايه غير فعال است:
كه از 5 ميليارد تومان سرمايه غير فعال به بالا بايد اخذ گردد.(
روش شناسايي ساده است كه ميزان پول بدون گردش در بانك به اضافه ارزش املاك ثبتي بدون احتساب ملك مسكوني است) يعني دراين روش كارخانجات و مراكز توليدي وكشاورزي مورد محاسبه قرار نمگيرند. و املاك نيز بايد به دو نوع فعال وغير فعال تقسيم شوند(اينجا قدري كار كارشناسي ميخواهد).

تشويق مالياتي نيز مد نظر بايد قرار گيرد:
- به ماليات دهندگان بر اساس ماليات پرداختي وام تعلق گيرد.
- به كساني كه در سال از 20 ميليون تومان بيشتر ماليات ميدهند به ازاي 20 درصد ماليات پرداختي بالاتر از اين سقف از خدمات بيمه تكميلي سلامت در سال بعد برخوردار گردند.

و من الله توفيق (2940866) (alef-13)
 
زاگرس
۱۳۹۴-۰۳-۱۶ ۱۲:۲۲:۴۳
با سلام و احترام - بنده و جمع کثیری از مردم اندک امید و اعتمادی به صداقت دولتمردان داشتیم که آن هم از بین رفت بنده که از اول انقلاب در تمامی صحنه و انتخابات حضور داشته ام الان می بینم حرف - عمل و وعده های داده شده در تناقض شدید است. پس بهتر است در هیچ صحنه ای و انتخاباتی شرکت نکنیم و سیاست و سیاست مداران را به خدا واگذار می نمائیم و بدانید هر جرم و جنایت و بدبختی که در جامعه اتفاق بیافتد و منشا آن فقر - بیکاری و ............. مسئولین نظام در برابر مردم و دیوان عدل الهی مسئول و پاسخگو خواهند بود . (2941373) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۶ ۱۹:۲۸:۵۳
چه با مقدمه گرون بشه اجناس چه با مقدمه فرقی به حال مردم بدبخت که به نون شب محتاج هستند نمی کنه.
چرا از صاحب خانه ها مالیات نمی گیرن که یک نفر صد تا خانه دارد و یک نفر هیچی. یک خانه خردیه اند و با فشار به مستاجر ها قسط خرید دیگر خانه ها را به دست آورده اند. (2942763) (alef-13)
 
مجید
۱۳۹۴-۰۳-۱۷ ۰۲:۱۲:۳۰
نترسید مالیاتم میگیرند ولی نه از پولدار میان سراغ ماها الان واسه من پنجاه میلیون قطعی بریدن ولی به خدا قسم کل سرمایه ما زیر چهل میلیونه از کاسبی هم دلسرد شدیم رفتیم دنبالش میگن راهی نداره قطعی شده حالا باید مغازه رو خالی کنیم ده میلیون قرض کنیم بدیم مالیات از فرداشم به جرگه بیکران وارد بشیم (2943433) (alef-13)
 
گرفتار
۱۳۹۴-۰۳-۱۷ ۰۷:۵۱:۱۲
متاسفانه این دولت هیچ برنامه خاصی جهت حل مشکلات اقتصادی ندارد . و همان سیاست تعدیل زمان هاشمی را پیگیری میکند . با دوختن جیب مردم و گران کردن سوخت بشدت باعث نارضایتی شده ، کشور را یکسره تعطیل و فقط و فقط برنامه هسته ای ، این روش جوابگو نیست ، شما فقط به نان نگاه کنید که قوت لایموت مردم است که به چه روزی افتاده .بقیه پیشکش. (2943545) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.