نظر منتشر شده
۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 235186
تداوم کشمکش میان غرب و شرق و 290 قربانی بیگناه
بخش خارجی الف، 30 تیر 93
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳۰ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۸:۵۴
هدف قرار گرفتن هوایپیمای مسافری بر فراز اوکراین که از آمستردام عازم شرق آسیا بود بحران اوکراین و تقابل غرب با روسیه را وارد فاز جدیدی کرد.

از نوامبر سال گذشته میلادی و با آغاز اعتراضات در اوکراین کشورهای غربی فرصتی مناسب یافتند تا در مقابل روسیه صف آرایی کنند. این صف آرایی با کنار رفتن "ویکتور یانوکوویچ" رئیس جمهور روس گرای اوکراین از قدرت پیگیری شد و در ادامه شبه جزیره کریمه از اوکراین جدا شد و سایر مناطق شرقی این کشور نیز زمزمه جدایی سر دادند.

در طی ماه های گذشته شاهد زد و خوردهای نه چندان سنگین میان ارتش اوکراین و جدایی طلبان بودیم و در این میان کشورهای غربی که اقدام به اعمال تحریم علیه روسیه کرده بودند مسکو را متهم به حمایت از این گروه های جدایی طلب می کردند.

تحولات اوکراین به همین منوال ادامه داشت اما هدف قرار گرفتن هواپیمای مسافری خطوط هوایی مالزی بر فراز اوکراین که بیش از ۲۹۰ سرنشین در آن حضور داشتند موجب شد تا با دیگر غرب عزم خود را برای به زانو درآوردن روسیه جرم کند.

کشورهای غربی که در سه سال گذشته به واسطه حمایت های ایران و روسیه از نظام بشار اسد نتوانسته بودند به خواسته های خود در سوریه برسند، این بار در صدد هستند تا به نوعی روسیه را مجبور به امتیاز دادن کنند. از همین رو از روز جمعه پوشش خبری رسانه های غربی در مورد سقوط این هواپیما به گونه ای بوده که گویا روسیه عامل اصلی سقوط آن و کشته شدن بیش از ۲۹۰ مسافر آن بوده است.

در این میان، انتشار شایعاتی مبنی بر جلوگیری جدایی طلبان اوکراین از دسترسی کامل بازرسان بین المللی به محل سقوط هواپیمای مسافری خطوط هوایی مالزی، موجب شده تا کشورهای غربی اینطور ادعا کنند که جدایی طلبان طرفدار مسکو در حال از بین بردن اسناد و شواهد موجود در مورد سقوط این هواپیما هستند.

"جن ساکی" سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، این اقدام جدایی طلبان را غیر قابل قبول خوانده و تهدید کرده که ممانعت آنها در دسترسی بازرسان به محل سقوط هواپیما عواقب بدی را برای آنها به دنبال خواهد داشت.

به دنبال حادثه روز پنجشنبه اوکراین جدایی طلبان حاضر در شرق این کشور را عامل این فاجعه نامید و جدایی طلبان نیز دولت اوکراین را مسئول این حادثه معرفی کردند. در این میان از روز گذشته کشورهای غربی و به ویژه آمریکا اعلام می کنند که روسیه موشک مورد نیاز برای ساقط کردن این هواپیما را در اختیار جدایی طلبان قرار داده و این افراد بدون داشتن رادار مجهز نمی توانستند این هواپیما را مورد هدف قرار دهند.

همین موارد موجب شد تا عصر روز شنبه "جان کری" وزیر امور خارجه آمریکا در تماس با "سرگئی لاوروف" همتای روس خود، از وی بخواهد تا با فشار بر جدایی طلبان اوکراین امکان دسترسی بازرسان بین المللی به محل حادثه را فراهم کند.

این تماس در حالی برقرار شد که برخی کشورهای غربی اعلام کردند تا چند ساعت دیگر تمام شواهد مفید که نحوه سقوط هواپما را روشن می کند از بین می رود. از سوی دیگر مقامات هلند نیز در تماس با مقامات کرملین خواستند تا اقدامات بیشتری را برای روشن شدن دلایل سقوط این هواپیما انجام دهند.

تهدید به تحریم های بیشتر روسیه
در حالیکه کشورهای غربی خواستار فشار روسیه بر جدایی طلبان در مورد روشن شدن حقایق سقوط هواپیما بوده و به گونه ای رفتار می کنند که گویا روسیه در سقوط این هواپیما دست داشته، "دیوید کامرون" نخست وزیر انگلیس، خواستار افزایش فشارها بر مسکو در صورت خودداری روسیه از همکاری با غرب در خصوص این هواپیما شد.

کامرون در این رابطه گفت : اگر پوتین رویکرد خود را در مورد اوکراین تغییر ندهد آنگاه کشورهای اروپایی و سایر کشورهای غربی باید به طور اساسی رویکردشان را در خصوص روسیه تغییر دهند.

کامرون با انتشار یادداشتی در روزنامه ساندی تایمز اعلام کرد : روسیه می تواند از این موضوع به عنوان فرصتی برای خروج از این وضعیت و بحران های خطرناک استفاده کند. امیدوارم که مسکو چنین اقدامی را انجام دهد اما اگر چنین اتفاقی رخ ندهد آنگاه ما باید به سرعت وارد عمل شویم.

"مارک روت" نخست وزیر هلند، که تعداد قابل توجهی از قربانیان این حادثه از هموطنان وی هستند در این رابطه گفت : در تماس جدی که با پوتین داشتم از رئیس جمهور روسیه خواستم تا مسئولیت تحقیقات در خصوص سقوط این هواپیما را بر عهده بگیرد.

"تونی ابوت" نخست وزیر استرالیا، نیز با فرافکنی در مورد محل سقوط هواپیما گفت: ترس من از این است که روسیه در امر تحقیقات مداخله کرده و بدین ترتیب امکان انجام تحقیقات مستقل از بین برود.

روسیه تا کنون تمامی این ادعاها و خبرهای مربوط به تسلیح جدایی طلبان اوکراین را تکذیب و اعلام کرده همه تمام تلاش خود را برای روشن شدن دلایل سقوط هواپیما و مشخص کردن این نکته که کدام طرف و یا گروه اقدام به شلیک موشک کرده انجام می دهد.

کشورهای غربی که در مورد اوکراین به تمامی در برابر روسیه صف آرایی کرده اند اکنون سقوط هواپیمای مسافری را فرصتی مناسب می دانند تا به هر ترتیب روسیه را مغلوب این نبرد چند ماهه کنند.

با این اوصاف بعید است عامل سقوط این هواپیما مشخص شود و مالزی باید تمام تلاش خود را به کار بگیرد تا از تبعات سنگین دومین سانحه هوایی بزرگ سال که گریبان این کشور را گرفته خلاص شود و این در حالی است که هنوز سرنوشت هوایمای قبلی هنوز مشخص نیست.
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۹:۰۵:۲۷
کشته شدن انسان های بی گناه همیشه محکوم است. هدف قرار گرفتن هواپیمای ایران، هواپیمای مالزی، هواپیمای کره و حتی هواپیماهای مسافری که القاعده به برج های دوقلو نیویورک کوبیدند، محکوم هستند.

اما چرا شرق و غرب برای هدف قرار گرفتن ارباس ایران بر فراز خلیج فارس عزا و ماتم نگرفتند؟
چرا شورای امنیت برای این حادثه تشکیل جلسه نداد؟
مسئله این است که در جهان امروز خون بعضی از انسانها رنگین تر هستند. برابری انسانها که غربی ها مدعی آن هستند، حرف مفت است.
جان یک کودک اسراییلی یا آمریکایی هزاران بار با ارزشتر از خون یک کودک ساکن غزه است.

به امید جهانی عاری از جنگ، تبعیض و خشونت. (2265755) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۹:۳۵:۴۵
چقدر شما برادران روراست هستین.
دیروز آمریکا هواپیمای مسافربری ما را منحدم کرد و امروز روسیه هواپیمای مسافربری مالزی رو که اصلا ربطی به این درگیری هم ندارشت.
ولی آن واکنش کجا و این واکنش کجا؟
بعد از استاندارد های دوگانه غرب می نالید.
من به این رفتار، منافقانه می گویم. شما حالا هر اسم دیگه ای که می خواهید روش بگذارید و این رفتارتان را با ادله دینی توجیه کنید...
در دین من هدف وسیله را توجیه نمی کند ولی در دین بعضی دوستان هر وسیله ای برای رسیدن به هدف جایز هست. (2265807) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۹:۳۸:۱۸
مگر غیر از این هست .
چند روز پیش از این حادثه یک فروند هواپیما آنتونف 26 اکراین توسط جدایی طلبان منهدم شد . (2265812) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۲۱:۵۵:۲۹
شما انقدر سنگ غرب زو به سینه نزن. آمریکائیها هواپیمای ایرانی را ساقط کردند و بعد به رئیس اون کشتی جنگی که هواپیما رو زده بود مدال افتخار دادند . حالا تو داری از آمریکائیها دفاع می کنی که قبل از به سرانجام رسیدن تحقیقات مقصر رو مشخص کردند!!! جالب که آمریکائیها و حامیانشون !!!همیشه بقیه دولتها رو متهم میکنند که چرا قبل از به سرانجام رسیدن پرونده مهمی در دادگاه ، روسای دولتها در مورد پرونده ای اظهار نظر می کنند. (2266017) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۱۰:۴۶:۴۴
خود شما داری میگی هواپیما اوکراین که تازه اون هم نمی دونم اثبات شده است یا نه ولی زدن هواپیما مسافران هلندی چه سودی برای مخالفان داشته هست دیگه هر گردی که گردو نیست بر فرض اینکه اون هواپیما رو زدن که نمیشه گفت این یکی رو هم اون ها زدن شاید خود اوکراین هواچیما مالزی رو زده تا بندازد گردن مخالفان (2266633) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۰۲:۰۹:۳۳
اين موشك هاي زمين به هوا كه گفته شده از نوع بوك بوده، ورژن ها و تجهيزات پيشرفته و مختلف دارد، يك نفربر كه چهار موشك روي ان سوار است و كابين داخلي براي خدمه و رادار كه هم ميتواند در كنار موشك ها و جلوي خودرو باشد، هم رادارهاي تكميلي كه روي يك نفربر ديگر قرار دارد و هم امكان ارتباط با يك پايگاه راداري ثابت، در اين هرج و مرج و وسعت منطقه خيلي راحت يكي از اين خودروها كه وابسته به ارتش اوكراين يا جدايي طلبان و حتي اجيرشده خارجي ها و جاسوس ها ميتواند راحت و با كمترين تجهيزات راداري كه دارد يك هدف بزرگ با مسير و سرعت و ارتفاع ثابت را شناسايي و با توجه به برد موشك از كيلومترها دورتر و از زواياي مختلف هدف قرار دهد و به سرعت از منطقه متواري شود! (2266306) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۱۰:۴۴:۰۳
اخه یکی نمیگه چه فایده ای برای روسیه و جدایی طلبان داشته که بخواهند این کار رو بکنند حالا اگر سران دولت اوکراین تو هواپیما بودن یه چیزی میشد گفت ولی کشتن مسافران هلندی به چه درد مخالفان می خورد موضوع این هست که باید دید چه طرفی دارد از این موضوع سو استفاده می کند و برایش نفع داشته است مشخص هست که کار دولت اوکراین با حمایت غربی ها بوده است چون به این بهانه می خواهند روسیه رو تحت فشار قرار بدهند و برای سرکوب مخالفان بهانه و توجیه داشته باشند و در نزد افکار عمومی اون ها رو منفور بکنند. (2266627) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۱۴:۲۱:۵۵
همش تقصیرها را انداخته اند گردن روسها .
پوتین تا الان یکدونه فشنگ هم به استقلال طلبان اکراینی نداده .
غرب الکی هیاهو می‌کند . (2269218) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.