نظر منتشر شده
۲۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 507030
محكمات گمشده انقلاب
ابوالفضل فیضی خواه/9 شهریور 96
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۹ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۰۰
١- وزير بهداشت، آقاي حسن قاضي زاده هاشمي، الگوي خوبي ابتدا براي ساير وزاري دولت از حيث اهتمام و تلاش شبانه روزي و بعد براي ساير ثروتمندان جامعه ماست.

 جلب توجه و جذب حمايت سياسي لازم براي بهبود بخشيدن به حوزه بهداشت و درمان و سعي در ايجاد تحول در آن به نفع عموم مردم و كاهش هزينه هاي درماني با همه مشكلاتي كه بر سر اين راه بوده و هست، اقدام درست و به موقعي بود كه اگر صورت نمي گرفت معلوم نبود كه سوداگري در حوزه سلامت با جان و زندگي مردم چه مي كرد. معضلي كه البته با صرف هزينه هاي فراوان، اندكي بهبود پيدا كرده و از اين پس نيز بايد با رفع مشكل حياتي تامين منابع پايدار براي اين طرح و كم كردن فاصله پرداختي به متخصصان و پرستاران و ساير كادرهاي درماني، به سمت تحقق كامل اهداف تعيين شده ادامه پيدا كند.

همچنين از زاويه فردي نيز  خيرخواهي و نيكوكاري وي در قبال نيازمندان، فضيلتي است كه در دوران فراموشي اين فضيلت ها حتما بايد مورد توجه قضاوت كنندگان باشد. اما وقتي مساله نقد و نقادي اجتماعي به ميان مي آيد بايد گفت ايشان - عليرغم اعلام علاقمندي به علم جامعه شناسي و چهره اي مانند شريعتي و اينكه ابتدا تصميم داشتند تحت تاثير او در جامعه شناسي بخوانند-  مي بايست در ديدن امور از زاويه اجتماعي يا به اصطلاح جامعه شناسان "تخيل جامعه شناسانه"، قدري بينش يا توجه خود را تقويت كنند.

 بارها از زبان ايشان به صراحت درباره  ثروتشان  شنيده ايم و اينكه ظاهرا هدف اين اصرار و تكرار، شكستن فضاي زهد نمايي و نفاق است. البته كه اين صراحت و صداقت خصلتي نيكو و تقريبا كمياب در جامعه ما و بخصوص در ميان اهل سياست است. اما از زاويه اجتماعي  و موقعيتي كه فعلا عموم مردم ايران  در آن قرار دارند معلوم نيست كه اين فضيلت چندان كه بايد به رسميت شناخته شود و اصلا در چشم مردم حداقل به آن ميزان كه شايسته اين خصلت نيكوست، فضيلت به حساب بيايد.

در شرايطي كه درآمد سرانه عموم مردم رقم قابل توجهي نيست، بيكاري و ركود جامعه را فراگرفته و سوء استفاده هاي نجومي يقه سفيدان از مناصب و جايگاهشان رو به فروني نهاده نبايد از حساسيت افكار عمومي به تفاوت هاي فاحش اقتصادي و اجتماعي و نابرابري هاي شديد موجود گله كرد. در چنين فضايي طبيعي است كه حساسيت به پرسش "از كجا آورده اي" نسبت به پرسش "در كجا خرج مي كني" بيشتر است.

در كشوري كه قريب به ٤٠سال پيش در آن يك تحول اجتماعي و سياسي عميق به وقوع پيوسته و آينده اي روشن را با طرح آرمان هايي بلند پيش روي توده مردم ترسيم كرده طبيعي است كه بازماندن از تحقق اين شعارها و آرمان ها و در مقابل بازگشت به همان نظام اقتصادي و اجتماعي معيوب سابق و نابرابري هاي پيشين - بلكه ثبت شاخص هايي به مراتب نازلتر از قبل در اين زمينه-  وجدان عمومي شهروندان را جريحه دار كند.

   از قضا انتقاد از كم كاري ها و كجروي هاي مسئولان در تحقق اين آرمان ها در سخنان شخص وزير بهداشت هم كم نبوده و نيست. جناب آقاي هاشمي حتما مي دانند كه فضيلت رسيدگي به محرومان و صداقت و پرهيز از زهد فروشي يك چيز است و ممدوح دانستن ثروت به طور مطلق و بدون توجه به اوضاع فقر و فاقه عمومي، از جانب مقامي حكومتي- حكومتي كه قرار بوده در تراز بزرگان ديني عمل كند و از قضا الگوهايي موفق و محبوب هم در گذشته در اين زمينه پرورده ( نظير رجايي ها و باهنرها ) چيز ديگري است.

٢- اگر زاويه نگاه را كمي بالاتر ببريم مي بينيم انتقادي كه به بينش اجتماعي وزير بهداشت وارد است در واقع قابل تسري به كليت مديران سياسي و اقتصادي كشور در قريب به تمامي ٣٠ سال گذشته است و نمي توان شخص وزير بهداشت را در اين زمينه موردي خاص قلمداد كرد.

 به نظر مي رسد كه در ذهن و ضمير مديران ارشد كشور، انقلاب، محصول آرمان ها و اهداف متعدد و متناقضي بوده و هيچ حوزه مشتركي پشتوانه آن نبوده كه در تمام اين سال ها به منزله  "محكمات" انقلاب و به عنوان سنگ محكي در قضاوت و سنجش برنامه ها و مشي و مرام آن ها محل توجه باشد. به همين دليل است كه در يك دهه، ثروتمندان زالو خوانده شدند و در دهه بعد شايسته تحسين و تشويق. گاهي از نظرشان اسلام، ثروت و تكاثر را محدود و مقيد به وضعيت ديگران دانسته ، گاهي هم بي هيچ حد و حصري ( غير از حدود شرعي مانند پرداخت خمس) مجاز شمرده شده. زماني لفظ سرمايه داري داراي بار منفي شديدي بوده، چنانكه در بيان بنيانگذار انقلاب ديده مي شود و زماني همين لفظ، حتي در بيان كساني چون رياست محترم فعلي قوه قضاييه با افزودن يك پسوند اسلامي راه حل اقتصاد كشور معرفي شده .

در چنين سردرگمي و ابهام ايدئولوژيك آن هم در سطح مديران ارشد كشور بديهي است كه هر كسي بر اساس برداشت و تحليل خود از امور درباره انقلاب و اهدافش سخن بگويد و اوضاع را رصد كند. حال آنكه اگر محكمات انقلاب (كه در قانون اساسي و بيانات بنيانگذار انقلاب و تني چند از تئوريسين هاي اصلي انقلاب نظير شهيد مطهري و بهشتي خلاصه مي شود) آنطور كه هست، نه آنگونه كه دلمان مي خواهد باشد، مد نظر  قرار بگيرد، اين آشفتگي جاي خود را به وضوح و روشني مي دهد.

اخيرا در اين زمينه وزير محترم بهداشت نسبت نادرستي به شهيد مطهري داده اند. آشنايان به انديشه هاي اقتصادي مطهري مي دانند كه ايشان به خاطر برخي توجهات سختگيرانه در مساله ارزش كار و مالكيت خصوصي   ( كه در برخي يادداشت هاي اقتصادي بحث برانگيزشان به آن اشاره كرده است) حتي از جانب برخي از جزم انديشان ديني متهم به " ماركسيسم زدگي" هم شد.

يعني به پيروي از مكتبي متهم شد كه بخش مهمي از عمرش را صرف مبارزه با آن كرده بود!واقعيت اين است اگر آراي او تعيين كننده محكمات مورد اشاره انقلاب باشد، چنانكه رهبر فقيد انقلاب اينگونه مي ديد، اظهارات اخير وزير محترم بهداشت درباره ثروت با آراي اين شهيد انديشه و فكر نمي خواند و از آن مهمتر شكايت كردن از منتقدي كه در اين زمينه چيزي نوشته در تراز وزير جمهوري اسلامي نيست.
 
کلمات کلیدی : قاضي زاده هاشمي+ثروت اندوزی+وزیر بهداشت+شهید مطهری
 
هموطن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۹ ۰۶:۳۵:۱۱
اقای دکتر هاشمی بخاطر همین مقاله ها دوست نداشت وزیر بشه .
ولی خدا روشکر توی جهار سال گذشته وضعیت درمان در کشور خیلی بهبود پیدا کرد . اگر بقیه وزارتخانه ها هم همگام با بهداشت وظایف خود را درست انجام می دادند وضعیت می توانست بهتر هم بشود .
اگر وزیر کار و تامین اجتماعی می توانست دفترچه بیمه و پرونده های درمان را مکانیزه کند به نحوی که هر فرد فقط یک دفترچه درمان داشته باشد و وضعیت مصرف داروهایش در سامانه مربوطه برای داروخانه ها و پزشک های معالج قابل بررسی باشد ، انوقت هم پزشکها می توانستند درمان موثرتری داشته باشند و هم اینکه دیگر مردم با دفترچه های خود تخلف نمی کردند .
با سیاست گذاری های درست می تواند هزینه های دولت را کاهش و خدمت رسانی را افزایش داد . (4540783) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۹ ۲۳:۱۳:۱۷
می دونی دریافتی پزشک متخصص در آمریکا 10 هزار دلار است جایی که پرستاران بین 3-4 هزار دلار می گیرند اما ایشان با پرداخت کارانه میلیونی حقوق متخصص در ایران را بین20-30 هزار دلار رسانده است در حالی که پرستاران کمتر از هزار دلار می گیرند
به 400 تا مدیر مملکت حقوق بین 10-15 هزار دلار دادند ، همه شون را استیزاح کردند از شون گرفتند و گفتند حقوق نجومی
این سنگ را جناب وزیر در چاه انداخت که صدها نفر نمی توانند بیرون بیاورند
بیمارستانها بصورت میلیاردی بدهکارند
بیمه ها با خاک یکی شدند
...... (4541646) (alef-11)
 
میرزا
Germany
۱۳۹۶-۰۶-۱۲ ۱۲:۴۰:۵۸
استیضاح!!!عزیزم (4544062) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۵ ۱۵:۳۱:۲۱
واقعا طبع ظریفی دارند که بخاطر همین مقاله ها دوست نداشتند وزیر بشند.
البته طبیعیه وقتی مسول پاسخگویی به دهها هزار میلیارد تومان پول آتش گرفته در طرح ارزیابی نشده تحول باشی بازهم دوست نداری وزیر بشی مگر اینکه کسی ازت در این مورد هیچ چیزی نپرسه (4548484) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۹ ۰۶:۵۸:۱۵
احسنت
دقیقا موضوع مطلق کردن ثروت اندوزی است و الا کسی با زهدفروشی موافق نیست . جناب وزیر صداقت که یک ارزش است را بهانه ای برای توجیه ثروت اندوزی قرار داده است درحالی که قرار بود کارگزاران جمهوری اسلامی از حیث وضعیت اقتصادی در ردیف مستضعف ترین آن باشند این مغایر با اهداف و ارمان ها و بیانات بنیانگذار این انقلاب است (4540795) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۶-۰۶-۰۹ ۰۷:۲۹:۵۹
هر چند قطعاً منتشر نخواهد شد، ولی‌ به هر حال، ایشون ، نمونه کامل ...است. ایشان با استفاده از سهمیه به مدارج عالی‌ علمی‌ رسیده، پس هرگز برایند خدمت او، نمیتواند قابل دفاع باشد. البته خواهند گفت، همه ایران چنین است. خوب ، می بینیم که نتیجه چیست. در ۳۰ سال گذشته رشد اقتصادی ایران پایینترین در منطقه و یکی‌ از پایین ترینها در دنیا، بدون جنگ بوده. نمیتواند به دلیل همین رانتهای علمی‌ باشد؟! راه حل هم این نیست که این افراد کنار گذشته شوند، بلکه باید از کسانی‌ که شایستگی علمی‌ بهتری داشتند ولی‌ این دوستان، جای آنها را گرفتند، اعاده حیثیت شود. قبول اشتباه، قدم اول پیشرفت است. (4540817) (alef-11)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۰ ۰۷:۳۱:۵۲
چه ربطی داره!
شما عملکرد ایشون و برو ببین تو بیمارستانها و... (4541783) (alef-11)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۰ ۰۷:۳۴:۵۰
وزیز کاردان، وطن پرست و خییر
کافیه به بیمارستانها و داروخانه و...سر بزنیم، جدا نسبت به 4 سال پیش تحول ایجاد کرده (4541784) (alef-11)
 
۱۳۹۶-۰۶-۱۳ ۱۰:۳۴:۵۱
بله جدا تحول پیدا کرده .
وضع بیمارستانهای دولتی را که همه میدانیم چه شکلیه
در بیمارستانهای خصوصی هم قبل از بستری باید چند میلیون بدی تا بعد پذیرش بشی.
واقعا تحول در حد لالیگاست. (4545262) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۹ ۰۷:۴۹:۱۸
مردم سره را از ناسره بخوبی میشناسند. وزیر محترم بهداشت از کارافرینان و خیرین بنام کشور هستند. مردم فرق ایشان و بسیاری از مدیران را که میخواهند از سمتشان برای رسیدن از هیچ به همه چیز استفاده کنند را بخوبی میدانند. (4540827) (alef-11)
 
یک ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۹ ۰۷:۵۳:۰۸
سلام.
الف گیر دادی به وزیر بهداشت ها...!
بابا بیخیال دیگه ، چهار تا وزیر درست و حسابی هم که داریم اینجوری از صحنه خسته میشند ها ...!
از اول که نامه نگاری کردی به نمایندگان مجلس که به وزیر محترم بهداشت رای اعتماد ندند حالا هم که اینجور... ایشون مورد تائید مراجع عظام هم هستند ...
این پیاما چاپ کن ... الف انصاف داشته باش ... (4540830) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۶-۰۹ ۰۸:۳۶:۴۱
اختلاف بین حقوق کارگر و کارمند و روساشون زیاده.
من در بانک کلی کارمندی دیدم با ۳/۳ میلیون که ناراضی بود ولی در کاخانه ذوب آمل فولاد کارگر ذوبریز با فوق دیپلم فنی حدود ۱/۶ میگیرم. خب این ظلمه و اجحافه (4540871) (alef-11)
 
واقعيات رو به مردم بگوييم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۹ ۱۱:۴۸:۳۹
الف جان خواهشا كامنت بدون توهين رو در جهت تنوير افكار عمومي منتشر كن

دوست عزيز ايا شما اطلاع داريد اكثر بار درماني به دوش دانشجويان پزشكي عمومي و دانشجويان تخصصي. و فوق تخصصي ك اصطلاحا دستيار ناميده مي شوند هست؟
ايا ميدانيد ك يك دستيار تخصصي مدرك بزشكي عمومي خود را پس از هفت سال درس خواند دريافت كرده و شماره نظام پزشكي دارد؟
ايا مي دانيد ك يك دستيار تخصصي در هفته چيزي حدود ٩٥ ساعت در هفته (بيش از دو برابر خداكثر ساعت مجاز اداره كار)براي بيمارستان ها به اسم اموزش كار ميكنند و از سلامت خودشون براي سلامت مردمي ك با هربار مراجعه بدترين توهين ها رو بهشون ميكنن مايه ميگزارند؟

ايا ميدانيد ك دسترنج و سلامت دانشجويان و دستياران به كام و جيب همين وزير و مديران وزارت و روسايي ك داعيه مبارزه با پزشك ها رو دارند ميره؟


ايا از حقوق دستياران اطلاع داريد؟ نزديك به يك ميليون و صد هزارتومان با ٩٥ ساعت كار در هفته!!

طرح تحول سلامت بيش از همه جيب وزارت بهداشت رو پر كرد نه پزشكان رو..
حالا اين حقوق با اين حجم كار با اين مدرك تحصيلي با اين همه زحمت و كشيك و در كنارش درس خوندن و رفتن طرح اجباري انصاف هست؟
ايا همه پزشكان بايد چوب اون ٥-٦ درصد معدود رو بخورن؟؟ (4541072) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۶-۰۶-۰۹ ۱۴:۵۶:۳۸
میانگین ساعت کاری دستیارا نه 96 که حدود 70 ساعته و در تمام دنیا همینه (4541278) (alef-11)
 
حبیب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۹ ۱۵:۰۳:۱۸
حقوق شما کمه و حقوق اون کارمند کاملا معمولیه . (4541286) (alef-11)
 
عضو هیئت علمی دانشگاه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۹ ۰۸:۴۱:۴۴
سلام. با بخش اول متن در تمجید از وزیر محترم بهداشت موافق نیستم. ایشان از مشکلاتی که برای مردم و کشور در بخش بهداشت و درمان (دو سال آخر دولت احمدی نژاد) به وجود آمده بود سوء استفاده کرد. به بهانه انجام کارهائی که وظایف ذاتی و قانونی او بودند و مردم قبلا با افزایش قیمت حاملهای انرژی هزینه های آن را پرداخته بودند، درآمدهای هنگفتی را نصیب همکاران خود کرده و باعث افزایش اختلاف طبقاتی بین تحصیلکردگان شد. ضمنا ثروت عظیم تحصیل شده که به احتمال زیاد در پناه رانت و انحصار بوده است با روحیه کمک و خدمت به محرومین قابل جمع نیست.
ساده نباشیم. (4540876) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۹ ۰۹:۳۲:۵۶
سلام

جمع اوری ثروتی به این زیادی با کار وبا دستمزدهای رسمی ممکن نیست

احتمالات اقتصادی مطرح است که بهتر است اهل فن نظر دهند(اقای توکلی)

ولی ایا وجود چنین تفکری در سطح کلان حکومت مفید است.

ایا این بینش روی تصمیم گیریها وتصمیم سازیها اثر می گذارد (چقدر) (4540927) (alef-11)
 
۱۳۹۶-۰۶-۰۹ ۱۱:۱۲:۲۳
البته رانت در همه جا هست, مثلا صرف جراح بودن ثروت افسانه ای نمی آورد. عوامل دیگری نظیر سهامداری در بیمارستان های متعدد, در اختیار داشتن انحصاری واردات تجهیزات پزشکی و ... عوامل بسیار مهمتری هستند. (4541033) (alef-11)
 
محمد حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۹ ۱۱:۳۷:۱۳
بنده به وزیر بهداشت چند انتقاد وارد می دانم:

1- ایجاد بدهی های سنگین و در آستانه ورشکستگی قرار وزارت بهداشت: ایشان بدهی های سنگینی ایجاد نموده و کمر این وزارتخانه را شکسته است. وضعیت بیمه ها و شرکت های دارویی هم نامساعد است.

2- گران فروش و تعرفه های بالای کلینیک نور: خب ایشان می گوید در کلینیک شخصی شان از زد و بند و رانت استفاده نکرده. درست می گوید ولی خب ایشان گران فروشی کرده است. یعنی بنده یادم هست زمانی که همه جا 800 هزار تومان عمل چشم انجام می شد در این کلینیک ایشان 2.5 میلیون انجام می شد. و همیشه دو سه برابر گران تر بود. همین می شود که ایشان هزار میلیارد ثروت دارد.

3- انحراف طرح نظام سلامت و کارانه بالای متخصصان: بخش عمده ای از بودجه نظام سلامت خرج حقوق و کارانه بالای پزشکان متخصص شد. الان بعضی متخصصین بالای صد میلیون تومان در ماه درآمد دارند. چه خبر است؟! همین می شود که بدهی بالا می آید. (4541055) (alef-11)
 
علي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۱۸:۲۷:۴۴
متوسط درآمد پزشكان در كشورهاي پيشرفته 3 تا 7 برابر درآمد سرانه آن كشورهاست.

اما برآوردها نشان مي دهد در ايران درآمد پزشكان 35 تا 40 برابر درآمد سرانه ايران است.

نتيجه سياست گذاري ذينفعان و تعارض منافع بهتر از اين نمي شود (4543155) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.