نظر منتشر شده
۴۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 258901
پاسخ به سوال حکومت چگونه باید باشد چه بود؟
جمع بندی دکتر افروغ پس از مطالعه کل پاسخ ها
بخش تعاملی الف، باشما، 15 بهمن 93
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۴۵
صفحه "باشما" در الف با هدف ایجاد ارزش افزوده برای نظرهای رسیده در الف ایجاد شده است. بطوریکه سائل (سوال کننده) سوال می پرسد، کاربران پاسخ می دهند، پاسخ ها در تحریریه الف آنالیز شده و برای وی فرستاده می شود، و در نهایت شخص سوال کننده تحلیل خود را از جواب هایی که دریافت کرده، ارائه می کند. مزایای این کار روشن است، الف ضرورتی در توضیح مزایای این کار نمی بیند.

کاربران گرامی الف در 27 دی ماه، با مشارکت قابل توجه در صفحه "باشما" به سوال دکتر عماد افروغ پاسخ گفتند. اینکه ایشان چه پرسیدند، و پاسخ ها در چه تعداد و چه کیفیتی بود در ادامه قابل مشاهده است:

عین سوالی که دکتر افروغ از کاربران صفحه باشما پرسیدند:
حکومت (نظام سیاسی) چگونه باید باشد که بتوان به آن اعتماد کرد و شرایط کنونی با آن امر بایسته  چه تفاوتی دارد؟

درطول 3 روز امکان پاسخ دهی به سوال فوق 490 پاسخ تفضیلی به الف رسید، از پاسخ دهندگان خواسته شده بود، جنسیت، سن، محل زندگی، تحصیلات یا شغل خود را قید کنند. (دسته ای از کاربران این کار را بطور کامل انجام ندادند)، نمودارهای زیر حاصل بررسی پاسخ دهندگان طبق معیارهای فوق است:




مقادیر حاصل شده حاصل بررسی کلیه پاسخ ها بدون هرگونه حذف می باشد.

کلیه پاسخ ها برای دکتر افروغ ارسال شد و ایشان پس از چندین روز مطالعه دقیق همه پاسخ های رسیده، متن زیر را جهت انتشار در الف آماده کردند:



بسم الله الرحمن الرحیم
از تمام عزیزانی که با صبر و حوصله و با اعتماد به بنده و سایت الف به یک سئوال مبنایی و کلیدی یعنی، «بایستگی های یک حکومت یا یک نظام سیاسی برای جلب اعتماد عمومی»، پاسخ از سر باور و اعتقاد دادند صمیمانه سپاسگزارم. برای روشن شدن بیشتر این داستان و رفع سوءتفاهمی که ممکن است برای برخی افراد بسیار معدود پیش آمده باشد توضیحی درباره نحوه شکل‌گیری و زمان طرح این سئوال احتمالا ره‌گشا خواهد بود.

در حال رفتن به کلاس یکی از درس‌هایم بودم که زنگ تلفن همراهم به صدا درآمد، آقایی که خود را از طرف سایت الف معرفی می کرد، بعد از یادآوری طرح چند سال پیش که کاربران محترم از بنده سئوال می کردند و بنده پاسخ می دادم، که به حدود سی سئوال و سی پاسخ ختم شد، این بار از بنده خواست تا سئوالی طرح کنم که کاربران عزیز پاسخ دهند. بنده هم که ذهن آماده ای برای این کار داشتم بلافاصله این سئوال را طرح کردم: «حکومت (نظام سیاسی) چگونه باید باشد که بتوان به آن اعتماد کرد و شرایط کنونی با امر بایسته چه تفاوتی دارد؟»

منشا الهام این سئوال مبنایی، یک سئوال اساسی است که رئالیسم انتقادی در فلسفه علم و در تقابل با اثبات‌گرایان خام و نسبی‌گرایان رادیکال طرح می کند، که جهان چگونه باید باشد که در ان علم امکان پذیر باشد‌؟ به هر حال از استقبالی که در پاسخ به این سؤال به عمل آمد و به رؤیت عمومی هم گذاشته شد، کلیدی و مبنایی بودنش کاملاً عیان شد. حال دقت بفرمائید اگر این شخص تماس نمی گرفت، سئوالی هم طرح نمی شد. بعلاوه می توانست سؤال دیگری طرح شود یا اصولاً از طرح سئوال امتناع ورزیده شود و من هم مثل برخی از کاربران، نومیدانه خواهش این برادر را «آب در هاون کوبیدن» تفسیر و تعبیر کنم و او را به فرد دیگری احاله دهم. اما چون اصولاً ناامید نیستم و ناامیدی را برای انسان با قابلیت های الهی و فطری سمّ مهلک می دانم، ضمن آنکه طرف حسابم هم مردم اند و نه حکومت و حاکمان یا دولت و دولتمردان، این سئوال را طرح کردم. بنابراین هیچ نقشه و طرح و پروژه و استراتژی طراحی شده از قبلی در این خصوص وجود نداشته است، داستان به همین سادگی بوده است.

اما هدفم از طرح این سئوال چند چیز بوده است:

۱- فرصتی برای طرح اندیشه ها و نظرات کاربران و تعامل و تبادل این اندیشه ها در قالب پاسخ به این سؤال. خودم که به شخصه بهره زیادی از این پاسخ ها بردم.
۲- فرصتی مغتنم و طلایی و بدون هزینه برای حکومت ، هم برای آشنایی با نظرات و پیشنهادات کاربران و هم آگاهی از ارزیابی و نوع نگاه مردم به جایگاه فعلی حکومت و مسئولان و بلاخره بالاتر از همه اینها، بهره مند شدن از نوعی آسیب شناسی بی مزد و منت و صادقانه که مردم در اختیار مسئولان و حکمرانان قرار می دهند که می تواند منشا اصلاحات و تغییر برخی سیاست ها و رفتارها شود.

هم مردم از سر دلسوزی و عشق به کشور نظرات خود را مطرح کرده اند و هم حقیر این کار را از سر عشق و دلسوزی به وطن و اصلاح برخی امور و بدون هیچ مزد و منتی انجام داده ام. مسأله برای بنده فقط طرح سئوال نبود، من می بایست ۴۹۰ پاسخ را یکی یکی می خواندم و رئوس آنها را یادداشت و متعاقباً مقوله بندی می کردم و در نهایت هم با استناد به فراوانی و دسته بندی کلان آنها به تحلیل آنها مبادرت ورزم. اهل فن می دانند که کار تحلیل و ارزیابی سؤال های باز و کیفی چه کار پیچیده و دشواری است. ما یک یا چند سؤال بسته طرح نکرده ایم که مردم تنها با یک علامت زدن به این سؤال ها پاسخ دهند و ما در نهایت فقط به این فراوانی‌ها و ارتباط بین آنها ها بسنده کنیم. به هر حال، بنده به تنهایی و با عشق به مردم، عشق به وطن، عشق به انقلاب و مبانی و اصل نظام و برخی از دستاوردهایش و خدا را شاهد می گیرم بدون هیچ قصد سیاسی که مدت ها از آن به دور هستم، بار این توفیق و مسئولیت را با افتخار به دوش کشیدم. و از یکایک کاربران هم که بر بنده منت نهادند و صادقانه به این سؤال پاسخ دادند، سپاسگزارم. البته اذعان دارید که اگر این کار به صورت تیمی انجام می شد، احتمالاً نتیجه بهتری در بر داشت، یعنی به این صورت که چند نفر کار یادداشت رئوس و مقوله بندی و قراردادن هر کدام از پاسخ ها، ذیل این مقولات و در نهایت دسته پبندی کلان را انجام می دادند و متعاقباً بر اشتراک ها تأکید می شد. آن وقت علاوه بر هزینه هنگفتی که باید صرف این کار می شد، کار به این سرعت هم آماده نمی شد. اما بنده تمام سعی خودم را کردم که با صبر و حوصله و با متانت و سعه صدر و رعایت انصاف و در حد امکان عدم دخالت پیش فرض ها و ذهنیت هایم این کار را پیش ببرم. ولی به هر حال، اشتراک و تداخل بین پاسخ های مرتبط با مقولات تا حدودی اجتناب ناپذیر است. البته سعی شده است تا به این تداخل ها هم توجه شود. برای مثال، در خصوص مفهوم عدالت، این مفهوم هم در ذیل قانون گرایی و هم در ذیل قوه قضاییه مستقل و هم در مقوله نیازهای اساسی و عدالت اجتماعی آمده است. و البته در جمع بندی نهایی به این تداخل توجه شده است.

کار مطالعه از سر حوصلة این پاسخ ها، یاداشت برداری و تعیین رئوس آنها یک هفته به طول انجامید- دوستان خودتان امتحان کنید، خواهید فهمید چه کار پر مرارت و دشواری است ده صفحه که می خواندم خسته می شدم، مجدداً بعد از ساعاتی استراحت سراغ پاسخ ها می رفتم. مجموع یادداشت برداری بنده ۲۴ صفحة A۴ با قلم بسیار ریز شد. سعی می کردم اولاً خستگی بر من غالب نشود، ثانیاً هیچ مطلبی از قلم نیفتد. اشتباه نشود، اگر فقط مطالعة این پاسخ ها بود، که این کار بسیار هم لذت‌بخش و شیرین بود. جواب های زیبا و عمیق شما بنده را به وجد می آورد و همین انگیزه ادامه کار را تقویت می کرد. اما کار فهرست بندی و مقوله بندی و ... به آسانی پیش نمی رفت، آن هم در شرایطی که این روزها بنده در حیات تنهایی و خلوت خود سخت مشغول مطالعات فلسفی و عرفانی هستم. تنها با مسئولیت پذیری و با ارائه تفسیری عرفانی از این قضیه کار برایم آسان جلوه می نمود. بماند، کاربران در نهایت با توجه به در دسترس بودن پاسخ ها و با عنایت به مقوله ای به عنوان وجدان جمعی داوری خواهند کرد که آیا بنده در انجام این کار موفق بوده ام یا خیر؟ آیا برخورد گزینشی و سلیقه ای کرده ام یا پیش داوری های خود را به عمد دخالت داده ام یا خیر؟ دلم به همین داوری نهایی خوش است.

به هر حال امیدوارم، همان طور که بنده با خواندن این پاسخ ها و حتی کوبنده ترین نقدها، احساس امید و نشاط کردم و آن را آینه شفافی از مشکلات واقعی و مشکلات متصوَر تفسیر کردم و بسیار خوشحال بودم که این عزیزان هر آن چه در دل دارند صادقانه بر زبان جاری می کنند، مسئولان و دست‌اندرکاران هم با همین احساس و به مثابه یک فرصت مغتنم به این پاسخ ها بنگرند. اگر موردی را درست می دانند به اصلاح سریع آن اقدام کنند و اگر درست نمی دانند، حداقل از منظر پاسخگویی مردم را قانع کنند. دست کم این را فرصتی برای دفاع روشنگرانه و اقناعی از خود تلقی کنند. نشان دهند که برخلاف نظر شمار قابل توجهی از پاسخ دهندگان، نقدپذیرند و بسیار هم پاسخگو هستند.

اما در خصوص مشخصات پاسخ دهندگان به این سؤال، این مشخصات را بنده از کاربران نخواسته ام، برای بنده بیش از هر چیز «پاسخ» مهم بوده است نه «پاسخ دهنده»،‌ برای این هم دلایلی دارم که در جای دیگر باید به آن پرداخت. حال که این مشخصات دریافت شده است، سایت الف می تواند خود، آماری از جنس و سن و میزان تحصیل پاسخ دهندگان و برای استفاده خود به دست دهد. برای من مهم نیست، برای من اصل پاسخ یک شهروند ایرانی ملاک بوده است.

نکته دیگر آن که، پاسخ دهندگان هر دو بخش، پاسخ را غالباً در هم ادغام کرده اند و یک جا پاسخ داده اند، به جز معدودی انگشت شمار که ابتدا بایسته ها را طرح کرده اند و سپس به ارزیابی پرداخته اند و نوعاً هم فاصله ها را بیان کرده اند،‌ قریب به اکثر پاسخ ها بایسته ها را همان فاصله ها دانسته اند، یعنی اگر گفته اند حکومت باید «چنین و چنان» باشد منظورشان این است که از «چنین و چنان» در شرایط فعلی فاصله داریم.

و نکته پایانی این که، این کار می تواند حکم پژوهشی اکتشافی برای تحقیقی دقیق تر و فراگیرتر باشد. از این پاسخ ها می توان مقولاتی استخراج کرد که مردم با شهود پدیدار شناختی و بی تکلف خود از حیات سیاسی خود به دست داده اند، حال می توان این شهودات را مبنای یک تحقیق عینی تر قرار داد. ما در این مسیر دو گام برداشته ایم یکی دریافت پاسخ ها و یکی ارائه یک مقوله بندی. البته می توان مقوله اکتشافی تحقیق را کامل تر کرد. هم می توان پاسخ های بیشتری دریافت کرد و هم مرحله «مقوله بندی» را بینا ذهنی تر و جمعی تر انجام داد.

به هر حال تمام سعی ام بر این بوده است که به رسم امانت تمام پاسخ ها را بدون هیچ حذف و اضافه ای ذیل مقولات قرار دهم. بدیهی است که ممکن است بنده با برخی از این پاسخ ها موافق نباشم، اما همان طور که یادآور شدم به رسم امانت همه آنها را بازتاب داده ام. عزیزانی که ممکن است نسبت به آگاهی از نظرات بنده کنجکاو شده باشند، می توانند به طور خاص به دو کتاب "حقوق شهروندی و عدالت" و "انقلاب اسلامی و مبانی بازتولید آن" رجوع کنند.

با این توضیح به مقوله بندی و فراوانی پاسخ ها اشاره می کنم:

۱. صداقت: ۱۷۱ مورد
(مواردی مانند پرهیز از دروغ، صداقت در گفتار و عمل و ... )

۲. پرهیز از تملق و چاپلوسی: ۱۵ مورد

۳. ملاحظات اخلاقی: ۴۳ مورد
(مواردی مثل، پاک دست بودن، انصاف، رأفت، به دور از تهمت و افترا بودن، ایمان و خدا ترسی، توکل، وجدان دینی، وجدان کاری، نداشتن حب قدرت، مقید به فرایض و احکام دینی، وفاداری درونی به انقلاب اسلامی، مهربانی، شفقت، معنویت گرایی، پرهیز از خود رأیی، خدمت صادقانه و ... )
اگر مورد صداقت و پرهیز از دروغ با پرهیز از تملق جمع بشود، کل این مقوله ۱۸۶ و اگر با ملاحظات اخلاقی هم جمع بشود در مجموع ۲۲۹ مورد خواهد شد.

۴. آزادی های اساسی: ۲۰۲ مورد
(مواردی مثل، حق آزادی، آزادی بیان، آزادی نظارت بر مسئولان، رسانه های آزاد، اطلاع رسانی آزاد، خبرگزاری آزاد، رسانه ملی مستقل یا آزاد، مطبوعات آزاد، ‌نظارت همگانی و ... )

۵. آزادی های اجتماعی: ۲۲ مورد
( مواردی مانند، آزادی ماهواره، جشن و عروسی و حجاب، گشت ارشاد و ... )
اگر این مورد با آزادی های اساسی جمع شود در مجموع ۲۲۴ مورد می شود.

۶. اتکا به رأی مردم: ۲۸۳ مورد
( مواردی مثل، دموکراسی، انتخاب آزاد، وکالت از طرف مردم،‌ احزاب آزاد و مستقل،‌احترام به شعور عمومی، مشارکت مدنی و عمومی، فقدان نظارت استصوابی، رد صلاحیت مستند به سوابق قضایی یا با استناد به منابع چهارگانه، احترام به فهم و شعور مردم، نظرسنجی عمومی، برخاستن از رأی مردم و ... )

۷. مبارزه با فساد و رانت اقتصادی: ۱۵۱ مورد
( موارد مشابهی مثل مبارزه با فساد و اختلاس و ارتشا و رانت اقتصادی، آقا زاده زدگی و ... )

۸. شفافیت در امور: ۶۴ مورد
( مواردی مثل، شفافیت مالی، اعتبارات بانکی، سابقه مسئولان، ضایطه مند کردن امور، اطلاعات، عملکرد مسئولان، فرایند امور، هزینه های نظام، نظام مالیاتی، چرخش قدرت، ... )
اگر دو مقوله مرتبط مبارزه با فساد و شفافیت در امور جمع شود ۲۱۵ مورد خواهد شد.

۹. مسئولیت پذیری و پاسخگویی: ۱۱۲ مورد
(مواردی مثل، نقدپذیری، امکان نقد ارکان حکومتی، عذرخواهی، استعفا، برکناری، سعه صدر و ... )

۱۰. قانون گرایی و تساوی در برابر قانون: ۳۵۵ مورد
الف: قانون گرایی: ۲۸۳ مورد
( مواردی مثل، رفتار بر مدار قانون، دور نزدن قانون، حقوق شهروندی مصرح در قانون، نبود مصلحت اندیشی های فرا قانونی، اجرای قاطع قانون، حاکمیت قانون، عمل به قانون، کرامت شهروندان، تفکیک قوا، پیروی از قانون، هزینه بردار بودن تخلف از قانون، حراست از قانون، احترام به قانون، قانون گرایی، عدالت و ... )
ب: تساوی در برابر قانون: ۷۲ مورد
( نبود تبعیض، عدم امتیاز ویژه برای افرادی خاص، خودی و غیر خودی نکردن، برابری در برابر قانون، عدم ارحجیت شهروندی بر شهروند دیگر، عدم برخورد دوگانه با مردم و ... )

۱۱. قوه قضائیه مستقل، عادل و مقتدر: ۱۴۶ مورد
( مواردی مثل، قوه قضاییه مستقل، امنیت، برخورد قاطع با متخلفین، استقرار عدالت، برقراری دادگاه های علنی برای متخلفین، رسیدگی به موقع و سریع به شکایات مردم از مسئولان، ایجاد حس امنیت قضایی در مردم، برقراری امنیت روحی و روانی، حمایت از مظلوم، دستگاه قضایی کارآمد، دادگاه علنی و دارای هیأت منصفه، نا امنی برای منخلفان، عدم تبعیض در قضا، رسیدگی به تخلفات بدنه خود، نبود جرم سیاسی و ... )

اگر مورد قوه قضاییه مستقل را با مقوله مرتبط یکسان بودن در برابر قانون جمع کنیم ۲۱۸ مورد و اگر با کل قانون گرایی و تساوی در برابر قانون، منهای موارد مشترکش با این مقوله جمع کنیم ۴۳۷ مورد، یعنی بیشترین آمار این نظر سنجی باز خواهد شد.

۱۲. شایسته گزینی (شایسته سالاری): ۴۶ مورد

۱۳. رفاه عمومی، رشد اقتصادی و تأمین نیازهای اساسی (اقتصادی اجتماعی و بهداشت): ۱۷۳ مورد

( مواردی مثل، عدالت اجتماعی، برابری اجتماعی، فقدان تبعیض اقتصادی، ورزش همگانی، مشارکت مردم در امور اقتصادی، فرصت سازی برابر اقتصادی، ... )

۱۴. فرصت های آموزشی و تربیتی: ۳۹ مورد
( مواردی مثل، مثل انتقال مبانی نظام از طریق کتب درسی، نظام آموزشی بومی، بسترسازی برای شکوفایی استعدادها و خلاقیت ها، هدایت،‌ رشد و تعالی مردم، تعامل بین اقوام، احترام به فرهنگ بومی، احیای ارزشهای دینی، توجه به هویت ملی، ارتقاء علم و فهم مردم، عقل گرایی و استدلال، توجه به عقل بشری، امیدواری به آینده، حس انسان دوستی و ... )

۱۵. منافع و مصالح ملی، ارزشهای مشترک، وفاق و همبستگی ملی: ۷۴ مورد
( مواردی مثل،ارجحیت منافع ملی بر منافع گروهی و جناحی و منافع بیگانگان، ارزشهای مشترک با مردم، منافع و مصلحت عامه، همبستگی ملی، دفاع از استقلال و کیان ملی، همزیستی اقشار و گروه های مختلف، توجه به تنوع قومی و ... )

۱۶. عدم دخالت نیروهای نظامی در عرصه های اقتصادی و سیاسی: ۱۱ مورد

۱۷. عدم استفاده ابزاری از دین: ۲۳ مورد
( مواردی مثل، از بین بردن دین زدایی در جامعه، عدم استفاده ابزاری از دین، قدسی و فرا نقد نبودن اشخاص و ارکان حکومتی و ... )

۱۸. حوزه روحانیت: ۱۱ مورد
( مواردی مثل، عدم فاصله‌گیری روحانیان از مردم، پرهیز از قشری گری، فاصله گیری از تصدی گری و قدرت، نظارت عالمان دین، عدم دخالت در عرصه های اجرایی و تخصصی، پرهیز از دخالت دین در سیاست و اجتناب از حکومت تئوکراتیک و ... )

۱۹. بازنگری در قانون اساسی: ۷ مورد

۲۰. داشتن برنامه و استراتژی: ۴۴ مورد
( مواردی مثل، منضبط بودن، مدیریت منابع، سیاست عقلانی، عقل گرایی، توجه به قابلیت های درونی، تمرکز زدایی، استفاده از تجارب داخلی و خارجی، وحدت رویه،‌ پرهیز از موازی کاری، عملیاتی بودن برنامه، دولت کوچک، تقسیم کار و مسئولیت، هماهنگی و نظارت، ارزیابی حین برنامه، فهم واقعیات جامعه، به روز بودن برنامه، مشی واحد و مطابق برنامه و ... )

۲۱. دولت کارآمد: ۵۳ مورد
( مواردی مثل، محدود بودن دوره مدیریت به رغم ثبات در ضوابط، پایبندی به تعهدات، برخورد با خطاهای زیرمجموعه، مدیریت نخبگان، عدم تسلط باندهای مدیریتی بر مراکز اقتصادی، نظارت و بازرسی دقیق، استقلال واحدهای حقوقی و نظارتی- حراستی از مدیران اجرایی، خود اصلاحی، داشتن شاخص ارزیابی، وعده توخالی ندادن و توجه به عمل، تأمین رضایت عمومی، اقناع عمومی، عدم تزلزل در تصمیم گیری، حفظ اصول، عدم دشمن تراشی، نگاه غیرابزاری به شهروندان، جمعیت بهینه، روشن بودن مرز بروکراتیک و مدیریت سیاسی و ... )

۲۲. مجلس کارآمد:۹ مورد
( مواردی مثل، تصویب قوانین شایسته، مجلس آگاه، کارآمد و سالم، محدودیت دوره نمایندگی مجلس (حداکثر دو دوره)، تعیین ضابطه برای پست های کلان مدیریتی، امکان نظارت بر همه امور، ساز و کار انتخاباتی شفاف و سالم و ... )

۲۳. حوزه سیاست خارجی: ۵ مورد
( مواردی مثل، همگرایی در منطقه و جهان، حسن همجواری با کشورهای همسایه، روابط مسالمت آمیز خارجی، رابطه با کشورهای توانمند و عدم دخالت در سیاست های داخلی کشورهای )

۲۴. حوزه پلیس ونیروی انتظامی: ۴ مورد
( مواردی مثل، پلیس مقتدر و مهربان، کمتر شدن فاصله بین پلیس و مردم، عدم دخالت پلیس در عرصه اجتماعی و ... )



البته مواردی هم بودند که به دلیل فرابخشی بودنشان نمی توانستم آنها را در مقولات تعریف شده فوق قرار دهم و چون یکی دو مورد هم بیشتر نبودند نمی شد برای آنها مقوله ای جدا درست کرد، لذا فهرست وار به آنها اشاره می کنم:

- محو یا تقلیل سیاست زدگی یا نگاه ابزاری به مردم در جامعه شامل ۵ مورد
- روشن نبودن مرز بروکراتیک و مدیریت سیاسی ۱ مورد
- زمینه سازی برای بروز تلاشهای مردم و به ثمر نشستن این تلاشها ۱ مورد
- دو تابعیتی نبودن حکمرانان
- آشنایی حکمرانان با شیوه مدیریت امام علی (ع) ۱ مورد
- امکان فرصت پاسخ یا شکایت از کسانی که تریبون عمومی در اختیار دارند و یک طرفه هتک حرمت افراد می کنند ۱ مورد
- قرار نگرفتن تریبون های عمومی در اختیار افراد خاص با تفکرات جناحی.

از صبر و حوصله همه شما سپاسگذارم.



سخن الف: آنچه که از نظر خوانندگان محترم و دوستان بسیار گرامی و هموطنان عزیز و عاشقان اعتلا و عزت گذشت، جمعبندی صادقانه و نتیجه زحمات مجموعه تحریریه الف و البته تلاش های دکتر افروغ است. این تجربه چند نکته بزرگ به ما آموخت:

- مردم عزیز ما نه به مفهوم عام که در این پرسش و پاسخ مشارکت کردند، با نگاهی کاملا پاک و صادقانه بدون هیچ بغض و بدخواهی و در فضایی کاملا روشن عقاید خود را مطرح ساختند، بی آنکه ذره ای احساس وجود ملاحظات گوناگون در بیان نظراتشان مشاهده شود و یا تاثیرگذار بوده باشد.

- جامعه خبری الف با انبوهی از دیدگاه های متنوع و گوناگون پیرامون یک موضوع واحد که در قواره و استعداد یک موضوع کاملا بزرگ ملی است مواجه شد. ارزیابی این دیدگاه ها همان گونه که در دسته بندی های موضوعی آشکار است، نشانه های مثبت و آموزه های بزرگی را برای ما و البته برای کارگزاران کشور عزیز و عزتمندمان ارائه نمود که این امر می تواند چراغ راهی برای دلسوزان نظام مقدس جمهوری اسلامی و دستور کاری برای برنامه ریزی های مدیران عالی کشور بشمار آید.

سوم: جامعه آماری مخاطبان الف، گروه های اجتماعی مختلفی را شامل شد که پاسخ های ارائه شده معنادار بودن فرآیند نگاه عمومی نسبت به مفهوم واقعی عنوان مطرح شده را به عنوان مهم ترین دستاورد طرح این سوال آشکار ساخت. یعنی پاسخ ها کاملا عالمانه، ساده، از سر دلسوزی و خیرخواهی، مشفقانه، هدایتگر و آشکارکننده دیدگاه و نظرات مجموعه ای از مردمان ساکن در سرزمینمان و نگاه آنان نسبت به حکومتی که زیرنظر و مدیریت آن زندگی می کنند بود. درنتیجه آنچه که در پایان نخستین آغاز این فصل از کارکردهای الف به عنوان یک دستاورد قابل اعتنا آشکار می گردد، وجود نیت های پاک و ناظر و مطلع از بایسته ها و مطلوب های نظام سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در ایران و نیز وجود مطالبات جدی و آگاهانه نسبت به کاستی ها و معضلات جامعه است.

الف از هموطنان عزیزی که در این تجربه مشارکت کردند خالصانه تشکر می کند و به عنوان یک پیمان دوسویه التزام خود را به عنوان یک امانت دار در مقابل رای و نظر مخاطبان خود و تکلیف بزرگ در انتقال آنچه که در این ارتباط دوسویه مبادله گردید را اعلام می دارد. امید داریم در فضای همفکری و استفاده از همه سلایق و آراء اهالی این سرزمین انعکاس هوشمند صدای ملت بزرگ و آگاه ایران باشیم.

در آخر اینکه: صفحه باشما، نظر غیرقابل انتشار نداشت!، چراکه همگی پاسخ ها مورد بررسی قرار گرفتند. منتظر دومین اتفاق جذاب در "صفحه با شما" باشید و برای آن پیشنهاد دهید...!
 
کلمات کلیدی : با شما
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۱:۱۰:۰۷
با تشکر از الف و آقای دکتر افروغ، ظاهرا زحمتی که به ایشان داده شد و واقعا هم دشوار بوده که همه پاسخ ها را بخوانند و جمع بندی کنند به چند نمایه آماری خنم شده! کاری که یک متخصص آمار باید انجام می داد، انتظار این بود که ایشان با توجه به دانش خود و اطلاعاتی که از متن مردم به تعداد نظر دهندگان به دست می آوردند را تحلیل کرده و با تطبیق با وضعیت کنونی جامعه اعلام می کردند که چرا مردم مثلا این مشکل و آن مسئله را دارند، چگونه باید آنها را حل کرد، کدام دستگاه چه نقصی دارد و آیا تشخیص مردم فرضا اشتباه است یا آن دستگاه باید خود را اصلاح کند یا اطلاع رسانی درست تری داشته باشد. (2661887) (alef-4)
 
ایرانی
۱۳۹۳-۱۱-۱۸ ۱۶:۳۳:۲۹
از جناب آقای دکتر افروغ برای زحمت بسیار و صرف وقت گران بهای خود بسیار سپاسگزارم. به عنوان یک معلم می دانم که دغدغه آقای دکتر چیست. هدف ایشان جز خیر و خوبی برای ایران و ایرانی نیست. سایت الف! ضمن قدردانی از شما، امیدوارم اشکالاتی را که هموطنان عزیز مطرح فرمودند در مراحل بعدی این کار ارزشمند اصلاح فرمایید. (2668451) (alef-10)
 
ذوالفقار
۱۳۹۳-۱۱-۲۱ ۰۹:۵۶:۲۵
کاملا درسته! حالا نظرات گفته شد و جمع بندی شو. چه تضمینی هست که قانون گرایی و تساوی در برابر قانون در جامعه عملی بشه؟ (2673827) (alef-11)
 
ابراهیم
۱۳۹۳-۱۲-۰۹ ۲۰:۳۳:۲۳
اگر این امکانات که شما برشمردید وجود داشت که اصلا نیازی مشکلی وجود نداشت. مشکل اینجاست اینگونه مسائل قابل تحلیل نمی باشند. به نظر اینجانب. (2712053) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۱:۱۵:۴۶
طرح چند سال پیش که کاربران محترم از بنده سئوال می کردند و بنده پاسخ می دادم

این سوالات حتما توی ارشیوتون هست دیگه نه ؟؟ (2661910) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۱:۱۵:۵۷
واقعا این طرح خودتون بود؟؟؟؟ (2661911) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۱:۱۹:۱۲
لطفا در یک نظر کلی بفرمایند ایا امیدی به بهبود مسائل مطرح شده وجود دارد یا خیر و اگر آری ، چگونه؟ (2661921) (alef-4)
 
بی‌منطق
۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۴:۰۶:۴۸
نه اینکه قصد تخطئه این کار داشته باشم، ولی این کار شما (دسته بندی نظرات و مشخصات آماری) احتیاج به زحمت آقای دکتر نداشت. شما اعلام کردید که ایشان پاسخ و تحلیل خود را به کاربران خواهد داد!

اگر ایشان بنا به ملاحظاتی فقط یک دسته بندی از سوالات را ارائه کردند، که خب، خودسانسوری چیز خوبی نیست!
اگر الف در تفهیم یک عمل (تحلیل و پاسخ یا ارائه آمار) به جناب دکتر و مخاطبان مشکل داشته که خوب می‌بود یک آدم خلاق تر مسئول هماهنگی میشد!

شما وعده تحلیل و پاسخ دادید ولی عملا یک آمار ارائه کردید؛ و این خواسته یا ناخواسته با صداقت و عدم استفاده ابزاری از مردم در تضاد است.

موفق باشید (2662508) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۱-۲۲ ۲۰:۲۱:۳۷
حرف شایسته و درستی بود. منتظر تحلیل و پاسخ بدون ملاحظه هستیم. (2676329) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۱:۳۰:۲۰
سلام

1. جسارت به جناب ادکتر افروغ نباشد اما پاسخ ها را به یک کامپیوتر می دادید بهتر جمع بندی می کرد و جدول و نمودار توزیع فراوانی را ارائه می داد.

2. لطفا این نکته ی بسیار اساسی را در نظر داشته باشید خیلی اشخاص نظرات خود را ارائه نکرده بودند به این دلیل ساده که امکان انتشار نداشت و بنابراین جمع بندی فوق بسیار ناقص است. اگر جمع بندی از لحاظ علمی برایتان مهم است حتما این نکته را قید بفرمایید، چون بهرحال شما امکان انعکاس بسیاری نظرات را نخواهید داشت و این می تواند به نتایج گمراه کننده ای منجر شود.

3. لطفا صادق باشید. این جمله که "صفحه ی با شما نظر غیر قابل انتشار نداشت"، دروغی بیش نیست و صداقت شما را در موارد دیگر نیز زیر سوال می برد. (2661954) (alef-4)
 
رضا
۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۱:۳۰:۳۳
این کار خیلی خوبی بود از الف و آقای احمد توکلی و آقای افروغ
لطفا این کارو بازم ادامه بدین در موارد مختلف و بعد اگه میشه از نظر دهندگان ایمیل رو حتما بگیرین که بعد از چند روز که پاسخ میاد نظر دهنده متوجه بشه و نتیجه رو حتما بخونه
خیلی ممنون (2661956) (alef-4)
 
سعید قاسمی تمر
۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۱:۳۰:۳۷
از زحمات همه دوستان بویژه آقای دکتر افروغ متشکرم
سعی می کنم یک تحلیل دیگر بر تحلیل دکتر اضافه کنم و برایتان ارسال کنم.

این پاسخ ها گنج بزرگی هستند که باید قدر دانست.

یا حق (2661957) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۱:۳۷:۰۳
سپاس از الف و دکتر افروغ و مشارکت کنندگان

سوال بزرگتر و ارجح تری که مطرح هست، آیا اینگونه جمع بندی ها تاثیری در روند جاری خواهد گذاشت؟
آیا واقعا این جمع بندی که دقیق و بصورت جامعه آماری نمونه، حاصل شده، دور از انتظار بوده؟ یعنی واقعا مسئولین ارشد، بی اطلاع از این نظرات مردمی بوده اند؟
شخصا فکر می کنم خیر.
صورت مسئله و راه حلهای آن بخصوص برای مسئولین ارشد، واضح و مبرهن است و این اقدام شایسته الف نوعی بازگویی حقایق و یک کاسه کردن آن است.

متاسفانه چنان باندهای مدیریتی بخصوص در عرصه اقتصاد و بویژه در 10 سال گذشته در زمینه سیستم بانکی و بورس ایجاد شده که ریشه تمام کجروی ها و سلب اعتماد مردمی، با انگیزه مال اندوزی بیشتر متخلفین، از آنجا نشات می گیرد.

در نهایت امید به ادامه این روش مطالعاتی الف و تاثیر در تصمیم گیری های مسئولین ارشد دارم. (2661984) (alef-4)
 
نوری
۱۳۹۳-۱۱-۱۶ ۱۱:۴۶:۲۳
دوستانی که این کار و زحمات فراوان جناب دکتر را گاها با تندی نقد می کنند به این نکته توجه نمایند که این حرکت در جنبه نمادین و به عنوان اولین قدم در جهت شنیدن نظر مردمی که با پوست و گوشتشان مسائل و مشکلات کشور را حس می کنند، کاری بسیار ارزشمند است و نقطه آغاز فوق العاده ای برای این راه ارزشمند می باشد.
من به نوبه خود در کنار نقدهایی که به سایت الف در جهت گیری های خاص رسانه ایش دارم، این اقدام را بسیار ارج می نهم و امیدوارم این امر راهگشای ما برای حکومت واقعی مردم بر مردم باشد نه گروهی خاص! (2664598) (alef-11)
 
حجت
۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۱:۳۹:۰۰
در کل آقای افروغ به جا و درست داوری کرده اند و نظرشان کاملا آکادمیک و علمی در اینجا بروز یافته است و به حق ایشان هم نشانی از حب و بغض های سنتی مبتلا به همه ما را در این مورد بروز نداده اند و من به عنوان یک منتقد جناح اصول گرا هیچ انتقادی را بر آقای دکتر افروغ در این مورد وارد نمی دانم.که هیچ بلکه زحمت اینکارشان را معادل تالیف یک کتاب درسی دانشگاهی ارج می گذارم. و به سهم خود از ایشان سپاسگذارم.
نفس این کار الف خوب بود و من هم نظر دادم اما اینکه می گویید نظر غیر قابل انتشار نداشته اید به نظرم واقعیت نیست اولا صحبت از ارائه حدود 700 کامنت بود که آقای افروغ رقم دیگری دارند!
دوم درچند مبحث در جمع بندی آقای افروغ حتی یک نظر منتشر شده هم در مورد آنها ندیدم به عنوان مثال عدم دخالت نظامیان در سیاست و اقتصاد که یازده مورد نظر داشته است یک مورد انتشار یافته ندارد.
اما خسته نباشید دوستان اینگونه بحثهای عمیق تکلیف ما را با خودمان مشخص می کند. راه اعتلای ایرانمان انتشار آگا هی و پاسداشت آزادیست نه انتشار خرافات و زنجیر کردن آزادگان هر چند هر ایرانی به زعم خود در پی سر افرازی این مرز و بوم است اما راه تفکر آزاد و انتقاد آزاد آزموده شده است . (2661995) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۱:۴۲:۴۱
به نظرم مواردی که ذکر شده، بر اساس فراوانی شان، نقص های نظام سیاسی ما را نشان می دهند و توقع مردم برای رفع این نقص ها را
متشکرم (2662007) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۱:۴۹:۵۵
ابتکار جالبی از سایت الف بود. ممنون (2662035) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۱:۵۰:۲۲
از جناب آقای افروغ به سبب این ابتکار و تلاش در پیدایش راه حلها کمال تشکر را دارم به امید اینکه روزنه ای برای اقتدار کشورو اعتلای اخلاق و انسانیت منتهی گردد (2662036) (alef-4)
 
مهران
۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۲:۰۹:۴۶
اقای دکتر خسته نباشید به عنوان یک ایرانی سپاس صادقانه ام را بپذیرید (2662107) (alef-4)
 
نا شناس
۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۲:۳۴:۲۵
خیلی امار جالب و در عین حال پاسخها و تعداد انها تعجب برانگیز است دقیقا مشکل جامعه ار همان مواردی شروع میشود که تعداد پاسخ دهنده ها دو رقمی و یک رقمی میشود .یعنی اگر شایسته سالاری -شفافیت-داشتن برنامه و استراتژی -عدم استفاده ابزاری از دین-و تملق گویی که مهمترین عامل فروپاشی حکومتها است -اینها اگر دغدغه اصلی مردم بود میشد امید به اصلاح در کارها داشت.لیکن ظاهرا یا برای مردم این اشکالات اساسی عادی است و یا چون امیدی به اصلاح ان ندارند بهش توجهی هم نمیکنند. (2662199) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۳:۰۲:۱۴
پیشنهاد می کنم با آقای علی مطهری کار را ادامه دهید (2662295) (alef-4)
 
محمد
۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۳:۲۹:۰۶
با سلام
ضمن تشکر از الف برای ایجاد این صفحه
به نظر می رشد حالا نوبت آن است صفحه ای ایجاد کنید تا دکتر افروغ به سوالات مردم پاسخ دهند زیرا پاسخ دادن یک دارای علم به سوالات مردم بسیار به حل مشکلات بیشتر کمک می کند

با آرزوی توفیق برای خدمتگزاران اسلام در هر لباس (2662391) (alef-4)
 
محمد
۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۳:۳۳:۰۴
ضمن سلام مجدد

بنده واقعا هدف از این صحه را متوجه نشدم

ایا این یک تحقیق شخصی برای جناب افروغ بود و در نهایت یک آمار به ما بدهند؟

بقول دوستمون این را یک رایانه بهتر انجام می داد چون جناب افروغ نتیجه گیری نکرد فقط امار از پاسخ ها داد

به قول فلاسفه ثم ماذا ؟ بعدش چی؟ خوب حالا؟
امیدوارم ما سانسور نشویم (2662407) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۳:۳۳:۲۷
صورت مساله برای همه واضح است. همه مردم مشکلات را به خوبی لمس میکنند. ولی این مساله راه حلی ندارد چون متاسفانه اراده ای برای حل مسایل وجود ندارد. (2662409) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۳:۴۷:۰۳
پرسش و پاسخي كه اظهر من الشمس است آب در هاون كوبيدن است (2662450) (alef-4)
 
علی
۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۴:۰۱:۳۴
ضمن تشکر از اقای افروغ والف نظر به اینکه اولین کار از این نمونه بود جامعه اماری دقت لازم راندارد واز طرفی هنوز بسیاری از مردم اعتماد لازم راندارند ومیپندارند که ممکن است نطراتشان کار را به جای باریک بکشاند بهر حال کار خوبی یود انشالا از سایر عزیزان مثل اقای مطهری و ...استفاده شود یا حق (2662490) (alef-4)
 
قربان 1
۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۴:۰۵:۲۶
دو موضوع مهم در اینگونه مقوله ها نباید نادیده گرفته شود اولا : توجه مسئولین عالیرتبه به اینگونه نظر سنجیها و دوما استمرار این حرکت خوب وپسندیده از سوی افراد باسواد وبی غرض ! که فقط وفقط هدفشان ارتقاء کیفی وکمی در حوزه مدیریت کلان کشوری باشد ومنافع ملی را بر منافع حزبی وشخصی ترجیح بدهند / باتشکر (2662502) (alef-4)
 
میثم
۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۴:۱۴:۴۰
۱_ جای تجزیه و تحلیل نظرات ارسال شده خالیست
۲_ آقای مطهری دعوت شود
۳_ آیت الله جنتی دعوت نشود چرا که به نظر مردم کاری ندارد.خودشو خودش. (2662529) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۴:۱۴:۴۵
نتابج. حاصله براي من بسيار جالب بود هر كار ميكنم. اهميت فراوانيعا را بهتر از نتيجه تخقيق بچيمنم. مي بينم نه نميشود. ملت درست. مي بينند و درست فكر مي كنتد. از زحمات جناب اقاي دكتر افروغ و دست اندركاران سايت الف. بابت اين طرح بديع و جالب. تشكر ميكنم به اميد اينكه اين نتايج در سيلستگزاريها و برنامه ريزي هاي كلان دولت و قوه قضائيه و قوه مقننه. جامه عمل پوشيده و منجر به اصلاح امور عمومي ميعن اسلامي شود (2662530) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۴:۲۸:۴۶
بحمدالله عوامل جلب اعتماد شناسايي شد. من فكر مي كنم. اگر در مرحله بعدي سوال روي. تك تك عوامل رابه بندي شده. از رديف ١ الي ٩ باشد. در هر هفته. به ترتيب. مطرح. و راهكارهاي. رسيدن متغير مورد نظر به حد مطلوب. مورد. سوال قرار گيرد. پس. سوال اين فته اين باشد. براي رسيدن به قانون گرايي وتساوي در برابر قانون چه. پيشنهادي. داريد. ؟ و. همينطور در هفته دوم عامل. بعدي و ....... (2662583) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۴:۵۹:۱۲
با سلام خدمت استاد ارجمند دکتر افروغ
ضمن تشکر از زحمات ایشان, به نظر بایسته می آمد که آقای دکتر تفسیری هم از این یافته ها ارایه می کنند. از این زاویه که در حوزه فلسفه سیاسی این مقولات به چه چیزهایی ارجاع می دهند و فضای گفتمانی جامعه در این حوزه چگونه می اندیشد. (2662671) (alef-4)
 
آقابابا
۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۵:۰۶:۵۴
واقعا اگر آمار را از جامعه شناسان ايراني بگيرند هيچي براي گفتن ندارند. جناب افروغ از شما بعيد بود. دادن آمار اول راه تحليل است نه پايان آن. (2662697) (alef-4)
 
پاسخ دهنده
۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۵:۰۸:۴۲
اول از همه مشارکت کنندگان ممنونم که نشان میدهد هنوز بسیاری از مردم نسبت به جامعه و کشور خود بی تفاوت نیستند.
دوم از دکتر افروغ و سوم از سایت الف که در راه رسالت خود قدم بر میدارد.

کار شما بسیار جالب بود و امیدواریم که مسئولین هم این مطالب رو بخوانند و چه خوب است که راجع به مسائل دیگر هم از اینگونه بحث ها صورت پذیرد.
۱- صحبتهای اخیر آقای جنتی
۲-فیلتر اپلیکیشنهای موبایل
۳-خدمت رسانی اپراتورهای تلفن
۴-یارانه های نقدی
۵-موضوعات هسته ای
یادآور میشوم که شما نباید موضوعات و پاسخها را فیلتر نمایید تا مردم هم بتوانند نظرات واقعی را به شما منتقل کنند هم شما بتوانید نظرات زیر پوستی را تحمل کنید. (2662700) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۵:۱۳:۱۷
خب نظر من که نه منتشر شد و نه ظاهرا در اینجا بهش کوچکترین اشاره ای شده چون تابوی اجتماعی بود. تا وقتی تابوهای غیرمنطقی بر جامعه ما حاکم هستند و حتی مسئولین از مطرح کردن مسائلی که میلیون ها نفر را درگیر خودش کرده هراس دارند مشکلی حل نخواهد شد. آقای دکتر حتی در مثال های آزادی های فردی هم به موردی که من مطرح کرده بودم اشاره ای نکردند. واقعا که ناامید شدم و به همین دلیل کل این آمار از نظر من فقط بازگویی بدیهیات هست. (2662717) (alef-4)
 
ياسين
۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۵:۱۷:۳۶
با سلام و احترام به همه از جمله دكترافروغ ...فقط ميشه گفت ايشون زحمت تهيه نمودار و تفكيك نظرات را به عهده گرفته اند و بينندگان سايت همانطور كه ميبينيد به اتفاق نظر و خواستشون تحليل واقعي از اين فرايند بود البته نا گفته نماند ايشان مختصرا" اشاره كرده كه خواسته مردم (جامعه اماري) همين نمودار ميباشد ولي بهتر ميشد تحليل جامع و كاملي از ايشان منتشر ميشد. (2662728) (alef-4)
 
محمود
۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۵:۲۷:۲۲
با سپاس از سایت الف و جناب دکتر . برای شروع خوب بود . البته بهتر بود تحلیل دقیق تر صورت می گرفت مثلا می شد برای حتی چند مورد از این موارد که دسته بندی شده رو با واقعیات حال حاظر حکومت مقایسه کرد
و اینگه به نظرم اگه برای سوال بعدی سوال " مشکلات اساسی جامع ما چیست " مطرح شود خیلی عالی هستش (2662747) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۸:۲۷:۳۷
این شیوه بسیار خلاقانه بود امید است بصورت گسترده تری استفاده و تحلیل شود چون مرد م احساس می کنند حرفهایشان شنیده نمی شود و متملقین بین مرد و مسئولین فاصله ایجاد کرده اند و بعضی از مسئولین هم سرشان را زیر برف کرده اند (2663238) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۲۰:۲۱:۴۳
از نظر كارشناسي و تخصص دكتر افروغ چه استفاده اي شد؟ (2663485) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۲۰:۲۳:۱۹
سوْال بسيار خوبي بود اما جمع بندي نه فقط اماري بود نه تحليلي (2663490) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۲۰:۴۳:۵۷
دست شما درد نکنه، ایده جالبی بود
ولی ایکاش آقای دکتر افروغ تحلیل هم می کردند (2663541) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۲۳:۲۵:۱۸
با سلام. از سايت الف تشكر مي شود
از استاد محترم هم سپاس
وا قعا اين رخداد را فضاي مجازي را بايد به. فال. نيك. گر فت
تمرين درست فكردن
تمر ين مبادله افكار
اكنون مهم اين است. كه از حاصل. اين پژو هشً
بايد پرو ژه ها ي اجر ايي. اجرا كرد (2663881) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۶ ۱۰:۵۹:۴۶
اگر این نتایج تفسیر شود نشان می دهد خواسته های مردم بسیار دور از چیزهایی است که قدرتمندان از زبان مردم می گویند. (2664462) (alef-3)
 
جعفر
۱۳۹۳-۱۱-۱۶ ۱۳:۲۸:۲۷
با سلام و تشکر از سایت الف و جناب دکتر افروغ
کار بسیار ارزشمندی انجام شده است. نتایج کار تا همین حد هم بسیار مفید و ارزشمند هست. از نظر روش شناسی تحقیقات کیفی، یکی از روشهای مناسب تحلیل پاسخها روش گراند تئوری است. در این روش پاسخها در سه مرحله شامل کدگذاری باز، محوری و انتخابی تحلیل می شوند. دکتر افروغ فقط مرحله اول یعنی کدگذاری باز را انجام دادند. برای تکمیل این کار ارزشمند پیشنهاد می کنم دو مرحله دیگر نیز انجام شود. در صورت تمایل دکتر افروغ و سایت الف اینجان آمادگی خود را برای تحلیل دو فاز دیگر زیر نظر دکتر افروغ اعلام می کنم. لازم به توضیح است که بند دکتری ترویج و توسعه روستایی می باشم. (2664875) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۶ ۱۵:۲۰:۲۷
با احترام به آقای افروغ و دوستان در الف,

ببیند! به نظر من نتیجه این همه پرسی را به راحتی شما میتونستین از قبل پیش بینی کنید اگر فقط از ۴, ۵ نفر انسان نسبتا تحصیل کرده ( مثلا , بگو لیسانسه ) که نه خیلی پولدار باشند نه خیلی به پول ( یعنی در حد متوسط جامعه درآمد داشته باشند ) و از لحاظ دینی و اخلاقی هم متوسط باشند این سوالها را می پرسیدید .

مساله بسیار ساده هست . حالا چرا بعضی ها نمیخواهند این را بفهمند , این خیلی پیچیده هست !!!

به نظر من به جای اینکه از مردم نظر خواهی کنید, بروید از بعضی نماینده گان مجلس نظر خواهی کنید و بعدش بشینید تحلیل کنید که چرا این نمایندگان حرف بسیار ساده مردم را نمیفهمند .
اینها , به خدا , بیشتر کار می برد تا این نظر خواهی که کردید !!! (2665126) (alef-6)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.