نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 410118
انقلاب دوم وتسخیرمرکزبحران آفرینی آمریکا
بخش تعاملی الف - مهدی یاراحمدی خراسانی
تاریخ انتشار : جمعه ۱۴ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۲۱


تاریخ معاصر آکنده از حوادث و رخدادهایی است که هر کدام به تنهایی می تواند سرفصل مهم و سرنوشت سازی در جریان انقلاب و مبارزات ملت ایران علیه استبداد و استعمار باشد. در این میان روز سیزدهم آبان روز ویژه و نقطه پیدایش حوادث مختلفی در کشور است که در شکل دهی تاریخ انقلاب اسلامی نقش اساسی دارد. به این سه اتفاق توجه نمایید:
 
سیزدهم آبان 42 در پی قیام مردمی 15 خرداد و اعلام مخالفت امام با قانون کاپیتالاسیون ایشان توسط يك گروه از مأموران ساواك به سرپرستي سرهنگ مولوي ـ رئيس ساواك تهران ـ بازداشت و هنوز آفتاب از افق سرنزده با يك فروند هواپيماي نظامي از فرودگاه مهرآباد به تركيه تبعيد می شود.

سیزدهم آبان 57 همزمان با اوج‌گيري انقلاب اسلامي، ده ها نفر از دانش‌آموزان كه براي انجام تظاهرات در محوطه دانشگاه تهران تجمع كرده بودند، هدف تيراندازي مأموران حكومت شاه قرار گرفته و به شهادت می رسند. در اين حادثه كه توسط دولت «آشتي ملي» شريف امامي صورت گرفت،‌ به دليل بسته بودن درهاي دانشگاه هيچ يك از دانش‌آموزان نتوانستند از آتش گلوله‌‌هاي مأموران بگريزند و اين امر تلفات را افزايش داد.

سیزدهم آبان 58 لانه جاسوسی ایالات متحده توسط دانشجویان پیرو خط امام تسخیر و جاسوسان آمریکایی به مدت 444روز بازداشت می گردند.

بی شک در میان حوادث ذکر شده تسخیر سفارت ایالات متحده با توجه به ابعاد و پیامدهای ملی و بین المللی آن از جایگاه ویژه ای برخوردار است. تا آنجا که با گذشت بیش از ربع قرن از آفرینش آن، همچنان در صحنه سیاست داخلی و خارجی کشور، اثرگذار و بحث‏ برانگیز است. اما حادثه از کجا آغاز وچگونه منتهی به تصرف سفارت امریکا در تهران گردید؟ روز دهم آبان 1358 امام خمینی(ره)، طی سخنان قاطعی خواستار استرداد شاه مخلوع از دولت امریکا شد. در بخشی از کلام ایشان آمده است: «بردانش آموزان، دانشگاهیان و محصلین علوم دینیه است که با قدرت تمام، حملات خود را علیه امریکا و اسرائیل گسترش داده و امریکا را وادار به استرداد این شاه مخلوع جنایتکار نمایند و این توطئه بزرگ را بار دیگر شدیداً محکوم کنند». پس از این گروهی از دانشجویان دانشگاه تهران، پلی تکنیک، شریف و ملی(شهید بهشتی کنونی) در یک راهپیمایی گسترده به سمت دانشگاه تهران حرکت کردند. در این میان عده ای از آنها با تغییر مسیر از صف راهپمایان خارج و باهدف وادار ساختن امریکا به استرداد محمد رضا پهلوی و نیز دریافت اموال بلوکه شده ایران، تصمیم به اشغال سفارت امریکا و گروگان گیری 63 آمریکایی حاضر در سفارتخانه گرفتند. هرچند پس از این اتفاق گروه های سیاسی کشور، مواضع مختلفی در برابر آن اتخاذ کردند اما امام خمینی(ره) آن را انقلابی بزرگتر از انقلاب اول خواند. بر این اساس در یک بررسی اجمالی می توان موارد زیر را به عنوان برخی از مهمترین پیامدهای این واقعه دانست:

اول: استعمار ستیزی ملت و نفی سلطه قدرت های استکباری در سیزدهم آبان 58سبب گردید در تقویم رسمی ایران این روز به عنوان »روز ملي مبارزه با استكبار» ثبت شود. همچنین از این تاریخ به بعد و در طول انقلاب اسلامی، شعار "مرگ بر امریکا" از شعارهای اصلی انقلاب گردید. شعاری که از سال های دور از زبان امام به گوش می رسید، در بهمن 57 بر زبان های انقلابیون مسلمان جاری گشت و در روز 13 آبان 1358 همچون پتکی سفارت امریکا را فروریخت.

دوم: با تسخیر سفارت و افشای اسرار و فعالیت های جاسوسی علیه ایران، زحمات سی ساله دولت امریکا و سازمان اطلاعات مرکزی آن در نفوذ به اعماق جامعه ایرانی و استخدام نیرو برای بهره برداری در زمان مطلوب به هدر رفت. از سوی دیگر این رخداد مهم بسیاری از ارتباطات سازمان های جاسوسی و شگردهای خاص آنها را افشا کرد. بنابراین سیستم و نظام اطلاعاتی و جاسوسی امریکا در کل منطقه مختل و موجبات اتحاد و انسجام همه نیروهای متعهد و انقلابی فراهم آمد تا در قبال تهدیدی بزرگتر و مبارزه ای وسیعتر با همه توان ایستاده و امریکا را به عنوان دشمن شماره یک در اذهان مردم انقلابی مجدداً زنده نماید.

سوم:کارتر در کتاب خاطرات خود می‏گوید: «4 نوامبر 1979(13 آبان 58) تاریخی است که من آن را هرگز فراموش نخواهم کرد... ما شدیداً نگران بودیم» وی می‏افزاید: «در روزهای نخست تصور می‏کردم گروگان‏ها به زودی آزاد خواهند شد، اما پس از آنکه بازرگان، نخست وزیر دولت موقت درکوشش‏های اولیه خود برای آزادی گروگان‏ها با شکست مواجه شد، نگرانی ها افزایش یافت.» واقعه سیزده آبان قبل از هر چیز هیأت حاکمه ایالات متحده را به شدت گیج کرد. آمریکا که به لطف لیبرال‏های حاکم در دولت موقت توانسته بود موقعیت از دست رفته خود در ایران را به تدریج باز یابد، با این ضربه سهمگین به شدت برآشفته شد.همچنین این مسأله از دلایل مهم شکست کارتر در انتخابات ریاست جمهوری امریکا در سال 1980گردید. همیلتون جردن رییس ستاد انتخاباتی کارتر در انتخابات سال 80 می‏گوید: «برای من روشن بود که کلید انتخابات در دست کسان دیگر در آن سوی دنیاست که تصمیم و عملشان تا آخرین لحظه قابل پیش بینی نیست، کارتر در هواپیما به من گفت: عجیب است که سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری کشور بزرگ ما نه در شیکاگو یا نیویورک بلکه در تهران تعیین می‏شود.»

چهارم: تسخیر لانه جاسوسی هرچند از سوی دول استعماری وابسته به شرق و غرب محکوم گردید، اما از سوی ملل محروم و تحت ستم و نهضت‏های آزادی بخش جهان به شدت مورد استقبال قرار گرفت و باعث نضج گرفتن حرکت‏های ضد استعماری گسترده‏ای در سطح جهان و خصوصاً خاورمیانه شد.

 
بر اساس اسناد به دست آمده از لانه جاسوسی آمریکا از زمان پيروزي انقلاب اسلامي تا زمان تسخير سفارت امريكا در تهران ديپلماتهاي امريكايي مستقر در سفارتخانه‌ از هيچ تلاشي در جهت مقابله با نظام نوبنياد جمهوري اسلامي دریغ نمي‌كردند. تماس با سركردگان گروههاي ضد انقلاب، حمايت از شبكه‌هاي كودتا و براندازي در داخل كشور و تأمين مالي گروهكهاي تروريستي كه در غرب و جنوب ايران به انفجار در لوله‌هاي نفتي و يا ايجاد نا امني و بي‌ثباتي در مناطق كردنشين مشغول بودند، از عملكردهاي مأموران سياسي فعال در ساختمان سفارت امريكا بود. لذا تسخير لانه جاسوسي امريكا در تهران از ابتدا با حمايت امام مواجه گرديد. تا آنجا که ایشان تصرف لانه جاسوسي توسط دانشجويان را «انقلاب دوم» لقب دادند و با این جمله تاریخی اين اقدام را تأیید نمودند:« شما مي‌بينيد كه الان مركز فساد ‌امريكا را جوانها رفته‌اند گرفته‌اند و امريكائيها را هم كه در آنجا بودند، گرفتند و آن لانه فساد را بدست آوردند و امريكا هيچ غلطي نمي‌تواند بكند و جوانها مطمئن باشند كه امريكا هيچ غلطي نمي‌تواند بكند»
۱۳۹۵/۰۹/۱۸ ۱۰:۱۹
 
۱۳۹۵/۰۷/۲۷ ۰۸:۲۷
 
۱۳۹۵/۰۷/۱۶ ۱۰:۳۸
 
۱۳۹۵/۰۷/۱۱ ۰۶:۴۲
 
۱۳۹۵/۰۶/۱۴ ۰۶:۴۷
 
۱۳۹۵/۰۶/۰۸ ۱۰:۵۱
 
۱۳۹۵/۰۵/۲۷ ۰۹:۴۹
 
۱۳۹۵/۰۳/۱۹ ۰۹:۳۳
 
۱۳۹۵/۰۲/۱۴ ۰۲:۱۲
 
۱۳۹۵/۰۲/۱۱ ۰۹:۵۲
 
 
کلمات کلیدی : مهدی یاراحمدی خراسانی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۴ ۱۱:۳۹:۴۵
یکی از اصلی ترین کارکرد های سفارتخانه ها جمع آوری وانالیز اطلاعات مربوط به آن کشور و استفاده از آن درجهت منافع خود میباشد چه آمریکا باشد چه ایران (4000671) (alef-11)
 
سیدعلی حجازی
۱۳۹۵-۰۸-۱۵ ۰۹:۱۸:۳۲
با سلام
موضوع تسخیر سفارت لفظ غلطی است که به کار می رود بلکه باید گفت /مهار سفارت /جلوگیری از توطئه سفارت/ و یا تخلیه سفارتاز جاسوسان پیدا و پنهان
سفارتی که علی رغم آنهمه ظلم و ستم قبلی و علی رغم بلوکه کردن ثروت مملکت بازهم به استناد مدارکی که بعدا افشاء شد راه و رویه اش را ادامه داده و بازهم در طرح ریزی انواع توطئه هانقش داشته و این نقش تا کنون هم نقش تداوم داشته و دارد
اطلاق نام شیطان بزرگ بار فلسفی دارد و از حرف ها و بیانات امام ره نباید به سادگی گذشت و بدتر ازآن اینکه در گذار و گذر زمان وبا چشم پوشیدن از عدم تغییر راه و رویه امپریالیز م سلطه گر امریکا و دیدن این همه شاهد و شهود و نقش های مخربی که امروزه در منطقه دارد نبایدآن حرکت عظیم وروشنگرانه را نادیده گرفت و حق را به غریبه پرستان و خودباخته گان دشمن ستا داد.
دفاع صد درصدی رهبری با استناد به گفته امام ره و با تاکید بر عظمت آن حرکت جایی برای شک و تردید بجای نمی گذارد و ما می باید بگونه ای رفتار کنیم ,بیندیشیم و قلم بزنیم که باعث طلبکاری رقیب نشود
امریکا یک کل ثابت و لاتغیر نیست راه و رویه مردمش باسیاست های سنتی / استکباری اش انطباق صد درصدی ندارد اقرار جناح هایی از نظام حاکم به نقش شان در کودتا و ساقط کردن دولت ملی مرحوم مصدق و یا رویکرد تعدادی از مردم به افکار نسبتا نرم تر دموکرات ها و حتی سندرز سوسیالیست ما را باید هوشیار کند که از موضع طلبکاری مان که به حق است کوتاه نیاییم ,درآن زمان وضعیت بگونه ای بود که دنیا نیاز به افشاگری داشت و امریکا به طبع مخالفتش با سلطه کمونیست ها نقش ناجی ایفا می نمود اما نقشی نه برای نجات مردم که برای بقای نظام سرمایه داری و حفظ منافع اش و انقلاب اسلامی و امام وافشا گری لانه جاسوسی , علاوه بر هوشیار نمودن مردم دنیا ,آنان را با خط و ربط جدیدی آشنا نموده و نوید فصلی نوین و نفسی تازه را به جهانیان دادند
فصل ونفسی پراز عشق و عرفان ,نفسی الهی و انسانی , نفسی نه تنها برضد حاکمیت فکری کمونیست ها بلکه در راستای افشاء اغراض سکولار ماتریالسیتی امریکا و جهانخواران سرمایه داری و سرمایه ستا
یاد و خاطر شعار نه شرقی نه غربی ما هنوز هم که هنوز است در فضا طنین افکن است و امید است با نفی و اضمحلال تفکر و رویه امپریالیستی امریکا این نیمه شعار هم رنگ باخته و بجای آن برای نفی دیگر اثرات کفر و ظلم روشنگری نموده وشعار دهیم
جواب کسانی که درآن زمان به نمایندگی از دانشگاه علم وصنعت مخالف آن حرکت بودن !!!! این است که شرق ابزار و اعمالش دران زمان عمدتا فکری فلسفی بود و درآن رابطه قلم وقدم خیلی ها در عرصه های نظری بر علیه آن نوع نگاه و تفکر فعال بود اما نقش و توطئه سفارت از جنس اقدام عملی بود که به حق رادمردان حقیقت جوی پیرو خط امام ودر وقت خود اقدام مقتضی بعمل آوردند
با اطلاعاتی که در باره افراد اصلی این حرکت مهم موجود است و با توجه به وزن عملی و قدرت فکری و تاثرات مستقیم وغیر مستقیم این افراد ازآن زمان تاکنون ومسئولیت های مهمی که در سطوح مختلف مملکت داشته اند می توان فهمید که آن حرکت حرکتی مستقل , خدایی و خود جوش بوده و ایضا می توان بازهم توان و قدرت شناخت دقیق امام از نیت این عزیزان وحمایت و جهت دهی به وقت به آن را فهم کرد و به روح بزرگ او سلام فرستاد ه و از اینکه خداوند مارا در زمانی آفرید که این روح بزرگ وظیفه احیاء اسلام را داشت خدا را شاکر بود
(4001934) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۸-۱۵ ۱۱:۳۱:۲۲
خيلي كلي بحث شده بود. كاش بجاي پرداختن به تمام موضوعات به چند مورد خاص و با استناد به مدارك موجود اشاره ميشد. همه اين موارد بارها توسط همگان اشاره شده، چيزي كه كمتر پرداخته شده اسناد مورد اشاره است. (4002130) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.