نظر منتشر شده
۶۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 351862
توکلی در نطق میان دستور مطرح کرد؛
حتما برخی از ردصلاحیت‌ها بخاطر فساد بوده است/ فساد آینده نظام را تهدید می‌کند نه تحریم و جنگ/ لزوم تشکیل نهاد ویژه برای مبارزه با فساد
بخش خبری الف، 20 اردیبهشت 95
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۳۰
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس معتقد است هرچه رسانه‌ها در کشف و افشای فساد آزادتر بوده، مصالح ملی را بیشتر در نظر گرفته و تحمل مسئولان در برابر این آزادی بیشتر باشد آن دولت پاک‌تر است.

احمد توکلی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (دوشنبه، ۲۰ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود راجع به فساد و راهکارهای مبارزه با آن صحبت کرد. متن نطق
هرچه دولت ها از شفافیت بیشتر حمایت کنند و بسترهای فسادخیز را بیشتر حذف کنند و نقش‌شان در اقتصاد معقول‌تر و مشارکت مردم بیشتر باشد و برخورد با فساد قاطعانه‌تر و بی‌تبعیض‌تر باشد، قبح و زشتی فساد در نزد مردم بالا می‌رود و هرچه رسانه‌ها در کشف و افشای فساد آزادتر باشند و صرف نظر از جناح بندی های سیاسی در مبارزه با فساد، مصالح ملی را بیشتر در نظر بگیرند و تحمل مسئولان در برابر این آزادی بیشتر باشد آن دولت پاک‌تر است و برعکس.
وی به شرح زیر است:

فساد سیاسی به سوءاستفاده از قدرت عمومی برای مقاصد خصوصی گفته می شود. امروزه فساد سیاسی در همه دنیا هست. از این حیث بین کشورهای پیشرفته صنعتی، درحال توسعه و توسعه نیافته، تفاوتی نیست، تفاوت در این هاست: در نوع برخورد حاکمیت با زمینه های فسادخیز و مفسدان، در تلقی مردم از فساد و مفسد که عمدتا تحت تأثیر رفتار حاکمان شکل می گیرد و در میزان آزادی رسانه ها و تعهد آن ها به مصالح ملی و تحملی که حاکمان نشان می دهند.

هرچه دولت ها از شفافیت بیشتر حمایت کنند و بسترهای فسادخیز را بیشتر حذف کنند و نقششان در اقتصاد معقول تر و مشارکت مردم بیشتر باشد و برخورد با فساد قاطعانه تر و بی تبعیض تر باشد، قبح و زشتی فساد در نزد مردم بالا می رود و هرچه رسانه ها در کشف و افشای فساد آزادتر باشند و صرف نظر از جناح بندی های سیاسی در مبارزه با فساد، مصالح ملی را بیشتر در نظر بگیرند و تحمل مسئولان در برابر این آزادی بیشتر باشد آن دولت پاک تر است و برعکس.

مثلا در آمریکا رئیس بانک مرکزی پس از اتمام مسئولیتش تا ۵ سال حق خرید سهم هیچ بانکی را ندارد ولی ما اینجا مدیر و صاحب سهام یک بانک خصوصی را رئیس کل بانک مرکزی می پذیریم یا در آلمان بازرسان اصلی موسسات ناظر بر بانکها حق ندارند در بانکهای تحت نظارت شان هیچ نوع معامله ای انجام دهند. در یک مورد حراست یکی از این موسسات به بازرس ارشدش به خاطر آنکه در حسابش نزد بانک تحت بازرسی اش ۷۵/۳ یورو موجودی مانده بود اخطار داد. ما در اینجا بانک خصوصی ای را که به جای ۲۵ درصد سرمایه اش که حد مجاز اعتبار دادن به شرکت های خود اوست ۱۷۰ درصد سرمایه اش اعتبار می دهد تحمل می کنیم. یا موسسات فاسد و قانون شکنی مانند پردیسان و پدیده از صدا و سیما تبلیغ میشوند و وقتی فسادشان آشکار میشود دریغ از یک عذرخواهی صدا و سیما و توضیح قانع کننده مسئولان ذیربط پس از یک سال ونیم و موسسات جنایتکاری مانند میزان و ثامن الحجج سالها تحت عنوان دروغین تحت نظارت بانک مرکزی و نشان قوه قضائیه به اغوا و تاراج منابع مردم مشغول بودند، بدون ان که برخوردی با این مردم فریبی تحت لوای حاکمیت ببینند. تفاوت ها در این امور است که گستره و شدت فساد را رقم می زند.

به رغم پیام صریح و پیگیری های رهبری، کاهش حساسیت مسئولان نسبت به فساد رو به تزاید که عمدتا از رواج خوی کاخ نشینی سرچشمه می گیرد، این تصور غیرواقعی را در مردم برانگیخته که این بیماری مهلک شیوع عام دارد و قبح فساد را در نظر قاطبه مردم ریخته است و چون رسانه ها نیز به قدر
مثلا در آمریکا رئیس بانک مرکزی پس از اتمام مسئولیتش تا 5 سال حق خرید سهم هیچ بانکی را ندارد ولی ما اینجا مدیر و صاحب سهام یک بانک خصوصی را به عنوان رئیس کل بانک مرکزی می‌پذیریم یا در آلمان بازرسان اصلی موسسات ناظر بر بانک‌ها حق ندارند در بانکهای تحت نظارت‌شان هیچ نوع معامله ای انجام دهند.
لازم آزادی ندارند و یا بعضا نمک گیر فاسدان شده اند، جامعه دارد به نوعی از همزیستی مسالمت آمیز با فساد و مفسدان تن می دهد. در این وضعیت افراد سعی می کنند که هزینه این همزیستی را برای خود به طور شخصی حداقل سازند و فاسدان در تلاش شبکه ای هستند که هزینه مبارزه را برای نظام به حداکثر برسانند.

امروز از حیث گستره و عمق فساد به مرحله خطیری رسیده ایم. در ادبیات اقتصاد سیاسی به این مرحله، سیستمی می‌گویند. یعنی که دستگاه‌های متصدی نظارت و برخورد با مفاسد، خود به درجاتی به فساد آلوده می‌شوند. و در شکل جدی تر، فاسدان یا افراد مورد حمایت شان در مجاری تصمیم گیری نفوذ می کنند. چند مثال میزنم: بدون آن که بتوانیم از تمام موارد تأیید یا رد صلاحیت نمایندگان فعلی دفاع بکنیم، میتوان گفت که حتما برخی از رد صلاحیتها در این ارتباط بوده و برخی از تأییدها نیز بدون توجه کافی به این مهم بوده است. وقتی سرمایه داران فاسد برای خرید رای پول در اختیار برخی از نامزدها میگذارند در حال پیش خرید نفوذ هستند. همین طور وقتی رئیس محترم قوه قضائیه برای محاکمه یک صاحب قدرت باید قاضی پرونده را دوبار عوض کنند و در یک اقدام قاطعانه ۱۷۰ قاضی را عزل میکنند و یا در نیروی انتطامی اقدامات مشابه رخ میدهد یعنی ما در مرحله فساد سیستمی هستیم.

البته سیستمی شدن فساد به معنای بر باد رفتن همه ظرفیت ها نیست. مثلا نفس پالودن قوه قضا از قضات ناپاک یا محاکمه صاحبان قدرت و ثروت در سال های اخیر نشانه وجود قضات سالم و حضور عزم مبارزه با فساد در مدیریت قوه نیز هست و یا تصویب قوانین شفاف ساز و فساد ستیزی مانند قانون آزادی انتشار و دسترسی به اطلاعات، قانون مبارزه با پولشویی، قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قانون جدید برگزاری مناقصات، قانون ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد و قوانین مشابه در دو سه
قبح فساد در نظر قاطبه مردم ریخته است و چون رسانه ها نیز به قدر لازم آزادی ندارند و یا بعضا نمک گیر فاسدان شده اند، جامعه دارد به نوعی از همزیستی مسالمت آمیز با فساد و مفسدان تن می دهد.
دوره اخیر مجلس و استقبال دولت اقای روحانی از بستن راه فساد و رانت خواری با خودداری از خارج ساختن محصولات پتروشیمی از بورس کالا و پیگیری موضوع مقام ۳۵ میلیونی و استقبال از اصلاح موارد فساد زای الگوی قراردادهای نفتی، همه، ظرفیتهای موجود مبارزه با فساد در سه قوه است که باید شکر آنها را بجا آورد. این هم ناگفته نماند که در دولت قبل، گرچه با پدیده نامیمون خط قرمز روبرو بودیم، ولی لوایح اکثر مصوبات ضد فساد اخیر الذکر را دولت وقت تقدیم مجلس کرده بود.

در این مرحله مفسدان معلول شرایط فسادخیز نیستند بلکه خود تبدیل به بخشی از علت اصلی می‌شوند. درست است که سیاست‌های نادرست و ساختارهای نامناسب علت موجده رشد زرپرستان فاسد است، ولی وقتی به مرحله سیستمی می‌رسیم زرپرستان فاسد خود علت مبقیه فساد موجودند، زیرا اصلاح ساختارها و روش‌ها (اعم از قانون یا سیاست و ساختارها) با مقاومت و دسیسه‌های آن‌ها به سختی به نتیجه مطلوب می‌رسد و حتی گاهی ابتر می‌ماند.

این فضای نامناسب باعث شده است که قضاوت عمومی تقریبا نسبت به همه، منفی باشد. متأسفانه این قضاوت اغراق آمیز، مشروعیت اعتقادی و مشروعیت قانونی نظام را زیر سؤال می‌برد. و چون فساد بر اساس تمامی مطالعات عمیق و وسیع علمی، ضد کارآمدی، بهره‌وری، سرمایه‌گذاری، تولید
امروزه از حیث گستره و عمق فساد به مرحله خطیری رسیده ایم، در ادبیات اقتصاد سیاسی به این مرحله، سیستمی می‌گویند. یعنی که دستگاه‌های متصدی نظارت و برخورد با مفاسد، خود به درجاتی به فساد آلوده می‌شوند و در شکل جدی‌تر، فاسدان یا افراد مورد حمایت شان در مجاری تصمیم گیری نفوذ می‌کنند.
و توزیع منصفانه درآمد است، از این طریق مشروعیت ناشی از کارآمدی نظام را نیز از بین می‌برد.

خلاصه آن که آنچه در آینده، نظام را تهدید می‌کند، نه حمله نظامی، نه تحریم، نه تجاوز خارجی و نه انقلاب مخملی است. بلکه فساد به شکل فعلی خطر اصلی برای نظام است. یعنی غیر از اعتقادات صحیح ما که الملک یبقی مع الکفر و لا یبقی مع الظلم، تمام دلایل و شواهد علمی و تجربی ما را در معرض خطر جدی نشان می‌دهد.

اما چاره کار؟ از حیث حکومتی تشکیل یک نهاد ویژه و جمع کردن عناصر پاک، خوش‌نام و مصمم برای مبارزه با فساد است که حرف زبان و دلشان معذره الی ربکم و لعلهم یتقون باشد و اختیارات خاص داشته باشند و با حمایت مقامات بالا پرونده‌های سنگین را تشکیل، رسیدگی و پایان دهند. همه هم موظف به همراهی باشند و با همان تأکید رهبر بصیر و عادل هیچ خط قرمزی نشناسند حتی دفتر رهبری را خط قرمز ندانند. همچنین حاکمیت برای آزادی بیشتر باید میدان را بگشاید.

در سطح مردم؛ تشکیل یک سازمان مردم‌نهاد یا سمن است که موضوعش دفاع از شفافیت، حقوق شهروندی، حاکمیت قانون، و مبارزه با مصادیق فساد و ساختارها و روش‌های فسادزا باشد. قدرت این نهاد از افکار عمومی و اختیارات منبعث از قوانین و مقررات قانونی نشئت میگیرد. قدرت این سمن‌ها در مقررات ذی‌ربط بسیار است. ازجمله و مهم‌ترین آن‌ها قدرت اعلام جرم در موضوعشان بر اساس قانون جدید آئین دادرسی کیفری است.

بر این اساس از دو سال پیش تلاش برای تأسیس سازمانی مردم نهاد را با حمایت برخی پاکان مبارز آغاز کردم و برای تحقق این هدف به سراغ کثیری از اندیشمندان و سیاستمداران مستقل، اصولگرا و اصلاح طلب که به پاکی و سازش ناپذیری با ناپاکی و دفاع از عدالت شناخته می‌شدند رفتم. از دکتر رفیع پور تا مهندس فرشیدی، از دکتر نادران
این فضای نامناسب باعث شده است که قضاوت عمومی تقریبا نسبت به همه، منفی باشد. متأسفانه این قضاوت اغراق آمیز، مشروعیت اعتقادی و مشروعیت قانونی نظام را زیر سؤال می‌برد.
تا دکتر فرشاد مؤمنی، از دکتر سبحانی تا دکتر عباس شاکری، از دکتر حسین زاده بحرینی تا دکتر حسین راغفر، از مهندس مرتضی نبوی تا دکتر حسین نمازی، از دکتر افروغ تا پرویز سروری و مشابه آن‌ها. همگی بدون استثنا از این اقدام استقبال کردند و قول حمایت و همکاری دادند و ده نفر آقایان مرتضی نبوی، الیاس نادران، محمد دهقان، احمد امیر آبادی، حسین زاده بحرینی، اسماعیل کوثری، حسین نجابت، پرویز سروری، محمود فرشیدی و اینجانب اجازه تأسیس دیده بان شفافیت و عدالت را از وزارت کشور گرفتیم و آن را به ثبت رساندیم. در اولین اجلاس عمومی حامیان نیز تقریباً تمامی دوستان نامبرده شرکت داشتند و علاوه بر دکتر رفیع پور و دکتر واعظ مهدوی دوستان اصلاح طلب و اصولگرای دیگری نیز سخن گفتند و ارائه طریق کردند.

بنده به عنوان خدمتگزاری پیر، امیدوارانه از ملت شریف و نمایندگان پاک پیشین و آینده مجلس می‌خواهم که به پاس شکر اسلام، ایران، شهیدان و فداکاران این مرز و بوم به کمک ما بیایند تا با عنایات حق و توجهات حضرت ولی عصر ارواحنا له الفدا و هدایت‌های رهبری در چهارچوب قانون به کمک قوای کشور بشتابیم و میهن­مان و انقلاب راستینش را از پلشتی فساد برهانیم.

برای عضویت می‌توانید به سایت دیده بان شفافیت و عدالت رجوع بفرمایید.{اینجا}
۱۳۹۶/۰۱/۲۹ ۲۱:۲۸
 
۱۳۹۶/۰۱/۲۰ ۱۰:۱۶
 
۱۳۹۵/۱۲/۱۷ ۰۸:۰۲
 
۱۳۹۵/۱۰/۲۵ ۱۷:۱۰
 
۱۳۹۵/۱۰/۰۸ ۱۶:۵۴
 
۱۳۹۵/۱۰/۰۶ ۱۰:۲۷
 
۱۳۹۵/۰۹/۱۹ ۱۴:۵۷
 
۱۳۹۵/۰۸/۰۲ ۱۰:۱۲
 
۱۳۹۵/۰۴/۰۵ ۱۴:۲۵
 
۱۳۹۵/۰۲/۱۴ ۱۷:۵۷
 
 
کلمات کلیدی : احمد توکلی+توکلی+فساد سیاسی+فساد اقتصادی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۳:۴۲:۵۶
ریشه فساد اقتصادی = محدودیت رسانه ها + فساد سیاسی (3694313) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۵:۴۱:۱۵
خطر فساد گسترده مالی شایع در بین مدیران دولتی ما ، بیشتر از خطر آمریکای جهان خوار است (3694652) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۶:۱۵:۰۰
متـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــاسفم برای مــــــــردم تهران که ندانسته و بخاطر حب و بغض های جناحی و سیاسی غلط، مردم کشور را از داشتن نماینده عدالت طلبی همچون دکتر توکلی محروم کردند.


باشد که همین مردم چوب نداشتن امثال دکتر توکلی را در مجلس آینده خواهند خورد. نماینده شجــــــــــــــــــــــــــــــــــــــاعی که خیلی جاها یک تنه مقابل فساد دولت قبل و همچنین دولت فعلی ایستاد و تسلیم نشد. (3694745) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۷:۲۳:۴۶
بستر و سیستم فساد را باید از بین برد, الان طوری شده است که ادم با شنیدن نام برخی از ادرات. و سازمانها ناخواسته به یاد اخذ رشوه و دادن رشوه میافتد
عملا طوری شده است که اگر رشوه ندهی کسی رسیدگی نمیکند (3694923) (alef-13)
 
احسان
United Kingdom
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۷:۲۶:۱۴
خلاصه و مفید! کامنت ها نشون میده که همه مردم به دلایل واقعی فساد واقف هستند، در واقع نیازی به ایجاد سازمان جدید برای مبارزه با فساد نیست بلکه حذف برخی از نهادها که ظاهرا بردن اسمشون هم ممنوع است بسیاری از مشکلات را حل خواهد کرد که البته تلاش های جسته گریخته ای هم که این گوشه کنار شده تحت عنوان مقابله با نفوذ و برجام 2 ناکام مونده و قضیه جوری پیش رفته که متاسفانه فساد تبدیل شده به بخشی از هویت نظام اسلامی و مخالفت با فلان نهاد مترادف است با ضد انقلاب بودن. (3694934) (alef-13)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۷:۳۲:۱۴
سلام.
2 مانع اساسی برای مبارزه با فساد را در اینجا می گویم:

1- دامنگیر بودن بسیاری از ناظران و مجریانی که باید علیه فساد اقدام کنند، به فساد.
2- نگاه جناحی.

در مورد 1 شاید من عامی (مردم عادی) کاری نتوانم کنم (یا کار زیادی نتوانم کنم) چون مورد 1 منوط به اقدام قشری است غیر از ما مردم.

ولی در مورد 2 می توانیم. فقط کمی سختی دارد و آن این که مردانه قبول کنیم هرکس از مفسدین بود «هر کس»، چه در جناح ما بود و چه نبود، برای رسوا سازیش تلاش مردمی کنیم.

حتما بسیار موثر واقع خواهد شد. فقط ما مردم باید مردانه اقدام کنیم و یک رکن اساسی مردانه اقدام کردن گذر از جناح است. همین.

الف جان لطفا حتما منتشر کن. (3694953) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۸:۱۷:۴۲
مبارزه با فساد با بازی کلمات و حروف نمیشود
در قضیه بابک زنجانی هدف از حکم اعدام فقط پس گرفتن پولهای دولت بود نه از بین بردن فاسد اقتصادی و عملا دیدیم که پس از تعهد زنجانی برای پس دادن پولها, حکم اعدام نقض شد
در مورد خاوری از یک سو ما مدعی شکست دادن ابرقدرتها هستیم اما از برگرداندن یک نفر از کانادا عاجز می باشیم (3695106) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۸:۵۶:۱۰
وقتی کانتینر کانتینر میوه قاچاق وارد کشور میشود, وقتی پوشاک با تریلی وارد کشور میشود و هزاران مورد دیگر ایا این نشان از قاچاق رسمی در کشور نیست?تا کی میخواهیم جمشید بسم الله یا پ ذ ش چ...را مقصر جلوه دهیم? (3695204) (alef-13)
 
United Kingdom
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۱۸:۰۴:۱۱
فساد آینده "ایران" را تهدید می کند (3697625) (alef-13)
 
عدالت
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۳:۴۳:۵۹
فساد اقتصادی در جامعه عادی شده و هیچ جایی هم نمیتوان شکایت کرد چون متاسفانه پشت خیلی از مدیرانی که فساد میکنند، گرم است.
احتیاج به سازمانی قوی و بدون رحم در مقابله با فساد اقتصادی میباشد که از ریشه با این گناهان برخورد کند.
خیلی جالبه که حقوق مدیران در دارات اکثرا بالای 10 میلیون تومان است و بعد دولت میگوید کمبود بودجه داریم و فشار تعدیل نیرو را به کارمندهایی از قشر متوسط و پایین میاورد. اگر به جای این کارمندان مدیران با حقوق آنچنانی و فساد اقتصادی تعدیل شوند، میتوان هزاران هزار شغل برای بیکاران فراهم کرد و به شاعلان هم امنیت شغلی داد.
فساد اقتصادی به دنبالش فساد اخلاقی هم میاید و در نتیجه برکت از جامعه رخت خواهد بست و عذاب الهی برای چنین جامعه ای قطعی خواهد بود. (3694316) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۶:۲۰:۳۷
فساد اقتصادی ناشی از دخالت ارگانها و سازمانهای غیر. مرتبط با اقتصاد است:
چه لزومی دارد که نظامیان در اقتصاد. وارد شوند, ایا در کشورهای دیگر چنین است?
چرا باید برخی ها با سواستفاده از مقدسات وارد اقتصاد شوند مانند آستان ها, ایا در دیگر کشورها کلیساها یا معبدها در کار اقتصادی وارد میشوند
چرا باید کسی که دوره مسوولیتش تمام شده باید باز به او پست بدهیم و او را در جای مشغول کنیم و تا پایان عمر از جیب مردم به او حقوق بدهیم (3694758) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۷:۲۶:۴۱
سیستم طوری شده است که اگر کسی هم بخواهد با قواعد این مفسدان بازی نکند او را طرد و اخراج میکنند (3694936) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۹:۰۷:۱۴
دلیل اصلی فساد تفسیر قانون بر. اساس منافع شخصی و گروهی است.
در اصل. 43 قانون اساسی به وظیفه دولت برای تامین نیازهای اولیه مردم تاکید شده و مقرر داشته که دولت باید تاکید میکنم باید شرایط یک زندگی شرافتمند را برای مردم فراهم کند,
در اصل 44 به بخش خصوصی در اقتصاد توصیه شده است
اما دولتها چون اصل44 به سودشان است فقط ان را اجرا میکنند و ان هم نه به صورتی که در قانون امده, بلکه فقط برای کسب درامد شرکتهای دولتی را به خصولتیها به اسم خصوصی سازی میفروشد
اما. خبری از اجرای اصل 43 وجود ندارد چون اصولا دولتها تعهدی در خود نسبتت به وضعیت زندگی مردم نمی بینند (3695234) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۱۱:۰۷:۴۸
به قول انيشتين با استفاده از انديشه اي كه خودش مشكل را به وجود اورده نميتوان مشكل را حل كرد. ديدگاه ها بايد تغيير كند. (3696675) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۴:۰۰:۰۸
مدیران فاسد داخلی بیشتر از داعش خطرناک تر هستند (3694355) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۶:۲۲:۵۶
واقعا درست گفتيد فساد در دولت نهم و دهم را ديديم چه بر سر مردم آورد (3694763) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۴:۰۱:۵۵
سهل انگاری و مماشات سازمانهای مبارزه با فساد باعث گسترش فساد اقتصادی شده است (3694360) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۴:۰۳:۰۸
مبارزه با فساد اقتصادی بیشتر یک شعار است تا برخورد عملی (3694363) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۴:۰۳:۱۴
جناب آقای توکلی ، تلاش جنابعالی در پیگیری موضوع مقابله با فساد و تشکیل تشکل دیده بان شفافیت وعدالت قابل تقدیر است ، متاسفانه بی توجهی به موضوع درسالیان گذشته وبعضا حمایت های نابجا از مفسدین ، یک بی تفاوتی و بی اعتمادی را درمردم نسبت به موضوع پدید آورده است ، جناب آقای دکترتوکلی مبارزه با فساد مستلزم :
- قوانین شفاف وروزآمد
- مجریان پاکدست
- رسانه های مستقل وغیر وابسته
- و ... می خواهد ، وقتی که بازرس ما با یک پذیرایی چرب و نرم تغییر نظر می دهد خداوکیلی کدام یک از موارد فوق در کشور ما وجوددارد که به توان به اتکاء آن با فساد مبارزه کرد (3694365) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۴:۰۳:۲۷
اقای توکلی با سلام
یک بار به شما توضیح دادم ما نهادی لازم نداریم چون همان افراد فاسد میشوند مدیر و معاون و چاقو دسته خودش را نخواهد برید و وسیله ای خواهد شد برای استفاده سیاسی شما اگر دلتان میسوزد دوباره به شما عزیز میگویم قانونی مثل اصل 49 احتیاج است که انقلابی عمل کند که رسیدگی به تمام اموال همه مدیران و کارکنان دولت و وابستگان انان از روز اول انقلاب بکند و تمام دارایی و اموال همه مردم را بررسی کند و قانون از کجا اورده اید را اجرا کند حال این گوی و این میدان فراموش نکنید اینان که شمایل اسلامی درست کردند و گاهی حرف های انقلابی میزنند دزد ترین افراد هستند. (3694366) (alef-13)
 
یاسر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۴:۰۴:۵۹
وقتی روزنامه های زنجیری بر اساس دستور اتاق فکر بیرونی, از یک مفسد اقتصادی,(مهدی)در هیبت یک قهرمان هنگام رفتن به زندان بدرقه میکنند,نباید انتطار مبارزه با فساد را داشت, مبارزه با فساد,نیازمند رسانه مستقل است,نه.رسانه هایی که از پدر بزرگ های سیاسی بیرون دستور میگیرند, (3694371) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۹:۴۷:۴۰
جناب یاسر بیشتر فسادها و حجیمترینشان در دولت قبل اتفاق افتاد. (3695317) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۴:۰۶:۳۵
باید با داعش اقتصادی داخلی مبارزه کنیم
مدیران فاسد داعش اقتصادی هستند (3694376) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۴:۰۷:۵۴
ایول اقای توکلی.
البته این راهها مختصری است .
الان نهادهای بازرسی و حراست.... هست. چیزی که شاید این نهادها را ناکارمد میکند رعایتی است از جمله همینهایی که جناب توکلی گفتند.
من همین نکته از کی شنیدمف در انجمن های ترک اعتیاد، یکی از تعهدهایی که از عضا میگرند اینست هرگز با هم معامله اقتصادی نکنند! تا ارتابطشان دچار مشکل نشود. اینها نکات ریز و مهمی است. در یک نطق مجلس فقط میشود اشاره کرد. دهها سال از موسسات دولتی مدرن و حکومتی مدرن در ایران گذشته و هنوز لنگ میزنند!
دهها سال دانشگاه و مشاهده عملکرد نظام و دولتهای دیگر دنیا و با وجود این همه امکانات ارتباطی، هنوز برخی از مسئولان و قانون گذارن راهکارهای مبارزه با فساد اگاهی کافی ندارند گویا! (3694382) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۴:۰۹:۰۸
مردم دیگر امیدی به برخورد با فساد ندارند. این حرف ها هم فقط به درد پرکردن روزنامه ها و مجلات و سایت ها میخورد. برخور د با فساد فقط به سخنرانی و همایش منتهی شده و در حالیکه شما در حال سخنرانی هستید فساد به سرعت در حال پیشروی است از قاچاق رسمی 20 میلیارد دلاری تا دزدی از منابع بانکها، صندوق های بازنشستگی، صندوق های سرمایه گذاری ووووو همگی در جلوی چشمان دستگاه های به اصطلاح نظارتی (3694387) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۴:۰۹:۲۱
مبارزه با مفاسد اقتصادی کار پیچیده ای نیست و نیاز به فرمول پیچیده ای ندارد بلکه برای مبارزه نیاز به اشخاص پاک دست و قاطع داریم (3694389) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۴:۰۹:۵۵
این که حرف تازه ای نیست ما هم مکرر گفته ایم با یک گل بهار نمی آید بجز حضرت اقا کی میتواند ادعا کند که مشکل مالی یا تجمل گرا نیست بفرمایید ما مردم ساده آن ها را بشناسیم (3694391) (alef-13)
 
محمودی
United Kingdom
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۴:۱۰:۳۱
چند روز پیش در کامنتی که ذیل خبر یک فساد گسترده در کشور گذاشتم از نهادهای نظامی و انتظامی برای دخالت در بانکداری و اقتصاد انتقاد کردم و همین سایت شما آن کامنت را سانسور کرد که مبادا توجه دوسه نفر خواننده احتمالی این کامنت به یکی از دلایل واقعی فساد جلب شود؟
آقای توکلی آیا شما حاضرید با یکی از اصول صریح قانون اساسی مبنی بر انحصار صدا و سیما در دست یک جریان فکری خاص مخالفت کنید؟
آیا شما حاضرید با قدرت اقتصادی بعضا افسار گسیخته بعضی نهادها مخالفت کنید؟

اگر راست می گویید بسم الله ابتدا برادری خود را با انتشار همین کامنت ثابت کنید ولو اینکه به دلیل نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی به قوه قضائیه ای فرا خوانده شوید
آن سازمان مردم نهاد به کدامین مردمی وابسته است که حتی نظراتشان در یک وبسایت خبری هم غیرقابل انتشار است و قرار است زمینه مبارزه با فساد را هم هموار کند؟ (3694393) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۴:۱۲:۱۷
وقتی در تریبون نمازجمعه. خندیدن مردم در یک برنامه فساد محسوب شده و هیچ اشاره ای به مفاسد اقتصادی نمیشود, چه انتظاری میتوان داشت (3694400) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۰۸:۰۵:۱۷
ظاهرا جنابعالی نه تنها در نماز جمعه ها هرگز شرکت نکرده اید بلکه حتی اخبار و مطالب مطرح شده در آن را نیز هرگز نشنیده اید و این یک مطلب را به تنهایی در شبکه های مجازی و ..... دیده اید....
اتفاقا یکی از تریبون هایی که همیشه نسبت به این موضوع فساد اقتصادی نقد دارد همین نماز جمعه هاست که ظاهرا بعضی ها در طول عمرشان از کنارش هم رد نشده اند.... (3696147) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۴:۲۰:۳۸
ابزار مبارزه و ریشه کنی مفاسد اقتصادی:
روزنامه و مطبوعات کاملا ازاد
وجود احزاب غیر وابسته به ارکان قدرت و ثروت
وجود ازادی بیان
چرخش مدیریتها و پست ها بر حسب شایسته سالاری
وجود پارلمان مستقل و غیر متملق و نماینده واقعی
وجود قوه قضاییه مستقل و قاطع (3694424) (alef-13)
 
گنجی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۹:۰۳:۰۷
وقتی که حدود 50 روزنامه و مجله و غیره وابسته به اصلاح!!! طلبان هرگز

کاری با فساد های هم گروهی های خود را ندارند و یک بار هم نشده که از فساد

های خود بنویسند چگونه می شود ادعا کرد که مطبوعات می توانند جلو فساد را

بگیرند (3695224) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۴:۲۹:۵۲
اگر مسئولین کشور در برخورد با فساد صداقت داشتند چرا قانون رسیدگی به اموال مسئولین راه به جایی نبرد. مطمئنا کار از این حرف ها گذشته چون برخی مسئولین در حال تولید فساد هستند. (3694460) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۵:۴۳:۵۶
اموال مسئولان احتیاج به رسیدگی داره !
همشون مستاجراند و حساب بانکی هم ندارند در خارج و داخل (3694660) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۰۸:۰۷:۲۳
میدانید تنها رییس جمهوری که هم قبل از ریاست جمهوری و هم در خاتمه دوران مسئولیتش با کمال شفافیت فهرست اموالش را به قوه قضاییه اعلام کرد چه کسی بود ؟؟!!!
همان که سه سال شده هر فحش و سخنی علیه در تمام تریبون ها گفته میشود... (3696152) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۴:۳۱:۰۸
وقتی که اولویتها در مبارزه با مفاسد اجتماعی قرار میگیرد, وقتی رنگ لباس مردم مهمتر از اختلاس میشود, وقتی صدای سیستم ماشین مردم از صدای خرد شدن اقتصاد زیر مفاسد برای ما مهم تر میشود, چه امیدی به ریشه کنی مفاسد اقتصادی (3694465) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۴:۳۵:۳۰
ایا وارد کردن قاچاق سازمان یافته ان هم با مبالغ میلیارد دلاری کار استکبار جهانی است ایا دادن وام های میلیاردی به اقایان و اقازاده ها انهم بصورت بلاعوض کار انگلیس و صهیونیست هاست. ایا دادن حقوق و مزایای چند صد میلیونی و امکانات vip از جیب ملت به روسا کار صهیونیسم جهانی است. وووووو تا کی می خواهیم سرمان را مانند کبک در برف فرو کنیم و داعیه دار و ادعای عدالتخواهی در جهان باشیم. (3694479) (alef-13)
 
United Arab Emirates
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۴:۴۶:۰۹
فساد سیستمی تحلیل کمی علمی و دست و پاگیر میشود یعنی یک آجر روی آجرهای کج میگذارید تا دیوار را صاف کنید! ولی به زبان ساده باید گفت فساد همه گیر شده و راحتترین و سریعترین راه حلش جلوگیری از مدیریت وراثتی و انحصاری و خانوادگی هست. اگر یک آمار از سیستم مدیریتی یک شرکت مثلا خودرو سازی بگیرید و با هماهنگی ارتباط فامیلی و آشنائی این زنجیره مدیریت را برملا کنید خیلی چیزها خوبخود حل میشود. تبعیض و تحقیر و فامیل سالاری علاوه بر فساد مولفه های دیگری همچون خشونت و افسردگی و خودکشی و مشکلات رفتاری و گفتاری زیادی را سبب میشود. (3694510) (alef-13)
 
بسیجی واقعی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۴:۴۸:۲۴
احسنت بر جناب توکلی
به نظر بنده هم اون چیزی که آینده نظام را تهدید جدی میکند فساد گسترده مالی در سطح روئسا و مدیران عالی رتبه در کشور است که سبب بروز نا رضایتی در بین مردم می گردد.
به نظر بنده این تهدید ، خطر ناک تر از تهدیدات آمریکاست .
مسئولان اقدام عملی کنند نه در کلام ! (3694517) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۴:۵۷:۵۵
آقای دکتر توکلی از دیدگاه سیاسی با شما یکی نیستم,اما از ته دل دوست داشتم در مجلس گزینش میشدید. (3694546) (alef-13)
 
توسلی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۵:۰۵:۰۴
باید گشت نامحسوس امنیت مالی بذارن برای نظارت بر عملکرد مالی و حقوق و مزایای مدیران (3694560) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۵:۰۹:۲۴
فساد مالی گسترده در بین مدیران دستگاه های دولتی ؛ خطرناک تر از زلزله 10/9 ریشتری در تهران است (3694575) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۵:۱۳:۱۶
علاوه بر اینده نظام اینده مردم را هم تهدید میکند (3694589) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۶:۱۱:۴۲
کسی‌ نگران آینده مردم نیست. فقط آینده نظام است که برای امثال آقای توکلی اهمیت دارد. (3694732) (alef-13)
 
سید
Romania
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۵:۱۶:۰۸
جناب توکلی ارجمند. اگر قرار باشه در این مملکت با فساد مبارزه بشه باید همه را بگیرند از بزرگان گرفته تا آن آبدارچی فلان شرکت دولتی. (3694594) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۵:۱۸:۵۲
نتیجه مبارزه با مفاسد اقتصادی برای مردم یک مشت حروف " پ ذ خ چ ..."بوده, و هیچ عزم واقعی مشاهده نکرده اند! (3694601) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۵:۳۷:۵۶
احسنت
نتیجه مبارزه با فساد در کشور ما ، حروف الفبای فارسی است
ا ب پ ت ف ع ی ث (3694639) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۵:۳۲:۲۷
دیگر امیدی به درست شدن نیست, این را میتوانن از خروج نخبگان و دو تابعیت بودن مدیران فهمید
اگر مدیری از. بابت زندگی در ایران خیالش راحت باشد چه نیازی به تابعیت کشور دیگر دارد
حتما پشت پرده خبری است که همه به دنبال اخذ تابعیت در دیگر کشورها هستند! (3694630) (alef-13)
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۵:۳۹:۳۸
اقای دکتر سلام
ظاهرا سیستم های نظارتی کشور کفاف جلوگیری از فساد را نمی دهد
وزارت اطلاعات ،سازمان بازرسی کل کشور ،سازمان حسابرسی،دیوان محاسبات ،حفاظت اطلاعات ،حراست وگزینش ها و...........
بابا این سیستم ها اگر طرز تفکر وحس وطن پرستی را تقویت نکنید اثر ندارد وجامعه با نفاق ودورویی وهمچنین مسئولین بی وجدان کار خود را بکنند (3694646) (alef-13)
 
علي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۶:۲۰:۴۹
سلام جناب دكتر توكلي . درسته كه با يك گل بهار نميشود ولي وجود حتي يكي دو گل هم در مجلس انسان را كمي اميدوار ميكند و اين مطلب را خدمتتان عرض ميكنم كه وقتي دست عمده مديران در جيب هم باشد اين مملكت درست ميشود؟ جناب اقاي توكلي عزيز من شخصا ميبينم جسارت خيليها روز بروز در اختلاس كردن زياد ميشود وهيچ واهمه اي از اين موضوع ندارند بنابراين مشگل بزرگتر از اين حرفهاست و سئوال اينجاست كه حتي روئساي سه قوه هم يا جسارت برخورد جدي با اختلاسها را ندارند و يا نمي خواهند برخورد كنند و يا ميترسند . در هر حال متاسفم از اينكه در دوره دهم شما در مجلس نيستيد . (3694759) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۶:۴۵:۴۸
آقای توکلی نهادهای بیرون دولت با هزاران میلیارد درآمد بدون مالیات و نظارت فساد نیست!!! مشکل شما اینست که هیچ وقت نمی توانید همه واقعیت را بگوئید!!! (3694820) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۷:۴۹:۲۶
الان من یک سوال از مخاطبان محترم و جناب توکلی دارم. کدام نوع فساد در کشور ما وجود ندارد یا حداقل درجه و سطح کم تری دارد؟ معلوم می شود بستری در کشور هست برای انواع فسادها. از سیاسی و اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی و .... . حالا این همه فساد مگر می شود؟ حالا چرا فساد درست می شود؟ معلوم می شود که یک طرز تفکر اشتباهی در میان است که فساد را در کشور ما نهادینه کرده است. به اعتقاد حقیر دلیل اصلی این همه فساد از همه نوعش نبودن احزاب مختلف به معنای واقعی (به معنای واقعی و نه معنای رسانه ای و اسمی) باعث ایجاد فساد سیاسی می شود. نبودن رقیبان مختلف در عرصه اقتصادی باز باعث فساد اقتصادی است. نبود نهادهای فرهنگی مختلف باعث فساد در عرصه فرهنگی می شود. (3695024) (alef-13)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۸:۰۱:۳۴
ازادی مطبوعات و جذب نوابغ فارغ از گرایشان سیاسی (3695070) (alef-13)
 
حیدر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۸:۱۴:۵۹
شما چند تا از کسانیکه با پارتی بازی حق تحصیل کرده های جوان را که جز خدا کسی را ندارند ااعدام یا اعلام کنید ببینید چقدر نشاط به فضای درس و بین جوانان زیاد میشه.ولی کسی به این موضوع به عنوان یک فساد بزرگ نمی پردازد.یکی با داشتن پارتی یک شبه صاحب زن و منزل و زندگی میشه البته حرام ویکی دیگه با هزار زحمت و درس خواندن نمی تونه حتی یک لحظه از فکر بیکاری و آینده تاریکش خلاص بشه.چون همه چی شده پارتی. (3695103) (alef-13)
 
vm
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۸:۳۲:۲۶
سلام خدمت جناب توکلی و همه هموطنان.
من در یک شرکت صنعتی بزرگ در شهر صنعتی اراک مشغول به خدمت هستم.متاسفانه شرکتی که من در آن مشغولم حدود 10 سال که به افراد غیر متخصص واگذار شد و هنوز پس از گذشت 10 سال پول خرید را به سازمان خصوصی سازی ندادند. واقعا کشورمان احتیاج به یک حزب ضد فساد و رانت دارد و من منتظر این حرکت از سمت نفراتی چون جناب توکلی بودم و پیشنهاد دارم این حزب شعبه هایی هم در استانها داشته باشد و از ظرفیت همه دلسوزان و آگاهان کشور برای مبارزه با فساد و رانت استفاده شود. موفق باشید (3695141) (alef-13)
 
قربان 1
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۹:۰۷:۰۸
مشکل بزرگ جامعه امروز ما نه بیکاریست ونه بی پولی !!! واقعی ترین مشکل جامعه ما گرائیدن بسمت و سوی پوچی است که یکی از عوامل تشویقی این امر عدم توجه جدی نظام اسلامی به موضوع فساد اقتصادیست /// مردم میبرسند کجاشد روایتی که در آن امام علی "ع" برای حفظ بیت المال ، آهن گداخته به سوی برادرش عقیل نشانه میرود !!! کجا شد سخن مولای متقیان در ماجرا امانت گرفتن حضرت زینب از بیت المال ، که فرمودند والله اگر شاهد نیاورده بودی بجرم سرقت دستت را قطع میکردم !!! همانگونه که یک مربی را در صورت عدم نتیجه گیری مناسب تعویض مینمایند بایست مسئولین ردیف اول بر خورد با مفاسد را نیز پس از یک دوره کوتاه و بدون نشانه مثبت عملکرد برکنار واستیضاح نمود تا حداقل ملت باور نماید که هستند افرادی تا دغدغه برخورد با فساد را بصورت جدی دارند اما در شرایط کنونی متاسفانه خودی وغیر خودی کردن است که هرگز اجازه ورود جدی به مقوله فساد اقتصادی را به افراد مصمم نظیر " استاد توکلی و نماینده محترم آمل آقای یوسفیان ملا نمیدهد. (3695232) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۹:۴۴:۱۴
فساد سياسي و رانت سياسي مادر تمام فسادها است و راه مبارزه با ان انتخابات ازاد و مطبوعات ازاد است ،
تنها با نظارت مردم و منتخبينشان مي توان جلو فساد را گرفت (3695305) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۹:۴۷:۱۰
چه تضمینی هست که پس از 10 سال، گفته نشه نیاز به یک سازمان ضد فساد دیگه هست که بر این سازمان ضد فساد جدید نظارت کنه و همینطور الی آخر؟ (3695314) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۲۰:۱۸:۵۳
امیدوارم جنابعالی وهمکارانتان دراین تشکیلات موفق به افشا ومبارزه بافسادهای افسارگسیخته شوید. (3695391) (alef-13)
 
محمد علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۲۰:۴۵:۲۴
آقای توکلی عزیز
با سلام
اگر فساد گذشته، حال و آینده مردم را تهدید کند، اما آینده نظام را تهدید نکند، آیا باز هم رگ گردنتان می جنبد؟. لطفا پاسخ دهید. (3695454) (alef-13)
 
فاقد شغل
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۲۱:۲۶:۰۴
آقای دکتر توکلی ؛ ضمن تشکر صمیمانه از آگاهی بخشی و تنویر افکار و صراحت و صداقت و استدلال های مستند و پیگیری های قانونی جنابعالی و سایر بزرگواران صادق و متقی ، خواهش میکنم ، تمنا میکنم یک کمپینی برای لشکر بیکاران و انبوه بلاتکلیفان ایجاد کنید . ممکن است حقانیت و شفافیت و راستگویی آماری تدبیریان و کدخدائیان و برجامیان به اثبات برسد !!!!!!!!!! (3695540) (alef-13)
 
شهاب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۲۲:۲۴:۰۶
پس سازمان بازرسی این وسط چکاره س (3695644) (alef-13)
 
ولی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۲۲:۲۶:۱۰
وقتی اسامی مفسدین اقتصادی رو با حروف میگن و مردم نمیدونن کی حقشونو خورده نتیجه این میشه کسی نمی ترسه راحت پول مردمو بالا میکشن (3695651) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۲۳:۱۷:۱۲
برخورد با فساد باید از مبدا شروع شود و تا نهایت ادامه یابد و مفسدان به زباله داان سیستم انداخته شوند. اما آیا اینطور است؟ یک نمونه رابیان می کنم و از این دست کم نیستند.
17 سال قبل که یک دزدی مدیر شده بود کارمندانش با او برخورد کردند اما سیستم از مدیر دزد حمایت کرد و مدت مدیریتش را هم تمدید کرد. کارمندان را هم تهدید کردند که ایشان مدیر است و اگر قرار باشد کارمندان در مقابل مدیر بایستند سنگ روی سنگ بند نمی شود. خوب با این طرز تفکر آیا می توان با فساد مبارزه کرد؟ کارمندان هم که اینطور دیدند برخی گفتند باید رفیق دزد شد و رفیق قافله. و شدند. عده ای هم سکوت را ترجیح دادند که گربه شاخشان نزند و نزد. آنها هم به آلاف و علوفی رسیدند. چند نفری هم که مقابل مدیر دزد ایستادند کاری از پیش نبردند و حذف شدند. و امروز دست به گریبان اخلاف همان دزدان هستند. البته برخی از حامیان آن مدیر دزد هم به الاف و علوفی رسیدند و تا توانستند جلوی خدمت کردن مخالفان دزد را گرفتند. اما خدا نگذاشت دزد به اهداف خود برسد و با بردن او به دیار باقی داغ استفاده از دزدیهایش را به دلش گذاشت. اما آن پول های دزدی به زن و فرزندانش به ارث رسید. آنها با همان پولها زندگی شان را سرو سامان دادند. ازدواج کردند و هزینه های مراسم ازدواجشان را از همان پول های دزدی دادند. خانه خریدند. بچه دار شدند با استفاده از همان پولها. خوب شما حدیث مفصل بخوانید از این مجمل. آیا از این سلسله، آدم صالح بیرون می آید؟
این چه سیستمی است که اینگونه افراد را به مقامات بالا هم می رساند؟ اگر سیستم معتقد به مبارزه با فساد بود در همان مرحله اول جلوی آن را می گرفت، دیگران هم حساب کارشان را می کردند. اما وقتی اعتقاد نداشت، کار به اینجا می رسد که می گویند : فساد سیستمی شده است. بله فساد سالها است سیستمی شده است. مردم هم امیدشان را به مبارزه با فساد از دست داده اند. فکر نمی کنم با سمن درست کردن هم این کار بجایی برسد. تلاشتان را بکنید انشاالله ماجور باشید. (3695727) (alef-2)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۰۱:۵۰:۴۳
جناب توكلي عزيز. از دير باز به شما علاقه مند بوده ام و سخنان اخير شما هم علاقه ام را بيشتر كرد. ولي دوست من، آيا شما واقعا علت اصلي فساد را نمي دانيد يا مي دانيد ولي از بيان آن مي هراسيد؟ واقعا كدام كشور دنيا با مختصات سياسي شبيه كشور ما مي توانيد پيدا كنيد كه فساد اقتصادي سيستميك نداشته باشد؟؟
تا وقتي سمنهاي قدرتمند مردمي ايجاد نشود، نظارت بر مسؤولين ممكن نيست. تا وقتي كه خط قرمز در كشور وجود دارد، مگر مي توان سمنهاي قدرتمند داشت؟ أصولا شما فكر ميكنيد كساني كه از مقاومت هسته هاي قدرت در مقابل خواست مردم حمايت مي كنند با چه انگيزه اي چنين مي كنند؟ آيا غير از منافع مادي هنگفت مي تواند در ميان باشد؟ و آيا متقابلا، هسته هاي قدرت مي توانند نسبت به درخواستهاي مادي حاميان پر توقع خود بي تفاوت باشند؟؟
اگر در مبارزه با فساد جدي هستيد، يا علي، حداقل كامنت مرا منتشر كنيد تا بدانم شجاعت ورود واقعي به اين عرصه را داريد. (3695954) (alef-13)
 
فرهاد س از زنجان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۰۸:۳۷:۳۷
برای تشکیل سازمان ضد فساد زیر نظر رهبری ابتدا باید وزارت اطلاعات به سازمان تبدیل و مستقیم زیر نظر رهبری فعالیت نماید. چرا که در حال حاضر وزرای اطلاعات زیر نظر رییس جمهور بوده و با تغییر دولتها عوض میشوند و این خطر وجود دارد که با نفوذ برخی از افراد اطلاعات محرمانه نظام از وزارت اطلاعات به بیرون درز پیدا کند چنانچه در دولت اصلاحات در قضیه قتلهای زنجیره های این اتفاق افتاد و یا در دولت مهرورز قبل هم حلقه انحرافی این کار را کردند.بنده هم با جناب دکتر توکلی در این موضوع که نظام را دو چیز تهدید میکند :1)فساد اقتصادی که سیستماتیزه شده باشد2)تهاجم فرهنگی.در پایان از مردم تهران که بدلیل بی بصیرتی موجب شدند تا دکتر توکلی به مجلس راه نیابد گلایه مندم چرا که نبود ایشان خسران بزرگی است.وجود چنین نماینده هایی در مجلس برای جلوگیری از فساد در دولت و مجلس ضروری است. (3696212) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۱۱:۱۱:۴۲
فساد بامطبوعات آزاد و مستقل کم می شود نه با دستگاههای عریض و طویل بی حساب و کتاب! نمونه اش وجود بازرسی کل کشور است بروید بررسی کنید آیا فعالیت های آنان که الحق والانصاف هم اقدامات اشان قابل تقدیر است ولی چقد اثربخش است ؟ به این مفهوم که چند درصد از گزارشات آنان و در چه بازه زمانی در بورکراسی لخت و سنگین قوه قهریه به نتیجه مطلوب می رسد؟ (3696689) (alef-13)
 
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۱۲:۲۸:۰۵
آقای توکلی خود شما هم میدانید که مبارزه بامفاسد اقتصادی هیچکس نمیتواند رفع کند اگر میتوانستند رفع شده بود چون در دستگاههای دولتی از مدیر تا کارکنان آن به هر طریقی که بتوانند سوء استفاده میکنند دیگر نه اخلاق ونه دین میتواند جلوفساد رابگیرد (3696927) (alef-13)
 
عدالت محور
Spain
۱۳۹۵-۰۲-۲۴ ۱۱:۳۱:۰۷
به نظر بنده، می بایست بدنه کارشناسی سازمان بازرسی کل کشور از منظر فنی و حقوقی تقویت گردد. چرا که عدم توجه به این موضوع مهم باعث گردیده تا مفسدان اقتصادی با مدیریت متبحرانه اسناد پرداخت ها و دریافت ها، ردی از حیف و میل برجای نگذارند. بعنوان مثال در بررسی پروژه های مرتبط با صنایع دریایی و بندری، به جای حسابرسی باید حسابکشی کرد بدین صورت که تیمی متشکل از کارشناسان زبده فنی، حقوقی، مالی و اقتصادی باید درگیر بررسی ها گردند. موضوع مهم دیگر اصندوق های بازنشستگی و شرکت های زیر مجموعه این صندوق ها، است ولی متاسفانه نهادی به این موضوع ورود نمی نماید. (3702211) (alef-2)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.