نظر منتشر شده
۱۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 368594
مفهوم توافق با اف.اِی.تی.اف/ بانک مرکزی شفاف سازی کند
سید مسعود علوی- 12 تیر 95
تاریخ انتشار : شنبه ۱۲ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۵۵

۱- بانک مرکزی با صدور بیانیه ای اعلام کرده که با سازمان بین المللی مبارزه با پولشویی و کارگروه ویژه اقدام مالی آن (f.a.t.f) به توافق رسیده است.
۲- f.a.t.f در سال ۲۰۰۷ جمهوری اسلامی ایران را به اتهام حمایت از گروه های مقاومت، در فهرست کسانی قرار داده که از تروریسم حمایت می کنند. این سازمان به برقراری روابط تجاری با ایران یا سرمایه گذاری هشدار داده بود. این سازمان برای پولشویی، تروریسم و پول کثیف، تعاریفی دارد. آیا ما این تعاریف را قبول داریم؟ بانک مرکزی باید به افکار عمومی پاسخ دهد که با چه مجوزی شورای عالی امنیت ملی، مجلس، دولت و وزارت خارجه را دور زده است و در تعریف این مفاهیم با سازمان مذکور به توافق رسیده است؟ مفهوم این توافق این است که از این پس جمهوری اسلامی، حمایت از مقاومت را متوقف می کند تا بتواند از تسهیلات f.a.t.f استفاده کند؟! در سالگرد حمله ناو آمریکا به هواپیمای مسافربری ایران، اگر تعاریف جدید از تروریسم را بپذیریم، باید به فرمانده ناو آمریکایی که قاتل ده ها زن و مرد و کودک ایرانی بی گناه است، مدال بدهیم!
۳- آمریکایی ها با کمترین بهانه، تحریم های خود را حفظ کرده اند. یکی از این بهانه ها همین بحث سپاه قدس، حزب الله و سایر نیروهای مقاومت در منطقه است و می خواهند برجام را از مسائل هسته ای به مسائل منطقه ای تسری دهند. آیا بانک مرکزی به نمایندگی از دولت و دیگر ارکان نظام، این توافق را انجام داده یا خودسر به این کار مبادرت کرده است؟ آیا دولت فعالیت های دیپلماتیک خود را از طریق وزارت خارجه تعطیل نموده و آن را به بانک مرکزی سپرده است؟ ممکن است گفته شود f.a.t.f تعاریف ما از تروریسم را پذیرفته است و سپاه، نیروی قدس و نیروهای مقاومت را مصداق تروریسم نمی داند. اگر چنین فتح الفتوحی از سوی بانک مرکزی صورت گرفته باشد، شایسته است اینها مدیریت دیپلماسی خارجی ما را قبول کنند و مابقی مشکلات را با شرکای جهانی را حل نمایند. همچنین اگر f.a.t.f تعاریف مورد نظر ما را پذیرفته باشد، باید رژیم صهیونیستی، عربستان، قطر و ترکیه را که بیشترین حمایت از تروریست های النصره، داعش و... دارند، مشمول تحریم های خود قرار دهند. حال آنکه معلوم است چنین خبرهایی نیست.
۴- بانک مرکزی چرا راجع به جزئیات این توافق حرفی نمی زند و آن را محرمانه می داند؟ اگر بگوییم نمی خواهد رژیم صهیونیستی و آمریکا را به این توافق، حساس کند، پر بیراه رفته ایم. چون سر نخ تصمیمات این نهاد در دست آنهاست. اگر بگوییم مردم، نامحرم هستند، نباید از آن مطلع شوند چون مسائلی را پذیرفته ایم که حتی شورای عالی امنیت ملی و وزارت خارجه هم جرأت پذیرش آن را نداشته اند، باید نام بدی برای این تعهد و امضاء کنندگان آن گذاشت.
۵- توافق با f.a.t.f تبعات امنیتی برای کشور دارد. مفهوم آن، این است؛ جمهوری اسلامی که امروز سنگرهای خود را برای صیانت از امنیت ملی در خارج از مرزها زده است تا جلوی تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی و تروریسم حرفه ای داعش و طالبان و النصره را بگیرد، با فاصله گرفتن از مقاومت، در داخل مرزهای خود زمینگیر شود و منتظر انفجارات تروریستی در تهران، اصفهان، کرمانشاه، شیراز، مشهد و... باشد!
۶- نظام مقدس جمهوری اسلامی و مردم وفادار آن که مقتدرانه از نبرد نرم آمریکا در فتنه ۱۸ تیر ۷۸ و فتنه ۸۸ سربلند بیرون آمده است، با تبعات این توافق می رود خود را وارد یک جنگ سخت با تروریست ها با چاشنی جنگ نرم آمریکایی ها کند. این چه نوع عقلانیتی است که امنیت ملی کشور را با زیرکی و تردستی آمریکایی ها در برجام به دست کسانی در بانک مرکزی قرار دهیم که هیچ گونه مسئولیتی در این باره ندارند و حاضر نیستند حتی متن توافق را فاش کنند؟ یا اصلاً بگویند کی با کی نشسته و این توافق را کرده است؟
۷- به نظر می رسد برای رفع هرگونه ابهام، توضیحات مقامات بانک مرکزی به ضمیمه توضیحات وزیر محترم خارجه، جناب آقای ظریف در این باره ضروری است. تداوم سکوت در این خصوص، به حجم سؤالات و شایعات می افزاید. روشنگری در این مورد، ابهامات را برطرف می کند. اخیراً رنیس جمهور محترم در دیدار با وزرا و استانداران فرموده بودند؛ «باید پاسخگو بود و اشکالات را برطرف کرد.» ایشان در این مورد چه پاسخی دارند؟ آیا از این پس با تعطیلی حمایت از مقاومت و مبارزه با داعش، باید در داخل با آنها جنگید؟ پنج سال است سپاه قدس در منطقه می جنگد تا این حرامیان را در عراق و شام زمینگیر کنند. آیا قرار است از این پس در داخل زمینگیر شویم؟! آن هم به خاطر پذیرش تعاریف جدید از تروریسم، پولشویی و پول کثیف!
 
کلمات کلیدی : کارگروه ویژه اقدام مالی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۸:۳۲:۵۴
معلومه برجامه ۲ هست این توافق.با بیشترین تعهدات و امتیازات ناچیز.خلاصه یه خسارت محض دیگه (3798918) (alef-13)
 
ali
France
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۹:۵۱:۰۱
بعنوان یک حقوقدان از اینکه بعنوان عضو ملل متحد از تصویب یکی از توصیه نامهای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم که جدید هم نیست اینهمه نگران هستیم تعجبب میکنم
این ها حداقل های داشتن رابطه با بانکهای بین المللی است. در یک سیستم بانکی سالم کلیه ترانسفرها از مبدا تا مقصد کاملا روشن و دلیل ان موجه است. اینجوری دیگر کسی نمیتواند میلیونها تومان یا دلار را به نام حقوق و اضافه کاری منتقل کند. (3799055) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۲۱:۲۶:۵۰
مقررات مقابله با پولشوئی در نظام بانکی جهانی مقوله مستقلی است ارتباطی با کمک مالی به تشکیلات مورد تحریم ندارد .
نظام بانکی ایران که بانک مرکزی متولی آنست راه درازی برای رسیدن به نظام پذیرفته شده جهانی در زمینه شفافیت نقل و انتقالات پولی پیش رو دارد .
آنچه بانک مرکزی در حال انجام آنست هیچ ارتباطی با سیاست خارجی نداشته بلکه صرفا ناظر بر مقررات بانکی در داخل کشور است . هدف نهائی آنستکه نقل و انتقالات پولی در داخل کشور منحصرا در داخل شبکه بانکی بوده و قابل رهگیری بوده و منشا پول هم مشخص باشد . بعنوان نمونه آنچه امروز در بازار محصولات کشاورزی ما انجام میشود در میدان تره بار تولید کننده محصول را نقدا به واسطه میفروشد و و یا فروش دام به واسطه ها در نظام پذیرفته شده جهانی مصداق بازار سیاه است از اینرو ما برای رسیدن به مرحله حذف اسکناس راه درازی در پیش داریم . پول با منشا نا مشخص در این بازار میتواند بسهولت تبدیل به کالا شده و سپس وارد شبکه بانکی شود . (3799204) (alef-13)
 
حر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۲۱:۳۷:۱۶
ندادن اطلاعات که مریوط به اصل امنیت ما است یک وظیفه راهبر دی است که شورای امنیت ملی باید دراین مقوله دخالت جدی کند وبر طبق ایات قران کریم نباید مسلما نان مسا یل خصوصی خود را در اختیار دشمنا ن نگذارند که این باعث اسیب های دایمی می شود (3799224) (alef-13)
 
امید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۲۲:۴۳:۰۹
بعضی وقت ها مطالب جالب وقابل توجهی دررسانه ها مطرح میشود که هرچند گاهی بوی جناحی وگرو کشی های سیاسی ازان به مشام میرسد ولی واقعیت هایی در ان نهفته است که ذهن هر کسی که حداقل دلی درگرو ‍‍پیشرفت این مملکت داشته باشد متوجه ان مینماید و نگران اینده خودو فرزندان ومردم هموطن میگردد.یکی از این مسایل اساسی درمطلب بالا امده است وقبلا هم طی مقالاتی در این سایت به ان اشاره شده است و ان شفافیت در دولت وسازمانها ونهادها و خلاصه همه قوا میباشد .موصوع شفافیت مسله چا افتاده در اغلب کشورهای پیشرفته میباشد بدین معنی که تمام مسایل وبصمیمات وانجام امور باید به طورکامل و روشن در دسترس مردم قرارگیرد.خصوصا که ما مدعی هستیم که مردم ولی نعمت وصاحیان اصلی مملکت هستند وباید درجریان کامل مسایلی که هریک از قوا اعم از مجریه ومقننه وقضاییه انجام میدهند قرار گیرند.درحالیکه چنین نیست وهیچیک از قوا خود را پاسخگو به مردم نمیدانند وهیچ نهادی هم نیستکه انهارا بازخوست کند .یکی از دلایل فساد موجود در جامعه عدم شفا فیت وعذم پاسخگویی نهادها ی دولتی وغیر دولتی مییاشد .حال که مردم از اجرای قانون توسط مقامات نا امید شده اند و بصورت بسیار متین وهوشیار یه میدان امده اند باید به فال نیک یگیریم وازهمه مردم وزسانه ها به خواهیم که دولتیان را به اجرای قانون هدایت نمایند و با غزمی راسخ این حرکت را بعنوان غزم ملی به اجرادراورند. (3799297) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۴-۱۳ ۰۱:۱۹:۴۸
این یک نکته بسیار ساده است. این موسسه فقط به سرمایه گزاران توصیه میکند کدام کشورها ریسک بالایی دارند. پذیرفتن یا نپذیرفتن نظر آنها حتما با دولت و ملت ایران است فقط به شرط آنکه جناب توکلی با شفافیت تمام اعلام کند توی لیست سیاه آنها ماندن چه تبعاتی برای اقتصاد فلج ایران دارد. همچنین اگر قرار شد در لیست سیاه آنها بمانیم دوستان دلواپس برجام در مورد عدم گشایش اقتصادی پس از فلان قدر روز روضه نخوانند. (3799481) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۳ ۰۳:۰۵:۴۸
اگر به مستندات fatf رجوع شود می تواند دید که در حقیقت پذیرفتن این سازمان به معنای این است که اگر تحریم جدیدی علیه ایران توسط سازمان ملل بر ما تحمیل شود ایران توانایی دور زدن تحریم ها را نخواهد داشت زیرا این سازمان پر خطر بودن سیستم اقتصادی ایران را به خاطر دور زدن تحریم های سازمان ملل، اعلام کرده است (3799596) (alef-13)
 
شهرام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۳ ۰۴:۰۹:۱۲
چندی قبل بانک مرکزی نرم افزار امنیتی با اهمیت بالایی را از شرکتی آمریکایی خریداری کرد که عده ای کارشناس معتقد هستند چون اعتماد لازم وجود ندارد ممکن است برای جاسوسی مورد استفاده قرار گیرد و حالا هم که این قرار داد را بسته اند ، واقعا نهادهای نظارتی هیچ کنترلی بر اوضاع دارند یا پس از مرگ سهراب همه بدنبال تهیه نوش دارو خواهند رفت . (3799633) (alef-13)
 
امیران
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۳ ۰۴:۲۶:۴۱
در جریان قانون حذف یارانه بگیران متمول ، دولت چون بررسی حساب های بانکی را خلاف قانون شهروندی و سرکشی به حریم خصوصی ملت می داند از این امر مهم چند سالیست طفره میرود و در نتیجه هم مانند دولت قبلی قانونی را که دوست ندارد اجرا نمی کند و هم با عدم اجرای این قانون حجم قابل توجه ای از درآمدش را صرف محل های مهمتر دیده شده در این قانون نمیکند ، و حالا اگر این قرار داد باعث شود اطلاعات حسابهای ملت در اختیار این سازمان بین المللی قرار گیرد مشخص میشود حقوق شهروندی بهانه ای بیش نبوده و تنها علت عدم اجرای قانونی با آن اهمیت حفظ آرا مردم برای انتخابات مجلس و ریاست جمهوری سال آینده بوده است (3799642) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۳ ۰۷:۴۴:۳۸
مبارز با پول شویی یک بعد جهانی دارد که اگر ایران بخواهد با اقتصاد جهانی تعامل داشته باشد باید آنرا بپذیرد
ضمن اینکه اگر ایران با پول شویی مبارزه میکرد امثال خاوری های بوجود نمی آمد (3799710) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۳ ۱۰:۰۴:۰۶
مگر عربستان كه داعش والقاعده را حمايت ميكند بانك مركزي ندارد ؟چرا متهم به پولشويي نشده ؟ ايران بايد براي حفظ اقتدار جبهه مقاومت كه تنها مانع وسد جلوي تكفيريها وصهيونيستها در منطقه مي باشد همچنان به كمك ادامه دهد بدون توجه به نظرسازمانهايي كه حامي امريكا وصهيونيستها هستند (3799907) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.