توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 402775
او یک قهرمان ملی بود/ یادی از سعید کشن فلاح
گبرلو محمود/ بخش فرهنگی/25مهر95
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۵ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۰۰
سعید کشن فلاح استاد برجسته و مسلم عرصه هنرهای نمایشی بود که با پشتکار و تخصص و اند یشه های ناب توانست هنرجویان فراوانی را تربیت کند که هم اکنون در عرصه هنر تئاتر و سینما سربلند و آفتخار آمیز هستند ..

ویژگی برجسته این استاد هنرهای نمایشی در تطبیق دادن هنر با اندیشه های اسلامی و انقلابی این مرز و بوم بود بگونه ای که توانست تعریف درستی از هنر انقلابی و اسلامی در عرصه تئاتر داشته باشد و به هنرجویان نیز منتقل کند.

سعید کشن فلاح در عرصه نظریه پردازی هنر انقلابی معتقد بود هنرمند ایرانی با آموختن تکنیک های هنری و ایجاد تحول درونی همراه با آگاهی و دانش دینی میتواند در صحنه اثری را خلق کند که تماشاگر شاهد تحول درونی خود با گرایشات دینی باشد .

در عرصه هنر انقلابی نیز او معتقد بود وظیفه هنرمند در وهله اول خدمت به مردم و جامعه خود است و در این مسیر یک هنرمند میتواند با ورود به بطن جامعه ایده ها و مضمونهای مناسبی را کشف کند که با استفاده از ابزار هنر و بروز خلاقیت ها جامعه را در مسیر انقلابی اش هدایت گر باشد .

با این اعتقاد بود که او پس از انقلاب اسلامی با جمعی از هنرمندان حوزه هنر و اندیشه اسلامی را پایه گذاری کردند و در همان ایام تئاتر های انقلابی و دینی را به روی صحنه بردند و با سپس با حضور در دانشکده های هنر به تبیین اندیشه های انقلابی و دینی پرداخت .

از این جهت میتوان او را یک قهرمان ملی در عرصه هنر بخصوص هنرنمایشی دانست که با تلفیق تخصص،مهارت ،خلاقیت با اندیشه های دینی و روحیه انقلابی تحولی در صحنه نمایش ایجاد کند که در عرصه های جهانی بااندیشه های متفاوت  حرفی برای گفتن وجود داشته باشد .

ویژگی دیگر او که بسیاری از هنرجویان اذعان میدارند صبر و حوصله و مهربانی و عطوفت او در برخورد با هنرجویان و تعامل و تامل او در مسیر بروز خلاقیت ها و کشف استعدادهای جوان و تربیت آنان بود .

لازمه پیشرفت در عرصه هنر شنیدن و دیدن با صبر و حوصله و تامل و تعمق فراوان همراه با گفتگو و بحث های علمی و کارشناسی در جهت پیشبرد اهداف از پیش تعیین شده است که میتوان گفت سعید کشن فلاح نمونه بارز یک استاد هنرهای نمایشی با این ویژگی ها بود.
 
*************************************

 زندگینامه

استاد دانشگاه و پیشکسوت هنگام برگشت از کرمانشاه در مسیر همدان در بیمارستانی در همدان بستری شد و با وجود تلاش پزشکان دار فانی را وداع گفت .وی مبتلا به دیابت (قند خون) بود که عامل درگذشت وی شد
سعید کشن‌ فلاح متولد ۱۳۳۵، بازیگر و استاد دانشگاه بود.فارغ التحصیل کارشناس بازیگری و کارگردانی از دانشکده هنرهای دراماتیک و کارشناس ارشد کارگردانی تئاتر از دانشگاه تربیت مدرس بود و علاوه بر بازی، کارگردانیو  نویسندگی هم کرده بود

این استاد برجسته فعالیت های کلانی انجام داده بود از جمله :

تدریس در دانشگاههای مختلف کشور ، مدیریت مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری از سال ۸۳ تاکنون ریاست دانشگاه هنر، عضوهیات علمی دانشکده سینما وت ئاتر، دبیری جشنواره های بین المللی تئاتر فجر، تئاتر ماه، تئاتر دانشجویی، تئاتر دفاع مقدس، عضویت در شورای سیاستگذاری، هیات بازخوانی، بازبینی و داوری چندین جشنواره تئاتر در کشور، مدیریت تالار مولوی  تالیف چندین آثار پژوهشی در حوزه فرهنگ و هنر از جمله فعالیتهایی است که این چهره ماندگار عرصه فرهنگ و هنر انجام داده بود.

این مدرس، کارگردان و مدیر تئاتری در پرونده هنری خود کارگردانی نمایش‌های «ﻭﺍﺗﺴﻼﻭ »، « ﻣﺮگ ﺁﻭﺍ »، « ﺣﻜﻢ ﺩﺍﺩﮔﺎﻩ »، « ﺭﻭﺷﻨﺎیی ﺗﻴﺮﻩ »، « بی‌ﺭﻳﺸﻪ« و بازی در نمایش‌های « ﻟﻴﺮﺷﺎﻩ »، « ﺗﻴﺮ ﻏﻴﺐ »، « ﺻﺎﺑﺮﻳﻦ » و « ﺧﻮﺍﺳﺘﮕﺎﺭی » را ثبت کرده بود.

جواویز و افتخارات

● تندیس اول درحمایت از کودکان مبتلا به سرطان -موسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان محک

● بورس تحصیلی در رشته مطالعات سینما و تئاتر، مقطع دکتری، دانشگاه رویال هالوی دانشگاه لندن – 1381

● بورس تحصیلی در رشته مطالعات سینما و تئاتر، مقطع دکتری، وزارت علوم تحقیات و فناوری –
1380

● رتبه دوم تهیه کنندگی و کارگردانی برنامه رادیویی جشنواره منطقه‌ای تولیدات رادیو و تلویزیون
ABU

● رتبه اول کارگردانی تئاتر دوازدهمین جشنواره بین‌المللی فجر – 1372

● رتبه اول مسابقه قصه نویسی، روزنامه اطلاعات – ۱۳۵۶

● رتبه اول مسابقه قصه نویسی جوانان، روزنامه کیهان – ۱۳۵۵

● رتبه اول بازیگری تئاتر، استان تهران، دبیرستان دارالفنون، آموزش و پرورش استان تهران – ۱۳۵۵
انجمن ها

● عضو انجمن کارگردانان خانه تئاتر

● عضو انجمن بازیگران خانه تئاتر

● عضو انجمن بازیگران خانه سینما

● عضو انجمن مدرسان خانه سینما
 
کلمات کلیدی : سعید کشن فلاح+محمود گبرلو
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.