توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 226113
«در آمدی بر خوشنویسی ایران» در نشر فرهنگ معاصر
معجزه قلم/ خوشنویسی هنر فاخر ایرانی
بخش فرهنگی الف، 21 اردیبهشت 93
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۲۰
راهنمای کتاب/
درآمدی بر خوشنویسی ایرانی
نویسنده: دکتر حمیدرضا قلیچ خانی
انتشارات فرهنگ معاصر، چاپ اول 1392
392 صفحه، 90000 تومان

****

کتاب حاضر که با چاپی نفیس و ارزنده به بارار آمده، نخستین مرجع برای شناسایی «تاریخ هنر خوشنویسی» محسوب می شود و در بر گیرنده فراز های گوناگونی درباره این هنر دیرینه در ایران است. فصول گوناگون این کتاب  به شرح زیر است:

زبان و خط در ایران، خوشنویسی در ایران، آموزش خوشنویسی، شعر و خوشنویسی، رساله‏ های خوشنویسی، فهرست هنرمندان.

این کتاب همانند عمده کتابهای منتشر شده توسط نشر فرهنگ معاصر با رویکردی جامع نوشته شده است. نویسنده کتاب «در آمدی بر خوشنویسی ایران» کوشیده اثری را پیش روی علاقمندان هنر خوشنویسی قرار دهد که از این حیث کاری مرجع بوده و پاسخگوی نیازهای علاقمندان این حوزه هنری باشد.

از جمله ویژگی‏ های کتاب «در آمدی بر خوشنویسی ایران» که در۳۹۲ صفحه و در قطع رحلی با کاغذ گلاسه و جلد گالینگور منتشر شده می توان به این موارد اشاره کرد:

- انتشار ۳۵۷ تصویر چهار رنگ از خطوط کوفی، بنایی، نسخ، ثلث، ریحان، محقّق، رقاع، توقیع، تعلیق، شکستۀ تعلیق، نستعلیق، شکستۀ نستعلیق، نقاشیخط و ... که بیش از نیمی از آنها برای نخستین بار با شرحی مفصّل منتشر می‏ گردد. تصاویری برگرفته از مرقعات نفیس و نسخه‏ های خطی موزه‏ ها، کتابخانه ‏ها و مجموعه‏ های خصوصی ایران و خارج از کشور و کتیبه‏‏ نگاری‏های ارزشمند.

- بررسی سیر تاریخی خوشنویسی ایران از خطِّ کوفی تا شکستۀ نستعلیق و نقاشی خط معاصر.

- معرفی تفصیلی احوال و آثار اوج‏ های درخشان خوشنویسی.

- معرفی اجمالی ۳۰ رساله و متن کهن در آموزش خوشنویسی.

- معرفی اختصاری حدود ۹۰۰ خوشنویس از ابن‏مقله تا دورۀ معاصر.

- کتابشناسی گزیده‏ شامل معرفی دقیق بیش از ۳۰۰ منبع و مرجع دربارۀ خوشنویسی به زبان‏های فارسی، عربی، ترکی، اردو، انگلیسی و فرانسه.

دکتر حمیدرضا قلیچ‏ خانی مولف این کتاب نفیس، فارغ‏ التحصیل دکترای تخصصی در عنوان: «مطالعۀ نسخه‏ پردازی و کتاب‏ آرایی» از دانشگاه دهلی است. وی در سال ۱۳۶۳ آموزش خوشنویسی را نزد استاد اویس وفسی آغاز کرد و سپس به محضر استادان: سید محمدحسینی موحد و غلام‏حسین امیرخانی راه یافت و در سال ۱۳۶۸ دورۀ ممتاز خط نستعلیق و ثلث را به پایان رساند. از او کتاب‏ها و مقالات بسیاری منتشر شده که از آن جمله است: «فرهنگ واژگان و اصطلاحات خوشنویسی» و «رسالاتی در خوشنویسی و هنرهای وابسته»
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
معجزه قلم/ خوشنویسی هنر فاخر ایرانی