نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 482290
کرسی خالی ناطق نوری در مجمع تشخیص؟
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۴۲
روزنامه آرمان نوشت:
یک هفته تا پایان خرداد باقی مانده است؛ یعنی با استناد به اظهارات محمدرضا باهنر در اول خرداد مبنی بر معرفی رئیس و اعضای جدید مجمع تشخیص در همین ماه، 7 روز دیگر باید منتظر این موضوع باشیم.
 
برخی تغییرات در ترکیب اعضای مجمع تشخیص مشخص است، مانند کرسی ریاست که آیت‌ا... هاشمی تا قبل دی‌ماه سال 95 بر آن می‌نشست و پس از آن آیت‌ا... موحی کرمانی به‌صورت موقت این جایگاه را داشت. بنابراین انتخاب رئیس از مهم‌ترین تغییرات است. درباره بقای حضور محمود احمدی‌نژاد در ترکیب اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام هم نکاتی مطرح است که «آرمان» در شماره روز یکشنبه به آن اشاره داشت.
 
ناطق نوری
 
شنیده‌های «آرمان» حاکی از تغییر بزرگ دیگری در ترکیب مجمع است و آن هم درباره شخصیتی است که پیش از این گاه از او به عنوان رئیس بعدی مجمع تشخیص مصلحت نظام یاد می‌شد؛ یعنی حجت‌الاسلام علی اکبر ناطق نوری. شنیده شده است که او تمایلی برای حضور در مجمع تشخیص مصلحت ندارد و ترجیح می‌دهد مدتی دور از این کرسی باشد. این شنیده زمانی قوت گرفت که او از جایگاه ریاست بازرسی دفتر مقام معظم رهبری استعفا داد. با بررسی دلایل استعفای ناطق نوری می‌توان به این نتیجه رسید که عدم تمایل او برای حضور در مجمع تشخیص مصلحت نظام هم می‌تواند به همان دلیل گفته‌شده باشد.
 
در 28 اردیبهشت 96 که خبر استعفای ناطق نوری از ریاست دفتر بازرسی مقام معظم رهبری منتشر شد، برخی سایت‌های خبری و تحلیلی به نقل از منابع آگاه نوشتند‌: «آقای ناطق نوری چندی پیش با توجه به احساس وظیفه‌ای که برای دفاع از جناب آقای روحانی و دولت تدبیر و امید می‌کردند، تصمیم گرفتند به نفع ایشان به سخنرانی و اظهار نظر بپردازند و با توجه به اینکه ایشان به‌جد معتقدند مجموعه نهاد رهبری که در نزد مردم جایگاه والایی دارد، نباید ابزار دست هیچ‌یک از جریانات سیاسی شود و سوءاستفاده‌ سیاسی و جناحی از این نهاد و سایر نهادهای انقلابی نادرست است و انتساب خود به دفتر مقام معظم رهبری را در تلاقی با این دیدگاه می‌دانست، استعفای خود را مدتی پیش به معظم‌له تقدیم کردند.» همچنین محمدرضا باهنر، از سیاسیون نزدیک به ناطق نوری و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هم توضیح داد: «تا آنجایی که من اطلاع دارم، ایشان 28 سال در این سمت بودند و نمی‌خواهم قیاس کنم، اما همین تعجب، زمانی که من هم در مجلس دهم ثبت‌نام نکردم، وجود داشت و ایشان شاید خواستند تحولی صورت بگیرد.
 
تا جایی که من اطلاع دارم، ایشان خود را سرباز نظام و انقلاب می‌داند و بارها شنیده‌ام که تبعیتشان از رهبری تاحدی است که اگر امر کنند آقای ناطق رئیس عقیدتی و سیاسی میرجاوه شود، ایشان بدون درنگ این کار را خواهد کرد و فکر می‌کنم ایشان خواسته زمینه کار برای جوانان فراهم شود.» موضوع زمانی عیان‌تر شد که ناطق نوری به توضیح درباره استعفا پرداخت و گفت: «افتخار این را داشته‌ام که از همان روزهای نخستین رهبری معظم‌له و در طول ۲۸ سال، مورد اعتماد ایشان و در خدمتشان باشم و همین‌طور در خدمت مردم بی‌پناهی که رهبری نظام را آخرین ملجأ و پناه خود می‌یافتند.
 
در طول این مدتِ قریب به سه‌دهه به لطف خدای متعال و به شهادت آمار و همچنین اظهار خرسندی‌های رهبری معظم انقلاب، کارنامه دفتر بازرسی، کارنامه درخشانی است و اما در ارتباط با موضوع کناره‌گیری بنده از این مسئولیت، باید عرض کنم به هر صورت بنده شخصا خواه‌‌ناخواه وجهه سیاسی دارم و نمی‌توانم در برابر وقایع و حوادث سیاسی کشور، چه به‌لحاظ تکلیف شرعی و چه از نظر وظیفه ملی و انقلابی، بی‌تفاوت باشم. از طرف دیگر به هر حال این یک واقعیت است که تعارض حقیقی بین فعالیت سیاسی افراد در موقعیت‌های انتسابی به رهبری و حفظ جایگاه دفتر ایشان وجود دارد که علی‌القاعده می‌بایست مبرای از گرایشات متداول سیاسی باشد، فلذا این طبیعی بود که این تصمیم را بگیرم که هم نسبت به تحولات جامعه بی‌تفاوت نباشم و با دست باز‌تر بتوانم حرکت کنم و هم این‌طور نباشد که رفتار‌های سیاسی فردی چون بنده، موجبات القای شبهه جانبداری دفتر مقام معظم رهبری از گروهی خاص را در اذهان فراهم کند.»
 
وی افزود: «به هر تقدیر بنده کما‌فی‌السابق سرباز انقلاب و در خدمت رهبری معظم خواهم بود. امیدوارم این انقلاب که میراث باارزش امام خمینی(ره) و حاصل تلاش‌ها و فداکاری‌های بی‌دریغ و بی‌شمار این ملت بزرگ است، با هدایت و درایت رهبری فرزانه انقلاب، به سرمنزل مقصود برسد.»
 
جایگاه خاص
 ناطق نوری در بیان دلایلش برای استعفا از ریاست دفتر بازرسی مقام معظم رهبری به مواردی اشاره دارد که با حضور او در مجمع تشخیص مصلحت هم تطابق دارد. مجمع تشخیص مصلحت نهادی است که اعضای آن از سوی مقام معظم رهبری منصوب می‌شوند، پس شاید به اعتقاد ناطق نوری، موضعگیری‌های سیاسی و فعالیت‌ها در این حوزه در فلسفه جایگاه این نهاد تاثیرگذار باشد و او با عدم حضور در این مجمع به تقویت این نهاد بااهمیت در کشور می‌پردازد. البته نمی‌توان دلایل دیگر برای عدم تمایل احتمالی ناطق نوری برای حضور در مجمع تشخیص مصلحت نظام را رد کرد؛ موضوعاتی مانند در دست گرفتن هدایت اعتدالیون و ایجاد همگرایی بین گروه‌های سیاسی که آیت‌ا... هاشمی تلاش زیادی در این مسیر داشت.
۱۳۹۶/۰۶/۱۲ ۰۷:۳۳
 
۱۳۹۶/۰۶/۰۷ ۰۹:۵۷
 
۱۳۹۶/۰۵/۳۱ ۱۱:۳۵
 
۱۳۹۶/۰۴/۲۰ ۰۸:۰۹
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۹ ۱۶:۳۹
 
۱۳۹۵/۱۱/۱۰ ۱۵:۴۵
 
۱۳۹۵/۱۰/۲۷ ۱۸:۲۰
 
۱۳۹۵/۱۰/۲۴ ۱۳:۲۱
 
۱۳۹۵/۱۰/۱۹ ۱۴:۲۴
 
۱۳۹۵/۰۶/۰۹ ۰۹:۲۰
 
 
کلمات کلیدی : اعضای مجمع، مجمع تشخیص مصلحت نظام
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۳ ۱۲:۰۸:۰۰
ایشان دنبال صندلی هاشمی بودند! (4424538) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.