نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 469952
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان در پاسخ به الف: من خودم مدعی هستم/ تخلفات صندوق در سال 93 و 94 انجام شد
بخش اقتصادی الف، 18 اردیبهشت 96
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۳۳
به گزارش الف؛ «مهدی نیکدل» مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان امروز در نشست خبری با اشاره به تشکیل صندوق ذخیره فرهنگیان در سال ۷۴ و در اجراي تبصره ٦٣ قانون برنامه دوم توسعه، اظهار کرد: مقرر شده بود تا سقف ۵ درصد از حقوق فرهنگیان برای سرمایه‌گذاری در صندوق کسر شده و معادل آن را نیز دولت پرداخت کند.

وی با بیان اینکه صندوق خواسته یا ناخواسته به‌خصوص در مناظرات سیاسی مطرح شده است، افزود: شکل صندوق ذخیره فرهنگیان، پس‌انداز نیست و هدف سرمایه‌گذاری بوده و بر این اساس اجازه داده شده تا وجوه صندوق، سرمایه‌گذاری انجام شود که از ابتدای تأسیس صندوق ذخیره فرهنگیان تا کنون حدود ۸۸۸ هزار نفر عضو آن هستند و ۱۴۳۴ میلیارد تومان به آن واریز کرده‌اند و البته واریزی دولت ۶۳۵ میلیارد تومان است، زیرا در برنامه پنجم توسعه، این تبصره آن تکرار نشد.

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با بیان اینکه در طول این دوره سهم سود حال شده از سرمایه گذاری صندوق حدود ۴ هزار و ۷۴ میلیارد تومان بوده است، گفت: با توجه به اینکه فرهنگیان پس از بازنشستگی از صندوق خارج می‌شوند در مجموع می توان گفت سرجمع واریزی حق عضویت اعضاء، سهم دولت و سود حاصله 6143 میلیارد تومان است که با احتساب پرداختی بازنشستگان از ابتدا تا کنون که 1523 میلیارد تومان است؛ می توان گفت مانده ارزش دفتری سهم الشرکه اعضا 4620 میلیارد تومان است.

نیکدل با اعلام اینکه ۴۶ درصد از سهام بانک سرمایه متعلق به صندوق ذخیره فرهنگیان است، گفت: به براساس سهم‌مان می‌توانیم هیأت مدیره تعیین کنیم که ضوابط آن زیر نظر بانک مرکزی و زمانبر است که از دی ماه سال گذشته پروسه تغییر هیات مدیره را شروع کردیم، اما هنوز اعضای هیات مدیره روی صندلی های خود در بانک سرمایه ننشسته‌اند.

وی با اشاره به اینکه خرید سهام بانک سرمایه توسط شرکت های تابعه صندوق انجام شده است، گفت: کمتر از 5 درصد دارایی صندوق در بانک سرمایه است میزان پرداختی شرکتهای زیر مجموعه صندوق در بابک سرمایه 218 میلیارد تومان بوده که تا کنون سود دریافتی از از محل آن 167 میلیارد تومان شده است.
 
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان تاکید کرد: 95 درصد منابع صندوق در حوزه های مختلف سرمایه گذاری شده که 1041میلیارد تومان در بخش پتروشیمی، 779میلیارد تومان در حوزه ساختمان، 2209میلیارد تومان در بخش بانک، بیمه، سهام بورسی و غیر بورسی، 545 میلیارد تومان در خدمات رفاهی و 46 میلیارد تومان هم بخش آموزشی سرمایه گذاری شده  است که مثلا در پتروشیمی مروارید سهم ۴۶ درصدی داریم.

به گفته نیکدل، وجوه بلا استفاده در صندوق ذخیره فرهنگیان نداریم و اموال فرهنگیان عمدتاً به صورت پروژه و کارخانه است که کسی بیاید اختلاس کند و یا به کسی وام داده شود؛ سهام بانک سرمایه هم به زمین چسبیده است و روی هوا نیست. اگر کسی به هر دلیلی از شرکت‌های صندوق دزدی کرد و وامی گرفت و نیاورد بازگرداند، آن مدیر مقصر است و باید کمک کنیم تا برگردد.

وی ادامه داد: هرکسی در تضییع حقوق فرهنگیان مقصر باشد گذشت نمی کنیم، حتی اگر یک ریال باشد. خوشبختانه قوه‌قضائیه با تمام توان، بدهکاران را تحت فشار گذاشته است تا ۲۵ اردیبهشت بدهی خود را تسویه کنند و قرار شده است تا آخر تحقیق هیچ کس مصاحبه نکند.

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان در خصوص تخلفات بانک سرمایه افزود: ما سهامدارم بانک هستیم نه مدیر آن و ما به اندازه سهام خود نقش داریم و بانک سرمایه هیات مدیره داشته و باید پاسخگوی اتفاقات باشد.

نیکدل بیان کرد: جای نگرانی برای فرهنگیان نیست، زیرا فقط 5 درصد سرمایه آنها در بانک سرمایه سرمایه گذاری شده است و بانک سرمایه تنها بانکی نیست که معوقه داشته باشد و بانک های دیگر هم چنین شرایطی دارند و بدهکاران بانک سرمایه زیرا فشار قوه قضاییه بدهکاران در حال تسویه بدهی خود هستند و این بانک اگر درست عمل کند می تواند به بهترین بانک خصوصی تبدیل شود.

وی ادامه داد: نباید گفت که از صندوق ذخیره 8 هزار میلیارد تومان رفته و پولی که از بانک سرمایه رفته منابع مردم بوده است که البته توسط بانک مرکزی هم تضمین شده است.

نیکدل اظهار کرد: دو سوم وام های بانک سرمایه در دولت قبل و یک سوم آن از سال 92  و در زمان این دولت به افراد داده شده که آن هم  قبل از استقرار تیم مدیریتی جدید در بانک سرمایه بوده است و همچنین نمی‌توان گفت دوره مدیریتی قبلی صندوق ذخیره بدون مشکل بوده اند، زیرا پروسه اعطای وام ها و معوق شدن آنها چند سال زمان می برد.

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به بازداشت برخی بدهکاران و مسوولین صندوق، گفت: البته برخی بدهکاران بانکی آزاد شده اند تا بتوانند اموال خود را تبدیل به پول کرده و معوقات را برگردانند که افرادی که وام دریافت کردند، اکثرا افراد دارا و متمولی بوده‌اند.

وی با بیان اینکه نباید صندوق ذخیره فرهنگیان را قربانی اغراض سیاسی کرد، اظهار داشت:  به دنبال حرکت به سمت شفافیت هستیم و بهترین راه این است که دارایی های خود را به بورس ببریم که اقدامات آن در حال اجام است.

نیکدل در خصوص تغییر مدیرعامل بانک سرمایه گفت: ادامه کار خانی در بانک سرمایه به هیچ‌وجه به صلاح نبود، زیرا گزارشاتی از تخلفات در دوره ایشان به نهادهای نظارتی رسیده بود و متاسفانه به دلیل اینکه هیات مدیره معرفی شده از سوی ما هنوز نتوانسته بودند در بانک مستقر شوند که با هیات مدیره قبلی جلسه برگزار کرده و توافق شد که مدیرعامل جدید منصوب شد؛ زیرا حضور آقای خانی در بانک سرمایه به صلاح نبود.

نیکدل تصریح کرد: برخلاف آنچه که بیان شده بود فشار برای تغییر آقای خانی از سوی بدهکاران بانکی وجود نداشت، بلکه فشار از سوی برخی نمایندگان مجلس بود که به وزیر آموزش و پرورش گفتند اگر آقای خانی را بردارید شما را استیضاح می کنیم و وزیر از آن نمایندگان خواست که بنویسند و امضاء کنند که آنها قبول نکردند و حتی معتقد بودند که ما مدیرعامل را تغییر داده ایم تا در تحقیق و تفحص اختلال ایجاد کنیم.

نیکدل در پاسخ به سوال خبرنگار الف در مورد تخلفات انجا شده در صندوق دخیره فرهنگیان و شرکت‌های زیر مجموعه و همچنین عدم همکاری با کمیته تحقیق و تفحص گفت: تخلفات در صندوق ممکن است باشد و البته در شرکت سرمایه‌گذاری بوده و صندوق متضرر نشده و در شرکت سرمایه‌گذاری افرادی آمدند و کلاه شرکت ما را برداشته‌اند، برای نمونه برای خرید و صادرات قیر، این کار را کردند و پشت این قضیه «ا.م» و «ض» بوده‌اند که بازداشت شدند.

نیکدل با بیان اینکه بنده هم مدعی هستم، افزود: تخلفات انجام شده در صندوق در سال 93 و 94 انجام شده و کمیته تحقیق و تفحص می‌گوید رقم تخلفات در صندوق ۶۷ میلیارد تومان است که باید این رقم شفاف اعلام شود و ما گزارشی از تخلف و اختلاس در پتروشیمی و لیزینگ تخلفی نداشتیم و در خصوص نفت و گاز نیز چیزی نشنیده‌ام.

مدیرعامل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان ادامه داد: گروه تحقیق و تفحص همزمان با ورود مدیرعامل به بانک، جدید وارد بانک شد و 37 هزار صفحه سند به هیات تحقیق و تفحص ارائه کردیم، بر خلاف آنچه گفته می شود.

وی درباره واگذاری شرکتهای زیان ده اظهار کرد: حدود 8شرکت زیر مجموعه صندوق که یا باید آن را  سودده و یا واگذار کرد که بزودی شرکت های زیان ده را تعیین تکلیف می کنیم.

نیکدل درباره زمان استقرار هیات مدیره جدید، گفت: مدیرعامل جدید مدیرعاملی نیست که زیربار مصوبات غیرقانونی برود. مجمع عمومی را طی هفته آینده برگزار و هیات مدیره جدید را مستقر خواهد شد.

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان در خصوص بدهکارانی که وام های کلان گرفته بودند، گفت: فشار مضاعفی از سوی بدهکاران بانک سرمایه که عمدتا ذی نفوذند و از بانک های دیگر هم وام های کلان گرفته اند که تعداد آنها 8 تا 10 نفر هستند که می‌خواهند اموال بلاءاستفاده خود را به جای پرداخت بدهی تهاتر کنند که مدیرعامل جدید زیربار نرفته و نمی رود.

وی خصوص اختلاس 8 هزار میلیاردی از بانک سرمایه گفت: تخلفاتی در شرکت سرمایه گذاری صندوق رخ داد، نگوییم از صندوق ذخیره 8000 میلیارد تومان رفته و به ازای هر نفر 8میلیون تومان می‌شود. مگر می‌شود چنین محاسبه کرد؟ کل سهم واریزی فرهنگیان 1434 میلیارد تومان در طول 21 سال فعالیت صندوق است.

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان تاکید کرد: در مورد رقم 8هزار میلیاردی که از بانک سرمایه رفته، مربوط به همه مردم بوده است و سهم ما بسیار اندک است. حتی اگر این مبلغ برگردانده شود، چیزی از آن را به ما نمی دهند، اما ضررها غیرمستقیم بوده و اگر ارزش سهام بانک کاسته شود، متضرر خواهیم شد.

نیکدل در خصوص ارائه وام به افراد بانفوذ گفت: از کارهایی که این افراد در بانک انجام‌ داده‌اند، فهمیدیم بانفوذ هستند؛ کسانی که آنقدر زور دارند که بدهی خود را ندهند؛ مثلا یک فرد از بانک سرمایه ۸۰۰ میلیارد تومان وام گرفته است و اکثر بدهکاران بانک سرمایه افراد بانفوذ هستند.

وی در خصوص نقش افراد در دادن وام‌ها گفت: اگر آقای غندالی در دادن وام‌های ۸ هزار میلیارد تومانی نقش داشته است برای چه با وثیقه ۲ تا ۵ میلیارد تومانی آزاد شده است و انتساب این موضوع به صندوق ممکن است فرار به جلو از سوی بعضی مدیران باشد.

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان بیان کرد:250 میلیارد تومان سهم الشرکه میان اعضای صندوق برای سال گذشته توزیع شده است، بیان کرد: می‌خواهیم سیستمی برای ادامه سهام‌دار کردن بازنشستگان طراحی کنیم تا آنها نیز سرمایه‌گذاری کنند و به دنبال افزایش سهمیه و سود آنها هستیم و تلاش می‌کنیم از تصدی‌گری و کارخانه‌داری پرهیز کنیم.

نیکدل با اشاره به طلب 922 میلیارد تومانی صندوق از دولت گفت: از محل واریز سهم دولت به صندوق 122 میلیارد تومان مربوط به برنامه چهارم توسعه و 800 میلیارد تومان هم مربوط به برنامه پنجم توسعه است که البته چون در برنامه پنجم توسعه این موضوع دیده نشده بود دولت آن را قبول ندارد و در تلاش هستیم تا آن را بگیریم، اما برای سال 96 100 میلیارد تومان در قانون بودجه دیده شده است.
 
کلمات کلیدی : صندوق ذخیره فرهنگیان + فساد مالی + آموزش و پرورش
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۹ ۰۹:۵۴:۰۸
این همه حرف زده شما فقط سال 93و 94 را رو تیتر زدین!امان از شیطنتهای دم انتخابی الف! (4328521) (alef-18)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.