نظر منتشر شده
۳۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 310137
چند سوال از وزير نفت در خصوص قراردادهای جديد
دکتر علی يحيی زاده، 25 آبان 94
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۵۴
مدتي است که رونمايي مهندس زنگنه از قراردادهاي جديد نفتي به موضوع حاشيه ساز در رسانه‌ها تبديل شده است.

وزارت نفت مدعي است که اين قراردادها مبتني بر الگوي اقتصاد مقاومتي، توليد صيانتي و با پشتوانه کار کارشناسي تهيه شده و هدف نهايي آن ايجاد جذابيت بيشتر براي سرمايه‌گذاري شرکت‌هاي خارجي در بخش انرژي ايران است. بر اساس اطلاعات اعلامي، زمان قراردادهاي جديد بسيار بلندمدت حدود ۲۰ ساله تعيين شده است. همچنين شرکتهايي در داخل کشور که مورد تاييد شرکت نفت باشند، به عنوان شريک طرفهاي خارجي فعاليت خواهند کرد. قراردادهاي جديد نفتي معروف به IPC با مصوبه هيات وزيران نهايي شده و مي‌رود تا در دوره پسابرجام عملياتي شود. با توجه به اهميت راهبردي اين قراردادها لازم است جناب زنگنه به چند پرسش در اين رابطه پاسخ دهند:

۱- وزارت نفت هدف از طراحي قراردادهاي جديد را ايجاد جذابيت براي سرمايه‌گذاران خارجي اعلام کرده است. فقدان جذابيت قراردادهاي قبلي بيع متقابل براي سرمايه‌گذاران خارجي پيش فرض مسئولان وزارت نفت است. طبيعتا اثبات اين پيش فرض يعني فقدان جذابيت قراردادهاي قبلي نيازمند کار پژوهشي يا تجربه عملي است. شواهد تجربي حاکي از فعاليت مستمر سرمايه‌گذاران خارجي تا قبل از تحريمهاي ثانويه سيسادا[۱] در سال ۲۰۱۰ بوده است. آيا وزارت نفت اماره‌اي مبني بر فقدان جذابيت قراردادهاي بيع متقابل براي سرمايه‌گذاران خارجي داشته است؟ در غير اينصورت چه پشتوانه علمي براي اثبات پيش فرض فوق وجود دارد؟ عدم پاسخ به اين سوال باعث مي‌شود تا انگيزه کپي برداري از قراردادهاي نيمه استعماري عراق به عنوان جدي ترين عامل طراحي قراردادهاي جديد در اذهان شکل بگيرد.

۲- افزايش مدت قراردادهاي جديد به ۲۰ سال با چه توجيه علمي پذيرفته شده است؟ عدد ۲۰ سال بر اساس کدام پايان نامه و پروژه پژوهشي استحصال شده است؟ چرا زمان‌هاي کمتر مثلا ۱۰ سال تعيين نشده است؟ آيا مفروض اين است که تا ۲۰ سال آينده نيز هيچ يک از بخشهاي داخلي کشور توان فعاليت در بخش بالادستي و جايگزيني شرکت‌هاي خارجي را نخواهد داشت؟

۳- مشارکت شرکت‌هاي داخلي با شرکتهاي خارجي براي انتقال فناوري و کسب توانمندي ايده صحيحي است که در کليات اين قراردادها عنوان شده است. با اين وجود مکانيزم مشارکت مشخص نيست. اگر مشارکت در ساخت تجهيزات ساده ساختماني و لوله هاست، که اسم آن انتقال فناوري نيست. ميزان استفاده از متخصصان و نيروي کار داخلي نيز در قراردادها مشخص نيست. آيا هدف از مشارکت شرکت‌هاي ايراني با طرف‌هاي خارجي چيزي غير از انتقال فناوري بوده است؟

۴- از اصل نحوه مشارکت داخلي و خارجيها که بگذريم، مساله چگونگي انتخاب شرکتهاي داخلي براي مشارکت در پروژه‌هاي نفتي بسيار شبهه‌ بر انگيز است. صلاحيت فني و عمومي اين شرکتها با چه مکانيزمي تعيين مي‌شود؟ آيا شرکت نفت مبناي تشخيص همه صلاحيتهاست يا تنها تاييد صلاحيتهاي فني به عهده اين شرکت گذاشته شده؟ با توجه به تلاش دشمن براي نفوذ اقتصادي در کشور، چه ضابطه‌اي براي بررسي صلاحيت‌هاي عمومي طرف‌هاي خارجي لحاظ شده است؟

۵- آيا انتخاب شرکت‌هاي داخلي در فضايي رقابتي و شفاف صورت خواهد گرفت يا کاملا رانتي و در اختيار شرکت نفت خواهد بود؟ با ابهام و اطلاق کلي مصوبه فعلي کاملا فضا براي اعمال سليقه يا حتي برنامه قبلي مسئولان شرکت نفت - که اتفاقا بخشي از محکومين پرونده کرسنت هستند - جهت هدايت شرکتهاي رانتي مهياست.

۶- برداشت صيانتي از ميادين نفتي از اهداف ديگر قراردادهاي جديد عنوان شده است. اما اين عنوان همانند اقتصاد مقاومتي کاملا کلي و شعاري در متن مصوبه هيات وزيران درج شده و مشخص نيست مکانيزم و نحوه تحقق توليد صيانتي چيست؟ آيا ۲۰ سال واگذاري ميدان نفتي به شرکتهاي خارجي تامين کننده توليد صيانتي است؟ تزريق گاز به ميادين فرسوده با چه مکانيزمي در قراردادها لحاظ شده است؟

۷- با توجه به امتيازات چرب و نرمي که در قراردادهاي جديد به طرفهاي خارجي داده شده چرا حداقل يک امتياز راهبردي يعني تضمين بقاي قرارداد در شرايط تحريم لحاظ نشده است. در قراردادهاي قبلي، شرکتهاي خارجي تحريم را به عنوان يک مصداق از فرس ماژور تلقي کرده و با استناد به آن کار را زمين گذاشتند. حال چرا دوباره اين نقطه ضعف پوشش داده نشده است؟ چرا تصريح نشده که بازگشت تحريمها مصداق فرس ماژور تلقي نمي‌شود؟

[۱] . CISADA
 
کلمات کلیدی : زنگنه+نفت
 
دکتری مکانیک
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۰:۱۱:۴۵
با سلام، متاسفانه جناب زنگنه در مسند وزارت نفت به صورتی عمل کردند که برای من تحصیل کرده نه تنها اشتغال زایی وجود ندارد، بلکه در جایگاه ملی نیز جا برای رانت باز میگردد و یک مکانیزم عادلانه برای جذب نیروی کاری وجود نخواهد داشت. مطمئنا همگان میدانن که ایشان با جذب نیرو شدیدا مخالف بود و قصد دارند کلیه بهره برداری ها و قراردادها را به شرکت هایی خارج شرکت نفت واگذار کنند. (3327920) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۱:۲۷:۱۹
چقدر از جیب مردم به کارمندان ستادی وزارت نفت پشت میزنشین حقوق کلان داده بشه؟
شما هم به جای طمع برای کارمندی با حقوق کلان و بخور و بخواب سی سال بدون ترس از تعدیل اهل کار هستی برو شرکتهای خصوصی نفتی کار کن (3328176) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۱:۳۰:۵۷
کار خوبی میکنه نیرو استخدام نمیکنه چون همه دنبال استخدام تو نفت و پشت میزنشینی و خوش نشینی با حقوق کلانند
دوره احمدی نژاد اونقدر با سفارش نیرو ریختن تو نفت مازاد خقوق کلان اینها را ملت دارن میدن

حوزه عملیاتی نفت استخدام داره هم بخش خصوصی اینها که شاکین یا توانایی علمی یا سواد یا حال کار ندارن وگرنه برن بخش عملیاتی و خصوصی نیرو میگیرن و استخدام هست

شما هم به جای تکیه بر مدرک کاغذی دکتری مکانیک که تیوریه برو بخش خصوصی ببینیم چند مرده حلاجی (3328191) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۶ ۰۷:۳۸:۰۶
با سلام

بخش خصوصي ايران در بيشتر پروژه ها و طرحهاي مطالعاتي کار را با اعمال فشار از طريق مديران ارشد و .. پيش ميبره، و اکثرا در حد و اندازه اي نيست که بتونه طرحهاي مطالعاتي و عملياتي رو بخوبي اجرا کنه، همه کار هم عمليات نيست در خصوص ستاد هم بهتره جناب زنگنه فکري به ساختار شرکت نفت بکنه که خودش اونو به اين روز درآورد شرکتها جهت واگذاري به بخش خصوصي به شرکتهاي کوچکتر شکسته شدند و با اين کار عملا سمتهاي بسيار زيادي در ساختار وزارت نفت و شرکت نفت بوجود آمد، قبلا يه مدير اداري در مناطق خشکي بود الان 9 تا مدير و سمتهاي عجيب و غريبي از قبيل ريسس کارگروه توانمند سازي کارگروههاي ....و غيره و دست آخر هم که اين شرکتها واگذار نشدند بهتره جناب ژنرال ابتدا فکري به ساختار معيوب شرکت بکنه و سمتها رو درست تعريف و سمتهاي اضافي رو حذف و در جاهايي که نيرو لازمه بکار بگيره و بعد برن با خارجيها قرار داد ببندندو متاسفانه شريک داخلي هم يعني ريختن پول ملت به جيب عده اي خاص که داراي نفوذ و يا قدرت سياسي و مالي هستند وگرنه اين سيستم ناکارآمد هيچگاه اجازه رشد و پيشرفت بخش خصوصي واقعي رو نميده. الانم ميادين انتخاب شده از بهترين ميادين و کم مشکل ترين اونها هستن و ميادين مشکلدار جهت واگذاري در نظر گرفته نشدند. (3330210) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۶ ۰۸:۲۰:۵۷
اقای زنگنه اعتقادی به توانمندی داخل ندارند (3330278) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۰:۱۲:۵۴
امیدوارم حداقل نوسانات قیمت را مد نظر بگیرندچون ممکنه قیمت بره بالا ....
مثل کرسنت که اگر قرار به قیمت همان 16 سال پیش بود الان به یک سوم یا حتی یک پنجم میفروختیم (3327927) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۳:۳۳:۴۲
بعضی ها شدند وکیل مدافع قطر و عربستان و بجای اینکه به زنگنه اجازه بدهند بهره برداری از منابع مشترک را سریعا آغاز کند دایم چوب لای چرخ وزارت نفت میگذارند . (3328670) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۰:۱۶:۱۱
متاسفانه صنعت نفت ایران بعد از این تحریمها و سالها عدم سرمهٔ گذاری، هرگز در حتی میان مدت توانایی بازگشت به تولید ۴ یا ۵ میلیون بشکه را ندارد و با توجه به ذخائر عظیم شیلل نفتی‌، باد و انرژی خورشیدی که با نرخ تصاعدی در حال گسترش است، صنعت نفت ایران مانند صنعت خودرو سازی فقط در داخل بازار خواهد داشت، چون ایران با این مدیران، مانند صنعت خودرو، هرگز توان حضور در بازارهای انرژیهای نو ، مانند باد و خورشیدی را نخواهد داشت.... (3327939) (alef-11)
 
یک ایرانی
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۱:۴۵:۰۱
اگر روزی ایران 4 میلیون تولید می کرده همین الانم می تونن تولید می کنه، کافی هست شیر های سرچاهی رو بیشتر باز کنند ، نفت و گاز سال هاست که اون پایین بودن، اگر دستتشون نزنی بازم می مونه، اگر ایران تولید نمی کنه چون بازار شو نداره!به جای اینکه از یک میدان با حداکثر توان تولید بشه با 10 درصد توان تولید می کنه الان کافیه بازارش باشه تا ایران همون مقدار قبل رو تو یک هفته شروع کنه به تولید! (3328222) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۰:۲۳:۲۴
وقتی بیست سال باشه نمیوونن بزنن زیرش تو تحریمها
بهتره دایمی بشه.
چون فناوری دست غربه و حباب شعار خودکفایی و نخبگان دانشگاه و صنعت در تحریمها ترکید و همش مقاله isi بود .... (3327962) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۶ ۰۷:۵۹:۰۸
حبابش ترکید؟
اتفاقا برعکس. تو صنعتی که صفر تا صدش وابسته اتفاقات بزرگ بسیار زیادی افتاد. همین فازهای پارس جنوبی رو که زنگنه خان داره افتتاح میکنه تو دوره سخت ترین تحریم ها ساخته شد (3330240) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۰:۲۹:۱۲
چرا اين سوالها در دولت قبل نبود!؟ (3327987) (alef-11)
 
یک ایرانی
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۱:۴۹:۰۰
بس کنید سو استفاده از دولت قبل رو، گذشت تموم شد! اون دوران تمومه، دو سال از اون دوران گذشته، اونا خراب کردن شما آباد کنید! نه اینکه دودستی قرار داد طولانی مدت ببندید مملکت رو بدید مفت بره! هر کی انتقاد می کنه سریع برچسب بهش می زنید! چون تو واون دولت نمی خواستن قرار داد 20 ساله با یک شرکت خارجی ببندن! (3328232) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۲:۱۷:۵۱
خسته نشدید هرچی شد میگید دولت قبل دولت قبل. در زمان دولت قبل همین سایت الف صبح تا شب در حال انتقاد بود هیچکسی هم اعتراضی نمیکرد ولی حالا تا کوچکترین صدای خالفی از بی تدبیریهای عظیم این دولت بلند میشود، افرادی که مدعی دموکراسی دروغین هستند و شبه روشنفکر متوهمی بیش نیستند فریاد وامصیبتا وادلواپسا سر میدهند. بسته دیگه یخورده به جای اینکه هی بگید دولت قبل دولت قبل، روشهای خودتان را اصلاح کنید چون این ره که میروید به ناکجا آباد است. (3328338) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۰:۳۱:۲۶
انتظار دارید شرکتهای غول نفتی بخاطر چشم و ابروی ما تکنولوژی خود را که از هرکدام سالانه میلیارد ها دلار درآمد دارند آنهم با مدت بهره برداری زیر ده سال پیشنهادی شما در اختیار ما قرار دهند؟
نمیدانم انها را زیاد ساده فرض کرده اید یا ما را زرنگ؟
صلاحیت شرکتهای معتبر را تعداد تکنولوژی های دراختیار و واحد های احداث شده آنها در سراسر دنیا و گردش مالی سالانه آنها تعیین میکند چیزی که اگر از قبل هم مد نظر قرار داده میشد ایران را به موش آزمایشگاهی شرکتهای نوپای چینی و فرانسوی تبدیل نمیکرد.
جناب آقای دکتر، استاد گرامی، مشکل صنعت نفت ایران با سابقه بالای صد سال که حالا حسرت جایگاه شرکتهای منطقه مثل سابیک عربستان را میخورد، عدم مدیریت کارآمد است. (3327994) (alef-11)
 
یک ایرانی
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۱:۵۴:۵۱
توی پارس جنوبی رو که من خبر دارم توتال و استت اویل و انی قبل از تحریم ها کار می کردند، خیلی خوب هم کار کردند. مشخصه شما اشنایی با شرکت های نفتی ندارید چون این شرکت ها غول های دنیا هستن و نه شرکت های نوپا! اگر تحریم نباشه اون بر می گردن با همون شرایط قبل که از سرشون زیاد هم بوده و هست! (3328256) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۲۲:۱۵:۲۷
معلومه که شما آشنایی ندارید.
استت اویل در اون مقطع زمانی یک شرکت درحال ورشکستگی و ضرردهی سالانه بالا بود و با رشوه ای که داد و پرونده اش یکی از Case study های معروف دنیا شده به ادعای نماینده مذاکره کننده همین شرکت باعث نجات این شرکت از ورشکستگی و جای پا باز کردن در یکی از مناطق فوق العاده نفتی دنیا شد.
درمورد توتال هم باز توصیه میکنم با غولهای اروپایی مثل شل و بی پی مقایسه کنید خودتون جوابتون رو پیدا میکنید. حالا در قیاس با شرکتهای آمریکایی بحث طولانی میشود.
درضمن اگر صحبت کسی با اطلاعات شما منطبق نیست دلیل بر عدم اگاهی نیست. شاید (و از این اظهار نظر مسلما) اطلاعات شما ناقص باشه (3329892) (alef-13)
 
مودی
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۰:۴۰:۲۸
زنگنه در کارنامه قبلی خود در وزارت نفت ....همچون کرسنت و استات اویل و نیز کودتای مدیریتی وسیع جهت حذف مدیران میانی و کارشناسان خبره این وزارتخانه را دارد. به گونه ای که حتی در مجلس ششم که کاملا همداستان و همراه دولت بود صدای اعتراض و فریاد دو نماینده شاخص آن یعنی محتشمی و اعلمی بلند شده بود که البته با دیکتاتوری حزبی مشارکتیها این فریاد ها خاموش شد. سازمان های نظارتی باید حساس باشند تا دوباره بعد از اتمام دوره این وزیر .....که همگان را غیر از خود .....مینامد ؛ کشور مجبور به تحمل هزینه ها و خسارات سنگین نباشد. یک قلم فقط در قرارداد کرسنت ایران بر اساس نقل های متقاوت بین 14 تا 18 میلیارد دلار فقط جریمه شده است. (3328028) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۱:۳۷:۱۶
باز این آقا چهارتا شرکت خارجی آورد .شما چکار کردید اون از منابع مشترکمون که دارند غارت میکنند اون همن از فاز هایی که دادید دست داخلی ها 12 ساله پیمانکارهای داخلیتون دارند دوتا فاز را میسازند (3328208) (alef-11)
 
مهندس جنت شهري
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۰:۵۳:۲۶
قطر دارد روزانه مليونها دلار از گاز ما را ميدزدد و ميفروشد اقا نگران اين است كه چرا ما ميخواهيم قرارداد استحصال ببنديم..بابا دست برداريد از بهانه تراشي..دست از سر مردم برداريد..مثل ان بدبختي است كه .....كل گاز ما را بعلت ندانم كاري اقايون دارند ميبرند ما نگران اين هستيم كه شركت ايراني را كي تاييد كند يا گاز را يك سنت كمتر بفروشيم..واقعا خنده دار است..نه ببخشيد گريه دار است اينقدر ...... (3328065) (alef-11)
 
مودی
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۱:۵۵:۳۶
جناب مهندس !!! شما میتوانید گریه کنید ....مختارید (3328260) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۲:۲۳:۱۱
شرکت های خارجی بیان به نظرتون پول نفت میاد توی جیب من و تو؟ مطمنا توی اوضاع متلاطم خاور میانه، تا سود آنچنانی در حد غارت نصیب شرکتهای بین المللی نشه پاشون و توی ایران نمیزارن! آقای زنگنه فکر تیم نفتیه خودشه! کسی فکر من و تو نیس! کسی فکر قطر نیست! حالا قطر بخوره یا فرانسه چه فرقی میکنه! ما کی میخواییم شال همت ببندیم؟ (3328371) (alef-11)
 
کارشناس حقوقی
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۱:۰۵:۲۲
مجلس باید در این مورد ورود جدی کنه و مانع از تاراج منابع تجدید ناپذیر کشور بشه، 20 سال زمان بسیار طولانی هست ، انگیزه ی بسیار زیادی ایجاد می کنه، منتها برای پرداخت رشوه به اونایی که می تونن قرار دادها رو ببندن، فساد اداری در کشور ما وجود داره و غیر قابل انکار هست، به همین یک دلیل نبایستی برای زمان طولانی هیچ قرار دادی بسته بشه چون حتما در جایی اعمال نفوذ خواهد شد. آیا در پارس جنوبی توتال و استت اویل نیامدند و کار نکردند؟ ایا جذاب نبود براشون ؟؟؟ اگر رفتن به خاطر تحریم ها بوده نه به خاطر عدم جذابیت! البته شاید برای پرداخت زیرمیزی های کلان جذاب نباشه! (3328104) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۱:۱۴:۳۸
قرداد کرسنت در دوران وزارت شما بسته شده یاخیر؟ (3328130) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۱:۲۷:۱۶
خب شما که کرسنت را نقد کردید چی داشتید ؟
این 150 میلیارد دلار سالانه را کی جبران میکنه ؟
قطر و عراق وئ کویت مثل زالو دارند سرمایه ی مارا میخورند اونوقت کرسنت بده ؟
اصلا شما که جایگزین کرسنت نداشتید چرا اون را لغوئ کردید ؟
.... (3328175) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۲:۲۵:۲۵
داداش! کرست مصداق بارز چپاول بود! نه بها دادن به نیروی بومی!
جهت اطلاعتون ایران تونست کرسنت رو به نفع خودش تموم کنه! با حضور آقای زنگنه در پست وزارت حکم دادگاه لاهه برگشت خورد! (3328382) (alef-11)
 
امیری
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۴:۴۸:۴۸
کرسنت در زمان عقد قرارداد غیرمتعارف نبود.عدم اجرای ان در زمان دولت قبل،برای کشور زیانبار و مشکل افرین شد. (3328899) (alef-11)
 
فرزاد
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۱:۲۸:۲۶
من تو تعجبم ازاقای زنگنه جوون تر تو صنعت نفت نداریم که ایشون بازنشسته بشن .... (3328182) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۱:۳۶:۲۶
به هر نظر اقاي زنگنه در كار خود بيشترين تسلط را دارن و به جرات ميتوان گفت ايشان و اقاي ظريف كاردان ترين وزيران كابينه هستند . برخي مسائل ذكر شده جنبه واقعي ندارد بيشتر اكادميك هست (3328204) (alef-11)
 
حسین
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۲:۱۰:۱۵
سلام علی رغم بزک کردن آن چه در قراردادها گفته می شود کارشناسی مهمی صورت نمی گیرد وگرنه هر از چند گاهی فساد در آن علنی نمی گشت و خسارت وارده بر بیت المال سنگینی نمی کرد بدنه تصمیم سازی و کارشناسی دستگاهها باید قوی و افراد غیر قابل نفوذ انتخاب شوند تا کارها ی مهم با اعتماد بیشتری پیگیری شود وگرنه چه اعتمادی است تا دوباره سرنوشت این قراردادها به کرسنت و دکل چاههای نفتی و خوردن پول نفت توسط بابک زنجانی ها تکرار نشود (3328308) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۳:۱۸:۲۵
دولت پیر وتحرک ؟بابا بچه ها ونوجوانان وجوانان را حدافل دریابید .وزیر معاونین ومدیران کل آموزش وپرورش میانگین سنی شان چند ساله؟راستی ممنوعیت بکارگیری نیروهای بازنشیته چی شد؟ (3328614) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۳:۲۰:۵۹
نباید درموردهولوکاست در رژیم اشغالگر وکرسنت درایران حرف زد؟ (3328623) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۳:۵۸:۴۰
بروید بررسی کنید ببینید یک مهندس رسمی وزارت نفت با بیست سال سابقه درصنعت پتروشیمی ونفت وگاز چقدر حقوق میگیرد؟حقوقشون کمتر از یک کارمند بانک یا جاهای دیگر میباشد. پس قضاوت بیخودی نکنید. (3328752) (alef-11)
 
حسين
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۵:۴۸:۱۵
زنگنه از معدود وزيراني هست كه به تمام امور صنعت نفت تسلط كامل دارد . نقطه ضعف ايشان فقط عدم سپردن كار مديريت ها به جوانان هست (3329046) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۹:۲۶:۳۵
مشکل اصلی مدیران نفتی و مجرب در ایران عدم پرورش عمدی نسل جدید برای به عهده گرفتن مدیریت آینده است . زنگنه هم همین طوریه بهیچ عنوان راضی به پرورش نسل جدید و انتقال تجارب به این نسل نیست . به همین دلیله که این پیرمرد هنوز باید بعد از این همه دوره تصدی وزارت نفت باز دوباره وزیر باشه و کسی نتونه جاشو بگیره . (3329568) (alef-11)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۸-۲۶ ۰۰:۰۳:۳۴
1- مگه غیر از اینه که سال 2010 استخراج گاز پارس جنوبی و نفت ما از بقیه کشورهای عربی کمتر بود
2- چرا 10 شما با کدام تحقیق میگید 10 سال
3- شما بگو سوزن، مگه خودمون بلدیم تولید کنیم
4و5- حق با شماست متاسفانه شرکت هایی که تو تحریم ها کیف کردند دیگه تایید نمیشند!!!
6- خوبه خودت میگی (همانند اقتصاد مقاومتی کاملا کلی و شعاری)، شما انتظار داری هیات وزیران(آموزش و پرورش، دادگستری، ورزش و...) درباره مخازن نفت نظر بده. نه شما تو همچی پرفسوری فکر میکنی همه مثل شما هستند!!!
7- چون برای آنها تحریم فرس ماژوره. شما یک شرکت خارجی پیدا کن که با این شرط شما حاضر به امضا قرارداد بشه چون با جریمه سنگین مواجه میشه (3330020) (alef-13)
 
ج میثاقی
۱۳۹۴-۰۸-۲۶ ۱۴:۲۱:۲۵
بسمه تعالی
با سلام
آقای دکتر علی يحيی زاده در چه زمینه ای تحصیل کرده و مدرک دکتری دارند؟
با تشکر (3330939) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.