نظر منتشر شده
۱۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 223080
هاشمی از سانسور و زندانی کردن مخالف تا تلاش برای حذف فیلترینگ
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۰۸
چند تن از نمایندگان به آقای هاشمی اعتراض کردند که چرا عزت‌الله سحابی را گرفتید؟ آقای هاشمی پاسخ داده بود: رویش زیاد شده بود، ‌می خواستیم رویش را کم کنیم.

به گزارش  پارس، به دنبال اظهارات آیت الله هاشمی رفسنجانی در حمایت از آزادی بیان و نقد سانسور، اخیرا در جلسه ای خصوصی با انتقاد از وضعیت موجود اینترنت به انتقاد از فیلترینگ سایت های اینترنتی پرداخته است.

وی همچنین ضمن نقد وضعیت موجود شبکه های اجتماعی خواستار رفع فیلتر سایت های اینترنتی شده اند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین در ماههای اخیر تاکیدات ویژه ای بر آزادی بیان داشته اند. ایشان در دیدار نخبگان و دانشگاهیان و دانشجویان استان کرمانشاه، رشد آگاهی جامعه دانشگاهی کشور، جوانان، دانش آموزان و دانشجویان را در ایران بسیار مثبت ارزیابی کرد و گفت: هیچ کس نمی تواند با سانسور واقعیت ها و جلوگیری از افزایش آگاهی مردم، برای جامعه محدودیت ایجاد کند.

وی ابتدا در روزهای ابتدایی دی ماه، در دیدار دبیرکل و اعضای هیأت دبیران جامعه اسلامی دانشگاهیان ایران مدعی شد: سیاست های محدودکننده و تک صدایی نتیجه معکوس می دهد. هاشمی در دیدار با اعضای انجمن دفاع از آزادی مطبوعات مدعی شده بود: در دنیای معاصر هیچ سدّی نمی تواند جلوی آگاهی مردم را بگیرد و تلاش برای بی خبر نگه داشتن مردم بیهوده است.

وقتی هاشمی مخالفین خود را سانسور و زندانی می کرد
جهان اسلام که فعالیت خود را از سال ۱۳۶۹ به مدیر مسئولی هادی خامنه ای و به عنوان یک روزنامه منتقد دولت سازندگی آغاز کرده بود، پس از حدود چهار سال و با دستور مقامات دولت هاشمی، عمر کوتاهش به پایان رسید.  سیدهادی خامنه ای، مدیر مسئول روزنامه جهان اسلام، چندی پیش هم در گفتگو با آسمان اظهار داشت: روزنامه ما در دوران هاشمی انتقاداتی از وی داشت که در نهایت منجر به تعطیلی روزنامه شد.

این در حالی است که هاشمی حتی نسبت به انتقادات روزنامه کیهان علیه دولتش آزرده خاطر بود و از این رو کمک های دولت به روزنامه هایی که علیه آنها انتقاداتی را مطرح می کردند قطع و نشریه های دانشجویی منتقد هاشمی نیز تحت فشار قرار گرفتند. حتی برخی از عناصر گروهک موسوم به ملی مذهبی در سال ۶۹ نامه ای به رئیس دولت پنجم نوشتند و به اکبر هاشمی رفسنجانی اعتراض کردند. بعد از این نامه بود که برخی از نویسندگان آن از جمله عزت الله سحابی بازداشت و روانه زندان شد.

سحابی درباره علت بازداشت خود توسط هاشمی رفسنجانی می گوید: " بعد از دستگیری ها، در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، چند تن از نمایندگانی که مرا می شناختند، به آقای هاشمی اعتراض کردند که چرا عزت الله سحابی را گرفتید؟ آقای هاشمی پاسخ داده بود: رویش زیاد شده بود، می خواستیم رویش را کم کنیم. " طرح این موضوع از سوی سحابی با سکوت دفتر هاشمی روبرو شد.

همچنین در برخی رسانه ها عنوان شده است، عباس عبدی از اعضای مرکزیت حزب منحله مشارکت در سال ۱۳۷۳ زمانی که سردبیر روزنامه سلام بوده، در پی انتقاد از اکبر هاشمی رفسنجانی ۱۱ ماه را در زندان سپری کرد.

سیداحمد خمینی: چرا مطبوعات و نمایندگان مجلس جرات ندارند حرفشان را بزنند/ مردم را از اطلاعات می ترسانند!

حاج احمد خمینی همچنین با توجه به وضعیت خاص دولت هاشمی و عدم امکان انتقاد سالم مردم از مسئولان، از این وضعیت نیز گلایه می کند:

« باید توجه داشت که طرح آزادانه دیدگاه ها و آرای مختلف برای حفظ و بقاء اصول اساس ارکان نظام و انقلاب ضروری است. یک روحانی چه امام جمعه چه پیش نماز چه منبری چه مرجع و چه شخصیت حکومتی باید دائما به افراد نزدیک این مساله را گوشزد کند که آزادی لازمه دین است و اینگونه گمان نکنند که فلانی شخصیت بزرگی است و هیچ کس نباید بگوید بالای چشم او ابروست! »

« بجز رعایت حریم رهبر معظم انقلاب اسلامی که وظیفه همه است، مسئولیت ها هر اندازه بزرگتر باشد مردم باید نسبت به طرح نقطه نظرات و انتقادات خود درباره آنها حساس تر باشند! … یکی از گرفتاری هایی که متاسفانه بعضی ها به آن دچار شده اند این است که نمی توانند نظرات مخالف خود را تحمل کنند. این شیوه عمل منجر به دیکتاتوری می شود و با فرهنگ انقلاب و اصول بنیادین نظام اسلام ما مغایرت دارد» ۷۰/۸/۲۳

وی در موقعیت های مختلف خطر عدم تحمل انتقاد توسط مسئولان را گوشزد می کند: « دیدگاهی که بیان ضعف ها را باعث تضعیف نظام می داند، دیدگاه اشتباهی است، نقد یک حرکت و سیاست بد دقیقا عین حمایت از نظام است و رسانه ها و دستگاه های خبری کشور باید در این زمینه به نحو احسن ایفای نقش نمایند. متاسفانه بعضی ها به غلط معتقدند اگر از سیاستی و یا عملکرد مسئولی در یک گوشه ای از کشور انتقاد شود، نظام تضعیف شده است. این تفکر غلط به تدریج کار را به جایی می رساند که مسئولی در منطقه ای از کشور عمل خود را عین اسلام و حرف خود را حکم اسلامی دانسته و باورش می شود که اسلام و انقلاب همان است که من مسئول فکر می کنم. این باورهای غلطی است… اینگونه روحیات و نفوذ آن به جامعه مقدمه دیکتاتوری است و رسالت رسانه های خبری و خبرگزاری جمهوری اسلامی این است که با آن مقابله کنند. »

اما شاید یکی از حساس ترین و بحث برانگیزترین سخنرانی های حاج احمد خمینی، سخنان او در جمع مدیران وزارت اطلاعات در مهرماه سال ۷۳ باشد.

وی سپس نکاتی را در خصوص احترام به آزادی بیان مطرح می کند: حذف حصارهای خودسانسوری لازمه تحقق جامعه سالم است. مردم ما، انقلاب، نظام، امام، رهبر و کشورشان را دوست دارند. بنابراین لازم است در کمال آزادی حرفشان را بزنند. این جوی که الان درسته کرده اند و مردم را از دستگاه اطلاعات می ترسانند به مصلحت انقلاب و نظام نیست. نباید این جو باشد. چرا مطبوعات و نمایندگان مجلس بعد از موضع رییس محترم جمهوری جرات پیدا می کنند و حرف دلشان را بیان می کنند! همین حرف ها را که قبل از سخنرانی رییس جمهور می دانستند، چرا نمی گفتند؟ »
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۲:۱۸:۱۰
بهترین استاد تجربه است. همه تغییر می کنند (2084922) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۲:۳۲:۵۳
اولیای الهی به واسطه متصل بودن به حق وحدت رویه دارند و در طرف مقابل دیکتاتورها قرار دارند که آنها هم به واسطه متصل بودن به شر وحدت رویه دارند.
افراد عادی که معقول هستند همواره برای کامل شدن در حال تغییر هستند یا به سمت شر یا به سمت خیر.
جناب اقای هاشمی نیز از این قاعده مستثنی نیست و مایه خوشحالی است که ایشون متوجه مشکلات و نواقص خودشون شدن و در پایان دوره خودشون در حال جبران مافات هستند. (2084965) (alef-6)
 
مرزنشین
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۲:۳۷:۰۷
من یک متولد سال 54 هستم و این حرفها را کاملا لمس و درک کرده ام امروزه میبینم که خانواده آقای هاشمی طرفدار آزادی بیان شده اند واقعا شوکه می شوم چون زمان ریاست جمهوری ایشان کسی جرات پوشیدن شلوار جین را هم نداشت چه برسد به آزادی بیان (2084973) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۲:۵۹:۰۴
بله، حتما همین طور بوده. برهمین اساسه که از قدیم میگن: اون وقتی که میتونستم، ندونستم، حالا که میدونم، نمیتونم. آن دوره که اقای هاشمی قدرت داشت اشتباه کرد و حالا که کار درست رو میدونه، .....
مطمئنا اقای هاشمی تلاشش اینه که اینجور موارد که در کارنامه دولتهای خودش بوده، تکرار نشه و سایر دولتها هم چند سال بعد پشیمان نباشند.
امیدوارم روزهایی رو ببینیم که دولت مردانمون از هیچ کارشون پشیمان نباشند. (2085029) (alef-6)
 
پژمان
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۳:۰۷:۱۵
آقای هاشمی همان آدمی است که پس از تجربیات آن دوران به این نتیجه رسیدند که نمیتوان با ایجاد ممنوعیت ها مردم را از مطلع شدن و آگاهی منصرف کرد یا به اذهان ایشان جهت داد.

آقای هاشمی پس از طی کردن آن سالها و گذر دوران و توجه به نتایج عملکرد های خویش و اطرافیانشان به این نتایج رسیدند.

پس ببینید که این نتایج چقدر با ارزش هستند ، چقدر طول میکشد تا این نتایج برای بعضی آقایان حاصل شود . چه هزینه هایی که برای رسیدن به این نتایج نشده است

تکرار رفتار غلط گذشته و پند نگرفتن از تجربیات بزرگان بسیار کار نادرست و هزینه برداری است. (2085046) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۳:۱۲:۱۳
حالا هاشمی کارش غلط کار غلط شما توجیه نمی شود. (2085058) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۳:۴۲:۰۳
آقای هاشمی خود منتقد برخی از عملکردهایشان در آن زمان هستند، این را به صراحت اعلام کرده اند. (2085110) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۳:۴۷:۲۱
سر توماس مور نویسنده کتاب اوتوپیا (مدینه فاضله) و رییس دیوان عالی انگلستان در پای چوبه دار گفت اگر قانون را شکستیم خودمان به چه چیزی پناه ببریم. حالا آقای هاشمی فهمیده که اشتباه کرده و خودش دارد تاوان خود محوری و تمامیت خواهی دوران خودش را پس میدهد چه اشکالی دارد با تجربیات سالهای اخیر نظرش تغییر کرده باشد. اصرار بر اشتباه از خود اشتباه فاجعه بار تر است. (2085115) (alef-6)
 
abbas
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۳:۵۴:۰۷
من طرفدار اصلاحات هستم و با جملات بالا کاملا موافقم و معتقدم که آقای رفسنجانی بسیار بد کردند اما دو نکته
- رفتار آن زمان آقای رفسنجانی دلیل بر این نمیشود که اصولگرایان نیز مانند ایشان رفتار کنند
- آدمها در طول زمان تغییر میکنند . بنده معتقدم ایشان تا حدود زیادی تغییر کرده است. (2085128) (alef-6)
 
ایرانی
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۵:۱۳:۵۹
انشاالله که هاشمی از عملکرد دوران ریاست جمهوری خود توبه کرده باشد. یکی از بدترین دوران های پس از انقلاب بود. اگر توبه کرده باشد نباید دیگر به او ایراد گرفت. (2085245) (alef-6)