نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 188378
«خرمشهرِامروز» کجاست؟
بخش تعاملی الف - امیرحسین یزدان پناه
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۵ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۳۶
خرمشهر در سال ۵۹ و با هجوم همه جانبه عراق به مرزهاي جنوب غربي کشور در حالي پس از مقاومت جانانه مردم و مدافعان به اشغال بعثي ها در آمد که کشور و نظام نوپاي اسلامي در شرايط بسيار حساسي قرار داشت. آن چه آن روز ايران را براي صدام و متحدانش شکننده و ضعيف جلوه مي داد اين بود که به رغم نوپا بودن نهادهاي انقلابي و تازه کار بودن بسياري از مدافعان انقلاب، کشور در گير اختلافات سياسي و تنش هاي قومي و منطقه اي بود که آن روز در رسانه ها نمود داشت.

جريان هاي مخالف انقلاب و جريان هاي نفاق با استفاده از شرايط سال هاي اول پس از پيروزي انقلاب اسلامي برطبل اختلاف طلبي کوبيدند و نتيجه آن وارد شدن کشور در تنش هاي روزانه اي بود که مي رفت تا نهال نوپاي انقلاب را از بين ببرد. هرچند پرداختن به شرايط آن زمان کشور مجال بيشتري را طلب مي کند اما مروري بر تاريخ ۸ سال جنگ تحميلي عليه ايران و دفاع مقدس نشان مي دهد که رهبري داهيانه امام خميني(ره)، اتحاد مردم و گروه هاي مختلف سياسي در مقابل دشمن متجاوزو البته جان‌فشاني هايي که براي در امان ماندن انقلاب از گزند دشمن متجاوز انجام شد سهم به سزايي در حفظ کشور داشته است.

اشغال خرمشهر نشان داد که هرگاه اختلافات جان بگيرد، امنيت و آسايش از بين مي رود و آتش خانمان سوزي پا خواهد گرفت که هم مقصر را از بين مي برد و هم بي تقصير را. به همين دليل است که دميدن بر آتش اختلافات قومي و منطقه اي نيز يکي از مهم ترين و چه بسا مهم ترين اهرم دشمنان فرامنطقه اي براي جنگ افروزي در خاورميانه بوده است.اين اختلافات هم اکنون در منطقه به خوبي ديده مي شود:

۱- شرايط سوريه و درگيري هاي بسيار تاسف بار آن براي همه اظهرمن الشمس است. گروه هايي در مقابل هم مي ايستند که شعارهايشان به ظاهر اسلامي است.

۲- در عراق بارديگر موج خونين انفجارهاي تروريستي افزايش يافته و هر روز جان تعداد زيادي از افراد بي گناه از شيعه و سني را مي گيرد.

۳- در لبنان بارديگر بوي درگيري هاي طايفه اي و سياسي به مشام مي رسد و طي روزهاي گذشته چندين نفر نيز در درگيري ها کشته شده اند.

۴- در پاکستان و افغانستان و به خصوص مناطق مرزي اين دو کشور و نيز هند درگيري هاي جسته و گريخته و بمب گذاري ها و انفجارهاي تاسف بار انتحاري جان زنان و کودکان بي گناه را مي گيرد و ....

اکنون به ۴ رويداد زير که به ترتيب اهميت در شرايط کنوني مرتب شده اند توجه کنيد:

۱- اردوغان، نخست وزير ترکيه با رهبر شورشيان جدايي طلب کرد در اين کشور توافق مي کند تا اگر آن ها سلاح را زمين بگذارند دولت ترکيه به آنان امتيازات سياسي و ... بدهد. حتي چندي پيش يکي از روزنامه هاي ترکيه از چراغ سبز اردوغان به پ.ک.ک براي ورود تعدادي از نيروهاي اين گروه تروريستي به ايران خبر داده بود. حتي اگر اين خبر هم صحت نداشته باشد بازهم توافق و وعده هاي رسمي دولت اردوغان به اين گروه هم مشخصا پاي ايران و عراق را به اين ماجرا باز خواهد کرد. خبرهاي رسمي و نيمه رسمي از طرح اردوغان براي ايجاد کشور کرد در منطقه شمال عراق يا منطقه کردنشين سوريه حکايت دارد.

۲- درمصر و با حمايت گروه هاي سلفي و تندرو چند نشست با حضور افرادي که از آن ها به عنوان معارضان عرب در ايران نام برده شده، برگزار شد و وعده هايي براي حمايت هاي مادي و معنوي به آنان داده شده است.

۳- طي سال هاي اخير اقدامات تفرقه افکنانه کشور آذربايجان و مراودات مخفي اين کشور با اسرائيل و نيز اظهارنظرهايي که بر اختلاف ها و تنش هاي قومي دامن زده است هرازگاهي به گوش مي رسد. تازه ترين اين اقدامات هم نشستي بود که با همکاري دولت اين کشور عليه ايران در باکو برگزار شد.

۴- اظهارات سخيفانه اماراتي ها و برخي دولت هاي عرب منطقه در حمايت از ادعاي اين شيخ نشين درباره جزاير سه گانه ايراني و تکرار آن از زبان متحدان بين المللي شان.

البته به اين ۴ رويداد مي توان اتفاقات ديگري را نيز اضافه کرد اما توجه به همين شرايط نشان مي دهد که درشرايطي قرار داريم که تنها راه برون رفت از آن توجه به نشانه هاي وحدت آفرين و جلوگيري از اقدامات اختلاف افکنانه و بروز تنش در جامعه است چرا که اگر در دهکده اي که همه خانه هاي آن از چوب ساخته شده، حتي يکي از خانه ها طعمه آتش شود، ساير خانه هاي چوبي از گزند آن آتش در امان نخواهند بود و چه بسا در آن آتش خاکستر شوند. براين اساس:

۱- به نظر مي رسد انتخابات ايران در چنين شرايطي مهم ترين عامل بازدارندگي دشمنان و خنثي کننده توطئه هايي است که ديگر از مرحله پيش بيني خارج شده اند و با اقدامات اخير در سوريه و لبنان و عراق لباس واقعيت به تن کرده اند. حضور مردم در پاي صندوق هاي راي و دور ماندن از تنش هاي بي پايه و اساس سياسي و شخصي، مهم ترين چيزي است که در اين شرايط بايد هميشه مورد توجه باشد.

۲- تجربه سال هاي دفاع مقدس نشان داد که وحدت حول رهبري نظام مي تواند سخت ترين و پيچيده ترين بحران ها را حل کند. «خرمشهرِامروز» در حقيقت نظام و کشور اسلامي امن مان است. شايد من و آن هايي که مثل من به دليل شرايط سني سال هاي دفاع مقدس را خيلي در ذهن ندارند نمي توانند معناي بي ثباتي و ناامني را به خوبي درک کنند چرا که هميشه در امنيت زندگي کرده ايم اما قطعا امنيت امروز ما ثمره وحدتي است که امروز هم بايد آن را حفظ کنيم تا مبادا روزي انگشت به دهان بگيريم و حسرت بخوريم که چرا بازهم خرمشهرمان را از دست داديم. شايد اين بار فتح خرمشهر فقط ۵۷۸ روز طول نکشد!
کلمات کلیدی : بخش تعاملی الف - امیرحسین یزدان پناه
 
۱۳۹۲-۰۳-۰۶ ۰۰:۰۶:۲۸
خرمشهر ازاد شد اما اباد نه (1365890) (alef-15)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
«خرمشهرِامروز» کجاست؟