نظر منتشر شده
۶۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 346381
ایران می‌خواهد همان بلایی که عربستان به سرش آورد حالا به سر سعودی‌ها بیاورد
بخش اقتصادی الف، 30 فروردین 95
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳۰ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۳۰
پایگاه اینترنتی روزنامه رای الیوم در سرمقاله امروز خود نوشت: برای نخستین بار و پس از چندین ماه عربستان سعودی کلام خود را فصل الخطاب نمی داند درست برعکس نشست های سران سازمان همکاری اسلامی در استانبول و پیش از آن در نشست های وزرای خارجه و وزرای کشور عرب که حرف اول و آخر را گفته است. قدرت های بزرگ و متوسطی وجود دارند که در صورت تعارض موضع گیری های عربستان با منافع شان در گفتن کلمه «نه» تردیدی نمی کنند.

این منبع تصریح کرد: ما در اینجا درباره کنفرانسی سخن می گوییم که روز گذشته در دوحه پایتخت قطر برگزار شد و وزرای نفت کشورهای عضو سازمان«اوپک»(۱۲ کشور) در کنار شش وزیر تولید کننده نفت خارج از اوپک و در راس آنها وزیر نفت روسیه شرکت کردند.

این روزنامه در ادامه این مطلب نوشت: نشستی که به مدت بیش از شش ساعت ادامه یافت پیشنهاد عربستان و روسیه را برای توقف تولید بر اساس میزان تولید ماه ژانویه گذشته تا ماه اکتبر آینده تا زمان برگزاری نشست دوم در مسکو بررسی کرد. تنها مانع اصلی، اصرار عربستان سعودی بر پایبندی همه کشورهای تولید کننده خارج و داخل اوپک از جمله ایران به توافق تثبیت تولید بود.

ایران نشست را تحریم کرد و "بیژن زنگنه،" وزیر نفت این کشور تاکید کرد هیچ گونه توافقی در نشست دوحه را امضا نمی کند. زنگنه گفت: تولید نفت ایران به دلیل تحریم های تحمیلی به یک میلیون بشکه رسیده است؛ مسئله ای که بسیار کمتر از سهمیه مقرر از سوی سازمان اوپک است که ۲ میلیون و ۴۰۰هزار بشکه است و توقف تولیدش یعنی ابقای تولید بر اساس میزان تولید در هنگام تحریم هاست و این به نفع ایران نیست.

هنگامی که عربستان سعودی در سال ۱۹۹۰ پذیرفت که نقش تولید کننده« در نوسان» را در سازمان اوپک بازی کند سهمش ۵ میلیون بشکه در روز بوده است و اکنون تولیدش به بیش از ده میلیون بشکه در روز رسیده است. این افزایش مستمر از سال ها پیش از سهمیه عراق تحت محاصره و کشوری که صادرات نفتش ممنوع بود و سهمیه اش سه و نیم میلیون بشکه بود و سهمیه ایران که بعدها تحت محاصره آمریکایی غربی قرار گرفت، برده شد.

این منبع افزود: این خود عربستان بود که این بحران را دو سال پیش به وجود آورد آن هنگام که هر گونه کاهش تولید نفت داخل اوپک را برای تقویت بهای نفت که بین ۱۱۸ تا ۱۲۰ دلار در هر بشکه بود نپذیرفت. این مخالفت عربستان با هر گونه کاهش تولید برای پایین آوردن بهای نفت بود به گونه ای که منجر به ایجاد اختلال در اقتصاد ایران و روسیه به دلیل حمایت آنها از دولت سوریه و حزب الله لبنان شود. عربستان بر این باور بود که کاهش قیمت نفت از ۷۰ دلار پایین تر نمی رود و این نیز برای مدتی کوتاه رخ خواهد داد اما همه تخمین ها و ارزیابی هایش اشتباه از آب درآمد.

قیمت نفت در عمل بیش از دو سوم کاهش یافت و به حدود سی دلار در هر بشکه رسید و عربستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس خود بزرگترین بازندگان بودند. میزان این خسارت به مرز ۳۷۰ میلیارد دلار در سال رسید. اما درباره نفت فلات قاره ای نیز باید بگوییم که این نوع نفت که عربستان به دنبال خارج کردن آن از بازار نفت به طور کامل به دلیل هزینه های کلان تولید آن به ویژه در آمریکا بود(هزینه تولید یک بشکه در حدود ۶۰ دلار است) برخی از تولید کنندگانش توانستند تا حدودی با کاهش بهای نفت با تغییر ابزارهای تولید، خود را سازگار کرده و میزان تولید نفت آمریکا از این نوع نفت در حدود ۹میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز ادامه یافت.

این روزنامه در ادامه این مطلب نوشت: ایران می خواهد که همان بلایی که عربستان به سرش آورد حالا به عربستان بچشاند یعنی اینکه به خواسته های عربستان در توقف تولید پایبند نماند زیرا به خوبی می داند که عربستان که درآمدهای نفتی اش از هم فرو پاشیده و بخش بزرگی از ذخایر ارزی اش را به دلیل کسری در بودجه (۱۰۰میلیارد دلار) وهزینه های سنگین جنگ های یمن و سوریه از دست داده و به شدت نیازمند بالا رفتن قیمت نفت است تا بتواند بخش معقولی از نیازهای خود را برآورده کند و مشکلات مردمش در اثر تدابیر ریاضتی را کاهش دهد.

شاهزاده «محمد بن سلمان» جانشین ولیعهد و رئیس کمیته عالی اقتصادی که بر بخش اقتصاد و نفت نظارت دارد، روز گذشته در گفت و گو با خبرگزاری«بلومبرگ» تهدید کرد که عربستان سعودی در صورتی که در در دوحه توافقی حاصل نشود یا توافق حاصل شود و ایران به آن پایبند نماند، تولید نفت خود را یک یا دو میلیون بشکه می افزاید و اگر تهدیدش را عملی کند قیمت نفت به مرز بیست دلار و چه بسا بیشتر سقوط می کند.بن سلمان اکنون در وضعیت فردی است که می خواهد به پای خود گلوله شلیک کند.

«عبدالصمد العوضی»کارشناس کویتی نفت و معاون اسبق وزیر نفت در گفتگویی با این روزنامه گفت: مازاد کنونی نفت در حدود یک میلیون بشکه است و هر گونه افزایش جدیدی در تولید توسط عربستان یا کشور دیگری باعث کاهش زیاد در بهای نفت می شود که اخیرا اندکی بهبود یافته وبه دلیل امیدواری به توقف تولید در کنفرانس دوحه به بالای چهل دلار در هر بشکه رسیده است.

العوضی معتقد است چه در دوحه توافقی حاصل شود چه نشود بازار به حال خود می ماند، بحران در اصل و اساس آن مربوط به مازاد در بازار است.

این منبع خاطر نشان کرد: عربستان اکنون خود را در تقابل با روسیه می بیند و برخی اطلاعات که از نشست دوحه به بیرون درز پیدا کرده حکایت از آن دارد که برخوردهای بزرگی میان دو طرف درباره تدوین بندهای توافقنامه و ابزارهای نظارت ، کنترل و همچنین تولید ایران صورت گرفته است.

ایران تا پایان سال جاری نیم میلیون بشکه نفت مازاد تولید می کند و چه بسا این میزان در سال آینده دو برابر شود؛ مساله ای که باعث سرگیجه مزمن عربستان سعودی و کشورهای حاشیه خلیج فارس می شود.

به نظر بسیاری از کارشناسان، عربستان باعث زمانی باعث ایجاد این بحران شد که بر عدم توقف تولید اصرار کرد و بیش از دو میلیون و نیم بشکه نفت مازاد به بازار تزریق کرد و اکنون نیز می خواهد سهمیه کنونی اش را حفظ و دیگران را مجبور به پاسخ مثبت به شروطش برای توقف تولید کند و ما معتقد نیستیم که در این کار موفق خواهد شد. زیرا روسیه، مانند مصر، پاکستان یا دیگر کشورهای خلیج فارس نیست و ایران هم چه بسا این بار به گونه ای دیگر رفتار کند.

بهای نفت به احتمال زیاد کاهش پیدا کند و کشورهای حاشیه خلیج (فارس) و کشورهای عربی دیگر تولید کننده نفت باید کمربندهای خود را محکم تر ببندند و منتظر تدابیر ریاضتی بیشتری بمانند مگر آن که معجزه ای رخ دهد.

این منبع در پایان نوشت : ما در زمان وقوع معجزه ها نیستیم و نشست دوحه بدون هیچ گونه توافقی به پایان رسید و جهان منتظر واکنش عربستان سعودی است.حالا آیا شاهزاده محمد بن سلمان تهدیدات خود را عملی و بازار را با دو میلیون بشکه نفت مازاد غرق می کند و قیمت نفت را به پایین تر از بیست دلار می کشاند؟چنین چیزی را بعید نمی دانیم زیرا ما در زمان «طوفان قاطعیت»هستیم. ساعت های آینده سرنوشت ساز است و هیچ چیزی که امیدوار کننده باشد نیز وجود ندارد.
 
کلمات کلیدی : فریز نفتی+صادرات نفت+بیژن زنگنه
 
Canada
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۱۶:۴۲:۳۴
سردبیر محترم، در مورد نفت و آینده تحریمها، حدود ۱۸ ماه پیش تحلیلی ارائه شد، که متاسفانه حالا کاملا درستی آن در هر دو مورد اتفاق افتاده، با تشکر از امکان نشر آن تحلیل، خالی‌ از لطف نیست که یکبار دیگر بخش مربوط به عربستان را که مخاطب آن آقای موسویان کارشناس و تحلیل گار ارشد کشور بود، را مرور کنیم:

تاریخ انتشار : شنبه ۶ دی ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۵۲

اجازه بدهید ابتدا از آقای موسویان، سفیر سابق ایران در آلمان، عضو سابق تیم‌ مذاکره کننده در زمان آقای روحانی و استاد مدعو حال حاضر در آمریکا شروع کنیم که فرمودن، عربستان وارد جنگ نفتی‌ با ایران، روسیه و آمریکا شده است و این چنین بار عربستان را در معادلات نفتی‌ دنیا را بالا می برد. در این مورد فقط چند نکته آقای موسویان:


۱- اگر عربستان دارای این چنین قدرت تصمیم گیری مستقلی بود، چرا در چند سال گذشته که نفت به بالای ۱۴۰ دلار رسید، نتوانست کاری کند و قیمت ها برای جلوگیری از افزایش بهر‌وری انرژی و تولید سایر منابع انرژی مانند شن های نفتی‌ و یا شیل نفتی‌ را پایین بیاورد؟

۲- سیاست گران شدن قیمت نفت در واقع سیاست برنامه ریزی شده‌ای بود از سوی آمریکا و متّحد آن غربی او که بعد از واقع ۱۱ سپتامبر و پیش بینی‌ دوران بسیار متلاطم در خاورمیانه از سوی آمریکا و سیاست های استراتژیک آن برای تامین امنیت انرژی که متاسفانه نتیجه آن را به بهترین شکل برای آنها می توانیم مشاهده کنیم. با قیمت های پایین نفت آن ها هرگز نمی توانستند به سوی بهر‌وری بهتر انرژی و منابع جدید شن های نفتی‌ و شیل نفتی‌ حرکت کنند، فرق یک کشور توسعه و دنیای توسعه یافته با ما یا روسیه در همین است، آن ها در کوتاه مدت و یا میان مدت حاضرند ضرر کنند ولی‌ در بلند مدت که حالا است منافع استراتژیک امنیتی و اقتصادی خود را پیش ببرند، نه مانند ایران و روسیه و ونزوئلا که سر مست از گران شدن نفت، قطعنامه را ورق پاره بنامند، و یا مانند پوتین برای اروپا و آمریکا شاخ و شونه بکشند و در رویای باز گرداندن اروپای شرقی‌ و تزار و ابر قدرتی‌ گرفتار شوند و یا مانند چاوز، با نفت مجانی‌ بری کوبا به بهای بیچارگی جمییت ۲۸ میلیون نفری خود، دم از نابودی زود هنگام آمریکا بزنند. جالبش این است که پوتین مانند مسئولان دولت سابق، هرگز، حتی در بد‌ترین سناریو هم پیش بینی‌ نمی کرد قیمت نفت در اوج درگیری خاورمیانه، اکراین و تهدید روسیه به قطع نفت اروپا، ظرف ۴ ماه ۴۰ درصد کاهش بیابد که اگر حتی در خواب هم دیده بود، چنین بی‌ محابا با غرب طرف نمی‌شد.

۳- ولی‌ همین جا باید از پوتین تشکر کرد که با این غرور بیجا و اشتباه استراتژیک خود، باعث شد آمریکا و غرب موقتا برای چند سال از سیاست گران کردن قیمت نفت دست بکشند و از این طریق برای بلند مدت شانس بیشتری را به ایران و سایر کشورهای نفت خیز دادند که بتوانند برای مدت طولانی‌ تری منابع نفت خود را بی‌ ارزش نبینند، اگر به خاطر روسیه نبود، آمریکا و غرب همچنان نفت ۱۰۰ دلاری را در دستور کار خود داشتند و تا چند سال دیگر اصولا تیر خلاص را به ارزش استراتژیک نفت و گاز می‌زدند، همانطور که چند ده سال قبل با همه گیر شدن مصرف نفت که انرژی جدیدی بود، این تیر خلاص را به منابع عظیم ذغال سنگ دنیا زدند و آن را یک ماده معدنی کم بها کردند. به هر حال اگر ارزان شدن نفت به خاطر ایران بود, این برنامه ارزان شدن نفت را ۲۰۱۱ اجرا می کردند، ولی‌ با تحریم نفت ایران در عمل حتی همچنان به دنبال نفت ۱۰۰ دلاری بودند، چون با کاهش تولید نفت ایران به دلیل تحریم ها، قیمت ها بالا باقی‌ ماند.

۴- از همین زاویه و به همین دلیل است که آن ها به عربستان یا هیچ کس دیگر اجازه نخواهند داد که قیمت نفت را برای طولانی‌ مدت به زیر ۵۰ دلار برسانند، چون برای آن ها اتفاقی‌ که افتاده، فقط یک مکثی است در یک سیاست بلند مدت که برای دو تا ۴ سال ادامه خواهد یافت و وقتی‌ به اهداف ژئو پولتیک خود که ضعیف کردن روسیه است، رسیدند، دوباره به همان سیاست بلند مدت خود برای جایگزینی نفت شیل آمریکا که همین حالا حداقل با ۹۰۰ میلیارد بشکه ذخیره فقط در آمریکا از همه ذخائر نفت اوپک بیشتر است بٔر خواهند گشت. متاسفانه.

۵-عربستان در تمام این پروسه فقط نقش شیر نفتی‌ دست آن ها را داشت بدون کوچکترین اراده. طرف ایران و روسیه در واقع عربستان نیست، این آمریکا و غرب است و در نهایت همان شرکت‌های نفتی‌ که توسط محافل طرفدار اسرائیل اداره و مالکیت می شوند. بنابر این بسیار ساده انگاری است که از سوی تحلیل گرانی که سال ها است سیاست خارجی‌ را در دست دارند و بیشتر عمر خود را در آمریکا گذراندند، تصور می کنند، که این عربستان است که طرف ما ‌است.

کاش ایران، روسیه و ونزوئلا این توان و این بینش را داشتند که قیمت نفت را به راستی‌ به ۲۰ دلار برسانند تا ضمن متلاشی کردن برنامه بلند مدت استفاده از منابع شیل و شن نفتی‌ آمریکا و کانادا، عربستان را تحت فشار قرار می‌دادند، و توسعه ماشین های برقی‌ و پیشرفت تکنولوژی در کاهش مصارف ماشین ها و صنایع را آهسته می کردند ولی‌ افسوس که این ۳ کشور( ایران، روسیه و ونزوئلا) که دارای بالاترین منابع نفت و گاز جهان هستند، این چنین در گیر رکود، سقوط اقتصادی، تورم و افت ارزش ارز ملی‌ و ...هستند، این معجزه ایست که فقط از مدیریت‌های جهانی‌ این سه کشور بٔر می اید! (3653527) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۱۸:۲۹:۵۳
متاسفانه تمامی تحلیلهای داخل کشور در چارچوب ذهنیت ایجاد شده توسط سرمایه است به همین دلیل همواره معلول و فرایند ایجاد شده توسط نظام سرمایه تحلیل میشود مانند تحلیل بالا،
بعبارتی تمامی این کش و قوس های منطقه و این شوب ها و نا امنی هااز 30 سال پیش توسط متفکرین مکتب سیستم جهانی پیش بینی شده بود و اکنون در حال تحقق است در واقع ما باید در منطقه بجنگیم تا منافع سرمایه داری تامین باشد درد ان است که ما اگر دگر اندیش نظام اصالت سرمایه یا همان استکبار باشیم حق حرف زدن نداریم با چه زبانی بگیم رکود و تورم و وابستگی و حتی نزاعها همه اینها فقط معلول اجرای نظربات اصالت سرمایه است و تا زمانی که اجرا میکنیم نفت 140 دلاری با 40 دلاری علی السویه است و ما همچنان وابسته نظام مسلط غرب خواهیم ماند و تفسیرهای در چارچوب فکری سرمایه هم فقط توان دیدن معلول را دارد نه خود علت. (3653712) (alef-11)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۱۹:۱۶:۱۰
دوست عزیز، بفرمایید کدام یک از ادیان الهی، اصل مالکیت و سرمایه را نفی کردند؟!. تنها سیستم فکری که می‌خواست اصل سرمایه را نفی کند، سیستم من در آوردی کمونیستی بود که همه پایان آن را شاهد بودیم. این بزرگترین اشتباه است که کسانی‌ در ایران فکر میکنند که مثلا سیستم سرمایه داری غرب، سرمایه را به دنیا شناسند یا لیبرال دموکراسی، لیبیرل و دموکراسی را به دنیا عرضه کرد. اسلام بسیار قبل از غرب این اصول را پاس داشته و آن را به انسان هدیه داده، چون اسلام همیشه بر اساس فطرت انسانها حرکت می‌کند. بروید بیبینید که در اسلام چه اندازه در مورد احترام به مالکیت و در نتیجه سرمایه توصیه شده، ببینید که آن حضرت چه اندازه در کنار رفاه معنوی، چه اندزره رفاه مادی برای امّت تازه تاسیس اسلام در شبه جزیره‌ عربستان فراهم آورد. بروید ببینید که چه اندازه "لا اکراه فی‌ الدین" سنگ پایه همه بنیانهای تفکرات لیبرال است، یعنی‌ اگر لیبرالها بخواهند یک جمله را شعار اصلی‌ خود قرار دهند، قطعاً همین آیه خود خواهد بود، بروید ببینید اصل شورا چه اندازه سنگ بنای همه تفکرات طرفدار دموکراسی است ، بروید بیشتر اسلام خودمان را مطالعه کنیم و فقط مانند گروهای چپ تکرار نکنیم که سرمایه داری بد است، لیبرال- دموکراسی بد است و...چون بنیانگذار تفکرات چپ، روسا بودند که می‌خواستند با چنین افکاری، در رقابت خود با انگلیس و بعد با آمریکا، از آنها در استعمار کشورهای دیگر سبقت بگیرند. حتی در مورد امور خانواده نیز اسلام بسیار مترقی تر از غرب است و حالا فرق غرب با ما در این است که غربی‌ها کاملا این تعالیم را تحت عنوان احترام به مالکیت شخصی‌، احترام به نیت قلبی افراد، و احترام به شورا عملی‌ کردند و در نتیجه یک رفاه مادی و حتی منوی بزرگی برای جامعه خود ایجاد کردند که از نظر شما اصل سرمایه است ولی‌ در ایران، ما هنوز درگیر اندیشه آ‌‌‌ی زنگار بسته گروهای چپ هستیم چون مثلأ فکر می‌کنیم حتما غربی‌ها دشمن ما هستند! ولی‌ ما رؤس نیستیم که غرب را دشمن خود بدانیم، همانطور که چینی‌ها هم متوجه شدند و با همین غربی‌ها همکاری از زاویه منافع ملی‌ ملت چین میکنند و نتیجه را شاهد هستیم (3653796) (alef-11)
 
ایمان پناه
Portugal
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۰۰:۱۸:۵۳
پاسخ شما نیاز به بحثی طولانی دارد که از حوصله کامنت خارج است اما نکته ای که یاداوری ان لازمتر است اینکه:
در نظام سرمایه واژهای ارزشمند، بی حیثیت شده و از این طریق نکوهیده ترین غرایز انسانی تبدیل به ارزشهای ستودنی شده اند برای مثال شما در همان ابتدا جسارتا مرتکب این اشتباه شده اید که منطق سرمایه یعنی سود فقط برای سود بیشتر ان هم از هر راه اخلاقی و غیراخلاقی را معادل مالکیت خصوصی فرض کرده اید در واقع یکی از راههایی که جهان امروز ما تبدیل به اقلیتی زورگو و ثرومتند و میلیاردها انسانها فقیر شده است همین روش بوده به بهانه مالکیت خصوصی بیشتر مردم دنیا حتی حق مالکیت بر معادن خودشان در افریقا و اسیا و.. را هم ندارند این موجب شده که شما حتی اسلام و فطرت انسان را با مبانی فکری سرمایه داری که بر رقابت تهاجمی بی رحمانه ثروت اندوزی بی پایان و کنار گذاشتن اخلاق است یکسان فرض کنید!!!!! مجددا تکرار میکنم نظام اصالت سرمایه قابل اسلامی سازی نیست وانگهی من در توضیحاتم بحثی از اسلام به میان نیاوردم که شما اسلام و امپریالیسم و استکبار را یک کاسه کرده و به دفاع یکسان از همه انها پرداختید!!! در مورد چین هم چگونگی هضم چین در چارچوب امپراطوری سرمایه را بررسی کنید متوجه خواهید شد که چگونه صدهلا میلیون چینی به خدمت هم پیمانی امپراطوری سرمایه با حاکمان چینی درامدند و با روزانه دو دلار دستمزد جان کندند اما امروزه هزینه انرا بر تمام دنیا منجمله کشور ما تحمیل کردند و دقیقا بر همین استدلال شماست که کف دستمزد در ایران رقم ناچیز 230دلار ماهانه است ایا این هم در قالب حق مالکیت شخصی تحلیل میکنید ؟ کدام حقوق بگیری با این دستمزد بر اساسا تعالیم اسلام میتواند زندگی کند ازدواج کند و .....مخالف با هر اندیشه منتقد منطق سرمایه چه زنگار بسته باشد چه نبسته باشد موجب تطهیر ستم ورزی ان هم با الفاظ خوش اب و رنگ نخواهد شد ناچارم یاداوری کنم که هیولای انباشت سرمایه محصول قرون اخیر است و در دوره نزول ادیان الهی هیچ نظام سرمایه داری افسارگسیخته وجود نداشت (3654321) (alef-11)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۰۴:۳۳:۳۵
البته دوست عزیز، من در همین کانادا سالی ۷۰ هزار دلار حقوقمه و سالی ۴۵ هزار دلار بعد از کسری مالیات و بقیه چیزها میاد دستم، و بعدش دوباره ماشین و هر چی بخوام بخرم باید ۱۳ درصد تکس بدم. برای آپارتمانم باید تکس مالکیت و شارژ ماهیانه بدم که دست آخر بخور و نمیر دارم زندگی میکنم. تکسی که میدم میره برای خدمات شهری، کمک به بیکاران و غیره. اگر میخوایم سرمایه داری باشیم حداقل مثل اونها باشه. اینجا شیکترین ساختمایهای دولتی در بین فقرا و در پایین شهر ساخته میشه و اختلاف طبقاتی مثل تهران و غیره نیست. (3654460) (alef-11)
 
حواس جمع
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۲:۵۲:۵۱
آخی طفلی دلم سوخت بیا جاهامونو عوض کنیم شما بیا ایران من برم اونجا به جای شما سختی بکشم چکار کنم دیگه مهربونم (3655267) (alef-3)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۳:۳۷:۵۲
دوست عزیز، قطعاً مالیات در کانادا و همه کشورهای پیشرفته که تامین اجتماعی قوی دارند بالاست، و قطعاً با وجود همه پیش بینی‌ها، تعداد شاید زیادی هم از این موضوع یعنی‌ کمک اجتماعی سوا استفاده هم میکند ولی‌ شما تصور نمی‌کنید که یکی‌ از شاخصه‌های رفاه و بهروزی در یک جامعه، به غیر از فراهم آوردن امکانات رفاهی، ایجاد حس خوب زندگی‌ کردن در جامعه یی است که شما اطمینان دارید، کسی‌ به خاطر کمبود پول یا زنی‌ به خاطر سرپرست خانوار بودن، و یا کسی‌ به خاطر عدم توانایی بدنی، و... مجبور نیست که کرامت انسانی‌ خود را از دست به دهد؟!... این بهائی دارد، و مالیات بهای آن است که شما می‌پردازید و این چنین است که در خیابانهای شهر خود به ندرت می‌بینید کسی‌ تکدی گری کند و اگر معدود افراد بی‌خانمانی هم در شهرهای بزرگ می‌بینید، یا اغلب به قول خودشان، مخالف سیستم و در نتیجه مخالف گرفتن هر نوع کمک از آن هستند و بسیار چپ می‌اندیشند و یا آنچنان در اعتیاد به الکل و سایر مسائل غرق شده اند که حتی کانون‌های رایگان ترک اعتیاد هم یکه با همین مالیات شما اداره میشود، قادر به کمکی‌ به آنها نیستند. (3655356) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۲۰:۵۰:۰۶
اگرچه نفت منبع درآمدی تقریبا رایگان در اختیار ماست اما به علت اینکه اقتصاد ما توان جذب ارز حاصل از فروش نفت را ندارد به ناچار این ارز صرف واردات کالا می شود. این مساله عوارض زیادی مانند از رونق افتادن تولید، ترویج دلالی و تورم مداوم دارد. در دنیا هیچ کشوری غیر از نروژ نتوانسته است از درآمد نفت استفاده مناسبی کنند. هر کدام از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس هم در صورتی که به ارز خارجی سوبسید ندهند با تورم سنگین مواجه خواهند شد. (3653942) (alef-11)
 
Austria
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۲۱:۵۰:۵۹
به نظرمن این تحیلل اشتباهه. نفت شیل آمریکا جایگاه خودش رو پیداکرده و دوره نفت تموم شده یعنی نفت دیگه اونقدر مهم نیست. همینطور دوره عربستان هم تموم شده و آمریکا داره کم کم زیرآب عربستان رو میزنه. (3654066) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۰۰:۲۶:۱۲
به عنوان کارشناس مهندسی نفت که کمی هم سیاسی است برای اولین بار یک تحلیل واقع بینانه از وضعیت قیمت نفت دیدم که ان هم اولین نظر این خبر می باشد
چند روز پیش هم سخنرانی قدیمی جان کری و هیلاری کلینتون در دوران کاندیداتوری سال 2004 را گوش میدادم که در هر دو مورد ادعا می کردند هر چه سریع تر برای استقلال آمریکا از وابستگی نفتی به سلطنتی سعودی (و البته منظورشان ایران و ونزو ... هم بود ) تلاش خواهند کرد.
سال 1990 تا کنون دوران تحقیق و توسعه نفت و گاز شیل بوده است و پیشرفت های بسیار خیره کننده ای از تکنولوژی شکاف زنی تا راه حل مشکلات زیست محیطی برای تولید نفت رونمایی شده است. همین الان هم اگر کل پیشرفت تکنولوژی آمریکا متوقف شود و در دانشگاه ها را ببندند باز هم تا چند سال آینده هزینه استخراج نفت و گاز شیل پیوسته کاهش خواهد یافت یعنی حتی سر حد حدود 40-50 دلار که آستانه اقتصادی بودن نفت و گاز شیل هست هم در چند سال آینده به 30 دلار خواهد رسید

در هر صورت دیگر به نفت برای تامین بودجه اعتمادی نیست

و وقت آن رسیده با دنیای واقعی روبرو شویم و برای کسب درآمد واقعا کار کنیم نه 14 روز عید را تعطیل کنیم و سه روز بین التعطیلین داشته باشیم دو روز به خاطر امدن پوتین ادارات تعطیل شود 5 روز شهادت و میلاد داشته باشیم شش روز به خاطر بارش برف و 40 روز به خاطر آلودگی هوا ادارات را تعطیل کنیم

بعله عزیزان دیگر با بحث های الکی ...و ...نمی توان خودمان را سرگرم کنیم اگر تلاش نکنیم و با اراده و مصمم وارد نشویم در رقابت جهانی برای پیشرفت عقب می مانیم

الف عزیز لطفا منتشر کن مردم انقد تایپ کردم (3654325) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۱۶:۴۴:۴۴
یک بار برای همیشه یک سیلی سخت باید به گوش حاکمان سعودی نواخته شود تا دیگه با آتش بازی نکنند. (3653532) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۱۸:۳۱:۳۸
ملتی که بخواهد همه مشکلاتش را با سیلی برطرف کند حالا حالا ها باید مطالعه کند و کتاب بخواند..... (3653717) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۱۹:۰۱:۵۶
این یک جنگ پنهان است اگه استوار نباشیم باید با دست خودمان حق و اعتبار را واگذار کنیم و در تاریخ شرمنده باشیم .
باید محکم بایستیم تا حق مان را بگیریم. (3653781) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۱۹:۳۶:۵۴
شما هر وقت کتاب خوندنتون تموم شد خبر بدید! (3653835) (alef-11)
 
تبریزی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۲۰:۰۱:۲۳
من یه پیشنهاد دارم. عربستان نفتش رو به هر قیمتی بفروشه ایران بگه یه دلار ارزونتر بفروشم. اگه عربستان نفتش رو مفت بفروشه ایران یه دلار هم به هرکسی که نفتش رو بخره بده. مطمئن باشید همه مشتری های نفت عربستان در عرض یک ماه میان به سمت ایران. (3653874) (alef-11)
 
Portugal
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۲۳:۲۹:۰۰
ما به جان هم بیفتیم و اروپا و امریکا هم سود نفت ارزان رو ببره افرین بر این راه حل!!!!!! (3654214) (alef-11)
 
تبریزی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۰۴:۰۸:۵۷
من نمی دونم شما تو این چند سال گذشته کجا زندگی می کردین ولی عربستان عملا با سیاست هاش به جان ملت ایران افتاده. در مقابل کشوری که برای ضربه زدن به ایران به سیم آخر می زنه و باعث می شه قیمت نفت تا حد 30 دلار سقوط کنه و بازار نفت ایران رو تصاحب می کنه باید به سیم آخر زد. باید. (3654454) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۰۵:۲۴:۵۳
بهترین راه حل اینه ایران و روسیه و عراق و سوریه تفاهم کنند نفت رو چطور کنترل کنند. مثلا نفت خودشونو با واحد ولی بینشون به کشورهای عضو شانگهای با یک قیمت مناسب در قراردادی طولانی بفروشند. مثلا نفت 70 دلاری ده سال مثلا به چین و هند و ....
مازاد تولیدشونم توی اپک بریزند. اونقدر که نفت عربستان به زیر 10 دلار برسه و عملا نابود بشه.
بعدش مسئله حل میشه.
این نیاز به این داره کشورهای شانگهای نشستی برگزار کنند و سرمایه گذاری مشترک در کشورهای خودشون داشته باشند و یک شرکت چند ملیتی نفتی تشکیل بدهند (3654477) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۳:۵۳:۰۱
مگه بازار تره باره؟!!!! (3655393) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۲۱:۰۷:۲۰
بدون توضیحح بیشر درک عمیقی از واقعیات ومصالح حال واینده را می طلبد که متاسفانه وجود ندارد. خوب است ماهم توجهی به فرهنگ ملتی که درستکاری تعقل وکار درآنها نهادینه شده توجهی داشته باشیم. (3653973) (alef-11)
 
Portugal
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۲۳:۴۲:۵۶
اگر میخواند که تیراژکتاب به 200 جلد نمیرسید!!!! (3654251) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۰۲:۴۰:۴۷
فرمایش شما موقعی درسته که با ایران با انصاف و مهربانی برخورد شده باشه .
شما اخبار رو بخون و ببین عربستان چه دشمنی هایی با ایران کرده .. از حمایت و کمک به صدام تا تشکیل گروهای تروریستی در مرزهای ایران و تحریک اقلیت های دینی و قومی و صدها دشمنی ریز و درشت دیگر .
دست از این پروفسور بازیها بردارید و واقعیت رو ببینید و به نفع کشور خودتون حرف بزنید . (3654421) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۰۸:۲۱:۳۲
دقیقا بنده هم هر چی گشتم که خلاصه قراره چه بلایی سر عربستان بیاریم متوجه نشودم یکی لطفا توضیح بده (3654620) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۰۸:۲۷:۲۴
عزیز دل برادر پس امریکا و قدرت های بزرگ این همه تسلیحات را برای چه جمع کرده اند ؟ برای بازی ؟ این تحلیل های روشنفکر مآبانه را کنار بگذارید اگر نتوانید درمقابل سیلی دشمن سیلی محکمتری به صورتش بنوازید منتظر سیلی های پی در پی و دیگر او باشید آیا می توانستیم با مذاکره و غیر از سیلی متقابل صدام را متوقف و بعد شکست دهیم ؟ آیا می توان دزدی را که به زور به خانه تان وارد شده است با روش های مسالمت آمیز و نصیحت و مانند اینها متوقف کنید ؟ (3654637) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۴:۴۹:۰۳
این همه مشکلات نیست (3655568) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۴:۵۰:۱۰
قیمت نفت را آمریکا پایین آورده بطور سیاسی و روانی و با افزایش تولید دستوری عربستان (3655572) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۱۸:۴۱:۵۳
سهمیه ما دو میلیون و 400 هزار بشکه است الان رسوندیم به 1700 اگر بتونیم سرمایه گذاری کنیم و برسونیم به 3 تا 4 میلیون بشکه اون وقت طرف مقابل حساب کار دستش میاد این کار چند تا فایده داره
1-وقتی به 3 تا 4 میلیون بشکه رسیده باشیم اون وقت طرف مقابله که باید بیاد التماس کنه که تولیدت رو بیار پایین و... اون موقع ما هستیم که برای طرف شرط میذاریم
2-با افزایش فروش حتی اگه قیمت پایین بیاد چون زیاد میفروشیم ریسکمون کمتر میشه و میتونیم بودجه رو تامین کنیم
3- فروش بیشتر و تولید بیشتر یعنی قدرت بیشتر با این کار نفوذمون بیشتر میشه
4-با این کار اگر مدتی قیمت نفت رو پایین بیاریم عربستان هم تنبیه میشه و هم ناچار میشه تولید رو پایین بیاره
5- بهشون با این کار میگیم اگر یکبار دیگه چنین کاری کنی ظرفیتهام رو بالا میبرم قیمت رو پایین میارم
الان موضع ما موضع اینه که بقیه باید تولید رو کم کنن و..ما باید موضعمون رو تغییر بدیم و بگیم تا بتونیم تولید می کنیم اینجوری به دست و پا زدن میفتن و ناچارن دست و پای خودشون رو جمع کنن
به نظر من عضو معقول بودن در اوپک به ضرر ما است ما باید بگیم با تحرکات اشتباه اعضا من هم تولیدم رو زیاد می کنیم
لذا چون افزابیش تولید برای ما سخته باید سرمایه گذاری کنیم و تمام توانمون رو برای افزایش تولید و فشار به بقیه به کار ببریم این سیاست انفعالی به ضرر ما است. بله قیمت رو هم کاهش میده ولی ما تولیدمون هم بیشتر شده و به بقیه بیشتر فشار میاد من سیاست محافظه کارانه کنونی ایران رو قبول ندارم سیاست ما باید تهاجمی باشه در حوزه نفت تا عربستان سر جاش بشینه بنابراین من میگم با سرمایه گذاری باید 2400 رو هم رد کنیم داد بیداد هم کردن باید بگیم زیاد تولید میکنی قیمت رو پایین اوردی برام صرف نمیکنه 2400 تولید کنم و... (3653739) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۰۸:۳۷:۰۳
دوست عزیز این نکته کوچک ولی بسیار مهم را فراموش کرده ای که
"شرکت ملی نفت ایران تا یک حدی از قیمت نفت قادر به استمرار تولید نفت است"
زیرا قیمتی حدود 15-16 دلار فقط هزینه تولید نفت در ایران است و با 20 دلار فقط می توانیم افراد شاغل در وزارت نفت را اخراج نکنیم و سوخت کشور را تا مین کنیم اما دیگر صادرات و حفظ سرمایه در بخش نفت سود ده محسوب نمی شود در بدترین حالت با کاهش بیشستر نفت حتی شاید واردات نفت اقتصادی شود وگرنه قضیه آفتابه خرج لحیم کردن می شود تولید نفت (3654667) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۴:۵۳:۵۳
فراموش نکرده ام اتفاقا فزین تولید در کشورهای مختلف را هم بررسی کرده ام در این بازی اونی موفقه که بیشتر دوام بیاره سیاست تو رو خدا تولیدت رو بیار پایین تا حالا جواب داده؟؟؟؟نداده پس باید حرکت خودش رو انجام بدیم (3655587) (alef-11)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۱۷:۰۵:۳۵
آنهایی که میگفتند تحریم ها تقصیر اجمدی نژاده باید پرسید کاهش قیمت نفت تقصیر کیه ؟؟؟ (3653561) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۱۸:۰۱:۳۲
همان احمدی نژاد، هاشمی در دروان خود و خاتمی روابط مناسبی با عربستان برقرار کرد. اما احمدی نزاد آن را به پایین ترین درجه کاهش داد. (3653655) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۲۰:۳۹:۰۰
برای امثال شما سوراخ شدن لایه اوزن وحتی کشته شدن قابیل هم مقصرش احمدی نژاد بود.
البته این روزگار سراسر ذلت با بهار نود وشش خواهد رفت (3653919) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۰۸:۳۱:۲۱
پایین رفتن قیمت نفت نقطه ی شروعی برای ملت ایران است که دندان طمع خود را از این ماده ی خدادادی بیرون بکشند و به کار و تولید متمایل شوند (3654653) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۲۰:۴۱:۵۱
برجام اگر به زعم بعضی برد برد بود که صد البته نبودوصد بر صفر به نفع
امریکا
جنگ نفتی امروز و رفتن ونرفتن به دوحه هم بازی دو سر باخت دولتی بود که در خوش خیالی رابطه با غرب توان داخلیش و هزار برابر قدرت الهی را فراموش کرده بود (3653922) (alef-11)
 
پژمان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۲۱:۱۰:۰۸
پس چگونه نفت 100دلاری فروخت؟؟؟ (3653979) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۰۷:۵۴:۴۱
پولش کو؟! (3654555) (alef-11)
 
علی
Canada
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۰۹:۵۳:۳۳
اتفاقا روابط ما با عربستان در زمان احمدی نزاد خیلی هم سطح خوبی داشت
عربستان خیلی حساب میبرد
مقایسه کنید قطعنامه پایانی کنفرانس اسلامی رو در زمان دولت احمدی نژاد با این قطعنامه اخیر ببینید از کجا به کجا رسیدیم
کلا با سیاست های دولت روحانی عربستان که هیچ دیگه کشورهای کوچولو دنیا هم روو شون باز شده
البته امثال این دوستی که پیغام گذاشته کلا عادت کردن به این طور اظهار نظر
متاسفممممممم (3654843) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۱۹:۵۲:۲۲
نفت شیل آمریکا! (3653859) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۱۷:۱۳:۰۰
ایران باید تا حد امکان از سقف هم رد بشه تا حال عربستان جا بیاد اگه بتونیم با ه مشکلی به 3 میلیون بشکه برسونیم خیلی خوبه درسته هم سخته و هم قیمت میاد پایین ولی درس عبرت خوبی میگیرن
سیاست ما باید تهاجمی باشه همون کاریو بکنیم که طرف میکنه تا خوب بسوزه (3653569) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۱۸:۰۴:۴۷
ایران اگه از مرز چهار ملیون بشکه در روز بگذره تمام تاسیسات نفتیش به ریپ ریپ میافته (3653664) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۱۸:۵۴:۳۶
امکانش رو داریم باید سرمایه گذاری کنیم تا برسونیم به 4 میلیون اینجوری عربستان غافلگیر میشه همین ظرفیت پایین باعث شده موضع ضعف رو داشته باشیم. این ما باید باشیم که قیمت نفت رو بتونیم پایین نگه داریم که طرف مقابل نتونه هر غلطی دلش میخاد بکنه (3653766) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۰۰:۳۸:۱۷
ایران باید مستقل عمل کنه و حداقل در ظاهر هوای اعراب رو هم داشته باشه یعنی ما و همسایه هامون در یک کشتی هستیم اگه ما بخواهیم سوراخ کنیم تا اون ها غرق بشن خودمون هم غرق می شیم ما منافعمون در 3-4 میلیون بشکه است بیشتر منابع ایندگان تخلیه میشه کمتر هم منافع نسل کنونی به خطر می افته تفاوت ما با عربستانه اینه که اون ها شاید به خاطر ضربه به ما چوب حراج با سرمایه شون بزنن اما ما که نمی تونیم این کار رو بکنیم

نفت برای کشوری مثل ما همیشه سرمایه است حتی اگه 1 دلار بشه چون در مواقع بحران همین بشکه ای 100 دلار هم شاید به ما نفت ندهند تجربه جنگ کاملا تایید کننده است (3654335) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۱۸:۲۲:۳۲
با افزایش تولید منابع نفتی کشور به قیمت کم فروخته می شود و این ثروت خدادادی به هدر می رود. منابع نفتی متعلق به مردم است و باید با اندیشه و دلسوزانه مدیریت و مصرف شود . به نفع مردم است که قیمت نفت بالا برود نه تولید آن. (3653695) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۱۸:۵۲:۴۰
دوست عزیز تولید ما بالای 2 میلیون بوده و سهمیه ما این بوده الات عربستان داره جای ما میفروشه و اگه کم بفروشیم کم کم جایگاه و سهمیه خودمون رو از دست میدیم اتفاقا ما باید برسونیم به 4 میلیون بشکه و خواستار سهمیه زیاد بشیم تا حساب کار دست عربستان و نکراش بیاد این حرکت که کم تولید کنیم و..فقط و فقط به نفع عربستانه (3653757) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۱۹:۵۳:۱۶
نفت حداقل تا چند دهه آینده به قیمت بالای 70 یا 80 دلار نخواهد رسید. این حداکثر قیمت سودآوری نفت شیل آمریکاست. (3653861) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۲۳:۱۹:۳۶
الان عربستان شمشیر از رو بسته
وقتی هواپیماهای عربستان و کشورهای جیره خوارش به یمن حمله کردند یکی از تنبل ها گفت این آمادگی برای حمله به ایران بود
حالا هر پولی که به جیب عربستان میرود یعنی ...
هر ضرری که ما میرسد از بابت کنترل بازار نفت در واقع خرج بدون کشته جنگ میشود (البته پیشگیرانه)
ایران با این روش در حال کنترل و مهار عربستان است (البته این روش را عربستان شروع کرد) (3654193) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۱۸:۲۸:۰۱
هر وقت قیمت نفت بالا رفته پول زیادی نصیب عربستان شده که این پول مستقیما دست گروه های تروریستی و داعش و القاعده و...رسیده یا صرف رشوه دادن و... شده امیدوارم قیمت نفت به 10 دلار برسه تا هم اتش جنگ در منطقه خاموش بشه طوری که دوستان پول یه دونه فشنگ ساده هم نداشته باشن و هم اتفاقات مبارکی در داخل بیفته.
افزایش قیمت نفت رابطه مستقیم داره با شعله ور شد اتش جنگ و ترور در خاورمیانه و تعاد انفجارها و رشوه دادن به فیفا و اعمال نفوذ و...
در داخل هم یک عده مثل بابک و شهرام و..چون دیگه پولی برای اختلاس نیست میرن دنبال کار کردن و...
لذا با نفت ده دلاری شخصا موافقم
المفلس فی امان الله نفعه من در اینه تو فکر خود کن (3653706) (alef-11)
 
رضا
United States
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۱۸:۳۹:۲۷
ما تا با دنیا به تعامل نرسیم وضعیتمان همین است که هست (3653730) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۰۰:۵۵:۵۸
بستگی دارد تعامل را چه تعریف کنید
هم ویتنام هم ژاپن با دنیا به تعامل رسیدند اما تفاوت تعاملشان را سالها گذر زمان نشان داد ژاپن قبل تسلیم شدن به آمریکا هم فرهنگ کار و سخت کوشی را داشت بعد "تعامش" هم تغییر چندانی نکرد و ادامه داد ویتنام هم با همان فرهنگ کاری سابقش ادامه داد تعامل، فرهنگ کاری یک ملت را دگرگون نمیکند صرفا فرصت ها و تهدید ها را توسعه می دهد حالا خودتان کلاه خودتان را قاضی کنید برای ملت ما کدام مصداق مناسب تر است؟؟؟
ملتی که شب را با ماهواره یا تلگرام یا قلیان صبح می کند صبح هم حوصله کار ندارد تعامل با دنیا برایش چه سودی می تواند داشته باشد؟؟ البته که برای دنیا می تواند سود داشته باشد نه برای ملت (3654353) (alef-11)
 
مرتضی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۱۸:۴۶:۲۸
باید ایران در تصمیمش قاطع باشد وتولید رو متوقف نکند (3653746) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۱۸:۵۳:۳۱
یکبار برای همیشه پای خرفمون بایستیم
ما که قیمت نفت پایین تر از این رو هم تجربه کردیم پس با افزایش تولید و پس گرفتن سهم بازارمون چیزی رو از دست نمیدیم بلکه بدست هم میاوریم
این خط و نشون خوبی برای رژیم وهابی عربستان هست
فقط خدا کنه پای حرفمون بایستیم
ضرری که از سکوت در برابر رفتارهای بی ادبانه عربستان دادیم مثل کشتار حجاجمون و هتک حرمت نوجوانانمون و بازی مسخره تغییر میزبانی برای جام باشگاههای آسیا و غیره اقتدار ملی ما رو متزلزل کرده
وقتشه درس مناسبی به عربستان بدیم (البته منظور بالاکشیدن از دیوار سفارت نیست!) (3653762) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۱۸:۵۸:۰۲
ک نکنید افزایش تولید از سوی ایران گور عربستان رو میکنه عربستان فقط داره این مینازه که ظرفیت تولیدش بالا است ما هم باید بالا ببریم اون موقه قیافه اینها دیدنیه راهبرد ما باید غافلگیری طرف باشه
میخای نفت رو ارزون کنی؟ بسم اللله شروع کن ببینیم کی بازنده است. فعلا کارشون رسیده به فروش شرکت ارامکو ببینم تا کی میتونن دوام بیارن ما باید بگیم ظرفیت رو بالا میبریم و قینت پایین میاد تا عربستان دچار خوف بشه (3653770) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۱۹:۰۳:۴۶
بازنده این بازی دو سر باخت کشورهای عضو اوپک هستند. (3653784) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۱۹:۳۷:۰۴
شما اگر تئوری بازی ها رو مطالعه کرده بودی متوجه میشدی که ما باید دقیقا همون حرکتی رو بکنیم که طرف مقابل میخاد بکنه وگرنه خودمون بازنده ایم. اینکه ما اصرار کنیم که تولید رو کاهش بدین و...بر خلاف نظریه تئوری بازی ها است طرف باید حس کنه که اگر دست به افزایش تولید بزنه بقیه هم افزایش میدن و خودش هم بازنده است و دیگه تکرار نمیکنه به عبارت دیگه باید ابزار فشار رو با همون استراتژی خودش ازش گرفت. بنده به دوستان پیشنهاد میکنم موضع افزایش تولید با تمام توان رو در پیش بگیرن و اصلا دنبال اینکه تولید رو بقیه کاهش بدهمند و..نروند خودشون هر وقت احساس خطر کردن میان التماس. اصرار ما به اوپک کار اشتباهیه باید با تمام توان رفت سمت افزایش تولید تا عربستان مواجه بشه با یک سیاست جدید و در این غافلگیری نتونه کاری بکنه
کاهش تولید یا تثبیت تولید از سوی ما همون چیزیه که عربستان میخاد ما باید این فرصت رو ازش بگیریم طرف 10 میلیون تولید میکنه قیمت نفت هر چی باشه باز نون خودش رو تامسین میکنه ما نباید بذاریم بتونه ادامه بده به این برنامه
ادامه سیاست کرنش و نرمی در برابر عربستان قطعا هزینه زا است. همون کاری رو بکنید که عربستان داره میکنه
حرکات خودش رو تقلید کنید همون مواضع خودش رو تکرار کنید گفت نفت باید بیاد پایین بگی موافقیم خیلی هم خوبه و...اینجوری میماند. (3653837) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۰۹:۴۸:۲۲
مصرف کنندگان در کشورهای پیشرفته تولیدکنندگان در کشورهای عقب مونده رو خوب دارند بازی میدن با تئوری بازیها!!!! (3654834) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۲۰:۲۶:۴۱
امیدوارن این شاهزاده محمد بن سلمان این اشتباه تاریخی را بکند. با ارزان شدن نفت خود عربستان در بلند مدت دچار کاهش بودجه شدید و شورشهای داخلی می شود. اما آنچه مسلم است کشور ما باید بدنبال توسعه تولید و اقتصاد مقاومتی باشد و برای همیشه از وابستگی به نفت بکاهد. (3653901) (alef-11)
 
سجاد
United States
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۲۱:۰۱:۴۴
قیمت اصلی این نفت ها دست ایران است (3653957) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۲۱:۲۹:۱۱
به عربستان که دنباله رو بی چون و چرای آمریکا است می گوییم: یک بار جستی ملخه ، دو بار جستی ملخه ؛ بار سوم میافتی توی تله ملخه؟؟؟!!! (3654018) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۲۲:۴۳:۲۵
ایران مانور ریاضتی را بارها انجام داده است و به اجبار تحریم ها با این موضوع آشناست ولی عربستان بزودی در شوک قرار خواهد گرفت و ادامه این روند باعث به زانو درآمدن این بچه بد خواهد شد
آمریکا نیز دل خوشی از عربستان ندارد عربستانی که میتواند تهدید کند سرمایه های مالی خود را از آکریکا خارج میکند تا آمریکا زمین گیر شود
ایران میداند اگر عربستان به پول بیشتری دست پیدا کند شرارت بیشتری میکند به دیگر کشورهای منطقه فشار رشوه ای می آورد و باعث کشتار بیشتر هم میشود
هدف اصلی گرفتن پولهای عربستان و نرساندن پولهای جدید به جیب این شرور است
باید تاوان دهد باید عذر خواهی کند باید به غلط کردن بیافتد (3654130) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۰۰:۰۷:۴۹
عزیزانی که همه چیز را در دشمنی با امریکا میدانید و مذاکره کنندگان را خائن و وا داده میدانید.این را هم بدانید در این شرایط ما نیستیم که شرایط بازی نفتی را تعیین میکنیم و کاهش یا افزایش بهای نفت با طراحی دشمن!!!!در هر دو صورت میتواند به زیان ما تمام شود (3654302) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۰۱:۴۷:۵۰
اگر میخواهید بزرگترین ضربه را به عربستان و اربابانش وارد کنید کشور را از نفت و درآمد نفت مستقل کنید. رشد اقتصادی پایدار و روابط تجاری گسترده با دنیا ایجاد کنید و از طریق مالیات کشور را اداره کنید. و سپس بگذارید قیمت نفت به خاک بیافتد و آنوقت عربستان شکمباره و نفتخوار تضعیف خواهد شد. (3654388) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۰۸:۴۵:۳۷
لطفاً راهنمایی کنید متوجه نمی شوم :

اگر عربستان مثلاً 2 میلیون بشکه از تولید فعلی نفتش را کاهش دهد و آن را مثلاً از 10 میلیون بشکه به 8 میلیون بشکه برساند (20 درصد کاهش در درامد که البته هزینه تولید نیز نخواهد داشت) و از طرف دیگر آنطور که گفته می شود قیمت جهانی به جهت این اتفاق از 30 دلار به 45 دلار رشد کند (50 درصد افزایش خالص در درآمد بدون هزینه تولید و استخراج)
این که یک معادله ساده است، پس چرا عربستان اگر واقعاً قصد افزایش قیمت نفت را دارد با دیگر کشورها همراهی نمی‌کند؟ (3654685) (alef-11)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۰۹:۲۱:۲۴
سلام فعلا امریکا به عربستان نیاز دارد اگر ببیند که تاریخ مصرف عربستان تمام شده به یک مستمسک جدیدی مانند روکردن اسناد 28 صفحه ایی ماجرای 11 سپتامبر روی می آورد که باقیمانده ثروت عربستان که در امریکاست را بالا بکشد در ماجرای جنگ یمن و عراق که کلی از ثروت عربستان را با فروش سلاحهای خود بالا کشید (3654769) (alef-11)
 
فرهاد توانا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۰:۰۵:۲۷
شاهزاده محمد بن سلمان جانشین ولیعهد سعودی در مصاحبه با خبرگزاری بلومبرگ گفت این کشور از فشار كاهش یارانه ها بر اقشار نیازمند خواهد کاست و برای این منظور سازوکاری تدارک دیده شده تا به اقشار با درآمد پایین و متوسط یارانه نقدی پرداخت شود. 70 درصد یارانه های پرداختی نصیب اقشار پردرآمد می شد قصد داریم بار کاهش یارانه ها را بیشتر به دوش اقشار پردرآمد بگذاریم.
محمد ابن سلمان بلاخره بر وجود طیف گسترده اقشار ضعیف و نیازمند عربستان صحه گذاشته و تأکید می کند یعنی که برخلاف تصور بسیاری از ما نسبت به شرایط رفاهی مردم عربستان ، کویت ، قطر و غیره واقعیات پنهان بسیاری وجود دارد که نیازمند بررسی جدی است.
پرداخت یارانه غیر هدفمند حتی برای کشور حکومتی متکی بر درآمدهای باد آورده نفتی نیز غیر قابل تحمل است لذا ما نیز با درک چنین واقعیتی در صدد یاری دولت و مجلس برای کاهش جدی و هدفمندسازی یارانه های پرداختی باشیم.
صرافت عربستان برای کاهش بار یارانه پرداختی شاید یکی از علائم درک کاهش آستانه تحمل اقتصاد این کشور در برابر شوکهایی نفتی حتی از جنس کوتاه مدت باشد همچنین بیانگر این واقعیت است که حجم بسیار قابل توجهی از درآمدهای بادآورده نفتی در سیکلی خاص توزیع یا در مجاری غیر ضروری مانند خریدهای عظیم تسلیحاتی صرف می گردد که در هر حال تأکید بر وجود عدم تعادل جدی در ساختار اقتصادی عربستان خواهد بود.
مسئولین کشورمان می توانند با درک واقعیاتی از این دست و سایر ناتوانیهایی سیاسی ، اجتماعی ، مذهبی ، امنیتی و بین المللی این کشور در صدد اتخاذ تصمیماتی محکم تر و میان مدت برای به زانو درآوردن قدرت پوشالی مذکور باشند.
فراموش نکنیم که به اذعان بسیاری از مقامات کشورهای غربی و آسیایی غالبا از ارتباط با مقامات این کشور خوشایند نیست چنانکه متقابلا بسیارند مقامات خارجی که از حضور در ایران و ملاقات با سطوح مختلف مقامات کشورمان تا رهبری معظم ابراز رضایت و شادمانی می کنند که قطعا بعنوان ظرفیتی مهم و قابل برداشت باید مورد توجه جدی مسئولین قرار داشته باشد. (3654870) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۲۱:۰۹:۳۳
شیر نفت را ببندید و ببینید که بدون آن هم می توان مملکت داری کرد (3656379) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.