نظر منتشر شده
۲۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 373516
لطفا پاسخگوی مطالبات مردم باشید
محمد کاظم انبارلویی، 28 تیر 95
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۸ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۲۷
۱- کمتر از یک سال به پایان دوره اول ریاست جمهوری آقای روحانی باقی است. ایشان پریروز در جمع مردم کرمانشاه گفتند: «مشکل بیکاری و رکود در کشور داریم.» حال آنکه دو سال پیش در جمع مردم مشهد و زائران رضوی فرمودند: «ما از رکود عبور کردیم.» (۱)
واقعا بیکاری و رکود، تن بیمار اقتصاد کشور را هر روز رنجورتر می‌کند. در حالی که رئیس جمهور اوایل استقرار خود در این مسند وعده ۱۰۰ روزه برای حل مشکلات اقتصادی داده بود. رئیس جمهور در همین دیدار به مردم کرمانشاه گفت: «حل مشکل بیکاری به دست مردم امکان ‌پذیر است.» شکی نیست مردم می‌توانند هر مشکلی را از پیش پای دولت و نظام بردارند. اما به شرطی که دولت آنها را همراهی کند. باید پرسید در این سه سال دولت برای حل این معضل چه کرده و چرا نتوانسته است این همراهی را انجام دهد؟

۲- در حالی که عباس عراقچی رئیس هیئت نظارت بر برجام پس از گذشت یک سال از امضای توافق با ۱+۵ می‌گوید: «لغو تحریم‌ها هنوز از روی کاغذ به صحنه عمل درنیامده است.» (۲) در حالی که آقای ولایتی عضو هیئت نظارت برجام و کسی که همواره دولت را در دیپلماسی خارجی حمایت کرده، می‌گوید: «آمریکایی‌ها به تعهد خود در برجام عمل نکرده‌اند، شروط رهبری در برجام محقق نشده و تحریم‌ها را برنداشته‌اند.» (۳) رئیس جمهور محترم در کرمانشاه صریحا می‌فرمایند: «تحریم‌ها برداشته شده است.» و اندر اوصاف آثار توافق هسته‌ای و خدمات دولت در این زمینه داد سخن می‌دهند، و وقتی مردم به این سخن واکنش نشان دادند، می‌فرماید: «گوش نمی‌کنید، مدام شعار می‌دهید، با این شعارها که مشکلات حل نمی‌شود.» (۴)

مردم سه سال است صبوری کرده‌اند، وعده‌های رئیس جمهور را گوش کرده‌اند، پس از سه سال حق دارند دستاورد حمایت‌های خود از دولت را به طور ملموس ببینند. دولت طی سه سال گذشته در حوزه سیاست داخلی و خارجی و به ویژه در اقتصاد، مرتباً وعده و شعار داده است، اکنون نمی‌تواند مردم را متهم به همین نقیصه کند که خود مرتکب شده است.

رئیس جمهور قبل از برجام و بعد از برجام، خواصی برای این توافق در حل مشکلات اقتصادی شمرده‌ بودند که این خواص نه در رفتار دشمن دیده می‌شود نه آثار آن در حل مشکلات اقتصاد رؤیت می‌شود. آمریکایی‌ها با پررویی برجام را اجرا نمی‌کنند و هر روز به بهانه ‌ای به حجم تحریم‌ها و تهدیدها می‌افزایند. شهدای هسته‌ای با فداکاری‌های خود سوخت ۲۰ درصد را به عنوان برگ برنده روی میز مذاکرات گذاشتند. برجام آمد بخش اعظم بساط سانتریفیوژها جمع شد، فردو تعطیل گردید، اراک بتن آرمه شد، بعد هم سیف، رئیس کل بانک مرکزی رفت آمریکا رسما گفت؛ دستاورد برجام تقریباً «هیچ» است.

رئیس جمهور محترم باید حق گلایه و اعتراض برای مردم قائل باشد و آن را به رسمیت بشناسد و با مردم همصدایی کند، نه اینکه بدعهدی آمریکایی‌ها را کوچک و دستاورد تقریبا هیچ را بزرگ نشان دهد.

مردم هیچ گاه یادشان نمی رود که رئیس جمهور قبل از امضای برجام، صریح گفته بود: «ما هیچ توافقی را امضاء نمی کنیم مگر اینکه در همان روز همه تحریم ها لغو شود.» (۵) اکنون در یک سالگی برجام همه اعتراف دارند که تحریم ها لغو نشده است! اما رئیس جمهور نمی خواهد بپذیرد محاسبات او غلط بوده و تحریم ها لغو نشده است.

۳- در میان پلاکاردها و دست نوشته‌هایی که مردم کرمانشاه آورده بودند این جمله به چشم می‌خورد؛ «با فسادهای درون دولت برخورد کنید». اعتراض به فیش‌های نجومی از جمله این دست نوشته‌ها بود. رئیس جمهور در سخنان خود فساد و فیش‌های نجومی را تقصیر عدم رسیدگی و نظارت نهادهای نظارتی انداخت و به کوچک سازی این پدیده و بزرگ‌ سازی آن در دولت گذشته پرداخت. این در حالی است که هنوز دولت برای پرداخت حقوق‌های نجومی در دولت گذشته یا دولت‌های گذشته حتی یک فیش را رونمایی نکرده است.
رئیس جمهور از قوه قضائیه خواست در مجازات متخلفین دریافت حقوق‌های نجومی درنگ نکند. اگر بپذیریم که نهادهای نظارتی در این باره مقصرند اولین نهاد نظارتی در دولت، همین سازمان حسابرسی است که زیر نظر دولت اداره می‌شود و بازرس قانونی بنگاه‌های اقتصادی، شرکت‌ها و بانک‌های دولتی است.

طبق ماده ۱۵۱ قانون تجارت اگر بازرسان قانونی شرکت‌های دولتی بخوانید (سازمان حسابرسی) تخلفی را در هنگام رسیدگی‌ها احراز کردند، باید آن تخلف را به دستگاه قضائی برای تعقیب گزارش کنند. آیا این تخلفات از طرف نهاد نظارتی دولت در سازمان حسابرسی به قوه قضائیه گزارش شده است؟ اگر گزارش نشده، قوه قضائیه بر اساس چه گزارش یا دادخواستی در مجازات متخلفین درنگ نکند؟
اکنون بیش از دو ماه است از این ماجرا می‌گذرد، رئیس جمهور در جمع مردم کرمانشاه حد اقل پذیرفت «چند صد مدیر متخلف و ویژه‌خوار» در دولت وجود دارد. چرا در این مدت حتی یک نفر را به عنوان ویژه خوار و متخلف به حکم دادگاه مجازات، برکنار و پول‌های به ناحق ریخته را به خزانه برنگرداندند؟ اگر پولی به خزانه برگشته داوطلبانه بوده نه به حکم دادگاه! لذا معلوم نیست پول های واریز شده، همه آن مبلغ به غارت رفته است یا بخشی از آن!

یکشنبه گذشته وزیر محترم کار فرمودند: «سقف حقوق همه وزرا تک رقمی خواهد شد.» از این گزاره معلوم می‌شود سقف حقوق وزرا دو رقمی بوده است. کدام قانون در کشور با چه ضرایبی تایید می‌کند حقوق وزرا دو رقمی باشد؟!

اصطلاح حقوق‌های متعارف و غیر متعارف را چه کسی ابداع کرد؟ پرداخت حقوق یا قانونی بوده یا نبوده است. اگر قانونی بوده است دفاع کنند و مستند قانونی خود را اعلام نمایند، اگر نبوده این تخلف آشکار چگونه توجیه ‌پذیر است؟ هر پرداختی در حوزه دولت به موجب فراز دوم اصل ۵۳ قانون اساسی باید به موجب قانون باشد. چه قانونی این پرداخت‌ها را تأیید می‌کند؟

مطالبات مردم در حوزه معیشتی و وعده‌های مسئولان، امر روشنی است. مطالبات مردم در حوزه مقابله با تبعیض های ناروا مشخص است. دولت باید به این مطالبات، بدون حاشیه و بدون متهم کردن بی‌سند دولت‌های پیشین، پاسخگو باشد تا بتواند از بخشی از مصائب دولت عبور کند.

۴- مسئله اصلی کشور، اقدام و عمل در حوزه اقتصاد مقاومتی است. فقط از این طریق رونق اقتصادی و بهبود فضای کسب و کار ایجاد خواهد شد. رئیس دولت باید فرماندهی این مقاومت را شخصاً به عهده بگیرد. اگر بخواهد این منصب مهم را به معاون اول و معاون اول به وزیر کشور محول کند، معلوم نیست بر سر اجرای اقتصاد مقاومتی چه خواهد آمد.

کشور در حوزه اقتصاد با یک جنگ تمام عیار روبه روست. رئیس جمهور باید در مرکزیت قرارگاه جنگ اقتصادی، مستقر شده و شخصا امر و نهی این فرماندهی را به عهده بگیرد. همه ظرفیت‌های کشور باید در اختیار این فرماندهی باشد. آمریکایی‌ها از زاویه جنگ اقتصادی به برجام نگاه می‌کنند. آنها به هیچ قیمتی حاضر نیستند زیرساخت‌های تحریم را که برایش حداقل سه دهه زحمت کشیده‌اند، از بین ببرند.
دولت باید خوش خیالی را کنار بگذارد، واقعیت تلخ بدعهدی آمریکایی‌ها را بپذیرد و چاره‌ای برای آن بیابد. از برجام، آبی برای اقتصاد کشور گرم نمی‌شود. دولت باید از این اعتقاد دست بردارد که حتی آب خوردن ما هم به برجام مربوط است!
پی‌نوشت‌ها:
۱- سخنان رئیس جمهور در جمع مردم مشهد، ۱۵/۶/۹۳
۲و۳- جراید کشور و خبرگزاریها، ۲۸/۴/۹۵
۴- کیهان، حاشیه‌های دیدار رئیس جمهور با مردم، ۲۸/۴/۹۵
۵- مراسم روز ملی فناوری هسته ای در سالن اجلاس سران، خبرگزاری مهر، ۲۰/۱/۹۴


 
کلمات کلیدی : محمد کاظم انبارلویی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۱۸:۳۲:۵۲
دولت ركود و شعار و وعده! (3830500) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۱۹:۳۱:۲۴
امید است در انتخابات سال آینده دولتی روی کار آید که کاستی ها و ضعف های دولت تدبیر و امید را ترمیم و نقش ایران را تحولات جهانی پر رنگ نماید. (3830630) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۱۸:۳۸:۱۱
آقا امسال بدون توضیح و بیان علتی مالیات ما را زیاد کردند و با بی احترامی و زشتی بسیاری هم با ما رفتار شد و مار را واردار کردند به این خفت گیری رضایت بدهیم چه کسی جوابگوست؟؟؟ زورگیری و جیب بری دولتی . (3830512) (alef-13)
 
امید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۲۰:۰۷:۵۰
چند بار این کامنت رو گذاشتم ولی منتشر نکردید باز هم می گذارم :
از دولت و مخصوصا وزیر کار باید بپرسیم که چهار نهاد پولی دولتی زیر نظر وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی بغیر از پرداخت حقوق های آنچنانی چه کاری در جهت ماموریت و قصد بوجود آمدنشون انجام دادن 1-بانک دولتی توسعه تعاون که بدتر از بانکهای خصوصی خون مردم و تعاونی ها را تو شیشه کرده 2-بانک رفاه کارگران3-صتدوق دولتی باصطلاح کار و امید و4- صندوق ضمانت بخش تعاون
وزیر باید یک بیلان واقعی نه روی کاغذاز کار کرد این نهادها در راستای اهداف شون ارائه دهد
اگر کارایی ندارند و نمیتوانند کاری انجام دهند با بستن این نهادها حد اقل هرروز با پرداخت نجومی به مدیرانشان از محل اموال دولتی خون بدل مردم نکنند. (3830702) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۱۹:۲۱:۳۲
آقا به جای نق زدن راهکار بدید. الان دولت چکار باید بکنه. باز دوباره برگرده به قبل از برجام و همه توافقات با غرب رو ملغی اعلام کنه مملکت گل و بلبل میشه. (3830611) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۱۹:۲۸:۴۸
خواهشا کامنت مخالف را هم منتشر فرمایید:
رکود که از سال 90 شروع شد و به دو دلیل هم برطرف نمیشه:
1-قیمت کم نفت و ذخیره نکردن دلارهای فروخته شده در دولت قبلی یعنی وقتی نفت 140 دلار بود
2-تحریمها الان 6 ساله که کشور رو فلج کرده و تا دوباره کسب و کارها بیفته روی غلطک بسیار طول میکشه
با توجه به دو مورد بالا من سوال از نویسنده مطلب دارم:
1- رکود از چه زمانی اغاز شد؟ رشد -6.8 درصدی سال 90 به چه معنا است؟
2-بیکاری از سال 92 شروع شده یا قبلش هم وجود داشته؟ اگر وجود داشته چرا قبلا از این مقاله ها نمیزدین؟
3- دوستان و هم جناح های شما و خود شما مخالف برجام هستند و مرتب جوب لای چرخ برجام میگذارند طرح شما چه بود اگر برجام نبود؟ بیکاری و..رو چطور میخواستید کم کنید؟
4-اینگه قطعنامه کاغذ پره ای بیش نیست و..رو چه کسی گفته و چه اثری روی کشور داشته؟
5-اقتصاد مقاومتی یعنی چه؟ چند اقدامی که مد نظرتون که دولت باید انجام دهد را بیان کنید با مثال واضح و بیان کنید که این کارها چه تاثیری روی نرخ تولید ناخالص داخلی میگذارد و چرا در دولت قبل انجام نشدذه؟
6-نگران حقوق های نجومی هستید چرا راجع به فسادهای دولت قبل که چندین برابر این حقوق ها است چیزی نمی فرمودید؟
7- فرموده اید:مردم سه سال است صبوری کرده‌اند چرا از سال 92 صبوری کرده اند؟ خواسته مردم چه بوده که قبل 92 محقق نشده بوده؟ چرا قبل 92 محقق نشده؟ شعار سال 84 این بوده: فقر . فساد و تبعیض احمدی نژاد بپاخیز چرا فقر و فساد و تبعیض تا سال 92 وجود داشته که به مطالبه مردم تبدیل شود و مردم سه سال صبر کنند؟ دلیل اتینکه مردم در سال 92 خواسته هایی داشته اند چه بوده؟ چرا وضغ اقتصادی رو دولت قبل به جایی رساند که به خواسته مردم تبدیل شد؟

به دلیل اینکه قبل سال 92 از این انتقادات نمی فرمودید بنده فکر می کنم نیت و هدف شما جناحی است و دغدغه مشکلات مردم رو ندارید (3830626) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۱۹:۴۵:۲۴
آقای انبارلویی .سلام.اینکه برخی حرفها ووعده های رییس جمهورعملی نشده وشمابعنوان روزنامه نگار ازآن انتقادمیکنید بسیارخوب است وباید ادامه داشته وسایر مواردهم پیگیری شود.اما آیا واقعا شما از پرداختهای نجومی دولت قبل وفسادوافسادها خبرندارید؟یا تجاهل میفرمایید؟برادر سیاس یکاری کاری تا کجا؟بابا تعداد زیادی از آقایان درزندان هستند وبسیاری نیز درنوبت محاکمه.البته اگر فشارها بگذارد واراده ای برای محاکمه باشد؟که ظاهرا نیست.لطفا حرفهای درست حودرا ولو با نیت نادرست به حرفهای ناصواب نیالایید. (3830655) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۲۰:۴۷:۵۸
آقای نگارنده ... دوست عزیز مگر غیر از این است که تا سه ماه قبل ما 190 هزار بشکه نفت میفروختیم و اکنون به سقف دو میلیون بشکه رسیده؟
مؤمن آیا این از آثار رفع بعضی تحریمها نیست؟ (3830775) (alef-13)
 
سرباز انقلاب اسلامی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۲۱:۱۵:۰۹
جناب دکتر توکلی شما ادعا میکنید اصولگرا هستید . مطمئن باشید استنکاف سایت شما از عدم انتشار نظرات مردم در جهت حفظ موقعیت جناح متبوع حضرتعالی بار سنگینی را در در قیامت بر دوش شما تحمیل خواهد نمود .

مردم همه چیز را میدانند ، می فهمند ، اطلاع دارند و روز تا شب در گوش هم پچ پچ میکنند ، پس خوف کنید از محشر خدا . (3830813) (alef-13)
 
محمود
Canada
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۲۳:۱۹:۴۱
ای کاش زمان احمدی نژاد هم آقای انبار لویی و برادران روزنامه رسالت در پی مطالبات مردم بودند... (3831012) (alef-13)
 
ali
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۲۳:۳۲:۱۱
کمتر از یک سال به پایان دوره اول؟
منظور شما چیه؟ مگه قراره دوره دوم هم باشن؟ (3831027) (alef-13)
 
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۲۳:۴۴:۳۹
دستگاههای نظارتی اعم ازبازرسیها حراست ها محاسبات وغیره
پس ازاین مراقبت کنیدکه فاصله درامدی مدبران باافرادپایین رتبه طبق مصوبات جدیددولت باشددرغیراین صورت جرات انتشارعمومی ان رابه خودتان بدهید (3831046) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۰۰:۱۶:۵۱
خداروشکر عمر این دولت داره تموم میشه... (3831084) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۰۰:۲۶:۰۲
آقای انبارلو کمی منصف باشید (3831094) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۰۰:۴۶:۲۲
نتیجه اعتماد به کدخدا همین میشود که کدخدا محلش ندهد ودائم توپ وتشر بزند ومردم نیز اعتمادشان از این دولت سلب خواهد شد واولین دولت 4 ساله در ایران خواهد بود (3831106) (alef-13)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۰۱:۵۱:۰۰
اشاءا... مردم فهیم در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو، به انواع دو رویی ها و تناقض گویی ها و حرف زدنهای بی عمل، پاسخی عملی خواهند داد. (3831155) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۰۷:۱۹:۴۰
در یک کلام این دولت نه در زمینه اقتصادی موفق عمل کرده است و نه در زمینه سیاست خارجی و این 3 سال کشور در حال دور تسلسل بوده است هر چند که در مجموع خیلی خیلی بهتر از دولت قبل عمل کرده ولی با توجه به شعارهای اولیه ای که سر داده در عمل ضعیف بوده (3831241) (alef-3)
 
ربيعي قادي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۰۸:۲۳:۱۴
جناب آقاي نويسنده محترم همانطوريكه مستحضريد تحريم زخم عميقي بر پيكر كشور است التيام اين زخم حالا،حالاها زمان ميبرد ايكاش اعتراض ها ونگاه مسئولانه ودلسوزانه را زماني بروز ميداديد در نتيجه سياست هاي غلط و حمايت هاي هاي نابجا از حركتهاي احساسي گذشته بود همچنين بخشي از شعار هاي آقاي روحاني جنبه آرام كردن التهابات ناشي از وضع اقتصاد در روان جامعه بوده است متاسفانه رويه بلوف از سوي مسئولان امري رائج شده وما هم بااين لالائي ها عادت كرديم از طرفي مگه اختيار همه حداقل اقتصاد در دست دولت است ؟؟سائر حركتها واقدامات خودسرانه ويا مهدسي شده را دولت چگونه فائق بياد بازهم كار بزرگ دولت كنترل تورم لجام گسيخته است هرچند اين جانب زخم بزرگي در نتيجه رفتار دولتي ها دارم انصاف ميگويد ايشون نيت خير واراده ساختن را دارد (3831295) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۰۸:۴۲:۳۲
آقای روحانی گفتند پس از صد روز گزارش وضعیت و شرایط اقتصادی را میدهند نه اینکه مشکلات را صد روزه حل میکنند. واقعاً که ... (3831333) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۰۸:۴۶:۱۶
زمان تورم 40 درصد کجا بوذدی؟ (3831344) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۰۸:۵۷:۴۸
مگر دولت قبل پاسخ مطالبات مردم را داد؟!!!!1 (3831371) (alef-3)
 
تئو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۰۹:۴۸:۴۸
خواهش بنده از نمایندگان دلسوز مردم این است که راهی پیش روی ما بگذارند - ما چه کار کنیم - تا کی تماشا کنیم - این که مجلس است با ان عرض و طول ان قوه قضاییه با ان وسعت و کثرت ان هم که سازمان های مسول هر کدام می ایند بیانیه می دهند که ننجون من هم میداند اینها را کو عمل
کو عمل
کجاست اقدام
اقدام عملی بابا
اقدااااااااااااااااااااااااااااااااااااام (3831472) (alef-13)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۰۹:۵۲:۰۹
با سلام
جناب آقای انبارلویی، فساد در دولتهای گذشته را یادتون رفته؟ دولت قبل که اصلا قبول نداشت و میگفت ما پاکترین دولت تارخ ایران هستیم!، خدا رحمت کنه شهید رجایی و....، قانون و سیستم باید اصلاح بشه تا هیچکس در هیچ دولت و حکومتی حداقل به این صورتی که میگن تا الان قانونی بوده و ضعف از قانونه،نتونه دریافتیهای غیرمتعارف داشته باشه، وگرنه فساد در همه جای دنیا وجود داره،حرف سر میزان و نحوه برخورد با اونه.... (3831482) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۱:۱۷:۳۷
اگر از چاله روحانی آزاد شویم به چاه احمدی نژاد خواهیم افتاد. (3831644) (alef-13)
 
United Arab Emirates
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۱:۵۱:۰۲
سوالات خوب و كليدي مطرح شده كه حرف بسياري از مردم است.
رسانه لطفا با همين دقت پيگيري خواسته جامعه باشد. (3831723) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.